Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 21.02.2018, 12:21

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Veikkausliiga 2006
ViestiLähetetty: 19.04.2006, 16:54 
Status: JäsenLiittynyt: 29.01.2004, 10:41Viestit: 296Paikkakunta: Tre
Pisteitä: 0
Tässä omia näkemyksiä kohta alkavasta kaudesta. Saa tyrmätä vapaasti. Tiedä sitten tarvitseeko tämä uutta topikkia? En mä usko, että tuolta mitään hirveän mullistavaa löytyy. Joukkueet eivä ole suoranaisesti missään rankingissa. Ehkä jotain tuonne päin... ;) Suurimmat puutteet mun tiedoissa lienevät VPS:n ja Jaron pelaajistojen kohdalla.


Tampere U
Lienee pakko nostaa ykkössuosikiksi. Aika takuuvarmaa suorittamista viime vuodet ja täksi kaudeksi laatua tullut lisää. Materiaalin leveys on huippuluokkaa ja on vaikea kuvitella, etteikö hyvin luodulle ja vahvalle pohjalle asetetut vahvistukset toisi menestystä Tampereelle. Jos kysymysmerkkejä on nostettava, niin mieleen tulee Kavénin loukkaantuminen ja hyökkäyspään keveys. Maalinteko tuskin tulee täysin Lehtisen varaan jäävän, sillä keskikentältäkin maalintekotaitoa löytyy.

MyPa
Varsin tasavahva Tampere Unitedin kanssa. Puolustuspää (Könösen lähdöstä huolimatta) ja keskikentän pohja on vahva. Varsinkin, jos Leguizamon pääsee edes lähelle Haapalan tasoa. Se, mitä vilaukselta Uusi Lahti Cupissa näin, niin ihan hyvältä pelaajalta vaikutti. Alkukaudesta varsinkin hyökkäyspään loukkaantumiset syövät tehoja. Adriano paukuttanee takuuvarmasti maaleja tulevallakin kaudella, mutta Helenius, Kangaskolkka, Mäkelä -kolmikosta olisi jonkun noustava rinnalle tai Puhakainen juoksee vanhoilla koivillaan ohi.

HJK
Kun Marjamaa on poissa, niin pelaako Hakanpää topparina? Vai kenties Nylund/Äijälä? Jos Hakanpää putoaa puolustukseen, niin se on suuri tappio keskikentältä. Vähän vaikuttaakin kapealta tuo puolustuksen materiaali. Vaikea uskoa, että hyvää jälkeä viime kaudella tehneet nuoret suuresti romahtaisivat yhden talven aikana. Pohja taistelee varmasti maalikuninkuudesta, mutta Pohjan takana on vähän kevyttä. Mäkelään verrattuna Pohja on monipuolisena mielestäni Mäkelää hyödyllisempi. Ehkä kuitenkin turhan paljon yhden miehen varassa hyökkäyspeli.

FC Lahti
Olisikohan vähän viime vuotista parempaa luvassa? Haara on puolustuksen ykkösnimi. Brassihankinta Marcio on ainakin mulle vielä täysin kysymysmerkki. Jos osoittautuu pelimieheksi, niin takalinjat näyttää heti paremmalta. Muuten vähän kysymysmerkki. Keskikentältä tekee mieli nostaa esiin Ville Taulo, jonka odotan tekevän todellisen läpimurtonsa tänä kesänä. Keskikenttään tai hyökkäyspään puutteisiin lahtelaisten peli tuskin tulee kaatumaan. Ja onhan siellä Mursu.

FC Haka
Jo lähes 10 vuoden ajan neljän joukosta kauden päätteeksi löytyneellä FC Hakalla lienee vaikea kausi edessä. Ihannekokoonpano on edelleen liigan kärkipäätä, mutta muuten tilanne muistuttaa pelottavalla tavalla vuoden takaista. Penkiltä ei junioreiden lisäksi juuri korvaajia löydy. Koskilaiset hävisivät vain yhden liigapelin kotikentällä viime kaudella ja sen lienee pakko saada jatkoa myös tänä vuonna mikäli mitaleista halutaan taistella.

FC KooTeePee
Keskinkertaiset tulokset Arto Tolsa -areenalla tarvitsevat parannusta. Veikkausliigan keskikastin joukkueiden perisynti eli materiaalin kapeus pätee myös kotkalaisiin. Tarkoituksena/toiveena varmasti esittää viime kautta pelaavampaa jalkapalloa. Vaarana voi olla, että suuret paineet kasautuvat Teemu Turusen harteille ja pelistä katoaa rentous. Kinnaslammen puuttuminen takalinjoilta on paha menetys.

KuPS
Kovasti uskoisin, että kuopiolaiset tulevat parantamaan viime kaudesta. Suurta heikkoutta Malisen ryhmästä ei oikein löydy, mutta ei sen puoleen suuria vahvuuksiakaan. Ehkä hyökkäyspää on pienoinen arvoitus. Oinonen osoitti liigacupissa, että voimaa löytyy, mutta miten rymistely pätee liigan kärkijoukkueiden parempia puolustuksia vastaan? Yksi menestyksen eväistä voisi olla nuoren ja taitavan Medon tasaiset esitykset läpi kauden.

MIFK
Toivottavasti Ahvenanmaalla on unohdettu viime loppukesän huonot tulokset. Joukkue on aavistuksen vahvistunut, mutta miten kuuluisan vaikea toinen kausi liigassa lähtee liikkeelle? Daniel Carlsson osoitti olevansa vahva maalintekijä ja tällä kaudella voisi olettaa, että Vajanteen hankkiminen tulee vahvistamaan hyökkäyspeliä. Pelit saarella menivät MIFKiltä viime kesänä ehkä odotettua huonommin ainakin tulosten valossa sillä MIFK hävisi lähes puolet kotipeleistään. Lentäminen vieraspeleihin tulee varmasti parantamaan otteita tämän kesän matkapeleissä.

FC Honka
Putoamiskamppailua tuskin Espoossa tullaan loppukesästä näkemään. Sen verran vahvalta joukkue ainakin paperilla vaikuttaa. Topparipari Heilala-Lagerblom on erittäin vahva. Eri asia sitten on pysyykö Lagerblom ehjänä koko kautta. Historia vaikuttaa synkältä. Onkin vähän arvoitus, miten alakerran mahdolliset loukkaantumiset saadaan paikattua. Keskikentällä Janne Saarinen tulee varmasti nousemaan suureen rooliin. Muuten keskikenttä ja hyökkäys on varsin tasapaksua. Tarvitaan roolinottamista muutamalta pelaajalta, jotta joukkueen asettamat suuret odotukset saavat vastakaikua esityksistä kentällä.

FC Inter
Kuten on jo joka lähteessä mainittu on Interin pelaajaliikenne ollut pääasiassa ulospäin. Tämän hetken joukkueesta helmet löytyvät alakerrasta. Maalivahti Bahne on liigan parhaita ja Corpache-Nyman topparikaksikko ei jää kauas. Suuret muutokset vienevät aikaa pelirytmin löytämiseen. Paljoa sille ei kuitenkaan ole aikaa, sillä mikäli tulokset ovat alkukaudesta kovinkin mollivoittoisia voi nuorelle joukkueelle tulla pitkä kesä suunnanmuutosta varten. Keskikentän ja hyökkäyspään pelaajista vanhin taitaa olla Tumanto (24).

TPS
Mieli tekisi sanoa, että TPS:stä olisi kesän mustaksi hevoseksi. Odotukset ainakin ovat varsin minimissä. Tuomalan lähdettyä Maalivahtiosasto on mahdollisesti heikentynyt. Nuorten maajoukkuemaalivahti Iiskolan olisikin onnistuttava mikäli joukkue mielii taistella ylemmässä keskikastissa. Heikoimmalta osa-alueelta ainakin ennakkoon vaikutta puolustus. Nuorelan harteilla on paljon. Nuorten laitapakkien (Tursas/Vellamo) mahdolliset onnistumiset ovat varmasti Turussa toivelistalla. Keskikentän laidat näyttää Ääritalon ja Hämäläisen myötä hyvin potentiaalisilta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Heinikangas voinee keskittyä rikkovampaan rooliin, kun pelinrakentelu on muiden harteilla. Kärjessä Hyyrysen tarvitsee löytää parin kauden takainen maalivireensä.

VPS
Pyykölän joukkueella ei liene varaa kurkotella tähtiin. Perustetaan kurinalaiseen joukkuepuolustamiseen ja katsotaan siitä eteenpäin. Pelaajamateriaali ei Vaasaan mahdottomia lupaile. Tolppien välissä Sillanpää on paljon vartijana. Myös VPS:stä löytyy liigamitat täyttävä topparipari Nygårdin ja Paijan muodossa. Suurena ongelmana on ollut maalinteko, mutta toisaalta omissakaan ei ole hirveästi soinut. Uotisen poissaollessa keskikenttä ja hyökkäys näyttää auttamalta liian heppoiselta liigaan. Laidoilta tarvitaan tukea hyökkääjille, muuten tulee vaikea kesä.

FF Jaro
Vianderin tulon myötä maalivahtiosasto koheni kertaheitolla. Sen ohella keskikenttä vaikuttaa etukäteen Jaron vahvimmalta osa-alueelta. Piracaia osoitti jälleen viime kaudella kuuluvansa liigan parhaisiin pelaajiin pelipaikallaan. Warghin, Stevicin ja eritoten Paatelaisen on onnistuttava (=jatkettava viime loppukauden hyviä esityksiä), jotta mahdollinen paikka keskikastissa avautuisi. Olisiko Tampereelta hankitusta Junnilasta kuntouduttuaan vahvistukseksi? Myös Hevonkorven kuntoumista seurataan varmuudella tarkasti Pietarsaaressa. Miksei kaiken mennessä nappiin myös Jaro voisi yllättää tulevana kesänä positiivisesti.
0

_________________
When life hands you lemons, ask for a bottle of tequila and salt.
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.04.2006, 09:42 
Status: JäsenLiittynyt: 16.02.2005, 08:03Viestit: 151
Pisteitä: 0
Pistetäänpä jatkeeksi oma ranking. TamU, HJK ja Mypa jakanevat mitalit, sen jälkeen on tiukkaa taistelua seuraavista sijoista. Ehkä Lahti voisi nousta kärkikamppailuun, mutta en ihan vielä jaksa uskoa. Suurimmalla osalla (ehkä TamU:a lukuunottamatta) materiaali on turhan kapeaa ja muutaman avainpelaajan loukkaantuminen voi pilata koko kauden.

1.HJK A
HJK:lla on kasassa erittäin hyvä paketti, sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Marjamaan loukkaantuminen on iso miinus, mutta ilmeisesti HJK:lla on jo haussa topparivahvistus. Antti Pohja tulee olemaan erittäin tärkeä pelaaja, ja uskoisin että mies tekee sen 15 maalia ja vie klubin korkealle sarjataulukossa. Vaan kuka tekee maalit, jos Pohja loukkaantuu?

Laitanpa huvikseni HJK:n tähän ykköseksi kun kaikki muut kuitenkin laittavat TamU:n :)

2.Tampere United A
Kuka tekee maalit, jos Ville Lehtinen loukkaantuu? Muuten materiaali on liigan levein, Scheweleff menetettiin viime kaudella, mutta nyt on tulijapuolella hyviä miehiä (varsinkin Pertot). Maalivahtiosasto on liigan paras, keskikenttä on liigan paras, ainoastaan hyökkäyspää on pieni kysymysmerkki.

3.MyPa A-
Heikentynyt viime kaudesta. Myös Mypalla ongelmat löytyvät hyökkäyspäästä. Jos Adriano ei ole kunnossa, kuka tekee....(sama virsi taas)? Nuoret laitalinkit (Muinonen ja Taipale) ovat hyviä

4. Lahti B+
No nyt ei tarvitse urputtaa maalinteosta, Lahdelta löytyy jopa kaksi kovaa maalintekijää ;) Rafael onnistui hyvin jo viime kaudella ja uskon että Hirvikin kymmenen häkin tuntumaan pääsee. Vanha ei ehtinyt viime kaudella vielä lämmetä. Alakerta vaan ei juuri vakuuta, Lahti taitaa jäädä taistelemaan sijoista 3-5 jälleen kerran.

5. Haka B
Haka on Haka. Materiaali on jopa viime kautta kapeampi tällä kertaa. Sanoisin että neljäs sija viime kaudella sarjassa + cupin voitto olivat joukkueelta ylisuoritus. Tilastoloukkaantumiset jäivät saamatta ja kapeallakin pelaajaringillä pärjättiin. Tällä kaudella niitä tulee ja sitten ollaan pulassa.

6. Honka B
Tulokas lähtee ensimmäiseen veikkausliigakauteensa varsin hyvällä pelaajaringillä. Maalintekijää kuitenkin kaivattaisiin. Honka tulee pysymään liigassa jatkossakin.

7. KuPS B-
Samat sanat kuin Tomziella. Veikkaisin, että Kups tulee parantamaan viime kaudesta.

8.Inter B-
Paljon kovia lähtijöitä, ei viime kauden tasoa. Puolustuspää on edelleen hyvä.

9.KooTeePee B-
Syntinä kapea rinki, niin kuin monella muullakin. Alempaa keskikastia.

10.MIFK C+
Mitähän tästä jaksaisi sanoa - plussaa kymmenen maalin mies Carlsson ja lentskari :D

11. Jaro C
Jälleen kerran: kapea materiaali. Paatelainen voisi kymmeneen maaliin päästä.

12.TPS C
TPS:kin näyttäisi paperilla heikentyneen, mutta ei joukkueen mikään heittopussi pitäisi olla.

13. VPS C-
Hyvä maalivahti. That's about it. Tippuu.

edit: kauhea määrä typoja
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Oma ranking
ViestiLähetetty: 30.04.2006, 11:00 
Status: JäsenLiittynyt: 29.08.2003, 15:12Viestit: 86
Pisteitä: 0
1. TamU A++
2. MyPA A
3. Lahti B++
4. HJK B++
5. Haka B
6. TPS C
7. KTP C
8. MIFK C-
9. Inter C--
10. Jaro D++
11. KuPS D++
12. Honka D+
13. VPS D

Joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet:

TamU:
+: Maalivahti, Puolustustasapaino, Keskikenttä
- : Hyökkäys

MyPa:
+: Tasaisuus koko kentällä, Adriano
-: Keskikentällä kysymysmerkkejä (kuka korvaa Haapalan) -> tasapainon löytyminen saattaa kestää.

Lahti:
+: Hyökkäys, keskikenttä
-: Puolustuspaketti?

HJK:
+: Taito, Keskikenttä, pelaavat puolustajat
-: Maalivahti

Haka:
+: Puolustuspaketti, Poppvitsh
-: Keskikenttä

TPS:
+: Puolustuspaketti, tasapaino
-: Maalivahti, Löytyykö hyökkäyksen maalivire.

KTP:
+: Keskikenttä
-: Maalivahti, Puolustuslinja

MIFK:
+: Maalivahti, Hyökkäys Carlssonin johdolla. Chibsah?
-: Keskikenttä, tasaisuus.

Inter:
+: Puolustuslinja, Henri Lehtonen mainio vasen pakki
-: Maalivahti, keskikenttä

Jaro:
+: Maalivahti, Piracaian keskitykset
-: Puolustus

Kups:
+: Hyökkäys, Malisen kehitystyö kantanee lähivuosina hedelmää.
-: Puolustus, kokemattomuus

Honka:
+: Saarinen, Keskikenttä, Espoon hurmio
-: Puolustus, Maalivahti

VPS:
+: Maalivahti
-: Puolustus, keskikenttä, hyökkäys

Sitten "Läpimurtoa odotetaan" - Starting eleven:

MV: Bantamoi KuPS
P: Lampi HJK, Halsti HJK, Tursas TPS, Kärkkäinen KuPS
KK: P. Hetemaj HJK, Te. Turunen KTP, Medo KuPS, Ääritalo TPS,
H: Sipiläinen TamU, Sadik KuPS
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.04.2006, 12:08 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 15:52Viestit: 553
Pisteitä: 33
Edustavatko yo rankingit joukkueiden optimaalista iskukykyä parhailla miehistöillä vai oletettua lopullista sijoitusta sarjassa? Eräistä kommenteista päätellen veikkaan rankingien edustavan lopullista sarjataulukkoa.

Esim Haka taitaa tällä kaudella olla (avaustappiostaan huolimatta) "lähes normaali Haka" mutta loukkaantumissumat vaikuttavat huomattavasti enemmän koskilaisiin kuin esim tamperelaisiin jolloin on todennäköisempää että esim Tampere sijoittuu sarjassa Hakaa korkeammalle vaikka terveillä miehistöillä keskinäiset ottelut ovat varmasti tutun tasaväkiset.
0

_________________
@Rajainmaki
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Oma ranking
ViestiLähetetty: 30.04.2006, 13:04 
Status: JäsenLiittynyt: 15.09.2005, 12:53Viestit: 436
Pisteitä: 0
FYSI kirjoitti:

Sitten "Läpimurtoa odotetaan" - Starting eleven:

MV: Bantamoi KuPS
P: Lampi HJK, Halsti HJK, Tursas TPS, Kärkkäinen KuPS
KK: P. Hetemaj HJK, Te. Turunen KTP, Medo KuPS, Ääritalo TPS,
H: Sipiläinen TamU, Sadik KuPS


Kärkkäisen läpimurtoa todellakin odotellaan, nälkää on :wink:
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye