Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 05.12.2016, 17:43

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 21.11.2014, 14:57 
Status: JäsenLiittynyt: 06.01.2011, 12:36Viestit: 2
Pisteitä: 2
Kiitos S.M hienosta selvennyksestä. Nyt saan taulukot päivittymään automaattisesti ja jää aikaa muuhunkin :D
1
Ylös
  Profiili
 
22.11.2014 11:58 <S.Mäenala> Ole hyvä hoblaa!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.11.2014, 12:03 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
Jos saisin seuraavanlaiseen ongelmaan ratkaisun foorumin excel-tietäjiltä, niin olisin hyvin kiitollinen :) :

Minulla on tietyillä solualueilla joukkueen ryhmitys ja pelaajan arvot merkattuna seuraavasti:
Kuva

Kuva

Kuinka saisin Manolasin nimen kirjoittamalla kyseiselle solualueelle haettua ainoastaan defending-arvon miehen pelipaikan (DC= defender central) perusteella? Eli tyyliiin jos tällä solualueella on "Manolas", hae pelaajarekisteristä "Manolas" ja riippuen hänen pelipaikasta hae tietyt arvot ja laske ne yhteen.

Kiitos :peukku:
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.11.2014, 17:05 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Tarkoitatko Aapo jotain tämäntapaista:

Kuva

Pelaaja-rekisteri tietysti voi olla vaikka toisessa työkirjassa. Laitoin sen tuohon niin mahtuu samaan kuvaan.
Pelaajien numeroilla ei tässä ole merkitystä, tulivat kopioidessa AS Roman sivuilta...

Laitoin malliksi maalivahdeille ja puolustajille defencing lukeman, keskikentälle molemmat ja hyökkääjille attacking arvon.
Näitä voi luonnollisesti laskea haluamallaan tavalla.

En laita tähän esimerkissä käytettyjä kaavoja kun en ole varma onko tuo malli se mitä haet.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.11.2014, 17:48 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
S.Mäenala kirjoitti:
Tarkoitatko Aapo jotain tämäntapaista:

Kuva

Pelaaja-rekisteri tietysti voi olla vaikka toisessa työkirjassa. Laitoin sen tuohon niin mahtuu samaan kuvaan.
Pelaajien numeroilla ei tässä ole merkitystä, tulivat kopioidessa AS Roman sivuilta...

Laitoin malliksi maalivahdeille ja puolustajille defencing lukeman, keskikentälle molemmat ja hyökkääjille attacking arvon.
Näitä voi luonnollisesti laskea haluamallaan tavalla.

En laita tähän esimerkissä käytettyjä kaavoja kun en ole varma onko tuo malli se mitä haet.

Juuri tuollaiselta, mutta että jos vaikkapa Manolaksen paikaksi vaihdettäisiin D -> F, niin arvoksi tulisikin miehen attacking-arvo.
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.11.2014, 10:35 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
mutanen_aapo kirjoitti:
Juuri tuollaiselta, mutta että jos vaikkapa Manolaksen paikaksi vaihdettäisiin D -> F, niin arvoksi tulisikin miehen attacking-arvo.

Roolimuutokset aiheuttavat pieniä muutoksia. Jaoin tässä kentän kolmeen alueeseen: puolustus, keskikenttä ja hyökkäys, kuvion mukaisin rivein.
Mallin voi yksinkertaistaa seuranlaiseksi:

Kuva

Pitemmät kaavat tekstinä:
=SUMPRODUCT(($A$1:$G$10=I4)*ROW($A$1:$G$10))
=IF(N4>6;OFFSET(I4;0;2);IF(N4>3;OFFSET(I4;0;4);IF(N4>0;OFFSET(I4;0;3);"")))

Suomalaiset funktionimet:
SUMPRODUCT = TULOJEN.SUMMA
ROW = RIVI
IF = JOS
OFFSET = SIIRTYMÄ
COUNT = LASKE
SUM = SUMMA

Jos Manolaksen siirtää hyökkäykseen niin kentällisen vahvuus laskee 49:ään.
0
Ylös
  Profiili
 
27.11.2014 13:36 <mutanen_aapo> Kiitos!:) Testailen ja katsotaan miten lähtee toimimaan.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 01:35 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
Lisää samaan aiheeseen liittyen:

Haluan, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas laitan soluun A1 "F", niin B1 tuleekin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla (JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4))), mutta jostain syystä ei toimi.

Edit. Boldatut korjattu
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!


Viimeksi muokannut mutanen_aapo päivämäärä 28.11.2014, 09:20, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili Seuranta
 
28.11.2014 10:43 <jone> Oisko summien sijaan yksinkertaisesti (A2+A3) ja (A2+A4).
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 08:06 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.01.2007, 12:16Viestit: 2186
Pisteitä: 869
Kassa: +96.12 yks. Palautus%: 111.49% Panosten ka: 2.56 yks. Vetoja: 327
Ei excel osaa kirjaimia yhteen laskea.... eli jos sulla on solussa A1 kirjain D, niin ei summa A1+A2 tietenkään onnistu....

Jos haluat kirjaimia yhdistellä merkkijonoksi esim A1 solussa on D ja A2 solussa on M ja haluat "summaksi" DM, niin käytä CONCATENATE-funktiota (taitaa olla suomeksi KETJUTA)
0

_________________
Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 09:22 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
lammpa-1 kirjoitti:
Ei excel osaa kirjaimia yhteen laskea.... eli jos sulla on solussa A1 kirjain D, niin ei summa A1+A2 tietenkään onnistu....

Jos haluat kirjaimia yhdistellä merkkijonoksi esim A1 solussa on D ja A2 solussa on M ja haluat "summaksi" DM, niin käytä CONCATENATE-funktiota (taitaa olla suomeksi KETJUTA)

Hups oli tullut tuohon typo keskellä yötä, mutta nyt oikein tuo ongelma. Ei siis tarkoitus laskea kirjaimia, mutta en saa tuota toimimaan.
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 11:19 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.01.2007, 12:16Viestit: 2186
Pisteitä: 869
Kassa: +96.12 yks. Palautus%: 111.49% Panosten ka: 2.56 yks. Vetoja: 327
mutanen_aapo kirjoitti:
Lisää samaan aiheeseen liittyen:

Haluan, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas laitan soluun A1 "F", niin B1 tuleekin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla (JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4))), mutta jostain syystä ei toimi.

Edit. Boldatut korjattu

Koitas näin.... eli yks sulkumerkki pois tuosta A3 perästä ;)
(JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3);JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4)))
0

_________________
Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 11:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
mutanen_aapo kirjoitti:
Lisää samaan aiheeseen liittyen:

Haluan, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas laitan soluun A1 "F", niin B1 tuleekin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla (JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4))), mutta jostain syystä ei toimi.

Edit. Boldatut korjattu

Arvailuksi menee täälläkin mutta tarkoitatko mahdollisesti jotain tämäntapaista (?):

Kuva


...niin että pinnat annettaisiin kulloisenkin roolin mukaan?

B1:n kaava suomal. merkinnöin (solut kuvan mukaisesti):
=Jos(A1="";"";SIIRTYMÄ($Q$3;VASTINE(A1;$P$4:$P$32;0);(RIVI()-1-JAKOJ(RIVI()-1;3))/3+1))
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 11:57 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
lammpa-1 kirjoitti:
mutanen_aapo kirjoitti:
Lisää samaan aiheeseen liittyen:

Haluan, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas laitan soluun A1 "F", niin B1 tuleekin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla (JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4))), mutta jostain syystä ei toimi.

Edit. Boldatut korjattu

Koitas näin.... eli yks sulkumerkki pois tuosta A3 perästä ;)
(JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3);JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4)))

Ei toimi.

Jos laitan ainoastaan JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3), kaava toimii. Tällöin jos laitan A1 soluun mitä tahansa muuta kuin "D", saan tulokseksi "epätosi". Kuitenkin, jos haluankin muuttaa A1 solun kirjaimeksi "F" ja haluaisin tällöin laskettavan solujen A2 ja A4 summan, niin esimerkissäni kirjoittamani kaava ei toimi, vaan tulokseksi tulee "#ARVO!".

S.Mäenala kirjoitti:
mutanen_aapo kirjoitti:
Lisää samaan aiheeseen liittyen:

Haluan, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas laitan soluun A1 "F", niin B1 tuleekin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla (JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4))), mutta jostain syystä ei toimi.

Edit. Boldatut korjattu

Arvailuksi menee täälläkin mutta tarkoitatko mahdollisesti jotain tämäntapaista (?):

Kuva


...niin että pinnat annettaisiin kulloisenkin roolin mukaan?

B1:n kaava suomal. merkinnöin (solut kuvan mukaisesti):
=Jos(A1="";"";SIIRTYMÄ($Q$3;VASTINE(A1;$P$4:$P$32;0);(RIVI()-1-JAKOJ(RIVI()-1;3))/3+1))

Tässä toteutustavassa on se ongelma, että jos minulla on vielä huomattavasti useampia pelipaikkoja kuin ainoastaan G, D, M ja F, niin tuota solualuetta ei saa jaettua järkevästi näille.

Eli, 1) pelaajarekisterissä on useita arvoja jokaiselle pelaajalle, 2) riippuen pelaajarekisteriin kulloinkin merkattavasta pelaajan pelipaikasta (tätä tullaan muuttamaan riippuen mitä paikkaa pelaaja milloinkin pelaa), pelaajan arvoista summataan määritellyt 3) laitettaessa pelaajat "kentälle"=tietylle solualueelle (käytännössä ihan sama mihin kohti aluetta), excel-laskee joukkueen kokonaisvoiman, joka koostuu pelaajarekisterin arvoista (jotka on siis laskettu pelaajarekisteriin kulloinkin merkatun pelipaikan perusteella).

Tulikohan vielä liian sekavasti? :D
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 12:18 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
mutanen_aapo kirjoitti:
...
Tässä toteutustavassa on se ongelma, että jos minulla on vielä huomattavasti useampia pelipaikkoja kuin ainoastaan G, D, M ja F, niin tuota solualuetta ei saa jaettua järkevästi näille.

Eli, 1) pelaajarekisterissä on useita arvoja jokaiselle pelaajalle, 2) riippuen pelaajarekisteriin kulloinkin merkattavasta pelaajan pelipaikasta (tätä tullaan muuttamaan riippuen mitä paikkaa pelaaja milloinkin pelaa), pelaajan arvoista summataan määritellyt 3) laitettaessa pelaajat "kentälle"=tietylle solualueelle (käytännössä ihan sama mihin kohti aluetta), excel-laskee joukkueen kokonaisvoiman, joka koostuu pelaajarekisterin arvoista (jotka on siis laskettu pelaajarekisteriin kulloinkin merkatun pelipaikan perusteella).

Tulikohan vielä liian sekavasti? :D

Ei se mitään ongelmaa aiheuta. Pelialueen voi jakaa vaikka kuinka moneen osaan, ääritapauksessa jokainen solu voi olla oma pelipaikkansa.
Kaavat vain vähän pitenevät...
Samoin pelaajarekisteriin voi määritellä vaikka 100 erilaista roolia, ei sekään aiheuta mitään ongelmaa.
Edelleen, jokaisen roolin vahvuusarvo voi koostua vaikka kuinka monesta eri tekijästä.

Näiden ratkaisuiden tekemistä helpottaisi eniten se että Sinä kerralla kuvaisit koko systeemin.
Mitä et tietenkään julkisesti halua tehdä...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 14:20 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
S.Mäenala kirjoitti:
mutanen_aapo kirjoitti:
...
Tässä toteutustavassa on se ongelma, että jos minulla on vielä huomattavasti useampia pelipaikkoja kuin ainoastaan G, D, M ja F, niin tuota solualuetta ei saa jaettua järkevästi näille.

Eli, 1) pelaajarekisterissä on useita arvoja jokaiselle pelaajalle, 2) riippuen pelaajarekisteriin kulloinkin merkattavasta pelaajan pelipaikasta (tätä tullaan muuttamaan riippuen mitä paikkaa pelaaja milloinkin pelaa), pelaajan arvoista summataan määritellyt 3) laitettaessa pelaajat "kentälle"=tietylle solualueelle (käytännössä ihan sama mihin kohti aluetta), excel-laskee joukkueen kokonaisvoiman, joka koostuu pelaajarekisterin arvoista (jotka on siis laskettu pelaajarekisteriin kulloinkin merkatun pelipaikan perusteella).

Tulikohan vielä liian sekavasti? :D

Ei se mitään ongelmaa aiheuta. Pelialueen voi jakaa vaikka kuinka moneen osaan, ääritapauksessa jokainen solu voi olla oma pelipaikkansa.
Kaavat vain vähän pitenevät...
Samoin pelaajarekisteriin voi määritellä vaikka 100 erilaista roolia, ei sekään aiheuta mitään ongelmaa.
Edelleen, jokaisen roolin vahvuusarvo voi koostua vaikka kuinka monesta eri tekijästä.

Näiden ratkaisuiden tekemistä helpottaisi eniten se että Sinä kerralla kuvaisit koko systeemin.
Mitä et tietenkään julkisesti halua tehdä...

Koitin vain selittää asian alussa mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta siihen olisi helppo vastata. Ei näköjään onnistunut :D

Tuota solualuetta joutuu kasvattamaan huomattavasti ja siitä tulee todella sekava jos jokaiselle roolille haluaa määrittää omat solunsa. Lisäksi peliryhmitys voi muuttua ja välillä ns. saman roolin pelaajia voi olla monia jne. Tietysti tuonkin voi tehdä, mutta tosiaan menee aika sekavaksi.

Osaatko Mäenala antaa neuvoa tähän, joka uskoisin ratkaisevan ongelman?
Lainaa:
Haluaisin, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas kirjoitan soluun A1 "F", niin B1 tulisikin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla: JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4)), mutta jostain syystä ei toimi.
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 15:16 
Status: JäsenLiittynyt: 30.10.2013, 02:58Viestit: 54
Pisteitä: 88
=JOS(A1="D",+A2+A3,JOS(A1="F",+A2+A4))

Toimii ainakin mulla. Koneissa voi olla ohjauspaneelin kautta määritelty näitä välimerkkejä eri tavoin, joten niiden osalta kaavat eivät välttämättä 1:1?
0
Ylös
  Profiili
 
28.11.2014 15:18 <_zam_> Mutta ei kait se niin voi olla, että sulla käy puolipiste
28.11.2014 15:18 <_zam_> sekä ehtojen välissä, että summa-alueessa?
28.11.2014 15:19 <_zam_> Mulla siis pilkku erottaa ehdot ja kaksoispiste aluemääreess
28.11.2014 15:46 <mutanen_aapo> Tällä tavalla sain toimimaan! Kiitos paljon :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 15:44 
Status: JäsenLiittynyt: 30.10.2013, 02:58Viestit: 54
Pisteitä: 88
No nythän mä vasta tajusin, että tuo (yleensä) puolipiste, on hienolta nimeltään Union-operaattori
http://office.microsoft.com/fi-fi/excel ... 81865.aspx

Ja tosiaan summia voi laskea senkin avulla tuolla tavalla, kuin tuossa aapon kaavassa oli. :roll:

Mutta toimii tämä mulla ainakin näinkin. Mulla siis pilkku korvaa tuon puolipisteen. Mulla on joku ihan muu ohjelma, joka vaatii tiettyyn paikkaan pilkun, ja siksi olen sen muuttanut.

=JOS(A1="D",SUMMA(A2,A3),JOS(A1="F",SUMMA(A2,A4)))

edit:
Alkuperäisessä kaavassa taisi olla se vika, että se alkoi sulkumerkillä, jolloin sitä ei kait excel tajua kaavaksi?
Ja tuossa toisessa oli siellä keskellä yksi sulkukiinni liikaa, jolloin tuo jos-lauseke päättyi väärään paikkaan?
Paremmat korjatkaa.
0
Ylös
  Profiili
 
28.11.2014 16:53 <lammpa-1> juuri näin. luulin aapon jättäneen alusta = merkin
28.11.2014 16:53 <lammpa-1> tarkoituksella pois. Sen lisäämällä olisi toiminut tuo minun
28.11.2014 16:53 <lammpa-1> jo aikaisemminkin lähettämä korjaus
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 16:14 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
Sitten kun pääsi hommiin, niin tuli vastaan tällainen probleema vähän pidempää kaavaa kirjoittaessa:

"Määritetty kaava ei kelpaa, koska se sisältää nykyisen tiedostomuodon sallimaa määrää enemmän sisäkkäisiä tasoja".

Nopealla googletuksella en apua löytänyt, joten turvaudutaan taas tänne jos joku osaisi auttaa?
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 16:48 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.01.2007, 12:16Viestit: 2186
Pisteitä: 869
Kassa: +96.12 yks. Palautus%: 111.49% Panosten ka: 2.56 yks. Vetoja: 327
mutanen_aapo kirjoitti:
Sitten kun pääsi hommiin, niin tuli vastaan tällainen probleema vähän pidempää kaavaa kirjoittaessa:

"Määritetty kaava ei kelpaa, koska se sisältää nykyisen tiedostomuodon sallimaa määrää enemmän sisäkkäisiä tasoja".

Nopealla googletuksella en apua löytänyt, joten turvaudutaan taas tänne jos joku osaisi auttaa?

Vanhemmat excelit eivät ymmärrä sisäkkäisiä ehtolauseita kuin kuusi kappaletta ja sitä ei taideta kiertää millään.... (paitsi VBA:lla)
0

_________________
Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
28.11.2014 17:08 <mutanen_aapo> No voihan kakka! Eikä tuo edes kovin vanha ole 2010 :((
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 17:09 
Status: JäsenLiittynyt: 30.10.2013, 02:58Viestit: 54
Pisteitä: 88
JOSsitteluissako tuo tuli?
Olet varmaan tähän kuitenkin tutustunut?
http://office.microsoft.com/fi-fi/excel ... 69829.aspx

Tuo Mäenalan malli tuossa ylempänä oli kyllä jotenkin niin kaunis, että miettisin vielä sen jatkojalostusta. Noiden toisiaan seuraavien JOSsien myötä on pian aika suossa. Viimeistään kun jotain viilausta pitää tehdä.

En nyt yhtään tiedä, että puhunko enää samasta asiastakaan, mutta jos tuo useiden roolien/pelipaikkojen määrä hämää tuossa pohjassa, niin voisiko noita eri muodostelmia tehdä useita valmiita pohjia, 1 / välilehti? Nämä sitten käyttäisivät yhteistä pelaajarekisteriä. Toki noihin kaavoihin pitäisi sitten tehdä pieniä hakuehtojen muutoksia sen mukaan, mikä muodostelma on kyseessä?

Tai sitten sarakkeet ja rivit niin kapeiksi, että saa kaikki tuhannet variaatiot mahtumaan ja käyttää esim. pohjassa värejä helpottamaan muistamista. Tietty suojaa sitten lukitsemalla vielä kaavasolut muutoksilta, niin ei tule sotkettua.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 17:44 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 20.01.2007, 12:16Viestit: 2186
Pisteitä: 869
Kassa: +96.12 yks. Palautus%: 111.49% Panosten ka: 2.56 yks. Vetoja: 327
lammpa-1 kirjoitti:
mutanen_aapo kirjoitti:
Sitten kun pääsi hommiin, niin tuli vastaan tällainen probleema vähän pidempää kaavaa kirjoittaessa:

"Määritetty kaava ei kelpaa, koska se sisältää nykyisen tiedostomuodon sallimaa määrää enemmän sisäkkäisiä tasoja".

Nopealla googletuksella en apua löytänyt, joten turvaudutaan taas tänne jos joku osaisi auttaa?

Vanhemmat excelit eivät ymmärrä sisäkkäisiä ehtolauseita kuin kuusi kappaletta ja sitä ei taideta kiertää millään.... (paitsi VBA:lla)


Tulipa mieleen tuossa ajellessa, että:
Jos käytätkin SUMIFS -funktiota, niin tuo kuuden sisäkkäisen ehtolausekkeen rajoitus saattaa olla kierrettävissä :!:

SUMIF on suomeksi kai SUMMA.JOS ,mutta en tiedä mikä tuo SUMIFS olisi suomeksi.... tuskin se on kuitenkaan SUMMA.JOSSIT :lol:
0

_________________
Panokseni ovat 0-10 yksikköä. 10 yksikköä = 2% kassasta.
You bet your money and in the worst case you can only lose.... bet your ass and you might really get hurt...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
28.11.2014 18:14 <S.Mäenala> lammpa, se on SUMMA.JOS.MONTA!! Huvitti joskus itseänikin..
28.11.2014 19:14 <spirit> SUMMA.JOS.JOUKKO...
28.11.2014 21:47 <S.Mäenala> Niinpä se olikin spirit! Itselle ei ekana tulisi mieleen..
28.11.2014 21:48 <S.Mäenala> suomentaa sanaa SUMIFS tuolla runonpätkällä ;)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2014, 18:13 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
mutanen_aapo kirjoitti:
..
Koitin vain selittää asian alussa mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta siihen olisi helppo vastata. Ei näköjään onnistunut :D

Tuota solualuetta joutuu kasvattamaan huomattavasti ja siitä tulee todella sekava jos jokaiselle roolille haluaa määrittää omat solunsa. Lisäksi peliryhmitys voi muuttua ja välillä ns. saman roolin pelaajia voi olla monia jne. Tietysti tuonkin voi tehdä, mutta tosiaan menee aika sekavaksi.

Osaatko Mäenala antaa neuvoa tähän, joka uskoisin ratkaisevan ongelman?
Lainaa:
Haluaisin, että jos minulla on solussa A1 "D", niin B1 soluun tulee solujen A2 ja A3 summa. Jos taas kirjoitan soluun A1 "F", niin B1 tulisikin solujen A2 ja A4 summa. Koitin tehdä tuota aivan yksinkertaisella JOS-funktiolla: JOS(A1="D";SUMMA(A2;A3));JOS(A1="F";SUMMA(A2;A4)), mutta jostain syystä ei toimi.

Joo Aapo en tajunnut että tuolla "kentällä" on jotain yhteenlaskettavia lukuja kun Sinulla kuitenkin on pelaajarekisteri, missä niiden oletin olevan. Esitit asian ihan selkeästi mutta kuulija ei ollut ajan tasalla.

Kaava, jota haet kuuluu näin:
=JOS(A1="D";A2+A3;JOS(A1="F";A2+A4;""))

Jokaiselle roolille ei tarvitse omia soluja määrittää, vain jokaiselle pelipaikalle. Pelipaikalle sijoitetun pelaajan rooli voi vaihdella. Itse asiassa jokin graafisesti esitetty "pelikenttä" on vain koriste. Excel'issä luonnollisempi tapa (ja paljon yksinkertaisempi kun ei tarvitse mitään solualueita haravoida) on esittää asiat taulukossa, esimerkiksi tuossa Sinun pelaaja-rekisterissäsi.

Joidenkin ihmisten tosin on helpompi hahmottaa asiat kun ne on piirusteltu kuvaksi. Netissä pelaajat sijoitellaan hienoihin graafisiin esityksiin ja sieltä ne siirtyvät kansalaisten excel'eihin. Laskennallisesti ne eivät ole käteviä.
Kokonaisuuden kannalta tälläiset asiat on otettava huomioon jo silloin kun laskentamalleja suunnitellaan.

Niinkuin täällä jo todettinkin, sisäkkäisiä JOS -lauseita voi olla vain rajoitettu määrä. Pro-piireissä sisäkkäisiä JOS -syklejä katsotaan kieroon ja niiden katsotaan edustavan huonoa laskentamallin suunnittelua.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.12.2014, 10:56 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 17:19Viestit: 2468Paikkakunta: Hollola
Pisteitä: 2043
Kassa: +70.36 yks. Palautus%: 101.35% Panosten ka: 4.01 yks. Vetoja: 1300
Osaiskohan joku neuvoa, kun mun Excel 2007:ssä lakkasi makrot toimimasta. Mulla on napit, joista makrot käynnistyy, mutta nyt niitä painaessa ei tapahdu enää mitään. Asetuksissa on makrot sallittu, enkä muutenkaan ole mitään asetuksia muuttanut. Luulen, että vika johtuu eilen tulleesta päivityksestä. Koitin googletella, muttei löytynyt mitään järkevää. Keksiikö joku jonkin ratkaisun vai pitääkö yrittää palauttaa järjestelmää takaisinpäin?

Edit: Lisätään nyt vielä, että .xls-tiedostoissa makrot toimivat edelleen, mutta .xlsm-tiedostoissa ei toimi.
0

_________________
Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.12.2014, 11:02 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Mulla käytössä 2013-versio, ja eilen päivityksen jälkeen samansuuntaisia ongelmia. Makrot ei pyöriny ja heitti error-viestiä johon en ole aikaisemmin törmännyt. Ajoin excelin alas ja boottasin koneen, jonka jälkeen toimi.
0

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
11.12.2014 11:31 <jone> Mulla ei auttanut boottaus. Eikä mulla tule edes erroria.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.12.2014, 11:52 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
jone kirjoitti:
Osaiskohan joku neuvoa, kun mun Excel 2007:ssä lakkasi makrot toimimasta. Mulla on napit, joista makrot käynnistyy, mutta nyt niitä painaessa ei tapahdu enää mitään. Asetuksissa on makrot sallittu, enkä muutenkaan ole mitään asetuksia muuttanut. Luulen, että vika johtuu eilen tulleesta päivityksestä. Koitin googletella, muttei löytynyt mitään järkevää. Keksiikö joku jonkin ratkaisun vai pitääkö yrittää palauttaa järjestelmää takaisinpäin?

Edit: Lisätään nyt vielä, että .xls-tiedostoissa makrot toimivat edelleen, mutta .xlsm-tiedostoissa ei toimi.

Itselläni on käytössä Office 2010 pro eng / windowsXP eikä mitään ongelmia ole esiintynyt 09.12.2014 -päivityksen jälkeen.

Asiasta on netissä keskustelua. Sen perusteella syyllinen näyttää olevan ms14-082:
http://technet.microsoft.com/en-us/security/ms14-082

ms14-082 kattaa seuraavat päivitykset:

- Security Update for Microsoft Office 2007 suites (KB2596927)

- Security Update for Microsoft Office 2010 (KB2553154)

- Security Update for Microsoft Office 2013 (KB2726958)

Fix:

Microsoft'illa ei ole ongelmaan paikkausta.

Foorumikeskusteluissa paikkaukseksi on ehdotettu tiedoston MSForms.exd
(itselläni kansiossa C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Temp\VBE)
deletointia (korvautuu uudella versiolla).

Toinen mahdollinen fix on luonnollisesti ao. updaten deinstallointi, mutta se ei turvallisuussyistä ole yhtä suositeltava jos edellä oleva fix korjaa ongelman.

Hope this helps...
1
Ylös
  Profiili
 
12.12.2014 11:55 <jone> Jeps, löysin itsekin korjauksen juuri, kiitos kuitenkin! :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.12.2014, 11:54 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 17:19Viestit: 2468Paikkakunta: Hollola
Pisteitä: 2043
Kassa: +70.36 yks. Palautus%: 101.35% Panosten ka: 4.01 yks. Vetoja: 1300
jone kirjoitti:
Osaiskohan joku neuvoa, kun mun Excel 2007:ssä lakkasi makrot toimimasta. Mulla on napit, joista makrot käynnistyy, mutta nyt niitä painaessa ei tapahdu enää mitään. Asetuksissa on makrot sallittu, enkä muutenkaan ole mitään asetuksia muuttanut. Luulen, että vika johtuu eilen tulleesta päivityksestä. Koitin googletella, muttei löytynyt mitään järkevää. Keksiikö joku jonkin ratkaisun vai pitääkö yrittää palauttaa järjestelmää takaisinpäin?

Edit: Lisätään nyt vielä, että .xls-tiedostoissa makrot toimivat edelleen, mutta .xlsm-tiedostoissa ei toimi.

No niin, nyt löyty ratkaisu tähän ongelmaan ilman järjestelmän palauttamista. Jos muille tulee sama ongelma vastaan, niin apu löytynee täältä: https://social.technet.microsoft.com/Fo ... orum=excel
Lyhykäisyydessään pitää sulkea excel ja tuhota kaikki .exd -päätteiset tiedostot koneelta, jonka jälkeen pitäisi taas toimia.
1

_________________
Panokset foorumin seurannassa x/10 pohjautuen kellyyn.
vanhat seurannat
Ylös
  Profiili Seuranta
 
12.12.2014 12:06 <S.Mäenala> Hyvä juttu jone, the show must go on... ;)
12.12.2014 16:07 <HasHasHas> Hetkinen. Siis sulkea excel? Hahaha, hyvä vitsi. ;)
12.12.2014 16:25 <jone> Ei se varmaan haittaa, jos on pari minuuttia pois päältä. ;)
12.12.2014 16:26 <jone> Ja exceliähän käytetään vain kirjanpitoon yms. toissijaiseen
12.12.2014 16:26 <jone> aktiviteettiin.
12.12.2014 16:44 <S.Mäenala> ..mitä me silloin tehtiin kun ei ollut excel'iä ..?
12.12.2014 19:35 <lammpa-1> tuolta temp hakemistosta voi huoletta tuhota kaikki, mikäli
12.12.2014 19:35 <lammpa-1> ei ole windows searhcia koneella (kuten minulla)...
12.12.2014 19:35 <lammpa-1> nehän ovat vain väliaikaistiedostoja.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.12.2014, 13:35 
Status: JäsenLiittynyt: 04.04.2014, 14:21Viestit: 36
Pisteitä: 6
Kassa: +36.70 yks. Palautus%: 115.58% Panosten ka: 2.29 yks. Vetoja: 103
Saako mitenkään noita VB:n referenssejä "automaattisesti" ruksittua? Esim itse tarvitsen Microsoft HTML Object Library ja Microsoft Internet Controls referenssejä useasti ajaessani erästä koodia, mutta jokaisessa eri työkirjassa joudun erikseen käydä nuo kaksi ruksimassa Tools->References valikosta. Eihän se nyt tietysti iso vaiva ole, mutta helpottais edes vähän datan keräämistä kun tuonkin välivaiheen saisi poistettua.. :)
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye