Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 03.12.2016, 20:43

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.08.2014, 17:51 
Status: JäsenLiittynyt: 22.02.2012, 21:40Viestit: 46
Pisteitä: 5
Kassa: +244.62 yks. Palautus%: 113.08% Panosten ka: 11.91 yks. Vetoja: 157
S.Mäenala kirjoitti:
Teppor kirjoitti:
Millaisella koodinpätkällä saan VBA:han sellaisen komennon että kun haen Excelin omalla tietojen haulla netistä dataa, niin se poistaisi kaiken turhan datan sen varsinaisen kiinnostavan tiedon päältä? Ts. tietoja haettaessa sen taulukon jonka haluan, päällä voi olla vaihtuva määrä eri rivejä jne. joten en saa kaavojani toimimaan suoraan päivityksen jälkeen. Olen koettanut nauhoittaa makroa jossa käytän ctrl+f -toimintoa löytääkseni taulukon otsikon ja sitten olen koettanut poistaa päältä kaiken A1-soluun saakka mutta ei toimi jos rivimäärä muuttuu...

Jos VBA:ssa QueryTables-objektilla hakee taulukkodataa niin ei sieltä kyllä pitäisi tulla muuta kuin se taulukko.

Jos käytät jotain muuta menetelmää ja ylimääräistä tavaraa tulee epämääräinen määrä ennen haluttua tietoa, joudutaan sitten etsiskelemään jotain avainsanaa tai tagia, josta data-alue voidaan tunnistaa.

Olisi vähän helpompi auttaa jos antaisit vähän tarkempia tietoja, esim. sivusto ja data, jonka tarvitset.

Kun esim. osoitteesta URLValue="http://www.betexplorer.com/soccer/england/premier-league/results/"
haetaan taulukon #1 data seuraavalla koodilla:

Koodi:
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="URL;" & URLValue, Destination:=Range("$A$2"))
    .Name = "TEMP1"
    .FieldNames = True
    .RowNumbers = False
    .FillAdjacentFormulas = False
    .PreserveFormatting = True
    .RefreshOnFileOpen = False
    .BackgroundQuery = True
    .RefreshStyle = xlOverwriteCells
    .SavePassword = False
    .SaveData = True
    .AdjustColumnWidth = False
    .RefreshPeriod = 0
    .WebSelectionType = xlSpecifiedTables
    .WebFormatting = xlWebFormattingNone
    .WebTables = "1"
    .WebPreFormattedTextToColumns = False
    .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
    .WebSingleBlockTextImport = False
    .WebDisableDateRecognition = True
    .WebDisableRedirections = True
    .Refresh BackgroundQuery:=False
End With

, saadaan tämännäköinen tuotos:

Kuva


Olen siis käyttänyt tuota Excelin "tiedot/internetistä" -komentoa saadakseni NHL:n joukkuekohtaiset viimeisimmät pelit viime kaudelta. Sivu esimerkiksi Anaheimin viimeisimpiin runkosarjapeleihin on: http://www.nhl.com/ice/gamestats.htm?se ... e=summary#
Tuolta olen ennen saanut noukittua tietyn taulukon mutta nykyään tuon sivun kun avaa Excelin komentoa käyttäen, on siellä vain vasemmassa yläkulmassa yksi mahdollinen nuoli jolla valitaan sitten koko sivun sälä. Mutta tuo VBA näyttää toki fiksummalta, puuttuuko tuosta alusta jotain määrityksiä?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.08.2014, 20:57 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Teppor kirjoitti:
Olen siis käyttänyt tuota Excelin "tiedot/internetistä" -komentoa saadakseni NHL:n joukkuekohtaiset viimeisimmät pelit viime kaudelta. Sivu esimerkiksi Anaheimin viimeisimpiin runkosarjapeleihin on: http://www.nhl.com/ice/gamestats.htm?se ... e=summary#
Tuolta olen ennen saanut noukittua tietyn taulukon mutta nykyään tuon sivun kun avaa Excelin komentoa käyttäen, on siellä vain vasemmassa yläkulmassa yksi mahdollinen nuoli jolla valitaan sitten koko sivun sälä. Mutta tuo VBA näyttää toki fiksummalta, puuttuuko tuosta alusta jotain määrityksiä?

Tämänkin sivun tapauksessa, niinkuin usein nykyisin, taulukkoja tuotetaan javascripteillä eikä TABLE-tägejä enää useinkaan näe.
Tästä saamme tietysti kiittää aktiivisia excel-imuroitsijoita. Sivustot eivät halua että suurella työllä tuotettua dataa haeskellaan korvauksetta mielin määrin.

Jos osaat makroja käyttää niin tuollaiset siivoamiset ovat helppoja. Pelkillä excel-toiminnoilla puuhaillessa työ jää pitkälti manuaaliseksi.
Seuraava koodinpätkä hakee nuo Anaheimin tulokset.
Varoitus: koodi tyhjentää aktiivisen excel-välilehden kokonaan ennen tietojen hakua!! Kokeilut kannattaa tehdä tyhjällä työkirjalla.

Koodi:
Option Explicit

Sub Macro1()

Dim i As Integer, j As Integer, k As Integer

ActiveSheet.UsedRange.Clear
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
    "URL;http://www.nhl.com/ice/gamestats.htm?season=20132014&gameType=2&team=ANA&viewName=summary" _
    , Destination:=Range("$A$1"))
    .Name = "Temp"
    .FieldNames = True
    .RowNumbers = False
    .FillAdjacentFormulas = False
    .PreserveFormatting = True
    .RefreshOnFileOpen = False
    .BackgroundQuery = True
    .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
    .SavePassword = False
    .SaveData = True
    .AdjustColumnWidth = False
    .RefreshPeriod = 0
    .WebSelectionType = xlEntirePage
    .WebFormatting = xlWebFormattingNone
    .WebPreFormattedTextToColumns = True
    .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
    .WebSingleBlockTextImport = False
    .WebDisableDateRecognition = False
    .WebDisableRedirections = False
    .Refresh BackgroundQuery:=False
End With
For i = 1 To 1000
    If InStr(Cells(i + 1, 2).Value, "Visitor") > 0 Then Exit For
Next i
For j = 1 To 33
    For k = 1 To 18
        Cells(j, k).Value = Cells(i + j, k).Value
    Next k
Next j
Range("A34:R1000").Clear

End Sub
5
Ylös
  Profiili
 
20.08.2014 21:27 <Teppor> Kiitos paljon!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 21.08.2014, 17:07 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Tämä viesti liittyy pariinkin asiaan.
Ensinnäkin postitan tässä ylläoleviin nimimerkin Teppor kysymyksiin liittyen näppärän NHL-työkalun, jolla sivustolta nhl.com voi hakea joukkueiden ottelutilastoja viime kausilta.
Toiseksi ja ehkä tärkein syy tähän postiin on aiemmin puheena ollut 'kevyt' VBA-kurssi, jota syksyn mittaan voitaisiin käydä, sikäli kuin sellaiselle löytyy perusteita ja kiinnostusta.

Työkalu tuottaa seuraannäköistä änäri-dataa:

Kuva

Työkirjaan on valmiiksi kirjattu asetukset SEASON, GAME TYPE, TEAM ja REPORT sivuston oman asettelun mukaisesti. Mukana tuleva perustason makro huomioi näistä kuitenkin vain season - ja team -asetukset.
Kerralla saadaan valitun joukkueen kaikkien runkosarjaotteluiden tilastot kyseiseltä kaudelta kuvan mukaisina.

Linkki:
https://drive.google.com/file/d/0B5MepY ... sp=sharing

Opiskeluhaluiset: Äänestys naapuriketjussa!
10
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 05.09.2014, 14:14 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2013, 11:27Viestit: 85
Pisteitä: 186
Kassa: +7.26 yks. Palautus%: 100.48% Panosten ka: 5.70 yks. Vetoja: 265
Tervehdys!

Tuli seuraava probleema vastaan. Yritän saada pelaajien tilastoja exceliin. Normaalisti tämä on toiminut tuolla Query toiminnolla vai mikä liekään. Haen siis liigaan päivittyviä pelaaja tilastoja ja mielestäni liigapörssi tarjonnee tähän hyvät statsit. Esim Liigan omat sivut eivät ole vielä edes päivittyneet.

Eli jos nyt otetaan esimerkiksi Blues. Haluaisin tältä sivulta tuon tilasto taulukon exceliin. Se kuitenkin heittää jotain herjaa. Mikä avuksi?

Kiitos jo etukäteen!
0

_________________
Panostus 1-20 yks. 20 yks=2% pelikassasta.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
05.09.2014 17:44 <Finbet> tuo herjaa jotain on hiukan laaja käsite, kerro tarkemmin
05.09.2014 17:44 <Finbet> itsellä ainakin toimi ihan normaalisti tuolla menetelmällä
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 05.09.2014, 22:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Katsomovalmentajat kirjoitti:
Tervehdys!

Tuli seuraava probleema vastaan. Yritän saada pelaajien tilastoja exceliin. Normaalisti tämä on toiminut tuolla Query toiminnolla vai mikä liekään. Haen siis liigaan päivittyviä pelaaja tilastoja ja mielestäni liigapörssi tarjonnee tähän hyvät statsit. Esim Liigan omat sivut eivät ole vielä edes päivittyneet.

Eli jos nyt otetaan esimerkiksi Blues. Haluaisin tältä sivulta tuon tilasto taulukon exceliin. Se kuitenkin heittää jotain herjaa. Mikä avuksi?

Kiitos jo etukäteen!

Finbet kirjoitti:
tuo herjaa jotain on hiukan laaja käsite, kerro tarkemmin
itsellä ainakin toimi ihan normaalisti tuolla menetelmällä
Finbet, miksi et kerro kysyjälle kuinka tuo taulukko haetaan Query-toiminnolla, sen sijaan että kyselet turhanpäiväisiä.
Kuulisin minäkin hyvin mielelläni tuosta menetelmästä...

Kirjoitin itse tätä tehtävää varten makro-sovelluksen, joka hakee kyseisen taulukon:

Kuva

Jätän sen nyt postittamatta koska on tietysti monin verroin kätevämpää jos tiedot saadaan haettua ilman skriptejä. Odotellaan siis tuota Finbet'in selvitystä asiasta.
1
Ylös
  Profiili
 
07.09.2014 14:56 <Katsomovalmentajat> Muutoin homma toimii paitsi Kärppiä ja Ässiä ei hae?
07.09.2014 17:40 <S.Mäenala> Iltiksen sivustolla on bugi eivätkä Kärppien/Ässien sivut
07.09.2014 17:42 <S.Mäenala> toimi InternetExplorer'illa. Laita sivuston ylläpidolle asi-
07.09.2014 17:43 <S.Mäenala> asta valitus niin tuo ehkä korjaantuu.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 06.09.2014, 14:07 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 10.09.2013, 11:27Viestit: 85
Pisteitä: 186
Kassa: +7.26 yks. Palautus%: 100.48% Panosten ka: 5.70 yks. Vetoja: 265
Juuri kyseiset taulukot haluan exceliin kun tuossa ylempänä Mäenala on tehnyt. Minun tapauksessani siis kun mene Data->From web->menen kyseiselle sivulle->valitsen noilla "checkbox" iconeilla nuo kyseiset taulukot->painan import niin heittää herjaa "This web query returned no data". Ennen en ole törmännyt kyseiseen ongelmaan. Kiitoksia taas avusta. Ja jos ei tähän apua löydy niin viitsitkö Mäenala laittaa vaikka YV:llä tuota makroa?

Kiitokset taas!
0

_________________
Panostus 1-20 yks. 20 yks=2% pelikassasta.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
06.09.2014 15:36 <S.Mäenala> YV lähetetty.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 07.09.2014, 18:01 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Katsomovalmentajat kirjoitti:
Muutoin homma toimii paitsi Kärppiä ja Ässiä ei hae?

Todella heikkoa sivustosuunnittelua IltaSanomilla.

Internet Explorer'issa esim. Kärppien sivun näkymä on tälläinen:

Kuva

Kun VBA-sovelluksia Excel'iin kirjoitetaan on käytännössä pakko kirjoittaa selainapplikaatio IE:lle.
Silloin kaikki data, jonka sovellus voi ylläolevan näköiseltä sivulta repiä, jää aika vähiin. :(

Asian luulisi korjaantuvan jos siitä laittaa sivuston ylläpidolle ilmoituksen.

Kärppiä ja Ässiä lukuunottamatta muiden joukkueiden sivut toimivat moitteetta.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.09.2014, 11:33 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Hei!

Haluaisin oppia tekemään seuraavanlaisen makron excel 2013:ssa. Minulla on esim solussa A1 jokin arvo. Sitten minulla on solussa B1 sama arvo kuin solussa A1. Nyt solun a1 arvo muuttuu jossakin vaiheessa ja tarvitsisin seuraavanlaisen makron, joka ilmoittaa jos solun arvo on muuttunut ja paljonko.

Myös seuraavanlainen viritelmä olisi hyvä:

Sama tilanne kuin yllä, mutta solussa A1 on otsikko Arvo1: ja solussa b1 itse arvo, esim 1. Vastaavasti solussa c1 on sama otsikko kuin solussa a1 eli Arvo1: ja solussa d1 sama arvo kuin solussa b1 eli . Tilanne näyttää siis tältä

Solu A1: Arvo1:
Solu B1: 1
Solu C1: Arvo1:
Solu d1: 1

Nyt jossain vaiheessa kohta Arvo1: pomppaakin esim soluun A4 ja tämä arvo1 muuttuu arvoon 2, joka löytyy solusta B4. Alkuperäisen Arvo1:sen tiedot lytyvät edelleen soluista c1 ja d1. Nyt tarvitsin makron (tai muun viritelmän ilman makroa) joka onnistuu silti vertailemaan Arvon1 muutoksen vaikka sen päivitety tiedot ovat hypänneet työkirjassa.

Eli tältä näyttää tilanne päivityksen jälkeen:
Solu A4: Arvo1:
Solu B4: 2
Solu C1: Arvo1:
Solu d1: 1
Eli pitäisi saada automaattisesti havaittua että arvo1 on kasvanut 100%


Kiitos jos joku viitsii auttamaan tällaista turistia
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.09.2014, 18:35 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
_Iletus_ kirjoitti:
Hei!

Haluaisin oppia tekemään seuraavanlaisen makron excel 2013:ssa. Minulla on esim solussa A1 jokin arvo. Sitten minulla on solussa B1 sama arvo kuin solussa A1. Nyt solun a1 arvo muuttuu jossakin vaiheessa ja tarvitsisin seuraavanlaisen makron, joka ilmoittaa jos solun arvo on muuttunut ja paljonko.

Myös seuraavanlainen viritelmä olisi hyvä:

Sama tilanne kuin yllä, mutta solussa A1 on otsikko Arvo1: ja solussa b1 itse arvo, esim 1. Vastaavasti solussa c1 on sama otsikko kuin solussa a1 eli Arvo1: ja solussa d1 sama arvo kuin solussa b1 eli . Tilanne näyttää siis tältä

Solu A1: Arvo1:
Solu B1: 1
Solu C1: Arvo1:
Solu d1: 1

Nyt jossain vaiheessa kohta Arvo1: pomppaakin esim soluun A4 ja tämä arvo1 muuttuu arvoon 2, joka löytyy solusta B4. Alkuperäisen Arvo1:sen tiedot lytyvät edelleen soluista c1 ja d1. Nyt tarvitsin makron (tai muun viritelmän ilman makroa) joka onnistuu silti vertailemaan Arvon1 muutoksen vaikka sen päivitety tiedot ovat hypänneet työkirjassa.

Eli tältä näyttää tilanne päivityksen jälkeen:
Solu A4: Arvo1:
Solu B4: 2
Solu C1: Arvo1:
Solu d1: 1
Eli pitäisi saada automaattisesti havaittua että arvo1 on kasvanut 100%


Kiitos jos joku viitsii auttamaan tällaista turistia

"Pomppaamis"-kohtaa en oikein ymmärtänyt...

Arvon muuttumista välilehdellä väijytään tavallisesti kirjoittamalla EventHandler tapahtumalle Worksheet_Change.
Seuraava yksinkertainen esimerkki on varmasti helposti sovellettavissa Sinun tapaukseesikin:

Kuva

Tässä tapahtumakäsittelijä
- lukee solun A2 arvon muutoksen ja laskee arvot soluihin B2 - D2
- ei salli muita muutoksia soluihin B2 - D2 (muutokset nollataan)
- välilehden muiden osien solumuutoksia käsittelijä ei noteeraa

Sovellus on ladattavissa tästä:
https://drive.google.com/file/d/0B5MepY ... sp=sharing

Hope this helps...
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.09.2014, 20:52 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Selitän vielä tuon pomppaamisen:

Iletus pelaa pokeria ja tuloksia saadaan exceliin automaattisesti

Ennen iltaa Iletus tulee ensimmäisenä pelipaikalle ja automaattisesti saadaan seuraavanlainen tilanne:

Solussa A1 lukee: "Iletuksen rahat"
Ja solussa B1 on arvo: 10€

Nämä kopioidaan vastaavasti soluihin C1 ja D1, jotta saadaan paljonko rahaa minulla oli alkutilanteessa

Eli:
solussa C1 lukee: "Iletuksen rahat"
ja Solussa D1 on arvo: 10€

Illanmittaan muitakin on tullut paikalle, Peliä on pelattu ja tunnin päästä excel hakee tulokset automaattisesti:

Solussa A1 lukee: "S.Mäenalan rahat:"
Solussa B1 on arvo: 100€
Solussa A2 lukee: "Iletuksen rahat"
Solussa B2 on arvo: 11€
Solussa A3 lukee: "Jyrkin rahat"
Solussa B3: 14€
jne.

Nyt haluaisin, että excel automaattisesti osaisi etsiä päivitetystä datasta kohdan "Iletuksen rahat" ja poimia sen vieressä olevan arvon ja verrata sitä arvoon joka on solussa D1. Tämän vertailun tuloksen sitten voisi laittaa mihin soluun haluaa. Eli minua ei siis kiinnosta mäenalan rahatilanne pätkääkään vaan haluaisin, että excel suodattaa vain sen mitä haluan.

On niin sekavasti esitetty, että jos ei mene perille mitä haen niin ei se välttämättä ole ihme.

Ja kiitos Mäenalalle vastauksesta jo tuohon aiempaan pohdintaan!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.09.2014, 21:37 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
_Iletus_ kirjoitti:
Selitän vielä tuon pomppaamisen:

Iletus pelaa...

Mäenala on nyt ilmeisesti vääntänyt liikaa makroja...
Tämä hoituu pelkällä excel-kaavalla.

Jos haluat muutoksen näkyvän prosentteina esim. solussa D2, kirjoita siihen kaava:

=(INDEX(B:B;MATCH("Iletuksen rahat";A:A;0))/D1-1)*100

suomeksi:

=(INDEKSI(B:B;VASTINE("Iletuksen rahat";A:A;0))/D1-1)*100

Tämän toiminta edellyttää että Iletuksen rahat solussa D1 on kopioitu arvona, ei kaavana.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.09.2014, 22:59 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
JES!

Jotain tällaista tähän hainkin. Arvelin ettei siihen tarvitse makroa vaan löytyy jostain funktiosta, mutta kun ei kukaan ole neuvonut miten tuo tehdään. Tuhannesti kiitoksia!
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.09.2014, 13:25 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Pääsin paljon eteenpäin projektissani eilisen jäljiltä. Vielä on kuitenkin yksi mutka matkassa jota en saa ratkaistua

Minulla tulee esim sarakkeisiin f3-f5:numeroarvo sitten sarakkeessa f6: on tekstiä ja taas sarakkeissa f7-f9 numeroita.

Haluan kopioita numeroarvot vastaaviin sarakkeisiin g3-g9 ehdolla: esim: jos sarakkeessa f6 on tekstiä, niin arvo on nolla, tai arvo on f6.

Eli nyt sarakkeisiin g3-g5 pitäisi tulla arvot mitkä on f3-f5:ssa mutta g6:ssa arvon pitäis olla nolla


Onnistuuko jotenkin?
0
Ylös
  Profiili
 
09.09.2014 16:59 <HasHasHas> =JOS(ONTEKSTI(F3);0;F3)
09.09.2014 17:00 <HasHasHas> =IF(ISTEXT(F3);0;F3)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.09.2014, 11:24 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Vielä yksi kysymys ja lupailen olla vähän aikaa hiljaa.

Miten vois ratkaista tämän ongelman? Minulla tulee samaan excel-työkirjaan päivittyviä desimaaliarvoja. Harmikseni osa arvoista tulee desimaalipilkun kera ja osa desimaalipisteen. Osaan kyllä vaihtaa asetukset niin, että jompikumpi toimii desimaalierottimena, mutta nyt kun molempia muotoja tulee niin meneekin hankalaksi. Ja sanomattakin selvää on, että näitä numeroita pitäisi pystyä keskenään laskemaan, joka ei nyt onnistu, koska tulkitsee toisen luvuksi ja toisen tekstiksi.

Kiitos kaikille, jotka ovat neuvoneet yllä!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.09.2014, 12:43 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.01.2007, 12:16Viestit: 2186
Pisteitä: 869
Kassa: +96.12 yks. Palautus%: 111.49% Panosten ka: 2.56 yks. Vetoja: 327
_Iletus_ kirjoitti:
Vielä yksi kysymys ja lupailen olla vähän aikaa hiljaa.

Miten vois ratkaista tämän ongelman? Minulla tulee samaan excel-työkirjaan päivittyviä desimaaliarvoja. Harmikseni osa arvoista tulee desimaalipilkun kera ja osa desimaalipisteen. Osaan kyllä vaihtaa asetukset niin, että jompikumpi toimii desimaalierottimena, mutta nyt kun molempia muotoja tulee niin meneekin hankalaksi. Ja sanomattakin selvää on, että näitä numeroita pitäisi pystyä keskenään laskemaan, joka ei nyt onnistu, koska tulkitsee toisen luvuksi ja toisen tekstiksi.

Kiitos kaikille, jotka ovat neuvoneet yllä!



1. Valitse kaikki ne solut joista haluat pisteen tai pilkun vaihtuvan
2. Valikoista:
Edit -> Replace -> valitse korvattavaksi vaikka pilkku ja korvaajaksi piste ->Replace All -> "Jippii" :D
1

_________________
Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
12.09.2014 12:44 <lammpa-1> suomeksi taitaa olla
12.09.2014 12:44 <lammpa-1> muokkaa -> korvaa -> korvaa kaikki
12.09.2014 15:50 <_Iletus_> https://www.youtube.com/watch?v=s7H7p80kZN8
12.09.2014 16:57 <lammpa-1> :D ollos hyvä vaan :D
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.09.2014, 18:35 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
_Iletus_ kirjoitti:
Vielä yksi kysymys ja lupailen olla vähän aikaa hiljaa.

Miten vois ratkaista tämän ongelman? Minulla tulee samaan excel-työkirjaan päivittyviä desimaaliarvoja. Harmikseni osa arvoista tulee desimaalipilkun kera ja osa desimaalipisteen. Osaan kyllä vaihtaa asetukset niin, että jompikumpi toimii desimaalierottimena, mutta nyt kun molempia muotoja tulee niin meneekin hankalaksi. Ja sanomattakin selvää on, että näitä numeroita pitäisi pystyä keskenään laskemaan, joka ei nyt onnistu, koska tulkitsee toisen luvuksi ja toisen tekstiksi.

Kiitos kaikille, jotka ovat neuvoneet yllä!

Jos haluat välttää käsin tehtäviä työvaiheita, laskut voi tehdä myös kaavoilla.

Esim. (desimaalierotin = piste)
solu A1solu B1solu C1
12,2512.75SUMMA ?

Kirjoita soluun C1 kaava:

=VALUE(SUBSTITUTE(A1;",";"."))+B1

[suomeksi: =ARVO(VAIHDA(A1;",";"."))+B1 ]

Pelkkä SUBSTITUTE'kin riittää koska excel tekee type conversion'in automaattisesti...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.10.2014, 12:47 
Status: JäsenLiittynyt: 19.11.2009, 11:45Viestit: 2303Paikkakunta: Kupittaa, Tku
Pisteitä: 1115
Kassa: +76.24 yks. Palautus%: 111.02% Panosten ka: 2.58 yks. Vetoja: 268
Osaako joku neuvoa miten saan soluista pois nämä; ###, kun siinä on jokin kaava. Nuo risuaidat tulee juuri silloin, kun kaikissa soluissa ei ole lukuja mitä siihen kaavaan käytetään. Silloin taas Excel ei osaa laskea mitään laskutoimituksia koskien niitä soluja jotka siältävät näitä risuaitoja. Tämä on varmaan joku perusjuttu, jota en vaan nyt hoksaa millään..
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
14.10.2014 14:28 <S.Mäenala> Virhetilanteet hoidetaan tavallisesti ilmoittamalla kaavan
14.10.2014 14:29 <S.Mäenala> .. default -arvo, esimerkiksi: =IFERROR(A1/B1;0)
14.10.2014 14:29 <S.Mäenala> .. suomenkiel. muoto: =JOSVIRHE(A1/B1;0)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.10.2014, 14:08 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 13:22Viestit: 1309
Pisteitä: 190
Betsaari kirjoitti:
Osaako joku neuvoa miten saan soluista pois nämä; ###, kun siinä on jokin kaava. Nuo risuaidat tulee juuri silloin, kun kaikissa soluissa ei ole lukuja mitä siihen kaavaan käytetään. Silloin taas Excel ei osaa laskea mitään laskutoimituksia koskien niitä soluja jotka siältävät näitä risuaitoja. Tämä on varmaan joku perusjuttu, jota en vaan nyt hoksaa millään..

Esimerkiksi ONLUKU palauttaa tosi, jos solussa on lukuarvo tai kaavan antama tulos on lukuarvo. Tuota voi sitten käyttää JOS-funktiossa tai vastaavassa.
0

_________________
Seuranta
Vedonlyöntityökaluja
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.10.2014, 15:04 
Status: JäsenLiittynyt: 19.11.2009, 11:45Viestit: 2303Paikkakunta: Kupittaa, Tku
Pisteitä: 1115
Kassa: +76.24 yks. Palautus%: 111.02% Panosten ka: 2.58 yks. Vetoja: 268
Ei nyt mene vaan jakeluun. Joudutte vääntämään rautalangasta :D

Eli mulla on näin yksinkertainen laskutoimitus:

T286 solussa on =(L786/$F$3)/0,002
L786 solussa ei ole lukuarvoa (tulee myöhemmin)
F3 solussa on lukuarvo

Niin nyt se siis ilmoitaa tuohon soluun T286 sen risuaitahässäkän ja tämä nyt johtuu varmaan siitä, että solussa L786 ei ole vielä lukuarvoa. Se ei hyväksy tuon kaavan eteen jos -sanaa ja muitakaan mitä olen kokeillut nyt. Miten saan solun tyhjäksi, eli ne risuaidat veks, kun sellainen on kuitenkin mahdollista? Tuo sen takia, että tarvitsen sen solun erääseen toiseen kaavaan, mutta sekin kaava on nyt sekaisin, koska risuaidat.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.10.2014, 15:20 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 17:19Viestit: 2468Paikkakunta: Hollola
Pisteitä: 2043
Kassa: +70.36 yks. Palautus%: 101.35% Panosten ka: 4.01 yks. Vetoja: 1300
Betsaari kirjoitti:
Ei nyt mene vaan jakeluun. Joudutte vääntämään rautalangasta :D

Eli mulla on näin yksinkertainen laskutoimitus:

T286 solussa on =(L786/$F$3)/0,002
L786 solussa ei ole lukuarvoa (tulee myöhemmin)
F3 solussa on lukuarvo

Niin nyt se siis ilmoitaa tuohon soluun T286 sen risuaitahässäkän ja tämä nyt johtuu varmaan siitä, että solussa L786 ei ole vielä lukuarvoa. Se ei hyväksy tuon kaavan eteen jos -sanaa ja muitakaan mitä olen kokeillut nyt. Miten saan solun tyhjäksi, eli ne risuaidat veks, kun sellainen on kuitenkin mahdollista? Tuo sen takia, että tarvitsen sen solun erääseen toiseen kaavaan, mutta sekin kaava on nyt sekaisin, koska risuaidat.

Kyllä mulle tulee nolla tuohon T286-soluun noilla kaavoilla ja tyhjällä solulla. Tosin jos sulla on vaikka tekstiä siinä, niin sit tulee virheilmoitus. Tuon pystyy esim. näin kiertämään: T286 =jos(onluku(L786);(L786/$F$3)/0,002;0). Tuo siis sijoittaa soluun T286, jos L786 ei sisällä lukua.
0

_________________
Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.10.2014, 15:28 
Status: JäsenLiittynyt: 19.11.2009, 11:45Viestit: 2303Paikkakunta: Kupittaa, Tku
Pisteitä: 1115
Kassa: +76.24 yks. Palautus%: 111.02% Panosten ka: 2.58 yks. Vetoja: 268
jone kirjoitti:
Kyllä mulle tulee nolla tuohon T286-soluun noilla kaavoilla ja tyhjällä solulla. Tosin jos sulla on vaikka tekstiä siinä, niin sit tulee virheilmoitus. Tuon pystyy esim. näin kiertämään: T286 =jos(onluku(L786);(L786/$F$3)/0,002;0). Tuo siis sijoittaa soluun T286, jos L786 ei sisällä lukua.


Kyllä se solu L786 on vaan tyhjä. Se ilmoittaa solussa T286 #ARVO!, kun menee sen risuaidan päälle osoittimella. Mutta tuolla sinun kaavallasi ongelma katosi, joten tytytyty!

Nämä Excelit kiusaa välillä meitä vaan ihan tahallaan :x
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
14.10.2014 19:09 <lammpa-1> tiedoksi, se risuaitahässäkkä tulee siihen siksi
14.10.2014 19:09 <lammpa-1> että solu on niin kapea, ettei virheilmoitus mahdu näkymään
14.10.2014 19:09 <lammpa-1> jos levennät sitä saraketta, niin se virheilmoitusnäkyy.
14.10.2014 19:10 <lammpa-1> Tässä kohtaa virheilmoitus tulee siksi, että kun tuo L786 on
14.10.2014 19:11 <lammpa-1> tyhjä, niin sä yrität silloin jakaa nollaa tolla F3 solussa
14.10.2014 19:11 <lammpa-1> olevalla luvulla
14.10.2014 19:12 <lammpa-1> öh... eikun silloin pitäisi todellakin tulla 0... en tajuu..
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.11.2014, 13:31 
Status: JäsenLiittynyt: 06.01.2011, 12:36Viestit: 2
Pisteitä: 2
Moi,

On tullut tätä foorumia seurattua jo jokunen vuosi, vetoja olen lyönyt samalla mutu tuntumalla siinä tietenkään menestymättä? Tänä syksynä päätin ottaa lusikan käteen ja alkaa vääntämään jotain Excel taulukkoa vetojen avuksi. Muutaman kuukauden työllä olen jo jotain saanut aikaiseksi, tosin kaikkien taulukoiden/tilastojen ylläpito on verrattain työlästä ja aikaa vievää manuaalisesti tehtynä. Excel kokemusta kun ei ole kuin töissä tehdyt perus jutut. Kysymys koskeekin tätä tapausta.

S.Mäenala kirjoitti:
AinaVituiks kirjoitti:
Eli historia tiedot erillisellä excel työkirjalla...
... huh huh! voiko tätä enää vaikeemmiin selittää! pahoittelut

Näitä on tosiaan vaikea lyhyesti selittää, mutta annetaan kuvan taas puhua:

Kuva

Ylemmät kaavat näyttävät kuinka tiedot poimitaan kun ne ovat saman työkirjan samalla välilehdellä.

Pitemmät kaavat hakevat tiedot toisesta työkirjasta.
Työkirjojen ja välilehtien nimet tietysti on korvattava vastaamaan kulloistakin tilannetta.

OFFSET lienee suomeksi SIIRTYMÄ ja MATCH mahdollisesti VASTINE. :?


Miten tässä tuo kaava syötetään Exceliin? Itsellä ainakin tulee alla oleva laatikko kun valitsen SIIRTYMÄ kaavan, enkä saa siihen kyllä syötettyä esimerkin mukaista kaavaa? Vai onko yllä olevalla ohjeella jotain tekemistä esim VB ohjelmoinnin kanssa?

Kuva
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.11.2014, 17:40 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
hoblaa kirjoitti:
Moi,
...
Miten tässä tuo kaava syötetään Exceliin? Itsellä ainakin tulee alla oleva laatikko kun valitsen SIIRTYMÄ kaavan, enkä saa siihen kyllä syötettyä esimerkin mukaista kaavaa? Vai onko yllä olevalla ohjeella jotain tekemistä esim VB ohjelmoinnin kanssa?

Moi!
Ei ole mitään tekemistä VB-ohjelmoinnin kanssa.

Jos haluan kirjoittaa soluun I2 kaavan =OFFSET($C$1;MATCH(H2;$B$2:$B$4;0);0)
toimin näin:

Kuva

1. Klikkaan solua I2 ja alan kirjoittaa "=offs". Tässä vaiheessa excel ehdottaa funktiota OFFSET. Kaksoisklikkaan sanaa OFFSET.
2. Tilanne 2-klikkauksen jälkeen.
3. Klikkaan solua C1 ja välittömästi tämän jälkeen painan funktionäppäintä F4. Tilanne tämän jälkeen.
4. Kirjoitan ";ma". Tässä vaiheessa excel ehdottaa funktiota MATCH. Kaksoisklikkaan sanaa MATCH.
5. Klikkaan solua H2 ja kirjoitan puolipisteen. Tilanne tämän jälkeen.
6. Maalaan alueen B2:B4.
7. Välittömästi maalauksen jälkeen painan funktionäppäintä F4. Tilanne tämän jälkeen.
8. Kirjoitan kaavan lopun ";0);0)"

Tekstissä olevat lainausmerkit ovat vain selvennyksenä, niitä ei kirjoiteta excel'iin.
2
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.11.2014, 18:45 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 19:32Viestit: 3438Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 2081
Meillä maalla on myös käytössä excelin kaavoissa yksinkertaisempi tapa. Jos haluan kirjoittaa soluun I2 kaavan =OFFSET($C$1;MATCH(H2;$B$2:$B$4;0);0) toimin näin:

1. maalaan hiirellä tekstin =OFFSET($C$1;MATCH(H2;$B$2:$B$4;0);0) ja painan CTRL+C (copy)
2. Klikkaan solua I2 ja kaavarivillä painan CTRL+V (paste) + painan enter

Ei tule esiin laatikoita tai mitään muutakaan dialogia exceliltä ja kaava uppoaa nätisti. Tai sitten ongelmasta meni jotain ohi :oops: Itse editoin paljon Excelin kaavarimpsuja Notepadissa kun noihin dialogeihin menee hermot, ja sitten aina copy-pastella runttaan sen suoraan tuohon kaavariville takaisin.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.11.2014, 19:17 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Neo kirjoitti:
Meillä maalla on myös käytössä excelin kaavoissa yksinkertaisempi tapa. Jos haluan kirjoittaa soluun I2 kaavan =OFFSET($C$1;MATCH(H2;$B$2:$B$4;0);0) toimin näin:

1. maalaan hiirellä tekstin =OFFSET($C$1;MATCH(H2;$B$2:$B$4;0);0) ja painan CTRL+C (copy)
2. Klikkaan solua I2 ja kaavarivillä painan CTRL+V (paste) + painan enter

Ei tule esiin laatikoita tai mitään muutakaan dialogia exceliltä ja kaava uppoaa nätisti. Tai sitten ongelmasta meni jotain ohi :oops: Itse editoin paljon Excelin kaavarimpsuja Notepadissa kun noihin dialogeihin menee hermot, ja sitten aina copy-pastella runttaan sen suoraan tuohon kaavariville takaisin.

Maalla kaikki on paljon helpompaa Neo!

Kyky kirjoittaa kaavoja itsenäisesti on jokaisen excel'istin perusvaatimus, ilman sitä kannattaa siirtyä 'tupakkiaskin kanteen' mutu-mieheksi.
Kirjoitin tuon oman vastaukseni tästä lähtökohdasta.
Harvoin on Neo Notepad'eineen tai Mäenala kaavoineen saatavilla ja joka tapauksessa kaavat joutuu vielä sopeuttamaan omaan työkirjaympäristöön.

Itsellä ilmeisesti asetukset jotenkin pielessä mutta esim. ylläolevia kaavoja kirjoittaessa minun excel'issäni ei avaudu ainoatakaan dialogi-ikkunaa. :(

Eipä siinä mitään, tärkeä huomautus Neolta! Copy/Paste on keskeinen työmenetelmä kaikissa tilanteissa. :peukku:
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye