Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 08.12.2016, 14:58

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 477 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.06.2013, 16:56 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.08.2008, 16:45Viestit: 1493Paikkakunta: Tre
Pisteitä: 730
Kassa: +95.53 yks. Palautus%: 104.62% Panosten ka: 2.88 yks. Vetoja: 718
Makro-ongelma:

Eli, mulla on hyperlinkkejä excelin "Taul1" -sheetillä sarakkeessa "T". Haluasin makron, joka avaisi näistä määritetyillä riveillä olevat linkit default selaimessa omille välilehdilleen.

Tällä hetkellä koodi on muotoa:

Sub Avaa1()
Dim Sh As Worksheet
Dim Rng As Range
Dim Cell As Range
Set Sh = Worksheets("Taul1")
With Sh
Set Rng = .Range("T2:T21" & .Cells(.Rows.Count, "T").End(xlUp).Row)
End With
For Each Cell In Rng
Selection.FollowHyperlink Cell.Value
Next Cell
End Sub

Tarkoitus olisi saada auki siis linkit soluista T2:T21. Tämä yo. makro kyllä avaa linkkejä omille välilehdilleen, kuten pitääkin, mutta avaaminen jatkuu, kunnes chrome kaatuu. Eli joko tämä avaa näitä tuon rangen ulkopuoleltakin tai pyörittää näitä samoja auki loputtomiin.

Osaisikohan joku (Mäenala?) korjata meikän koodin toimivaksi? Itsehän en näistä paljoa ymmärrä, netistä etsin ja tähän tyssäsin.
0

_________________
Panostus x/10, missä 10 yksikköä = 3 % kassasta.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.06.2013, 19:01 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.08.2008, 16:45Viestit: 1493Paikkakunta: Tre
Pisteitä: 730
Kassa: +95.53 yks. Palautus%: 104.62% Panosten ka: 2.88 yks. Vetoja: 718
Jatkoa edelliseen. Tuo yo. ongelma johtui ilmeisesti siitä, että VB ei lopettanut avaamista tuohon haluamaani T21:seen, vaan jatkoi loppuun sarakkeen alas asti. Sain ratkaistua ongelman jakamalla hyperlinkit eri sarakkeisiin ja ajamalla sarakkeen kerrallaan (kaikille sarakkeille oma toimintanamiska). Tämä toimii ihan hyvin näin.

MUTTA tuli eteen toinen ongelma. Scripti ei avaa linkkejä järjestyksessä vaan yhtä aikaa, jolloin ne selaimeen avautuvat sattumanvaraisessa järjestyksessä. Tarkoitusperistäni johtuen, olisi ensiarvoisen tärkeää, että linkit avautuisivat järjestyksessä ylhäältä alaspäin.

Tähän tarvitsisin vielä ratkaisun. Kiitos etukäteen.
0

_________________
Panostus x/10, missä 10 yksikköä = 3 % kassasta.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
16.06.2013 19:05 <Spurs77> Njaah, nytpä se näyttäisikin avaavan järjestyksessä..
16.06.2013 19:05 <Spurs77> Katsellaan pelittääkö jatkossa.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.06.2013, 23:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Olitkin jo monologina tuon taistellut.

Tässä peruskoodaus tuohon hommaan:

Koodi:
Sub Avaa1()

Dim i, maxaddr As Integer
Dim addr As String

Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Taul1").Activate
maxaddr = Cells(Rows.Count, 20).End(xlUp).Row
For i = 2 To maxaddr
    addr = Cells(i, 20).Value
    ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=addr, NewWindow:=True
Next i

End Sub
0
Ylös
  Profiili
 
16.06.2013 23:49 <Spurs77> Tattista!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 06.07.2013, 12:37 
Status: JäsenLiittynyt: 30.09.2004, 17:29Viestit: 799Paikkakunta: Savo
Pisteitä: 772
Kassa: +122.96 yks. Palautus%: 109.28% Panosten ka: 2.95 yks. Vetoja: 449
Mulla on laskentapohja excel sheetillä jonka kopsasin nyt tiedostosta toiseen. Mukana siirtyy välilehdiltä laskenta eli jos haluaisin hakea esim. välilehdeltä totals solun D1 tiedon niin siellähän lukee =Totals!D1

Nyt siellä lukee =[ATP.xls]Totals!D1

Miten saisin tuon linkin toiseen tiedostoon pois joka kohdasta, eli siten että lukisi vain Totals!D1, vai pitääkä mennä vaan solu kerrallaan?
0

_________________
Onhan se mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Seurannan panostus asteikolla 1-5 yksikköä. --> Vuoden 2014 alusta tasapanostus 3 yks per veto
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 06.07.2013, 12:55 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 13:22Viestit: 1309
Pisteitä: 190
Wille_78 kirjoitti:
Mulla on laskentapohja excel sheetillä jonka kopsasin nyt tiedostosta toiseen. Mukana siirtyy välilehdiltä laskenta eli jos haluaisin hakea esim. välilehdeltä totals solun D1 tiedon niin siellähän lukee =Totals!D1

Nyt siellä lukee =[ATP.xls]Totals!D1

Miten saisin tuon linkin toiseen tiedostoon pois joka kohdasta, eli siten että lukisi vain Totals!D1, vai pitääkä mennä vaan solu kerrallaan?

Esim. korvaa toiminnolla:

Etsi: "[ATP.xls]"
Korvaa: ""
0

_________________
Seuranta
Vedonlyöntityökaluja
Ylös
  Profiili
 
06.07.2013 14:09 <Wille_78> Kiitti. Olis pitänyt itsekin tajuta, en hoksannut edes
06.07.2013 14:10 <Wille_78> kokeilla tuota kaavoihin, muuten tuota tulee käytettyä. :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.07.2013, 10:03 
Status: JäsenLiittynyt: 03.06.2012, 17:30Viestit: 79
Pisteitä: 135
Yritän rakentaa linkejä excellissä käyttäen =CONCATENATE() ja =HYPERLINK():iä

linkin valmis muoto olis esimekiksi:
http://www.sharps.se/forums/includes/api_add.php?pass=<YOURPASSKEY>&action=test&date=2013-07-13&time=22:15&sport=fotboll&country=US&league=MLS&team1=Vancoucer&team2=Toronto&sign=1&sign2=+0.25&period=FT&bolag=Pinn&info=45%-35%-20%&amount=100&odds=1.95

Eteen tullut ongelma on: =HYPERLINK() ei näköjään tykkää yli 256 merkkisestä URL:stä. (#VALUE! errori kun menee yli)

Olisko mitä ideaa miten rakentaa noita linkkejä esim VBAlla(jos oikeen ymmärsin kun vähän googlasin niin sen kautta voi saada pidempiä URL:eita) joka rivin perään joita klikkaamalla voi suoraan lähettää pelinsä tässa tapauksessa online seurantaan.

Elikä periaatteessa jokin seuranta excelissä olis tarkoitus tehdä ja joka rivin/pelin perään rakentaa linki tarvittavilla parametreillä jota klikkaamalla peli lähetetään online seurantaan.
2
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.07.2013, 14:37 
Status: JäsenLiittynyt: 10.02.2012, 16:53Viestit: 318
Pisteitä: 84
Kassa: -38.74 yks. Palautus%: 96.27% Panosten ka: 2.26 yks. Vetoja: 459
Onko Excelissä mitään pikavalintaa jolla saa laskennan pois päältä? Itsellä hiukka raskas työkirja, niin harmittaa odotella aina 4-5 sekuntia jokaisen lisäyksen/korjauksen jälkeen. Sitten kun on tämä raskas työkirja avoinna, niin muitakin työkirjoja muokatessa sama toistuu. Siinä onkin sitten toinen kysymys, että mistä valikosta työkirjat saisi omaan ikkunaan? Nyt kaikki työkirjat on aina "samassa sovelluksessa" auki omina välilehtinään. Ainakin jossain vanhassa Excelin versiossa jokainen työkirja avautui aina omaan ikkunaan. Tää on ongelmana silloin kun pitää katsoa toisesta työkirjasta jotain taulukkoa ja syöttää siitä taulukosta arvoja toiseen työkirjaan.
0

_________________
Panostus asteikolla 1-5 yksikköä ja kertoimet poimin Pinnaclelta vihjaamishetkellä.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.07.2013, 15:01 
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2003, 14:15Viestit: 560
Pisteitä: 107
Kassa: +4.19 yks. Palautus%: 100.92% Panosten ka: 3.53 yks. Vetoja: 129
MattiN kirjoitti:
Onko Excelissä mitään pikavalintaa jolla saa laskennan pois päältä?

Tee jollekin pikanäppäimelle makro

Sub ToggleApplicationCalculation()
If Application.Calculation = xlCalculationAutomatic Then
Application.Calculation = xlCalculationManual
Else
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End If
End Sub

Ja jos haluat välttämättä buttonin, niin workbook-tasolle:

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
On Error Resume Next
Application.CommandBars("Standard").Controls("ToggleApplicationCalculation").Delete
On Error GoTo 0
End Sub

Private Sub Workbook_Open()
On Error Resume Next
Application.CommandBars("Standard").Controls("ToggleApplicationCalculation").Delete
On Error GoTo 0

With Application.CommandBars("Standard")
With .Controls.Add(temporary:=True)
.BeginGroup = True
.Style = msoButtonIcon
.FaceId = 283
.Caption = "CalculateToggle"
.OnAction = "ToggleApplicationCalculation"
End With
End With
End Sub
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
10.07.2013 15:09 <MattiN> Näyttää vaikealta, mutta pitää kokeilla :) Kiitos!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.07.2013, 16:23 
Status: JäsenLiittynyt: 03.06.2012, 17:30Viestit: 79
Pisteitä: 135
MattiN kirjoitti:
Siinä onkin sitten toinen kysymys, että mistä valikosta työkirjat saisi omaan ikkunaan?


http://www.excelforum.com/excel-general ... ytime.html
Lainaa:
You should use SendTo method for this goal.

To do this go to folder where your Office is placed. Find and select program named excel.exe. Then by right click choose Create Shortcut and if you want, you can rename it to Microsoft Excel. Then move it to SendTo folder (by Cut and Paste). If you dont know where the SendTo folder is placed, run %Userprofile%\SendTo command through Start>Run. It is all you need. You shouldn't disable DDE In Microsoft Excel, as well as make any changes in windows registry. You dont need to reboot computer. Now go to folder where you keep files of your Workbooks, select few ones, then right click and select Send To > Microsoft Excel. Selected files will open all together in new instance of Microsoft Excel. At last, select single Workbook, and by right click select Send To > Microsoft Excel.


...tai sitten jos on excel "pinned in taskbar" niin oikee hiiren näppäin ja avaat sieltä niin tulee aina uus ikkuna ja vedät ne työkirjat jotka haluat avata sen uuden ikkunan päälle.
Kuva
2
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2013, 17:06 
Status: JäsenLiittynyt: 12.07.2013, 16:54Viestit: 4
Pisteitä: 2
S.Mäenala kirjoitti:
samsalonen kirjoitti:
[Suurinpiirtein, tosin vielä monimuotoisemmin - eli hekusessa olisi setti joka laskee kunkin rivin kohdalle, niin vieras- kuin kotijoukkueelle:
1. Edellisten x otteluiden tehdyt
2. Edellisten x otteluiden päästetyt
3. Edellisten x vierasottelun tehdyt
4. Edellisten x vierasottelun päästetyt
5. Edellisten x kotiottelun tehdyt
6. Edellisten x kotiottelun päästetyt
... perään kunkin joukkueen osalta n kappaletta muuta tietoa edellisistä otteluista. Nämähän kaikki menee samalla kaavalla kunhan sen kaavan saa aikaiseksi kerran kummallekin joukkueelle :)


Tässäpä tämä:

Kuva

Valitsin kaavoihin tässä ratkaisussa niin purusfunktioita kuin mahdollista. Jos en kovin paljon erehdy, taulukko toimii kaikilla kielillä ja hyvin monilla Excel-versioilla pitkälle taaksepäin (ja todennäköisesti myös OpenOfficella).
Myös käytetty logiikka on valittu siten että se on helposti ymmärrettävissä ja kaavoista on helppo tehdä omia sovelluksia.

Kuvan mukaisessa tilanteessa, sarakkeet H - O ovat apusarakkeita. Lopullisessa sovelluksessa ne sijoitettaisiin omalle välilehdelleen, pois tilaa viemästä. Vaihtoehtoisesti sarakkeet voisi tietysti myös piilottaa.

Laitan kaavat vielä tekstinä. Kuvasta niitä on vähän hankala kopioida:
H3: =COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)

L3: =SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))

P3: =L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3

Vastailen tarvittaessa kysymyksiin ... :wink:



Terve,

Erinomaista tietoa täällä pyyteettömästi jaetaan, kiitos siitä!
Pitää nostaa tämä ylös kun ei vaan itse osaa...eli tuo P3 -kaava tuottaa kovasti itselle vaikeuksia. Sitä kun yritän exceliin laittaa niin tulee herjaa -> "Olet kirjoittanut tähän funktioon seuraavat argumentit: Liian monta".
Ohjeesta en mitään löytänyt ja googlekin on kovasti híljainen. Löytyisikö joltain apua?
Kiitos kovasti jo etukäteen.

M
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2013, 20:12 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
M0sse kirjoitti:
Terve,

Erinomaista tietoa täällä pyyteettömästi jaetaan, kiitos siitä!
Pitää nostaa tämä ylös kun ei vaan itse osaa...eli tuo P3 -kaava tuottaa kovasti itselle vaikeuksia. Sitä kun yritän exceliin laittaa niin tulee herjaa -> "Olet kirjoittanut tähän funktioon seuraavat argumentit: Liian monta".
Ohjeesta en mitään löytänyt ja googlekin on kovasti híljainen. Löytyisikö joltain apua?
Kiitos kovasti jo etukäteen.

M

Kovin vähillä sanoilla ongelmaasi kuvailet, mutta oma valistunut arvaukseni on että kyseessä on funktion SUMIFS suomenkielinen vastine.

SUMIF = SUMMA.JOS
SUMIFS = SUMMA. JOS.JOUKKO

H- ja L-sarakkeissa funktioiden nimet ovat yksikkö-muodossa mutta juuri P-sarakkeessa on monikkomuoto. 8--)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2013, 23:37 
Status: JäsenLiittynyt: 12.07.2013, 16:54Viestit: 4
Pisteitä: 2
S.Mäenala kirjoitti:
M0sse kirjoitti:
Terve,

Erinomaista tietoa täällä pyyteettömästi jaetaan, kiitos siitä!
Pitää nostaa tämä ylös kun ei vaan itse osaa...eli tuo P3 -kaava tuottaa kovasti itselle vaikeuksia. Sitä kun yritän exceliin laittaa niin tulee herjaa -> "Olet kirjoittanut tähän funktioon seuraavat argumentit: Liian monta".
Ohjeesta en mitään löytänyt ja googlekin on kovasti híljainen. Löytyisikö joltain apua?
Kiitos kovasti jo etukäteen.

M

Kovin vähillä sanoilla ongelmaasi kuvailet, mutta oma valistunut arvaukseni on että kyseessä on funktion SUMIFS suomenkielinen vastine.

SUMIF = SUMMA.JOS
SUMIFS = SUMMA. JOS.JOUKKO

H- ja L-sarakkeissa funktioiden nimet ovat yksikkö-muodossa mutta juuri P-sarakkeessa on monikkomuoto. 8--)


Niinpä niin, enpä ollut edes osannut copy/pasteta ko. funktiota oikein vaan tuo kriittinen "S" oli jäänyt uupumaan.
Nyt laskee P-saraketta oikein...kiitos!
Ikävä kyllä lisävaikeuksia ja taidottomuutta ilmeni ko. kaavan soveltamisessa sarakkeisiin Q, R ja S. Kaikki muut olisivat nyt ok. Jatkan tietysti vääntöä, mutta olisin kiitollinen
neuvosta.

M
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 13.07.2013, 11:47 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
M0sse kirjoitti:
... Kaikki muut olisivat nyt ok. Jatkan tietysti vääntöä, mutta olisin kiitollinen
neuvosta.

M

Oikea asenne M0sse!
Vähitellen se vääntö kantaa yhä pitemmälle!

Laitetaan varmuuden vuoksi vielä kaikki solujen H3 - S3 kaavat.
Ne menevät järjestyksessä näin:

=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3)

=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))

=L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3
=M3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);I3-$Y$1)
=N3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);J3-$Y$1)
=O3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);K3-$Y$1-1)-E3


Yläriviltä kaavat voi kopioida alaspäin kaavakopiointia käyttäen.
1

_________________
“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)
Ylös
  Profiili
 
14.07.2013 12:00 <M0sse> Kiitos! t. M0sse
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.07.2013, 12:32 
Status: JäsenLiittynyt: 11.08.2010, 09:09Viestit: 409Paikkakunta: Suomi
Pisteitä: 60
Kassa: +68.38 yks. Palautus%: 105.07% Panosten ka: 3.61 yks. Vetoja: 373
S.Mäenala kirjoitti:
M0sse kirjoitti:
... Kaikki muut olisivat nyt ok. Jatkan tietysti vääntöä, mutta olisin kiitollinen
neuvosta.

M

Oikea asenne M0sse!
Vähitellen se vääntö kantaa yhä pitemmälle!

Laitetaan varmuuden vuoksi vielä kaikki solujen H3 - S3 kaavat.
Ne menevät järjestyksessä näin:

=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3)
=COUNTIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3)
=COUNTIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3)

=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());B3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());B3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW());C3;INDIRECT("$D$3:$D$" & ROW()))
=SUMIF(INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW());C3;INDIRECT("$E$3:$E$" & ROW()))

=L3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);H3-$Y$1-1)-D3
=M3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);B3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);I3-$Y$1)
=N3-SUMIFS(INDIRECT("$L$3:$L$" & ROW()-1);INDIRECT("$B$3:$B$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$H$3:$H$" & ROW()-1);J3-$Y$1)
=O3-SUMIFS(INDIRECT("$O$3:$O$" & ROW()-1);INDIRECT("$C$3:$C$" & ROW()-1);C3;INDIRECT("$K$3:$K$" & ROW()-1);K3-$Y$1-1)-E3


Yläriviltä kaavat voi kopioida alaspäin kaavakopiointia käyttäen.


Tää on menny multa ohitte! Hieno vekotin, mutta käyn vähän hitaalla taasen tässä vissiin näkyy vaan joukkueiden tehdyt maalit kotona ja vieraissa ei siis päästettyjä?
0

_________________
Panostus: 1 yks. 0.2% kassasta.
Pelit: Pinnaclesports ellei toisin mainita.



Twitterissä @mikkome
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.07.2013, 19:22 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Eugene kirjoitti:
Tää on menny multa ohitte! Hieno vekotin, mutta käyn vähän hitaalla taasen tässä vissiin näkyy vaan joukkueiden tehdyt maalit kotona ja vieraissa ei siis päästettyjä?

Jeps, tässä oli tarkoituksena näyttää vain kaavamallit siitä kuinka "kolme viimeisintä" voidaan hakea.
Päästetyille maaleille on helppo kirjoittaa vastaavat kaavat, data on esimerkkitaulukossakin jo valmiina D- ja E-sarakkeissa.
Apusarakkeita (H - O) voi hyödyntää myös päästettyjä laskettaessa. Reaalitilanteessa nämä sarakkeet kannattaa piilottaa esim. omalle välilehdelleen.

Laita noottia jos tarvitset apua. :?:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 24.07.2013, 18:47 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 01.12.2012, 12:29Viestit: 896
Pisteitä: 1590
Kassa: +15.02 yks. Palautus%: 100.58% Panosten ka: 1.25 yks. Vetoja: 2083
Ongelmaa taas Excelin kanssa kun ei vain osaa.

Pitäisi saada otteluohjelma, nyt kyseessä Englannin Championship exceliin. Jokaisessa paikassa josta olen ohjelman löytänyt ja kopioinut on samanlainen juttu, eli kaikki samassa solussa. Eli näin:
Burnley v Bolton
Leeds v Brighton
Nottingham Forest v Ipswich

Saako näitä mitenkään omiin soluihin niin, että tuo kaksiosainen joukkueen nimi, tässä tapauksessa Nottingham Forest on samassa solussa ja v sekä ipswich vielä omassa.

Tuolla text to colums jutulla taitoni rittää erottamaan nuo kaikki omiksi, mutta siinä tapauksessa tuo forest sana on samassa pystysarakkeessa kuin nuo kaksi v:tä, joten tuon rivin v ja ipswich tulevat yhden solun liikaa oikealle. Jos ei tuota onnistu muuttamaan, täytyy yrittää löytää erilainen otteluohjelmapohja, jossa nuo joukkueet ovat jo valmiiksi omissa soluissaan.

Lisätään vielä sen verran, että saahan ne yksi kerrallaan, mutta se on aika kova homma koko ohjelmaa muokata niin.
0

_________________
https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
24.07.2013 18:56 <blortto> väli v välin replacetat vaikka viivaksi ja sillä splittaat
24.07.2013 19:32 <tophias> miten ton nyt sit vaikka viivaks saa muokattuu?
24.07.2013 19:38 <blortto> maalaat solut/columnit, ctrl-h ja rokrok
24.07.2013 19:44 <tophias> kiitos!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 24.07.2013, 19:08 
Status: JäsenLiittynyt: 04.05.2007, 20:44Viestit: 336
Pisteitä: 712
Kassa: -206.78 yks. Palautus%: 95.39% Panosten ka: 3.00 yks. Vetoja: 1496
tophias kirjoitti:
Ongelmaa taas Excelin kanssa kun ei vain osaa.

Pitäisi saada otteluohjelma, nyt kyseessä Englannin Championship exceliin. Jokaisessa paikassa josta olen ohjelman löytänyt ja kopioinut on samanlainen juttu, eli kaikki samassa solussa. Eli näin:
Burnley v Bolton
Leeds v Brighton
Nottingham Forest v Ipswich

Saako näitä mitenkään omiin soluihin niin, että tuo kaksiosainen joukkueen nimi, tässä tapauksessa Nottingham Forest on samassa solussa ja v sekä ipswich vielä omassa.

Tuolla text to colums jutulla taitoni rittää erottamaan nuo kaikki omiksi, mutta siinä tapauksessa tuo forest sana on samassa pystysarakkeessa kuin nuo kaksi v:tä, joten tuon rivin v ja ipswich tulevat yhden solun liikaa oikealle. Jos ei tuota onnistu muuttamaan, täytyy yrittää löytää erilainen otteluohjelmapohja, jossa nuo joukkueet ovat jo valmiiksi omissa soluissaan.

Lisätään vielä sen verran, että saahan ne yksi kerrallaan, mutta se on aika kova homma koko ohjelmaa muokata niin.


Tekstifunktioilla saa kaiveltua tietoja yhdestä solusta. Pitää vaan hoksata joku toistuva tekstinpätkä, tässä tapauksessa: " v ". Näitä kannattaa pikkusen pyöritellä, niin pystyy hakemaan laajemmalti tietoa ja jäsentelemään ne kaavoilla. Kannattaa katsella noiden kaavojen ohjeita läpi ja opetella, mitä niillä voi tehdä.

Eli kotijoukkueen saat kaavalla:
=VASEN(H26,ETSI(" v ",H26,1)-1)

Ja vierasjoukkueen kaavalla:
=OIKEA(H26,PITUUS(H26)-ETSI(" v ",H26,1)-2)

Näissä kannattaa tarkistaa kopioimalla pelkät arvot testiksi johonkin soluun ettei ylimääräisiä välilyöntejä jää.

Englanniksi en osaa noista kaavojen nimistä sanoa.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
26.07.2013 12:34 <boored> =LEFT(H26;FIND(" v ";H26;1)-1)
26.07.2013 12:34 <boored> =RIGHT(H26;LEN(H26)-FIND(" v ";H26;1)-2)
26.07.2013 12:36 <boored> TRIM poistaa välilyönit, mikä se nyt suomeks sitten lie :D
26.07.2013 12:40 <boored> siis poistaa alusta ja lopusta, ei keskeltä
28.07.2013 09:49 <spirit> POISTA.VÄLIT
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.07.2013, 16:06 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 01.12.2012, 12:29Viestit: 896
Pisteitä: 1590
Kassa: +15.02 yks. Palautus%: 100.58% Panosten ka: 1.25 yks. Vetoja: 2083
Heitetääs taas pikku kyssäri

Eli kaksi työkirjaa, joissa molemmissa samat otteluohjelmat, mutta muuten eri tietoja. Tarkoituksena olisi saada homma toimimaan siten, että kun laittaa toiseen taulukkoon pelin lopputuloksen esim:
solu b2 kotijoukkueen maalit ja c2 vierasjoukkueen, niin nämä päivittyvät auttomaattisesti toiseen taulukkoon samaan kohtaa. Osasin kyllä tehdä linkin menemällä kohdetiedoston b2 soluun, sieltä kaavaan = merkki ja sitten vain kävin lähdetedoston B2 solua klikkaamassa niin sehän toimi. Mutta ongelma on siinä, että kuinka saan kopioitua tuota kaavaa alemmas esim. soluun b80 asti, ettei tarvitsisi jokaiseen soluun erikseen tehdä tuota kaavaa, olisi nimittäin aika hidasta hommaa.

Jos taas joku fiksu auttaisi amatööriä.
0

_________________
https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
27.07.2013 18:42 <credit> Eikö onnistu normaalilla kaavan kopioimisella?
27.07.2013 19:38 <tophias> ei, koska normisti oikeasta alakulmasta vetämällä kaikkiin
27.07.2013 19:39 <tophias> tulee sama kaava, eikä se ns. juokse se numero
27.07.2013 20:19 <S.Mäenala> Ota sen ensimmäisen solun kaavoista dollari-merkit pois ja
27.07.2013 20:19 <S.Mäenala> ... kopioi sitten.
27.07.2013 21:16 <credit> S.Mäenala taisikin jo keksiä, mistä homma kiikasti...
27.07.2013 21:16 <credit> ...mutta eikö kaikkein helpointa olisi käyttää...
27.07.2013 21:16 <credit> ...saman työkirjan eri välilehtiä?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.07.2013, 01:13 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
credit kirjoitti:
...mutta eikö kaikkein helpointa olisi käyttää...
...saman työkirjan eri välilehtiä?

Samaa mieltä creditin kanssa.
Excel 2010 työkirja on kooltaan n välilehteä x 1,048,576 riviä x 16,384 saraketta. Yleensä ihmiset käyttävät siitä 0.0 promillen suuruisen pikkuruisen täplän vasemmassa yläkulmassa.
Toisekseen excel on varsinainen muistisyöppö jos siitä samanaikaisesti pidetään auki useampia instansseja. Muisti loppuu silloin helposti kesken ja ohjelman toiminta hidastuu rajusti kun kovalevyn swappiä käytetään tilapäismuistina.

Yhdelle välilehdelle on helppo sijoittaa kymmeniä taulukoita. Kaavat saadaan yksinkertaisiksi, muistia säästyy J.J. Calen kuunteluun ja kone toimii paljon joutuisammin.

Viittauksista:
B2 on suhteellinen viittaus (relative reference).
Jos viittaus B2 kirjoitetaan esim. soluun D10, luodaan viittaus "2 vasemmalle, 8 ylös". Kun solun D10 kaavaa kopioidaan kaavakopioinnilla, suhteellinen viittaus osoittaa aina soluun "2 vasemmalle, 8 ylös" katsottuna siitä solusta missä se sijaitsee.
Yleensä kaavakopiointia käytetään vain alaspäin ja/tai oikealle, jolloin suhteelliset viittaukset pysyvät välilehden sisällä eikä saada Reference Error'eita.

$B$2 on suora viittaus (absolute reference)
- luodaan kirjoittamalla B2 ja funktionäppäin F4
Viittaus $B$2 viittaa aina soluun B2 riippumatta siitä missä solussa se esiintyy.

Absoluuttinen viittaus "ei juokse" kaavaa kopioidessa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Montako prosenttia 6 viimeisestä yli 1,5?
ViestiLähetetty: 04.08.2013, 19:38 
Status: JäsenLiittynyt: 12.07.2013, 16:54Viestit: 4
Pisteitä: 2
Terve,

Osaavimpien apua taas kaivataan.

Esimerkki kuva ohessa.
Yritän saada laskettua sarakkeeseen I, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä kotipelistä on mennyt yli 1,5 maalin.Esim jos 5 kuudesta on yli, niin sarakkeeseen I tulee 83,33%.
Vastaavasti sarakkeeseen J, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä pelistä (sis. siis koti ja vieraspelit) on mennyt yli 1,5 maalin.
K ja L vastaavanlaisesti vierasjoukkueella.
Tuota H -sarakkeen "bittiä" olin ajatellut käyttää apuna, mutta lienee muutenkin mahdollista.


Kiitos jo etukäteen!

t. M0sse
1


Liitteet:
totals1.5_2.jpg
totals1.5_2.jpg [ 164.37 KiB | Katsottu 1886 kertaa ]
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Montako prosenttia 6 viimeisestä yli 1,5?
ViestiLähetetty: 07.08.2013, 14:28 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
M0sse kirjoitti:
Terve,

Osaavimpien apua taas kaivataan.

Esimerkki kuva ohessa.
Yritän saada laskettua sarakkeeseen I, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä kotipelistä on mennyt yli 1,5 maalin.Esim jos 5 kuudesta on yli, niin sarakkeeseen I tulee 83,33%.
Vastaavasti sarakkeeseen J, että montako prosenttia kotijoukkueen 6 viimeisestä pelistä (sis. siis koti ja vieraspelit) on mennyt yli 1,5 maalin.
K ja L vastaavanlaisesti vierasjoukkueella.
Tuota H -sarakkeen "bittiä" olin ajatellut käyttää apuna, mutta lienee muutenkin mahdollista.


Kiitos jo etukäteen!

t. M0sse


Kyllähän näihin kysymyksiin muutkin voisivat vastailla...

Taas kerran,
tämänkaltaisia poimintatehtäviä varten kannattaisi vakavasti harkita kunnon relaatio-tietokannan rakentamista ja kevyttä SQL-opiskelua.
Toinen yksinkertainen ratkaisu on käyttää Excel'in skriptikieltä VisualBasic'iä.

Excel-taulukoissa tietokantarakenteita ei ole ja sen vuoksi vähänkään mutkikkaampien hakujen toteuttamisessa ohjelman tarkoitukseen huonosti soveltuvilla funktioilla joudutaan usein käyttämään erilaisia välitallennussarakkeita. Niin tässäkin.

Kuva

Total-sarake: onko tässä ottelussa tehty yli 1.5 maalia
HH1 -sarake: kotijoukkueen aiempien kotiotteluiden lukumäärä
HH2 -sarake: monessako kotijoukkueen aiemmassa kotiottelussa yli 1.5 maalia
... jne.
Siirsin nuo sarakkeet vähän sivummalle pois maisemaa pilaamasta...

Pääsen vähemmin selityksin kun postitan koko taulukon xlsx-tiedostona:
Link: http://www.mediafire.com/view/fnvbpp9er ... M0sse.xlsx

Vinkki kuvien postittajille:
- Jos et ihan luontokuvausta harrasta, kannattaa esim. kaaviot ja taulukot postittaa 8-bit png-muodossa. Silloin niistä saa turhat kilot pois ja yo. kuvankin kooksi tulee vain 15.5 kB.
Nopea netti on kaikkien etu!
- Kuvan kokoa ei ilman asianmukaisia työkaluja kannata muuttaa (resize). Muutettaessa niistä tulee helposti vähän suttuisia, kuten tuossa M0ssen kuvassa luultavasti on käynyt.
3
Ylös
  Profiili
 
10.08.2013 09:55 <M0sse> Kiitos taas S.Mäenala!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 07.08.2013, 14:55 
Status: JäsenLiittynyt: 24.02.2013, 12:14Viestit: 619
Pisteitä: 633
Kassa: +138.08 yks. Palautus%: 104.24% Panosten ka: 6.67 yks. Vetoja: 488
Hieno tämä S.Mäenala ketju vaikka joku onkin nimennyt ketjun väärin..

Excel 2007 käytössä ja kone on mikä on, mutta melko nopea kaikessa peruskäytössä ja yleensä excelin kanssa myöskin. Nyt kuitenkin tullut lisäiltyä taas eri ominaisuuksia ja aikasemmin kun oli 500 riviä niin excel toimi nopeasti, mutta nyt 20 riviä ja alkaa jo hidastelee. En nyt vielä ala miettimään mitä kaikkea lisäilin, joten tarkkaa apua vaikea antaa, mutta onko jotain yleissääntöjä joilla excel pidetään nopeana tai voidaan nopeuttaa sitä?
Esim. if lausekkeet, hidastavatko erityisen paljon? Tai se että tietyt solut värjäytyvät tietyillä ehdoilla (esim. pelikelpoiset kertoimet menevät vihreäksi, muut punaiseksi tai muuta vastaavaaa).

Kun näitä vähän helpompia kysymyksiä tulee niin voisin itsekin vastailla herkemmin niin saa S.Mäenala vastata sitten kun kysytään vaikeampia. Kukaan ei jaksa loputtomiin yksin vastailla, joten jeesaillaan kaikki kun osaamme.

Perusvinkkinä tietenkin googlella saa vastauksia moniin kysymyksiin, myös tähän minun, mutta toivon täältä jotain ihmette :D
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 07.08.2013, 16:19 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
R-bet kirjoitti:
Hieno tämä S.Mäenala ketju vaikka joku onkin nimennyt ketjun väärin..

Excel 2007 käytössä ja kone on mikä on, mutta melko nopea kaikessa peruskäytössä ja yleensä excelin kanssa myöskin. Nyt kuitenkin tullut lisäiltyä taas eri ominaisuuksia ja aikasemmin kun oli 500 riviä niin excel toimi nopeasti, mutta nyt 20 riviä ja alkaa jo hidastelee. En nyt vielä ala miettimään mitä kaikkea lisäilin, joten tarkkaa apua vaikea antaa, mutta onko jotain yleissääntöjä joilla excel pidetään nopeana tai voidaan nopeuttaa sitä?
Esim. if lausekkeet, hidastavatko erityisen paljon? Tai se että tietyt solut värjäytyvät tietyillä ehdoilla (esim. pelikelpoiset kertoimet menevät vihreäksi, muut punaiseksi tai muuta vastaavaaa).

Kun näitä vähän helpompia kysymyksiä tulee niin voisin itsekin vastailla herkemmin niin saa S.Mäenala vastata sitten kun kysytään vaikeampia. Kukaan ei jaksa loputtomiin yksin vastailla, joten jeesaillaan kaikki kun osaamme.

Perusvinkkinä tietenkin googlella saa vastauksia moniin kysymyksiin, myös tähän minun, mutta toivon täältä jotain ihmette :D


Ei excel'in pitäisi tuollaisista 500 rivin työkirjoista hidastua lainkaan ihan riippumatta siitä mitä ne sisältävät. Se mitä jossain aikaisemmin sanoin sisäkkäisistä if-silmukoista tai matriisi-kaavoista saa merkitystä vasta jossain 10000 plus rivin työkirjoissa.
Mainitsemiesi kokoisilla työkirjoilla merkittävämpi tekijä on se kuinka monta excel-työkirjaa on samanaikaisesti avoinna. Useamman instanssin aukiolo yksinään jo syö uskomattoman paljon muistia ja lisäksi kannattaa huomata että kaikki työkirjat lasketaan aina muuttuvilta osiltaan läpi vaikka vain yhtä muutetaan.

Uskoisin kuitenkin että Sinun koneesi hitauden syy löytyy muualta. Tässä ne yleisimmät kivireet:
- bootissa käynnistyy turhia sovelluksia (Start => Run => msconfig [Ok] => Startup => karsi turhat pois, vaatii asiantuntemusta!)
- liikaa plugin'eja, poista etenkin selaimesta kaikki turhat härpäkkeet (Tools => Add-ons)
- Registry korruptoitunut, vanhentuneita avaimia saattaa pahimmillaan olla useita tuhansia!, registry-tiedosto fragmentoitunut, korjaa asianmukaista apuohjelmaa käyttäen, itsellä käytössä Registry First Aid.
- muistia liian vähän, käyttöjärjestelmä koneelle liian raskas, ym.
4
Ylös
  Profiili
 
07.08.2013 16:26 <R-bet> Kiitos, ihan puupää en koneiden kanssa, mutta rekistereitä
07.08.2013 16:26 <R-bet> en uskalla itse sörkkiä, mutta tuota apuohjelmaa voisi
07.08.2013 16:26 <R-bet> kokeilla. Toinen mitä noiste en ollut tehnyt on selaimen
07.08.2013 16:27 <R-bet> pluginit. En tajunnut että voisi vaikuttaa.
07.08.2013 16:58 <boored> 64bitinen versio jota voi enemipi muistia käyttää + ssd
07.08.2013 16:58 <S.Mäenala> Huomattavan suuri osa käynnissä olevista prosesseista on se-
07.08.2013 16:59 <boored> ero kuin yö ja päivä mulla 32bittiseen 7200rpm kovollla
07.08.2013 17:00 <S.Mäenala> laintoimintoihin liittyviä, usein kymmenkunta, selain voi
07.08.2013 17:01 <S.Mäenala> jollakin roskasivustolla veivata pariakymmentä mainos-flash-
07.08.2013 17:01 <S.Mäenala> videota samanaikaisesti, se syö paljon muistia...
07.08.2013 17:05 <S.Mäenala> totta boored! Mutta silloin siis jo swappi käytössä
07.08.2013 17:16 <boored> j, mutta myös muistin määrä 32bit=>64bit tuplavaikutus mulla
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 07.08.2013, 18:14 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 12.06.2008, 21:25Viestit: 1007Paikkakunta: Äärikeskusta
Pisteitä: 962
Kassa: +30.61 yks. Palautus%: 107.58% Panosten ka: 1.72 yks. Vetoja: 235
Yksi syy Excel tahmeuteen voi olla se, että tiedosto on vahingossa kasvanut liian suureksi johtuen piilossa olevista tyhjistä soluista jotka ovat kopioituneet tiedoston jokaiselle riville. Mulla juuri eilen tällainen keissi missä tiedostoni 8 eri tabilla tyhjät solut olivatkin näennäisen tyhjiä (jollakin tapaa formatoituja) ja kun näitä oli jokaisella 1048576 rivillä niin normaalisti 450k tiedosto olikin kasvanut 32MB kokoiseksi ja tämän jälkeen juuri mikään ei ollut enää mukavaa (kunnes deletoin tyhjät rivit)
2

_________________
WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue
Ylös
  Profiili Seuranta
 
07.08.2013 20:54 <R-bet> Kiitän kaikkia. Yöllä näitä voinkin taas säheltää
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.08.2013, 14:54 
Status: JäsenLiittynyt: 30.12.2004, 15:54Viestit: 15
Pisteitä: 5
Ei nyt liity vedonlyöntiin, mutta exceliin kuitenkin ja tämä lienee oikea ketju kysyä.

Keräilen omia menoja taulukkoon. Kuitista siis naputtelen kauppareissut ym. Eli esim. elokuun elintarvike ostokset on sarakkeessa I25. Nyt siihen pitäisi lisätä aina edellisen luvun päälle lisää sitä mukaa kun tulee kaupassa käytyä. Niin kait sen voisi tehdä kätevämminkin kuin katsoa edellinen luku, ottaa laskin ja laskea se yhteen lisättävän luvun kanssa ja sitten syötetään tulos siihen soluun I25?
Olen kokeillut laittaa plus merkin väliin, mutta sitten koko solussa lukee esim. 10,58+22,10. Excel 2010 on mulla käytössä.
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 477 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye