Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 11.12.2017, 22:44

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Vedonlyöntiin liittyvät ohjelmat
ViestiLähetetty: 29.06.2003, 12:32 
Status: JäsenLiittynyt: 29.06.2003, 12:14Viestit: 64
Pisteitä: 0
Itselläni oman ohjelman teko jumittui pahaan vaiheeseen, jotenkin kaupallistenkin vaihtoehtojen tutkailu on tullut ajankohtaiseksi. Mikä on mielestänne paras myynnissä oleva ohjelma, joka laskee todennäköisyyksiä, kotimainen tai ulkomainen. Onko esim. Odds Wizard hyvä? Tuottaako tuo ohjelma voitollisia arvioita? Onko kukaan ostanut kyseistä ohjelmaa? Tietysti myös muista vastaavista ohjelmista ottaisin tietoa ja omia kokemuksianne, jos niitä löytyy.

Vedonlyönti tietysti on lähinnä harrastus, joten valmiin ohjelman osto ei siinä mielessä tuntuisi kovin mieleiseltä. Tietenkin mieluummin käyttäisin omaa ohjelmaa, jonka laskukaavoja ym. voisi säädellä. Omaan ohjelmaani ehdin tehdä melkein kaikki muut valmiiksi, mutta se tärkein puuttuu, eli laskut :roll: Ajattelin kokeilla hieman samanlaista lasku systeemiä, mitä tuossa Niko Marttisen tekemässä gradussa. Sieltä siis se Maher-Poisson tapa. Ongelmaksi muodostui se, että oma lukion matematiikka pohja ei riitä laskujen laskemiseen. Tämän huomasin melkeinpä heti, joten päätin käyttää jotain tilastojen laskemiseen tarkoitettua ohjelmaa. Itse päädyin SPSS:n jolla laskemisen pitäisi onnistua, jos vain osaisin. Eli ongelma on se, että en saa laskettua noita joukkue kohtaisia ratingejä. Voisiko joku kertoa tarpeeksi yksinkertaiseksi, miten tuo toteutuu ja tietysti myös jos joku osaisi käyttää tuota SPSS niin siihenkin neuvoja kaivattaisiin, tai muukin vastaava ohjelma käy. Taitaa kyllä olla hieman liikaa vaadittu :oops: Mutta tietysti vähintä mitä voin neuvojalle tarjota on ohjelman valmis versio, jos ja toivottavasti kun se valmistuu, jos hän nyt jotain käyttöä sille keksisi.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.06.2003, 13:28 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Tsemppiä ohjelman tekemiseen. Se ei tosiaan ole helppoa. Itse aloitin viime vuoden huhtikuussa ja hommassa ei loppua näy. Tosin mopo karkasi käsistä jo ajat sitten, eli tavoitteet ovat menneet aina eteenpäin edistyksen(?) kanssa. No, onneksi ei ole perhettä (syy -> seuraus). Kaupallisista ohjelmista en osaa sanoa mitään. Eikös joku taululla hankkinut sen uuden Neuroanalyzer (tjsp) käyttöönsä...?

Kyllä lyhyellä matikallakin pärjää. Vinkkinä voin sanoa, että kannattaa etsiä jostain käsiinsä yliopistojen tilastotieteen peruskurssin monistepino tai kirja, se valaisee aika paljon.

Jäikö ohjelmointi kenties siihen vaiheeseen, kun olet laskenut esim. maalioat ja pitäisi pullauttaa prossat ulos? Siis suunnilleen siihen, mistä
http://koti.mbnet.fi/~huerzo/oalaskuri3.php
jatkaa? Jos tarvetta on, niin voin kyllä antaa lähdekoodin käyttöösi. Kieli on PHP, mutta se on rakenteiltaan samanlainen yleisimpien ohjelmointikielien kanssa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.06.2003, 14:09 
Status: JäsenLiittynyt: 29.06.2003, 12:14Viestit: 64
Pisteitä: 0
Eli ohjelma jäi oikeastaan vielä aikaisempaan vaiheeseen, tosin tuon oa:n perusteella laskettavat todennäköisyydet kaavan sain jo syötettyä ohjelmaan. Siihen jopa omat taitoni riittivät... Mutta käytännössä siis, kun ajattelin käyttää tuota Maher-Poisson systeemiä, niin en onnistu laskemaan noita joukkuekohtaisia voima-arvoja. Sen verran tiedän, että niitä laskiessa on käytetty tuossa versiossa ainoastaan maalien lukumääriä. Eli miten tuossa mallissa on saatu aikaiseksi nuo joukkuekohtaiset hyökkäys&puolustus arvot? Tietysti voima-arvojen laskemiseen yleisesti ottaean on monia eri tapoja ja niitä ei varmaan kovin moni halua paljastaa jos itse on kehitellyt oman toimivan ratkaisun, mutta haussa siis olisi mm. tuossa gradussa käytetty tapa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.07.2003, 23:27 
Status: JäsenLiittynyt: 29.06.2003, 12:14Viestit: 64
Pisteitä: 0
Tarkennetaan nyt vielä sen verran, että tuossa gradussa tietääkseni käytetään samaa systeemiä mitä Lee v. 1997 ja monet muutkin kai. Eli:

" Lee (1997) estimated the number of goals scored in a match by using a generalised linear model (GLM). He estimated the offensive and defensive capabilities for scoring goals using maximum likelihood, assuming a Poisson distribution for goals."

Itselleni ainankin tuo the method of maximum likelihood, suurimman uskottavuuden menetelmä, on ja oli täysin tuntematon. Olen yrittänyt hiukan etsiä tietoa tuosta, mutta ei kauheasti aukene. Tuo maximum likelihood lasku tapa löytyy ohjelmasta nimeltä SPSS, mutta en oikein tiedä mitä&missä muodossa tietoja siiihen pitäisi syöttää. Viime päivinä on tullut luettua kaiken näköisiä artikkeleita vedonlyöntiin liittyen, lähinnä juuri tuohon Maherin laskutyyliin perustuen, mutta tuota en ole ymmärtänyt.

Hieman alkaa vaikuttaa, että uusien laskutyylien etsiminen on edessä, sen verran pahasti tuossa olen tuon kanssa jumissa. Ehkäpä perinteiset voima-arvot saavat kelvata, ainankin aluksi.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 08.07.2003, 23:58 
Status: JäsenLiittynyt: 08.07.2003, 23:56Viestit: 10
Pisteitä: 0
Luin itsekin tuon artikkelin ja ilmesiesti nuo kyselemät luvut on muodostettu ns. pienimmän neliösumman menetelmällä kaikista kyseisen kauden ottelutuloksista.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.07.2003, 13:48 
Status: JäsenLiittynyt: 29.06.2003, 12:14Viestit: 64
Pisteitä: 0
Minä ainankin ymmärtäisin asian niin, että nuo luvut on saatu maximum likelihood estimation menetelmällä, suomeksi suurimman uskottavuuden estimointi? Jos en ole täysin väärin ymmärtänyt niin tuo on hieman samantyylinen menetelmä mitä tuo mainitsemasi pienimmän neliösumman menetelmä. Tosin tuokin menetelmä mainitaan kyseissä artikkelissa, mutta sitä käytetään ymmärtääkseni ainoastaan tuossa 2.2 Alternative Prediction Schemes osassa. Tuostakin menetelmästä tietoa ottaisin mielellään vastaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.08.2003, 16:18 
Status: JäsenLiittynyt: 29.06.2003, 12:14Viestit: 64
Pisteitä: 0
Nyt alkaa olemaan jo yksi laskentamalli testaus vaiheessa ja muutama kehitteillä. Kehitteillä olevista etukäteen mielenkiintoisin on neuroverkkoon perustuva malli. Käyttääkö kukaan muu neuroverkkoja vedonlyönnissä? Toisin sanoen kiinnostaisi onko tuolla tekniikalla mahdollisuuksia luoda toimivaa ratkaisua? En niinkään ole kiinnostonut kaupallisten mallien toimivuudesta, sillä yleinen trendi tuntuisi olevan, että jos ohjelma ei toimi niin laitetaan nyt se edes myyntiin, että vähän rahaa saataisiin :P

Mielenkiinnolla kuulisin myös minkänlaista mallia te käytätte? Siis ei yksityiskohtaisesti tarvitse selitää, vaan onko mallinne täysin oma kehitelmä, pohjautuuko se johonkin vanhaan kaavaan jne. Tietysti myös tulokset kiinnostaa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.08.2003, 16:44 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 12:22Viestit: 1313
Pisteitä: 199
sherlock kirjoitti:
Kehitteillä olevista etukäteen mielenkiintoisin on neuroverkkoon perustuva malli. Käyttääkö kukaan muu neuroverkkoja vedonlyönnissä? Toisin sanoen kiinnostaisi onko tuolla tekniikalla mahdollisuuksia luoda toimivaa ratkaisua?


Neuroverkoista en tiedä mitään, mutta naapurin mummolta kuulin että niissä olis pullonkaulana se, että jokaisesta ottelusta pitäis saada kaivettua härveliin analysoitavaksi hirvittävä määrä erilaista dataa, ja koska dataa on saatavilla vain rajoitetusti, homma ei voi toimia? Vai kuinka on asian laita?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.08.2003, 17:16 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Oma malli on yksinkertainen: kertoimet Tip-exiltä, ottelut esiin, tulokset niihin - ruks, ruks, - parhaiten menestyvät bookkerit toimivat vertailuprossien lähteenä, uudet kertoimet sisään, vertaillaan nyt parhaiten "menestyneiden" bookkerien kertoimia muihin tarjokkaisiin, poimitaan edullisimmat pelit ja ruletti alkaa alusta. Ja toimii kohtuu hyvin.

Lupaan aloittaa uuden seurannan, kun intoa taaas löytyy. Mutta ainakin ohjelman oma "seuranta" lupaa hyvää...Kaupalliseen levitykseen sitä en kyllä julkaise, jollei joku esitä erittäin hyvää (rahakasta) tarjousta. Lisäksi käyttöliittymä on niin.....omaperäinen ettei tosikaan...

Huono puoli systeemissä on tietysti se, että on riippuvainen Tip-Existä ja sen kertoimista. Joutuisi huonoimmassa tapauksessa kasaamaan oman kerroinlahnan...

Outoa yhteensattumaa vai mitä, mutta ylikertoimiset vierasvoitot ovat tuottaneet (pal.pros) enemmän kuin ylikertoimiset kotivoitot.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.08.2003, 18:30 
Status: JäsenLiittynyt: 26.05.2003, 11:49Viestit: 70Paikkakunta: Espoo
Pisteitä: 0
Joo, onhan noita neuroverkkoja kokeiltu. Toistaiseksi huonolla menestyksellä, mutta sotakirvestä ei ole kuitenkaan kokonaan haudattu.

Verkkoarkkitehtuurina olen käyttänyt backprop-verkkoa ja neuronien aktivaatiofunktiona sigmoidia. Tulosneuroneita on ollut yksi, jolloin arvo 0-1 kertoo suoraan kotijoukkueen voittotodennäköisyyden.

Suurin ongelma mielestäni on se, että neuroverkko on aina jonkinmoinen musta laatikko, josta ei ikinä tiedä mistä se tuloksensa loppuen lopuksi tekee. Ylioppiminen on myös suuri riski, jota kannattaa välttää valitsemalla suht pieni kokoinen verkko (neuronien lukumäärä). Ja opetusaineiston pitäisi mielellään käsittää vähintään tuhat ottelua, jos muuttujia on useita kymmeniä. Parhaiten neuroverkot mielestäni sopivat jenkkilajeihin, joissa otteluita ja dataa on valtavasti. Sen sijaan esim. Suomen lätkään se on aivan turha systeemi, koska neuroverkolle ei saisi tarvittavaa opetusaineistoa mistään.

Mutta jos täällä on aiheesta kiinnostuneita, niin yhteistyö kyllä kiinnostaa!
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye