Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 19.02.2018, 12:49

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 18 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Ranskan liiga 2004-2005 rankingit
ViestiLähetetty: 03.08.2004, 18:39 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
Ranskan liiga ranking 2004-2005

1 Lyon
2 PSG
3 Monaco

4 Marseille
5 Lens
6 Auxerre
6 Nantes
8 Bordeaux
8 Sochaux

10 Lille
10 Rennes

12 Nice
12 Strasbourg
12 Toulouse
15 Caen

16 Bastia
16 Metz
16 St. Etienne
16 Ajaccio
20 Istres

yleissilmäys joukkueisiin, tarkempia kommentteja luvassa. korjailkaa jos löytyy asiavirheitä.

1 Lyon
historiallinen neljäs peräkkäinen Ranskan liigan mestaruus hakusessa. huippujoukkue joka ylisuoritti viime kaudella. materiaali ei enää niin leveä kuin aikaisemmin. samaa tasoa kuin sarjan ykköseksi rankatut 5 ed. kaudella, ja Lyonhan se ykköseksi on neljä kertaa putkeen jo rankattu, nyt on viides.

2 PSG
osa avainpelaajista vaihtunut, paras avauskokoonpano on vielä alkukaudesta hakusessa. kokonaisuutena vahvistunut viime kaudesta, tavoitteena mestaruus ja pärjääminen Champions Leaguessa.

3 Monaco
olisi saattanut jopa voittaa mestaruuden viime kaudella ellei olisi edennyt Champions Leaguessa niin pitkälle, eli peräti finaaliin asti. kovia nimiä lähtenyt, korvaajat eivät aivan riitä samaan, ja viime kausi meni muutenkin niin yläkanttiin että heikennystä luvassa.

4 Marseille
muutama erittäin kova nimi vaihtoi maisemaa, mutta tilalle tuli niin monta laadukasta pelaajaa että kokonaisuutena vahvistunut. tuskin saa silti pakettia heti niin hyvälle mallille että pystyy haastamaan kolme kovinta. nostaa joka tapauksessa tasoaan moneen viime kauteen verrattuna

5 Lens
viime kausi oli floppi, voitti yhtä monta ottelua kuin hävisikin mutta maaliero oli -14. sitä edellisellä kaudella sijoitus oli sama eli 8., mutta maaliero oli +12. viime kausi meni siis alakanttiin, ja nyt Lens on vielä vahvistunut monella hyvällä pelaajalla, joten parannusta luvassa selvästi. kärkinelikon suurin haastaja, vaikka tasoeroa aivan kärkipäähän vielä riittääkin.

6 Auxerre
kolme hienoa kautta alla, mutta nyt tulee heikennystä kun niin monta kovaa pelaajaa lähti.

6 Nantes
miehistöä uusittu, esim. kaksi viime kauden parasta pelaajaa on tiessään. vahvistukset eivät aivan samaa tasoa, mutta tappelee kuitenkin samoista sijoituksista kuin viime kaudella

8 Bordeaux
selkeä alisuorittaja viime kaudella. materiaaliltaan edelleen sarjan ylempää keskikastia, mutta budjetin pienentäminen kertoo ettei tavoitteet ole kovin korkealla, ihmeellistä.

8 Sochaux
Sochaux oli viime kaudella viides ja siitä puhuttiin yllätyksenä, mutta mikäs yllätys se oli kun joukkue oli jo sitä edelliselläkin kaudella viides, ja tilastojen valossa vielä kovempi. nyt kuitenkin heikennystä luvassa kun menetti kaksi parasta pelaajaansa.

10 Lille
täsmälleen samaa kaliiberia kuin viime kaudellakin

10 Rennes
viime kausi hieman yläkanttiin, materiaali sarjan keskitasoa mutta potentiaalia riittää parempaan tulevina vuosina

12 Nice
kaksi yläkanttiin mennyttä kautta alla pääsarjassa, menettänyt muutaman tärkeän pelaajan ja nyt luvassa heikennystä, sitä enteilee myös umpi surkea viime kauden loppujakso. sarjasta löytyy Nicen onneksi iso läjä vielä heikompia joukkueita, joten ei huolta säilymisen suhteen

12 Strasbourg
samaa tasoa kaudesta toiseen, pelasi sitten 1. tai 2. divarissa. seuran tausta-asiat alkavat olla viime vuosia paremmalla mallilla, joten ehkä jopa parantaa hieman.

12 Toulouse
seurajohdolla riittää kunnianhimoa, joten on taas vahvistunut merkittävästi! kauden 2000-2001 romahduksen jälkeen Toulouse nousi ensin 2.divariin, sitten pääsarjaan, ja nousee nyt kertaheitolla pois putoamistaisteluista.

15 Caen
koko viime kauden joukkue säilyi + hankki 4 hyvää vahvistusta. rankataan siis yllättäen putoajasuosikkien yläpuolelle. viime kaudella 2.divarissa toinen, mutta oli minun papereissa paras joukkue, lähinnä hyökkäyspelin osalta, paukutti yhteensä 56 maalia kun kaksi muuta nousijaa ylsivät vain 44 tehtyyn maaliin

16 Bastia
säilyi viime kaudella pisteellä, mutta nyt menettänyt avainpelaajia, ja uusi koutsi ei omaa yhtään pääsarjakokemusta. putoajakandidaatteja

16 Metz
menetti 3 avainpelaajaa, heikennystä luvassa, joten Metzin kohdalla se tarkoittaa olemista mukana putoamistaistelussa kierroksesta 1. alkaen.

16 St. Etienne
viime kauden 2.divarin voittaja. antoi kenkää 2.divarin parhaaksi valitulle valmentajalle, miten uusi koutsi saa porukan samalla lailla ylisuorittamaan. pelaajilla ei juuri kokemusta pääsarjasta. yksi viidestä joukkueesta joilla minun papereissa kovin urakka säilymisen suhteen

16 Ajaccio
uudet miehet mysteerioita, potentiaalia olisi olla jopa muiden rupusakkien yläpuolella, mutta jos esim. brassit eivät sopeudukaan joukkueeseen, voi olla jopa muita rupusakkeja huonompi. joten arvioidaan keskimääräiseksi rupusakiksi

20 Istres
heikoin nousijoista, ja selvästi heikompi kuin Ranskan liigan nousijat keskimäärin. varsinkin kun menetti viime kauden parhaan pelaajansa. putoajasuosikki numero yksi
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.2004, 18:59 
Status: JäsenLiittynyt: 21.10.2003, 17:09Viestit: 230
Pisteitä: 0
Oma ranking näyttää seuraavalta..

1. Lyon
2. Psg
2. Marseille

4. Monaco

5. Lens
6. Auxerre

7. Nantes
8. Rennes
8. Bordeaux
8. Sochaux

11. Lille
12. Toulouse
13. Nice
14. Strasbourg
14. Bastia

16. St.Etienne
17. Metz
18. Ajaccio

19. Caen
20. Istres

Kommenteja myöhemmin 8)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 12:07 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
JOUKKUEKOHTAISET MAALIMÄÄRÄT (10 runsasmaalisinta joukkuetta)

nämä joukkueet käyty suurennnuslasin kanssa läpi, tosin vasta muutaman kerran. kun lähestyy joukkueita useasta eri suunnasta, voitto/tappio suhde, tehdyt/päästetyt maalit, ylä/alakanttiin mennyt edellinen kausi, muutokset kokoonpanossa/budjetissa/tavoitteissa jne., ja kasaa sitten lopulta kaikesta jonkinlaisen yhteenvedon, niin kyllä kelpaa lyödä vetoja sisään = tuntuu siltä että voi LUOTTAA omiin lukemiinsa :idea:

jos joku ihmettelee minkä takia maalimäärät Ranskan liigassa ovat niin paljon alhaisempia kuin esim. toisessa tällä viikolla alkavassa sarjassa eli Saksan 1.Bundesliigassa, niin suurin syy on tietysti se että Saksassa pelataan päästä päähän, Ranskassa poikittain :mrgreen:
maalimäärät Ranskan liigassa ovat vielä jopa laskussa, perusjakauma 5 ed. kaudelta over/under 42/58 (703 overia, 975 underia), mutta näiden tämän kauden joukkueiden over-lukemat 5 ed. kaudelta alkaen viimeisimmästä kaudesta ovat keskimäärin 38-35-39-42-44.
huom. nämä minun käytössäni olevat over/under lukemat eivät tarkoita aivan samaa asiaa kuin joukkueiden toteutuneet over/under-lukemat. se on vain yksi, tosin merkittävä, tekijä jonka otan huomioon, mutta sen lisäksi otan huomioon myös tehdyt/päästetyt maalit, pelityylin, sen miten tasaisesti joukkue pystyy tekemään maaleja/luomaan maalipaikkoja/käyttämään maalipaikkoja hyväksi.
eli jos vertaa vaikkapa kahta joukkuetta joista joukkue A tekee yhdessä ottelussa 6 maalia mutta jää nollille kahdessa seuraavassa, ja joukkue B tekee kaikissa kolmessa pelissä tasan 2 maalia, on molemmat tehneet yhteensä 6 maalia mutta joukkue B on minun silmissäni parempi. lähinnä koska pystyy tekemään maaleja ja käyttämään maalipaikkoja hyväksi tasaiseen tahtiin, yhdessä murskavoitossa kun voi helpommin olla kyse onnekkaasta sattumasta kuin tasaisesti maaleja tehdessä.
ja tämä siis vain hyökkäyksen osalta. joukkueiden voimasuhteita puntaroidessa on tietysti myös otettava huomioon monta maalia vastustaja teki, eli kovan hyökkäyspään omaava joukkue ei olekaan sarjan parhaimmistoa, jos omiin menee yhtä monta. ja silloin joukkueen hyökkäyspelikään harvemmin on sarjan parhaasta päästä, vaan maalit molemmissa päissä johtuvat joukkueen hyökkäysvoittoisesta pelityylistä.

siinä hieman pohjustusta näille lukemille. jos muutkin tutkivat Ranskan liigan joukkueiden maalimääriä, niin laittakaa tulemaan, oli ne sitten missä muodossa tahansa. eiköhän niitä vertailtaessa saa kehittävää keskustelua aikaan.

over 2,5 -lukemat:

1 Lyon 46 %
1 Rennes 46 %
3 Strasbourg 44 %
4 Caen 42 %
4 Sochaux 42 %
4 Monaco 42 %
7 Bastia 40 %
7 Nice 40 %
9 Marseille 39 %
9 Auxerre 39 %

perustelut (kun joukkueita nyt näistä maalimääristä lähestyy, niin voi olla että puhun näissä perusteluissa hieman ristiin itseni kanssa vrt. tuo ylempi rankkaus. mutta se on yksi tapa saada keskustelua aikaan, kun on eri mieltä itsensä kanssa :shock: tahallaan en silti ole itseäni pussiin puhunut jos niin on päässyt käymään. toivottavasti muutkin Ranskan liigan tietäjät osallistuvat keskusteluun, siihen asti, olen varmuudella tämän palstan kahden parhaan Ranskan liigan tietäjän joukossa :wink: ):

LYON
hyökkäys:
viime kaudella sarjan paras hyökkäyspeli, ja niin on tälläkin kaudella.
puolustus:
viime kaudella pitävin puolustus, mutta se hieman ylisuoritti. sarjan parhaimmistoa.
maalimäärät/pelityyli:
Ranskan liigan hyökkäysvoittoisin pelityyli, joten omissakin soi viime kautta useammin. viime kaudella otteluiden maalimäärät sarjan keskikastia, tällä kaudella aivan runsasmaalisimmasta päästä.

RENNES
hyökkäys:
viime kaudella sarjan tehokkaimpia joukkueita, yläkanttiin meni joten heikennystä luvassa.
puolustus:
viime kaudella ylsi sarjan keskitasolle, mutta materiaalin perusteella on vain alempaa keskikastia, joten päästettyjen maalien määrä kastaa
maalimäärät/pelityyli:
viime kaudella sarjan runsasmaalisimpia otteluita ja niin tulee käymään nytkin.

STRASBOURG
hyökkäys:
hyökkäysvoittoisesta pelityylistä johtuen paukuttaa maaleja sarjan keskitason veroisesti
puolustus:
ja samasta syystä omissa soi niin että puolustuspeli on vain liigan alempaa keskikastia. materiaali kun ei riitä pelaamaan kunnolla molempiin suuntiin
maalimäärät/pelityyli:
viime kaudella otteluiden maalimäärät ylempää keskikastia, nyt aivan korkeimmasta päästä

CAEN
hyökkäys:
viime kaudella 2.divisioonan kirkkaasti paras hyökkäyskalusto, joten hyökkäyspelin turvin nousi ja sen turvin aikoo myös säilyä. voi parhaimmillaan yltää jopa sarjan keskikastiin hyökkäyspään tehoilta
puolustus:
tätä ei juuri voi kehua, 2.divisioonatasoinen
maalimäärät/pelityyli:
maalimäärien voi odottaa nousevan verrattuna kausiin 2.divisioonassa, mm. siitä syystä että Ranskan 2.divari on vielä pääsarjaakin vähämaalisempi sarja. muutenkin, nousijoiden on vaikea säilyttää omaa pelityyliään ylemmällä sarjatasolla, kun vastustajat ovat nyt niin paljon kovempia että määräävät lähes poikkeuksetta otteluiden kulusta. vaikka kaikkien muidenkin joukkueiden maalimääräarvioiden kohdalla on myöskin aina kyse vain ARVIOISTA, joka toki perustuu joukkueiden aikaisemien kausien maalimääriin ja pelityyleihin, niin nousijoiden kohdalla arviot ovat yleensä aina kaikkein hatarimmalla pohjalla. mutta Caen on nousijoista vahvin, eikä välttämättä tule olemaan joka ottelussa riepoteltavana, joten sanoisin että yrittänee hyökätä minkä jaksaa, ainakin ihan alkukaudesta. ja jos se toimii, jatkaa samaa kauden loppuun asti.

SOCHAUX
hyökkäys:
hyökkäysvoittoisesta pelityylistä johtuen hyökkäyspeli on sarjan ylempää keskikastia, melkein kuten viime kaudellakin muttei aivan niin hyvä
puolustus:
hieman heikennystä viime kaudesta, edelleen keskikastia
maalimäärät/pelityyli:
ottelut kuuluivat viime kaudella sarjan runsasmaalisimpiin, samoin alkavalla kaudella

MONACO
hyökkäys:
Ranskan liigan laadukkaimmasta päästä
puolustus:
viime kausi meni eniten yläkanttiin puolustuksen osalta. silti alakerta edelleen sarjan parhaimmistoa
maalimäärät/pelityyli:
ottelut viime kaudella maalimääriltä sarjan keskitasoa, nyt maalimäärät nousee hieman kun puolustus ei ylisuorita vaan palaa omalle tasolleen

BASTIA
hyökkäys:
viime kaudella sarjan toiseksi tehottomin joukkue, eikä paljon parempaa ole luvassa tältäkään kaudelta
puolustus:
Bastian puolustus piti viime kaudella selvästi paremmin kuin aivan läpilahoilla alakerroilla, mutta ei pidä enää
maalimäärät/pelityyli:
maalimäärät tulevat nousemaan, ja joukkue jatkaa yhtä heikolla tasolla kuin viime kaudellakin, jolloin jäi siis enää vain nenä putoamisviivan yläpuolelle, kun säilyi yhden pisteen marginaalilla

NICE
hyökkäys:
viime kaudella hyökkäyspeli sarjan keskikastia, heikentää
puolustus:
viime kaudella puolustus piti jopa joidenkin sarjan laatujoukkueiden veroisesti, heikentää selvästi
maalimäärät/pelityyli:
viime kaudella otteluiden maalimäärät sarjan matalimpia, nyt nousee keskitasolle kun puolustus ei kolmatta kautta putkeen jaksa ylisuorittaa

MARSEILLE
hyökkäys:
viime kaudella sarjan 6. tehokkain joukkue ja parannusta luvassa
puolustus:
viime kaudella päästi maaleja niin että puolustuspeli oli vain sarjan alempaa keskikastia, nyt vahvistunut joukkue nousee tältä osin kertaheitolla ylempään keskikastiin
maalimäärät/pelityyli:
viime kauden ottelut maalimääriltä sarjan korkeimmasta päästä nyt hieman vähämaalisempia. joukkue on kokonaisuutena vahvistunut, mutta varsinkin puolustuspelissä vrt. viime kauteen, joka mokasi kauden kun päästi 45 maalia, sitä edellisen kauden 36 päästettyä maalia oli lähempänä joukkueen tasoa.

AUXERRE
hyökkäys:
viime kaudella sarjan toiseksi tehokkain joukkue heti Lyonin jälkeen, muttei nyt selvästi heikentyneenä yllä läheskään samoihin lukemiin, korkeintaan hieman keskikestia parempi
puolustus:
viime kaudella puolustus piti ylemmän keskitason veroisesti, putoaa sarjan keskitasolle
maalimäärät/pelityyli:
kun joukkue tulee päästämään hieman enemmän maaleja, ja tekemään paljon vähemmän, voi siitä kaikki matikkapäät helposti laskea että otteluiden kokonaismaalimäärä laskee, ja on enää sarjan keskitasoa
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 13:39 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
Ranskan liiga, 10 vähämaalisinta joukkuetta plus perusteluja.

näissä olen ottanut pelkän over/under -jakauman lisäksi huomioon jo ylempänä perusteltujen asioiden muassa myös sen, miten selviä/niukkoja overit/underit ovat olleet. eli overeista niukkoja on tietysti tasan 3 maalin ottelut, jos total goals raja on 2,5 maalia, ja selvempiä overeita sitten 4 maalia ja muut maalikarkelot.
ja underit, selviä undereita on varsinkin 0-0 tulokset, myös 1 maalin ottelut, ja 2 maalin ottelut ovat näillä samoilla opeilla sitten enää vain niukkoja undereita.
ja kun Ranskan liigaa tarkastelee, niin sieltä puuttuu lähes kokonaan sellaiset MEGAoverit joita esim. Saksan 1.Bundesliigassa tulee pilvin pimein. Ranskan jalkapallossa siis jos lipsahdetaan overin puolelle, se on suhteessa useammin juuri se 3 maalia, ja underit ovatkin sitten monesti selviä undereita, 0-1 maalia.
voi olla että olen näillä perusteilla ottanut hieman liikaa kantaa tuonne vähämaaliseen suuntaan, vaikka sinne se sarjan kehitys näyttää kulkevan. pallo liikkuu kentällä aina vaan enemmän poikittain. hion näitä edelleen, vielä kun jotkut sarjan oikeat tietäjät hieman jelppaavat, mulla tämä Ranskan liiga kun ei kuulu niihin Top-10 sarjoihin joita tutkin eniten ja joista jotain jopa tiedänkin. laitan silti tänne Ylikerroin.comiin tästäkin sarjasta jotain omia näkemyksiäni.

over 2,5 lukemat:

11 Bordeaux 38 %
12 Lens 37 %
13 Ajaccio 36 %
14 Nantes 35 %
14 Metz 35 %
14 Istres 35 %
17 Lille 34 %
17 St. Etienne 34 %
17 Toulouse 34 %
20 PSG 33 %

BORDEAUX
hyökkäys:
parantaa viime kaudesta hyökkäyspeliään pykälän
puolustus:
samaa tasoa kuin viime kaudella
maalimäärät/pelityyli:
otteluiden maalimäärät Ranskan liigan keskitasoa aivan kuten aikaisempinakin kausina

LENS
hyökkäys:
hyökkäyspeli parantuu viime kauteen verrattuna ihan silmissä
puolustus:
samoin puolustus, koska niin alakanttiin ed. kausi meni jo vanhoillakin miehillä plus nyt vielä vahvistunut uusilla pelaajilla
maalimäärät/pelityyli:
otteluiden maalimäärät sarjan alempaa keskitasoa

AJACCIO
hyökkäys:
viime kaudella sarjan heikoimpia hyökkäyskalustoja, nyt sentään nousee taas muutaman joukkueen edelle
puolustus:
tämä osasto voi olla 2.divisioonatasoista
maalimäärät/pelityyli:
ollut aina yksi liigan virallisia UNDER-joukkueita, pelasi sitten 1.divisioonassa tai kakkosdivisioonassa, poislukien viime kausi jolloin otteluissa tuli maaleja sarjan keskitason veroisesti. pelityylin muuttumista pysyvästi hyökkäysvoittoisempaan suuntaan saattaa merkitä viime kauden tulosten lisäksi myös brassien hankkimiset, mutta koska viime kaudella maaleja meni molempiin päihin kyllä selvästi liikaa, niin arvioidaan nyt lähes samalle tasolle keskikastiin eli pikku pudotus edellisestä kaudesta kokonaismaalimäärissä

NANTES
hyökkäys:
lähes samaa tasoa kuin viime kaudella
puolustus:
joukkueen vahvuus, eli parantaa vielä viime kaudesta
maalimäärät/pelityyli:
maalimäärät samaa tasoa kuin viime kaudella ellei jopa aavistuksen alle sen eli sarjan alempaa keskikastia

METZ
hyökkäys:
näyttää hyvältä vain jos peilaa sitä nousijoiden St.Etiennen ja Istresin vastaaviin osastoihin
puolustus:
viime kaudella päästi hieman keskitasoa vähemmän maaleja, siihen perustuukin joukkueen säilymismahdollisuudet koska hyökkäyspelin turvin tämä porukka ei säily
maalimäärät/pelityyli:
viime kaudella sarjan 2. vähämaalisimmat ottelut, nyt maalimäärät kasvaa koska Metz ei kykene laittamaan hanttiin ihan samalla tavalla paremmilleen, ja on otteluissa vielä hieman viime kautta enemmän ottavana osapuolena

ISTRES
hyökkäys:
sarjan heikoin hyökkäyspeli, oli 2.divisioonassakin viime kaudella hyökkäyspelin osalta vain keskitasoa, ainoastaan toinen nousija St.Etienne vaikuttaa yhtä vaatimattomalta
puolustus:
piti hyvin viime kaudella 2.divarissa, mutta ylisuoritti. antaa tässäkin kohtaa paljon eteen muille joukkueille, paitsi ehkä nousija Caenille. puolustuspelin pitävyyteen perustuu Istresin toiseksi paras mahdollisuus säilyä. tälläkin poppoolla voi siis säilyä, mutta mahdollisuudet ovat kyllä vaan siinä nollan ja olemattoman välillä. joukkueen paras mahdollisuus säilyä piileekin siinä että sarjasta löytyy alkavalla kaudella kolme (muuta) kriisijoukkuetta
maalimäärät/pelityyli:
otteluiden maalimäärät nousevat viime kaudesta, koska nyt on kyyti niin kovaa että palloa saadaan kaivella verkon perukoilta moneen kertaan kauden jokaisessa vieraspelissä

TOULOUSE
hyökkäys:
viime kaudella koko liigan tehottomin joukkue, ei enää. vahvistunut selvästi, myös hyökkäyspelin osalta, ei silti vielä edes keskikastilainen tällä osastolla kovassa Ranskan liigassa jossa huippujoukkueillakin on vaikeaa tehdä maaleja
puolustus:
parantaa myös hieman viime kaudesta
maalimäärät/pelityyli:
viime kaudella sarjan vähämaalisin joukkue, mutta nyt maalimäärät nousevat. siitä kertoo joukkueen vahvistaminen kolmella hyvällä hyökkääjällä sekä seurajohdon kunnianhimo = eivät tyydy enää tällä kaudella vain puolustamaan ja taistelemaan säilymisestä!

LILLE
hyökkäys:
parantaa tehoja aavistuksen viime kaudesta
puolustus:
täsmälleen viime kauden veroinen
maalimäärät/pelityyli:
sarjan vähämaalisimpia otteluita luvassa, ilmoittaa valmentajan valitsema pelityyli

ST.ETIENNE
hyökkäys:
viime kaudellakin oli vain hieman 2.divisioonan keskitasoa laadukkaampi hyökkäyspeli, joten sen varaan ei kukaan tervejärkinen oikein voi laskea, varsinkaan kun materiaali on edelleen 2.divaritasoa
puolustus:
viime kaudella 2.divarin kovin alakerta, ja sen turvin nousikin
maalimäärät/pelityyli:
todella vähämaalisia otteluita luvassa. perusteina sille joukkueen 2.divarista mukaansa raahaama puolustusvoittoinen pelityyli (sanoi uusi valmentaja mitä tahansa), samoin kuin se että kaudella 2000-2001 putosivat pääsarjasta juuri vuotavan puolustuksen takia, sen seurajohto ei halua nyt toistuvan. koska joukkueen materiaali ei riitä pelaamaan korkealla tasolla molempiin suuntiin, niin kovin suuri Ranskan liigan tietäjä ei tarvitse olla osatakseen povata kumpaan suuntaan St.Etienne satsaa koko joukkueen voimin.

PSG
hyökkäys:
sarjan ylempää keskitasoa kuten viime kaudellakin
puolustus:
koko liigan paras!
maalimäärät/pelityyli:
PSG:n otteluissa ei viime kaudella maalikarkeloita juuri nähty, siitä pitää tälläkin kaudella huolen sarjan puolustusvoittoisin pelityyli. viime kauden 19 nollapeliä saa jatkoa samankaltaisella tilastolla.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 13:56 
Status: JäsenLiittynyt: 21.10.2003, 17:09Viestit: 230
Pisteitä: 0
Mun 10 runsasmaalisimman joukkueen ranking ois seuraava..

over 2,5%

1. Rennes 47%
2. Lyon 46%
3. Strasbourg 44%
4. Caen 43%
5. Monaco 41%
6. Auxerre 40%
6. Sochaux 40%
8. Nice 39%
9. Bastia 38,5%
10. Marseille 38%


Rennes
Tässä ei kauheesti oo Mikan teksteihin lisättävää. Hyökkäys ylisuoritti jonku verran, puolustus taas oli aikalailla omalla tasollaan. Täks kaudeks hyökkäys on ehkä pikkasen vahvistunut Maoulidan (12 maalia) tulon myötä. Vairelles (1 maali) hyökkäyksestä lähti.
Puolustustuksesta lähti 2 melko tärkeää miestä, Arribage ja Diatta, mutta Doumbe tuli tilalle eli se osio menee aika lailla +/-0. Keskikenttä joukkueella on erittäin hyökkäävä, mikä selittää osittain suuren maalieron.

Lyon
Hyökkäyspeli sarjan ehdotonta eliittiä, yksi viime kauden parhaista hyökkääjistä (Luyindula) lähti Marseilleen, mutta hyökkäys on silti leveä, mm. Elber, Govou ja Sochauxista tullut Frau.
Keskikenttä Lyonilla heikkeni viime kaudesta kun erittäin tärkeä Dhorasoo lähti Milaniin ja tärkeä Carriere vaihto Lensin paitaan. Huippukauden pelannut lainamies Balmont palas Toulousen riveistä Lyonin vahvuuteen.
Puolustuskin heikkeni hieman ku Edmilson, Müller ja Deflandre lähtivät. Tilalle tuli loistava Abidal. Lyonin pelityyli on erittäin hyökkäysvoittoinen, minkä takia omissa soi hieman sarjan muita huippujengejä enemmän.

Strasbourg
Hyvin pitälti samoilla linjoilla Mikan kanssa.

Caen
Nousijoista hyökkäävin pelityyli löytyy Caenilta. Viime kaudella 2.divarissa 12 tehtyä maalia enemmän ku kahella muulla nousijalla. Lisäks nousijoilla yleensä maalimäärät nousee ku tullaan pääsarjatasolle Ranskassa. Joukkue on lähestulkoon sama ku viime kaudella. Vain pakki Dumas on poissa (lopetti). Puolustukseen tuli 2 uutta miestä samoin ku keskikentälle, hyökkäys täysin sama. Jos puolustuspeli onnistuu hyvin, eikä hyökkäyspeli alisuorita niin voi välttyä tippumiselta 8) .

Monaco
Hyökkäys on yksi parhaista sarjassa. Viime kauden hyökkäyksestä lähti Prso ja Morientes, mutta tilalle tuli ehkä viime kauden Serie A:n paras pelaaja Chevanton sekä jämäminuuteille Interissä jäänyt Kallon. Lisäks Nonda oli viime kaudella loukkaantuneena todella paljon, pelas vain 12 ottelua, joissa 5 maalia, kun kaudella 02-03 mies tehtaili komeat 26 osumaa 35 pelissä.
Keskikenttä joukkueella heikenty merkittävästi, kun Rothen vaihto Psg:n paitaan ja Giuly läks Espanjaan. Tilalle Monaco ei oo oikeestaan hankkinut ketään :shock:
Puolustus ylisuoritti hieman viime kaudella, olkoonkin että joukkueessa on yksi sarjan parhaista topparipareista Squillaci-Rodriguez.

Auxerre
Joukkue teki viime kaudella 60 maalia, mikä riitti toisella sijalle heti Lyonin jälkeen. Cisse (26 maalia) lähti ja tilalle tuli Belgiasta Luigi Pieroni, 30 ottelua / 28 maalia viime kaudella. En kuitenkaan usko että Pieroni pystyy 20 maalin rajan Ranskassa rikkomaan. Joukkue tulee tekemään selvästi vähemmän maaleja kuin viime kaudella.
Keskikentältä lähti Olivier Kapo Juventukseen. Kapolla oli ongelmia joukkueen valmentajan "Kirun" kanssa. Keskikenttä muuten melko sama.
Puolustuksesta lähti tärkeät Boumsong ja Mexes sekä Doumbe. Tilalle tuli Tshekin maajoukkuetoppari Rene Bolf ja Ranskan alle 20-vuotiaiden toppari Michael Ciani. Viime kaudella joukkue päästi 34 maalia, mutta luku kasvaa viime kaudesta hieman.

Sochaux
Tää näyttäs eroovan eniten mun ja Mikan luvuista. Puolustus on pitkälti sama viime kauteen verrattuna. Keskikentältä lähti erittäin tärkeä Benoit Pedretti eikä hänelle ole hankittu ketään korvaajaa :shock:
Hyökkäyksestä puolestaan lähti joukkueen viime kauden paras maalintekijä Frau (17 osumaa) sekä Mickaël Pagis. Näitäkään miehiä korvaamaan ei ole hankittu ketään :shock: Maalimäärä tulee laskemaan viime kaudesta.

Nice
Puolustus ja hyökkäys vahvistuneet viime kaudesta, keskikenttä +/-0. Viime kauden puolustuspää heikentänee, mutta uskosin että hyökkäys tulee parantamaan viime kaudesta. Viime kauden hyökkäyksestä on poissa ainoastaan tärkeä Laslandes, mutta tilalle on hankittu hyvät korvaajat, Vahirua, Linz ja Schalkessa vaihtomiehen rooliin juuttunut Victor Agali.

Bastia
Samoilla linjoilla M.Acen kanssa.

Marseille
Joukkueesta lähti merkittävistä pelaajista ainoastaan Drogba, josta saadut rahat on käytetty erittäin hyvin hyödyks :wink:
Keskikentälle on hankittu Sochauxin viime kauden paras pelaaja Pedretti ja Bordeauxin paras keskikenttä Eduardo Costa, molemmat puolustavia keskikenttiä. Puolustuskin on vahvistunut merkittävästi viime kaudesta. Sisään on tullut loistava Dehu, Ferreira, Lizarazu sekä vasta 18-vuotias wing-back Leo (Pelasi viime vuonna Brasilian alle 17v kultaa voittaneessa joukkueessa).
Hyökkäykseen on hankittu Montpelliristä Bamogo, joka teki viime kaudella 16 maalia (40% joukkueen maaleista) sekä Luyindula (17 maalia). Joukkue käyttää 5-3-2 attacking tai 3-5-2 systeemiä.
Harjoitusotteluissa Marseille on pelannut todella vähämaalisia otteluita. Marseille-Lorient 2-1, Rennes-Marseille 0-0, Marseille-Celta 0-0, Marseille-Benfica 0-2, Zaragoza-Marseille 0-0, Istres-Marseille 0-1. Alkukaudesta saattaa joukkueella toi maalinteko vähän tökkiä, ainakin harkkamatsit viittais siihen. Puolustus joukkueella on pitänyt hyvin.

Loput 10 tulee myöhemmin tänään 8)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 15:03 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
HIENOA RUBEN !!

juuri tuollaisia joukkue/pelaajakohtaisia tietoja minä kaipasinkin, että saan koko oman paketin laitettua kasaan Ranskan liigan osalta. en ole Ranskan jalkapallon tietomäärissä millään kovin korkealla tasolla, kun en edes tunne kaikkia pelaajia (toki joka joukkueen tärkeimmät pystyn nimeämään). pärjään hyvin vedoilla vrt. sellaisiin vedonlyöjiin jotka eivät asioita tutki lainkaan, ahkera kun yritän olla. mutta se että pärjään vedoilla vrt. Ranskan sarjan kovimpiin urheiluvedonlyöntitietäjiin, vaatii kyllä että teen yhteistyötä parin-kolmen sellaisen kanssa jotka seuraavat sarjaa oikein toden teolla. kuten Ruben 8)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 18:48 
Status: JäsenLiittynyt: 21.10.2003, 17:09Viestit: 230
Pisteitä: 0
10 pienimaalisinta joukkuetta sekä kommentit jokaisesta.

over 2,5%

11. Bordeaux 39%
12. Lens 37%
13. Ajaccio 36%
13. Nantes 36%
15. Lille 35%
15. Istres 35%
17. Metz 34%
17. Psg 34%
19. Toulouse 34%
20. St.Etienne 33%

Bordeaux
Puolustuksesta lähti erittäin tärkeä Marco Caneira lainalle Valenciaan. Hänen korvaajakseen on hankittu EM-kisoissa hyvin pelannut Kreikkalaistoppari Mihalis Kapsis. Kapsis on mun mielestä hieman huonompi ku Caneira, mutta pystyy kyllä paikkaamaan hyvin , eli puolustus on aika samaa tasoa ku viime kaudella.
Keskikenttä heikkeni viime kaudesta. Pois lähti tärkeät puolustavat keskikentät Eduardo Costa ja Albert Celades. Tilalle on tullut Camel Meriem, joka pelasi viime kauden lainalla Marseillessa. Hän on kuitenkin hyökkäävä keskikenttä eli Bordeauxin moa nousee jonkun verran. Hyökkäyksestä lähti umpisurkean viime kauden pelannut Deivid lainalle Brasiliaan Santosin riveihin. Tilalle tuli Laslandes (10 maalia) Nicestä ja Bugnet (13 maalia) Le Havresta, toiseksi ylimmältä sarjatasolta.
Kokonaisuutena Bordeauxin puolustus on heikentynyt ja hyökkäys vahvistunut = moa nousee :idea:

Lens
Samaa mieltä Mikan kanssa tästä. Puolustus on vahvistunut viime kaudesta. Keskikenttä on myöskin vahvistunut, Diop lähti pitelee sadetta Englantiin, mutta Diop onkin ainut merkittävä keskikenttäpelaaja, joka lähti. Tilalle on tullut Lyonista Carriere sekä Guingampissa viime kauden lainassa pelannut Jerome Leroy (oli Psg:n omistuksessa). Molemmat ovat merkittäviä vahvistuksia joukkueen keskikentälle. Kumpikin on kuitenkin enemmän hyökkäävä pelaaja, kun Diop oli puolustava keskikenttä. Carriere on offensive allrounder ja Leroy on oikea laitalinkki.
Hyökkäys heikkeni ehkä hitusen kun Moreira pakkasi laukkunsa ja lähti Pohjois-Ranskasta Etelä-Ranskaan Toulousen joukkueeseen. Tilalle hankittiin Daniel Cousin Le Mansista, 11 maalia viime kaudella.
Viime kaudella joukkueen puolustus alisuoritti pahasti, samoin ku hyökkäys. Tälle kaudelle on lupa odottaa paljo parempaa :wink:

Ajaccio
Viime kauden päätteeksi joukkueesta lähti 16 enemmän tai vähemmän tärkeetä pelaajaa, tilalle tuli 8 pelaajaa, joista 4 on brasseja. Puolustuksesta lähti yksi tärkeä, Danjou, tilalle tuli 2 pelaajaa. Viime kaudella omissa soi 55 kertaa, mikä oli 4.eniten koko sarjassa. Kausi ei ollu puolustuksen osalta paras mahollinen, parannettavaa on.
Keskikentältä lähti ainakin 2 tärkeetä pois, mutta tilalle hankittiin 2 brassia, Marcelinho Carioca ja Andre Luiz. Carioca saa hääriä aika vapaassa roolissa hyökkäyspäässä. Andre Luiz pystyy pelata kumpaakin laitaa.
Hyökkäyksestä lähti pois Ajaccion viime kauden paras pelaaja Bagayoko. Hänen tilalleen hankittiin yksi turisti ja kaksi muuta pelaajaa. Viime kaudella Ajaccio teki 33 maalia ja samaa on odotettavissa tälläkin kaudella. Joukkueen peli on pitkälti kiinni Brassien onnistumisesta, hyökkäyksessä häärii peräti 4 sambaajaa :lol: ja puolustuksessa luutii yksi. Ajaccio kuuluu maalimäärältään sarjan peräpäähän.

Nantes
Nantesin maaliero oli viime kaudella 47-35. Täks kaudeks joukkueen puolustuslinja meni kuitenkin lähes kokonaan uusiks. Pois lähti erittäin tärkeä Mario Yepes sekä myös todella tärkeä Sylvain Armand, näiden kahden lisäks myös Nicolas Gillet vaihtoi maisemaa. Joukkueen viime kauden puolustuslinjasta jäi vain kaksi pelaajaa, Delhommeau ja Guillon. Näistä Guillon oli vaihtomies. Puolustukseen hankittiin Boavistasta vasen pakki Viveros paikkaamaan Armandia ja Olimpia Asuncionista Julio Caceres paikkaamaan Yepesiä. Näiden miesten kyvyt ovat itselleni vielä hieman arvoitus, mutta tietojeni mukaan he ovat astetta edeltäjiänsä heikompia. Kokonaisuutena puolustus on heikentynyt.
Keskikenttä pysyi joukkueella hyvin koossa. Pois lähti ainoastaan Stephane Ziani. Tilalle tulivat Capoue National sarjan (3.ylin sarjataso) Romorantinista sekä Gilles Yabi Beverenistä. Yabi liittyi joukkueeseen jo viime tammikuussa.
Hyökkäys meni myös tietyiltä osilta uusiksi kun tärkeä Moldovan ja hyvin peliaikaa saanu Vahirua vaihtoivat maisemaa. Tilalle hankittiin Ajaccion viime kauden paras pelaaja Bagayoko ja laitahyökkääjä Florin Bratu Galatasaraysta. Hyökkäys pysyi +/-0 tilanteessa. Uskosin, että Nantesin maalimäärät eivät juuri poikkea viime kaudesta.

Metz
Viime kauden maaliero 34-42 kertoo joukkueen panostavan enemmän puolustukseen kuin hyökkäykseen. Metz hankki Lillen ykkösmaalivahin Gregory Wimbeen maalinsuulle, kun viime kauden 1.veska Ludovic Butelle lähti.
Puolustuksessa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia ollenkaan.
Keskikentälle Metz hankki kolme uutta pelaajaa, kun viime kauden lainalla olleet Noro ja Die palasivat takaisin omiin seuroihinsa. Franck Ribery on oikea laitahyökkääjä, joka pelasi viime kauden National sarjan Brestissä. Toulousesta joukkue hankki Christophe Avezacin, joka on vasemman puolen wingeri. Puolustavaksi keskikentäksi hankittiin Benjamin Nicaise Nicestä. Siirrot menevät kokolailla +/-0.
Hyökkäyksestä lähti tärkeät Pape Thiaw ja lainalla pelannut Maoulida. Nämä miehet koitetaan paikata Baselin Herve Tumilla ja Cherbourgin (pelaa National sarjassa) Richard Socrier. Hyökkäys heikentyi siirtojen myötä selvästi.
Metz ei tule tällä kaudella kuten ei myöskään viime kaudella maaleilla juhlimaan.

Istres
Selvästi heikoin nousijoista. Tippujasuosikki nro. 1. Viime kauden joukkueesta lähti 16 pelaajaa ja tilalle tuli 8.
Maalinsuulle joukkue hankki Rudy Rioun Montpellieristä taistelemaan peliajasta viime kauden 1.veskan Laurent Weberin kanssa. Riou ei ole todellakaan mikää huippuveska. Hänet taidettiin jopa valita viime kauden huonoimmaksi maalivahdiksi :roll:
Puolustuksesta ei lähtenyt ketään huipputärkeää miestä pois. Istres lainasi Lensin topparin/puolustavan keskikentän Diagne-Fayen. Lisäksi Nisa Saveljic tuli Bastiasta. Molemmat ovat avauksen äijiä Istresissä.
Keskikentältäkään ei lähtenyt ketään korvaamatonta pelaajaa. Istres hankki Xamaxista, Sveitsistä, Gerald Forscheletin, Sedanista Moussa N'Diayen ja Creteilistä 2.divisioonasta Steeve Theopilen. Kaikki noussevat avausmiehistöön. Varsinkin N'Diayella on suuri vastuu pelinpyörittämisestä.
Hyökkäyksessä kävi kova kato, ku 6 pelaajaa lähti. Xavie Gravelainen lähtö oli joukkueelle paha isku, myös Jasques Remy oli avauksen mies. Kärkeen hankittiin Bastian Florian Maurice sekä Milionarios Bogotasta lainalle 20-vuotias Victor Hugo Montano.
Istres ei tule maaleilla juhlimaan, varsinkaan kun joukkueesta ei löydy kuin 2 kärkeä :shock:

Psg
Joukkueessa kävi puolustuksen osalta melkoista vilskettä kesän siirtomarkkinoilla. Pois lähtivät erittäin tärkeät Heinze, Dehu ja Sorin. Myös melko tärkeä El-Karkouri vaihtoi maisemaa. Psg kuitenkin hankki puolustukseen erittäin kovia nimiä. Merkittävimmät tulijat olivat Sylvain Armand ja Mario Yepes Nantesista, Stephane Pichot Lillestä sekä Fanfan Monacosta. Fanfan pelasi jo viime kauden lainalla Pariisilaisjoukkueessa. Lähtijöiden ja tulijoiden suhde on +/-0. Puolustus on yksi liigan kovimmista ellei kovin.
Myös maalivahdit ovat sarjn ehdotonta eliittiä. Viime kaudella loistanut Jerome Alonzo lienee ykkösveska, kun maajoukkueessakin joskus käynyt Lionel Letizi saa tyytyä kakkosveskan osaan.
Keskikenttä vain ja ainostaan vahvistui viime kaudesta. Pois ei ole lähtenyt ketään, ja sisään on tullut yksi sarjan parhaista pelaajista Jerome Rothen. Myös Edouard Cisse palasi Pariisiin oltuaan viime kauden lainalla Monacossa.
Hyökkäyskin vain vahvistui entisestään. Ketään ei lähtenyt ja sisään tuli Bastiassa viime kauden pelannut Ogbeche. Hän ei kuitenkaan tule saamaan paljoa peliaikaa. Mutta Ogbeche ei ollut ainoa pelaaja, joka joukkueseen siirtyi. Psg hankki Strasbourgin viime kauden parhaan pelaajan Daniel Ljubojan,tosin Serbi liittyi joukkueeseen jo tammikuussa.
Psg on joka osa-alueelta liigan eliittiä.
Maalimäärät ovat olleet viime kausina matalia ja niin ovat luultavasti myös tulevalla kaudella. Uskosin kuitenkin, että maalimäärät nousevat hieman, syystä että: Puolustus mennyt uusiks, voi olla alkukaudesta pientä sekasortoa ja lisäksi keskikenttä ja hyökkäys ovat vahvistuneet.

Lille
Joukkueen viime kauden 1.veska Wimbee lähti ja tilalle hankittiin Monacon 2.veska Tony Sylva. Sylva pelasi vuoden -2002 Mm-kisoissa Senegalin maalinsuulla kaikki ottelut.
Lille koki siirtomarkkinoilla kaksi erittäin pahaa takaiskua puolustuksen osalta kun viime kauden loistavasti pelannut Eric Abidal lähti Lyoniin ja oikea pakki Pichot lähti Pariisiin, Psg:n riveihin. Korvaajina toimivat jo tammikuussa hankitut Tavlaridis (Arsenalista), Dante (Juventudesta, Brasiliasta) ja Plestan (Monacosta). Paikkaajat eivät ole läheskään lähteneiden tasoisia, mutta johtuen joukkueen pelityylistä maalimäärät pysyvät matalina.
Keskikentältä lähti tärkeä Benoit Cheyrou ja tilalle muutama heikompi kaveri. Tämäkin osasto heikkeni siis hieman.
Hyökkäykseen Lille hankki jo tammikuussa Tottenhamista Milenko Acimovicin, joka ehti pelata 16 ottelua, joissa syntyi 6 maalia. Acimovic on hyvä vahvistus Lillelle. Muita merkittäviä tulijoita/lähtijöitä ei ole.
Lille vahvistui hyökkäyksestä, mutta heikentyi puolustuksesta. Tästä johtuen maalimäärät nousevat jonkin verran, mutta ei paljoa koska Lille pelaa melko puolustusvoittoisella taktiikalla.

Toulouse
Hankki toppari Dominique Arribagen Rennesistä, muuten puolustus pysyi ennallaan. Keskikentälle hankittiin lainalle Dalmat Interistä. Tosin viime kauden Dalmat pelasi lainalla Tottenhamissa. Lisäksi keskikentälle hommatiin Sirieix Auxerresta. Pois lähti Christophe Avezac, joka sai hyvin peliaikaa viime kaudella. Myös lainamies Florent Balmont palasi Lyoniin. Ainakin Balmont oli joukkueelle tärkeä pelaaja, hänet valittiin l'equipen sivuilla joukkueen parhaaksi pelaajaksi.
Kärkeen Toulouse hankki kovan vahvistuksen Lensistä, kun Daniel Moreira liittyi vahvuuteen. Toinen kärkeen hankittu mies on nimeltään David Suarez, joka teki viime kaudella 2.divarissa Amiensissa 17 maalia 32 ottelussa. Fernandao palasi Marseilleen oltuaan tammikuusta lainalla.
Kokonaisuutena Toulouse vahvistui joka osa-alueella.

St.Etienne
Kuten Mika totesi, niin ei ole vaikea arvata kummasa päässä peliä pelataan, kun St.Etienne on kentällä. Joukkue vahvisti puolustustaan entisestään yhdellä pelaajalla. Sisään tuli Zoumana Camara Lensistä (Leedsissä viime kaudella lainalla). Merkittäviä poislähtijöitä ei ollut.
Keskikentältä lähti yksi mies, kun Fabrice Jau palasi lainalta Bastiaan. Jau pelasi viime kaudella kaikissa peleissä ja oli avauksessa 36 pelissä. hän pelasi oikeana laitalinkkinä. St.Etienne hankki Genkistä, Belgiasta Didier Zokoran. Zokora kuului Genkin luottomiehiin pelaten 33 ottelussa viime kaudella. Pelipaikkana puolustava keskikenttä.
Hyökkäyksestä ei lähtenyt ketään ja yksi mies hankittiin. Frederick Piquionne tuli Rennesistä lainalle täksi kaudeksi. Piquionne oli 21 kertaa avauksessa ja tuli 11 kertaa vaihdosta viime kaudella. Maaleja hän teki 5.
St.Etienne on siis vahvistunut joka alueella. Joukkue käyttää erittäin puolustusvoittoista taktiikkaa, joko 4-4-2 tai 4-5-1. Maalimäärältään se on pienin joukkue.

Laittakaa muutkin omia kommentteja/näkemyksiä 8)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 18:53 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
mun uusittu maalimäärätilasto, päivitetty Rubenin tarkoilla joukkuekohtaisilla tiedoilla.

1 Rennes 47 %
2 Lyon 46 %
3 Strasbourg 44 %
4 Caen 42 %
4 Monaco 42 %
6 Marseille 41 %
7 Sochaux 40 %
7 Bastia 40 %
7 Nice 40 %
7 Bordeaux 40 %
11 Auxerre 39 %
11 Lens 39 %
13 Nantes 38 %
14 Ajaccio 37 %
15 Lille 36 %
16 PSG 35 %
17 St. Etienne 34 %
17 Toulouse 34 %
19 Metz 33 %
19 Istres 33 %

pieniä kommentteja korjauksista:

Ajaccion kohdalla jos toimiston ovet on heiluneet noin paljon viime kauden jälkeen, ja tilalle tullut brasseja, se voi muuttua vaikka OVER-joukkueeksi. pitää olla tarkkana sen kanssa, Ajaccion kohdalle merkkasin ison huutomerkin!
ja Metz on mulla pudonnut jo aivan vähämaalisimpiin, metz hyökkäyspää voi hakea itseään pitkään.
bordeauxilla heikkeni puolustus ja puolustava keskikenttä, ja hyökkäys vahvistui, vaikutus on varmaan suurempi mitä aluksi olin merkannut. ja nantes, jos lähes koko puolustuslinja menee uusiksi, on hyvin vaikea pitää alakerta tiukkana heti ekalla kaudella, niin kova sarja on kuitenkin kyseessä.

muitakin korjauksia tein, niistä lisää seuraavassa numerossa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2004, 22:59 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 12:19Viestit: 116
Pisteitä: 0
Mä en oikein tajua tätä Caenin hehkuttamista vahvimmaksi nousijaksi.

Caen on nousijajoukkueista Le Championnat kokemuksen osalta kaikkein kokemattomin. Ainoastaan Frederic Danjoulla (p) ja Jimmy Hebertillä on kokemusta pääsarjaotteluista Ranskassa. Ja Hebertilläkin kaudelta 96-97. Siis todella kokematon ryhmä kyseessä. Lisäksi joukkue on nuori: keski-ikä on alle 25 vuotta. Lisäksi Belgiasta hankitut Faye, Dugardein ja Dufer ovat vähintäänkin arvoituksia (mistään Belgian liigan huippupelaajista ei ole kyse). Pelkän tehtyjen maalien perusteella en rankkaisi Caenia vahvimmaksi nousijaksi, saatikka pois putoajakandidaattien joukosta.

Istres sitä vastoin on tehnyt viisaita hankintoja. Viime kauden alussa ja varsinkin toissa kaudella Riou torjui Montpellierille useita pisteitä eikä kyseessä varmasti ole liigan huonoin maalivahti. Nisa Saveljic on kokenut ja kovaotteinen toppari, siis pelaaja, jota nousijaseurassa varmasti kaivataan. Florian Maurice tekee takuuvarmasti 10 maalia tällä kaudella. Todella hyvä hankinta. Pelaajarinki on kapea eikä kestä avainmiesten loukkaantumisia. Ei Istres mikään kummoinen porukka ole, mutta kyllä sen selviytymismahdollisuudet ovat samaa luokkaa kuin Caenilla.

St. Etiennekin vahvistui siirtomarkkinoilla ja on nousijajoukkueista vahvin. Pois lähteneet pelaajat olivat pitkälti ylijäämä kamaa ja tilalle saatiin kelvollista tasoa olevia pelaajia. Jo aiemmin pelaajistosta löytyi kokemusta ylimmältä sarjatasolta. Lisäksi valmentajaksi tuli kokenut Elie Baup. Les Vertsin kannattajat kuuluvat sarjan fanaattisimpiin ja joukkue onkin varmasti kotona inhottava vastustaja.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 07:34 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
Bullet_in_da_Head kirjoitti:
Mä en oikein tajua tätä Caenin hehkuttamista vahvimmaksi nousijaksi... Pelkän tehtyjen maalien perusteella en rankkaisi Caenia vahvimmaksi nousijaksi, saatikka pois putoajakandidaattien joukosta.


mahtaako sitä olla joku muukin hehkuttanut kuin minä? ei ainakaan ole osunut silmiin, luulin että se oli ihan oma mun idea, joten taisit viitata tällä vain minuun.
mutta hyviä perusteluita B_i_d_H:lla, koitan vastailla jotakin mitä osaan!

RANSKAN LIIGAN NOUSIJAT PÄHKINÄNKUORESSA

kuten todettua, kokemus on yleensä valttia kun noustaan pääsarjaan. kokemattomat nousijat ovat yleensä ne joilla kaikkein ensimmäisenä tulee b-sarjaa (tai äitiä) ikävä. pelit ylemmällä tasolla kun eivät enää olekaan yhtä riemujuhlaa. Caenilla kokemusta ei ole, mutta nuoruuden lasken silti joukkueen vahvuudeksi: kehittyvät joukkue on parantanut jo monena vuotena peräkkäin! saldo kolmelta viime kaudelta 2.divarissa on hieno: 48 voittoa, 37 tasapeliä, 29 tappiota, tehtyjä maaleja 160, päästettyjä 126 ja pisteitä kertynyt plakkariin yhteensä 181.

St. Etienne, viime kauden 2.divarin voittaja, antoi kenkää 2.divarin parhaaksi valitulle valmentajalle Antonettille, ja nyt suuri kysymysmerkki on miten uusi koutsi saa porukan samalla lailla ylisuorittamaan. Elie Baupilla riittää kyllä kokemusta pääsarjatasolta Bordeaux´n koutsina, mutta nyt ei taistellakaan Eurocupin paikoista vaan putoamista vastaan. se ei ole kaikkien pelaajien mielestä aivan yhtä hienoa, ja kokeneenkin valmentajan on aivan erilaista motivoida hyvää, menestyvää ja iloista joukkuetta taistelemaan kärkisijoista, kuin huonoa, tappiosta toiseen kulkevaa ja masentunutta joukkuetta taistelemaan säilymisen puolesta (noin kärjistettynä).
mun tietojen mukaan myöskään näillä St. Etiennen nykyisillä pelaajilla ei juuri kokemusta pääsarjasta ole, tässä saatan olla väärässä, mutta joka tapauksessa perinteitä ja mestaruuksia tällä joukkueella riittää. silti nyt yksi viidestä joukkueesta joilla minun papereissa kovin urakka säilymisen suhteen.
jos St. Etiennea tarkastellaan myös hieman pidemmältä jaksolta, eli 3 edellistä 2.divarissa vietettyä kautta, niin joukkueella on 45 voittoa, 35 tasapeliä, 34 tappiota, tehtyjä maaleja 113, päästettyjä 101 ja pisteitä 170.
eli jää Caenista eniten tehdyissä maaleissa, joita on 47 vähemmän, sekä pisteissä joita on saanut 11 vähemmän. myös voittoja Caeniin verrattuna 3 vähemmän ja tappioita 5 enemmän, joten ainoa tilasto jossa on ollut vakuuttavampi, on päästetyt maalit 3 ed. kaudella 2.divarissa joita on 25 vähemmän kuin Caenilla. parantanut myös joka vuosi, muttei ihan samalla lailla, ja vielä lähtötaso 3 kautta sitten oli Caenia heikompi, kun jäi 12 pistettä Caenista joka hätyytteli silloin jo nousua, ja tehoton joukkue teki maaleja vain 35 kun Caen paukutteli 59 maalia.

Istresista sanoin että se on heikoin nousijoista, ja selvästi heikompi kuin Ranskan liigan nousijat keskimäärin. varsinkin kun menetti viime kauden parhaan pelaajansa . se onkin monien mielestä putoajasuosikki numero yksi, varsinkin niiden Ranskan jalkapalloa seuraavien, jotka pitivät Istresiä viime kaudella jopa 2.divisioonassa putoajasuosikkina! niin vaan joukkue lopulta yllätti kaikki ja ylsi nousijanpaikalle asti, vaikkei materiaaliltaan ollut kuin korkeintaan keskitason 2.divariporukka. Istres on hankkinut uusia pelaajia, joista moni on taatusti vahvistus tämän tason joukkueessa. mutta paljon uusilla miehillä onkin korvattavaa, kun monien mielestä joukkueen paras pelaaja ja suurin syy nousuun, hyökkääjä Grevalaine, vaihtoi maisemaa, eikä riittävästi hyviä hyökkääjiä joukkueeseen ole hankittu.

Bullet_in_da_Head kirjoitti:
Florian Maurice tekee takuuvarmasti 10 maalia tällä kaudella. Todella hyvä hankinta.


Bastiasta tulleen Florian Mauricen ura alkaa pian olla jo ehtoopuolella, vastuuta saa tässä joukkueessa varmasti, mutta kun ennen Bastiaa (2 kautta) miehen aikaisemmat seurat ovat Espanjan liigan Celta (1 kausi), Marseille (3 kautta, PSG (1 kausi), Lyon (6 kautta), on helppo sanoa että nyt kaveri vetää uransa huonoimmassa joukkueessa, uransa kehtoimpien pelikavereiden kanssa. kun maalitilanteet putoavat murto-osaan vrt. aiemmat kaudet keskimäärin, on 10 maaliin yltäminen ainakin työn ja tuskan takana.
Istresin 3 viime kautta 2.divarissa saldona 37 voittoa, 39 tasapeliä, 38 tappiota, tehtyjä maaleja 110, päästettyjä 122 ja pisteitä 150 ja sitä edelliset kaudet menivätkin vielä sitäkin alemmalla sarjatasolla. vertailu Caeniin kertoo joukkueiden välillä olleen tasoeron selkeästi: tehtyjä maaleja 50 vähemmän, pisteitä 31 vähemmän. myös muut pidemmän ajanjakson tilastot ovat kertovat Caenin paremmuudesta: voittoja 9 vähemmän, tappioita 9 enemmän. myös Istres pärjää tässä vertailussa Caenilla vain päästettyjen maalien määrässä, joita on vain 4 vähemmän.
Istres pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan Ranskan pääsarjassa, eikä säilymistaistelua varmasti helpota se että joukkue vetää 5 ensimmäistä kotipeliäänkin vieraissa, kun ei se uusi stadion ihan ehtinyt valmiiksi.

3 ed. kauden tilastot 2.divarista

joukkue voitot tasapelit tappiot tehdyt päästetyt pisteet
Caen 48 37 29 160 126 181
St.Etienne 45 35 34 113 101 170
Istres 37 39 38 110 122 150

keskinäiset ottelut 2003-2004

Caen St.Etienne 1 0
St.Etienne Caen 1 0

Caen Istres 2 1
Istres Caen 3 1

St.Etienne Istres 0 0
Istres St.Etienne 0 2

keskinäiset ottelut 2002-2003

Caen St.Etienne 0 0
St.Etienne Caen 2 1

Caen Istres 1 0
Istres Caen 0 4

St.Etienne Istres 3 0
Istres St.Etienne 0 0

keskinäiset ottelut 2001-2002

Caen St.Etienne 2 4
St.Etienne Caen 0 1

Caen Istres 1 1
Istres Caen 0 3

St.Etienne Istres 1 2
Istres St.Etienne 1 0

eli koska minun papereissani Caen on joka vuosi 3 edellisen kauden ajan ollut jonkin verran kovempi joukkue kuin St. Etienne, ja paljon kovempi joukkue kuin Istres, eikä nämä tämän kesän siirtouutiset vaakakuppia mielestäni kovin paljoa kääntäneet, voin näillä perusteluilla rankata joukkueet mainitsemaani järjestykseen.
aika heikoilla kantimilla olisi mun tekeminen, jos joukkueita pelkkien vime kauden tehtyjen maalien perusteella rankkaisin :D ihan niin laiskasti en siis toiminut, vaan olen kyllä minäkin yrittänyt tutkia joukkueita hieman pintaa syvemmältä, eli useammalta kaudelta, ja lisäksi ottanut vielä hieman selvää uusista hankinnoista. mutta kuten todettua, en mikään Ranskan jalkapallon expertti todellakaan ole, kunhan vaan yritän tehdä parhaani asiasta enemmän tietävien seurassa.

Bullet_in_da_Head, jos tunnet Ranskan liigan joukkueita hyvin, niin kommentoi näitä meidän rankkauksia ja %-arvioita aina kun ehdit, tai työnnä omasi tänne vertailuun.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 08:53 
Status: JäsenLiittynyt: 08.07.2003, 11:18Viestit: 333Paikkakunta: Raisio
Pisteitä: 0
Valtava tietopaketti Ranskasta, huhhuh. :)

Muutama kommentti loistaviin analyyseihin:
O/U arvioinneissa tutkisin aivan ensimmäiseksi valmentajan vaihdokset ja selvittäisin pelityylit. Tämä on imo paljon olennaisempaa kuin lähteneet ja tulleet pelaajat taikka 3 vuoden 2. divarin historia. Jo yhden vuoden aikana voi Ranskan kakkosessa joukkue muuttua täysin ja noustessaan ylös se ei voi pelata samalla tavalla ykkösessä, vaan yleensä puolustavammin. Kun puolustaminen on "helpompaa" kuin hyökkääminen on seuroilla taipumus ekana vahvistaa hyökkäyskalustoa, jotta ne muutamat (vähäisemmät kuin 2. divarissa) paikat saataisiin käytettyä hyväksi.

Toki valmentajakin voi vaihtaa pelifilosofiaansa materiaalin mukaan, mutta se ei tapahdu aivan automaattisesti. (Ranskan liigan valmentajista ei itsellä ole mitään tietoa). Uskon, että heillä on kuitenkin ns. suosikkitaktiikat, joita ensin kuitenkin kokeillaan ennenkuin aletaan vaihtamaan uusiin kuvioihin. Vrt. Houllier, joka hakkasi päätänsä seinään tyylipuhtaasti 6 vuotta samalla pelityylillä. :o

Pidemmältä jaksolta historiatilastot ovat ongelmallisia siinä mielessä, että vaihtuvuus on alasarjoissa todella suurta, eivätkä tilastot silloin kerro senhetkisestä joukkueesta juuri mitään (suhteessa johonkin toiseen joukkueeseen). Tällöin pitäisi tutkia myös joukkueiden vaihtuvuutta vuosien välillä, joka olisi aivan liian työlästä hommaa ja liki mahdotontakin, jotta voisi tiedoista edes vetää oikeat johtopäätökset.

Jatkakaa vain samaan tapaan...mä ainakin luen. 8)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: O/U:t
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 09:07 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.12.2003, 12:02Viestit: 903Paikkakunta: Jumpan Kulma
Pisteitä: 766
Itse en lyö ensimmäistäkään O/U-vetoa ennenkuin olen nähnyt vähintään kerran jengin pelaavan vieraissa ja kotona (ellei nyt kertoimet ole ihan päättömiä verrattuna sarjan normaaliin O/U-jakaumaan).
Koska, kuten Smith totesi naulankantaan, joukkueen pelityyli ratkaisee O/U:ssa oikeastaan "kokonaan". Tietysti semmoisten joukkueiden kanssa on "helpompaa", jotka ovat tuttuja parilta edelliseltäkin kaudelta (mieluiten useasti nähtyinä) ja ovat pysyneet suht stabiileina pelaajistonsa osalta + vanha koutsi remmissä - harmi vaan, ettei tuon kriteerin täyttäviä joukkueita esim Ranskan liigassa juurikaan ole tälläkään kaudella :(
Ylipäätään en ole koskaan oikein ihastunut O/U-vetoihin, vaikka tiedossa on kaikkien jengien koti/vieras maalijakaumat useammalta kaudelta.
Mun mielestä O/U-arvioiden tekeminen on vaan paljon enempi "arpapeliä"
kuin normaalin 1-X-2 jakauman - ja tavallaanhan sitä lyö vetoa O/U:sta jo tavallisenkin vedon yhteydessä -> jos on lähtökohtaisesti normaalia underimpi matsi, niin tasurille lisää prossia, jos on overimpi, niin tasurilta pois :D
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 09:31 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
Smith kirjoitti:
O/U arvioinneissa tutkisin aivan ensimmäiseksi valmentajan vaihdokset ja selvittäisin pelityylit. Tämä on imo paljon olennaisempaa kuin lähteneet ja tulleet pelaajat taikka 3 vuoden 2. divarin historia.


jep, näitä on pyritty selvittelemään. ja asioissa joita ei suoraan tilastoista näe, on APUVOIMAT juuri eniten tarpeen. jos kaikki oleellinen selviäisi tilastoista, voisin minäkin olla ottamassa aurinkoa samaan aikaan kun tietokone selvittää viiden tärkeimmän sarjan asioita viideltä viime kaudelta = 25 kautta :D mutta kun ei, niin ruskettukaa te jotka voitte, ja nauttikaa myöhäisestä kesästä, minä nuuskin näitä joukkueita silmät punaisina ja kerron täällä mitä opin.

Zizou kirjoitti:
Itse en lyö ensimmäistäkään O/U-vetoa ennenkuin olen nähnyt vähintään kerran jengin pelaavan vieraissa ja kotona (ellei nyt kertoimet ole ihan päättömiä verrattuna sarjan normaaliin O/U-jakaumaan). Koska, kuten Smith totesi naulankantaan, joukkueen pelityyli ratkaisee O/U:ssa oikeastaan "kokonaan".


Zizou osallistuu (liian) harvoin keskusteluun täällä Ylikerroin.comissa, ja puhuu silloin AINA asiaa!
jos joukkueen viime kauden ottelut olivat selviä overeita, mutta PELITYYLI on puolustusvoittoinen, ei sillä viime kauden tilastolla ole juuri muuta merkitystä kuin "hieman pipariksi meni, eivät pystyneet puolustamaan kuten halusivat". jos joukkue jatkaa taas puolustusvoittoisella pelityylillä, se painaa vaakakupissa PALJON enemmän kuin ed. kauden tilastot ja overit. ja sama toisinpäin, jos hyökkäysvoittoista pelityyliä käyttävä joukkue vetää under-kauden, mutta jatkaa edelleen hyökkäysvoittoisella taktiikalla, sitä kuuluu pitää over-joukkueena, ei under. toki ed. kausikin jonkin verran vaakakupissa painaa, ei sitä voi ihan sivuuttaa. hyvä nyrkkisääntö tosiaan on, että mitä paremmin joukkue pystyy säilyttämään oman tasonsa, sitä paremmin pysyy myös sama pelityyli! jos vaikka ylemmän keskikastin joukkue on aina ollut hyökkäysvoittoinen, mutta ed. kausi meni alemmassa keskikastissa kun pelasi alakanttiin ja oli tehoton, ja under-joukkue, voi sitä hyvillä mielin pitää seuraavalla kaudella taas normaalina hyökkäysvoittoisena joukkueena, jos materiaali edellyttää että voisi olla taas hyvä joukkue. Zizou ja Smith nämä toki tietävät, mutta kirjoittelen näitä tässä samalla itselleni ylös, ja ehkä joillekin Ylikerroin.comin kokemattomille urheiluvedonlyöjille joille lisäoppi ei koskaan pahaa tee.

Zizou kirjoitti:
Tietysti semmoisten joukkueiden kanssa on "helpompaa", jotka ovat tuttuja parilta edelliseltäkin kaudelta (mieluiten useasti nähtyinä) ja ovat pysyneet suht stabiileina pelaajistonsa osalta + vanha koutsi remmissä - harmi vaan, ettei tuon kriteerin täyttäviä joukkueita esim Ranskan liigassa juurikaan ole tälläkään kaudella :(


jep, eli ahkeruus palkitaan tässäkin :D

Zizou kirjoitti:
Ylipäätään en ole koskaan oikein ihastunut O/U-vetoihin, vaikka tiedossa on kaikkien jengien koti/vieras maalijakaumat useammalta kaudelta.
Mun mielestä O/U-arvioiden tekeminen on vaan paljon enempi "arpapeliä"
kuin normaalin 1-X-2 jakauman - ja tavallaanhan sitä lyö vetoa O/U:sta jo tavallisenkin vedon yhteydessä -> jos on lähtökohtaisesti normaalia underimpi matsi, niin tasurille lisää prossia, jos on overimpi, niin tasurilta pois :D


syy miksi minä näihin o/u vetoihin alunperin ihastuin, oli juuri se ettei niistä vielä n. 5 kautta sitten kovin moni tuntunut tykkäävän, puhumattakaan että olisi tiennyt niistä jotain, eli vaikutti tuottoisalta pelimuodolta. mulla koko urheiluvedonlyöntifilosofia perustuukin nykyään pitkälle siihen, että ensin "arvon" :mrgreen: millaisia maalimääriä voisi olla odotettavissa (joukkueiden pelityylit, maalipaikkojen määrä vastaavissa kohtaamisissa jne.) ja sitten jaan maalimäärät joukkueiden voimasuhteiden mukaan.
monelta eri kantiltahan näitä voi tutkailla, ja lukuisia eri mittareita olen itsekin käytellyt, näihin olen toistaiseksi päätynyt.

Ranskan liiga muutenkin vaikutti täällä Ylikerroin.comissa kirjoittamisen arvoiselta sarjalta, koska muista sarjoista on varmasti niin paljon enemmän tietoa/kirjoituksia. hienoa että alkaa keskustelu vilkastumaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 12:05 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 12:19Viestit: 116
Pisteitä: 0
Vielä noista nousijajoukkueista. Tämähän on hyödyllistä keskustelua, kun pitää selvittää omat käsitykset ja vielä tarkentaa niitä.

St. Etienne on lähtenyt muutamaan edelliseen kauteen kakkosen suurinpana voittajasuosikkina, mutta on valtavien paineiden alla kyennyt käsittämättömiin mahalaskuihin. Nämä toissa ja sitä edellisen kauden sähellykset näkyvätkin sitten noissa maalimäärissä. Viime kaudella joukkueen miehistöä pidettiin yleisesti aivan liian hyvänä kakkoseen ja periaatteessa valmiina Le Championnatiin. Ja joukkue pelasikin taitojensa mukaan. Avauskokoonpano pelaajista hieman yli puolella on reippaasti pääsarjakokemusta. Toki joukkue on nuori, etenkin keskikentän osalta. Hyökkääjistö on kelvollinen: Anthony Le Tallec, Frédéric Piquionne ja Lilian Compan eivät ole aivan keltanokkia. Lisäksi Les Vertsin kannattajat ovat fanaattisuudessaan sarjan ehdotonta eliittiä: kotipeleistä varmaan saadaan todella suuri osa pisteitä tulevalla kaudella.

Istresin kohdalla tarkempi selvitystyö oli hedelmällistä. Joukkueen nousuhan oli hieman yllättävä, sillä joukkueen arveltiin sijoittuvan alempaan keskikastiin todella tasaisessa liigassa. Joukkue on ehdottomasti vahvistunut ja Ässän Mauricen kohdistama "kritiikki" olisi osunut vielä pahemmin lopettaneeseen Xavier Graveleineen. Graveleine pelasi edellisen kunnollisen kauden Le Championnatissa 98-99 ja kierteli Englantia ja Ranskan alaseuroja sen jälkeen. Florian Maurice on toki pelaa uransa kehnoimmassa seurassa tällä hetkellä, mutta halua tulla Istresiin löytyi, sillä muitakin ottajia oli. Maurice pystyy myös itse luomaan paikkoja itselleen melkoisen hyvin. Kyllä tämmöinen takuupyssy on todella tärkeä nousijaseuralle. Muttamutta. Istres on todellinen lilliputtiseura ja seuran presidenttikin piti nousua aivan älyttömänä asiana. Kotiotteluissa käy katsojia keskimäärin 2000. Tupa kuulemma tulee täyttymään vain Marseillen ja PSGn vieraillessa. Taloudelliset edellytykset menestyksekkäälle toiminnalle ovat siis sangen heikot. Voisi kuvitella, että esim. lähiseura Nicea vastaan vierasjoukkueen kannattajia on stadionilla enemmän. Kentän ulkopuolisten tekijöiden osalta Istresin tilanne näyttää huomattavasti heikommalta kuin kentällä.

Caen on kuulunut pitkään kakkosen parempiin seuroihin. Resurssit eivät ehkä ole olleet aivan parhaat, mutta nousua on yritetty. Kovimmat satsaukset nousemiseksi joukkue teki kaudella 01-02, jolloin Le Championnatia laajennettiin, mutta edes Graveleinen 15 maalia eivät auttaneet. Viime kaudella kaikki sitten natsasi ja homma hoidettiin kotiin. Rajallisten resurssien vuoksi hankinnat tehtiin jäivät melko vaatimattomiksi. Uusien tietojen valossa pidän Caeniä Istresiä parempana joukkueena, mutta nostan hattua jos pohjoiset miehet onnistuvat välttämätään putoamisen tällä kaudella.

Summa summarum: kaikki nousijaseurat kuuluvat putoajakandidaatteihin. Parhaat selviytysmahdollisuudet ovat mielestäni St. Etiennelle.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 12:11 
Status: JäsenLiittynyt: 05.05.2004, 18:39Viestit: 5609Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 7
KIITOS PALJON lisätiedoista, Bullet_in_da_Head !!

korjaan/lisäilen omiin muistiinpanoihini, jotka alkavatkin näillä tarkennuksilla jo näyttää melko kelvollisilta. kausi alkakoon 8)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 13:16 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 12:19Viestit: 116
Pisteitä: 0
Laitetaanpa vielä rankki Ranskan 2 liigaan kommentoitavaksi. Tämä menee jo hieman höpöhöpö -osaston puolelle, mutta ei kuitenkaan aivan täysin hatusta revitty.

Guingamp
Montpellier
----------------
Nancy
Le Mans
Sedan
Le Havre
Lorient
Troyes
----------------
Chateauroux
Niort
Grenoble
Clermont
Amiens
----------------
Angers
Cretéil
Gueugnon
Laval
Reims
Brest
Dijon
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.08.2004, 12:17 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 14:38Viestit: 536Paikkakunta: Kuopio
Pisteitä: 19
Pistetäänhän omakin ranking tänne...

Lyon
PSG
------------
Marseille
Monaco
Lens
------------
Auxerre
Nantes
Bordeaux
------------
Sochaux
Lille
Rennes
------------
Toulouse
Nice
Strasbourg
Caen
------------
Bastia
Metz
Ajaccio
St.Etienne
Istres


pitää myöhemmin katsoa, tarviiko päivittää ja seurailla tilannetta myös kauden aikana tiiviisti.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.08.2004, 20:07 
Status: JäsenLiittynyt: 09.05.2004, 18:59Viestit: 464Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 0
Ranking tällä alotetaa.

PSG
Lyon

Marseille
Monaco

Lens
Auxerre

Rennes
Nantes
Bordeaux
Sochaux

Lille
Nice
Toulouse
Strasbourg

Bastia
Metz
Caen
ST.Etienne
Ajaccio
Istres
8) 8)
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 18 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye