Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 10.12.2016, 00:37

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 477 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 30.06.2015, 09:01 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 11:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
Osaisiko joku kertoa, onko Exceliin mahdollista tehdä "sivupalkkia", ts. sjoittaa A-sarakkeen soluihin muiden välilehtien nimet joita klikkaamalla saisi näkyviin ko. välilehden kuitenkin siten, että A-sarake olisi kaikissa näkymissä sama? Alkaa joissakin taulukoissa olla aika lailla noita välilehtiä...
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 30.06.2015, 10:40 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
FMaster kirjoitti:
Osaisiko joku kertoa, onko Exceliin mahdollista tehdä "sivupalkkia", ts. sjoittaa A-sarakkeen soluihin muiden välilehtien nimet joita klikkaamalla saisi näkyviin ko. välilehden kuitenkin siten, että A-sarake olisi kaikissa näkymissä sama? Alkaa joissakin taulukoissa olla aika lailla noita välilehtiä...

Kuva

Kun olet nimennyt kaikki tarvitsemasi välilehdet (Ekasivu, Tokasivu, Kolmossivu, ...), kirjoitat A-sarakkeen soluihin kaavat yo. mallin mukaan.
Kopioit sen jälkeen sakakkeeseen luomasi linkit kaikille välilehdille vastaavaan paikkaan.

ps. hyperlinkin sisältävä solu valitaan ns. raskaalla klikkauksella, ts. klikattaessa hiiren nappi pidetään pohjassa n. 1 sekunnin ajan.
5
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 30.06.2015, 12:38 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 11:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
S.Mäenala kirjoitti:
ps. hyperlinkin sisältävä solu valitaan ns. raskaalla klikkauksella, ts. klikattaessa hiiren nappi pidetään pohjassa n. 1 sekunnin ajan.


Erinomaista, kiitos! (Ihan uusi asia muuten tämä "raskas" klikkaus)
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.09.2015, 15:07 
Status: JäsenLiittynyt: 19.11.2009, 11:45Viestit: 2303Paikkakunta: Kupittaa, Tku
Pisteitä: 1115
Kassa: +76.24 yks. Palautus%: 111.02% Panosten ka: 2.58 yks. Vetoja: 268
Onkohan mahdollista kopioida soluja siten, että kun liittää ne toiseen kohtaan, niin niistä jäisi viittaukset (linkit) pois? Elikkä jos on solussa arvo 2,649 ja se siis on tuotu siihen toisesta paikasta ja sisältää sen viittauksen ( ='[Liigan kok 2015-16.xlsm]Liiga'!$M$14 ). En saa poistettua tuota viittausta mitenkään muuten kuin uudestaan tuon arvon soluun kirjoittamalla. Onko tuohon jokin niksi olemassa?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
04.09.2015 15:35 <nuhapumppu> oik hiiri ja paste values?
04.09.2015 19:09 <Betsaari> TY! Tuo oli iso helpotus ens kauden tilastoinnissa :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.10.2015, 12:08 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3503Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4303
Kassa: +202.60 yks. Palautus%: 101.97% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1491
Minulla on excelissä lukuja seuraavaan tyyliin:

A1: 2
B1: 3
C1: 2
D1: 4
E1: 1
F1: 3

Kuinka saisin laskettua luvuista painotetun keskiarvon antamillani kertoimilla siten, että:

1. Keskiarvoon otettaisiin viisi viimeisintä lukua mukaan (tässä tapauksessa B1:F1)
2. Aina uuden arvon lisätessä (seuraavaksi G1: 4) painotettu keskiarvo laskettaisiin automaattisesti taas viidestä viimeisimmästä (C1:G1) luvusta.

Kiitos :)
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.10.2015, 13:28 
Status: JäsenLiittynyt: 17.08.2006, 14:59Viestit: 1183
Pisteitä: 2409
Kassa: +1055.38 yks. Palautus%: 104.51% Panosten ka: 8.78 yks. Vetoja: 2665
mutanen_aapo kirjoitti:
1. Keskiarvoon otettaisiin viisi viimeisintä lukua mukaan (tässä tapauksessa B1:F1)
2. Aina uuden arvon lisätessä (seuraavaksi G1: 4) painotettu keskiarvo laskettaisiin automaattisesti taas viidestä viimeisimmästä (C1:G1) luvusta.


Onko ne kertoimet joilla painotettu keskiarvo lasketaan siis jossain toisessa sarakkeessa tai rivillä? Ja sopiiko että tuo uusi keskiarvo juoksee tuossa vieressä aina sitä mukaa kun uusia tulee? Jos ne ovat samansuuntaisesti, niin saat ne helposti kaavalla =sumproduct('luvut' ; 'kertoimet')/sum('kertoimet'). Tätä kaavaa voit sitten vetää eteenpäin jolloin se aina valitsee 5 viimeistä.

eli esim tuossa sinun esimerkissä jossa nuo luvut näyttävät olevan samalla rivillä, niin jos laitat alemmalle riville (rivi 2) (tai jollekkin muulle riville) nuo painot, saat ne tällä kaavalla:

=sumproduct(a1:e1;a2:e2)/sum(a2;e2) -> ja kun vedät tämän sivulle niin lisätessäsi uuden numeron tulee sen alapuolelle taas uusi keskiarvo. (Ja IFERROR:lla saa ne errorit siitä ihan näppärästi pois, silloin kun solut ovat vielä tyhjiä).

Ja sama toki toimii myös sarakkeissa, esim =SUMPRODUCT(B1:B5;A1:A5)/SUM(B1:B5).
0

_________________
Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi
Ylös
  Profiili Seuranta
 
09.10.2015 16:34 <mutanen_aapo> Toiveissa oli ettei tarviis vierittää koko ajan mukana,
09.10.2015 16:34 <mutanen_aapo> vaan että se osais valita itsestään koko ajan 5 viimeisintä,
09.10.2015 16:34 <mutanen_aapo> mutta saa tuollakin oikeita lukuja. Ty!
09.10.2015 18:36 <HR Juz> Voihan sen laittaa sinne alas asti jo valmiiksi ja laittaa
09.10.2015 18:37 <HR Juz> =IFERROR('em. kaava';"") niin saa piiloon errorit
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.10.2015, 17:42 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
mutanen_aapo kirjoitti:
Minulla on excelissä lukuja seuraavaan tyyliin:

A1: 2
B1: 3
C1: 2
D1: 4
E1: 1
F1: 3

Kuinka saisin laskettua luvuista painotetun keskiarvon antamillani kertoimilla siten, että:

1. Keskiarvoon otettaisiin viisi viimeisintä lukua mukaan (tässä tapauksessa B1:F1)
2. Aina uuden arvon lisätessä (seuraavaksi G1: 4) painotettu keskiarvo laskettaisiin automaattisesti taas viidestä viimeisimmästä (C1:G1) luvusta.

Kiitos :)

Peruskamaa..

Kirjoita seuraava kaava soluun, johon keskiarvon haluat:

=AVERAGE(OFFSET(INDIRECT(ADDRESS(1;COUNT(1:1)-4));0;0;1;5))

AVERAGE=KESKIARVO
OFFSET=SIIRTYMÄ
INDIRECT=EPÄSUORA
ADDRESS=OSOITE
COUNT=LASKE
4
Ylös
  Profiili
 
15.10.2015 00:55 <h> Kuinka kaava muuttuu, jos arvot pystyssä A1,A2,A3...?
15.10.2015 12:58 <S.Mäenala> Vastasin tuonne alemmas..
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.10.2015, 05:18 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
Taisin unohtaa yhden pienen sanan Aapon kysymyksessä: painotetun keskiarvon!

Otetaanpa tarkemmin.
Oletus:
- arvot rivillä 1
- painokertoimet ja niiden summa rivillä 2

Kuva

Painotettu keskiarvo (solussa A3) saadaan silloin kaavalla:
=SUMPRODUCT(OFFSET(INDIRECT(ADDRESS(1;COUNT(1:1)-4));0;0;1;5);A2:E2)/F2

Vaihtohtoinen tapa on tehdä lasku vektorikaavalla:
=SUM(OFFSET(INDIRECT(ADDRESS(1;COUNT(1:1)-4));0;0;1;5)*(A2:E2))/F2
Tässä vaihtoehdossa kaava hyväksytään enter'in sijaan näppäinyhdistelmällä CTRL-SHIFT-ENTER.

Kaavat suomenkielisissä versioissa:
=TULOJEN.SUMMA(SIIRTYMÄ(EPÄSUORA(OSOITE(1;LASKE(1:1)-4));0;0;1;5);A2:E2)/F2
=SUMMA(SIIRTYMÄ(EPÄSUORA(OSOITE(1;LASKE(1:1)-4));0;0;1;5);A2:E2)/F2
Jälkimmäinen hyväksytään nytkin näppäinyhdistelmällä CTRL-SHIFT-ENTER.
9
Ylös
  Profiili
 
10.10.2015 11:47 <mutanen_aapo> Upeaa tietämystä!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.10.2015, 22:57 
Status: JäsenLiittynyt: 10.10.2015, 09:57Viestit: 7
Pisteitä: 1
Kuva

Tässä kuvakaappaus minun yksinkertaisesta tiedonkeruusta. Kyseessä on siis kotimaisen Liigan joukkue Prelicans ja sen statseja sekä koti- että vierasmatseista. Ennen kuin teen mitään "valmiimpaa" versiota, niin kyselisin olisiko tähän hyvä lisätä vielä jotain? Itse kaipaisisin tuohon
voitto-tasuri-tappio osuuteen prosenttilaskennat. Osaisiko joku auttaa tämän kaavan kirjoittamisessa? Ja jos saisi apua siihen, kun haluaisin desimaaliluvut vain kahden desimaalin tarkkuudella, thanks!
PS. En ole koskaan käyttänyt kaavio-ohjelmia.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.10.2015, 13:14 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
evo86 kirjoitti:
Tässä kuvakaappaus minun yksinkertaisesta tiedonkeruusta. Kyseessä on siis kotimaisen Liigan joukkue Prelicans ja sen statseja sekä koti- että vierasmatseista. Ennen kuin teen mitään "valmiimpaa" versiota, niin kyselisin olisiko tähän hyvä lisätä vielä jotain? Itse kaipaisisin tuohon
voitto-tasuri-tappio osuuteen prosenttilaskennat. Osaisiko joku auttaa tämän kaavan kirjoittamisessa? Ja jos saisi apua siihen, kun haluaisin desimaaliluvut vain kahden desimaalin tarkkuudella, thanks!
PS. En ole koskaan käyttänyt kaavio-ohjelmia.

Tässä on varmasti paikallaan ottaa kertauksena joitakin perusperiaatteita esille.

Yleensä käsiteltävä otteludata ja siitä lasketut yhteenvetotaulukot on hyvä pitää eri sarakkeissa.
Näin menetellen laskukaavat on helpompi kirjoittaa.
Alla olevassa esimerkissä data on vasemmalla sarakkeissa A - L ja yhteenvetotaulukko oikealla.

Taulukossa käytetyt kaavat on kuvassa kirjoitettu näkyviin omaan laatikkoonsa.
Kaavoista on helposti nähtävissä
- kuinka ottelutietoja summataan ja
- kuinka niistä lasketaan prosenttilukuja ja keskiarvoja.

Näin laadittu yhteenvetotaulukko päivittyy automaattisesti eikä sitä tarvitse erikseen muutella.
Työmäärä vähenee ja riittää kun ottelutiedot kirjoitetaan edellisten jatkoksi vasemmalle.

Kuva

Desimaalilukuihin saa kaksi desimaalia näin:
- klikkaa asianomaista solua hiiren 2-napilla,
- valitse Format Cells.. (muotoile solut),
- valitse Number (luku) ja Decimal places: 2
- klikkaa Ok

Mitä tietoja sitten on kerättävä?
Sinun esimerkkisi tärkeimpiä puutteita ovat otteluajankohta ja jatkoaika-/rangaistuslaukaustiedot (et/p).
Edistyneemmät laskijat taltioivat otteluista hyvin suuren määrän muutakin tietoa:
- kokoonpanot,
- laukaukset,
- maalivahtien torjunnat,
- ylivoima-/alivoimatilastot,
- jne.

Kerrot myös ettet "oikein tiedä miten tämän kaiken ynnään yhteen".
Tämä kysymys on esitetty eri muodoissa foorumilla kymmeniä kertoja.
Kysyjät odottavat saavansa vastaukseksi tarkat matemaattiset laskentamallit todennäköisyysarvioiden tuottamiseen.
Sellaisia he eivät koskaan saa.
Vastaukset sisältävät aina hyvin yleisluontoisia neuvoja siitä mitä todennäköisyysarvioita laskettaessa tulisi ottaa huomioon.

Ainoa oikea vastaus laskentamallien suhteen lienee se että
- jokainen laskee niin hyvin kuin osaa.

Oikoteitä ei ole mutta hyvä puoli asiassa on se että aikaa myöten sitä oppii hyvin taitavaksi...
Työiloa! :peukku:
9
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.10.2015, 15:24 
Status: JäsenLiittynyt: 10.10.2015, 09:57Viestit: 7
Pisteitä: 1
Wau, suuret kiitokset S.Mäenalalle kun olit oikein taulukot tehnyt ja selittänyt perin pohjaisesti! Ohjeet olivat hyvin selkeän oloiset myös! Täytyy hypätä työn pariin heti kun mahdollista :)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 13.10.2015, 22:07 
Status: JäsenLiittynyt: 28.01.2008, 16:34Viestit: 2
Pisteitä: 1
Tervehdys!

Löytyiskö vinkkiä miten toteuttaa seuraavanlainen excel taulukko, vaatiiko vba koodia tms.

Tarkoituksena kopioida käsin tai hakea Power Queryllä "liigan" pelatut pelit ja tulokset josta ne pitäisi saada lajiteltua eri välilehdille joukkueittain.


Kiitos vinkeistä jo etukäteen!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.10.2015, 19:07 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
ebola kirjoitti:
Tervehdys!

Löytyiskö vinkkiä miten toteuttaa seuraavanlainen excel taulukko, vaatiiko vba koodia tms.

Tarkoituksena kopioida käsin tai hakea Power Queryllä "liigan" pelatut pelit ja tulokset josta ne pitäisi saada lajiteltua eri välilehdille joukkueittain.


Kiitos vinkeistä jo etukäteen!

Kyllä tämäntyyppisen lajittelijan helposti rakentelee pelkillä excel-kaavoillakin.
Toinen juttu on sitten että kun excelin yhdellä välilehdellä on reilut 17 miljardia solua niin on vaikea kuvitella mitään perustetta sille että joukkueet pitäisi ripotella eri välilehdille.
Mutta sitä saa mitä tilaa...

Alla olevassa kuvassa tyypillinen Betexplorer-haun jälkeinen tulos listaus (Matches -välilehdellä):

Kuva

Assat -välilehdelle kyseisen joukkueen ottelut saa seuraavilla kaavoilla:

Kuva

Apusarakkeet G ja H on tässä piilotettu.
Sarakkeiden A - G kaavat kannattaa kopioida riville 500 asti. Sarakkeen H kaavalle riittää 100 riviä.
Kannattaa ensin rakennella esim. Assat-sivu valmiiksi muotoiluineen päivineen.
Sitä on senjälkeen helppo kloonata muille joukkueille tähän tapaan:
- klikkaa Assat -välilehdellä vasemman yläkulman pikku kolmiota (valitse kaikki) ja Copy,
- siirry (esim.) Lukko -välilehdelle ja klikkaa siellä solua A1 hiiren 2-napilla ja valitse Paste(P) (liitä kaikki),
- klikkaa sarakkeen G (minun esimerkkini mukaan) otsikkokirjainta (maalaa sarake),
- klikkaa Home -tab'issä Find & Select (etsi) ja valitse Replace (korvaa). Korvaa G sarakkeen kaavojen kaikki Assat -tekstit Lukko -teksteillä.
- done

Sama proseduuri sitten kaikille muille joukkueille.
4
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 15.10.2015, 11:01 
Status: JäsenLiittynyt: 28.01.2008, 16:34Viestit: 2
Pisteitä: 1
Kiitos paljon! Luulin osaavani käyttää exceliä kohtuullisesti, en luule enää... :)
1
Ylös
  Profiili
 
15.10.2015 12:36 <S.Mäenala> Vähän harjoitusta vain ebola, nopeasti Sinä nämä temput opit
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 15.10.2015, 12:57 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
h kirjoitti:
<h> Kuinka kaava muuttuu, jos arvot pystyssä A1,A2,A3...?


Oletuksilla
- arvot soluissa A1:An
- painokertoimet soluissa B1:B5,
kaava menee näin:
=SUMPRODUCT(OFFSET(INDIRECT(ADDRESS(COUNT(A:A)-4;1));0;0;5;1);B1:B5)/B6

Ilman painokertoimia (last 5):
=AVERAGE(OFFSET(INDIRECT(ADDRESS(COUNT(A:A)-4;1));0;0;5;1))
2
Ylös
  Profiili
 
15.10.2015 22:29 <h> Peukut!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.10.2015, 15:04 
Status: JäsenLiittynyt: 10.10.2015, 09:57Viestit: 7
Pisteitä: 1
Kuva

Hei! Tässä tuli pieni ongelma vastaan.. Miten voin lisätä uuden sarakkeen sekä voitto että tappio-osuma kenttiin? Eli samalla tavalla kuin esimerkissä on LIIGA, KHL, NHL ja MUUT. Pitäisi lisätä JALKAPALLO sinne, mutta kaikki laskutoimitukset menevät päin peetä jos alan nyt muutteleen tota kokonaisuutta hirveesti.. Thanks!
0
Ylös
  Profiili
 
16.10.2015 15:55 <HR Juz> Hiiren oikealla klikkaat jotain kolumnia siitä yläpalkista
16.10.2015 15:56 <HR Juz> valitset insert. Tulee uusi sarake valitun eteen
16.10.2015 15:57 <HR Juz> Riippuu tosin käytetyistä kaavoista sotkeeko mitään
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 22.10.2015, 00:42 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 17:02Viestit: 42
Pisteitä: 10
S.Mäenala kirjoitti:
h kirjoitti:
...

Kuva

Kirjoita soluun B10 matriisikaava:

{=SUM(B2:H8*(ROW(B2:H8)+COLUMN(B2:H8)-ROW(B2)-COLUMN(B2)=A10))}

- kaarisulut { } saadaan kun kaava hyväksytään näppäinyhdistelmällä Ctrl-Shift-Enter

Kaava on kirjoitettu siten että voit raahata tuon taulukkosi välilehdellä mihin kohtaan tahansa.

Finlandese:
SUM = SUMMA
ROW = RIVI
COLUMN = SARAKE

Tähän hienoon ratkaisuun vielä jatkokysymys:

Kuinka saisin haettua matriisista tietyn tuloksen kuvan soluun C11 antamalla maaliluvut soluissa A11 ja B11?
Esimerkiksi A11 = 4 ja B11 = 3 -> C11 ilmestyy luku solusta F5 eli 0,00243.

Ja onnistuisiko tässä vertailuoperaattorien < tai > käyttö isompien maalihaarukoiden summaamiseksi vaikka seuraavasti:
Soluun A11 annetaan <=4 ja B11 = 3 saataisiin soluun C11 summaus soluista B5:F5 tai vastaavasti
Soluun A11 = 2 ja B11 annetaan >=3 saataisiin soluun C11 summaus soluista D5:D8?
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.10.2015, 11:13 
Status: JäsenLiittynyt: 31.05.2003, 12:28Viestit: 683
Pisteitä: 2079
Kassa: +56.73 yks. Palautus%: 103.51% Panosten ka: 2.93 yks. Vetoja: 552
Osaisiko joku sanoa, mikä olisi kätevin tapa / kaava laskea montako päivää kullakin joukkueella on kulunut edellisestä pelistä?

Data on samantyyppisessä muodossa kuin S. Mäenalalla tuossa edellä Betexplorer-esimerkissä, eli päivämäärät, koti- ja vierasjoukkueet jne. Ajatuksena olisi siis saada listaukseen aina yhteen sarakkeeseen kuinka monta päivää on kulunut kotijoukkueen edellisestä ottelusta ja kuinka monta päivää vierasjoukkueen edellisestä. Tähän on varmaankin joku fiksu ja simppeli tapa, jota en heti keksi 8--)
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
22.10.2015 11:15 <Fat Mike> Selvennyksenä siis koti & vieras päivät omiin sarakkeisiinsa
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.10.2015, 12:05 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Huom, päivämäärät eivät täsmää todelliseen otteluohjelmaan. Sarakkeet A:C tulee olla järjestetty laskevassa järjestyksessä päivämäärän mukaan.

Liitteet:
last_game.PNG
last_game.PNG [ 63.54 KiB | Katsottu 1399 kertaa ]
1

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
22.10.2015 13:31 <Fat Mike> Kiitos! Ideana olisi siis sinun esimerkissäsi saada nuo
22.10.2015 13:32 <Fat Mike> lepopäivät tyyliin D2 (chief lepo) E2 (Bengals lepo) jne.
22.10.2015 13:33 <Fat Mike> eli "juoksevasti" aina koko kauden ottelu-ohjelman osalta
22.10.2015 13:37 <Fat Mike> Siis ei vertailua nykyhetkeen vaan kunkin edelliseen peliin
 Viestin otsikko: Re: Maalimäärien osatodennäköisyyksien summaus taulukosta
ViestiLähetetty: 22.10.2015, 14:10 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
h kirjoitti:
Tähän hienoon ratkaisuun vielä jatkokysymys:

Kuinka saisin haettua matriisista tietyn tuloksen kuvan soluun C11 antamalla maaliluvut soluissa A11 ja B11?
Esimerkiksi A11 = 4 ja B11 = 3 -> C11 ilmestyy luku solusta F5 eli 0,00243.

Ja onnistuisiko tässä vertailuoperaattorien < tai > käyttö isompien maalihaarukoiden summaamiseksi vaikka seuraavasti:
Soluun A11 annetaan <=4 ja B11 = 3 saataisiin soluun C11 summaus soluista B5:F5 tai vastaavasti
Soluun A11 = 2 ja B11 annetaan >=3 saataisiin soluun C11 summaus soluista D5:D8?

Ensimmäinen osa kysymyksestäsi selviää helposti pelkällä MATCH -lausekkeella (solun C11 kaava).
Vertailuoperaattorien liittäminen <4 tai >2 -tyyliin edellyttäisi excel'issä jonkinlaisen tulkintakaavan muodostamista ja johtaisi melko pitkiin lausekkeisiin.
Tämä saattaisi mennä jo enemmän kikkailun puolelle ja suosittelisinkin Sinulle allaolevan kuvan tapaisten vaihtoehtojen käyttöä.

Kuva

Rinnakkain olevat C- ja D-sarakkeitten kaavat ovat keskenään vaihtoehtoisia.
Taitavana exce'istinä Sinä varmasti ymmärrät nuo esimerkit ilman suurempia selityksiäkin.
Hakasulkukaavat tässäkin tietysti vektori-muotoa (CTRL-SHIFT-ENTER).
2


Viimeksi muokannut S.Mäenala päivämäärä 22.10.2015, 14:32, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili
 
23.10.2015 00:18 <h> Jos jätetään pois >< merkit, voiko suoraan viitata matriisin
23.10.2015 00:19 <h> sinisiin otsikkolukuihin rivi- & sarakenumeroiden sijasta?
23.10.2015 00:21 <h> Esim. haluttaessa kotimaalit 1,2,3 jotenkin B1:H1<4
23.10.2015 00:23 <h> ja vierasmaaleissa 4,5,6 vastaavasti A2:A8>3
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.10.2015, 14:16 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
Fat Mike kirjoitti:
Osaisiko joku sanoa, mikä olisi kätevin tapa / kaava laskea montako päivää kullakin joukkueella on kulunut edellisestä pelistä?

Data on samantyyppisessä muodossa kuin S. Mäenalalla tuossa edellä Betexplorer-esimerkissä, eli päivämäärät, koti- ja vierasjoukkueet jne. Ajatuksena olisi siis saada listaukseen aina yhteen sarakkeeseen kuinka monta päivää on kulunut kotijoukkueen edellisestä ottelusta ja kuinka monta päivää vierasjoukkueen edellisestä. Tähän on varmaankin joku fiksu ja simppeli tapa, jota en heti keksi 8--)

Jos hk_ sallii niin laitetaan tähän vaihtoehtoinen ratkaisu.
Annan tässäkin kuvan puhua:

Kuva

Kirjoita solujen G2 ja H2 kaavat vektorikaavoina (hyväksy näppäimillä CTRL-SHIFT-ENTER).
Kaavoja voi kopioida kaavakopioinnilla alaspäin.
5
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.10.2015, 14:17 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Tuli hieman pidemmät kaavat:

soluun D2: =IFERROR($C2-OFFSET($C$1;MIN(MATCH($A2;OFFSET($A2;1;0;COUNTA($A:$A)-ROW();1);0)+ROW();MATCH($A2;OFFSET($B2;1;0;COUNTA($A:$A)-ROW();1);0)+ROW());0);"")

soluun E2: =IFERROR($C2-OFFSET($C$1;MIN(MATCH($B2;OFFSET($A2;1;0;COUNTA($A:$A)-ROW();1);0)+ROW();MATCH($B2;OFFSET($B2;1;0;COUNTA($A:$A)-ROW();1);0)+ROW());0);"")

Liitteet:
last_game.PNG
last_game.PNG [ 27.27 KiB | Katsottu 1327 kertaa ]


Varmaan löytyy "siistimpi" tapa tehdä asia, mutta noi pitäisi ainakin toimia pahimpaan hätään.
6

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
22.10.2015 14:18 <hk_> :) ylläri että SM:ltä löyty siistimpi ratkaisu. 'peukku'
22.10.2015 14:31 <S.Mäenala> Siisti tuo Sinunkin kaavasi hk_! Peukut!
22.10.2015 16:55 <Fat Mike> Valtaisat kiitokset molemmille!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.10.2015, 16:45 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
h kirjoitti:
Jos jätetään pois >< merkit, voiko suoraan viitata matriisin
sinisiin otsikkolukuihin rivi- & sarakenumeroiden sijasta?
Esim. haluttaessa kotimaalit 1,2,3 jotenkin B1:H1<4
vierasmaaleissa 4,5,6 vastaavasti A2:A8>3

Kun näistä matriisien indeksointitavoista varmasti on hyötyä useammallekin käyttäjälle, laitetaan niistä muistiin muutama sana.

Perusfunktiot matriisikaavoissa ovat INDEX (INDEKSI) ja OFFSET (SIIRTYMÄ).
INDEX'illä on helppo poimia yksittäisiä matriisi-alkioita ja OFFSET taas soveltuu paremmin alueiden käsittelyyn.

Huom.! Tässä esillä olevassa h:n esimerkissä kotijoukkueen maalit ovat 1-rivillä ja vierasmaalit A-sarakkeessa.
Kaavojen kannalta olisi loogisempaa että ne olisivat toisinpäin. Seuraavassa kaavat on kuitenkin kirjoitettu esimerkkitilanteen mukaisesti.

Jos vaikkapa halutaan etsiä matriisista alkio kotimaalit = 4, vierasmaalit = 2,
se saadaan näin:

=INDEX(B2:H8;3;5)

- rivi-indeksi = 3 koska 2 vierasmaalia on 3. alkio vierasmaalien vektorissa A2:A8
- sarake-indeksi = 5 koska 4 kotimaalia on 5. alkio kotimaalien vektorissa B1:H1

INDEX -funktio itse ei näe mitään otsikkosarakkeita tai -rivejä, se näkee vain matriisin määritysalueen (B2:H8) ja laskee rivit ja sarakkeet tästä alueesta.
Tarvitaan käyttäjän silmä etsimään tiettyjä maalimääriä vastaavat rivi- ja sarakeindeksit matriisissa.
Tai vaihtoehtoisesti, kaavavelhojen onneksi
- voidaan käyttää MATCH -funktioita hakemaan kyseiset numerot ja kertomaan ne INDEX -funktiolle:

Kuva

MATCH -funktio palauttaa haluttuja maalilukuja vastaavat matriisi-indeksit.


Sellaiset merkinnät kuin <4 tai >3 ovat excel'issä yksinkertaisesti vain merkkijonoja (eli tekstiä) ja siksi niiden merkitseminen matriisikaavoihin voi olla jonkin verran haastavaa.

Tässä nimenomaisessa erikoistapauksessa matriisialueiden käsittely on kuitenkin hyvin helppoa kun merkinnät muutetaan vähän toiseen muotoon:
<4 merkitään 0-3 tai 0123
>3 merkitään 4-6 tai 456

Esimerkki:
halutaan ynnätä matriisista alue: kotimaalit 0-3, vierasmaalit 4-6:

Peruskaava on tällöin muotoa:

=SUM(OFFSET(B2;4;0;3;4), jossa numeerisilla arvoilla on järjestyksessä seuraavat merkitykset

- 4 = vierasmaalien alaraja,
- 0 = kotimaalien alaraja,
- 3 = vierasmaalien haarukan leveys (4, 5, 6)
- 4 = kotimaalien haarukan leveys (0, 1, 2, 3)

Tästä perusmallista on helppo aukikirjoittaa kaavat, jotka ymmärtävät suoraan kahta edellä esitettyä merkintätapaa (soluviittaukset allaolevan kuvan mukaisia):

Kuva

- jos käytetään 0-3 -muotoista merkintätapaa kaava on
=SUM(OFFSET($B$2;LEFT(C13;1);LEFT(B13;1);RIGHT(C13;1)-LEFT(C13;1)+1;RIGHT(B13;1)-LEFT(B13;1)+1))

- ja vastaavasti 0123 -muotoisella notaatiolla kaava on
=SUM(OFFSET($B$2;LEFT(C18;1);LEFT(B18;1);LEN(C18);LEN(B18)))

Molemmat kaavat soveltuvat maaliluvuille 0 - 9. Ylempi kaava voidaan muokata myös suuremmille maaliluvuille sopivaksi.

Tip:
Joskus näkee excelistien muuttavan solun formaatin tekstiksi kun haluavat kirjoittaa tekstinä esim. 4-6.
Suositeltava tapa on kuitenkin kirjoittaa tekstin eteen hipsu ('), siis tässä tapauksessa '4-6
Sama merkintätapa on suositeltava myös silloin kun halutaan solussa olevan kaavan näkyvän tekstinä.

Nimityksistä:
Taulukkolaskennan englanninkielinen termi array tarkoittaa yksi- tai useampiulotteista järjestettyä (=indeksoitua) alkiojoukkoa.
Suomenkielessä taulukkolaskentayhteyksissä puhutaan usein vain taulukoista.
Matemaattinen termi matriisi on tullut mukaan kun excel'in englanninkielinen nimitys array formula tavallisesti suomennetaan sanoilla matriisikaava tai vektorikaava
(matematiikassa 1-ulotteista matriisia kutsutaan vektoriksi).
Ylläolevassa tekstissä sana matriisi voidaan ilman väärinkäsitysten vaaraa korvata sanalla taulukko.
3
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.10.2015, 01:52 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 04.11.2012, 17:33Viestit: 456
Pisteitä: 690
Kassa: +201.52 yks. Palautus%: 106.40% Panosten ka: 9.52 yks. Vetoja: 331
Terve,

Mulla on Excelissä (tai siis Libreofficessa mutta peruskaavat lienevät samanlaisia anyway) voimalukuja.

Esim. Taulukossa 1 Pelaajan X voimaluku vaikkapa 2000 ja Pelaajan Y voimaluku 1500. Sitten Taulukkoon 2 tein huvikseni ajankuluksi pohjan joka laskee pelaajien X ja Y uudet voimaluvut. Olkoon nämä vaikkapa 2200 ja 1300, lähinnä harjoittelen ohjelman syvällisempää käyttöä.

Miten saan tuonne Taulukkoon 1 pelaajien voimaluvut päivitettyä (eli siis 2200 ja 1300) ettei tuo ns. kierrä kehää siten että noihin voimalukuihin tullut muutos laskettiin vanhoilla voimaluvuilla ja sitten päivittyvät aina uudet.

Kiitos jos joku jaksaa (todennäköisesti jo käsiteltyä) aihetta käsitellä. En kylläkään heti löytänyt ratkaisua.
0

_________________
Suuntaapa linkkiä kohti mikäli turhan tärkeä paskanjauhanta, treidaaminen sekä musiikki kiinnostavat!

https://escbettingchallenge.wordpress.com/
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.10.2015, 15:04 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3077
OskarBetting kirjoitti:
Terve,

Mulla on Excelissä (tai siis Libreofficessa mutta peruskaavat lienevät samanlaisia anyway) voimalukuja.

Esim. Taulukossa 1 Pelaajan X voimaluku vaikkapa 2000 ja Pelaajan Y voimaluku 1500. Sitten Taulukkoon 2 tein huvikseni ajankuluksi pohjan joka laskee pelaajien X ja Y uudet voimaluvut. Olkoon nämä vaikkapa 2200 ja 1300, lähinnä harjoittelen ohjelman syvällisempää käyttöä.

Miten saan tuonne Taulukkoon 1 pelaajien voimaluvut päivitettyä (eli siis 2200 ja 1300) ettei tuo ns. kierrä kehää siten että noihin voimalukuihin tullut muutos laskettiin vanhoilla voimaluvuilla ja sitten päivittyvät aina uudet.

Kiitos jos joku jaksaa (todennäköisesti jo käsiteltyä) aihetta käsitellä. En kylläkään heti löytänyt ratkaisua.

Jos tarkoitat että voiko excel'issä solun arvo määräytyä sen oman arvon perusteella, on vastaus yksiselitteisesti: ei voi.
Excel -työkirjassa solun arvo voi määräytyä muiden solujen arvojen perusteella mutta ei voi olla riippuvainen sen omasta arvosta, ei suoraan eikä epäsuorasti esim. jonkin kaavan välityksellä.
Työkirja on sen sisältämien solujen staattinen tila, joka voi muuttua vain jos ohjelman käyttäjä manuaalisesti (tai jonkin toisen sovelluksen välityksellä) muuttaa työkirjassa jonkin solun arvoa.
Työkirjalla tai sen soluilla ei ole mitään sisäistä dynamiikkaa. Excel'iin on mm. tämän puutteen poistamiseksi on määritelty oma ohjelmointikieli (Visual Basic for Applications), jolla mainitut riippuvuussuhteiden rajoitukset voidaan poistaa.
2
Ylös
  Profiili
 
26.10.2015 16:25 <OskarBetting> Joo juuri tuota tarkoitin. Sain kyllä ongelman ratkaistua
26.10.2015 16:26 <OskarBetting> kun tein homman uusiksi. Kiitokset!
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 477 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye