Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 22.01.2018, 14:00

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 35 viestiä ]  Mene sivulle <1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Tuplaaminen vedonlyönnissä.
ViestiLähetetty: 29.05.2005, 10:53 
Status: JäsenLiittynyt: 24.04.2003, 21:26Viestit: 435Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 0
Monihan meistä tietää klassisen panoksen pelastamisen ruletissa eli sijoitetaan vaikka punaiselle ja jos häviö niin pelastetaan panos laittamalla tuplaten taas punaselle... ja taas tuplaten (1, 2, 4, 8, 16 jne.). Tätähän kaavaa myydään (=huijataan) netissä jatkuvasti ja sehän ei oikeasti pitkässä juoksussa toimi ruletin marginaali prosentin takia.

Oletteko miettiny voisiko samaa järjestelmää toteuttaa jotenkin vedonlyönnissä BACK tai LAY pelinä? Jos kassa on tosiaan iso ja malttaa pelata pienellä alkupanoksella, niin ehkä järkevämpää olisi kuitenkin pelkän pelastamisen sijaan lisätä vielä panos lisää että tuplaamisellakin saa pitkässä juoksussa "palkkaa". Siis 2,0 kerroin kohteissa olisi häviökaava tuplaus+1 (1, 3, 7, 15, 30 jne.).

Ruletissahan tulee nopeasti panoskatto vastaan mutta vedonlyönnissä katto olisi niin korkea kuin kassakin. Jos tulee jo 10 kertaa peräkkäin häviö ja kassan punainen varoitusvalo palamaan ettei kovin montaa pelastamista ole enään jäljellä, niin voihan jakaa vaikka tuplauksen vielä kahdella ja yrittää taas kahteen kertaan pelastaa takaisin. Tai sitten vähentää tuplaamista jo vaikkapa 5 kerran kohdalla aina esim. 10% jolloin häviö summa kuitenkin pitää kiriä taas myöhemmin takaisin. Ylipäätänsä jokin järkevä "panostus" pitäisi tähänkin pelimuotoon keksiä, jotta saadaan kassan kattoa venytettyä.

Mutta se kaikkein tärkein kysymys: Millaista kerrointa tällä kaavalla kannattaa pelata jotta kassan katto ei tulisi kovin nopeasti vastaan? Mitä pelimuotoa (handicap, 1X2, under/over jne.) ja tyyliä (back/lay)?

Olen itse miettinyt että olisiko 1X2 n. 1,3 LAY veto kuitenkin hyvä? Joutuu tietysti paljon enemmän työtä tekemään, mutta kassa olisi myös paljon paremmin turvassa? Mielestäni suosikillakin aika suuri tasurin mahdollisuus (=epäonnistuminen) jalkapallossa vaikka altavastaja kertoimen perusteella on huono. Toinen muoto olisi u/o LAY "pienempi kerroin" esim. 1,7. LAY vedossahan saa ehkä hieman enemmän etua kuin BACK muodossa.

Kai tässäkin tuplaus kaavassa on se vika että jos vuosia tällä tyylillä pelaa, niin se 20 häviön "katastrofisuora" tulee aikanaan vaikkei siihen haluaisi millään uskoa. Mutta kerkeääkö siihen meneessä saamaan tarpeeksi rahaa voitettua pienissä erissä (=yhteensä enemmän kuin nettikassa on) keskimäärin että jää kuitenkin voitolle hieman? Yksi vakuutus olisi myös tehdä vaikkapa 6 kohteen "pitkävedon" (muualle kuin veikkaukselle) ja paukuttaa pelastamista pelilapun kohteiden mukaan. Tosin saako tällä vakuudella omansa takaisin jos kaikki 6 kohdetta tuplaamisessa häviöisikin eli löytääkö sopivia kertoimia?

Ja kommentteja kehiin, jotta tulee taas opittua uutta vedonlyönnistä. :)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.05.2005, 12:20 
Status: JäsenLiittynyt: 24.04.2003, 11:54Viestit: 557
Pisteitä: 25
En nyt jaksanut ajatuksella lukea tuota ideaasi. Mutta lyhyesti vastattuna.

Vaikka kohteet joita pelaisit olisivatkin ylikertoimia kasvaa panos häviöputken tullen liian isoksi, jolloin kassan kasvu ylikertoimillakin muuttuu tappiolliseksi.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.05.2005, 14:37 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2005, 11:44Viestit: 149
Pisteitä: 0
Tuo systeemi voi näyttää ensisilmäyksellä toimivalta. Totuus on kuitenkin toinen. Oletetaan, että pelaaja pelaa aina saman kertoimen ja todennäköisyyden omaavia pelejä ja kasvattaa panosta siten, että mahdollinen voitto kattaa aiemmat tappiot. Kun pelaaja pitkän tappiosarjan jälkeen saa vihdoinkin kaivatun osuman, tämän täytyy pudottaa taas panosta. Seuraava osuma voikin tulla jo varsin pian. Tällöin huomataan, että pelaaja on pelannut paljon ohipelejä tätä voittopanosta suuremmilla panoksilla edellisen sarjan aikana.

Tästä päästäänkin siihen tosiasiaan, että pitkällä aikavälillä tässäkin pelitavassa pienet panokset osuvat yhtä todennäköisesti kuin suuret ja alle yhden olevat odotusarvot tuottavat tappiota panoksista riippumatta. Toki tappiollisillakin odotusarvoilla voi tuurilla jäädä voitolle esimerkiksi lotossa, mutta ainoa järkevä tapa pelata on pyrkiä mahdollisimman suureen pelikassan kasvunopeuteen. Ylipanostus kääntää voitollisillakin odotusarvoilla pelikassan kasvunopeuden tappiolliseksi.

EDIT: Ei ole mitään järkeä yrittää pientä voittoa jos vaihtoehtona on konkurssi.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.05.2005, 14:53 
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2004, 09:44Viestit: 1052Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 3
Älä ala yrittämään mitään systeemiä missä tappiot yritetään kompensoida nopeasti kasvattamalla panosta seuraavalle kierrokselle. Mietin itsekkin joskus pääni puhki näitä kun periaatteessa tuntuivat mielenkiintoiselta ja jopa toimivalta idelta. Jossain vaiheessa tulee vastaan se että sinun pitäisi lyödä puolet kassasta likoon voittaaksesi 0.50 euroa ja omat pois. Silloin ei naurata pätkääkään.

Tuota voisi pelata ihan kuin yleensäkkin etsimällä ylikertoimia mutta toteuttamalla panostuksen tarkkaan lasketun korotuksen mukaan. Yksi vaihtoehto miten voit pelata rajatapauksia ja jopa alikertoimia pitkään (näin ei löydä aina ylikerrointa mitenkään) voitollisesti on uuden sarjan alkaessa lähteä seuraamaan jokaista joukkuetta paukuttamalla kaikille voittoa kunnes se lopulta joskus tulee.

Kun esimerkiksi jääkiekon sm-liiga alkaa isket 1000 euron kassastasi jokaisen voitolle, tai vaikka tasapelille esim yhden euron. Nämä ovat ikäänkuin erillisiä pelikassoja kaikki. Osa voittaa kokoajan, sitten on nämä Pelicansit jotka ottavat 15 ottelua turpaan ennen ekaa voittoa. Näiden kohdalla panostus ei kuitenkaan kasva nopeasti koska näille joukkueille saa vastaavasti suuret kertoimet. Jokaisen tappion jälkeen katsotaan seuraavan pelin kerroin ja lasketaan kuinka paljon tarvitsee sijoittaa jotta saa omansa pois ja jonkun pennin vaikka päälle. En näe mitään syytä miksi näin ei olisi voittanut esimerkiksi koko viime kauden ajan. Sama sitten useampaan sarjaan, ideana kuitenkin että jokaiselle joukkueelle tuleva panos on kassan kokoon nähden naurettavan pieni ja se että osa kassoista voittaa väkisinkin kokoajan.

Jos lähtisi pelaamaan esimerkiksi Tapparalle aina tasapeliä. Neljän pelin jälkeen panosta ei olisi tarvinnut vielä korottaa. Kahdenkymmenenkään ohipelin jälkeen ei panokset olisi vielä karanneet käsistä. Kuinka todennäköistä on että joku joukkueista ei pelaisi koko kautena kertaakaan tasan? Todennäköisyys sille että joku pelaa joulutaukoon asti ilman yhtäkään tasapeliä on todella pieni ja jos joku sen tekeekin, ovat muut kassat takuulla tehneet tuohon mennessä voittoa.

Tämä tietysti johtaa lopulta turmioon, mutta hyvällä tuurilla se kestää kauankin :roll: Yrittämällä kompensoida tappiot tekemällä ensi kerralla parempaa analyysia ja saamalla näin suuremman edun kertoimien kautta on kaikin puolin järkevämpää. Mielenterveyskin säilyy paremmin tappiosarjojen aikana :wink:

Niin tuosta kassan katon "venyttämisestä". Omassa esimerkissäni sen voisi toteuttaa alkamalla reilun kymmenen ohipelin jälkeen laskemaan seuraavan panostuksen sen mukaan että pelin toteutuessa pääsisi lähes omilleen, ei enää voitolle. Kun saavutetaan joku 15 tasapelittömän putken raja voidaan olettaa että näin käy korkeintaan yhdellä liigan 14 seurasta (en laskenut sitä vaan tuo oli heitto, olen tosin senkin joskus laskenut kuinka monessa tapauksessa niin käy). Tällöin muut kassat ovat tietenkin tehneet voittoa, niin voidaan pieni tappio hyväksyä tuon yhden osalta ja himmailla panostusta hieman, mutta ei liikaa. Se taisi olla suunnilleen koko kausi ilman tasuria jolloin panokset alkoivat riistäytyä käsistä vaikka mitä tekisi. Tämähän toteutuu..harvoin.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.05.2005, 15:16 
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2004, 09:44Viestit: 1052Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 3
Meni kyllä ihan ohi toi 6:n pitkäveto juttu? Ihmekkös tuo ku valvonut koko yön...
No mutta siitä tuli mieleeni viikon off-topic ajatus: Miksi pelata lottoa jollain 0.5 OA:lla, kun voisi yhtähyvin koota kaikki viikon ylikertoimet pitkävedossa yhteen lappuun sextetiksi ja pelata tuota sillä kymmenellä eurolla jonka normaalisti paukuttaa lottoon. Saa pelin jonka odotusarvo on reilustikkin voitollinen ja osuessaan antaa ison voiton ja osuu erittäin harvoin :lol:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.05.2005, 15:33 
Status: JäsenLiittynyt: 22.08.2003, 14:27Viestit: 432Paikkakunta: Espoo :-(
Pisteitä: 0
Vinkki tuplaamiseen:

Kysy vedonlyöntiä pelaavalta (ei siis harrastavalta) kaveriltasi päivän paras kohde ja pelaa sitä vastaan vetopörssissä. Muista kehua silloin, kun sen vinkki sattuu napsahtamaan ja harmittele varsinkin tasapeliin jääneitä kohteita. Riskinä tässäkin se, että kaverille tulee uskomaton putki ja rahat menevät, mutta omaa työtä kohteiden löytämiseen ei tarvitse tehdä.

Tämä seuraava ei liity tuplaamiseen, mutta sellainen fiilis on Vakioveikkauksen suhteen itselläni, että olisin tehnyt hyvän tilin pelaamalla pörsseihin Vakioveikkaukseen varmoiksi valitsemiani kohteita vastaan
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.05.2005, 16:30 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2003, 10:38Viestit: 397
Pisteitä: 0
playeronen esittämää SM liiga esimerkkiä voidaan modata siten että odotetaan esim. Pelicansin kohdalla että on saatu vaikkapa 8 kertaa pataan ennenkuin aletaan hakemaan sitä voittoa.

Tästä huolimatta panokset voivat kasvaa järkyttävän suuriksi, varsinkin suosikeilla joiden kertoimet ovat pienet.

Yritetty on, enkä suosittele kenellekään (paitsi uhkapelureille)! :roll:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.05.2005, 15:05 
Status: JäsenLiittynyt: 03.06.2003, 09:52Viestit: 589
Pisteitä: 0
Noniin aika heittää pientä faktaakin mukaan keskusteluun....
Pistin koneen rullaamaan, valitsin n. keskiarvo kertoimet, joukkue Pelicans ja panostus tasapanos tuplaten seuraavalle elikkä....

Viime kaudella oltaisiin pelattu vain Pelikaanien pelejä ja näissä vain suoria voittoja. Ekaan peliin sijoitetaan 1€ toiseen 2€, kolmanteen 4€ jne jne....

Jos ja kun tulee voitto alkaa panostus uudestaan alusta ja kassan kooksi valitsin pohjaton :wink:

Lopputulos oli aika mielenkiintoinen eli voittoa : 2,769,432.08€ :shock:

Analyysi: Voitto tuli lähinnä siitä, että pelikaanien kertoimet olivat suht. isoja ja lähinnä siitä, että tappioputki kasvoi kohtuu isoksi eli ennen suurta voittoa pelikassa olisi ollut n. 2,1 milliä miinuksella....
Suurin panos, millä kassa kasvatettiin huippuun oli samoin 2,1 milliä... kovin moni ei varmasti tuollaista panosta laittaisi saati bookkeri hyväksyisi :wink:

jos tilannetta olisi järkeistetty ja oltaisiin laitettu maximissaan 2048€ niin kauan kunnes voitto olisi tullut oltaisiin jääty n. 15000€ tappiolle
toisaalta jos maximi olisi ollut 1024€ niin oltaisiin jääty tappiolle n.9400€

Semmosta....
0

_________________
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.06.2005, 13:01 
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2004, 09:44Viestit: 1052Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 3
Sarjojen keskikastiin kuuluvia joukkueita saattaisi olla turvallisinta pelata panoksen korotus taktiikalla. Tuo tuplaus on kyllä tuhoon tuomittu, panokset kasvavat liian nopeasti liian suuriksi. Kyllä pitää lähteä hakemaan vain omia pois sen jälkeen kun ensimmäiset pelit ovat menneet perseelleen ja erittäin tärkeää etsiä suurin mahdollinen kerroin joka kerta.

Tuo panoksen korotus juttu on ajatuksena erittäin mielenkiintoinen. Lähtöpanoksen pitää olla aina kassan kokoon nähden todella pieni, tyyliin kassa 3 000 euroa ja lähtöpanos 0.5- 1e. Yhdestä pelistä tietysti tehdään voittoa aina olemattoman vähän, mutta jos pelataan todella laajasti alkaa voitot yhteensä olemaan jo jonkinmoiset. Vaikka kymmentä eri sarjaa jokaista joukkuetta. Työstähän se käy rajapanoksien laskeminen sitten jo...

En kokeile enään itse mutta mukava noita on pohtia. Näistä olisi myöskin mielenkiintoista kuulla jonkun gurun mielipide mutta eivätpä yleensä vaivaudu sitä kertomaan.

Ja kyllähän se kannattaa mielessä kuitenkin pitää että ikuisesti ei voi voittaa panoksia korottamalla. Minun mielestä sillä voi kuitenkin hyvinkin tehdä tiliä tietyn aikaa jos pelaa järkevästi ja miettii joka siirtonsa tarkkaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.06.2005, 15:36 
Status: JäsenLiittynyt: 05.08.2004, 12:22Viestit: 82Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 0
Lainaa:
Viime kaudella oltaisiin pelattu vain Pelikaanien pelejä ja näissä vain suoria voittoja. Ekaan peliin sijoitetaan 1€ toiseen 2€, kolmanteen 4€ jne jne....

Panoksen tuplaaminen tehdään vain silloin kun pelien kertoimet ovat aina noin kahden pinnassa. Pelicansin kertoimet ovat varmaan paljon suurempia, noin neljän pinnassa, jolloin panosta ei tarvitse nostaa yhtä paljon. Ideanahan on saada voiton tullessa kohdalla siihen asti hävityt panokset pois plus vähän ylimääräistä. Eli jos oletetaan että kerroin on aina 4 ja eka kierroksella pelataan 1 euro niin panokset kasvavat seuraavasti:

1.kierros: panos 1 e
2.kierros: panos 0.33 e ((4-1)*0.33 e = 1 e eli hävityt takaisin)
3.kierros: panos 0.44 e ((4-1)*0.44 e = 1 e + 0.33 e)
4.kierros: panos 0.59 e ((4-1)*0.59 e = 1 e + 0.33 e + 0.44 e)
jne.

Jos halutaan saada voittoa, pitää panoksen olla hieman suurempi kuin edellä. Jos pelataan alle kahden kertoimia, täytyy panosta korottaa yli tuplaten edelliskierroksen panokseen verrattuna. Pystytkö Eetvartti noilla tiedoilla laskemaan pelikaanin lopputuloksen? Tässäkin kannattaa tosiaan ottaa huomioon maksimipanos bookkereilla. Ilmoitelkaa jos huomaatte ajatusvirheitä edellisessä.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.06.2005, 21:18 
Status: JäsenLiittynyt: 22.08.2003, 14:27Viestit: 432Paikkakunta: Espoo :-(
Pisteitä: 0
Tuo tuplaamisella menestykseen teoria on jo käytännössä lähes mahdotonta. Tuo sopii sellaisille jotka eivät koskaan käy missään ja omistavat useampia internetyhteyksiä.

Yllätyksellinen sairaalassa käynti, häät, hautajaiset, kertausharjoitukset, työreissu, riita muijan kanssa, nettiyhteys ei toimi ym. saattavat aiheuttaa sen, että unohtaa jättää pelit sisään ennen niiden sulkeutumista.

Jalan ollessa paketissa on vitutus kaksinkertainen, kun menee sairaalassa TV-huoneesen ja huomaa Text-TV:stä, että kas kas, sen ja sen joukkueen putki onkin mennyt poikki sillä aikaa, kun on ollut leikkauksessa eikä vetoa tietenkään kerennyt jättää.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.06.2005, 23:23 
Status: JäsenLiittynyt: 14.06.2003, 10:39Viestit: 10417Paikkakunta: Vantaa
Pisteitä: 2806
Kassa: +354.22 yks. Palautus%: 121.87% Panosten ka: 1.62 yks. Vetoja: 998
10e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-meni karkkirahat
20e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-no seuraavaksi osuu
40e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-ei vieläkään
80e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-alkaa jo jänskättää, 150e on syöty
160e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-no nää saan kasaan
320e x 2,00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-ei vittu, no ku vähän aikaan kerään niin taas
640e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = vituiks
-taas posahti
1280e x 2.00, mahdollinen nettovoitto 10e = oikein
-huoh, tulihan se sieltä ja karkkirahat on taas kasassa.

Ei kun sama setti taas pyörimään kympin tähden? :lol:
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.06.2005, 00:09 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.02.2003, 18:55Viestit: 11557Paikkakunta: Eura
Pisteitä: 6210
Kassa: +29.24 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 0.34 yks. Vetoja: 2474
Ketjua en jaksanut kokonaan lukea, mutta sen voisin kommentoida että oikotietä onnen ei ole, ja kaikki "menetelmät" ovat pitkän päälle turmiollisia. Siinä oma neuvoni.
0

_________________
Suurimmat vedonlyöntibonukset 2017
Suomen parhaat Vedonlyöntivihjeet
Suomen suurin Vedonlyöntisivusto
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.06.2005, 00:13 
Status: JäsenLiittynyt: 14.06.2003, 10:39Viestit: 10417Paikkakunta: Vantaa
Pisteitä: 2806
Kassa: +354.22 yks. Palautus%: 121.87% Panosten ka: 1.62 yks. Vetoja: 998
JussiQ kirjoitti:
Ketjua en jaksanut kokonaan lukea, mutta sen voisin kommentoida että oikotietä onnen ei ole, ja kaikki "menetelmät" ovat pitkän päälle turmiollisia. Siinä oma neuvoni.


Timantinkerääjä tuli ja yksinkertaisti asian, pannaanko ketju lukkoon? :lol:
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.06.2005, 11:19 
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2004, 09:44Viestit: 1052Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 3
Itse olen kyllä sitä mieltä että toimivan menetelmän keksiminen voisi hyvinkin olla mahdollista. Siis sellaisen menetelmän joka johtaa matemaattisessa tarkkailussa turmioon jossain vaiheessa, mutta tämä turmioon johtava sarja tulee niin harvoin ettei siinä välttämättä kymmenetkään vuodet pelaamista vielä riitä. Tällöin kaiken pitäisi olla erittäin tarkoin suunniteltua ja riskit hallittu niin kuin ne nyt voidaan hallita.

Vähän sama kuin lotossa mutta toisinpäin. Matemaattisessa tarkkailussa loton pelaaminen johtaa pitkällä aikavälillä väistämättä tappioon. Kuitenkin jollekkin tulee erittäin harvoin toteutuva sattuma, seitsemän oikein. Yksi voittaa, tuhannet hakkaavat päätä seinään. Voisiko tämä olla toisinpäin jollakin taktiikalla...

Uskon siis mahdollisuuteen kehittää tuplaamismenetelmä jossa turmiolan tommi sarja on äärimmäisen harvinainen. Minun matemaattinen tai muukaan taitoni ei siihen välttämättä riitä joten keskityn "normaaliin" pelaamiseen.

Tuo henkan esittämä karvalakki malli on täysin tuhoon tuomittu, tuolla se tappio sarja tulee erittäinkin nopeasti.

Avainsanoja ovat ainakin aina maailman suurimman kertoimen löytäminen jokaiseen peliin ja ensimmäisen panoksen liioiteltu pienuus kassan kokoon nähden. Ja tietysti kova kontrolli siinä mitä yleensä pelaa. TT:n esittämä ongelma on todellinen joissakin tavoissa :roll:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.06.2005, 12:47 
Status: JäsenLiittynyt: 27.06.2003, 11:45Viestit: 411
Pisteitä: 10
" Kaikki ratkeaa, sillä minä olen keksinyt rulettipeliin systeemin !"

- Fjodor Dostojevski.......matkustellessaan lähes varattomana ympäri eurooppa nuoren rakastajansa kanssa.....muutaman vuoden kuluttua ison D:n toinen vaimo joutui panttaamaan vaatteensa......


:wink: :roll:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.06.2005, 13:58 
Status: JäsenLiittynyt: 13.11.2003, 12:37Viestit: 1925Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 2612
Kassa: +576.98 yks. Palautus%: 102.74% Panosten ka: 5.74 yks. Vetoja: 3674
Tehtävän voi asetella hieman toisinkin.

Jos oletetaan että lähtökohtana on kasvattaa 1000 alkukassaa 10000.
Oletetaan että jokaisen vedon odotusarvo on 0.99 kertoimesta riippumatta. Vetoja saa olla ääretön määrä, vetojen osumistodennäköisyydet saavat olla mitä vaan, mutta odotusarvo on aina tuo 0.99.

Mikä on todennäköisin tavoite saavuttaa 10000 raja? Väitän että se on sijoittaa koko alkukassa kertoimelle 10 (jonka osumistodennäköisyys on 0.099).

Mikäli vastaukseni on oikeassa niin se jo todistaa ettei voitokasta tuplausmenetelmää ole.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.06.2005, 13:29 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2005, 11:44Viestit: 149
Pisteitä: 0
Tuo oddsin lähestymistapa vaikutti järkevältä, joten tutkin asiaa. Tuon väittämän todistaminen on vaikeaa, joten lähestyin asiaa esimerkin pohjalta.

Oletetaan, että on tarkoitus saavuttaa joku tietty rahamäärä. Tähän käytetään tuota tuplausmenetelmää siten, että lopputulos on tarkoitus saavuttaa kahdella pelikassan kokoon nähden yhtä suurella hyppäyksellä. Laskemisen yksinkertaistamiseksi oletetaan, että panokset olisivat sellaisia, että pelikassa tyhjenisi kahden ohipelin jälkeen. Lisäksi asetetaan sellainen ehto, että sama tavoiteltu lopputulos on saavutettavissa yhdellä vedolla, jossa panoksena on koko pelikassa. Kertoimet ja todennäköisyydet oletetaan samoiksi kaikissa vedoissa. Tämän vaatimusten pohjalta alkutilanteeksi saadaan:

Kerroin = (NELIÖJUURI(5) + 1) ^2 / 4 ~ 2,618
1. Panos = (3 – NELIÖJUURI(5)) / 2 ~ 0,382
2. Panos = (NELIÖJUURI(5) – 1) / 2 ~ 0,618

Tässä esimerkissä alkukassa tarkoitus kasvattaa ensin 1,618-kertaiseksi ja sitten 2,618-kertaiseksi (1,618 * 1,618). Oletetaan että osuman todennäköisyys olisi 37 %. Tällöin odotusarvo olisi 96,9 %.


37 % pelaajista osuu ensimmäisellä vedolla panos 38,2 % kassasta jolloin , kassa kasvaa 1,618-kertaiseksi . He selvittävät ensimmäisen vaiheen.

23,31 % osuu vasta toisella vedolla panoksella joka on 61,8 % kassasta. Kassa taas 1,618-alkukassaan nähden.

39,69 % Pelaajista ei osu kummallakaan vedolla ja menettää koko pelikassansa.

Ne 60,31 % pelaajista, jotka onnistuivat saamaan osuman joko ensimmäisellä tai toisella yrityksellä, kasvattivat pelikassansa 1,618-kertaiseksi. Tilanne toisessa vaiheessa on aivan sama, eli kassa joko 1,618-kertaistuu tai kahden ohipelin seurauksena tyhjenee. Tällöin 60,31 % ensimmäisen vaiheen selvittäneistä selvittää myös toisen vaiheen. Lopputavoitteeseen (2,618-kertainen kassa) pääsee siis 0,6031^2 = 0,6031 * 0,6031 ~ 0,3637 eli 36,37 % pelaajista. Sen sijaan koko kassansa ensimmäiseen peliin laittaneista 37 % olisi saavuttanut tavoitekassan. Ainakin tässä tapauksessa tuo oddsin väittämä toimii eikä ole mitään syytä olettaa, että se ei toimisi yleisestikin. Kokeilin myös "kolmella vedolla konkurssiin"-menetelmää yhdellä välitavoitteella, joka myös oli huonompi kuin yhden vedon menetelmä.

Minun esimerkissäni välitavoite 1,618-kertaistuminen saavutetaan siis todennäköisimmin tuolla ”kahdella panoksella konkurssiin” –menetelmällä, koska se on samalla ”yhdellä osumalla tavoitteeseen ” –menetelmä. Käsittääkseni tuplausmenetelmässä edetään kuitenkin välitavoitteiden kautta, eikä ”parhaimmalla” tavalla eli yhden vedon kautta. Syykin on selvä; kaikki näkevät miten epätodennäköistä on päästä tavoitteeseen yhdellä vedolla, mutta välitavoitteiden kautta tapahtuvassa tuplausmenetelmässä on vaikeampi nähdä menetelmän toimimattomuutta.

Syytä menetelmän toimimattomuuteen voi hakea odotusarvosta (palautusprosentti) . Kun odotusarvo on esimerkiksi 0,97, jokaisesta pelatusta eurosta palautuu keskimäärin 97 senttiä ja vedonvälittäjä vie 3 senttiä. Kun pelataan niin paljon pelejä, että päädytään varmuudella joko tavoitteeseen tai konkurssiin, johonkin kiinteään tavoitteeseen pääsyn todennäköisyys pienenee silloin kun vedonvälittäjä ottaa enemmän rahaa itselleen. Vedonvälittäjän euromääräinen palkkio riippuu pelien määrästä eli vaihdosta. Siksi pyrittäessä johonkin tavoitteeseen on alle yhden olevilla odotusarvoilla, paras strategia on pyrkiä minimoimaan pelattujen eurojen määrä. Laskin, että esimerkissäni pelattu rahamäärä on tuplausmenetelmässä keskimäärin n. 1,52-kertainen koko kassan panostamiseen verrattuna. Tämä selittää eron menetelmien toimivuudessa.

Tästä varmaan voidaan vetää kääntäen myös sellainen johtopäätös, että odotusarvojen ollessa yli yhden joku kiinteä tavoite saavutetaan äärettömän pitkässä sarjassa todennäköisimmin ennen konkurssia silloin kun panos on mahdollisimman pieni.

Eiköhän tässä ole nyt sitä Elzun keskustelun avauksessa toivomaa oppia vedonlyönnistä. :)

Esittäkää kommentteja/korjauksia.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: entä näin
ViestiLähetetty: 01.08.2005, 18:02 
Status: JäsenLiittynyt: 30.07.2005, 11:06Viestit: 21
Pisteitä: 0
Minusta tuntuu että tuplaus toimii ja hyvin,tärkeää on valita joku tietty olettamus johon sijoitetaan.

Esim.

Chelsea voittaa kerran neljästä kotonaan ensi kaudella.

Siihen panos 10e-20e-40e-80=yht 150e pelikassa.

Ja muita samanlaisia varmoja esim.milan voittaa yhden pelin cl-lohkossaan.

ja siihen panostus.

Miksi se ei toimisi?

Mielestäni juju on siinä että etitään mahdollisimman todennäköisiä tapahtumia.
:(
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: entä näin
ViestiLähetetty: 01.08.2005, 18:10 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2003, 10:38Viestit: 397
Pisteitä: 0
mattirikuoskari kirjoitti:
Minusta tuntuu että tuplaus toimii ja hyvin,tärkeää on valita joku tietty olettamus johon sijoitetaan.

Esim.

Chelsea voittaa kerran neljästä kotonaan ensi kaudella.

Siihen panos 10e-20e-40e-80=yht 150e pelikassa.

Ja muita samanlaisia varmoja esim.milan voittaa yhden pelin cl-lohkossaan.

ja siihen panostus.

Miksi se ei toimisi?

Mielestäni juju on siinä että etitään mahdollisimman todennäköisiä tapahtumia.
:(


Se ei toimi ainakaan tuolla panostuksella koska et ehkä tule saamaan Chelsean kotiotteluille kerrointa 2.00 neljään otteluun, ainakaan peräkkäisiin

=> panostus on paljon agressiivisempi jotta saat ns. omasi takaisin lisävedoilla.

Toiseksi, todennäköisyys että Chelsea voittaa vähintään yhden neljästä kotiottelustaan ei ole 100% eli pelikassan täystuho on mahdollinen.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.10.2005, 17:17 
Status: JäsenLiittynyt: 14.02.2004, 00:30Viestit: 91
Pisteitä: 1
Kassa: -88.60 yks. Palautus%: 3.70% Panosten ka: 9.20 yks. Vetoja: 10
Enny oikeen jaksanu lukea, mutta toimisko tämmönen mun tyyli ?

Kokeilu mielessä pelaan pelejä, missä kerroin on 3 ja siihen panostan seuraavalla tyylillä: että panostan 4e tuohon, sitten jos menee väärin niin laitan vielä 4e sitten alkaa panokset nousta niin, että saan voittoo noin, sen minkä oon viimeiseen lappuun laittanut. eli seuraava panos on 7-8 jne. aina 10% pelikassaan asti.. toimisko tommonen, että onko kellää semmosta ohjelmaa millä "testata", tai sitten vastaavaa tommosta on käsitelty, mutta mukaan tietty siivu pelikassasta?

Eli olisko mahdollista, että saataisiin aikaan sellainen järjestelmä, missä ei ole tärkeintä ylikerroin, vaan oikea panostus kohteeseen ja pelikassaan nähden?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.10.2005, 17:40 
Status: JäsenLiittynyt: 07.07.2004, 03:34Viestit: 496
Pisteitä: 0
laitsi kirjoitti:
Eli olisko mahdollista, että saataisiin aikaan sellainen järjestelmä, missä ei ole tärkeintä ylikerroin, vaan oikea panostus kohteeseen ja pelikassaan nähden?


Oikea panostus alikertoimeen on nolla prosenttia pelikassasta. Siinä minun systeemini 8)

Minä en ymmärrä miten millään panostussysteemeillä voi alikertoimia pelaamalla voittaa pitkässä juoksussa. Joten kyllä se ylikerroin on tärkein kriteeri. Kuten foorumin nimestäkin käy ilmi :D
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.10.2005, 18:20 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
Vastaavanlaisella systeemillä on moni yrittänyt rikastua, mutta käsittääkseni harvemmat ovat siinä onnistuneet.

Jos joku haluaa voin perustella miksi ja miten ja sitä rataa, mutta juuri nyt en ehdi.
Mutta vastaushan on, että edellä tarkoitetulla systeemillä on mahdollista päästä voitolliseen tulokseen.

Tämähän ei ole mahdotonta edes teoriassa, vaikka joku matemaatikko niin teille väittäisi, ja saattaa hyvinkin väittää, jollei tunne vedonlyönnin luonnetta. Tämä taas johtuu siitä, että vedonlyönnin kertoimet eivät koskaan vastaa täysin todellisuutta, eli ne eivät ole eksakteja.
(mikäli olisivat, olisi em. systeemi teoriassa mahdoton, mutta edelleenkin käytännössä mahdollinen)

Voitollinen pelaaminen tällaisella systeemillä on kuitenkin erittäin vaikeaa johtuen yhdestä merkittävästä syystä, nimittäin
tällaisella systeemillä pelattaessa ei koskaan voi päästä hyvään tuottoon, kun se suhteutetaan pelikassaan

Eli taitava vedonlyöjä voittaa "tuurilla seilaavan" pitkällä aikavälillä aina.

Kaikki eivät tosin voi olla taitavia vedonlyöjiä, joten aina löytyy muilla tavoin yrittäjiä.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.10.2005, 18:44 
Status: JäsenLiittynyt: 14.02.2004, 00:30Viestit: 91
Pisteitä: 1
Kassa: -88.60 yks. Palautus%: 3.70% Panosten ka: 9.20 yks. Vetoja: 10
Mutta jos löytyis tolla prosentti systeemillä, minkä avulla ei tartte tuurilla seilailla ;) .. Pitää vähäsen miettiä vielä asiaa :?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.10.2005, 19:14 
Status: JäsenLiittynyt: 24.04.2003, 11:54Viestit: 557
Pisteitä: 25
1. Ylikerroin
2. Ei liian suuri panos kassaan nähden

Siinä kaksi asiaa jotka mielestäni pitää toteutua jotta voi voittaa pitemmän päälle. Jos joku osaa perustella miksi näiden kahden ei tarvitse toteutua, niin kuulisin mielelläni perustelut.
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 35 viestiä ]  Mene sivulle <1, 2

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: fullhazard ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye