Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 23.03.2018, 13:19

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: EURO 2008 PORTUGALI
ViestiLähetetty: 27.05.2008, 12:14 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
EURO 2008 PORTUGALI

2004 EM-karsinnat: - -
Portugalin ei tarvinnut pelata karsintapelejä koska oli EM-kisojen isäntämaa.

2004 EM-kisat: 3 - 1 - 2 , maalit 7 - 5
Portugali jännitti kotikisojen avausta liikaa ja hävisi EM-kisojen avausottelunsa Kreikalle, mutta taisteli silti itsensä kotikannatuksen siivittämänä EM-kisojen finaaliin, jossa tuli taas turpaan samaiselta Kreikalta 0-1. Maiden välit eivät välttämättä jääneet kovin hyviksi :D

2006 MM-karsinnat: 9 - 3 - 0 , maalit 35 - 5
Portugali voitti taas karsintalohkonsa häviämättä yhtään ottelua, kaiken huippuna oli 7-1 kotivoitto Venäjästä.

2006 MM-kisat: 4 - 1 - 2 , maalit 7 - 5
Portugali pelasi hienot MM-kisat, oli täysin ylivoimainen alkulohkossaan, pudotti jatkopeleissä Hollannin ja Englannin, ja kärsi tappiot vasta 2 vikassa pelissä Ranskalle ja Saksalle (pronssipeli).

2008 EM-karsinnat: 7 - 6 - 1 , maalit 24 - 10
Karsintalohkon suosikki Portugali jäi yllättäen lohkon kakkoseksi Puolan jälkeen (ainoa tappio vieraissa Puolalle karsintojen alussa).

Edelliset 10 ottelua n. EM-tasoisia maita vastaan: 4 - 4 - 2 , maalit 15 - 11
Mukana mm. hieno 2-0 voitto Brasiliasta, tuoreimpana alla 1-3 tappio Italialle. Portugali ei ole ollut aivan niin hyvässä iskussa missä joukkue oli viime MM-kisoihin lähdettäessä.

Yhteenveto: 27 - 15 - 7 , maalit 88 - 36
Portugali pelaa kaunista peliä ja on saanut paljon lisää itseluottamusta edellisten arvokisojen hyvistä otteista (aivan täysosumaa eli mestaruutta ei ole tullut, mutta ei ole pitänytkään). Joukkue on päässyt eroon aiemmin vaivanneesta ylimielisyydestä ja kompastelusta itseään selvästi heikompia maita vastaan ja se on auttanut pääsemään mukaan arvokisoihin ja selviämään alkulohkoista paljon pidemmälle (esim. 2002 MM-kisoissa Portugalin tie päättyi jo alkulohkoon koska hävisi ratkaisevassa kolmannessa ottelussa Etelä-Korealle 0-1 (toinen isäntämaa), ja oli sitä ennen hävinnyt myös USA:lle.)

Ranking:
Portugali on noussut omissa rankingeissa (skaalalla A= parhaat, E=huonoimmat) sitten edellisten arvokisojen, nyt A - - ja aivan parhaiden maiden haastajana (2004 EM-kisoissa oli A-tasolla kotiedun takia, ja MM-kisoissa taas luokkaa heikompi B - - toki kisojen kovemman tason takia). Luis Figo ja Pauleta lopettivat maajoukkuepelinsä 2006 MM-kisoihin, mutta Portugalin vahvuus on edelleen luova hyökkäyspeli. Sekä tietysti valmentajavelho Scolari, joka luotsasi Brasilian 2002 maailmanmestariksi, sen jälkeen Portugalin 2004 EM-kisojen finaaliin ja 2006 MM-kisojen pronssiotteluun. Portugalin aiemmissa kisoissa taitavana mutta kapeana pidetyssä hyökkäyspelissä asetelmat on kääntyneet täysin päälaelleen, kun C.Ronaldosta on kasvanut mies ja joukkueen johtaja, ja yhden kärjen taktiikassa (5-4-1) harvalla maalla kärkimiehellä on tällä hetkellä niin monta hyvää tilanteiden rakentelijaa keskikentällä (heikkoja maita vastaan taktiikka hyökkäysvoittoisempi 4-3-3). Portugalin heikkous piilee hieman puolustuspelissä, ja alakerran kokoonpano ei ole vakiintunut.


(muistin virkistykseksi omat analyysit Portugalista 2 edellisistä arvokisoista, MM-2006 osittain samaa tekstiä ja formaattia, EM-2004 erilainen, kaikki loput siis vanhaa tekstiä vaan kopsattuna tähän ->)

MM-2006 (kopsaus kesäkuulta 2006)


Joukkue:
PORTUGALI

2002 MM-karsinnat: 7 - 3 - 0 , maalit 33 - 7
Portugali voitti karsintalohkonsa häviämättä yhtään peliä ja vierasvoitto sekä kotitasuri Hollantia vastaan tiesi hyvästejä Hollannin MM-kisahaaveille.

2002 MM: 1 - 0 - 2 , maalit 6 - 4
Portugalin tie päättyi alkulohkoon koska hävisi ratkaisevassa kolmannessa ottelussa Etelä-Korealle 0-1, ja oli hävinnyt myös USA:lle.

2004 EM-karsinnat: - - -
Portugalin ei tarvinnut pelata karsintapelejä koska oli EM-kisojen isäntämaa.

2004 EM: 3 - 1 - 2 , maalit 7 - 5
Portugali jännitti kotikisojen avausta liikaa ja hävisi EM-kisojen avausottelunsa Kreikalle, mutta taisteli silti itsensä kotikannatuksen siivittämänä EM-kisojen finaaliin, jossa tuli taas turpaan samaiselta Kreikalta 0-1. Maiden välit eivät välttämättä jääneet kovin hyviksi :D

2006 MM-karsinnat: 9 - 3 - 0 , maalit 35 - 5
Portugali voitti taas karsintalohkonsa häviämättä yhtään ottelua, kaiken huippuna oli 7-1 kotivoitto Venäjästä.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 6 - 2 - 2 , maalit 19 - 5
Portugali on vetänyt hienosti, kaatanut mm. Hollannin ja Kroatian, ja ed. 5 ottelun maaliero on 9-0, eikä tässä ole edes mukana noita monen maalin voittoja ihan heikoimmista maista, vaan noin MM-tasoiset maat. Portugali on iskussa!

Yhteenveto: 26 - 9 - 6 , maalit 100 - 26
Portugali pelaa hienoa peliä ja on hyvässä vireessä. Joukkueesta löytyy taitavia pelaajia kentän jokaiselle osa-alueelle, ja mikäs nillä on pelatessa, kun joukkueen valmennuksesta vastaa vielä virallinen Valmentaja-Velho -> Brasilialainen Luis Felipe Scolari johdatti 2002 Brasilian MM-kultaan, ja kun siirtyi Portugalin peräsimeen niin vei joukkueen 2004 EM-hopealle.

Ranking:
Portugali oli mulla rankingin ylemmässä keskikastissa viimeisenä (sija 10., ranking B - -), koska maalla on tapana pelata ajoittain ylimielisesti ja huonosti itseään heikompia vastaan, ja on joutunut kärsimään siitä pahasti tärkeiden otteluiden tappioilla MM- ja EM-kisoissa, ja hyökkäyspään materiaali on vähän kapoinen. Mutta joukkueen keskikenttä on todella vahva ja on todistanut sen otteluissa, saldot näyttää tosi hyviltä joten tarkemmalla nuuskimisella joutuu kyllä nostella Portugalia seuraavaan ranking-hienosäätöön.

EURO 2004 (kopsaus kesäkuulta 2004)

EM-ranking: A-ryhmä: Portugali (neljä ensimmäistä joukkuetta mulla sittenkin A-ryhmässä, helpottaa joukkueiden jakoa viiteen perusluokkaan: Kärki, Ylempi keskikasti, Keskitaso, Alempi keskikasti, Häntä. tuollainen perusluokkiin jako toimii usein mainiosti, niin sarjoissa kuin turnauksissakin, tarkempi rankkaus menee sitten jo hienosäädön puolelle)

Yleistä:
Ilman karsintoja EM-kisoihin selvinnyt isäntäjoukkue Portugali, eli "Euroopan Brasilia", on myös yksi suosikeista lukuisine huippuyksilöineen, ja tulee rankingeissa heti Ranskan ja Italian perässä, jollei jopa tasoissa! Portugali on niissä EM-turnauksissa joissa minulla on tarkat tilastot (2000, 1996, 1992, 1988, 1984), ollut jopa kaikkein kovin joukkue ALKULOHKOISSA. Mutta aina ratkaisupelien tullen on tullut noutaja, viimeksi EM2000 välierissä Ranskaa vastaan. Se kertoo osittain samaa kieltä kuin Espanjan kohdalla spanskeilta löytyy taitoa vaikka muille jakaa, muttei nuppi kestä painetilanteissa = menestys jää tulematta. Portugali on kyllä pudonnut koville joukkueille, tai sitten vastaan on tullut sellainen jyrämäinen joukkue jota vastaan taitojoukkue ei välttämättä painetilanteessa pärjää (jos ei ole tarpeeksi taitava kuten Ranska, Italia, MM-tasolla Brassit, Argentiina.). MM2002 -kisoissahan Portugali voitti hienosti oman karsintalohkonsa, mutta itse kisoissa meno tyssäsi jo alkulohkoon kun Korea ja USA vetivät pitemmän korren, joten menestyksen nälkää ja näyttöhaluja isäntäjoukkueella riittää varmasti. Porton Champions Leaguen mestaruus nosti maassa EM-kisakuumetta vielä parilla pykälällä.

Vahvuudet:
asiat jotka voivat nostaa Portugalin jopa suurimpien suosikkien joukkoon vaikkei materiaali olekaan aivan samaa tasoa kuin Ranskalla Italialla: kotietu, sekä valmentaja Luiz Felipe Scolari, joka ei paljon esittelyjä kaipaa, hän johdatti Brasilian maailmanmestariksi 2002 ja tietää mitä tekee. Scolarin uskotaan tuovan Portugalin joukkueeseen sen saman menestysreseptin, jonka avulla Brasilia on pystynyt tekemään jatkuvia hyviä arvokisasuorituksia, sopivat ainekset olisi taas kasassa, joukkue on täynnä taitoa ja sopiva sekoitus kokemusta, joka tuo joukkueeseen itseluottamusta ja otteisiin tasaisuutta ja suoritusvarmuutta, sekä nuoruuden intoa joka tuo peliesityksiin vauhtia ja energiaa. Vahva viiden miehen keskikenttä, jossa on kolme selkeää ylöspäin pelaajaa (Simao, Rui Costa, Luis Figo) sekä 2 erittäin puolustusvoittoista (Costinha, Petit). Myös kova ja nimekäs alakerta voidaan laskea Portugalin vahvuuksiin. Yhdellä kärkimiehellä pelaava Portugali voi todellakin luottaa PSG:n huippuyksilöön Pauletaan, ja jos hän on sivussa loukkaantumisen tai pelikiellon takia, on Manchester Unitedin lahjakas Cristiano Ronaldo kelpo tuuraaja.

Heikkoudet:
kotikisojen paineet voivat kääntyä joukkuetta vastaan, jos kisat alkavat heikosti. Tässä on syytä olla tarkkana, mutta ainakin tällä hetkellä joukkue on maassa vallitsevan hirmuisen EM-kisaboomin ansiosta mahtavassa ylänosteessa. Se Portugalin joukkue joka selvisi EM200 kisoissa semifinaaleihin asti, Portugalin "Kultainen sukupolvi", oli ollut kasassa yli 10 vuotta. Nyt joukkueessa on tapahtunut/tapahtumassa selkeä nuorennusleikkaus, uusi sukupolvi on valtaamassa tärkeimpiä rooleja, joten joukkueen hitsautuminen yhteen ei ole vielä läheskään parasta mahdollista. Ehkä suurin miinus kisojen alla on Portugalin joukkueen EM-valmistautuminen ILMAN KARSINTOJA pelkillä ystävyysotteluilla, eli kovien ja tärkeiden pelien puute. Se on suuri haittatekijä ja antaa kyllä paljon tasoitusta muille joukkueille. Ystävyyspeleillä valmistautumisen haitat on todettu monesti, viimeksi Ranskan kohdalla MM2002 kisoissa. Senpä takia Portugali onkin rankattava Ranskan ja Italian taakse, B-ryhmään.

Pelityyli:
Scolari otti Brasilian joukkueen komentoonsa kun MM2002 karsinnat alkoivat heikosti, ja lopputulos oli maailmanmestaruus. Brasiliaa haukuttiin liian puolustusvoittoisesta pelityylistä, ja samanlaista Scolari ajaa nytkin sisään pelaamalla vain yhdellä kärkimiehellä ja miehittämällä keskikentän tukkoon. Scolari siis laittoin brassit pelaamaan eurooppalaisella pelityylillä, tärkeämpänä asiana estää vastustajaa saamasta pelin juonesta kiinni kuin keskittyä omaa kikkailuun. Se ei aina toiminut Brasilian kohdalla, mutta lopputulos oli silti maailmanmestaruus. Kysymysmerkkejä on Portugalinkin kohdalla, joukkueesta kun löytyisi enemmän potentiaalia pelata hyökkäyssuuntaan kuin alaspäin, ja Portugalin fanaattinen kotiyleisö on myös tottunut näkemään joukkueeltaan LOISTAVIA esityksiä ennemmin kuin varman päälle pelaamista, joten sanomista voi tulla, mutta puolustamaan/rikkomaan vastustajan peliä ainakin aluksi lähtevät.

Loppukiteytys: jos Portugali saa hyvän alun kisoille, voi se kotikannatuksen siivittämänä mennä vaikka loppuun asti, siinä pelkkien ystävyyspelien muodossa annettu tasoitus muille joukkueille otetaan kerralla takaisin.

EDITOIN tähän perään maalimäärät (ja luen tekstin läpi ajatuksella), nyt laitoin vaan jotain pikku luettavaa tähänkin osioon :P

(kopsaukset loppu, ylläoleva editti kans vielä vanhasta)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: EURO 2008 PORTUGALI
ViestiLähetetty: 27.05.2008, 21:44 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
Mika Ässä kirjoitti:
tuoreimpana alla 1-3 tappio Italialle


Portigalilla alla toki 1-2 tappio Kreikalle. Pitää korjata Portugalin tilastoihin samalla kun laitan muita A-lohkon joukkueanalyyseja huomenissa.

Mika Ässä kirjoitti:
Portugalin vahvuus on edelleen luova hyökkäyspeli...
ja yhden kärjen taktiikassa (5-4-1) harvalla maalla kärkimiehellä on tällä hetkellä niin monta hyvää tilanteiden rakentelijaa keskikentällä (heikkoja maita vastaan taktiikka hyökkäysvoittoisempi 4-3-3).


Portugalin hyökkäyspelin selkein epävarmuustekijä on että joukkueen pelintekijä Deco on kärsinyt loukkaantumisista ja pelannut rikkinäisen kauden, oli vain 14 ottelussa Barcelonan avauksessa. Toinen miinus keskikentälle, 2004 EM-kisoissa loistanut ja Portugalin parhaisiin pelaajiin kuulunut Maniche ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa seurajoukkueessaan (4 kertaa avauksessa sen jälkeen kun siirtyi Interiin), se vaikutti valmentajan valintoihin eikä Maniche päässyt edes mukaan Portugalin lopulliseen EURO 2008 –joukkueeseen (olisi ollut joukkueen keskikenttäpelaajista eniten maaleja tehnyt pelaaja). Kolmantena miinuksena Portugalin maalintekoon on ettei joukkueen kolmesta selkeästä kärkimiehestä kukaan ole ottanut varmasti pelipaikkaa haltuunsa, Nuno Gomes on kokenein ja omaa hyvät statsit maajoukkueessa (28 maalia 68 ottelussa) mutta ollut epävarma seurajoukkueessaan ja saattaa sen takia menettää avauksen paikkansa (vain 6 maalia Benficassa tällä kaudella), Bremenin Hugo Almeida on tehnyt vain 2 maalia Portugalin paidassa ja Helder Postiga ollut myös vaikeuksissa pelipaikan vakiinnuttamisessa seurajoukkueessaan Portossa, ollut lainassa St.Etiennessa ja viimeksi Panathinaikosissa (jossa tällä kaudella 2 maalia 8 ottelussa).
Ja tarkennus taktiikkaan, todennäköisin+toimivin taktiikka Portugalilla taitaa olla 4-2-3-1 jota käytti pitkin EM-karsintoja.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.06.2008, 14:55 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
EURO 2008 PORTUGALI

-EURO 2008 joukkueiden ed. ottelut sekä raakalukemat voimasuhteista ja maalimääristä (painotetut ml ja o/u lukemat)
-suhteutetaan EM-kisoissa siten että joukkueiden ml keskiarvo 50%
-samoin EM-kisoissa over-lukema selvästi matalampi kuin poiminnoissa (joissa mukana myös karsinnat ja harjoituspelit)
-Ed. 10 pelistä poistettu heikot maat sekä muutamat päällekkäiset ottelut (jotka oli jo karsinnoissa), eli vain harjoituspelit
-harjoitusotteluissa osalla joukkueista selvästi enemmän kotipelejä, joten nekin tasattava

Portugalimlo/u
Ed. 10 harj.56 %51 %
EM 08 kars67 %44 %
MM 0658 %28 %
MM 06 kars81 %57 %
EM 0457 %34 %
EM 04 kars74 %51 %
Avg.64 %43 %


Portugalin ei tarvinnut karsia omiin 04 EM-kisoihinsa, joten siinä vaan vertailun vuoksi keskiarvo joukkueen 06 ja 08 karsinnoista.

friendly portugal greece 1 2
friendly portugal italy 1 3
friendly portugal brazil 2 0
friendly portugal denmark 2 4
friendly portugal saudi arabia 3 0
friendly portugal northern ireland 1 1
friendly portugal croatia 2 0
friendly portugal egypt 2 0
friendly portugal ireland republic 0 1
friendly portugal sweden 2 2
euro 08 q. portugal finland 1 1
euro 08 q. portugal azerbaijan 3 0
euro 08 q. portugal poland 1 2
euro 08 q. portugal kazakhstan 3 0
euro 08 q. portugal belgium 4 0
euro 08 q. portugal serbia 1 1
euro 08 q. portugal belgium 2 1
euro 08 q. portugal armenia 1 1
euro 08 q. portugal poland 2 2
euro 08 q. portugal serbia 1 1
euro 08 q. portugal azerbaijan 2 0
euro 08 q. portugal kazakhstan 2 1
euro 08 q. portugal armenia 1 0
euro 08 q. portugal finland 0 0
wc 06 portugal angola 1 0
wc 06 portugal iran 2 0
wc 06 portugal mexico 2 1
wc 06 portugal netherlands 1 0
wc 06 portugal england 0 0
wc 06 portugal france 0 1
wc 06 portugal germany 1 3
wc 06 q. portugal latvia 2 0
wc 06 q. portugal estonia 4 0
wc 06 q. portugal liechtenstein 2 2
wc 06 q. portugal russia 7 1
wc 06 q. portugal luxembourg 5 0
wc 06 q. portugal slovakia 1 1
wc 06 q. portugal slovakia 2 0
wc 06 q. portugal estonia 1 0
wc 06 q. portugal luxembourg 6 0
wc 06 q. portugal russia 0 0
wc 06 q. portugal liechtenstein 2 1
wc 06 q. portugal latvia 3 1
euro 04 portugal greece 1 2
euro 04 portugal russia 2 0
euro 04 portugal spain 1 0
euro 04 portugal england 1 1
euro 04 portugal netherlands 2 1
euro 04 portugal greece 0 1

www.emfutiskunkku.com
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye