Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 17.12.2017, 01:21

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille
ViestiLähetetty: 02.11.2008, 14:02 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 09.01.2006, 22:28Viestit: 1483Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 535
Kassa: +83.35 yks. Palautus%: 104.11% Panosten ka: 2.28 yks. Vetoja: 889
Terve,

Osaisiko exceliin enempi perehtynyt kertoa, kuinka pystyn excelissä jaottelemaan kauden vedot neljään eri ryhmään. Ei viitsisi jokaista eritellä käsin.
Esim. OA:n mukaan
1,00-1,02
1,03-1,05
1,06-1,1
1,1-1,xx

Mulla on sarakkeissa rajakerroin, saatukerroin, panos, voitto, OA.

Voisi tehdä tarkempaa analyysiä, mitkä ovat kohdallaan ja missä eniten pielessä.
0

_________________
Seuranta: viewtopic.php?t=15039
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille
ViestiLähetetty: 02.11.2008, 15:01 
Status: JäsenLiittynyt: 08.09.2005, 14:40Viestit: 15
Pisteitä: 0
mpr kirjoitti:
Terve,

Osaisiko exceliin enempi perehtynyt kertoa, kuinka pystyn excelissä jaottelemaan kauden vedot neljään eri ryhmään. Ei viitsisi jokaista eritellä käsin.
Esim. OA:n mukaan
1,00-1,02
1,03-1,05
1,06-1,1
1,1-1,xx

Mulla on sarakkeissa rajakerroin, saatukerroin, panos, voitto, OA.

Voisi tehdä tarkempaa analyysiä, mitkä ovat kohdallaan ja missä eniten pielessä.


Yksi tapa on järjestää rivit oa:n mukaan suurimmasta pienimpään. Ennenkuin menee lajittelemaan, niin kannattaa tehdä yksi lisäsarake johon laitetaan juokseva numerointi. Näin saat rivit halutessasi takaisin alkuperäiseen järjestykseen lajittelemalla uudelleen tuon numerosarakkeen mukaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.11.2008, 15:14 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2003, 10:38Viestit: 397
Pisteitä: 0
Jos tuossa on jo mukana vetojen seuranta niin yksi vaihtoehto on lisätä kolumnit 'voitto' ja 'tappio' joihin IF() funktiolla arvot kolmannen kolumnin 'osui' mukaisesti (push voi kikkailla että asettaa kertoimen arvoon 1.00 ja ko. osui voi asettaa arvoon 'kyllä'). Helpoiten onnistuu jos yhdessä kolumnissa on kerroin ja toisessa panos. Half lossit ja Half win voi edelleen kikkailla että jakaa panoksen kahdella.

Nuo eri kategoriat pitäisi pystyä sitten kaivamaan esim. SUMIF() funktiolla noista 'voitto' ja 'tappio' apuriveistä esim. eri sheetille.

Ko. funktiot siis englannin kielisessä versiossa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel analyysi kysymys, palautus% eri odotusarvoille
ViestiLähetetty: 02.11.2008, 15:19 
Status: JäsenLiittynyt: 01.08.2003, 23:47Viestit: 5078
Pisteitä: 3787
Kassa: +210.16 yks. Palautus%: 104.56% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2938
repehoo kirjoitti:
mpr kirjoitti:
Terve,

Osaisiko exceliin enempi perehtynyt kertoa, kuinka pystyn excelissä jaottelemaan kauden vedot neljään eri ryhmään. Ei viitsisi jokaista eritellä käsin.
Esim. OA:n mukaan
1,00-1,02
1,03-1,05
1,06-1,1
1,1-1,xx

Mulla on sarakkeissa rajakerroin, saatukerroin, panos, voitto, OA.

Voisi tehdä tarkempaa analyysiä, mitkä ovat kohdallaan ja missä eniten pielessä.


Yksi tapa on järjestää rivit oa:n mukaan suurimmasta pienimpään. Ennenkuin menee lajittelemaan, niin kannattaa tehdä yksi lisäsarake johon laitetaan juokseva numerointi. Näin saat rivit halutessasi takaisin alkuperäiseen järjestykseen lajittelemalla uudelleen tuon numerosarakkeen mukaan.


Juokseva numerointi on itse asiassa melkein jokaisen tietokannan perusjuttuja. Paitsi että sen avulla voi palauttaa tietokannan tietueet alkuperäiseen järjestykseensä, se myös erottaa tietueet toisistaan yksiselitteisesti siinä tapauksessa, että tietokannassa on kaksi identtistä tietuetta.

Alkuperäiselle kyselijälle vielä sen verran täsmennystä repehoon antamaan neuvoon, että lajittelu hoituu nopeimmin työkalurivillä olevilla kuvakkeilla, joissa on "A", "Ö" ja alaspäin osoittava nuoli. Jos tällaista työkaluriviä ei ole näkyvillä, sen saa esiin näin: "Näytä" --> "Työkalurivit" --> "Vakio".

Ennen lajittelua kannatta kuitenkin varmistua, että jokaisella sarakkeella on oma sarakeotsikko, sillä lajittelun suorittaminen, kun vain osalla sarakkeista on sarakeotsikko, sotkee yleensä koko tietokannan.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.11.2008, 15:51 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 09.01.2006, 22:28Viestit: 1483Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 535
Kassa: +83.35 yks. Palautus%: 104.11% Panosten ka: 2.28 yks. Vetoja: 889
Otin avuksi lisätaulukon, johon järjestelin vedot OA:n mukaan.
Tuntuu toimivan helpoiten, toki joutui hiukan käsinsiirtelyä harrastaan, jotta sai palautukset kohdilleen. Vielä pitäisi lisätä samaan taulukkoon pari aikaisempaa kautta, josko sitten saisi jo jotain osviittaa missä menee.
0

_________________
Seuranta: viewtopic.php?t=15039
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.02.2009, 15:48 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
Sopinee tähän ketjuun.

Eli ongelma on, että kopioitaessa exceliin ottelutuloksia excel tulkitsee esim. tuloksen 1-1 tarkoittavan "1.tammikuuta". Jos tuloksen yrittää liittää tekstinä excel tulkitsee sen olevan luku 39845. Mitenkä saan tulokset liitettyä siinä muodossa kuin ne olen kopioinutkin?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.02.2009, 16:14 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:19Viestit: 2481Paikkakunta: Hollola
Pisteitä: 2081
Kassa: +70.36 yks. Palautus%: 101.35% Panosten ka: 4.01 yks. Vetoja: 1300
FMaster kirjoitti:
Sopinee tähän ketjuun.

Eli ongelma on, että kopioitaessa exceliin ottelutuloksia excel tulkitsee esim. tuloksen 1-1 tarkoittavan "1.tammikuuta". Jos tuloksen yrittää liittää tekstinä excel tulkitsee sen olevan luku 39845. Mitenkä saan tulokset liitettyä siinä muodossa kuin ne olen kopioinutkin?
Valitset solut/sarakkeet/rivit, joihin liitettävä teksti tulee ja hiiren oikean napin valikosta muotoile solut (format cells?) ja valitset ekalta välilehdeltä teksti (text?). Tämän jälkeen pitäisi kaiken saada liitettyä suunnilleen samanlaisena kuin on kopioitukin.
0

_________________
Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.02.2009, 16:40 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
jone kirjoitti:
FMaster kirjoitti:
Sopinee tähän ketjuun.

Eli ongelma on, että kopioitaessa exceliin ottelutuloksia excel tulkitsee esim. tuloksen 1-1 tarkoittavan "1.tammikuuta". Jos tuloksen yrittää liittää tekstinä excel tulkitsee sen olevan luku 39845. Mitenkä saan tulokset liitettyä siinä muodossa kuin ne olen kopioinutkin?
Valitset solut/sarakkeet/rivit, joihin liitettävä teksti tulee ja hiiren oikean napin valikosta muotoile solut (format cells?) ja valitset ekalta välilehdeltä teksti (text?). Tämän jälkeen pitäisi kaiken saada liitettyä suunnilleen samanlaisena kuin on kopioitukin.


Voisin vaikka vannoa että kokeilin tuota jo :roll:
No, homma kuitenkin toimii näin, kiitos avustasi!
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ratami, Tempe ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye