Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 03.12.2016, 20:55

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.10.2015, 00:03 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Mulla on excelissä vetoseurantoja joissa on kaikenlaisia tietoja, mutta nyt haluaisin piirtää käppyrää tuloksista.

Eli A-kolumnissa on päivämäärä, milloin veto on ollut. Toisessa sarakkeessa, esim. B, on puolestaan nettotulos kyseisestä vedosta. Luonnollisesti toisina päivinä on enemmän vetoja kuin toisina ja nyt haluaisin piirtää käppyrän, missä näkyy nettotulos päivämäärän funktiona. Osaan kyllä tehdä käyrää, missä näkyy nettotulos vetojen määrän funktiona. Koska erilaisille vetotyppeille on omat seurannat, ei niitä nykyisellään saa yhdistettyä yhdeksi käyräksi. Onko lisäksi olemassa keinoa, jolla saisin käyrän suoraan voittokertymästä. Vedot eivät ole seurannassa aikajärjestyksessä, joten ei jaksaisi niitä järjestellä, kun kyseessä on vain tämmöinen nice to know -projekti.

Eli tiedot on excelissä esim. näin:

A: Vedon päivämäärä B: Kyseisen vedon nettotulos C: Kertymä tähänastisista voitoista kyseisen vedon jälkeen.

Toivottavasti joku ymmärsi mitä haen ja tipsiä löytyy.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.10.2015, 14:15 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
_Iletus_ kirjoitti:
Mulla on excelissä vetoseurantoja joissa on kaikenlaisia tietoja, mutta nyt haluaisin piirtää käppyrää tuloksista.

Eli A-kolumnissa on päivämäärä, milloin veto on ollut. Toisessa sarakkeessa, esim. B, on puolestaan nettotulos kyseisestä vedosta. Luonnollisesti toisina päivinä on enemmän vetoja kuin toisina ja nyt haluaisin piirtää käppyrän, missä näkyy nettotulos päivämäärän funktiona. Osaan kyllä tehdä käyrää, missä näkyy nettotulos vetojen määrän funktiona. Koska erilaisille vetotyppeille on omat seurannat, ei niitä nykyisellään saa yhdistettyä yhdeksi käyräksi. Onko lisäksi olemassa keinoa, jolla saisin käyrän suoraan voittokertymästä. Vedot eivät ole seurannassa aikajärjestyksessä, joten ei jaksaisi niitä järjestellä, kun kyseessä on vain tämmöinen nice to know -projekti.

Eli tiedot on excelissä esim. näin:

A: Vedon päivämäärä B: Kyseisen vedon nettotulos C: Kertymä tähänastisista voitoista kyseisen vedon jälkeen.

Toivottavasti joku ymmärsi mitä haen ja tipsiä löytyy.

Ennenkuin voit piirustella päiväkohtaisista nettotuloksista kaavioita, Sinun täytyy laskea kyseiset arvot.
Kaavio ei itse voi tehdä mitään laskutoimituksia vaan niiden arvojen ("daily ret."), joihin kaavio perustuu pitää olla valmiiksi laskettuja:

Kuva

Kaavion datan valinta tapahtuu Select Data Source (Valitse tietojen lähde) -dialogissa (klikkaa kaavio-ikkunaa 2-napilla):
- vasemmalla puolella valitaan käyrän arvopisteet,
- oikealla puolella valitaan vaaka-akselin arvopisteet (Horizontal Axis Labels; Vaaka-akselin luokitus)

Kuva

Vaaka-akselin asetukset tehdään Format Axis (Muotoile akseli) -dialogissa (klikkaa vaaka-akselia 2-napilla):
- päivämäärien luokitusvälin voi asettaa kohdassa Major Unit (pääluokat)
- kuvassa päivämäärät on asetettu viikon välein

Kuva

Ja tältä se sitten näyttää:

Kuva

Vielä kun tietäisi mitä hyötyä mokomasta kaaviosta mahtaa olla.. :wink:
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.10.2015, 15:39 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.12.2003, 13:02Viestit: 868Paikkakunta: Jumpan Kulma
Pisteitä: 638
Tarkoitus olisi saada oma varjis taulukko päivittämään itse itsensä niin, että näen värin persusteella heti, mikä joukkue olisi ansainnut enempi kuin on saanut:
Ajax 8 1 17 17,25

Eli haluaisin tässä tapauksessa Ajax solun olevan sinisellä, koska 17,25 (varjispistemäärä) on 2 sisällä vrt lukemaan 17 (sarjispistemäärä).
Eli yhden voiton (2p) sisällä suuntaan toiseen, solu olisi automaagisesti sininen.
Jos varjispisteet YLI 2 enempi kuin sarjispisteet, niin solu olisi vihreä.
Ja via versa, jos varjispisteet YLI 2 vähempi kuin sarjispisteet, niin solu olisi automaagisesti punainen.

Reilun vartin googletin ja koitin ehdollisia funktioita, ei onnistunut :oops:
Joku varmaan ratkaisee minuutissa...

käytössä office 2013
1

_________________
http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma
Ylös
  Profiili
 
29.10.2015 15:56 <Fat Mike> conditional formatting varmaan helpoin?
29.10.2015 15:57 <Zizou> sillä yritin, ei onnistunut. Ehkä olin vaan käsi?
29.10.2015 16:00 <Fat Mike> sieltä ->manage rules->new rule ja sinne naputtelee nuo
29.10.2015 16:01 <Fat Mike> format only cells that contain -> siellä saa määritellä omat
29.10.2015 16:01 <Fat Mike> sitten vaan värit oikeaksi ja taas "new rule" jne
29.10.2015 16:02 <Fat Mike> noin sain itse ainakin toimimaan
29.10.2015 16:08 <Zizou> no sillähän se lähti, kiitoksia!
29.10.2015 16:08 <Zizou> luulin tehneeni saman, mutta vissiin olin käsi
29.10.2015 16:09 <Fat Mike> Hienoa!
29.10.2015 16:17 <Zizou> paitsi että sain vain yhden värin toimimaan, en if funktiota
29.10.2015 16:17 <Zizou> eli tuossahan on 3 eri vaihtoehtoa, jotka toteutuu
29.10.2015 16:19 <Zizou> rippuen laskutuloksesta varjis - sarjis
29.10.2015 21:06 <Zizou> nyt toimii, kun teki apusarakkeen, mihin laskee arvon
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.10.2015, 17:24 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
S.Mäenala kirjoitti:
Ennenkuin voit piirustella päiväkohtaisista nettotuloksista kaavioita, Sinun täytyy laskea kyseiset arvot.
Kaavio ei itse voi tehdä mitään laskutoimituksia vaan niiden arvojen ("daily ret."), joihin kaavio perustuu pitää olla valmiiksi laskettuja:

Kuva

Kaavion datan valinta tapahtuu Select Data Source (Valitse tietojen lähde) -dialogissa (klikkaa kaavio-ikkunaa 2-napilla):
- vasemmalla puolella valitaan käyrän arvopisteet,
- oikealla puolella valitaan vaaka-akselin arvopisteet (Horizontal Axis Labels; Vaaka-akselin luokitus)


Vaaka-akselin asetukset tehdään Format Axis (Muotoile akseli) -dialogissa (klikkaa vaaka-akselia 2-napilla):
- päivämäärien luokitusvälin voi asettaa kohdassa Major Unit (pääluokat)
- kuvassa päivämäärät on asetettu viikon välein



Hemmetti kun esitin asiani epäselvästi. Eli haluaisin nyt kuvassa näkyvän käppyrän integraalin kuvaajan. Eli siis sen paljonko olen voitolla.

Osaan kyllä piirtää kuvaajia excelillä, mutta ongelma on se, että ajan saatossa vetoja on kertynyt ns. vitusti. Seurantoja on useissa eri tiedostoissa, ja nyt haluaisin niistä nopeasti kuvaajan kertyneestä nettovoitosta päivämäärän suhteen. Osaan tehdä kuvaajan jos päivämääräkohtainen tulos olisi laskettuna valmiina niin kuin se tuossa esimerkissä on. En kuitenkaan jaksa laskea päiväkohtaista tulosta käsin usean vuoden ajalle, vaan siihen nimenomaan halusin kikkoja.



Tiedot on siis excelissä A-C soluissa esim. Haluaisin käppyrän missä E-sarakkeen tiedot on x-akselilla ja H -sarakkeen tiedot Y-akselilla. Nyt siis a-c soluihin tulee tietoja paljon ja kopioin niitä kaikista seurannoista mitkä on tallella. Nyt siis haluaisin tietää miten saan helposti tiedot siihen muotoon, kuin ne on sarakkeissa E ja H. Ilmeisesti käppyrää ei saa piirrettyä näin pelkkien A ja C tietojen perusteella?

Lainaa:
Vielä kun tietäisi mitä hyötyä mokomasta kaaviosta mahtaa olla.. :wink:


Tuollaisesta minkä piirsit niin ei varmaan yhtään mitään. Pahoittelut omasta huonosta ulosannista.
1


Liitteet:
Exceli.png
Exceli.png [ 33.71 KiB | Katsottu 5463 kertaa ]
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.10.2015, 20:02 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
_Iletus_ kirjoitti:
Hemmetti kun esitin asiani epäselvästi. Eli haluaisin nyt kuvassa näkyvän käppyrän integraalin kuvaajan. Eli siis sen paljonko olen voitolla.
Osaan kyllä piirtää kuvaajia excelillä, mutta ongelma on se, että ajan saatossa vetoja on kertynyt ns. vitusti. Seurantoja on useissa eri tiedostoissa, ja nyt haluaisin niistä nopeasti kuvaajan kertyneestä nettovoitosta päivämäärän suhteen. Osaan tehdä kuvaajan jos päivämääräkohtainen tulos olisi laskettuna valmiina niin kuin se tuossa esimerkissä on. En kuitenkaan jaksa laskea päiväkohtaista tulosta käsin usean vuoden ajalle, vaan siihen nimenomaan halusin kikkoja.

Tiedot on siis excelissä A-C soluissa esim. Haluaisin käppyrän missä E-sarakkeen tiedot on x-akselilla ja H -sarakkeen tiedot Y-akselilla. Nyt siis a-c soluihin tulee tietoja paljon ja kopioin niitä kaikista seurannoista mitkä on tallella. Nyt siis haluaisin tietää miten saan helposti tiedot siihen muotoon, kuin ne on sarakkeissa E ja H. Ilmeisesti käppyrää ei saa piirrettyä näin pelkkien A ja C tietojen perusteella?

Ei väliä Iletus, näitä asioita on joskus vähän vaikea muotoilla.

Jos Sinulla on datat kuvaamallasi tavalla A - C -sarakkeissa ja tarvitset niistä vain päivittäisen kertymäkäppyrän, päästään hyvin helpolla.
Minulla on tässä esimerkkinä J-Math'in seuranta-dataa.
Data saa olla ajallisesti epämääräisessä järjestyksessä tai siinä saa olla tyhjiä rivejä välissä, nämä eivät haittaa:

Kuva

Tee seuraavat asiat (ks. kuva):
1. muotoile koko D-sarake Date'ksi (päivämääräksi) ja kirjoita soluun D1 1. vedon päivämäärä tai vaikkapa 01.01.2014 (huomaa että E-sarakkeen alkuun tulee nollia niin pitkälle kuin 1. veto löytyy joltakin päiväykseltä, esimerkkidatassa se löytyi 15.09)
2. Kirjoita soluun D2 kaava: =$D$1+ROW()-1
3. Kirjoita soluun E2 kaava: =E1+SUMIF(A:A;$D$1+ROW()-1;C:C)
(solun E1 pitää olla tyhjä tai nolla)
4. Kopioi kaavoja alaspäin niin pitkälle kuin vetopäivämääriä riittää (vaikkapa nykyiseen päivämäärään asti).
5. Piirrä D- ja E-sarakkeiden datasta kaavio siten kuin edellä on esitetty.

Suomeksi:
ROW = RIVI
SUMIF = SUMMA.JOS
1
Ylös
  Profiili
 
29.10.2015 21:10 <_Iletus_> Paljon kiitoksia, piirtelen ajan kans käyrät ja opettelen
29.10.2015 21:10 <_Iletus_> funktiot.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.10.2015, 21:15 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Zizou kirjoitti:
Tarkoitus olisi saada oma varjis taulukko päivittämään itse itsensä niin, että näen värin persusteella heti, mikä joukkue olisi ansainnut enempi kuin on saanut:
Ajax 8 1 17 17,25

Eli haluaisin tässä tapauksessa Ajax solun olevan sinisellä, koska 17,25 (varjispistemäärä) on 2 sisällä vrt lukemaan 17 (sarjispistemäärä).
Eli yhden voiton (2p) sisällä suuntaan toiseen, solu olisi automaagisesti sininen.
Jos varjispisteet YLI 2 enempi kuin sarjispisteet, niin solu olisi vihreä.
Ja via versa, jos varjispisteet YLI 2 vähempi kuin sarjispisteet, niin solu olisi automaagisesti punainen.

Reilun vartin googletin ja koitin ehdollisia funktioita, ei onnistunut :oops:
Joku varmaan ratkaisee minuutissa...

käytössä office 2013

Toimi näin Zizou:

1. Maalaa alue, johon haluat määritellä ehdollisen muotoilun (Conditional Formatting, kuvassa solut A2 - A19).
2. Aseta maalatun alueen taustaväriksi sininen.
3. Valitse ehdollinen muotoilu ja määrittele allaolevan kuvan mukaiset 2 muotoilusääntöä.
(Kirjoita kaavalaatikoihin seuraavat tekstit
Vihreä sääntö:
=(INDIRECT("G" & ROW())>INDIRECT("F" & ROW())+2)
Punainen sääntö:
=(INDIRECT("G" & ROW())>INDIRECT("F" & ROW())+2)

Sarakkeet kuvan mukaisessa tilanteessa.

Suomeksi:
INDIRECT = EPÄSUORA
ROW = RIVI

Kuva
3
Ylös
  Profiili
 
30.10.2015 09:40 <Zizou> Kiitoksia isosti!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.11.2015, 16:42 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.06.2013, 16:24Viestit: 464
Pisteitä: 370
Kassa: -123.63 yks. Palautus%: 97.36% Panosten ka: 2.62 yks. Vetoja: 1785
Esimerkiksi solussa A olisi kerroin, solussa B panos (=tasapanos), solussa C tulos ja solussa D OA
Uusi kone antanu vetoja muutama sata ja haluisin kattoa mitenkä eri OA:t on tehny tulosta vaikka 1,01 - 1,05; 1,05-1,1; 1,10-1,15; ja suurempi kuin 1,15
mitenkä tätä pitäis lähestyä? histogrammia ja käyriä koitin käyttää mutten saanut aikaseks mitä halusin
0

_________________
Panostus 1-5 yksikköä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.11.2015, 16:54 
Status: JäsenLiittynyt: 27.03.2014, 14:05Viestit: 377
Pisteitä: 400
Kassa: +0.73 yks. Palautus%: 100.02% Panosten ka: 3.17 yks. Vetoja: 1003
pekkab kirjoitti:
Esimerkiksi solussa A olisi kerroin, solussa B panos (=tasapanos), solussa C tulos ja solussa D OA
Uusi kone antanu vetoja muutama sata ja haluisin kattoa mitenkä eri OA:t on tehny tulosta vaikka 1,01 - 1,05; 1,05-1,1; 1,10-1,15; ja suurempi kuin 1,15
mitenkä tätä pitäis lähestyä? histogrammia ja käyriä koitin käyttää mutten saanut aikaseks mitä halusin

En tiedä haetko jotain syvällisempää ratkaisua, itse olen laskenut vaan eri odotusarvoilla saadut palautukset yhteen.
jos sarakkeessa C on nettotulos ja D odotusarvo, kaava näyttää tältä
=SUMMA.JOS.JOUKKO(C:C;D:D;"<" &1,1;D:D;">" &1,05)
2

_________________
Perustelut panostusstrategialle voi lukea tuolta: www.ylikerroin.com/forum/viewtopic.php?p=364100#p364100
Ylös
  Profiili Seuranta
 
14.11.2015 17:34 <pekkab> kokeilen tätä kiitos!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 15.11.2015, 18:34 
Status: JäsenLiittynyt: 23.08.2012, 21:36Viestit: 152
Pisteitä: 55
Kassa: +55.63 yks. Palautus%: 104.54% Panosten ka: 4.03 yks. Vetoja: 304
Moi! Excelissä on taas tie noussut pystyyn. Olen vasta opetellut käyttämään Excelin web query -ominaisuutta ja ongelmaksi on koitunut http://www.hockey-reference.com/ -sivusto. Uskoisin, että en ole ainut, kuka ainakin yrittää ladata sieltä tilastoja suoraan Exceliin automaattisesti.

Kyse on tarkalleen ottaen tästä taulukosta: http://www.hockey-reference.com/leagues/NHL_2016_skaters.html. Joka päivä se pitää ladata uudestaan, koska päivityksessä tulee erroria. Mistähän moinen voisi johtua? Nyt, jos tänään käyn sen hakemassa web queryna, niin latautuu tämän päivän aikana ilman mitään ongelmia, vaikka kuinka monta kertaa päivittäisi, mutta huomenna, kun tilastot on hockey-referencella päivitetty (olettaisin), niin eipäs enää päivitykkään. Olen huomannut, että taulukon numero saattaa vaihdella, kun sen web queryna haen eri päivinä. Eilen se oli Table 8, toissa päivänä Table 25. En tiedä voiko tämä vaikuttaa asiaan. Virheilmoitus menee näin: "[Expression.Error] The column 'Rk' of the table wasn't found.". Rk-sarake on taulukon ensimmäinen sarake.

Olisiko jollain heittää vinkkiä, että miten tuon ongelman saisi korjattua. Vaihtoehtoisesti joku toinen saitti, mistä noiti voisi ladata näppärästi. Aika paljon lataan jo muita tilastoja muilta saiteilta, kun tuo ei ole toiminut, mutta erityisesti pelaajien taklaus, blokkaus ja aloitus -tilastot kiinnostavat. Niitä en vielä onnistuneesti ole saanut web queryna mistään muualta.
0

_________________
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson
Ylös
  Profiili Seuranta
 
15.11.2015 20:44 <David Ville> Ilmeisesti ongelma on tuo taulukon nimen muuttuminen...
15.11.2015 20:45 <David Ville> sportingcharts.com:lta statsit querylla eri taulukoista sit
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.11.2015, 11:47 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Koitapa seuraavaa VBA koodia:

Sub importWebTable()
With Sheets("Sheet1").QueryTables.Add(Connection:="URL;http://www.hockey-reference.com/leagues/NHL_2016_skaters.html", Destination:=Range("$A$1"))
.Name = "nhlreference"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = False
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = False
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = False
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlSpecifiedTables
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebTables = "1"
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub
3

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.11.2015, 16:28 
Status: JäsenLiittynyt: 23.08.2012, 21:36Viestit: 152
Pisteitä: 55
Kassa: +55.63 yks. Palautus%: 104.54% Panosten ka: 4.03 yks. Vetoja: 304
hk_ kirjoitti:
Koitapa seuraavaa VBA koodia...
Sinnehän se sujahti! Kiitokset. Olen todella noviisi VBA-koodaamisen kanssa Excelissä. Joskus runnonut dataa googlatuilla koodeilla haluttuun muotoon, mutta en varsinaisesti tiedä miten tätä oikeasti käytetään. Aloitetaan vaikka sellaisilla kysymyksillä, että saako tämän koodin ajon automatisoitua vaikka työkirjan avaukseen? Entä miten tämän importatun taulukon jatkojalostus, esim. nimenmukaiseen aakkosjärjestykseen saattaminen lookup funktioita varten?
0

_________________
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.11.2015, 18:05 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 14:13Viestit: 867
Pisteitä: 6135
Kassa: -72.04 yks. Palautus%: 98.81% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 3032
Linkin takaa löytyy file joka lataa datan, siistii sen ja järjestää nimen mukaan.

https://drive.google.com/file/d/0B_XKQdIZY21GejVhRTJNcWhxX00/view?usp=sharing
2

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
16.11.2015 19:19 <David Ville> No niin, iso kiitos tästä! Onko muuten heittää linkkivinkkiä
16.11.2015 19:20 <David Ville> VBA-tutoriaaleihin tämän kaltaisten taulukoiden käsittelyyn?
16.11.2015 19:20 <David Ville> Tekisi mieli itsekin osata.
16.11.2015 22:15 <hk_> itse oppinut kantapään kautta, joten en osaa varmasti sanoa.
16.11.2015 22:18 <hk_> muutama hyvä sivu: cpearson.com, rondebruin.nl
16.11.2015 22:19 <hk_> ja excel-easy.com/vba.html
16.11.2015 22:32 <hk_> Koodissa muutama virhe korjattu...
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.11.2015, 21:58 
Status: JäsenLiittynyt: 23.08.2012, 21:36Viestit: 152
Pisteitä: 55
Kassa: +55.63 yks. Palautus%: 104.54% Panosten ka: 4.03 yks. Vetoja: 304
Jälleen vaikeita asioita Excelissä. En ole ennen tästä aikaisemmin ongelmaa itselleni saanut tehtyä, liekkö jotain muuttunut siitä kun asensin uuden Office 360:n tai W10:n, mutta sarakkeiden aakkosittain järjestäessä menee v ja w sekaisin. Tämä kosauttaa useamman vlookup-funktion toiminnan näyttävästi, koska Power Query järjestää rivit oikein. Kieliasetusten kanssa on tullut painittua, mutta mikään ei tunnu auttavan. Sama vika asensin Office-paketin englanniksi tai suomeksi. Nyt olis apu taas kullan arvoista.


EDIT:
Asennutin Office-paketin vielä uudelleen englanniksi ja varmistin, että Windowsin alue- ja kieliasetukset ovat kaikki mallia English (US), niin nyt toimii jälleen. Saattoi olla, että kun ensimmäisen kerran asensin Officen koneelle, niin alue-asetukseni oli Suomi, minkä olin myöhemmin vaihtanut USA:ksi.
0

_________________
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.12.2015, 14:05 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
Minkälaisella formatoinnilla saisin nämä taulukot oikein täsmäämään?

http://aijaa.com/FmOI0p

Kaikissa kolumneissa on samassa muodossa lukuja, mutta jostain syystä vain osa näkyy niin kuin pitääkin? Olen koittanut formatoida 0,00 sekä ties mihin, mutta ei millään saa asettumaan noita oikein. Antaa vain noita random "42" alkavia numeroita. Tuossakin on esimerkiksi kaksi vierekkäistä kolumnia, molemmat formatoitu "number" sekä 0,00, mutta silti toiseen tulee vain luvut oikein.

EDIT: Nyt taisin saada toimimaan.. Eli formatoin koko paskan Text muotoon, sitten pastesin jonka jälkeen kaikki oli kuten pitääkin. Tuosta muutti pisteet vielä pilkuiksi, niin näyttäisi nyt asettuvan niin kuin pitäisikin.

Pahoittelen tyhmien kysymysteni kanssa. Ne eivät vielä ihan hetkeen tule loppumaan.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
14.12.2015 20:01 <S.Mäenala> Muuta nyt aluksi ainakin kaikki pisteet pilkuiksi.
14.12.2015 20:03 <S.Mäenala> Väärällä erottimella merkityt "luvut" tulkitaan tekstiksi.
14.12.2015 20:12 <Aku2.0> Juu oon vaihtanu, mutta miten onnistuu ku heti liittäessä se
14.12.2015 20:13 <Aku2.0> heittää sen formatoinnin noin, mutta silti jättää osan
14.12.2015 20:13 <Aku2.0> normaaliksi. Vaikka niissäkin pisteitä
14.12.2015 20:28 <S.Mäenala> Tyhmät kysymykset ovat parhaita...
14.12.2015 20:52 <Aku2.0> Niin kai, joku joskus sanoi että ei ole tyhmiä kysymyksiä
14.12.2015 20:52 <Aku2.0> Ainoastaan tyhmiä vastauksia...
15.12.2015 01:40 <Aku2.0> Enkä viitannut sinuun nyt.. :D
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 17.12.2015, 22:20 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
Miten onnistuisin tekemään siten, että arvosteluasteikkoni tunnistaisi esimerkiksi ylivoiman onnistumisprosentin, ja antaisi tälle määräämäni arvon.

Jos esimerkiksi teen taulukon ->

YV% - Rating
25 -> 6
23 -> 5
22 -> 4

jne jne.

Mikäli pystyt selittämään asian kuin 7 vuotiaalle pikkutytölle, olisin kiitollinen!

EDIT: Nyt hokasin miten tuo tehdään yksinkertaistetusti tuolla IF funktiolla. Eli jos esim PP% on yli 30, saan annettua sille arvon 6. En vain millään tahdo löytää, että minkälaisella funktiolla pystyn ketjuttamaan (kuten jussiq tuossa mainitsikin) tuon siten, jotta funktio automaattisesti antaa arvon 1-6, oli se PP% sitten 15, 20, 25, 30 jne jne.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
17.12.2015 22:24 <Aku2.0> Eli autom. tietysti. Kun kopsaan YV taulukon Exceliin
17.12.2015 22:25 <Aku2.0> Paukahtaisi seuraavaan sarakkeeseen sen määräämäni arvo.
18.12.2015 00:44 <JussiQ> Kokeiles IF-funktiolla / JOS-funktiolla.
18.12.2015 01:12 <Aku2.0> Mulla ei ole tuon taivaallista käsitystä miten funktioita
18.12.2015 01:12 <Aku2.0> Käytetään, tai mitä edes äsken tarkoitit :(
18.12.2015 01:17 <JussiQ> Jos tuolla selviäis: http://excelohjeet.com/jos-funktio/
18.12.2015 01:17 <JussiQ> Ehkä joku voi enemmänkin auttaa, mutta itellä silmät sen
18.12.2015 01:18 <JussiQ> verran ristissä, että uni taitaa kutsua. Tuo funktio on
18.12.2015 01:18 <JussiQ> kohtuu looginen, joten pikku testailulla saattaisi aueta.
18.12.2015 01:18 <Aku2.0> Googlaaminenkaan ei auta, kun on peukalo keskellä kämmentä
18.12.2015 01:18 <Aku2.0> Excelin kanssa
18.12.2015 01:19 <Aku2.0> Juuh, testaillaan ja eiköhän tänne joku riennä apuun
18.12.2015 01:20 <JussiQ> Toi taitaa tosiaan ketjuttamista vaatia, eli ei ehkä helpoin
18.12.2015 01:21 <JussiQ> alkuun.
18.12.2015 01:26 <Aku2.0> Veis huomattavasti vähemmän aikaa jos tuon saisi onnistumaa
18.12.2015 01:26 <Aku2.0> Joten ootellaan että joku kertoo.. :D
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 18.12.2015, 08:36 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Aku2.0 kirjoitti:
Miten onnistuisin tekemään siten, että arvosteluasteikkoni tunnistaisi esimerkiksi ylivoiman onnistumisprosentin, ja antaisi tälle määräämäni arvon.

Jos esimerkiksi teen taulukon ->

YV% - Rating
25 -> 6
23 -> 5
22 -> 4

jne jne.

Mikäli pystyt selittämään asian kuin 7 vuotiaalle pikkutytölle, olisin kiitollinen!

EDIT: Nyt hokasin miten tuo tehdään yksinkertaistetusti tuolla IF funktiolla. Eli jos esim PP% on yli 30, saan annettua sille arvon 6. En vain millään tahdo löytää, että minkälaisella funktiolla pystyn ketjuttamaan (kuten jussiq tuossa mainitsikin) tuon siten, jotta funktio automaattisesti antaa arvon 1-6, oli se PP% sitten 15, 20, 25, 30 jne jne.
Oletetaan että Sinulla on allaolevan kuvan mukaisesti rating-taulukko soluissa A2:B9.

Kuva

Esimerkkinä olevien nhl-joukkueiden rating-arvot haetaan taulukosta seuraavasti:

- kirjoita (kuvan mukaisessa tilanteessa) Anaheim'ille soluun F3 ylhäällä kaavarivillä näkyvä kaava,
- kopioi kaavaa solusta F3 alaspäin käyttäen kaavakopiointia (ota kiinni solun oikeassa alakulmassa olevasta mustasta neliöstä ja vedä).

Kaava tekstinä:
=INDEX($B$4:$B$9;MATCH(E3;$A$4:$A$9;1))
Kaava suomalaisessa excel-versiossa:
=INDEKSI($B$4:$B$9;VASTINE(E3;$A$4:$A$9;1))

En kirjoita tästä mitään 7-vuotiaan pojan ohjetta, koska netistä löydät n. miljoona hyvää ohjetta.
(Kirjoita kommenteissa jos asia ei selviä ja tarvitset yksityiskohtaisen ohjeen.)

En kyllä ymmärrä mikä hyöty saavutetaan sillä että
- yksi tarkka rating-arvo (pp-prosentti) korvataan toisella, epätarkalla ratin-arvolla (rating-taulukko).

[OT]
Älä Aku suotta epäile sitä että jääkiekon laukaisukartat voitaisiin tuoda netistä excel'iin.
Olen itsekin keskustellut asiasta useamman laskijan kanssa, viimeksi muistaakseni vain muutama viikko sitten.
Osaavalle koodaajalle laukaisukarttojen haku netistä on melko yksinkertainen juttu.
Nykyisin saatavilla olevasta laukaisudatasta voidaan tehdä erittäin tarkat sektorikohtaiset tilastot.[/OT]
4
Ylös
  Profiili
 
18.12.2015 10:49 <Aku2.0> Hienoa! Sain toimimaan. Olet ihan oikeassa tuon epätarkan
18.12.2015 10:49 <Aku2.0> Arvion antamisessa. En tullut edes ajatelleeksi.
18.12.2015 10:52 <Aku2.0> Taas opittiin uutta. Koodaajaa etsimään ->
18.12.2015 11:40 <Aku2.0> Hemmetti, koitan soveltaa ja vihkoo män. Mitä tuo funktion
18.12.2015 11:40 <Aku2.0> lopussa oleva ";1" indikoi? En saa toimimaan isommassa
18.12.2015 11:42 <Aku2.0> mittakaavassa
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 18.12.2015, 12:35 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Aku2.0 kirjoitti:
Hemmetti, koitan soveltaa ja vihkoo män. Mitä tuo funktion lopussa oleva ";1" indikoi? En saa toimimaan isommassa mittakaavassa

Kaavassa =INDEKSI($B$4:$B$9;VASTINE(E3;$A$4:$A$9;1)) eri osien merkitykset ovat seuraavat:

$B$4:$B$9 : on vastinarvojen vektori, josta haluttu arvo luetaan (=esimerkissä rating-sarake)

E3 : vertailuarvo (=a.o. joukkueen pp-prosentti, esimerkissä esim. Anaheim'illa se on 18.2)

$A$4:$A$9 : on vertailuarvojen vektori, josta vertailuarvoa etsitään (=solut, joista haetaan vertailuarvoa lähinnä oleva arvo)

1 : vertailutapaa ilmaiseva argumentti

-1 = haetaan vektorista vertailuarvoa suuremmista arvoista pienin (tällöin etsintävektorin on oltava laskevassa järjestyksessä)
0 = haetaan tasan vertailuarvon suuruista arvoa (etsintävektorin ei tarvitse olla järjestyksessä)
+1 = haetaan etsintävektorista vertailuarvoa pienemmista arvoista suurin (tällöin etsintävektorin on oltava nousevassa järjestyksessä

Funktio VASTINE(E3;$A$4:$A$9;1) etsii vektorista A4:A9 Anaheim'n pp-prosenttia (18.2) lähinnä olevan pienemmän arvon (15) ja ilmoittaa sen järjestysnumeron A4:A9 -vektorissa (3).
Tämän jälkeen funktio INDEKSI($B$4:$B$9;3) etsii vektorista B4:B9 kolmannen arvon, VASTINE-funktion tuloksen mukaisesti.
3
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 18.12.2015, 12:55 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
Kyhäsin tällaisen esimerkin nyt, mistä tulee #N/A:ta erroriksi. Mitähän tässä on pielessä?
0


Liitteet:
Näyttökuva 2015-12-18 kello 11.53.53.png
Näyttökuva 2015-12-18 kello 11.53.53.png [ 233.08 KiB | Katsottu 3650 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
18.12.2015 12:57 <Aku2.0> formatointi on numbers
18.12.2015 13:13 <S.Mäenala> F-sarake ei ole nousevassa järjestyksessä.
18.12.2015 13:32 <Aku2.0> Yeah, se helppas! Kiitos.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.12.2015, 15:49 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
Millä tavalla saisin skaalattua esimerkiksi YV%:sta saamani arvot, asteikolle 1-6?

Tuossa Mäenala jo mainitsikin, että miksi käyttää muita arvoja kuin tarkkaa lukua YV%:sta, mutta tämä tällä nykyisellä systeemilläni vääristää voimalukuja siinä mielessä, etten ole toistaiseksi parempaa ratkaisua keksinyt.

Yritin googletella, mutta yllätys yllätys, en onnistunut löytämään / tajuamaan informaatiota siitä, miten saisin muutettua juuri esimerkiksi YV%:n asteikolle 1-6.

Jos kolumnissa A, on esimerkiksi YV luvut

22,0%
21,0%
17,5%
jne%
jne%
jne%

Miten skaalaus (onkohan oikea termi edes?) onnistuu, jotta saisin nuo arvot muutettua asteikolle 1-6?

En tosin tiedä onko tämä paras tapa rankata tuo, mutta en ainakaan muuta ole vielä hokannut!

EDIT: Taitaa mennä tällä laskukaavalla?

NewValue = (((OldValue - OldMin) * NewRange) / OldRange) + NewMin

Ensin on määritetty tuo NewRange & Old Range näin:

OldRange = (OldMax - OldMin)
NewRange = (NewMax - NewMin)

En nyt ainakaan itse keksi voisiko tässä olla joku, mikä vielä vääristäisi lukuja, jos nuo YV% esimerkiksi muuntaa tällä laskukaavalla?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.12.2015, 18:58 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Aku2.0 kirjoitti:
...
EDIT: Taitaa mennä tällä laskukaavalla?

NewValue = (((OldValue - OldMin) * NewRange) / OldRange) + NewMin

Ensin on määritetty tuo NewRange & Old Range näin:

OldRange = (OldMax - OldMin)
NewRange = (NewMax - NewMin)

En nyt ainakaan itse keksi voisiko tässä olla joku, mikä vielä vääristäisi lukuja, jos nuo YV% esimerkiksi muuntaa tällä laskukaavalla?

Kaava on ihan oikein.
Matemaattisesti tässä on yksinkertaisesti vain kyse pisteiden(OldMin;NewMin) ja (OldMax;NewMax) kautta kulkevan suoran yhtälön määrittämisestä.
2
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.12.2015, 01:56 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
Käsi ylös jos yllätyit että olen täällä kyselemässä..

Näyttäisi vahvasti siltä, että Macistani puuttuu ODBC-ajuri, jotta voisin hakea web queryjen avulla dataa suoraan nettisivuilta exceliini. Microsoftin oma tuki neuvoo lataamaan muutamasta eri paikasta tätä ajuria, mutta siinä kohtaa kun aletaan kyselemään tuleeko tämä MySQL databaseen, oracleen, vai mihin lie käyttötarkoitukseen niin menee itseltä yli hilseen.

Ainakin kun koitan värkätä uutta web-querya, niin tulee herja että tuollainen ODBC ajuri olisi asenneltava. Onko jollakin (mäenala) jippoa miten tämä saataisiin asennettua?

Mac & Excel 2011
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.12.2015, 02:57 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Aku2.0 kirjoitti:
Käsi ylös jos yllätyit että olen täällä kyselemässä..

Näyttäisi vahvasti siltä, että Macistani puuttuu ODBC-ajuri, jotta voisin hakea web queryjen avulla dataa suoraan nettisivuilta exceliini. Microsoftin oma tuki neuvoo lataamaan muutamasta eri paikasta tätä ajuria, mutta siinä kohtaa kun aletaan kyselemään tuleeko tämä MySQL databaseen, oracleen, vai mihin lie käyttötarkoitukseen niin menee itseltä yli hilseen.

Ainakin kun koitan värkätä uutta web-querya, niin tulee herja että tuollainen ODBC ajuri olisi asenneltava. Onko jollakin (mäenala) jippoa miten tämä saataisiin asennettua?

Mac & Excel 2011

En yllättynyt.
Mutta on hienoa että Sinä olet täällä kyselemässä! :peukku:
Muuten tämä foorumi olisi kovaa vauhtia typistymässä pelkiksi vihjelistoiksi yleisellä some-hölötyksellä höystettynä.
Nyt täällä on sentään edes pikkiriikkisen asiapitoista keskustelua enkä minäkään pitkästy kuoliaaksi.

Nämä DBMS-systeemit menevät jo niin pitkälle ammattimaisen tietokantahallinnan puolelle että katson kohtuulliseksi jättää ne vedonlyöntifoorumilla käsittelemättä.
Jossain kohtaa oman kompetenssinikin kanssa alkavat rajat tulla vastaan.

Keskitytään täällä vain HTML-pohjaiseen tiedonhakuun. Näihin web query'ihin pääset käsiksi klikkaamalla Data-tab'issä
Get External Data ==> From Web
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.12.2015, 03:04 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
S.Mäenala kirjoitti:
Aku2.0 kirjoitti:
Käsi ylös jos yllätyit että olen täällä kyselemässä..

Näyttäisi vahvasti siltä, että Macistani puuttuu ODBC-ajuri, jotta voisin hakea web queryjen avulla dataa suoraan nettisivuilta exceliini. Microsoftin oma tuki neuvoo lataamaan muutamasta eri paikasta tätä ajuria, mutta siinä kohtaa kun aletaan kyselemään tuleeko tämä MySQL databaseen, oracleen, vai mihin lie käyttötarkoitukseen niin menee itseltä yli hilseen.

Ainakin kun koitan värkätä uutta web-querya, niin tulee herja että tuollainen ODBC ajuri olisi asenneltava. Onko jollakin (mäenala) jippoa miten tämä saataisiin asennettua?

Mac & Excel 2011

En yllättynyt.
Mutta on hienoa että Sinä olet täällä kyselemässä! :peukku:
Muuten tämä foorumi olisi kovaa vauhtia typistymässä pelkiksi vihjelistoiksi yleisellä some-hölötyksellä höystettynä.
Nyt täällä on sentään edes pikkiriikkisen asiapitoista keskustelua enkä minäkään pitkästy kuoliaaksi.

Nämä DBMS-systeemit menevät jo niin pitkälle ammattimaisen tietokantahallinnan puolelle että katson kohtuulliseksi jättää ne vedonlyöntifoorumilla käsittelemättä.
Jossain kohtaa oman kompetenssinikin kanssa alkavat rajat tulla vastaan.

Keskitytään täällä vain HTML-pohjaiseen tiedonhakuun. Näihin web query'ihin pääset käsiksi klikkaamalla Data-tab'issä
Get External Data ==> From Web


Tämännäköistä pukkaa ->
0


Liitteet:
Näyttökuva 2015-12-22 kello 2.03.29.png
Näyttökuva 2015-12-22 kello 2.03.29.png [ 144.45 KiB | Katsottu 3333 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
22.12.2015 03:05 <Aku2.0> Eli tuolta get external data täpistä ei pääse jatkamaan
22.12.2015 03:06 <Aku2.0> mihinkään, ilman ettei ala herjaamaan niistä ajureista.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.12.2015, 03:42 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Aku2.0 kirjoitti:
...
Tämännäköistä pukkaa ->
En tiedä Mac'istä, mutta windows'issa tilanne on tämän näköinen:

Kuva

Kuvaketta klikkaamalla päästään suoraan Import dialog'iin, johon sivun osoitteen voi kirjoittaa.
0
Ylös
  Profiili
 
22.12.2015 14:01 <Aku2.0> Pystyn HTML-muodossa olevia filuja avaamaan Excelissä
22.12.2015 14:01 <Aku2.0> Ollaanko oikealla tiellä? Ei tosiaan ole tuota "From web"
22.12.2015 14:02 <Aku2.0> Kohtaa macillä ainakaan. Saa avattua jos HTML-kuvake tallenn
22.12.2015 14:02 <Aku2.0> Tallennettuna työpöydälle, en usko että ajaa saman asian
22.12.2015 14:30 <Aku2.0> No itseasiassa copy/pasteaminen helpottuu tuolla kun ottaa
22.12.2015 14:30 <Aku2.0> suoraan HTML-filun exceliin, mutta automaattisesta
22.12.2015 14:30 <Aku2.0> tiedonhausta taidetaan olla valitettavan kaukana..
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.12.2015, 17:08 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Omat Mac-kokemukset ovat todella rajalliset enkä ole excel'in Mac-versiota käyttänyt koskaan. Duunitekijät tässäkin taustalla.
Pikaisella googletuksella löytyi tämä (http://stackoverflow.com/questions/1679 ... excel-2011):
Koodi:
The process is a bit different on the mac.

    In the Finder, go to /Applications/Microsoft Office 2011/Office/Queries
    Open any file you see there in a text editor
    Replace the URL with your query URL
    Save as a new file back in that same Queries folder
    In Excel, go to Data > Get External Data > Run Saved Query
    Pick the file you just created from the list
Tuollainen tiedosto on helppo luoda vba-koodilla ja siten tiedonhaku voidaan automatisoida noistä ylläolevista lisäaskelista huolimatta.
0
Ylös
  Profiili
 
22.12.2015 18:22 <Aku2.0> Eli noilla ohjeilla saa haettua haluamansa tiedon exceliin
22.12.2015 18:23 <Aku2.0> Mutta sitten automatisaatiota varten vba-koodia?
22.12.2015 19:14 <Aku2.0> Ja sanat "helppo" & "vba-koodi" ei muodosta järkevää lausett
22.12.2015 19:14 <Aku2.0> Omassa päässä... :D
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye