Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 14.12.2017, 22:18

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 18 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.11.2007, 21:09 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 01:46Viestit: 724
Pisteitä: 890
Kassa: +652.18 yks. Palautus%: 116.11% Panosten ka: 10.68 yks. Vetoja: 379
Lainaa:
Urheiluvedonlyönnin sijoitusrahasto hämmentää
Julkaistu 12.11.2007, klo 18.58 (päivitetty 12.11.2007, klo 19.15)

Arpajaislain uudistus on alkamassa tämän kuun aikana ja sen pitäisi valmistua ensi vuoden puolella. Viranomaiset joutuvat ottamaan kantaa rahastopohjaiseen urheiluvedonlyönnin pelaamiseen EU:n sisällä. Näin siksi, että vedonlyönnin asiantuntija Jorma Vuoksenmaa on kaavaillut pelisijoitusrahaston käynnistämistä.

Jorma Vuoksenmaa on pyörittänyt Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan ESBC-yhtiötä, joka kauppaa vihjeitä suomalaisille vedonlyöjille ja kansainvälisille organisaatioille. Tätä bisnestä Vuoksenmaa olisi valmis laajentamaan, mikäli laki sen Suomessa sallii. Perusajatuksena olisi se, että Vuoksenmaan yhtiö pelaisi asiakkaiden rahoilla ulkomaisia kohteita EU:n sisällä internetin kautta.

- Suomalaiset suhtautuvat urheiluvedonlyöntiin järkiperäisesti ja tajuavat, että se voi olla myös sijoitustoimintaa. Ei vain jännitystä ja ajanvietettä, Vuoksenmaa kertoi YLE Urheilulle.

Vuoksenmaan uusi toimintamalli hämmentää tuoreeltaan viranomaisia.

- En pidä täysin poissuljettuna sitä, että peliporukan houkutteleminen varojen hankkimiseksi ulkomaisen pelitoiminnan panostamiseksi tulkittaisiin kielletyksi ja rangaistavaksi ulkomaisen pelitoiminnan edistämiseksi. Näen, että se on hyvinkin mahdollista, sisäasiainministeriön arpajais- ja asehallintoyksikkön päällikkö hallitusneuvos Jouni Laiho sanoi YLE Urheilun haastattelussa.

Lopullisia tulkintoja on vielä hankala tehdä, koska Suomessa ei tunneta ennakkotapausta, joka olisi puitu oikeudessa. Laihon mukaan Vuoksenmaa liikkuisi vähintäänkin harmaalla alueella.

- Meidän täytyy ESBC-yhtiön kanssa keskustella ja pyytää selvitys, miten he aikovat toimia. Vasta kun meillä on yksityiskohtaiset tiedot, tulee kannanottojen aika, Laiho totesi.

Asiassa mittasuhteet ovat suuret, sillä pelisijoitusrahastolla olisi mahdollisesti vaikutusta myös Veikkauksen toimintaan. Tällä hetkellä laki ei anna vedenpitäviä vastauksia.

- Olisi selkeämpää että ihmisille kerrottaisiin selkeästi, mitä pelialalla saadaan tehdä, koska tämä liiketoiminnan muoto on ihan normaali osa viihdeteollisuutta, Vuoksenmaa sanoi.


Lähde: Ylen nettisivut http://www.yle.fi/urheilu/muut/id90055.html
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.11.2007, 21:53 
Status: JäsenLiittynyt: 16.07.2003, 08:39Viestit: 422
Pisteitä: 53
Kassa: +113.59 yks. Palautus%: 145.08% Panosten ka: 5.14 yks. Vetoja: 49
Mikähän firma EU:ssa ottaa sitten vastaan niitä oletettavasti kymmenientuhansien eurojen vetoja?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.11.2007, 22:08 
Status: JäsenLiittynyt: 30.01.2004, 22:53Viestit: 852
Pisteitä: 271
Thunderpick kirjoitti:
Mikähän firma EU:ssa ottaa sitten vastaan niitä oletettavasti kymmenientuhansien eurojen vetoja?


Jos vedot ovat voitollisia, niin varmaankin pidemmän päälle vain vetopörssit.

Jos eivät ole, lienee halukkaita vetojen bookkaajia paljon enemmän.

Pörsseissä vaihdot vielä monessa tapauksessa riittävät kymmenien tuhansien vedoille. Satojen tuhansien tai miljoonien kanssa alkaa olla vähän vaikeampaa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2007, 00:33 
Status: JäsenLiittynyt: 25.07.2004, 11:46Viestit: 2040
Pisteitä: 0
Tässä piilee eräänlainen moral hasardin vaara-->Jorma tekee asiakkaittensa sijoituksista riskialttiimpia kun antaa asiakkaille ymmärtää. ESIM. miten tiedontavelvollisuus kulkee(pelatut pelit,voitot&tappiot)? Saattaa olla että Jorma pelaa paljon enemmän pelejä kun informoi julkisesti ja pistää tästä syntyvän spreadin oman taskuunsa.

Lisäksi pitää muistaa että jos Vuoksenmaa hallinoi tosi isoa sijoitussalkkua
joka johta siihen että tulee vaikemmaksi saada pelimerkkejä sisään ylinpääntään minnekään, ja jos jonnekkaan (esim Pinny/Betfair) niin huonomalla kertoimella.

Joka toisaalta johtaa-->
ELI Jos "tavallinen" sijoittaja pelaa keskimäärin 200€ panoksella ja saa tämän helposti sisään Nordicille ja pystyy seulomaan heidän tarjonnastaan niitä helmiä (yli 110% OA pelejä) onnistuu tämä tuskin Jorman palvelulla.

Mikäli Jorma pelaa jollain tietyllä tavalla (pattern), esim. Kreikan liigassa aina kotijoukkueen yhden maalin voittoa(koska on huomannut että näitä tykittämällä systemaattisesti jää pitkässä juoksussa voitolle) luulisi että bookkerit heräisivät helpommin ja tietynlaiset; tiettyihin peleihin lukeutuvat ylikertoimet katoaisivat markkinoilta kokonaan tai ainakin vaikeammaksi havaita.

Suurin ongelma on silti juuri tuo että miten saada kymmenientuhansien eurojen pelejä sisään ja vieläpä "korkeimmalla kertoimella".
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2007, 01:20 
Status: JäsenLiittynyt: 25.05.2003, 22:13Viestit: 4418
Pisteitä: 4101
Kassa: +59.91 yks. Palautus%: 101.26% Panosten ka: 3.65 yks. Vetoja: 1305
erik kirjoitti:
Suurin ongelma on silti juuri tuo että miten saada kymmenientuhansien eurojen pelejä sisään ja vieläpä "korkeimmalla kertoimella".


ESBC:n lähtökohta on varmasti se, että heidän tuottonsa on hyvin taattu. Lähinnä toimintaa voisi verrata erilaisiin sijoitusrahastoihin. Ne keräävät varoja, jotka sijoittavat usein hajautetusti eri kohteisiin. Pelaajan kannalta katsoen tuotto muodostuisi mahdollisesta voitollisesta sijoitustoiminnasta. Kuten pörssissäkin, sijoitukset voisivat olla myös tappiollisia. ESBC:n tulos koostuisi todennäköisesti sijoituspalkkiosta, joka voisi olla esim. tietty prosentti pelivaihdosta. Netosta tuskin, koska se muodostaisi riskin ESBC:lle. Näin kyseessä olisi hyvin samanlainen toiminta kuin Betfairillakin on, mutta ilman vastaavia kiinteitä kuluja ja siivut tulisivat myös tappiollisilta asiakkailta. Lisäksi ESBC voisi tuoda täyden palvelun paketin eli asiakas sijoittaa vaikkapa 50 000 euroa. ESBC tekee sijoitustoiminnan lisäksi myös verottajan hyväksymän kirjanpidon (EU:n sisälläkin) ja hallinnoinnin ja saa tästä palkkion. Pankkien sijoitusrahastojen tapaan ESBC jää tietysti voitolle myös silloin kun asiakas jää tappiolle.

Kyllähän tuollaisen rahantekokoneen perustaisi meistä jokainen, eikös vain :)

Entäpä jos Pavel Venäjältä haluaa sijoittaa aluksi vaikkapa vain 5 000 000 euroa suomalaisen bulvaaninsa kautta tarkoituksena pestä miljoonat puhtaaksi?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2007, 03:20 
Status: JäsenLiittynyt: 01.08.2003, 23:47Viestit: 5077
Pisteitä: 3781
Kassa: +209.55 yks. Palautus%: 104.55% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2936
erik kirjoitti:
Tässä piilee eräänlainen moral hasardin vaara-->Jorma tekee asiakkaittensa sijoituksista riskialttiimpia kun antaa asiakkaille ymmärtää. ESIM. miten tiedontavelvollisuus kulkee(pelatut pelit,voitot&tappiot)? Saattaa olla että Jorma pelaa paljon enemmän pelejä kun informoi julkisesti ja pistää tästä syntyvän spreadin oman taskuunsa.

Lisäksi pitää muistaa että jos Vuoksenmaa hallinoi tosi isoa sijoitussalkkua
joka johta siihen että tulee vaikemmaksi saada pelimerkkejä sisään ylinpääntään minnekään, ja jos jonnekkaan (esim Pinny/Betfair) niin huonomalla kertoimella.


Tämä on osittain totta: moral hazard -käyttäytymisen vaara on olemassa. En tällä tarkoita sitä, että Jorma olisi hirvittävän epämoraalinen, koska liiallinen riskinotto julkilausuttuihin tavoitteisiin nähden voi tapahtua myös täysin alitajuisesti.

Muista asioista olenkin sitten eri mieltä. Minusta tällainen vedonlyönnin sijoitusrahasto olisi nimittäin tervetullut nimenomaan sen takia, että se olisi ainakin valvottu tapa sijoittaa urheiluvedonlyöntiin. Olisiko se sitten hauskaa, kun ei tiedä, että onko Jorma laittanut illan TV-matsissa rahat likoon oman suosikin vai sen vastustajan puolesta, on sitten toinen juttu, mutta jos rahasto saisi toimiluvan se varmasti joutuisi RATA:n valvottavaksi ja sen olisi raportoitava tarkasti sijoituksistaan.

Verratkaapa vedonlyöntirahastoa tällä hetkellä villinä rehottavaan puhelinvihjausbisnekseen! Niitä ei ainakaan kukaan valvo. Kuka tahansa voi väittää mitä tahansa vihjepalvelunsa tuotoista eikä kellään ulkopuolisella ole mitään mahdollisuuksia tarkistaa annettuja tietoja. Edes säännöllisellä asiakkaalla ei voi olla tietoja kaikista pelatuista kohteista, koska joillain firmoilla voi tulla päivityksiä viesteihin kesken päivän. Vedonlyöntirahasto olisi tässä suhteessa paljon luotettavampi sijoituskohde.

Ja edelleen ... pienellä pelikassalla pelaavalle vedonlyöntirahasto sopisi myös vihjepalveluiden käyttöä paremmin. Oletettavasti pienistä ja suurista sijoituksista nimittäin maksettaisiin suhteessa yhtä suuret palkkiot, esim. jokin prosenttiosuus sijoituksen suuruudesta joka vuosi tai sitten osto- ja myyntipalkkioita. Vihjepalveluiden käyttäjät sen sijaan maksavat kaikki saman summan per vihje. Pientä pelikassaa pyörittävää tämä ei varmaan naurata, vaikka periaatteessa pelikassa onkin pidettävä erillään vedonlyöntiharrastuksen mahdollisesti aiheuttamista muista kuluista.

Riittävän suurten vetojen lyömisen en myöskään usko olevan ongelma. Käytännössä tämä tarkoittaa vain sitä, että vedot pelataan vetopörsseihin. Todennäköisesti sijoitusrahasto toimisi enimmäkseen myyntipuolella ja tarjoaisi pelaajille kertoimia. Ehkä myös jonkinlainen spekulointi olisi mahdollista, kun liikuteltavana olisi tarpeeksi suuria summia.

Mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin haluaisin vastauksen ovat kuitenkin nämä:

1) Miten tarkasti "sijoitusten" eli käytännössä vetojen raportointi toteutettaisiin? Tarkoittaisiko tämä ESBC:n loppua vihjepalveluna, jos kaikki heidän pelaamansa kohteet tulisivat (vaikkakin vain jälkikäteen) yleiseen tietoon? Tällöinhän he paljastavat käsityksensä joukkueiden voimasuhteista.

2) Olisiko tällainen kaksoisrooli toisaalta vihjepalveluna ja toisaalta vedonlyöntirahastona edes mahdollinen?

3) Mitä ovat Jorma Vuoksenmaan motiivit? Onko hän tässä toteuttamassa suurta unelmaansa, oman vedonlyöntitoimiston perustamista? (Käytännössähän vetojen tarjoaminen pelattavaksi suurilla summilla esimerkiksi Betfairissa on sama asia kuin bookkerina toiminen.)

4) Mikä on rahaston tuottotavoite? Entä riskitaso? Miten riskienhallinta toteutettaisiin?

Ja onhan kysymyksiä paljon muitakin, nämä nyt kuitenkin tulivat tähän aikaan yöstä ensimmäisinä mieleen ...
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2007, 12:07 
Status: JäsenLiittynyt: 06.03.2003, 15:02Viestit: 1180Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 80
Eiköhän Vuoksenmaan motiivina ole vain ja ainoastaan raha. Kuten Mungo havainnollisesti toi esille, kyseinen firma tekisi tulosta voittavien sekä tappiollisten pelaajien kustannuksella. Tässä kuitenkin luultavasti pelattaisiin sen verran isommilla panoksilla että pörssit ovat pitemmän päälle ainoa vaihtoehto ja sielläkään ei johonkin Veikkausliigan otteluun mitään kymppitonneja kivuitta saada sisälle.

Toiminnan tason täytyykin sitten olla jo "hieman" parempaa kuin "askeleita voittojen tiellä".

Mielenkiintoinen idea silti ja jotenkin J. Laihon kommenteista kuvastui ainakin allekirjoittaneelle ajatus "voihan p-kele sentään!"
0

_________________
Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2007, 12:16 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 15:52Viestit: 552
Pisteitä: 33
JAH kirjoitti:
ja jotenkin J. Laihon kommenteista kuvastui ainakin allekirjoittaneelle ajatus "voihan p-kele sentään!"


No tuskin tämän körttiläisen tulkintojen takia kannattaa verenpainettaan nostaa. Jouni "Don Quijote" Laiho käy omaa sotaansa pahan akselia vastaan (kaikki ulkomaat on pahoja).

Vuoksenmaan esimerkki on kiintoisa ja eiköhän vastaavan rahaston perustaminen onnistu keneltä tahansa. Tai sanotaan niin että kilpailutilanteessa ainakin kaikki lähtevät samalta viivalta.
0

_________________
@Rajainmaki
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.11.2007, 13:09 
Status: JäsenLiittynyt: 21.08.2006, 10:07Viestit: 26
Pisteitä: 0
Tuotot ESBC ottaisi varmaankin merkintä, hallinta ja lunastuspalkkioista. Kuten rahastoilla yleensä on tapana. Sitä en kyllä sitten osaa arvata miten tämä sijoitustoiminta käytännössä hoidetaan. Varmaan Jormalla on jonkinlainen esisopimus asiasta jonkun vedonlyöntipörssin kanssa?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.11.2007, 12:21 
Status: JäsenLiittynyt: 13.11.2003, 12:37Viestit: 1920Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 2603
Kassa: +579.36 yks. Palautus%: 102.75% Panosten ka: 5.74 yks. Vetoja: 3668
En kyllä ymmärrä tätä ideaa. Antaako vetoyhtiöt edes pelata muiden ihmisten rahoilla? Siitä vasta haloo syntyisi kun tilit ja voitot jäädytetään.

Vedonlyöntipörsseissä isolla rahalla pelaaminen taas pakottaa tyytymään pienempiin kertoimiin. Kenties näin ei ole Premier liigan 1X2-vedoissa, mutta oikeastaan kaikissa muissa vedoissa on.

Mielestäni tämä on kuolleena syntynyt idea. Kenties tarkoituksena on tehdä näyteikkuna, jolla mainostaa ESBC:tä. Varmasti huomiota tällä palvelulla saa.

Jos nyt oletetaan että löytyisi 200 halukasta, jotka olisivat valmiit sijoittamaan 2000 euroa. Pelikassa olisi tuolloin 400 000 euroa. Jos kasvua tulisi niin suosio kasvaisi niin äkkiä mukana olisikin jo 1000 osakasta. Pelikassa olisikin sitten jo 2 000 000 euroa. Tuota kassaa ei enää pysty kierrättämään tehokkaasti.

Annan alle 20% sille että tämä palvelu pysyy pystyssä yli 5 vuotta.
0

_________________
Twitteri
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2007, 14:54 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 14:56Viestit: 4773Paikkakunta: Out of space
Pisteitä: 3459
odds kirjoitti:
En kyllä ymmärrä tätä ideaa. Antaako vetoyhtiöt edes pelata muiden ihmisten rahoilla? Siitä vasta haloo syntyisi kun tilit ja voitot jäädytetään.


Tässä ei kaiketi mitään ongelmaa! Eihän bookkeri tiedä kenen rahoilla pelaat eikä ole siitä edes kiinnostunut. Ei kait minkään bookkerin säännöissä kielletä pelaamasta tutun,naapurin,kummin,kaiman,serkun,tuntemattoman tai pankin rahoilla? Multa ei ainakaan ole koskaan kysytty rahojen alkuperää ainoastaan olen joutunut henkilöllisyyteni ja osoitteeni todistamaan!
Pankithan pelaavat kansaivälisillä rahamarkkinoilla samankaltaista peliä sijoittajilta "lainaamillaan" varoilla.
Ja esim.BF:n foorumilla kaverit lainaavat ja pummaavat rahoja vedonlyöntiin aivan avoimesti ja perustavat kimppoja!

Näitä Betting pooleja tai trusteja on ollut jo vuosia. Hongkongissa on ainakin kymmenkunta, joista osa on kansainvälisten sijoitusyhtiöitten omistuksessa ja porskuttavat kohtuullista tulosta. Yksi kaverini muutti sinne hommiin tänä syksynä ja on kertoillut varsin mukavia tuloksia syntyvän!
Sitten on vielä tuhansia epävirallisempia kimppoja.
Jorman idea on nyt ikään kuin laillistaa tämä kimppapelaaminen ulkolaisille yhtiöille Suomessa ja tehdä vedonlyönnistä suuren yleisön silmissä sijoitusmuoto, jonka puolesta ukko jo huuhkaillut vuosia!
0

_________________
Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2007, 20:40 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.02.2003, 18:55Viestit: 11557Paikkakunta: Eura
Pisteitä: 6210
Kassa: +29.24 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 0.34 yks. Vetoja: 2474
timo kirjoitti:
Ja esim.BF:n foorumilla kaverit lainaavat ja pummaavat rahoja vedonlyöntiin aivan avoimesti ja perustavat kimppoja!

En ole noihin perehtynyt (BF?), mutta kuulostaa kyllä sellaiselta toiminnalta, että en kovin helposti lähtisi mukaan. Esim. rahojen lainaaminen tuntemattomille tai lainan saaminen heiltä tietää lähes poikkeuksetta ongelmia, varsinkin jos asiasta tulee riitaa jossain vaiheessa.

Lisäksi kimpoissa aina vaara, että kavereita alkaakin löytymään Karibian saarilta riippumatoista...
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2007, 21:22 
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2004, 09:44Viestit: 1052Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 3
Lähes unholaan vaipuneen Jorkin uusi julkisuustempppu. Jos asia ei onnistu, niin ilmaista mainosta tuli ainakin rutkasti.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2007, 23:13 
Status: JäsenLiittynyt: 10.02.2005, 14:18Viestit: 407
Pisteitä: 12
Maksulliset vihjepalvelut ovat vedonlyöntibisneksen perskärpäsiä,pyrkivät vain ottamaan oma siivua vedonlyöntibisneksessä pyörivistä rahoista.
Monilla muillakin aloilla on tietysti vastaavia "konsultteja" , eikä siinä mitään moitittavaa sinänsä, vapaassa markkinataloudessa saa yrittää myydä mitä tahansa, mutta kriittisiksi niitä kohtaan tässä on itse kukin varmasti tullut vuosien myötä, eivät ne mitään hyväntekeväisyyttä harjoita, vaikka on kyllä myönnettävä, että kun 90-luvulla tuli kuunneltua Vuoksenmaan vihjepuhelinta ja luettua hänen artikkelejaan, niin kyllä niistä ihan oikeasti oppi vedonlyönnin saloja.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.2007, 22:20 
Status: JäsenLiittynyt: 08.05.2004, 06:39Viestit: 23
Pisteitä: 0
Nyt ruotsista varoittava esimerkki mitä voi tapahtua tämäntyypisessä toiminnassa....
Paljon rahasta ei enää jäljellä,kirjanpito ei ole toiminut lainkaan jne...
5 vuotta sitten tällainen rahasto olisi voinut onnistuakin,kun sai vielä lyödä kunnon rahalla monellakin bookkereilla,nyt kun enää löytyy pörssit ja pari lisää jossa oikeasti saa panostaa ja esim Pinnaclessa ainoastaan suurten maiden jalkapallossa ja jenkkilajeissa tällainen rahasto on erittäin huono investointi ja hyvin lähellä huijausta vaikka kuka tahansa olisi vetäjänä!
http://www.sportinginvest.com/about.php
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.2007, 22:41 
Status: JäsenLiittynyt: 25.07.2004, 11:46Viestit: 2040
Pisteitä: 0
yläkulma kirjoitti:
Tuotot ESBC ottaisi varmaankin merkintä, hallinta ja lunastuspalkkioista. Kuten rahastoilla yleensä on tapana. Sitä en kyllä sitten osaa arvata miten tämä sijoitustoiminta käytännössä hoidetaan. Varmaan Jormalla on jonkinlainen esisopimus asiasta jonkun vedonlyöntipörssin kanssa?


Myös kaupankäynti ja sijoitusidonnainnen palkkio tavallisia.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.12.2007, 14:53 
Status: JäsenLiittynyt: 25.05.2003, 22:13Viestit: 4418
Pisteitä: 4101
Kassa: +59.91 yks. Palautus%: 101.26% Panosten ka: 3.65 yks. Vetoja: 1305
yläkulma kirjoitti:
Sitä en kyllä sitten osaa arvata miten tämä sijoitustoiminta käytännössä hoidetaan. Varmaan Jormalla on jonkinlainen esisopimus asiasta jonkun vedonlyöntipörssin kanssa?


Eiköhän tässä ole pikemminkin aikomus luoda toimiva vedonlyönti- ja sijoitusportaali alkuun rahastotyyppisen sijoitustoiminnan avulla. Toisin sanoen, Vuoksenmaa pyrkii avaamaan pelin ja rakentamaan Veikkaukselle ja muille bookkereille kilpailijan, joka ottaa vetoja vastaan isoillakin panoksilla. Kyseessä olisi siis pitkän juoksun suunnitelma, jonka avulla pääsisi käsiksi sekä asiakkaiden rahoihin sijoitustoiminnan kautta että muiden pelaajien rahoihin antamalla heille mahdollisuuden sijoittaa vaikkapa San Josen voittoon kotonaan Anaheimia vastaan kertoimella 1.85 yhteensä 100 000 euroa. Onhan se selvä, että jos ESBC saisi sijoitusrahastoonsa esimerkiksi vielä aika pienet 10 000 000 euron sijoitukset, niidenkin tehokas hyödyntäminen sekä edellyttäisi että mahdollistaisi pitkässä juoksussa myös bookkerityyppisen toiminnan.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.12.2007, 18:40 
Status: JäsenLiittynyt: 26.01.2004, 14:56Viestit: 43
Pisteitä: 0
Vedonlyöntirahasto hävisi rahansa

Ruotsalaisen, Lontoosta käsin toimivan Sportingvestin pelirahasto Live Betfund on pelannut pois 2/3 pääomastaan. Vedonlyöntiin erikoistunut rahasto on hävinnyt erityisesti aasialaisissa jalkapallo-otteluissa. Lisäksi tappiollisten vetojen kirjausta on lykätty ja tulosta kaunisteltu, kunnes rahasto on nyt joutunut katsomaan totuutta silmiin ja paljastamaan vakavan tilanteen sijoittajille.

Eräiden tietojen mukaan tappiot ovat peräisin aikaisemmista, nyt lopetetuista rahastoista ja virheellisten kirjausten takana epäillään olevan rikollista toimintaa. Toisten huhujen mukaan tappiollisissa peleissä on ollut vastapuolena rahaston perustajien oma yritys, ja varat ovat siirtyneet näppärästi perustajien omiin taskuihin.

Sijoittajat ovat yllättyneitä ja vihaisia. Toimitusjohtaja Peter Dahlenmark on saanut useita epämiellyttäviä soittoja. "Ihmiset syytävät suustaan mitä sattuu. Kyse on suoranaisista uhkauksista", voivottelee johtaja ja kertoo voivansa "erittäin huonosti".

Sijoitusrahasto lanseerattiin keväällä 2006, ja 2000 osuutta meni kaupaksi 95 euron hintaan, vaikka niiden todelliseksi arvoksi ilmoitettiin 110 euroa. Nykyään rahastossa on 4648 osuutta, ja niiden hinta on laskenut 34 euroon.

Vedonlyöntirahasto ei ole kuitenkaan vielä valmis heittämään pyyhettä kehään. Kassassa on 160 000 euroa, ja tappiot on tarkoitus voittaa takaisin uudella strategialla. Varmuuden vuoksi sijoittajien rahat on kuitenkin lukittu ensi kesäkuun loppuun asti.

Vedonlyöntirahaston tulos on mielenkiintoinen paraikaa lanseerattavan Agaton pokerirahaston kannalta. Pokerirahasto värvää pelaajia, tarjoaa heille pankkirollin sekä pelitilat ja perii korvauksena puolet voitoista. Foorumeilla ihmetellään innokkaasti, kuka voittava pelaaja lähtee toisen palvelukseen ja maksaa siitä huvista puolet tilistään. Taka-ajatuksena uskotaankin olevan omillaan pysyttelevien tai pientä tappiota tekevien pelaajien pestaaminen rahaston leipiin, pelaamisen keskittäminen tietylle saitille, jonka rahaston puuhamiehet omistavat tai, jonka kanssa heillä on sopimus rakebackin maksamisesta rahaston ohi heidän omille tileilleen. Hyväuskoisten sijoittajien pelätään jäävän nuolemaan näppejään tässäkin tapauksessa.

Lähde: DI.
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 18 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye