Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 03.12.2016, 20:46

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 09.12.2013, 01:31 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 17:02Viestit: 42
Pisteitä: 10
Minulla on 7x7 taulukko eri tulosten todennäköisyyksistä:
- Kotijoukkueen maaliluvut 0-6 vaakarivillä soluissa A1:H1
- Vierasjoukkueen maaliluvut 0-6 pystyrivillä soluissa A2:A8
- Eri lopputulosten todennäköisyydet soluissa B2:H8

Maaliluvut eivät vastaa rivi/sarakenumerointia, vaan taulukko voi olla missä tahansa työkirjassa.

Saako tästä taulukosta jollakin kaavalla näppärästi laskettua yhteen eri kokonaismaalimäärien osatodennäköisyyksiä ilman, että summaukseen tarvitsee poimia aina jokainen solu yksitellen (esimerkiksi 6 maalia olisi SUMMA(B8;C7;D6;E5;F4;G3;H2) jne.)?
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 09.12.2013, 11:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
h kirjoitti:
Minulla on 7x7 taulukko eri tulosten todennäköisyyksistä:
- Kotijoukkueen maaliluvut 0-6 vaakarivillä soluissa A1:H1
- Vierasjoukkueen maaliluvut 0-6 pystyrivillä soluissa A2:A8
- Eri lopputulosten todennäköisyydet soluissa B2:H8

Maaliluvut eivät vastaa rivi/sarakenumerointia, vaan taulukko voi olla missä tahansa työkirjassa.

Saako tästä taulukosta jollakin kaavalla näppärästi laskettua yhteen eri kokonaismaalimäärien osatodennäköisyyksiä ilman, että summaukseen tarvitsee poimia aina jokainen solu yksitellen (esimerkiksi 6 maalia olisi SUMMA(B8;C7;D6;E5;F4;G3;H2) jne.)?

Kyllähän noita voi poimia monellakin tavalla, mutta...

-miksi kaava SUMMA(B8;C7;D6;E5;F4;G3;H2) ei Sinulle kelpaa?
-mihin kysymykseen tuon pyytämäsi "näppärän" kaavan pitäisi vastata ja missä suhteessa tuota näppäryyttä em. SUMMA-kaavaan nähden pitäisi saada lisää?
... vastaisin jos tietäisin mitä haluat...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 09.12.2013, 20:52 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 17:02Viestit: 42
Pisteitä: 10
S.Mäenala kirjoitti:
h kirjoitti:
Minulla on 7x7 taulukko eri tulosten todennäköisyyksistä:
- Kotijoukkueen maaliluvut 0-6 vaakarivillä soluissa A1:H1
- Vierasjoukkueen maaliluvut 0-6 pystyrivillä soluissa A2:A8
- Eri lopputulosten todennäköisyydet soluissa B2:H8

Maaliluvut eivät vastaa rivi/sarakenumerointia, vaan taulukko voi olla missä tahansa työkirjassa.

Saako tästä taulukosta jollakin kaavalla näppärästi laskettua yhteen eri kokonaismaalimäärien osatodennäköisyyksiä ilman, että summaukseen tarvitsee poimia aina jokainen solu yksitellen (esimerkiksi 6 maalia olisi SUMMA(B8;C7;D6;E5;F4;G3;H2) jne.)?

Kyllähän noita voi poimia monellakin tavalla, mutta...

-miksi kaava SUMMA(B8;C7;D6;E5;F4;G3;H2) ei Sinulle kelpaa?
-mihin kysymykseen tuon pyytämäsi "näppärän" kaavan pitäisi vastata ja missä suhteessa tuota näppäryyttä em. SUMMA-kaavaan nähden pitäisi saada lisää?
... vastaisin jos tietäisin mitä haluat...

Yksinkertaistin esimerkin kuuteen maaliin, mutta vaikkapa 31 x 31 taulukosta yhteismaalimäärien 0, 1, 2,.... 60 todennäköisyyksien summaaminen yksittäin on työlästä ja myös virhealtista, kun pitäisi ynnäillä kaikkien 961:n ruudun osatodennäköisyydet oikeisiin paikkoihin.

Jos esimerkissäni soluun A10 laittaa minkä tahansa luvun 0-12, niin voisiko jollakin kaavalla viereiseen soluun B10 saada tätä yhteismaalimäärää vastaavan todennäköisyyskertymän solujoukosta B2:H8 poimittuna. Eli syötettäessä:
- soluun A10 luku 1, tulee soluun B10 summa soluista B3 ja C2 (tulokset 1-0 ja 0-1)
- soluun A10 luku 5, tulee soluun B10 summa soluista B7, C6, D5, E4, F3 ja G2
- soluun A10 luku 12, tulee soluun B10 vain solussa H8 oleva luku (vain tulos 6-6)
- jne.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 10.12.2013, 08:47 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
h kirjoitti:
...
Jos esimerkissäni soluun A10 laittaa minkä tahansa luvun 0-12, niin voisiko jollakin kaavalla viereiseen soluun B10 saada tätä yhteismaalimäärää vastaavan todennäköisyyskertymän solujoukosta B2:H8 poimittuna. Eli syötettäessä:
- soluun A10 luku 1, tulee soluun B10 summa soluista B3 ja C2 (tulokset 1-0 ja 0-1)
- soluun A10 luku 5, tulee soluun B10 summa soluista B7, C6, D5, E4, F3 ja G2
- soluun A10 luku 12, tulee soluun B10 vain solussa H8 oleva luku (vain tulos 6-6)
- jne.

Tuo selvensi, haluat että maaliluku annetaan parametrina omassa solussaan (tässä A10).

Kuva

Kirjoita soluun B10 matriisikaava:

{=SUM(B2:H8*(ROW(B2:H8)+COLUMN(B2:H8)-ROW(B2)-COLUMN(B2)=A10))}

- kaarisulut { } saadaan kun kaava hyväksytään näppäinyhdistelmällä Ctrl-Shift-Enter

Kaava on kirjoitettu siten että voit raahata tuon taulukkosi välilehdellä mihin kohtaan tahansa.

Finlandese:
SUM = SUMMA
ROW = RIVI
COLUMN = SARAKE
4
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 11.12.2013, 02:59 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 17:02Viestit: 42
Pisteitä: 10
S.Mäenala kirjoitti:
h kirjoitti:
...
Jos esimerkissäni soluun A10 laittaa minkä tahansa luvun 0-12, niin voisiko jollakin kaavalla viereiseen soluun B10 saada tätä yhteismaalimäärää vastaavan todennäköisyyskertymän solujoukosta B2:H8 poimittuna. Eli syötettäessä:
- soluun A10 luku 1, tulee soluun B10 summa soluista B3 ja C2 (tulokset 1-0 ja 0-1)
- soluun A10 luku 5, tulee soluun B10 summa soluista B7, C6, D5, E4, F3 ja G2
- soluun A10 luku 12, tulee soluun B10 vain solussa H8 oleva luku (vain tulos 6-6)
- jne.

Tuo selvensi, haluat että maaliluku annetaan parametrina omassa solussaan (tässä A10).

Kuva

Kirjoita soluun B10 matriisikaava:

{=SUM(B2:H8*(ROW(B2:H8)+COLUMN(B2:H8)-ROW(B2)-COLUMN(B2)=A10))}

- kaarisulut { } saadaan kun kaava hyväksytään näppäinyhdistelmällä Ctrl-Shift-Enter

Kaava on kirjoitettu siten että voit raahata tuon taulukkosi välilehdellä mihin kohtaan tahansa.

Finlandese:
SUM = SUMMA
ROW = RIVI
COLUMN = SARAKE

Tämä oli varsin pitkälti sellainen näppärä matriisikaava, jollaista hain.

Sen verran vielä kaipaisin lisäystä tuohon, että kuinka kaavaa tulisi editoida, jos luvut alkaisivat suuremmasta luvusta kuin nolla eli rivi- ja sarakeotsikot eivät suoraan vastaisi järjestyslukuja? Esimerkiksi jos taulukossa olisi vain luvut 6-12 (tai mitä tahansa paljonkin suurempia lukuja). Käsittääkseni kaava poimii nyt maalilukemat rivin/sarakkeen järjestysnumeron perusteella, muttei varsinaisesti välitä siitä, mitä lukuja rivi- ja sarakeotsikoihin on kirjoitettu.

Maksipeukut joka tapauksessa!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 11.12.2013, 08:31 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
h kirjoitti:
...
Sen verran vielä kaipaisin lisäystä tuohon, että kuinka kaavaa tulisi editoida, jos luvut alkaisivat suuremmasta luvusta kuin nolla eli rivi- ja sarakeotsikot eivät suoraan vastaisi järjestyslukuja? Esimerkiksi jos taulukossa olisi vain luvut 6-12 (tai mitä tahansa paljonkin suurempia lukuja). Käsittääkseni kaava poimii nyt maalilukemat rivin/sarakkeen järjestysnumeron perusteella, muttei varsinaisesti välitä siitä, mitä lukuja rivi- ja sarakeotsikoihin on kirjoitettu.
...

{=SUM(H12:N18*(ROW(H12:N18)+COLUMN(H12:N18)-ROW(H12)-COLUMN(H12)+A2+B1=A10))}

... toimii vaikka koripallossa ... 8--)
5
Ylös
  Profiili
 
12.12.2013 01:55 <h> Kiitos! Nyt taipuu kaava vanhankin Excelin sarakemääriin ;)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.01.2014, 14:08 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 01.12.2012, 12:29Viestit: 886
Pisteitä: 1550
Kassa: +13.37 yks. Palautus%: 100.52% Panosten ka: 1.25 yks. Vetoja: 2055
Kuva

Kysymys tuohon kuvaan liittyen, toisessa tiedostossa tällä hetkellä samanlainen lista. Onnistuuko jotenkin kaavan/kaavojen avulla saamaan esim. tuohon riville 15, jossa SJ-Van ottelu ja ranking 2,3 saamaan vaikka soluun R15 luvun joka esiintyy solussa x4, eli siis 2,3 ranking kotivoittojen prosenttiluvun, 56,1 tässä tapauksessa, ja sitten soluun s16 vierasvoittojen prosentin, eli solun y4 arvon. Nopeuttaisi taas vaan oman laskurini käyttöä.

Ja siis tuo rankinglistaus, jossa koko kauden prosentit ovat eri nyt eri tiedostossa, kun tuo johon arvot pitäisi saada siirrettyä. Myöhemmin kenties siirrän ne saman tiedoston eri välilehteen.
1

_________________
https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.01.2014, 16:48 
Status: JäsenLiittynyt: 28.10.2012, 17:34Viestit: 93
Pisteitä: 22
Kassa: -7.03 yks. Palautus%: 97.94% Panosten ka: 2.89 yks. Vetoja: 118
Mulla on taas tähän suhteellisen kömpelö ratkaisu, mutta silläkin saat sen toimimaan.

Eli, laitat ne otteluiden "tunnusluvut" kaikkiin prosentteja edeltäviin sarakkeisiin, jolloin noilla siirtymä-vastine kaavoilla (voi onnistua myös jollain "epäsuora/vast) se antaa sulle prossat. Tältä siis näyttää taulukko sen jälkeen:

1,1 100 1,1 0
1,2 70 1,2 30
1,3 62 1,3 38 jne...

Ja kaavahan, jolla tuo luku sinne löytyy sitten:

=SIIRTYMÄ($AG$1;VASTINE(K2;$AG$2:$AG$101; 0);1)

Ton kaavan poimin omasta taulukosta, joten joudut soluja hieman muuttelemaan, mutta eiköhän tuo muutaman yrityksen-erehdyksen kautta löydy kohdilleen.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
04.01.2014 18:44 <tophias> sain tuon ratkaistua kyllä, mitä omaan kaavaani pitää
04.01.2014 18:46 <tophias> laittaa, mutta en saa toimimaan tuota kaavaani, kun luvut
04.01.2014 18:47 <tophias> pitää hakea eri tiedostosta. En kai vain osaa linkittää
04.01.2014 18:47 <tophias> kaavaa oikein, täytyy vielä kokeilla jos onnistuisi
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 05.01.2014, 09:40 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tophias kirjoitti:
Kysymys tuohon kuvaan liittyen, toisessa tiedostossa tällä hetkellä samanlainen lista. Onnistuuko jotenkin kaavan/kaavojen avulla saamaan esim. tuohon riville 15, jossa SJ-Van ottelu ja ranking 2,3 saamaan vaikka soluun R15 luvun joka esiintyy solussa x4, eli siis 2,3 ranking kotivoittojen prosenttiluvun, 56,1 tässä tapauksessa, ja sitten soluun s16 vierasvoittojen prosentin, eli solun y4 arvon. Nopeuttaisi taas vaan oman laskurini käyttöä.

Ja siis tuo rankinglistaus, jossa koko kauden prosentit ovat eri nyt eri tiedostossa, kun tuo johon arvot pitäisi saada siirrettyä. Myöhemmin kenties siirrän ne saman tiedoston eri välilehteen.

Linkki toiseen työkirjaan on rakenteeltaan seuraavan kaltainen:

=OFFSET([Book2.xlsx]Sheet1!$X$1;MATCH(K15;[Book2.xlsx]Sheet1!$V$2:$V$6;0);0)

Tässä on oletettu että työkirjojen nimet ovat Book1.xlsx ja Book2.xlsx ja että Book2:n taulukkorakenne on tuon Sinun kuvasi mukainen.
Esimerkkinä on tiedon hakukaava, mutta olennaista siinä nyt on kaavaan kirjoitettu työkirjojen linkitys.
Kaavan toimiminen edellyttää että molemmat työkirjat ovat auki samanaikaisesti.
Excel kykenee hakemaan dataa suljetustakin työkirjasta, mutta sitä varten on kirjoitettava erillistä koodia.
0
Ylös
  Profiili
 
06.01.2014 14:01 <tophias> ty, laitetaan muistiin
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.01.2014, 10:07 
Status: JäsenLiittynyt: 23.07.2012, 11:31Viestit: 1
Pisteitä: 0
pjl kirjoitti:
Hei vaan, kädetön Excel-mies täällä. Miten pirussa saan helposti toiseksi suurimman/pienimmän luvun joltain tietyltä alueelta? Siis jos vaikka sarakkeessa D on lukuja tyyliin 2,00 2,05 2,10 2,08 2,30 2,20 2,05 niin saako jotenkin näppärästi esiin tuon 2,20? Entä kolmanneksi jne suurin? Juu, voin toki sortata sarakkeen ja katsoa sen, mutta kaipaisin sattuneesta syystä toisenlaista ratkaisua.


Saitkohan tämän jo ratkaistua?

Itse tekisin niin, että käyttäisin funkiota =PIENI /=SUURI tai vaihtoehtoisesti molempia.
Eli esim. sarakkeeseen E1 funktio =PIENI(D:D;E2) ja tuohon E2-soluun sitten vaihtelee sitä lukua, monenneksiko pienintä lukua sarakkeesta D etsii.
0
Ylös
  Profiili
 
22.01.2014 10:56 <pjl> Jep, Mikko pisti parit linkit. Kiitos kuitenkin :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.02.2014, 01:21 
Status: JäsenLiittynyt: 30.01.2004, 23:53Viestit: 829
Pisteitä: 244
James Salvesen kirjoitti:
pjl kirjoitti:
Hei vaan, kädetön Excel-mies täällä. Miten pirussa saan helposti toiseksi suurimman/pienimmän luvun joltain tietyltä alueelta? Siis jos vaikka sarakkeessa D on lukuja tyyliin 2,00 2,05 2,10 2,08 2,30 2,20 2,05 niin saako jotenkin näppärästi esiin tuon 2,20? Entä kolmanneksi jne suurin? Juu, voin toki sortata sarakkeen ja katsoa sen, mutta kaipaisin sattuneesta syystä toisenlaista ratkaisua.


Saitkohan tämän jo ratkaistua?

Itse tekisin niin, että käyttäisin funkiota =PIENI /=SUURI tai vaihtoehtoisesti molempia.
Eli esim. sarakkeeseen E1 funktio =PIENI(D:D;E2) ja tuohon E2-soluun sitten vaihtelee sitä lukua, monenneksiko pienintä lukua sarakkeesta D etsii.

Onko jotain vastaavaa kaavaa kuin nämä =PIENI /=SUURI, mutta niin, että voisi määritellä hakumatriisin ja tulosmatriisin erikseen?

Jollain haku-toiminnolla onnistuisi, mutta olisi hyvä, että jos hakumatriisissa on duplikaatteja (esimerkiksi toiseksi ja kolmanneksi suurin arvo samoja), niin tulosmatriisista tulisi kuitenkin eri tulos haettaessa toiseksi tai kolmanneksi suurinta arvoa.

Tarkoitus olisi siis toteuttaa useamman sarakkeen sorttaus yhden sarakkeen arvojen mukaisessa järjestyksessä.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.02.2014, 11:17 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
pka kirjoitti:
...
Tarkoitus olisi siis toteuttaa useamman sarakkeen sorttaus yhden sarakkeen arvojen mukaisessa järjestyksessä.

Excel'in oma sortteri on useimmiten täysin riittävä, enkä muistakaan tämäntapaista itsetoteutettua sortteria aiemmin nähneeni.
Joissakin erityistilanteissa sellaisen käyttö tietysti voi tulla kyseeseen.

Sortterin kirjoittaminen ei sinänsä ole kovin vaativa tehtävä ja tapojakin sen toteuttamiseen varmasti on useita.
Seuraavassa oma toteutus. Aineistona on käytetty poimintaa MLB-guru hk_:n seurannasta.

Kuva

Sovellus on kirjoitettu aivan peruskaavoilla ja sen muokkaaminen omiin tarpeisiin lienee jokseenkin yksinkertaista.
Perusrutiinit tehdään muutamassa apusarakkeessa, jotka tässä on piilotettu.
Lajittelusarakkeeksi voidaan valita mikä tahansa numeerinen sarake (aika, päivys, valuutta ja numerot), tässä esimerkissä sarakkeet A, E, F ja G.
Lajittelu voidaan tehdä pienimmästä suurimpaan tai päinvastoin.

Lajiteltavan taulukon kokoa ei ole rajoitettu sen enempää rivi- kuin sarakemääränkään suhteen.
Viimeisen rivin rivinumero luetaan tässä esimerkissä sarakkeesta A, mutta sarake voidaan luonnollisesti vaihtaa.

Sortattava taulukko määritellään piilotetussa sarakkeessa L kaavassa =SMALL(INDEX($A:$H;;$J$7);K2)
suom. =PIENI(INDEKSI($A:$H;;$J$7);K2)
Tässä taulukko siis kattaa sarakkeet A --> H.
Sarakkeiden lisäys/vähennys käy helpoimmin insert/delete -toiminnolla, jolloin Excel muuttaa kaavat automaattisesti.
Lisättävät/poistettavat sarakkeet maalataan normaaliin tapaan sarakeotsikoissa.

Jos lajittelu halutaan toteuttaa myös tekstisarakkeissa tämä tehdään normaalisti siten että teksti muutetaan luvuksi ja saadut luvut lajitellaan sitten samalla mekanismilla. Tässä esimerkissä tekstilajittelu siis ei ole mukana.

Link:
https://drive.google.com/file/d/0B5MepY ... sp=sharing

Tiedosto ei sisällä makroja eikä sitä ole pakattu.

Vastailen tarvittaessa soveltamista koskeviin ja myös muihin kysymyksiin.
4
Ylös
  Profiili
 
12.02.2014 18:12 <pka> Kiitos! Tästä saan muokattua omiin tarpeisiin ja opin
12.02.2014 18:12 <pka> muutakin hyödylistä, kun ei nämä kaikki "peruskaavatkaan"
12.02.2014 18:12 <pka> olleet entuudestaan aivan niin tuttuja.
12.02.2014 18:28 <mikko> Mäenalalle pitäisi kyllä tehdä joku excel-nurkka ja Mr.Excel
12.02.2014 18:28 <mikko> titteli :)
12.02.2014 18:32 <4-Fold> Tää ketju on avannut allekirjoittaneelle ihan uuden
12.02.2014 18:32 <4-Fold> perspektiivin, S.Mäenalalle iso peukku moisesta panoksesta!
12.02.2014 18:47 <lammpa-1> ehdottomasti status-kohtaan "Excel-kurko" :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.02.2014, 21:10 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 09.01.2006, 23:28Viestit: 1351Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 399
Kassa: +61.51 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 2.39 yks. Vetoja: 737
Millähän kaavalla saan keskihajonnan avulla todennäköisyyden tietylle vaihteluvälille.

Naisten parisprinttiin ajattelin vetää 30s hajonnalla arviot.
Eli ensin oa:t jokaisen joukkueen ajoille ja sitten hajonnaksi 30s ja katsoa, minkä todennäköisyyden esim. 4s ero arviossa tuottaa.

Kiitos jo etukäteen.

EDIT: sain jotain aikaiseksi normaali.jakauma funktiolla, jossa ka. oa erotus ja sitten laskettavaksi arvoksi 0, jolloin hajonnaksi laitetaan tuo 30s ja näin saadaan arvio.
Nyt toki pitää alkaa tutkimaan dataa lisää ja tsekkaamaan miltä tuo 30s hajonta parisprintin ajoissa vaikuttaisi. Voi olla liian iso hajonnaksi.
1

_________________
Seuranta: viewtopic.php?t=15039
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.02.2014, 23:36 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
mpr kirjoitti:
Millähän kaavalla saan keskihajonnan avulla todennäköisyyden tietylle vaihteluvälille.
...

Jos tuon nyt oikein ymmärsin...

Todennäköisyys esim. vaihteluvälille [o.a-4 --> o.a.+4] on kaavana:

=NORM.DIST(odotusarvo+4;odotusarvo;keskihajonta;TRUE)-NORM.DIST(odotusarvo-4;odotusarvo;keskihajonta;TRUE)

TRUE = TOSI
NORM.DIST suomennosta en löytänyt, se saattaa olla NORM.JAKAUMA
0
Ylös
  Profiili
 
15.02.2014 10:08 <mpr> Itseasiassa pelkkä normaalijakauma oikealla hajonnalla
15.02.2014 10:09 <mpr> antaa arvion. Siis tuota NORMAALI.JAKAUMA() funktiota käytin
15.02.2014 11:21 <dos> miksi käyttää exceliä suomenkielisenä?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 03.03.2014, 14:44 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2003, 13:00Viestit: 1695Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 954
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Murheita...eli;
Kun hakee esim Betexpolerilta vanhoja lopputuloksia, nehän ovat muodossa, 4:2 (1:1, 3:1), saadakseni koti ja vieras maalit omiin sarakkeisiin, niin pilkon "teksti sarakkeisiin" ensin () pois ja sitten :

Mutta miksi Exell "ei ymmärrä" kun koitan laskea (automaattinen summa) vierasjoukkueen(oik puoli) maaleja yhteen, summa on aina 0, kuitenkin solumääritteet on oikein (luku), mutta kotijoukkueen maalit(vas puoli) Exell laskee aivan oikein, eli mikä mättää, vai lasketaanko vain manuaalisesti...
1

_________________
€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
03.03.2014 15:21 <JussiQ> Oiskohan välilyönti edessä? tai kuitenkin tekstinä?
03.03.2014 15:23 <JussiQ> =VALUE() voisi auttaa? välilyönninkin sai jollain pois.
03.03.2014 16:09 <credit> Jos lukujen edessä on "näkymättömiä välilyöntejä" -
03.03.2014 16:09 <credit> ne saa pois näin: CTRL + H (Etsi ja Korvaa) -->
03.03.2014 16:11 <credit> Etsittävä: välilyönti. Korvaava: tyhjä. -> Korvaa kaikki.
03.03.2014 16:11 <credit> Alue, jolta välilyönnit poistetaan, pitää ensin maalata.
03.03.2014 18:07 <Neo> ehkä helpompi käyttää funktiot: =POISTA.VÄLIT(SOLU)
03.03.2014 18:38 <tallipoika> ei vaan nappaa....
03.03.2014 23:34 <zot> ehkä tuo data on sulla text muotona?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.03.2014, 01:11 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tallipoika kirjoitti:
Murheita...eli;
Kun hakee esim Betexpolerilta vanhoja lopputuloksia, nehän ovat muodossa, 4:2 (1:1, 3:1), saadakseni koti ja vieras maalit omiin sarakkeisiin, niin pilkon "teksti sarakkeisiin" ensin () pois ja sitten :...

Näitä usein kysytään, joten laitetaan peruskaavat jälleen:

Kuva

Jos Sinulla on kuvan kaltainen tilanne eli esim. solussa A1 tekstimuodossa 4:2 (1:1, 3:1), mitään "teksti sarakkeisiin"-juttuja tai joitakin merkkien poistoja ei tarvita. Maalit saadaan tekstistä suoraan irti kaavoilla:

B1: =HOUR(LEFT(A1;FIND(" ";A1)-1))
C1: =MINUTE(LEFT(A1;FIND(" ";A1)-1))
D1: =B1-F1
E1: =C1-G1
F1: =HOUR(MID(A1;FIND(",";A1)+2;LEN(A1)-FIND(",";A1)-2))
G1: =MINUTE(MID(A1;FIND(",";A1)+2;LEN(A1)-FIND(",";A1)-2))

Suomeksi tarvittavat funktiot ovat:
HOUR TUNNIT
MINUTE MINUUTIT
LEFT VASEN
MID POIMI.TEKSTI
FIND ETSI
LEN PITUUS

Maaliluvut saavat olla kuinka suuria tahansa, mutta muuten tekstiketjun rakenteen pitää olla kuvatunkaltainen.
7
Ylös
  Profiili
 
05.04.2014 14:19 <els> Kiitos tästä, näillä sai mukavasti kevennettyä omaa systeemi
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.03.2014, 22:17 
Status: JäsenLiittynyt: 10.10.2013, 15:52Viestit: 54
Pisteitä: 65
Kassa: +4.50 yks. Palautus%: 101.67% Panosten ka: 20.69 yks. Vetoja: 13
Vedonlyöntimateriaalia kohdasta löytyvään kirjanpito exceliin liittyisi kysymys.

1000 rivin jälkeen tulee jokin punainen viiva keskelle taulukkoa, ja tämän jälkeen merkatut vedot eivät näy tilastoissa. Millä tavoin tuon punasen viivan ja siihen sisältyvät asiat saisi poistettua / tai niin että tämän jälkeiset kohteet näkyisivät myös tulostaulussa ja statseissa? Eihän kuitenkaan tarkoitus ole tämän jälkeen alkaa täyttämään uudelle tyhjälle templatelle? Silloinhan vanhat tilastot jäävät ja uudet kohteet tekevät uudet tilastot.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.03.2014, 19:54 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
champps kirjoitti:
Vedonlyöntimateriaalia kohdasta löytyvään kirjanpito exceliin liittyisi kysymys.

1000 rivin jälkeen tulee jokin punainen viiva keskelle taulukkoa, ja tämän jälkeen merkatut vedot eivät näy tilastoissa. Millä tavoin tuon punasen viivan ja siihen sisältyvät asiat saisi poistettua / tai niin että tämän jälkeiset kohteet näkyisivät myös tulostaulussa ja statseissa? Eihän kuitenkaan tarkoitus ole tämän jälkeen alkaa täyttämään uudelle tyhjälle templatelle? Silloinhan vanhat tilastot jäävät ja uudet kohteet tekevät uudet tilastot.

Taulukon mukana tulee tekstiviesti, jossa on tekijän, Henri Mikkolan sähköpostiosoite. Jos et tavoita häntä niin laita minulle yv:nä sähköpostiosoitteesi niin lähetän Sinulle laajennetun version.

Henri Mikkola kirjoittaa:
Lainaa:
Kirjanpitopohjaa saa levittää vapaasti, kunhan
tämä tiedosto on sen mukana, eikä levittämisestä
kerätä mitään maksua!!

Omasta mielestäni ei välttämättä ole täysin korrektia levittää toisen tekemää tuotosta editoituna versiona, mutta uskoisin että tekijä hyväksyy tämän pienen rikkeen.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.03.2014, 23:14 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 01.12.2012, 12:29Viestit: 886
Pisteitä: 1550
Kassa: +13.37 yks. Palautus%: 100.52% Panosten ka: 1.25 yks. Vetoja: 2055
Mäenalalle jälleen kyssäri. Helpompi varmaan olisi selittää kuvan kera, mutta sitä en nyt tähän hätää saa ladattua, joten yritetään räpeltää tähän jotain.

Solu D kotijoukkue, E vierasjoukkue, F joukkueen ranking luku tässä kohtaa 1, G vierasjoukkueen ranking luku tässä kohtaa 2
D ..... E .....F G I J K
MYPA Honka 1 2

Välilhedet on nimetty joukkueiden mukaan, eli haen sieltä jo epäsuora-kaavalla muita tietoja, mutta ongelma on nyt tällainen:
MYPA-välilehdeltä pitäisi saada ongittua tietoa soluihin I J ja K hyödyntäen G solussa olevaa lukua 2.
MYPA-välilehdessä on seuraavanlainen tieto: vaikka solu d2 numero 1, d3 2, d4 3 jne. E2 solussa vaikka 3, F2 4, G2 2 jne.
D E F G
1(d2) 3(e2) 4(f2) 2(g2)
2(d3) 5(e3) 2(f3) 2(g3)
3(d4) 6(e4) 3(f4) 1(g3)
Eli kuinka saisin d3 solussa olevan kakkosen mukaan ongittua nuo solujen e3, f3 ja g3 olevat luvut tuonne toisen välilheden i, j ja k soluihin?

Ja vielä jos tuo MYPA vällehden ryhmittely on huonosti, tai jos jotenkin eri tavalla täytyy sijoitella noita, jotta tuo toimisi, niin nekin vinkit kelpaa
1

_________________
https://twitter.com/TopiParkko
panostus kelly/6, 1yks=1% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2014, 01:28 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tophias kirjoitti:
Mäenalalle jälleen kyssäri...

Kirjoita soluihin I2, J2, K2 kaavat:

I2: =OFFSET(INDIRECT(D2 & "!$E$1");MATCH(G2;INDIRECT(D2 & "!$D$2:$D$13");0);0)
J2: =OFFSET(INDIRECT(D2 & "!$F$1");MATCH(G2;INDIRECT(D2 & "!$D$2:$D$13");0);0)
K2: =OFFSET(INDIRECT(D2 & "!$G$1");MATCH(G2;INDIRECT(D2 & "!$D$2:$D$13");0);0)

Niinkuin huomaat, kaavat ovat yhtä kirjainta lukunottamatta täysin identtiset.
Kun Veikkausliigassa on 12 joukkuetta niin merkitsin tuon etsintäkentän muotoon $D$2:$D$13
Kaavat voi kopioida kaavakopioinnilla alaspäin.

Suomalaiset funktionimet:
OFFSET = SIIRTYMÄ
INDIRECT = EPÄSUORA
MATCH = VASTINE
0
Ylös
  Profiili
 
11.03.2014 16:26 <tophias> kiitti. nyt vain ihmettelen tässä esim. honkaa joka on tässä
11.03.2014 16:26 <tophias> muodossa FC Honka, niin tuo ei tunnista sitä, koska siinä on
11.03.2014 16:27 <tophias> välilyönti, muissakin nimissä jossa väli sama vika
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.03.2014, 18:44 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tophias kirjoitti:
kiitti. nyt vain ihmettelen tässä esim. honkaa joka on tässä
muodossa FC Honka, niin tuo ei tunnista sitä, koska siinä on
välilyönti, muissakin nimissä jossa väli sama vika

Noissa tapauksissa Sinun pitää osoittaa excelille että kyseessä on merkkijono. Se tehdään laittamalla kaavoihin nimen ympärille hipsut (').

Esim. solussa I2 oleva kaava tulee silloin muotoon

I2: =OFFSET(INDIRECT("'" & D2 & "'!$E$1");MATCH(G2;INDIRECT("'" & D2 & "'!$D$2:$D$13");0);0)

ja suomeksi siis
I2: =SIIRTYMÄ(EPÄSUORA("'" & D2 & "'!$E$1");VASTINE(G2;EPÄSUORA("'" & D2 & "'!$D$2:$D$13");0);0)

Ne hipsut saavat olla kaavoissa oli joukkueiden nimissä välilyöntejä tai ei.
Tärkeää huomata että esim. Hongan välilehden nimi on silloin FC Honka.

Joku kysyi aiemmin jossakin yhteydessä että miksi käyttää excel'iä suomeksi. Se on hyvä kysymys...
0
Ylös
  Profiili
 
12.03.2014 19:25 <tophias> Kiitos jälleen. Itelläni oli myös ennen excel englanniksi,
12.03.2014 19:26 <tophias> joskus jouduin asentamaan sen uuskiksi ja nyt siis suomeksi
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2014, 13:41 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3495Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4258
Kassa: +224.25 yks. Palautus%: 102.20% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1480
Toisella välilehdellä dataa ja toisella yhteenvetoja. Datasivulla sarakkeessa A päivämäärä muodossa 2.3.2014, sarakkeessa B viikonpäivä muodossa maanantai ja sarakkeessa C lukuja. Kuinka saan yhteenvetosivulle laskettua yhteen sarakkeessa C olevat luvut, jos haluan mukaan esim. vain tammikuun maanantait? Eli, kuinka saada kaksi JOS-lauseketta samaan funktioon?

Joku helppikää, kiitos :)
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
02.04.2014 13:52 <Henkka> S.Mäenala vois perustaa maksullisen helpdeskin niin saatais
02.04.2014 13:53 <Henkka> vähän vastapainoa tähän vihjepalveluiden sarjatuleen.
02.04.2014 13:54 <Henkka> Vois esim. ostaa vaikka 10 exuvihjettä tarjoushintaan tms.
02.04.2014 13:58 <Henkka> Semmosii excel-krediittejä todella halvalla kun ostaa
02.04.2014 13:58 <Henkka> Vappuun mennessä.
02.04.2014 21:10 <S.Mäenala> Kommenttipojot taas Henkalle ;)
02.04.2014 21:12 <S.Mäenala> Mulla on jo maksuton helpdesk! Se riittää omiin palveluihin.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2014, 15:04 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.01.2007, 12:16Viestit: 2186
Pisteitä: 869
Kassa: +96.12 yks. Palautus%: 111.49% Panosten ka: 2.56 yks. Vetoja: 327
Tee apusarake, jossa kuukausi näkyy (kuten jo yhdessä apusarakkeessasi näkyy viikonpäivä). Ja sitten seuraavanlainen kaava:

{=SUM(IF(B:B="MAANANTAI";IF(D:D="TAMMIKUU";C:C;"")))}

Oletettu, että viikonpäivän apusarake on B ja kuukauden apusarake D ja yhteenlaskettavat arvot sarakkeessa C. Muista kuitata kaava solussa CTRL+SHIFT+ENTER (koska on vektorikaava). Nuo aaltosulkeet tulevat automaattisesti, kun kuittaa kaavan mainitsemallani tavalla, eli niitä ei tarvitse kirjoittaa. Vedin ulkomuistista, enkä pysty juuri nyt testaamaan, koska ei ole Exceliä käsillä. Toivotaan, että toimaa ;)
1

_________________
Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
02.04.2014 21:41 <S.Mäenala> lammpa-1 jaksaa aina auttaa..
02.04.2014 23:07 <lammpa-1> kun vaan tietää ja ehtii ;)
02.04.2014 23:08 <lammpa-1> joku toinen on tainnut pitää sitä free of charge
02.04.2014 23:08 <lammpa-1> helpdeskiä vähän enemmän kuitenkin ;)
10.04.2014 18:41 <mutanen_aapo> Kiitti! :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2014, 15:27 
Status: JäsenLiittynyt: 12.01.2009, 16:34Viestit: 1Paikkakunta: NorthPole
Pisteitä: 1
Moro. Täältä toivottavasti löytyy apu meikäläisen ongelmaan..
Olen laatinut lätkän ja futikse arvokisoihin kavereiden kesken pientä veikkausta ja päivittänyt pisteitä exceliin.
Haluisin että kun laitan tuloksen niin se laskee automaattisesti kaikille pisteet ja päivittää ne järjestykseen.

Toivottavasti ymmärsitte ongelman ja pystytte auttamaan. Kiitos jo etukäteen.
1


Liitteet:
Tiedoston kommentti: Tämä olis se alasivu missä pisteet olis järjestyksessä ja helppo tulostaa lista.
Screenshot_2014-04-02-14-51-17.png
Screenshot_2014-04-02-14-51-17.png [ 80.2 KiB | Katsottu 1913 kertaa ]
Tiedoston kommentti: Tää saattaa ollakki jopa mahdotonta, mutta onlo mahdollista saada laskettua maalit syötöt ja pisteet erikseen. Eli laittais johonkin erilliselle alasivulle esim. Stamkos tehnyt naalin niin se laskee ne automaattisesti niille jolla on stamkos maalipörssin voittajana?
Toi lohko järjestys onki varmaa viel monimutkasempi, mut se menee nyt vaik käsin.

Screenshot_2014-04-02-14-52-28.png
Screenshot_2014-04-02-14-52-28.png [ 120.22 KiB | Katsottu 1913 kertaa ]
Tiedoston kommentti: Tää on se isoin homma mihin ois kiva saada helpotusta.
Eli jokaisella osallistujalla on tulos. Jos veikkaa tuloksen oikein saa 3p jos oikea joukkue voittaa saa 1p jos tulos on täysin väärin 0p.
Onko mahdollista kun lyön ottelun oikean tuloksen tohon tulos kohtaan nii se laskis kaikille pisteet automaattisesti?

Screenshot_2014-04-02-14-52-06.png
Screenshot_2014-04-02-14-52-06.png [ 136.4 KiB | Katsottu 1913 kertaa ]

_________________
You'll Never Walk Alone
Ylös
  Profiili
 
02.04.2014 21:46 <S.Mäenala> Tätä tuskin kannattaa julkisesti käsitellä, joten lähetä...
02.04.2014 21:47 <S.Mäenala> minulle email-osoitteesi yv:nä niin naputtelen Sinulle...
02.04.2014 21:48 <S.Mäenala> pohjamallin.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2014, 21:40 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
mutanen_aapo kirjoitti:
Toisella välilehdellä dataa ja toisella yhteenvetoja. Datasivulla sarakkeessa A päivämäärä muodossa 2.3.2014, sarakkeessa B viikonpäivä muodossa maanantai ja sarakkeessa C lukuja. Kuinka saan yhteenvetosivulle laskettua yhteen sarakkeessa C olevat luvut, jos haluan mukaan esim. vain tammikuun maanantait? Eli, kuinka saada kaksi JOS-lauseketta samaan funktioon?

Joku helppikää, kiitos :)

Hyvää työtä taas lammpa-1:ltä!
Jos tietokanta on suurikokoinen ja hakuja tehdään paljon, on ehkä syytä rakentaa kevyempi sovellus. Perusmalli on tälläinen:

Kuva

Jos kuukausi on luokitteluperusteena, se on ensin otettava irti päiväyksestä (=MONTH(A3) ).
Samalla tavoin tietysti myös viikonpäivä (=WEEKDAY(A3) ).

kaavat:
=SUMIFS(C:C;B:B;G1;D:D;G2)
=COUNTIFS(B:B;G1;D:D;G2)

SUMIFS = SUMMA.JOS.JOUKKO
COUNTIFS = LASKE.JOS.JOUKKO

jos oikein muistan..
1
Ylös
  Profiili
 
02.04.2014 23:10 <lammpa-1> aina sieltä löytyy kevyempi ja nopeampi ratkaisu :D
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye