Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 07.12.2016, 15:46

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.12.2014, 23:02 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
herrasmies kirjoitti:
Saako mitenkään noita VB:n referenssejä "automaattisesti" ruksittua? Esim itse tarvitsen Microsoft HTML Object Library ja Microsoft Internet Controls referenssejä useasti ajaessani erästä koodia, mutta jokaisessa eri työkirjassa joudun erikseen käydä nuo kaksi ruksimassa Tools->References valikosta. Eihän se nyt tietysti iso vaiva ole, mutta helpottais edes vähän datan keräämistä kun tuonkin välivaiheen saisi poistettua.. :)

VBA:n referenssitiedostot tallentuvat automaattisesti kun makrotiedosto tallennetaan excel'istä käsin.
Referenssitiedostoihin voi tehdä muutoksia myös vaikka työkirja olisi suojattu.
Referenssitiedostoihin ei voi tehdä muutoksia jos makrokoodi on suojattu VBA:n Project Properties'in kautta.

==>
- ruksaa haluamasi referenssitiedostot
- tallenna työkirja

Jos makrokoodi on suojattu, on käytettävä hakkerointi-ohjelmia, joita netistä löytää runsaasti... ;)
0
Ylös
  Profiili
 
28.12.2014 03:48 <herrasmies> kiitos, en joutunut hakkeroimaan :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.01.2015, 21:34 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 16.05.2008, 09:49Viestit: 2061
Pisteitä: 1250
Kassa: +13.91 yks. Palautus%: 102.13% Panosten ka: 2.62 yks. Vetoja: 249
Mikähän tässä nyt mättää? If-lauseella tarkoitus siirtää arvo toiseen soluun jos kahden solun arvot riittävät. Herjaa kun lisään And-operaattorin
Koodi:
Sub Siirto()

Dim i As Integer
Dim lastRow As Long

lastRow = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
                                               
Do While i < lastRow
    i = i + 1
   
    If (Cells(i, 4).Value > 3) And Cells(i, 12).Value > 1) Then
            Cells(i, 20).Value = Cells(i, 3)
    End If
   
Loop


End Sub


Ainakin tuossa koodiesimerkissä tämän pitäisi toimia näin
http://www.excel-easy.com/vba/examples/ ... ators.html
0

_________________
Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children
Ylös
  Profiili Seuranta
 
08.01.2015 21:38 <dos> sulkumerkki puuttuu
08.01.2015 21:40 <dos> tai ylimääräinen :D ihan miten haluat
08.01.2015 21:40 <dos> joka tapauksessa sulkumerkkejä pariton määrä
08.01.2015 21:42 <ptets> Tack. Niin onkin. Silmät harittaa jo tässä vaiheessa päivää
08.01.2015 21:42 <dos> tossa Cells(i,3) pitäs varmaan myös olla Cells(i,3).Value
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.01.2015, 22:08 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Aloitin juuri tekemään omaa exceliäni, ja törmäsin samantien yhteen ongelmaan jota en saa ratkeamaan. Haen netistä liigan sivuita automaattisesti sarjataulukon, kunnon, rangaistukset yms. Datan tuonnissa ei ole ongelmaa, mutta kun yritän saada toisesta taulukosta siirtää tietoa toiseen taulukkoon, niin ei tuo datan tuonti oikein onnistu.

Mikä olisi helpoin tyyli tehdä tuo? =HAKU vai =PHAKU vai onko jotain vielä parempaa, koska kun yritin tuolla Haku komennolla siirtää tiedon niin koodi oli oikein mutta kun päivitin esim sarjataulukon tiedot niin haku komento jotenkin muuttuu ja näyttää virhettä.

Pohdin myös että vaikka minulla on melko hyvä excelin kokemus (perusteista yms) niin kannattaisiko minun silti opetella suoraan tekemään nämä jollain toisella ohjelmalla?
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.01.2015, 01:15 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tuumanaula kirjoitti:
Aloitin juuri tekemään omaa exceliäni, ja törmäsin samantien yhteen ongelmaan jota en saa ratkeamaan. Haen netistä liigan sivuita automaattisesti sarjataulukon, kunnon, rangaistukset yms. Datan tuonnissa ei ole ongelmaa, mutta kun yritän saada toisesta taulukosta siirtää tietoa toiseen taulukkoon, niin ei tuo datan tuonti oikein onnistu.

Mikä olisi helpoin tyyli tehdä tuo? =HAKU vai =PHAKU vai onko jotain vielä parempaa, koska kun yritin tuolla Haku komennolla siirtää tiedon niin koodi oli oikein mutta kun päivitin esim sarjataulukon tiedot niin haku komento jotenkin muuttuu ja näyttää virhettä.

Pohdin myös että vaikka minulla on melko hyvä excelin kokemus (perusteista yms) niin kannattaisiko minun silti opetella suoraan tekemään nämä jollain toisella ohjelmalla?

Vaikea vastata kun ongelma on kuvattu kovin pintapuolisesti..

Kuitenkin,
HAKU- ja PHAKU- funktioilla tehdään ehdollisia hakuja, ts. niillä haetaan taulukosta tiettyä ehtoa vastaavia arvoja.
Pelkkään tiedon siirtämiseen paikasta A paikkaan B näitä funktioita ei tarvita vaan siihen tehtävään riittää pelkkä sijoitusoperaattori (=yhtäläisyys-merkki).

Sijoitusoperaattoria käytettäessä siirretty data päivittyy automaattisesti jos lähdedata muuttuu.
Datan siirtäminen excel'issä on kaikissa tapauksissa niin helppo tehtävä että sen suorittamiseen ei mitään muita 'ohjelmia' tarvita.

Jos kyse on mutkikkaammasta (kuin pelkästä tiedon siirtämis-) ongelmasta, tarvitaan tilanteesta vähän tarkempi kuvaus.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.01.2015, 08:17 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Ongelmana on siis se kun yritän saada haku funktiolla haettua sarjataulukosta esim kärppien sijoituksen niin tulos näyttää "4" vaikka oikea tulos olisi "kuvasta näkyy paremmin mitä tarkoitan, tuossa näkyy myös tuo kun päivitin tiedot niin funktiot jotenkin hajoaa ja jäljelle jää teksti "pu"uttuu
0


Liitteet:
received_955743591104060.jpeg
received_955743591104060.jpeg [ 30.91 KiB | Katsottu 3721 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.01.2015, 09:45 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tuumanaula kirjoitti:
Ongelmana on siis se kun yritän saada haku funktiolla haettua sarjataulukosta esim kärppien sijoituksen niin tulos näyttää "4" vaikka oikea tulos olisi "kuvasta näkyy paremmin mitä tarkoitan, tuossa näkyy myös tuo kun päivitin tiedot niin funktiot jotenkin hajoaa ja jäljelle jää teksti "pu"uttuu

Kuva

Kuva selvittänee tilanteen..
Vastaavalla tavalla mitä tahansa data-arvoja voidaan hakea mistä tahansa taulukosta, riippumatta rivien tai sarakkeiden sijainnista ja järjestyksestä välilehdellä.
Solusta B2 kaavaa voi kopioida kaavakopioinnilla edelleen.
3
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.01.2015, 10:44 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Mahtavaa kiitos erittäin paljon.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.01.2015, 12:37 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Taas törmäsin ongelmaan mitä en ole saanut ratkottua.
minulla on taulukossa vierekkäin vaikkapa kärppien sijoitus sarjataulukossa ja ilveksen sijoitus sarjataulukossa. Haluan excelin vertaavan onko esim kärppien sijoitus parempi kuin ilveksen, ja jos on niin excelin pitäisi palauttaa esim numero 1 ja jos ei ole niin numero 0. JOS funktio on tähän loistava, mutta se ei toimi kunnolla. Kuvasta jos katsoo niin B6 ja c7 sarakkeiden tiedot tulevat toisesta taulukosta ja toiseen taulukkoon taas netistä suoraan. ongelma on siis se että excel antaa tuloksen 0 vaikka oikeasti pitäisi antaa tulokseksi 1.
0


Liitteet:
received_957374534274299.jpeg
received_957374534274299.jpeg [ 18.62 KiB | Katsottu 3411 kertaa ]


Viimeksi muokannut tuumanaula päivämäärä 26.01.2015, 13:22, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili Seuranta
 
26.01.2015 13:16 <Fat Mike> tuossa kaavassa on c7. saattaapi johtua siitä ongelma
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.01.2015, 13:21 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
aloitus viestissä virhe, c7 pitääkin olla.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
26.01.2015 17:44 <S.Mäenala> Jos solut ovat B6 ja C7 käy myös kaava: =(B6<C7)*1
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.01.2015, 19:13 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Ei toimi tuolla Mäenalankaan koodilla, jotenkin tuo vääristää koodia, että b ja c sarakkeen tiedot tulevat toisesta välilehdestä, ja toiseen välilehteen taas suoraan netistä. Kun kirjoitan suoraan työkirjaan numerot 1 ja 6 niin tuo koodi toimii, mutta tässä tapauksessa ei.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.01.2015, 19:48 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tuumanaula kirjoitti:
Ei toimi tuolla Mäenalankaan koodilla, jotenkin tuo vääristää koodia, että b ja c sarakkeen tiedot tulevat toisesta välilehdestä, ja toiseen välilehteen taas suoraan netistä. Kun kirjoitan suoraan työkirjaan numerot 1 ja 6 niin tuo koodi toimii, mutta tässä tapauksessa ei.
Tuossa Sinun kuvassasi solu C7 ei ole edes näkyvissä. Voisit nyt aluksi laittaa kuvan jossa tilanne näkyy kokonaan.
Vastaa myös seuraaviin kysymyksiin.

Jos Kärppien sijaluku on solussa B6 ja Ilveksen sijaluku solussa C7, niin
- Mikä arvo Sinulla on solussa B6?
- Mikä kaava Sinulla on solussa B6?
- Mikä arvo Sinulla on solussa C7?
- Mikä kaava Sinulla on solussa C7?
0
Ylös
  Profiili
 
04.02.2015 15:58 <S.Mäenala> Taisi käydä niin että tuumanaula lähti tuumaustauolle..
04.02.2015 15:59 <S.Mäenala> Toivottavasti sait ongelman ratkaistua.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.02.2015, 20:16 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Anteeksi kun kesti, ei ollut läppäriä käytössä vähään aikaan niin ei päässyt katselemaan tätä asiaa.

Eli jos katsotte solua b6 jonka arvo on 11 ja c7 jonka arvo on 6 niin eikö olekin niin että keskimmäisen =JOS koodin mukaan G6 sarakkeeseen pitäisi tulla "1" mutta ei tule kuin "0". Miten saan tuosta "epäsuorasta" Suoran?
1


Liitteet:
11020276_973235846021501_1616581344_n.jpg
11020276_973235846021501_1616581344_n.jpg [ 66.67 KiB | Katsottu 2858 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.02.2015, 20:45 
Status: JäsenLiittynyt: 09.04.2011, 02:07Viestit: 21
Pisteitä: 42
Mikä on solujen B6 ja C7 muotoilu? Jos on tekstinä niin silloin ainakin minulla teki saman virheen.
1
Ylös
  Profiili
 
25.02.2015 21:10 <tuumanaula> Muotoilu on yleinen, kokeilin muitakin mutta ei vaikutusta.
25.02.2015 21:11 <tuumanaula> Voiko tuo sekoittaa kun b6 ja c7 luvun perässä on piste?
25.02.2015 21:11 <tuumanaula> tiedot tulevat automaattisesti netistä joten tuon pisteen
25.02.2015 21:11 <tuumanaula> pois ottaminen ei taida olla vaihtoehto
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.02.2015, 23:06 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 17:02Viestit: 42
Pisteitä: 10
=JOS(ARVO(KORVAA(B6;ETSI(".";B6);1;""))>ARVO(KORVAA(C7;ETSI(".";C7);1;""));1;0)
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.02.2015, 02:25 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
tuumanaula kirjoitti:
Anteeksi kun kesti, ei ollut läppäriä käytössä vähään aikaan niin ei päässyt katselemaan tätä asiaa.

Eli jos katsotte solua b6 jonka arvo on 11 ja c7 jonka arvo on 6 niin eikö olekin niin että keskimmäisen =JOS koodin mukaan G6 sarakkeeseen pitäisi tulla "1" mutta ei tule kuin "0". Miten saan tuosta "epäsuorasta" Suoran?

Erinomainen vastaus nimimerkiltä h!

Kun Sinulla on nuo B- ja C-sarakkeiden luvut tekstimuodossa, lasketaan niiden arvo vertailussa 1. merkkien (jos ne ovat samat niin toisten, jne) ascii-koodien mukaan.
Koska 1:n ascii-koodi (=49) on pienempi kuin 6:n ascii-koodi (=54), on teksti "11." < teksti "6.".

Kuva
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.02.2015, 19:36 
Status: JäsenLiittynyt: 22.09.2013, 19:19Viestit: 12
Pisteitä: 2
Kassa: -2.10 yks. Palautus%: 65.00% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3
Kiitos erittäin paljon vastauksista, autoitte minua reippaasti eteenpäin taas.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 03.03.2015, 16:00 
Status: JäsenLiittynyt: 17.08.2006, 14:59Viestit: 1182
Pisteitä: 2409
Kassa: +1055.38 yks. Palautus%: 104.51% Panosten ka: 8.78 yks. Vetoja: 2665
Kokeillaas täältä saada apua ongelmaan, jota en ole vielä onnistunut ratkaisemaan - vaikka ihan 100% excelsäätöä tämä ei olekaan. Olen tällaisen asian kanssa painunut jo jonkun aikaa aina kun luppoaikaa on jäänyt. Eli tarkoitus olisi PGA-tourin tulostauluista hakea turnauskohtaiset tilastot. Järkevämpää paikkaa ei oikein ole kun PGA julkaisee vain YTD-tilastoa varsinaisena tilastona ja muiltakaan saiteilta ei noita löydy.

Tässä siis esimerkki: http://www.pgatour.com/tournaments/hyundai-tournament-of-champions/leaderboard.html

Ongelma on siis että ne tilastot löytyvät tuolta pelaajan alta. Ne näkee kun klikkaa pelaajan nimeä, ja valitsee 'statistics'. Kaiken lisäksi sivusto ei salli kuin muistaakseni neljän pelaajan tuloskortit auki kerrallaan, viidettä avatessa siis ensin avattu sulkeutuu. Haluaisin siis saada kaikkien turnauksessa pelanneiden pelaajien tilastot, missä tahansa muodossa. Esimerkiksi exceliin. Tilastoja siis on tuollakin melko suppeasti, vain 4kpl: Driving Distance, Driving Accuracy, Greens in Regulation, Strokes Gained - Putting. Mutta nuokin kelpaisivat pahinpaan hätään. Excelin data query ei tunnista mitään tietoja, enkä myöskään toimivaa makroa ole saanut kirjoitettua. Copy+pastekaan ei ole ratkaisu kun se ei säästä yhtään aikaa sillä nuo pelaajat pitää joka tapauksessa käydä avaamassa käsin.

Onko ideoita millä nuo saisi 'loopattua' tuolta? Laitoin tuohon turnauksen jossa on vain reilu 30 kilpailijaa, yksinekrtaistamisen vuoksi. Normaalisti kilpailijoita on pyöreästi 150, joten noiden kerääminen manuaalisesti on todella työlästä.
0

_________________
Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi
Ylös
  Profiili Seuranta
 
03.03.2015 17:14 <Fat Mike> http://www.tour-tips.com/index.htm Auttaisko tuo/onko tuttu?
03.03.2015 17:14 <Fat Mike> Toki tuo on maksullinen palvelu
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 03.03.2015, 18:39 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
HR Juz kirjoitti:
Kokeillaas täältä saada apua ongelmaan, jota en ole vielä onnistunut ratkaisemaan - vaikka ihan 100% excelsäätöä tämä ei olekaan. Olen tällaisen asian kanssa painunut jo jonkun aikaa aina kun luppoaikaa on jäänyt. Eli tarkoitus olisi PGA-tourin tulostauluista hakea turnauskohtaiset tilastot. Järkevämpää paikkaa ei oikein ole kun PGA julkaisee vain YTD-tilastoa varsinaisena tilastona ja muiltakaan saiteilta ei noita löydy.

Tässä siis esimerkki: http://www.pgatour.com/tournaments/hyundai-tournament-of-champions/leaderboard.html
...

Tyypillinen katsoa saa muttei koskea sivusto.
Niinkuin Fat Mike'n kommentistakin näkyy, näistä tiedoista maksetaan.
Sivustot pyrkivät kaikin keinoin estämään omien tietokantojensa pihistämisen mahdollisesti toisiin maksullisiin palveluihin.
Tyypillisesti tämä tehdään ns. server side coding'ia käyttäen, jolla tarkoitetaan sitä että sivulla näkyvää dataa ei ole sellaisenaan löydettävissä miltään nettisivulta (jolloin sillä olisi myös internet-osoite), vaan sisältöä tuotetaan palvelimella käyttäjän klikkausten tahdissa evästeitä hyödyntäen.
Excel'illä puolestaan voidaan hakea netistä mitä tahansa sisältöä kunhan se löytyy valmiina jostakin internet-osoitteesta.
Excel sensijaan ei osaa 'klikata' (tai klikkauksen tekeminen ei ole kovin helppoa).

Excel'in perustoiminnoilla tuollaiset haut eivät onnistu.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 03.03.2015, 19:14 
Status: JäsenLiittynyt: 24.06.2014, 12:49Viestit: 384
Pisteitä: 103
Kassa: +148.61 yks. Palautus%: 101.47% Panosten ka: 3.69 yks. Vetoja: 2746
Lainaa:
HR Juz kirjoitti:
Kokeillaas täältä saada apua ongelmaan, jota en ole vielä onnistunut ratkaisemaan - vaikka ihan 100% excelsäätöä tämä ei olekaan. Olen tällaisen asian kanssa painunut jo jonkun aikaa aina kun luppoaikaa on jäänyt. Eli tarkoitus olisi PGA-tourin tulostauluista hakea turnauskohtaiset tilastot. Järkevämpää paikkaa ei oikein ole kun PGA julkaisee vain YTD-tilastoa varsinaisena tilastona ja muiltakaan saiteilta ei noita löydy.

Tässä siis esimerkki: http://www.pgatour.com/tournaments/hyun ... board.html
...

Tyypillinen katsoa saa muttei koskea sivusto.
Niinkuin Fat Mike'n kommentistakin näkyy, näistä tiedoista maksetaan.
Sivustot pyrkivät kaikin keinoin estämään omien tietokantojensa pihistämisen mahdollisesti toisiin maksullisiin palveluihin.
Tyypillisesti tämä tehdään ns. server side coding'ia käyttäen, jolla tarkoitetaan sitä että sivulla näkyvää dataa ei ole sellaisenaan löydettävissä miltään nettisivulta (jolloin sillä olisi myös internet-osoite), vaan sisältöä tuotetaan palvelimella käyttäjän klikkausten tahdissa evästeitä hyödyntäen.
Excel'illä puolestaan voidaan hakea netistä mitä tahansa sisältöä kunhan se löytyy valmiina jostakin internet-osoitteesta.
Excel sensijaan ei osaa 'klikata' (tai klikkauksen tekeminen ei ole kovin helppoa).

Excel'in perustoiminnoilla tuollaiset haut eivät onnistu.


Jos noita välttämättä haluaa automatisoida, niin erilaiset nettisivujen testityökalut soveltuvat ainakin yleensä tarkoitukseen. Oma suosikkini on Selenium Webdriver, jota tosin yleensä ajan Pythonin kautta. Myös VBA-bindingit näyttäisi löytyvän linkin http://code.google.com/p/selenium-vba/ takaa. Joskus tuonkin käyttö kyllä käytännössä voi mennä vähän säätämiseksi, joten mitään onnistumisen takeita ei voi antaa.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.03.2015, 15:06 
Status: JäsenLiittynyt: 17.08.2006, 14:59Viestit: 1182
Pisteitä: 2409
Kassa: +1055.38 yks. Palautus%: 104.51% Panosten ka: 8.78 yks. Vetoja: 2665
Kiitos vastauksista Mike, SM ja koi :peukku: . Oletinkin että tätä ei helpolla ratkaista.

Tuo tour-tips on tuttu sivu ja olen sitä harkinnutkin muutaman asian suhteen. Siellä vaan on aika paljon turhaa (ja järjetöntä) asiaa, ja olen saanut jostain kaikki tarvitsemani datat aina haettua. Lisäksi (muistaakseni) sieltä puuttui monia minulle melko oleellisia tilastoja, joten en ollut siitä valmis maksamaan. Näin ollen en ole siihen vielä turvautunut. Mutta toki siellä olisi muutakin mielenkiintoista kun näitä turnaustilatoja, esim. noita säätietoja jne. Eli vahvassa harkinnassa on joskus tuo ottaa käyttöön.

Tuo Selenium vaikutti kyllä mielenkiintoiselta ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Keksin itseasiassa montakin käyttötarkoitusta sille joten täytyy jatkossa harkita jos sitä kautta koittaisi kehitellä jotain. Tuo vaan vaatii minulta luultavasti melko pitkää perehtymistä joten täytyy odotella hiljaisempia aikoja.
0

_________________
Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.03.2015, 16:11 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Tällainen "voimaluku-poisson-laskuri" löytyi kun siivosin tietokoneen kansioita.

https://drive.google.com/file/d/0B_XKQdIZY21Gb1RYVnJyM3ZaZlU/view?usp=sharing

Laskurilla ei sinällään ole mitään tekemistä tarkkojen arvioiden tai voitollisen vedonlyönnin kanssa, mutta siitä on ehkä apua aloittelevalle vedonlyöjälle joka ottaa ensiaskeleita mallintamisessa. Laskuri laskee maaliodotusarvon hyökkäyspelin (tehdyt maalit) ja puoluspelin (päästetyt maalit) voimalukujen perusteella ja laskee poissonilla todennäköisyydet (1X2).
4

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2015, 20:47 
Status: JäsenLiittynyt: 30.10.2013, 02:58Viestit: 54
Pisteitä: 88
Voiko excelissä vaihtaa fontin muotoilua kesken solun?

Käytän selittävässä sarakkeessa 'Ketjuta' -funktiota hakemaan soluun automaattisesti selityksen, joka siihen jää ellei halua ylikirjoittaa parempaa. Funktio tuossa sisältää lainausmerkeissä olevia vakio-sidesanoja, jotka haluaisin erivärisiksi kuin funktion muista soluista hakemat muuttuvat tekstit.
Ja joo, on ihan turhaa hifistelyä, mutta sehän se on elämän suola. Tai itse asiassa uuden oppiminen. Tässä toteutuisi kumpikin.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2015, 21:24 
Status: JäsenLiittynyt: 28.09.2012, 18:03Viestit: 1746Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Pisteitä: 895
Kassa: -117.17 yks. Palautus%: 96.72% Panosten ka: 1.04 yks. Vetoja: 3419
_zam_ kirjoitti:
Voiko excelissä vaihtaa fontin muotoilua kesken solun?

Käytän selittävässä sarakkeessa 'Ketjuta' -funktiota hakemaan soluun automaattisesti selityksen, joka siihen jää ellei halua ylikirjoittaa parempaa. Funktio tuossa sisältää lainausmerkeissä olevia vakio-sidesanoja, jotka haluaisin erivärisiksi kuin funktion muista soluista hakemat muuttuvat tekstit.
Ja joo, on ihan turhaa hifistelyä, mutta sehän se on elämän suola. Tai itse asiassa uuden oppiminen. Tässä toteutuisi kumpikin.

Jos nyt oikein muistan, niin ainakin tietyt sanat pystyy korostamaan "conditional format":lla, mutta en tiedä tarkemmin. Takuuvarmasti onnistuu mitä erilaisimmat muotoilut, jos on valmis käyttämään apusarakkeita ym....
1

_________________
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2015, 23:34 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
_zam_ kirjoitti:
Voiko excelissä vaihtaa fontin muotoilua kesken solun?

Käytän selittävässä sarakkeessa 'Ketjuta' -funktiota hakemaan soluun automaattisesti selityksen, joka siihen jää ellei halua ylikirjoittaa parempaa. Funktio tuossa sisältää lainausmerkeissä olevia vakio-sidesanoja, jotka haluaisin erivärisiksi kuin funktion muista soluista hakemat muuttuvat tekstit.
Ja joo, on ihan turhaa hifistelyä, mutta sehän se on elämän suola. Tai itse asiassa uuden oppiminen. Tässä toteutuisi kumpikin.

Solun tekstiä voi manuaalisesti väritellä vaikka merkki-merkiltä. Tälläiset määrittelyt eivät kuitenkaan säily kun solun sisältö päivittyy.
Kaavoilla tuotettuun sisältöön pelkästään jotakin solun osaa koskevia manuaaliasetuksia ei voi tehdä lainkaan.

VBA-koodaus toisaalta antaa lähes rajattomat mahdollisuudet säätää kaikkia fontin atribuutteja koko solussa tai sen erikokoisissa osissa.
Ehdollinen muotoilu (Conditional formatting) vaikuttaa aina koko solun sisältöön.
1
Ylös
  Profiili
 
03.04.2015 01:07 <_zam_> Ty. Ei ehkä ihan VBA:n paikka. Vielä... :)
03.04.2015 06:16 <lammpa-1 v2.0> VBA:n käyttö kannattaa aloittaa heti, kun sille on vähänkään
03.04.2015 06:16 <lammpa-1 v2.0> tarvetta, siten pääsee pikkupalasissa siihen sisään
03.04.2015 06:17 <lammpa-1 v2.0> ja tuoltahan löytyy oikein oppitunnit ja kaikki VBA-hommiin
03.04.2015 06:17 <lammpa-1 v2.0> rohkeesti vaan!
03.04.2015 13:47 <_zam_> (y) Joo, kyllä mä Mäenalan kurssit oon käynyt. Tarkoitin
03.04.2015 13:47 <_zam_> lähinnä tähän fonttiasiaan.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 03.04.2015, 00:06 
Status: JäsenLiittynyt: 28.09.2012, 18:03Viestit: 1746Paikkakunta: Utopia siellä jossain...
Pisteitä: 895
Kassa: -117.17 yks. Palautus%: 96.72% Panosten ka: 1.04 yks. Vetoja: 3419
S.Mäenala kirjoitti:
Ehdollinen muotoilu (Conditional formatting) vaikuttaa aina koko solun sisältöön.

Hyväksyn :mrgreen:
0

_________________
lammpa-1 lyö oikeasti vetoa ja lammpa-1 v2.0 vain testailee, älä peesaa kakkoseen ;) paitsi formulaa...
Ylös
  Profiili Seuranta
 
03.04.2015 00:53 <S.Mäenala> ;)
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Hammaskeiju ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye