Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 17.01.2018, 15:55

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Hollannin divari 2012-2013
ViestiLähetetty: 09.08.2012, 09:35 
Status: JäsenLiittynyt: 30.07.2011, 08:59Viestit: 211
Pisteitä: 112
Alkava kausi vaikuttaa muuttuneiden voimasuhteiden myötä erittäin mielenkiintoiselta. Pitkäaikaisvetoja on todella huonosti tarjolla, emmekä niitä itse pelaa, mutta mikäli joku tykkää niitä napsutella, niin Unibetilta mielestämme Go Ahead Eagles top 3 6,50 on kokeilemisen arvoinen. Tässä lyhyet ennakkomme jokaisesta sarjan joukkueesta päivää ennen kauden alkua:

AGOVV:
Viime kausi oli umpisurkea, ja sen jälkeen pakka on mennyt täysin uusiksi ja viime kauden avauksesta on jäljellä vain kolme pelaajaa. Budjettikin on laskenut viime kaudesta. Puolustus ja keskikenttä ovat molemmat kapeita ja heikentyneet, hyökkäys on sen sijaan vahvistunut, joten voi olla taas todella runsasmaalinen joukkue. Uusi valmentaja Ulderink hyvä valinta, mutta jo bottom3-sijojen välttäminen olisi laskettava onnistumiseksi.

Almere City:
Menetti muutaman parhaan pelaajansa (Nijholt, de Lange, Rosheuvel, Malone), mutta hankki tilalle erittäin laadukkaat korvaajat. Mv-osasto poikkeuksellisen vahva tälle tasolle Gentenaarin tulon myötä. Puolustus Kellerin tulon myötä hieman vahvempi kuin viime kaudella, hyökkäys aikalailla samaa tasoa, mutta keskikenttä on hieman heikompi. Sarjasta löytyy kuitenkin monta paperilla heikompaa ryhmää, joten sijoitus keskikastiin realismia.

Cambuur:
Kärsi viime kaudella paljon loukkaantumisista, mutta oli silti selkeä ylemmän keskikastin joukkue. On menettänyt muutamia avauksen miehiä, mutta korvaajat samaa tasoa, joten ei ole juuri heikentynyt. Materiaali on edelleen tähän sarjaan laadukas ja joukkue voi onnistuessaan taistella kärkisijoista. Kausikorttimyynti ollut hyvää, joten kotiyleisöltä voi odottaa tukea.

De Graafschap:
Uusi valmentaja Huistra on mielenkiintoinen nimi tälle tasolle, pystyy peluuttamaan positiivisempaa jalkapalloa kuin mitä De Graafschap viime kaudella pääsarjassa pelasi. Oli putoajakandidaatti viime kaudella Eredivisiessä, ja jäi ansaitusti putoamiskarsintaan (vain Excelsior oli huonompi jengi), jossa putosi Den Boschille vierasmaalisäännöllä. Heikentyi luonnollisesti hieman putoamisen jälkeen, mutta on hankkinut lähteneiden tilalle kelpo korvaajia. Materiaaliltaan sarjan paras jengi, tosin leveyttä ei ole kovin paljoa, joten ei kestä juuri loukkaantumisia. Nousu on joka tapauksessa ainoa tavoite.

Den Bosch:
Viime kausi oli erittäin onnistunut odotuksiin nähden. Den Bosch selvisi nousukarsinnan viimeiseen vaiheeseen, mutta nyt taso putoaa hieman. Menetti neljä viime kauden laatupelaajaa (van Buuren, Peters, van Moorsel, Verbeek), ja vaikka hankki jokaisen tilalle uuden pelaajan, taso ei millään pysy samana. Uusi valmentaja Portvliet tunnetaan hyökkäysvoittoisen jalkapallon ystävänä. Den Bosch oli viime kaudella vastaiskujengi, joten muuttuuko taktiikka nyt rohkeammaksi?

Dordrecht:
Aloittaa kauden Harry van den Hamin alaisuudessa, sillä ykkösvalmentaja Bos taistelee syöpää vastaan. Van den Hamin puheissa pestin julkistuksen yhteydessä korostettiin vain Bosin toipumisen tärkeyttä, eikä kuulemma 12 perättäisellä tappiolla ole merkitystä, jos vain Bos toipuu sairaudesta ja palaa 13. kierroksella puikkoihin. Pelaajamateriaali heikentynyt kesällä, menetti mm. ykköskärkensä Lopesin (16 maalia) ja keskikentän tähden Hulstin (13 maalia). Lähes kaikki uudet pelaajat ovat junnuja, joten tason pudotus ei olisi yllätys. Lopesia ei ole vielä korvattu oikeastaan mitenkään, joten on suuri kysymysmerkki, kuka tekee joukkueen maalit. Kotona voi olla pientä hurmiota ja Bosille pelaamista, mutta vieraissa voi olla vaikeata.

Eindhoven:
Yksi eniten heikentyneistä joukkueista. Eindhoven veti viime kauden reilusti yläkanttiin erinomaisen puolustuspelin takia. Menetti hyvää työtä tehneen valmentajansa Faberin kesken viime kauden PSV:hen, lisäksi selvä ykkösveskari ja melkein koko puolustus lähtivät kauden päätteeksi. Korvaajat eivät ole samaa tasoa (lähinnä PSV:n junnuja). Uusi valmentaja tuli Excelsiorista, joka oli under-joukkue viime kaudella Eredivisiessä. Taso putoaa suurella todennäköisyydellä, ja maalimäärät nousevat viime kaudesta. Oli viime kaudella vastaiskujoukkue, miten nyt uuden valmentajan ja puolustuksen myötä?

Emmen:
Koko sarjan eniten vahvistunut ryhmä. Taloustilanne on hieman aiempaa parempi ja budjettikin on sarjan keskitasoa. Uusi valmentaja Gall (ex GAE ja Veendam) tuo ryhtiä toimintaan. Materiaali on vahvistunut sekä puolustuksesta että hyökkäyksestä, joten parantaa todennäköisesti selvästi viime kaudesta, joka oli suuri pettymys. Keskikenttä on kuitenkin pieni kysymysmerkki, eikä paperilla niin tasokas kuin puolustus ja hyökkäys. Keskikasti olisi hyvä suoritus, alempaan keskikastiin tason pitäisi riittää kevyesti. On todennäköisesti yksi ideajoukkueista.

Excelsior:
Heikentynyt todella paljon. Excelsior putosi täysin ansaitusti Eredivisiestä, jossa oli ennen kauden alkua suurimpia putoajakandidaatteja heikennyttyään jo vuosi sitten kesällä. Oli lopulta selvästi huonoin jengi pääsarjassa. Uusi valmentaja Vlemmings on kokematon päävalmentaja, mutta on ollut apuvalmentajana Eredivisiessä. Menettänyt kesällä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki parhaat pelaajansa, eikä ole hankkinut samantasoisia korvaajia kuin esim. De Graafschap. Koko puolustus menee uusiksi, samoin lähes koko keskikenttä. Jälleen nuori ja todennäköisesti kotiriippuvainen joukkue tekonurmellaan, entisten Feyenoord-junnujen hautausmaa ja Feynoord-lainojen oppikoulu miesten peleihin. Tuskin taistelee suorasta noususta. Budjettikin vain sarjan keskikastia, joten voi hyvin olla yksi ohipeli-ideoista, ellei saa viime hetken Feyenoord-lainoja.

Fortuna Sittard:
Materiaali on heikentynyt selvästi viime kaudesta, jonka huikea loppu selittyy pääasiassa Schreursin ja van Zaanenin lainapesteillä. He + muutama muu avainpelaaja lähtivät ja veivät mukanaan tehot 49+34 (Fortuna teki yhteensä 62 maalia viime kaudella). Ainut korvaaja on oikeastaan hyökkääjä Rajcomar. Materiaali on erittäin kapea, eikä avauksen laatu ole kummoinen muihin häntäpään jengeihin verrattuna. Tarvitsee taas kovia lainamiehiä, muuten sijoitus painuu pohjalle. Lisäksi uusi ja kokematon päävalmentaja puikoissa.

Go Ahead Eagles:
Uusi valmentaja ten Hag on lupaava kaveri paperilla, mutta kokemus päävalmentajana puuttuu. Menettänyt pari viime kauden runkopelaajaa, mutta kokonaisuutena taso ei ole hirveästi viime kautta heikompi. Materiaali on varsin kapea, mutta avaus on aivan kilpailukykyinen keskikastin/ylemmän keskikastin jengeihin nähden. Laituri Antonia voi olla yksi koko sarjan parhaista pelaajista alkavalla kaudella. Pitäisi selvitä playoffeihin, jos välttää loukkaantumiset. Suora nousu olisi kuitenkin suuri yllätys.

Helmond Sport:
Viime kausi meni odotuksiin ja peliesityksiin nähden aivan nappiin, etenkin loppukausi oli tuloksellisesti todella vahva. Nousu Eredivisieen oli karsinnoissa maalin päässä. Materiaali on heikentynyt täksi kaudeksi puolustuksesta, josta lähti kolme avainpelaajaa sekä maalivahti Sengier, eivätkä tilalle tulleet ole aivan samaa tasoa, vaikka ok korvaajia ovatkin. Taso riittää kuitenkin edelleen ainakin keskikastiin, eikä playoff-paikkakaan ole mahdottomuus, jos uudet puolustajat eivät petä. Materiaali on kuitenkin kapea, joten loukkaantumissumaan ei ole varaa. Uusi valmentaja Meijers tuli amatööritason ykkösjoukkueesta Achilles '29:stä ja on tällä tasolla pieni kysymysmerkki.

MVV:
Vahvistunut hyökkäyksestä Schreursilla ja Veldmatella, jotka ovat parempia kuin lähteneet Rajcomar ja Caracciolo. Daemen on tuntuva menetys puolustavan keskikentän tontilla, mutta muuten joukkue ei ole heikentynyt viime kaudesta. Budjettikin on noussut hieman tälle kaudelle. Pelasi viime kaudella vastaiskuilla, ja kun valmentaja on sama, niin taktiikkakin lienee samantyylinen. Potentiaalia playoff-taisteluun.

Oss:
Materiaali on heppoisempi, etenkin kapeampi, kuin viime kaudella, jolloin oli käytännössä pohjasakkaa AGOVV:n ja Emmenin jälkeen. Menetti kesällä kaksi kolmesta parhaasta maalintekijästä ja korvaajat ovat junnuja. Van den Ouweland on hyvä hankinta keskikentälle (joka on suhteessa puolustukseen ja hyökkäykseen todella vahva), mutta muuten joukkue on heikentynyt ja nuorentunut. Ihme on, jos ei ole näin kapealla ja heikolla ringillä sarjataulukon häntäpäässä. Uusi valmentaja Janssen on kirjoittamaton kortti päävalmentajana, kokemusta löytyy kuitenkin apuvalmentajana Eredivisiestä.

Sparta:
Jatkaa viime kauden valmentajalla ja pitkälti samalla joukkueella, jolla oli sarjan 2. paras jengi. Hyökkäyspäästä lähti paras maalintekijä Bokila, jonka saappaisiin kokeneen Calabron pitäisi astua (tuli jo kesken viime kauden, mutta ei ollut täydessä kunnossa eikä saanut juurikaan vastuuta). Materiaali on kokonaisuutena sarjan parhaimmistoa, ja taistelee suorasta noususta. Viime kaudella sarjan alku meni plörinäksi suuren vaihtuvuuden takia (saldo 3-2-4 ensimmäisistä yhdeksästä pelistä, mutta sen jälkeen 16 pelistä saldo 13-3-0). Nyt vähäisen vaihtuvuuden vuoksi lähtökohdat alkuun ovat paremmat. Lienee maalimääriltään sarjan keskiarvoa vähämaalisempi joukkue.

Telstar:
Materiaali on heikentynyt ja nuorentunut viime kaudesta, menetti avainpelaajan joka osa-alueelta (puolustus Schenkel, kk Brands, hyökkäys Plat). Kokonaisuutena menetti tehoissa 34+15 (teki viime kaudella yhteensä 45 maalia), eikä ole saanut tilalle yhtään meritoitunutta korvaajaa. Materiaali on sarjan heikoimpia, joten olisi pieni ihme, jos olisi jotain muuta kuin pohjasakkaa. Ei ole myöskään enää yhteistyössä AZ:n kanssa, joten lainapelaajien saaminen on vaikeampaa, eikä seuralla ole varaa ostaa pelaajia. Uusi valmentaja Keizer on kysymysmerkki tällä tasolla, valmentajana vielä suht nuori, ja kokemusta löytyy vain amatööreistä.

Veendam:
Sama päävalmentaja, ja materiaali on vaihtuvuudesta huolimatta suurin piirtein samaa tasoa kuin viime kaudella, jolloin menetti tammikuussa ylivoimaisesti parhaan pelaajansa Jansenin. Spartasta tulleet Overtoom ja Schmeltz ovat kelpo hankintoja, mutta vastapainoksi Veendam menetti muutaman viime kauden runkopelaajan. Oli viime kaudella pelillisesti vähän parempi kuin tulokset väittävät, mutta vaikea viime kaudesta on älyttömästi tällä materiaalilla parantaa. Talousvaikeudet ovat edelleen iso rasite.

Volendam:
Uusi valmentaja Hans de Koning on hyvä kaappaus Helmondista, jossa teki loistavaa työtä viime kaudella. Hankkinut pari hyvää vahvistusta, mutta vastapainoksi menetti muutaman viime kauden runkopelaajan. Materiaalin taso vaikuttaa kokonaisuutena kuitenkin samansuuntaiselta kuin viime kaudella. Kokeneen Tuypin rooli kärjessä on todella suuri. Kaikki ainekset on kasassa ylempään keskikastiin, johon on tosin tyrkyllä monta muutakin joukkuetta. Volendam on alisuorittanut pahasti kolmena edelliskautena, joten paineensietokykyä sopii kyseenalaistaa. Lienee maalimääriltään sarjan runsasmaalisimmasta päästä.
11

_________________
http://twitter.com/#!/HakulinenNurkki
Ylös
  Profiili
 
09.08.2012 12:07 <zot> Mukava hassu sarja. Vaikka olen treidaanut sitä
09.08.2012 12:08 <zot> ...useita vuosia niin ei kauden alku tule koskaan yhtään...
09.08.2012 12:09 <zot> ...helpommaksi; pikemminkin vaikeammaksi talouskriisin takia
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye