Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 11.12.2016, 15:01

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 477 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.02.2013, 12:59 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4786
Pisteitä: 3027
Kassa: +182.63 yks. Palautus%: 104.33% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2691
Tarkoitukseni on saada sarakkeeseen X luku 1, jos kotijoukkue on pelannut edellisenä päivänä joko koti- tai vierasottelun. Jos kotijoukkue ei ole pelannut edellisenä päivänä lainkaan, sarakkeeseen X pitäisi tulla luku 0.

Tätä tarkoitusta varten kehitin alla olevan kaavan (jota toki muutkin saavat hyödyntää):

{=SUMMA(JOS(B4-1=$B$1:B3;JOS(C4=$C$1:C3;1;JOS(C4=$D$1:D3;1;0));0))}

B-sarakkeessa on ottelun päivämäärä, C-sarakkeessa kotijoukkue ja D-sarakkeessa vierasjoukkue. Ensimmäisenä päivänä on kolme ottelua, joten ensimmäinen kaava on kirjoitettu tietokannan neljännelle riville sarakkeeseen X. Kun kaavaa kopioi alaspäin, sen sisältämät $B$1:B3, $C$1:C3 ja $D$1:D3 muuttuvat kattaen aina kaikki aiemmat ottelut, mutta todellisuudessa ehto B4-1=$B$1:B3 pitää huolen siitä, että vain edellisenä päivänä pelatut ottelut tulevat huomioiduiksi.

Nopeasti vilkaistuna kaava näyttäisi toimivan oikein, mutta haluaisin siitä huolimatta kysyä, huomaako joku siinä jonkin virheen.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
09.02.2013 15:42 <S.Mäenala> {=SUM((B4-1=$B$1:B3)*(C4=$C$1:D3))}
09.02.2013 16:03 <Betsaari> Ilmestyykö tuosta kaavasta keskari näytölle (vitsi) ;)
09.02.2013 16:10 <S.Mäenala> ;)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.02.2013, 20:24 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4786
Pisteitä: 3027
Kassa: +182.63 yks. Palautus%: 104.33% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2691
S.Mäenala kirjoitti:
{=SUM((B4-1=$B$1:B3)*(C4=$C$1:D3))}

Kiitos tästä. Lyhyempi on toki useimmiten parempi. Saatan tosin vielä uudelleenkoodata edellisen päivän koti- ja vieraspelit (0 = "ei peliä"; 1 = "kotipeli"; 2 = "vieraspeli"), joten pidän kiinni omasta kaavastani, koska sitä on helpompi modifioida.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
10.02.2013 06:40 <S.Mäenala> {=SUM((B4-1=$B$1:B3)*((C4=$C$1:C3)+2*(C4=$D$1:D3)))}
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.02.2013, 20:52 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 12.06.2008, 21:25Viestit: 1007Paikkakunta: Äärikeskusta
Pisteitä: 962
Kassa: +30.61 yks. Palautus%: 107.58% Panosten ka: 1.72 yks. Vetoja: 235
Nyt iski kevyt exceltangenttiilmiö... Luulin tämän olevan helppo mutta ei onnistunutkaan.

Kuinka haen sen rivin numeron jolla haettava sana esiintyy viimeisenä?

Esim.

= Jokufunktio("HJK", B3:B999) pitäisi palauttaa luku 8

Koodi:
A B
3 HJK
4 JJK
5 TPS
6 Jaro
7 VPS
8 HJK
9 Inter
10 Porinpallotoverit
0

_________________
WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue
Ylös
  Profiili Seuranta
 
09.02.2013 21:42 <spirit> {=MAKS(JOS(B3:B999="HJK",RIVI(B3:B999),""))}
10.02.2013 06:50 <S.Mäenala> Ja vastaavasti Boolen algebralla:
10.02.2013 06:50 <S.Mäenala> {=MAX((C1=C1:C999)*ROW(C1:C999))}
10.02.2013 06:55 <S.Mäenala> eli tässä tietysti:
10.02.2013 06:56 <S.Mäenala> {=MAX(("HJK"=B1:B999)*ROW(B1:B999))}
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.02.2013, 22:09 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4786
Pisteitä: 3027
Kassa: +182.63 yks. Palautus%: 104.33% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2691
Nimim. spirit neuvoikin jo yhden vaihtoehdon. Tässä toinen: {=MAKS(JOS(C1=B3:B999;(A3:A999)))}. Kun kirjoittaa soluun C1 joukkueen nimen, kaava antaa rivin, jolla joukkueen nimi esiintyy viimeisen kerran.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
09.02.2013 22:25 <zot> Thanks fellers
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.02.2013, 12:41 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
Vielä noista edelläolevista kaavoista...
Jokainen saa minun puolestani kirjoitella minkälaisia kaavoja lystää.
Ammattikäytössä yleensä IF- (JOS-) funktioita pyritään välttämään koska IF-evaluoinnit haukkaavat enemmän kellojaksoja kuin pelkkä raaka laskenta. Erityisesti tämä pitää paikkansa silloin kun laskulausekkeet sisältävät useita sisäkkäisiä IF-syklejä.
Pienissä taulukoissa tällä ei tietysti ole merkitystä.

Vektorikaavat ([Ctrl-Shift-Enter] -kaavat) ovat myös näppäriä kun niitä käytetään suhteellisen pienissä taulukoissa tai vain yksittäisissä soluissa.
Mutta kun käsitellään esim. jotain 10 000 ottelun NHL-tietokantaa ja läväytetään sinne pari sarakkeellista vektorikaavoja, tulee työkirjasta tuskastuttavan hidas!

Tälläisissä tilanteissa kannattaa harkita Excel'in tietokantafunktioiden (D-funktiot; DGET, DMAX, jne) käyttöä.
Jos näitä käytetään, on vähänkään isompiin taulukoihin aina järkevää rakentaa avainkentäksi erillinen indeksointi-sarake.
Indexeriksi asetetaan melkein aina tietuenumero.
5
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 01.03.2013, 18:11 
Status: JäsenLiittynyt: 28.09.2012, 18:03Viestit: 1746Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Pisteitä: 895
Kassa: -117.17 yks. Palautus%: 96.72% Panosten ka: 1.04 yks. Vetoja: 3419
Voiskohan joku (SMäenala?, Credit?, joku muu?) auttaa miestä mäessä...
Seuraavanlaisen koodin löysin makrooni netin syövereistä.

Koodi:
Sub Test()
    Dim IE As Object
     
    Sheets("Sheet2").Select
    Range("BA1:BG1000") = "" ' erase previous data
    Range("BA1").Select
     
    Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
    With IE
        .Visible = True
        .Navigate [b]"www.???.com"[/b] ' should work for any URL
        Do Until .ReadyState = 4: DoEvents: Loop
        End With
         
        IE.ExecWB 17, 0 '// SelectAll
        IE.ExecWB 12, 2 '// Copy selection
        ActiveSheet.PasteSpecial Format:="HTML", link:=False, DisplayAsIcon:=False
        Range("BA1").Select
        IE.Quit
        IE.Quit ' just to make sure
    End Sub


En ole koodausmestari ja muutaman tunnin yrittämisen jälkeen päätin sitten kysyä täältä. Tuo tummennettu kohta pitäisi saada sellaiseen muotoon, että IE surffaa kolme solua vasemmalla olevaan hyperlinkin osoitteeseen eikä mihinkään koodiin kirjoitettuun absoluuttiseen osoitteeseen.

Tarkoitus on siis saada aikaan sellainen koodi, että jos makro aktivoidaan solussa D1, niin se käy kopioimassa solussa A1 olevan hyperlinkin takaa koko webbisivun ja pastettaa sen soluun BA1.

Edit. Ei näköjään boldaantunut tuo osoite tuolla coden sisällä, mutta sieltäpä se löytyy bolditagien sisältä tuo tarkoitettu kohta.
0

_________________
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 01.03.2013, 20:01 
Status: JäsenLiittynyt: 28.09.2012, 18:03Viestit: 1746Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Pisteitä: 895
Kassa: -117.17 yks. Palautus%: 96.72% Panosten ka: 1.04 yks. Vetoja: 3419
Koodi:
Range("B1234").Hyperlinks(1).Follow


Jatkoin etsintää ja löytyihän se. Kiitos minulle :)

Siis tuolla koodin pätkällä kun korvaa koko "navigate"-rivin, niin alkaa lyyti kirjoittaan. Muutan vaan tuon osoitteen absoluuttisesta relatiiviseksi.
0

_________________
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.03.2013, 12:20 
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 18:24Viestit: 23
Pisteitä: 3
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Helou!

Hyvä ketju tämä.
Osaisko joku sanoo miten excel 2010:stä vaihdetaan oletusselain? Eli tarttis vaihtaa mozillaan tai chromeen kun explorer ei avaa sivuja kunnolla... En itse löytänyt sitä mistään. Tänks!
0

_________________
Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.03.2013, 17:45 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
AinaVituiks kirjoitti:
Helou!

Hyvä ketju tämä.
Osaisko joku sanoo miten excel 2010:stä vaihdetaan oletusselain? Eli tarttis vaihtaa mozillaan tai chromeen kun explorer ei avaa sivuja kunnolla... En itse löytänyt sitä mistään. Tänks!

Helou!

Excel käyttää järjestelmän oletusselainta.

Windows-maailmassa oletusselain asetetaan (vähän käyttöjärj. riippuen) näin:
- Control Panel =>
- Add or Remove Programs =>
- Set Program Access and Defaults =>
- Custom configuration =>
- Choose a default Web browser =>
- (esim.) Mozilla Firefox

Järjestelmän selainvalikoimassa pitäisi näkyä kaikki asennetut selaimet.

Näin ison muutoksen jälkeen kone kannattaa tietysti bootata.

InternetExplorer ei aina hevin usko että se ei ole oletusselain ja asia kannattaa vielä varmistaa IE:n asetuksista:
-Tools => Internet Options => Programs
-"Internet Explorer is not currently the default web browser."
5

_________________
“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)
Ylös
  Profiili
 
02.03.2013 22:31 <lammpa-1 v2.0> Smäenala se aina jaksaa jeesata.... peukkua
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.03.2013, 18:51 
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 18:24Viestit: 23
Pisteitä: 3
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Kiitos S.Mäenala viimeisestä neuvosta!
Sit olis tälläinen helppo kyssäri... Eli netistä exceliin tulevat taulukot/tilastot ja niistä muodostetut voitto tasuri häviö prosentit vaihtaa kivasti paikkaa sen mukaan miten joukkuekin mutta, omat historia tilastot eivät. Eli miten saan lukittua historia tiedot ja netistä tulevat keskenään? Tajuaakohan tästä kysymyksestä muut kuin minä? heh! Kiitos etukäteen...
1

_________________
Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan
Ylös
  Profiili Seuranta
 
04.03.2013 20:23 <S.Mäenala> Kyllä ainakin täällä tarvitaan tarkempia tietoja. Miten ne..
04.03.2013 20:24 <S.Mäenala> ..historiatilastot on muodostettu ja mitä pitävät sisällään?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.03.2013, 20:53 
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 18:24Viestit: 23
Pisteitä: 3
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Eli historia tiedot erillisellä excel työkirjalla. Niissä ei ole kuin kotivoitot kotitasurit kotihäviöt sekä sama vieraissa. Sitten nykyinen sarjataulukko päivittyy netistä automaattisesti josta olen laskenut kotivoitot kotitasurit kotihäviöt ja sama vieraissa. Ja nyt kun netistä tulee nämä tiedot ja sarjataulukko muuttuu kauden kuluessa niin tämä netistä tuleva vaihtaa ihan oikein nämä prosentit joukkueen mukana. Historia taulukko taas ei ymmärrä vaihtaa kuin joukkueiden paikat, jättää siis prosentit paikalleen. Pitäisi yhdistää siis tuo kuluva kausi ja historia... olikohan taas vähä sekavaa?
Eli jos sarjataulukko näyttää kierroksella 9 tältä

kuluvakausi kotona historia kotona

1.Manu 60% 30% 10% 1. everton 45% 25% 30%
2.Arsenal 50% 25% 25% 2. Manu 50% 25% 25%
3. Everton 50% 30% 20% 3. Arsenal 60% 30% 10%


nyt kun kaava on tehty esim. tuosta kuluvan kauden 1. kohdasta eli Manusta, historia kohdan 2. Manuun niin kaikki on ok.
Mutta kierroksella 10 Manu ei olekaan enää kohdassa 1. kuluvassa kaudessa vaan siihen on siirtynyt esim. Arsenal niin tässä kohdin Manun ja Arsun prosentit sekoittuvat... huh huh! voiko tätä enää vaikeemmiin selittää! pahoittelut
0

_________________
Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.03.2013, 22:26 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
AinaVituiks kirjoitti:
Eli historia tiedot erillisellä excel työkirjalla...
... huh huh! voiko tätä enää vaikeemmiin selittää! pahoittelut

Näitä on tosiaan vaikea lyhyesti selittää, mutta annetaan kuvan taas puhua:

Kuva

Ylemmät kaavat näyttävät kuinka tiedot poimitaan kun ne ovat saman työkirjan samalla välilehdellä.

Pitemmät kaavat hakevat tiedot toisesta työkirjasta.
Työkirjojen ja välilehtien nimet tietysti on korvattava vastaamaan kulloistakin tilannetta.

OFFSET lienee suomeksi SIIRTYMÄ ja MATCH mahdollisesti VASTINE. :?
10

_________________
“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 05.03.2013, 07:59 
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 18:24Viestit: 23
Pisteitä: 3
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Erittäin paljon kiitoksia S.Mäenala! En olisi löytänyt ratkaisua itse tuohon ikinä. Tämä ketju tosiaan ollut erittäin hyödyllinen varmasti muillekin kuin minulle. Palaan varmaan uuden kysymyksen kanssa taas astialle.
1

_________________
Panostaso= 1 yksikkö = 1€
If you want to live outside the law, you must be honest.-Bob Dylan
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.03.2013, 19:37 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 01.12.2012, 12:29Viestit: 909
Pisteitä: 1628
Kassa: +4.99 yks. Palautus%: 100.19% Panosten ka: 1.25 yks. Vetoja: 2104
Tällainen excel-amatööri kaipailee vähän apua. Tuolla pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä topickissa ollut myös puhetta tästä samanlaisesta asiasta, mutta kyselenpä täältä erikseen.

Eli apua kaipailisin ELo-rating taulukkooni, johon päivittyisi automaattisesti uusi eloluku sinne kohtaa, jossa joukkue esiintyy seuraavan kerran, ettei sitä tarvitsisi aina manuaalisesti laittaa, koska siinä vaiheessa jos joudun tekemään muutoksia muihin kaavoihin, joutuu taas kaikki näppäillä manuaalisesti.

Tällä hetkellä itselläni tämänlainen taulukko:
B ja C sarakkeissa joukkueiden nimet B(koti), C(vieras), D ja E sarkakkeissa joukkueiden maalit, eli pelin lopputulos,
G ja H sarakkeissa nykyinen elolukema ja J ja K taas pitävät sisällään uudet eloluvut, jotka päivittyy siis aina kun lyön tulokset ja N ja O sarakkeissa taas elokaavat joista näkee prosentit, P sarake pitää sisällään kertoimen, tässä tapauksessa 30.

Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.

Kiitos jos osaatte ja viitsitte auttaa.
0

_________________
https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.03.2013, 21:21 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4786
Pisteitä: 3027
Kassa: +182.63 yks. Palautus%: 104.33% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2691
tophias kirjoitti:
Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.

Ovatko VHAKU ja PHAKU tuttuja funktioita? Itse käytän niitä. Jos haluat, voin lähettää sinulle sähköpostitse karvalakkiversion Excelissä pyörivästä ELO-laskurista. Elegantimpiakin laskureita on nykyään tarjolla, mutta tuosta kiinnostuneille jakamastani yksinkertaisesta laskurista pitäisi saada nopeasti apua omien viritysten rakentamiseen.
2
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.03.2013, 22:12 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 01.12.2012, 12:29Viestit: 909
Pisteitä: 1628
Kassa: +4.99 yks. Palautus%: 100.19% Panosten ka: 1.25 yks. Vetoja: 2104
credit kirjoitti:
tophias kirjoitti:
Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.

Ovatko VHAKU ja PHAKU tuttuja funktioita? Itse käytän niitä. Jos haluat, voin lähettää sinulle sähköpostitse karvalakkiversion Excelissä pyörivästä ELO-laskurista. Elegantimpiakin laskureita on nykyään tarjolla, mutta tuosta kiinnostuneille jakamastani yksinkertaisesta laskurista pitäisi saada nopeasti apua omien viritysten rakentamiseen.


Valitettavasti eivät ole, toki mielelläni oppisin noidenkin käytön. Ja minulle kyllä kelpaa karvalakkiversio loistavasti.
0

_________________
https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.03.2013, 23:33 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4786
Pisteitä: 3027
Kassa: +182.63 yks. Palautus%: 104.33% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2691
Laskuri lähetetty.

VHAKU ja PHAKU ovat Excel-käyttäjän perusfunktioita, jotka kannattaa opetella hyvin. Ilman niitä joutuu aika nopeasti pulaan. Vastaavasti niillä pystyy tekemään kaikenlaista hauskaa ja hyödyllistä, kun puuhailee tietokantojen kanssa. :P
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.03.2013, 00:15 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
tophias kirjoitti:
Tällainen excel-amatööri kaipailee vähän apua. Tuolla pieniä kysymyksiä vedonlyönnistä topickissa ollut myös puhetta tästä samanlaisesta asiasta, mutta kyselenpä täältä erikseen.

Eli apua kaipailisin ELo-rating taulukkooni, johon päivittyisi automaattisesti uusi eloluku sinne kohtaa, jossa joukkue esiintyy seuraavan kerran, ettei sitä tarvitsisi aina manuaalisesti laittaa, koska siinä vaiheessa jos joudun tekemään muutoksia muihin kaavoihin, joutuu taas kaikki näppäillä manuaalisesti.

Tällä hetkellä itselläni tämänlainen taulukko:
B ja C sarakkeissa joukkueiden nimet B(koti), C(vieras), D ja E sarkakkeissa joukkueiden maalit, eli pelin lopputulos,
G ja H sarakkeissa nykyinen elolukema ja J ja K taas pitävät sisällään uudet eloluvut, jotka päivittyy siis aina kun lyön tulokset ja N ja O sarakkeissa taas elokaavat joista näkee prosentit, P sarake pitää sisällään kertoimen, tässä tapauksessa 30.

Eli siis aina kun peli on pelattu ja tulokset lyöty, joutuu sarakkeisiin G ja H laittaa nuo uudet elolukemat käsin, mitenkä saisin ne automaattisesti excelin etsimään ja laittamaan ne tuohon.

Kiitos jos osaatte ja viitsitte auttaa.

Pois se minusta että suosittelisin ELO-järjestelmän käyttöä. Sen virheen saat itse tehdä...

Edellisen esiintymän hakeminen sarakkeesta kuulostaa yksinkertaiselta mutta ei ole Excel'issä kovin helppo tehtävä.
En toisaalta oikein ymmärrä miksi noita nykyisiä ja uusia ELO-lukuja pitää joka riville raahata mukana. Erillinen pikku taulukko, johon ELO-luvut lasketaan on paljon nopeampi ja kevyempi ratkaisu. Sieltä tiedot on helppo hakea kun ne löytyvät aina samasta paikasta eikä tarvitse mitään tokavikoja rivejä etsiskellä.

Jos tehtävä kuitenkin halutaan esittämälläsi tavalla suorittaa, niin näin se käy:

Kuva

Kuva selittänee itsensä jokseenkin riittävästi.

Kaavat:
{=IF(B66="";"";OFFSET($J$1;MAX((B66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;(B66=OFFSET($C$1;MAX((B66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;0))*1))}
{=IF(C66="";"";OFFSET($J$1;MAX((C66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;(C66=OFFSET($C$1;MAX((C66=$B$1:C65)*ROW($1:65))-1;0))*1))}

Niinkuin aina matriisikaavoissa, kaarisulkuja ei kirjoiteta kaavoihin vaan ne saadaan näppäinyhdistelmällä [Ctrl]-[Shift]-[Enter].
3
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2013, 21:33 
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2010, 03:46Viestit: 3
Pisteitä: 0
Oon tässä yrittäny kaivaa tilastotietoja Valjusta ja änkeä niitä Exceliin.
Vittumaisin osuus tässä on ku ei oo oikeassa muodossa dataa.

Betexplorerista saa tilastotietoa esimerkiksi muodossa:

Charlton - Liverpool 0:4
josta haluaisin saada erillisiin soluihin koti- ja vierasjoukkueet sekä maalit eri soluihin.

Joku olikin kyseistä kaavaa postannut pari sivua taaksepäin, mutta suomeksi ja erilaisilla
erottimilla niin ei vaan toimi minun Excelissä :(
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2013, 21:40 
Status: JäsenLiittynyt: 04.05.2007, 20:44Viestit: 336
Pisteitä: 712
Kassa: -206.78 yks. Palautus%: 95.39% Panosten ka: 3.00 yks. Vetoja: 1496
Spessu kirjoitti:
Oon tässä yrittäny kaivaa tilastotietoja Valjusta ja änkeä niitä Exceliin.
Vittumaisin osuus tässä on ku ei oo oikeassa muodossa dataa.

Betexplorerista saa tilastotietoa esimerkiksi muodossa:

Charlton - Liverpool 0:4
josta haluaisin saada erillisiin soluihin koti- ja vierasjoukkueet sekä maalit eri soluihin.

Joku olikin kyseistä kaavaa postannut pari sivua taaksepäin, mutta suomeksi ja erilaisilla
erottimilla niin ei vaan toimi minun Excelissä :(


Ite kaivelen nuo TUNNIT ja MINUUTIT-kaavoilla. Noilla onnistuu nätisti ja niitä on todella helppo käyttää. Melkein usaltais veikata, että englanniksi oisivat HOURS ja MINUTES, en tiiä.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2013, 21:52 
Status: JäsenLiittynyt: 28.09.2012, 18:03Viestit: 1746Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Pisteitä: 895
Kassa: -117.17 yks. Palautus%: 96.72% Panosten ka: 1.04 yks. Vetoja: 3419
Spessu kirjoitti:
Oon tässä yrittäny kaivaa tilastotietoja Valjusta ja änkeä niitä Exceliin.
Vittumaisin osuus tässä on ku ei oo oikeassa muodossa dataa.

Betexplorerista saa tilastotietoa esimerkiksi muodossa:

Charlton - Liverpool 0:4
josta haluaisin saada erillisiin soluihin koti- ja vierasjoukkueet sekä maalit eri soluihin.

Joku olikin kyseistä kaavaa postannut pari sivua taaksepäin, mutta suomeksi ja erilaisilla
erottimilla niin ei vaan toimi minun Excelissä :(

1. Valitset koko tulossarakkeen
2. valitset data
3. valitset text to columns
4. valitset delimited
5. valitset delimiters kohdasta other ja siihen merkikisi kaksoispiste
6. painat finish
7. muunnat saadut kolme uutta saraketta general-muotoon
0

_________________
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...


Viimeksi muokannut lammpa-1 v2.0 päivämäärä 11.03.2013, 21:54, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2013, 21:53 
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2010, 03:46Viestit: 3
Pisteitä: 0
Juu kiitoksia, noilla saa ainakin maalit nätisti omiin sarakkeisiin.

Mites nuo tekstiosiot?

Yritin kokeilla etsiä mahdollisia poimi.teksti yms. vaihtoehtoja mitä aikaisemmin esitettiin,
mutta kompastuskivenä oli väärä kieli sekä jotkin erilaiset erottelumerkit.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2013, 21:56 
Status: JäsenLiittynyt: 28.09.2012, 18:03Viestit: 1746Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Pisteitä: 895
Kassa: -117.17 yks. Palautus%: 96.72% Panosten ka: 1.04 yks. Vetoja: 3419
Spessu kirjoitti:
Juu kiitoksia, noilla saa ainakin maalit nätisti omiin sarakkeisiin.

Mites nuo tekstiosiot?

Yritin kokeilla etsiä mahdollisia poimi.teksti yms. vaihtoehtoja mitä aikaisemmin esitettiin,
mutta kompastuskivenä oli väärä kieli sekä jotkin erilaiset erottelumerkit.

1. Valitset tekstisarakkeen
2. valitset data
3. valitset text to columns
4. valitset delimited
5. valitset delimiters kohdasta other ja siihen merkiksi viiva -
6. painat finish

E. Huolehdi, että tekstisarakkeen oikealla puolella on pari tyhjää saraketta, koska tuo text to columns korvaa viereiset sarakkeet uusilla syntyvillä sarakkeilla.
0

_________________
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2013, 22:11 
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2010, 03:46Viestit: 3
Pisteitä: 0
Kiitos paljon!

Se on hyvä että täällä oppii uutta.

Plus että on toi Excel kyllä upea ohjelma.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.06.2013, 13:20 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Sain kysymyksen kertoimien "automaattisesta" hakemisesta exceliin joten laitetaan tännekin lyhyt koodinpätkä. Alla olevalla koodilla pitäisi päästä alkuun.

Koodilla saa MLB-kohteiden moneyline, spread ja totals kertoimet (Pinnacle). Koodipohja on otettu toiselta keskustelufoorumilta ja olen sitä hieman muokannut, joten mistään "ammattisalaisuudesta" ei ole kyse.

Mikäli haluaa kertoimet toisesta lajista joutuu kylläkin muokkaamaan koodia esim. sportType=Basketball ja sportsubtype=NBA.

URL = "http://xml.pinnaclesports.com/pinnacleFeed.aspx?sportType=Baseball&sportsubtype=MLB"

Lisäksi voi olla, että joutuu myös muokkaamaan koodin muita kohtia mikäli haluaa kertoimet toiseen lajiin. Esim. tämä sivu (josta otin itsekin koodipohjan) on hyvä alku:

http://sportsobjective.com/wordpress/?tag=grabbing-lines-from-pinnacle-sports

Mikäli makro antaa virheilmoituksen kun sitä yrittää ajaa voi olla, että seuraavat muutokset auttavat:

-> Developer -> Visual Basic
-> Tools -> References
Täppää Microsoft XML, v 3.0

Alla koodi:

Sub XML_Pinnacle_odds()

Dim xmlLoad As New MSXML2.DOMDocument
Dim allevents As IXMLDOMNode
Dim eventslen As Integer
Dim events As IXMLDOMNode
Dim XMLHttpRequest As MSXML2.XMLHTTP
Dim i As Integer
Dim URL As String

Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next

URL = "http://xml.pinnaclesports.com/pinnacleFeed.aspx?sportType=Baseball&sportsubtype=MLB"
Set XMLHttpRequest = New MSXML2.XMLHTTP
XMLHttpRequest.Open "GET", URL, False
XMLHttpRequest.send
Set xmlLoad = New MSXML2.DOMDocument
Do Until xmlLoad.readyState = 4
Loop
xmlLoad.LoadXML (XMLHttpRequest.responseText)
Set allevents = xmlLoad.DocumentElement.ChildNodes(3)
eventslen = allevents.ChildNodes.Length

i = 2
For i = 2 To (eventslen + 1) Step 1
Set events = allevents.ChildNodes(i - 2)
Sheets("Sheet1").Cells(i, 1) = events.ChildNodes(0).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 2) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(1).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 3) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(1).ChildNodes(4).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 4) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("moneyline").ChildNodes(1).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 5) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").ChildNodes(2).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 6) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").ChildNodes(3).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 8) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(0).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 9) = events.ChildNodes(5).ChildNodes(0).ChildNodes(4).FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 10) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("moneyline").FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 11) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 12) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("spread").ChildNodes(1).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 14) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("total").FirstChild.Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 15) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("total").ChildNodes(1).Text
Sheets("Sheet1").Cells(i, 16) = events.LastChild.FirstChild.SelectSingleNode("total").ChildNodes(2).Text
Next i

Set xmlLoad = Nothing
Set allevents = Nothing

End Sub
10

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 477 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye