Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 13.12.2017, 09:31

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle <1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: ammatti: vedonlyönti?
ViestiLähetetty: 18.11.2003, 16:33 
Status: JäsenLiittynyt: 27.08.2003, 13:46Viestit: 365
Pisteitä: 22
Kassa: -10.00 yks. Palautus%: 0.00% Panosten ka: 10.00 yks. Vetoja: 1
Ammattivedonlyöjä

Ammattilaisvedonlyöjä on käsite, mitä ei juurikaan ole käsitelty kotimaassamme. Maastamme löytyy ainoastaan yksi mies, joka tuota nimeä tottelee Jorma Vuoksenmaa. Epäilemättä maastamme löytyy myös useita muita, jotka pitävät itseänsä ammattilaisina. Pelatessaan R-kioskilla lauantaisin vakiota tavallinen tallaaja voi pitää itseänsä loistavana vedonlyöjänä, muutaman satunnaisen lunastuksen jälkeen, hän voi kutsua jo itseään ammattilaiseksi.
Tosiasia on että tuohon termiin ammattivedonlyöjä ei päästä muutamien viikkojen taikka kuukausien jälkeen. Ei tällaisen statuksen hankkiminen vie vuosia. Maastamme löytyy varmasti noin kymmenkunta pelaajaa, jotka elättävät itsensä pelaamalla. Määrää on mahdoton arvioida sillä nämä kaverit eivät juuri ilmoittele itsestään he ovat hiljaisia pelaajia, joiden tiedot / taidot ovat ehkä saatavilla maksua vastaan, suhteilla tai ei ollenkaan. Osa saattaa myös kirjoitella tällaisilla palstoilla, kuten ylikerroin.com, nimimerkin taakse on helppo kätkeytyä ja jos haluaa tuoda arvioita julkisuuteen niin ylikerroin.com lienee ainut kotimainen paikka jossa tämä on järkevää. Jalin-palstan taso on nykyään mitä on ja Annabet.com keskustelu on hiljainen kuin hautausmaa. Palstoilla kuten ylikerroin.com pelaajat laittavat omia seurantojaan todisteeksi menestyksestään. Nämä ovat päteviä arvioida eri vedonlyöjien menestystä. Yksi palstan kirjoittajista onkin ottanut vihjaajat julkiseen seurantaan tätä on mielenkiintoista seurata jos kirjoittajalla riittää mielenkiintoa jatkaa pidempään.
Mitä ammattilaisuus tällaisella alalla sitten vaatii. Samaa mitä kaikella muulla sijoitus ajalla paljon työtä, tutkimisen kohteita on loputtomasti. On väännettävä kausi ennakot ja pelejä ennen arviot. Unettomia öitä varmasti riittää yhtä ottelua varten on niin paljon tutkittavaa. Useat ohjelmat auttavat %-arvioiden teossa, mutta viimeistely on kyllä pelaajalla itsellään. Tästä palstalla onkin keskusteltu, että kummat ovat tärkeämpiä %-arviot, vaiko perustelut. %-arviot ovat varmasti tärkeämpiä, jos ne on loppuun asti viilattuja eikä vain suoraan koneelta tulostettuja ilman tarkistusta kokoonpanoista taikka muista muuttujista.

Haluaisinkin kysyä teiltä kirjoittelijat, että pidättekö itseänne ammattilaisina ja miten suuri osa vedonlyönti on elämästänne, onko suunnitelmissa siirtyä tulevaisuudessa ammattilaiseksi?

Itse voin aloittaa kertomalla itsestäni, että olen harrastelija / satunnainen pelaaja. Toki suuria unelmia saa olla, mutta itseni kohdalla ne eivät järin suuria ole vedonlyönnin osalta. Toki välillä tulee koko yö tutkittua Nhl-kohteita ja tarkoituksena on pian avata tilit parhaille yhtiöille. Tällä hetkellä on tilit ainoastaan Expektillä, Unibetillä ja Nordicilla.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2003, 17:56 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 12:22Viestit: 1314
Pisteitä: 203
Joskus kolmisen vuotta sitten eksyin täysin vahingossa Jalin labraan, muistaakseni etsin tuolloin googlella vakioveikkausohjelmia netistä. Vedonlyönnistä en silloin tiennyt mitään, ei se tosin yhtään kiinnostanutkaan enkä pitkävetoakaan ollut silloin pelannut kuin muutaman hassun rivin (=sekstetin). Tosin muutamia "käänteentekeviä" ideoita oli jo mielessä, mutta ne liittyivät vakioveikkaukseen. Siispä hömppä cafe/pallomerestä aloitin. Pikkuhiljaa isojen poikien neuvomana tili auki centrelle jne. Siitä se innostus sitten lähti.

Nyt alla on jo satoja tunteja (tuhansia?) tinkimätöntä tutkimustyötä ja valvottuja öitä vedonlyöntiin liittyen. Koulutuksestakin on paljon apua, tosin olisi ehkä vielä enemmän, jos sen viitsisi suorittaa loppuun. Tällä hetkellä "pelisijoittaminen" kiinnostaa siinä määrin, että tähtäimenä on saada vedonlyöntibisneksestä joskus leivät ja juustot pöytään. Jos saisin nyt tarjouksen kertoimenlaskijan hommasta joko bookkerille tai vihjepuljulle, niin luultavasti ottaisin jobin vastaan ja jättäisin koulun kesken. Pelkkänä ammattivedonlyöjänä oleminen olisi meikeläisen hermoille kuitenkin ehkä liian hurjaa touhua.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2003, 19:06 
Status: JäsenLiittynyt: 16.01.2003, 20:54Viestit: 976
Pisteitä: 0
Oliver kirjoitti:
Jos saisin nyt tarjouksen kertoimenlaskijan hommasta joko bookkerille tai vihjepuljulle, niin luultavasti ottaisin jobin vastaan ja jättäisin koulun kesken. Pelkkänä ammattivedonlyöjänä oleminen olisi meikeläisen hermoille kuitenkin ehkä liian hurjaa touhua.Ensin tuleva, mutta jo samantien ex-työnantajasi ennenkuin edes ehdit töihin, tulkitsi yllä olevasta tekstistä että luotat taitoihisi ja omaat hermoja sen verran että olet valmis riskeeraamaan firman rahoja, mutta et omiasi... :wink:

[just kidding]
Niin, vihjepuljulle kyllä pääsee hommiin, niissä kun ei tarvitse tehdä vedonlyönnistä tulosta, pääasia että markkinointi sujuu :lol: [/just kidding]
0

_________________
Life is a game. Money is how we keep score.
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2003, 19:59 
Status: JäsenLiittynyt: 11.03.2003, 17:18Viestit: 561Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 159
Kassa: -22.66 yks. Palautus%: 96.86% Panosten ka: 6.61 yks. Vetoja: 109
Sputnik kirjoitti:
Oliver kirjoitti:
Jos saisin nyt tarjouksen kertoimenlaskijan hommasta joko bookkerille tai vihjepuljulle, niin luultavasti ottaisin jobin vastaan ja jättäisin koulun kesken. Pelkkänä ammattivedonlyöjänä oleminen olisi meikeläisen hermoille kuitenkin ehkä liian hurjaa touhua.Ensin tuleva, mutta jo samantien ex-työnantajasi ennenkuin edes ehdit töihin, tulkitsi yllä olevasta tekstistä että luotat taitoihisi ja omaat hermoja sen verran että olet valmis riskeeraamaan firman rahoja, mutta et omiasi... :wink:

[just kidding]
Niin, vihjepuljulle kyllä pääsee hommiin, niissä kun ei tarvitse tehdä vedonlyönnistä tulosta, pääasia että markkinointi sujuu :lol: [/just kidding]


Onhan toi riskienhallinnalliselta kannalta ihan eri juttu olla hommissa jossain vihjepuljussa tai buukkerilla jossa saa säännöllistä palkkaa kuin pelata ammatikseen. Uskon, että jokaiselle ammattivedonlyöjälle tulee silloin tällöin myös tappiollisia kuukausia. Tämä tarkoittaa sitä, että ammattivedonlyöjällä on oltava olemassa riittävän suuri pelikassa pahan päivän varalle. Mikä se ammattivedonlyöjän minimipelikassa sitten on? [arvio]Ehkä jotain 30-40 kiloeuroa. [/arvio]

Toisaalta vedonlyönnin hyviä puolia on mahdollisuus eksponentiaaliseen pelikassan kasvuun, joka ennemmin tai myöhemmin johtaa rikastumiseen.

Itse en ole vielä ammattilainen, vaikka pelikassa on jo pari vuotta eksponenttiallisesti turvonnut. Uskon saavani pelikassani jonain päivänä sille tasolle, jolla pystyn ainakin itseni elättämään.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.11.2003, 20:59 
Status: JäsenLiittynyt: 22.08.2003, 14:27Viestit: 432Paikkakunta: Espoo :-(
Pisteitä: 0
Täytyy myöntää, että joskus on tullut haaveiltua ammatilaisen urasta vedonlyönnin parissa. Kieltämättä on tullut oltua aika naiivi noissa asioissa, mutta iän ja pelitietouden lisääntyessä on kyllä haaveet kaatuneet. Voitolliseen vedonlyöntiin kyllä nykyään pystyn, mutta ainoastaan parhaimpia kertoimia tarjoavissa puljuissa ja kun panokseni ovat sen verran pieniä ei voitot riittäisi elättämään meikäläistä. Tosin tappiotkaan eivät konkurssiin vie, tosin häviäminen tai varsinkin häviöputket ottavat päähän näilläkin panoksilla.

Ammattilaisuus vaatii kyllä hermoja, luottamusta omaan tietoon ja isoa pelikassaa, eikä meikäläisellä taida olla yhtään noista ominaisuuksista. Mamba postittikin tuossa ylempänä pelikasssan koosta arvion ja varmastikin 30-40 kiloa siihen vaaditaan, jos elättää itsensä haluaa. Jos pelikassa on 1 000 euroa saa olla tyytyväinen, jos kuukauden päästä se on kasvanut 50-100 eurolla. Tottakai välillä tulee suurempiakin nousuja, mutta tuleehan niitä suurempia laskujakin ja tuo 50-100 on mielestäni aika realistisella tasolla mitä voi odottaa 1 000 euron alkukassalta. 30-40 kertainen kassa antaakin jo ihan hyvät tulot, kun niistä ei veroja tarvitse maksaa.

Vaikkei tuo vedonlyöjän ammatti kiinnostakaan enään, niin kyllä tähän harrastukseen paljon ajastani käytän. Suurin osa ajasta menee kaikenlaiseen vedonlyöntiin ja pelaamiseen liittyvien asioiden seuraamiseen ja näistä asioista jotain väitän tietävänikin. Kertoimien arvioijana en paljoa keskivertoa parempi ole, vaikka teorian tiedänkin, ja itselläni vedonlyönti tulee olemaan pelkkä kiehtova harrastus ilman ammattia.

Edit: Turhaa saman toistoa
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Ammattilaisuus
ViestiLähetetty: 23.11.2003, 15:37 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
TT kirjoitti:
Jos pelikassa on 1 000 euroa saa olla tyytyväinen, jos kuukauden päästä se on kasvanut 50-100 eurolla. ...30-40 kertainen kassa antaakin jo ihan hyvät tulot, kun niistä ei veroja tarvitse maksaa.


Itse olen lyönyt vuoden ajan vetoa Betfairin financialseista, toisin sanoen en urheilusta vaan osakeindeksien kehityksestä. Olen pärjännyt omasta mielestäni erittäin hyvin - tuotot ovat olleet selvästi isompia kuin tuo 100 €/kk per 1000 € pääoma. Tappioputket ovat myös jääneet hyvin lyhyiksi - oman käsitykseni mukaan alamäet ovat olleet huomattavasti lyhyempiä kuin mitä urheiluvedonlyönnin puolella joutuu kokemaan. Tämä pätee luultavasti vain omalla kohdallani, en usko että financialsit olisivat juurikaan helpompia kuin urheiluvedonlyönti, homma vain sopii omalle luonteelleni paremmin.

Viimeisimmän uudistuksen jälkeen (lisää FTSE-pelien erääntymisiä /päivä) olen miettinyt ammattilaiseksi ryhtymistä, mutta rehellisesti ajatellen pelikassani koko ei vielä riitä siihen. Olen ollut pakotettu kotiuttamaan vuoden aikana rahaa muihin menoihin, joten kassa ei ole päässyt kasvamaan täysillä. Toivottavasti myöhemmin...

Mielestäni ammattilaiseksi ryhtymiselle täytyy olla hyvät perustelut, ja ennen kaikkea selkeää näyttöä tuloksellisesta vedonlyönnistä. Eläkettä ei pahemmin kerry ja jos on pois työelämästä vuosia, on vaikea päästä takaisin yhtään minnekään jos homma lakkaa toimimasta. Ammattilaisen ainoa turva on hyvässä tulotasossa, josta pitäisi riittää muihinkin sijoituskohteisiin hajautettavaksi.

Vedonlyönti vakinaisen työn ohella mielestäni paljon helpompaa, kun kuukausipalkka on pehmentämässä väistämättömien tappioputkien psykologista vaikutusta.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Ammattilaisuus
ViestiLähetetty: 23.11.2003, 16:51 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 18:32Viestit: 3597Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 3170
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Gönkar kirjoitti:
Vedonlyönti vakinaisen työn ohella mielestäni paljon helpompaa, kun kuukausipalkka on pehmentämässä väistämättömien tappioputkien psykologista vaikutusta.

No onhan se, mutta se tuo mukanaan tämän ikävän ongelman nimeltä "päivässä on vain 24 tuntia". Kun tulet 5-6 aikaan kotiin joka ilta, päälle muut harrastukset jne, niin ei vedonlyöntiin jää millään edes prosentteja siitä ajasta mitä pitäisi. Käytännössä vain viikonloppuina on riittävästi aikaa pohtia pelejä ja tutkia taustoja. Joku puolipäivätyö yhdistettynä vedonlyöntiin olisi ehkä ideaalitilanne.

Pitää vissiin jatkaa lottoamista tai odotella perintöä :roll:

T: Neo
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.11.2003, 16:59 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Käytännössä olis pakko kehittää sellanen systeemi, jolla pystyy pelaamaan voitollisesti ilman tolkutonta määrää taustatyötä. Eli kehittää joku vedonlyöntiohjelma tai varastaa tn-arviot joltain toiselta joko ilmaseks tai maksua vastaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.11.2003, 17:06 
Status: JäsenLiittynyt: 07.06.2003, 13:12Viestit: 466
Pisteitä: 0
cpsof95 kirjoitti:
Käytännössä olis pakko kehittää sellanen systeemi, jolla pystyy pelaamaan voitollisesti ilman tolkutonta määrää taustatyötä. Eli kehittää joku vedonlyöntiohjelma tai varastaa tn-arviot joltain toiselta joko ilmaseks tai maksua vastaan.


Nyt alkaa jo perusasiat unohtua, eli lajin seuraaminen päivittäin. Ei voitolliseen vedonlyöntiin tarvitse tolkuttomasti tehdä töitä.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.11.2003, 19:46 
Status: JäsenLiittynyt: 27.08.2003, 13:46Viestit: 365
Pisteitä: 22
Kassa: -10.00 yks. Palautus%: 0.00% Panosten ka: 10.00 yks. Vetoja: 1
Kuten Neo kirjoitti, niin aika on erittäin rajoittava tekijä. Itselläni on opiskelu ja sen lisäksi käyn vielä iltaisin ja viikonloppuisin töissä ja jossain välissä pitäisi ihmissuhteitakin hoitaa. Tämän takia vedot jäävät useina päivinä tekemättä yksinkertaisesti ei ole aikaa. Arvioitakaan en ole alkanut itse laatimaan kaikkeen sillä tiedän etten niitä ehtisi hioa kaikkiin otteluihin esim. Nhl:ssä.
Kun olis taikasanat millä taikois vuorokauteen hmm 30tuntii lisää :D
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Ammattilaisuus
ViestiLähetetty: 24.11.2003, 00:21 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
Neo kirjoitti:
No onhan se, mutta se tuo mukanaan tämän ikävän ongelman nimeltä "päivässä on vain 24 tuntia".


Totta. Mutta entäpä sitten vihjeiden ostaminen? Oletuksena tietenkin se, että on olemassa voitollisia vihjeitä tarjoava palvelu. Ei sellaista käyttäessä oma kertoimenlaskutaito taida kehittyä, mutta aikaa säästyy.

Minulla on toki sama aikaongelma. Mutta toisaalta turha odottaa, että ammattilaisen elämä olisi paljoa helpompaa. Ammattilaisen on pakko menestyä, sen vuoksi työtuntejakaan ei voi säästellä. Perusongelma on sama kuin palkkatyötä tekevän vs. yksityisyrittäjän.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Ammattilaisuus
ViestiLähetetty: 24.11.2003, 11:11 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 18:32Viestit: 3597Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 3170
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Gönkar kirjoitti:
Neo kirjoitti:
No onhan se, mutta se tuo mukanaan tämän ikävän ongelman nimeltä "päivässä on vain 24 tuntia".


Totta. Mutta entäpä sitten vihjeiden ostaminen? Oletuksena tietenkin se, että on olemassa voitollisia vihjeitä tarjoava palvelu. Ei sellaista käyttäessä oma kertoimenlaskutaito taida kehittyä, mutta aikaa säästyy.

Minulla on toki sama aikaongelma. Mutta toisaalta turha odottaa, että ammattilaisen elämä olisi paljoa helpompaa. Ammattilaisen on pakko menestyä, sen vuoksi työtuntejakaan ei voi säästellä. Perusongelma on sama kuin palkkatyötä tekevän vs. yksityisyrittäjän.

No itse näen ammattivedonlyöjän samassa asiassa kuin kenen tahansa yksityisyrittäjän. Samalla tavalla jokaisen puusepänkin pitää töitä saada tai tulee äitiä ikävä, tuotteita pitää myydä ja hoitaa miljoona erilaista asiaa eikä ne päivät kovin lyhyitä ole. Erona vain on se, että vedonlyönti on alana niin helvetin paljon mielenkiintoisempaa että mielelläni puuhailisin sen kanssa 16h päivässä puolet pienemmällä palkalla mitä päivätyöstä saan :)

Oma vedonlyönnin harrastukseni perustuu täysin siihen kuuluisaan "beat the bookers" -ajatukseen. Yritän kehittää tekniikan ja taktiikan jolla pääsen pitkässä sarjassa voitolliseen tulokseen, jotta joku kaunis päivä voisin pistää pari kymmentä kiloeuroa kassaksi ja alkaa pelaamaan enemmänkin vakavissani. Maksullisilla vihjeillä pelaaminen on itselleni maailman typerin ajatus oli aikaa tai ei. Siinä vaiheessa olisi minun mielestäni sama antaa rahat jollekin muulle ja sanoa että soitahan tuonne Pölöselle joka päivä ja pistä pelit sisään.

Mutta ymmärrän kyllä ihan hyvin ihmisiä jotka pelaavat maksullisilla vihjeillä kuka mistäkin syystä. Tosin se ihmetyttää, koska vedonlyönti ei ainakaan näiden suomalaisten puljujen vihjeiden tasolla ole mikään maailman kannattavin tapa kasvattaa isoa rahamäärää. Parempaa tuottoa saisi muuaaltakin.

Minulle ei ole loppujen lopuksi niin suurta merkitystä onko panostaso 1, 100 vai 10000 euroa jos pystyn todistamaan itselleni että pystyn pelaamaan voitollisesti. Löytämään hyviä pelikohteita omilla menetelmilläni. Jos niillä saa ylimääräistä rahaa niin onhan se aina mukavaa mutta en ainakaan itse uskalla vielä lähteä sille linjalle että jostain futispelistä riippuu saanko maksettua ensi kuun vuokran.

cpsof95 kirjoitti:

Käytännössä olis pakko kehittää sellanen systeemi, jolla pystyy pelaamaan voitollisesti ilman tolkutonta määrää taustatyötä.

Juuri näin, ja tällaista olenkin koko syksyn viritellyt :) Valitettavasti sitä taustatyötä ei koskaan saa suljettua pois oli kone mikä tahansa.

T: Neo
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Ammattilaisuus
ViestiLähetetty: 25.11.2003, 00:11 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
Neo kirjoitti:
Maksullisilla vihjeillä pelaaminen on itselleni maailman typerin ajatus oli aikaa tai ei. .....Mutta ymmärrän kyllä ihan hyvin ihmisiä jotka pelaavat maksullisilla vihjeillä kuka mistäkin syystä. Tosin se ihmetyttää, koska vedonlyönti ei ainakaan näiden suomalaisten puljujen vihjeiden tasolla ole mikään maailman kannattavin tapa kasvattaa isoa rahamäärää. Parempaa tuottoa saisi muuaaltakin.


Riippuu täysin omista tavoitteista. Sijoittavathan jotkut rahaa sijoitusrahastoihinkin, vaikka vähänkin isommalle pääomalle olisi yleensä parempi vaihtoehto ostaa hajautettu salkku. Jos tavoitteena on yksinomaan rahan voittaminen, silloin se tapa jolla voittaa eniten on paras...

En ole minkään vihjepalvelun asiakas, mutta jos esim. ESBC:n sivuilla joskus olleet NHL-käppyrät pitävät yhtään paikkansa, minusta sellainen tuotto on erittäin hyvää. Pääoman tuplaantuminen MLB-kauden aikana - jos se pitää paikkansa - on mielestäni myös hyvää tuottoa. Vaikea sellaista on pörssistä saada, tai mistään muustakaan laillisesta busineksesta. Pidän oman financials-vedonlyöntini tuotto/riskisuhdetta parempana kuin ostetuilla vihjeillä saatavissa oleva, mutta voisin kuvitella sijoittavani joskus myös vihjepalvelun vinkeillä, pääoman hajautuksen ja tehokkaamman kasvun vuoksi.

Lisäksi yksinkertaisuus on mielestäni kaunista - en suostu siihen, että kahlaisin päivät pitkät läpi massiiviset määrät fundamentaalidataa, jonka perusteella laskisin sitten omia kertoimia. Monet toki pitävät tällaisestakin. Itselläni vedonlyönnissä pääoman tuotto on korkein hyve, ja ammattiylpeys tulee vasta kaukana, kaukana sijalla n.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.11.2003, 19:18 
Status: JäsenLiittynyt: 05.04.2003, 12:24Viestit: 142
Pisteitä: 0
MLB-kauden aikana kun vaan vaikkapa "vain" tuplaat pelikassan joko omilla tai maksullisilla arvioilla niin kyllähän tuolla pärjää. Ei ole mahdotonta lainkaan. Alkukassaksi riittää ehkä 10 000€, ekana kautena se on toki vain kymppitonni joten vähän kitumista on mutta sittenhän alkaa eksponentiaalinen kasvu. Moista tuottoa saa muualta hakea, jos maailmantaloudessa on lama niin osakkeet laskevat, ostit sitten mitä vaan. Tätä riskiä ei vedonlyönnissä ole.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Tuotot
ViestiLähetetty: 25.11.2003, 19:32 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
McGwire kirjoitti:
Moista tuottoa saa muualta hakea, jos maailmantaloudessa on lama niin osakkeet laskevat, ostit sitten mitä vaan. Tätä riskiä ei vedonlyönnissä ole.


Samaa mieltä. Toisaalta osakejohdannaisilla (optiot, futuurit) voi pelata myös sen puolesta, että kurssit laskevat. Jäljelle jää riski oman kaupankäyntisysteemin toimivuudesta, kuten vedonlyönnissäkin.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.11.2003, 20:22 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Ja erittäin pitkällä aikavälillä voidaan vedonlyönnin rattaisiin työntää kapuloita lainsäädännöllisiltä tahoilta. Rahamarkkinoiden kohdalla tällaisen tapahtuman riski on olematon. Jos sitä riskiä nyt vedonlyönnin kohdallakaan on...

Samoin vedonlyönnin kehitystä tulevina vuosina on vaikeampi ennustaa. Kuka tietää, onko esim. 10 vuoden kuluttua voitollinen vedonlyönti enää mitenkään mahdollista? Erilaisilla rajoituksilla voidaan varmaan tätä "elinkeinoa" jossain määrin vaikeuttaa.

Ja kansantaloudellisesti ajateltuna vedonlyönti työnä on melko merkityksetön. Vedonlyöjän aiheuttama hyöty yhteiskunnalle jää melko pitkälti vedonvälittäjän maksamiin veroihin. Kännykkäsuunnittelijana voi saada aikaan kansantaloudellisesti huomattavasti suurempaa hyötyä.

Eli tarkoitan, että jos kaikki vain elättäisivät itseään pelkällä vedonlyönnillä, niin yhteiskunta romahtaisi. Tosin taitaisi se kyllä romahtaa sittenkin, jos kaikki vain suunnittelisivat kännyköitä. Oho... :(
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: vedonlyönnin tulevaisuus, kansantaloudellinen kannattavuus
ViestiLähetetty: 25.11.2003, 21:42 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
Itse veikkaan optimistisesti, että vedonlyönti kulkee kohti täyttä vapautta. Esim. Britanniassa vedonlyöntiteollisuudella on jo painoarvoa, ja rahaakin käytettäväksi EU-lobbaukseen. Kansalliset monopolit istuvat myös huonosti EU:n perusideaan. Ja jos ei välitä kieltolaeista, niin internettiä on kovin vaikea valvoa...

Joka tapauksessa talousteoria opettaa, että jos molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä vaihdannasta, toimintaa on vaikea estää kielloilla ja rajoituksilla. Eikös jenkkilässäkin vedonlyönti ole kiellettyä useimmissa osavaltioissa? Laiton pelaaminen kukoistaa, yllättäen...

Vedonlyönnistä voi toki tulla oman menestyksensä uhri - kilpailu kiristyy kaiken aikaa, ja kohta Euroopan markkinoillakin on isoja pelitiimejä, joilla on miljoonan taalan tietokonesysteemit. Tällaistahan homma on jo Hong Kongin ravimaailmassa. Pärjää siinä sitten, kun vastassa on useita kymmenen hengen ammattilaistiimejä matemaatikkoineen. Ainakin yksinkertaisemmat arbitraasitilaisuudet tulevat katoamaan, ja voitolliseen urheiluvedonlyöntiin vaaditaan vieläkin pidempien tappioputkien sietämistä.

Kyllähän vedonlyönti on nollasummapeliä, ja kansantalouden kannalta melko hyödytöntä. Mutta yhtä hyvin voi miettiä esim. monien palveluammattien (manikyyrit, kaljakuppilat jne.) todellista hyötyä yhteiskunnalle. Lisäksi jollakin aloilla esim. valtion virkamiesten panos talouden kehittymiseen lienee negatiivinen. Mutta jos itse ryhtyisin ammattilaiseksi, en kokisi lainkaan huonoa omaatuntoa vedonlyönnin kansantaloudellisesta hyödyttömyydestä.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.11.2003, 23:51 
Status: JäsenLiittynyt: 05.04.2003, 12:24Viestit: 142
Pisteitä: 0
Mitä 10 vuoden tulevaisuuteen tulee niin se on joka tapauksessa hyvin epävarma, kuului siihen sitten vedonlyöntiä tai ei. Kukapa tavallinen työssäkäyväkään nykyään tietää onko 10 vuoden päästä työpaikkaa enää jäljellä. Nykyaikaisen irtisanomisaallon kourissa tuskin edes tietää onko sitä vuodenkaan päästä. Eli tulevaisuus on aina epävarma, sitä epävarmempi mitä suurempi aikahorisontti on.

Onhan tässä yhteiskunnassa paljonkin ammatteja jotka eivät yhteiskunnallisesti tuota mitään, tulppaani-, optio-, osake- sekä kaikilla muillakin markkinoilla on ollut ja tulee olemaan vain pelureita jotka ansaitsevat vain elantonsa. Jos ostaa Nokiaa tai pienempää yhtiötä ja myy pois tunniin päästä voitolla niin tuskinpa siinä on ollut tätä yhtiötä omistamassa ja luomassa sille edellytyksiä menestyä ja työllistää ihmisiä. Osta halvalla ja myy kalliilla, jos joku siihen vaikeaan tehtävään pystyy hän ansaitsee tienestinsä eikä moraalisaarnaa. Missä tahansa asiassa kun on riittävän hyvä voi sillä ansaita elantonsa. Ja jos joku voittaa vedonlyönnistä miljoonan ulkomailta ja pistää sen sileäksi Suomessa niin hän työllistää, ostaa palveluja/tuotteita ja parantaa kaikin puolin taloutta verrattuna siihen että tuo miljoona olisi jäänyt ulkomaille.

Suomi on pieni maa ja kansanedustajista puolet eli 100 ei todennäköisesti tuota yhteiskunnallemme muuta kuin negatiivista rajahyötyä kun huomioidaan miljardien palkkakustannukset eli hekin vain "pelaavat omaan pussiinsa". Palander ja Räikkönen tekevät miljoonat ja siirtävät ne verottomina Monacoon ja yhteiskunta jää nuolemaan näppinsä ja maksaa sitten vasta uran jälkeen Häkkisten lasten koulutuksen ja terveydenhuollon.

Veikkaus taas tuottaa kaksinaismoralistisesti yhteiskunnalle euroja kiihottamalla kansaa pelaamaan Lottoa ja samalla holhoaa jotta ei syntyisi (ulkomaille) pelaavia "ongelmapelureita". Nevadassa kasinot vetävät väkeä ja miljardeja mutta toisaalta pelaaminen on muualla sitten yhtäkkiä suurin synti mitä voi olla.

Vedonlyöntimarkkina kasvaa koko ajan, ja ne lisäykset tulevat yhä enemmän ja enemmän tuulipuvuista jotka digitelevision/multimediakännykän yms. kautta tulevat mukaan vedonlyönnin maailmaan. Rahoittajia siis löytyy niin kauan kuin tuulipukukansaa (jenkkilässä kymmeniä miljoonia) riittää, sitä tosiasiaa tuskin ainakaan lähitulevaisuudessa mitkään tietokonesysteemit kumoavat.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.11.2003, 00:25 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Hyviä kommentteja, ystävät! :D

Tuli tuosta Gönkarin kommenteista Hongkongin ravimaailmasta mieleen, että yleensä ottaen, jos jossain on ylimäärästä rahaa jaossa, niin kyllä sen joku ottaa itelleen. Jos Suomesta poistettais vaikka kaikki kaljakuppilat, niin kestäis noin puol päivää, niin joku jo pistäis uuden pystyyn.

Ei oo mitään syytä epäillä, etteikö sama pätis myös vedonlyöntiin. Sikäli voi oikeestaan ihmetellä, ettei ainakaan vielä oo syntyny mitään suuria vedonlyöntiyrityksiä, jotka tekee tulosta ainoastaan lyömällä vetoa. Ehkä alan suuret riskit arveluttaa.

Jos vedonlyönnistä todellaki tulee täysin globaalia bisnestä, niin en ihmettelis yhtään, että pinnalle nousis firmoja, joissa täyspäiväsesti joukolla analysoidaan vedonlyöntikohteita. Tällasten firmojen pommittaessa ylikertoimia esim. vetopörsseistä jää "tavallinen" järkipeluri nuolemaan näppejään.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.11.2003, 16:31 
Status: JäsenLiittynyt: 05.04.2003, 12:24Viestit: 142
Pisteitä: 0
cpsof95 kirjoitti:
Hyviä kommentteja, ystävät! :D

Tuli tuosta Gönkarin kommenteista Hongkongin ravimaailmasta mieleen, että yleensä ottaen, jos jossain on ylimäärästä rahaa jaossa, niin kyllä sen joku ottaa itelleen.


Onhan pörssissäkin koko ajan ylimääräistä rahaa tarjolla niille jotka ostavat halvalla ja myyvät kalliilla eikä se tilanne katoa mihinkään. Eri asia kuinka moni sen sieltä sitten osaa otaa, suurin osa ei. Samoin vedonlyönnissäkin näin on ja suurin osa häviää silti vaikka ylimääräistä rahaa olisi tarjolla. Toki selvät ylilyönnit poistuvat, monivedollakin elin ennen kevyesti, nyt jokaiselle tuulipukubullerolle lyödään ohjelma ja prosentit käteen niin minkäs enää voit, ansaintamahdollisuus on poistunut. Ennen Lahden raveissa suoran mitalla voittanut hevonen antoi hyvän kertoimen seuraavana päivänä Kouvolassa, nyt se huudellaan vihjepuhelimissa kansalle.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Hong Kong
ViestiLähetetty: 26.11.2003, 19:20 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
cpsof95 kirjoitti:
Ei oo mitään syytä epäillä, etteikö sama pätis myös vedonlyöntiin. Sikäli voi oikeestaan ihmetellä, ettei ainakaan vielä oo syntyny mitään suuria vedonlyöntiyrityksiä, jotka tekee tulosta ainoastaan lyömällä vetoa. Ehkä alan suuret riskit arveluttaa.


Luulisi pieniä tiimejä jo olevan. Hong Kongin puolella nuo vedonlyöntitiimit pitävät erittäin matalaa profiilia, osittain koska HK Jockey Club ei pidä tietokonepelaajista, osittain kovan kilpailun vuoksi. Enkä usko, että tiimit hyötyisivät julkisuudesta Euroopassakaan. Mutta kenties Euroopan markkina ei ole vielä riittävän kehittynyt vaihdon suhteen, että todella isojen poikien kannattaisi tänne tulla. Aasialaisilla riittää aina paalua pelaamiseen, ja he yleensä ottaen luottavat tuuriin.

Nämä Hong Kong-tietoni perustuvat vanhaan Wired-lehden artikkeliin. En löytänyt sitä lehden nettiversiosta, mutta jos jotakuta kiinnostaa niin artikkelin nimi on "The High Tech Trifecta" ja se julkaistiin numerossa 10.03 (maaliskuu 2002).

Radikaali mielipiteeni on, että jonnekin Suomen korkeakouluun pitäisi perustaa vedonlyönnin professuuri. Oppilaita opetettaisiin kursseilla vanhaan hyvään merkantilismin henkeen nyhtämään rahaa briteiltä, saksalaisilta, jenkeiltä, ruotsalaisilta... - mikäs sen isänmaallisempaa :-)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Hong Kong
ViestiLähetetty: 26.11.2003, 23:44 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 00:41Viestit: 595Paikkakunta: nousu. vesi,
Pisteitä: 0
Gönkar kirjoitti:
En löytänyt sitä lehden nettiversiosta, mutta jos jotakuta kiinnostaa niin artikkelin nimi on "The High Tech Trifecta" ja se julkaistiin numerossa 10.03 (maaliskuu 2002).

google?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: The High Tech Trifecta
ViestiLähetetty: 27.11.2003, 00:02 
Status: JäsenLiittynyt: 10.02.2003, 15:15Viestit: 259
Pisteitä: 2
Niin, tai noita vanhoja viestejä voisi mennä läpi!

http://www.ylikerroin.com/forum/viewtop ... c&start=15
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.11.2003, 13:20 
Status: JäsenLiittynyt: 29.08.2003, 15:14Viestit: 220Paikkakunta: Jkl:n mlk
Pisteitä: 0
Vielä lisäisin tähän vedonlyöntikeskusteluun sellaisen pointin, että vielä tänä päivänäkin on mahdollista pelata voitokasta peliä tuolla monivetopuolella. Kunhan omistaa riittävän suuren kassan ja matemaattista lahjakkuutta niin kyllä onnistuu.

Ylikertoimisia rivejä on tuon tuostakin. Suomessakin toimii ainakin yksi firma joka tarjoaa tällaista sijoituspalvelua asiakkaille kohtuullista korvausta vastaan. En ole asiaa sen kummemmin tutkinut, eli jääkö kulut vähentämällä voitolle, mutta niin heidän usein päivitetyt käppyränsä väittävät. Eli siitä vaan syöttämään ylikertoimisia rivejä on-nettiin korjattuna odotusarvoilla eli panoskokoa muuntelemalla. Pointti on se, että kykenee suht luotettavasti arvioimaan todennäköisyyksiä ja omaa riittävän suuren kassan.

Yleisestikin kassan koko on rikastumista rajoittava tekijä. Tällä palstallakin voi havaita saman. On paljon analyyttisiä vedonlyöjiä, jotka pystyvät 105-110% palautukseen, mutta jos kassa on 1000€, niin tolla palautuksella, (varsinkin huomioiden tappioputket) ei juurikaan lauantaita leivälle saa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Hong Kong
ViestiLähetetty: 27.11.2003, 20:55 
Status: JäsenLiittynyt: 23.11.2003, 15:12Viestit: 60Paikkakunta: Salo
Pisteitä: 0
dapple kirjoitti:


Ei tullut googlaaminen heti mieleen. Sitä kautta tuon artikkelin varmaan alunperin löysinkin.
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle <1, 2

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye