Ylikerroin.com
Vedonlyönti-foorumi
Tänään on 06.12.2016, 06:14

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.12.2015, 22:22 
Status: JäsenLiittynyt: 09.12.2015, 16:11Viestit: 43
Pisteitä: 19
Kassa: +0.85 yks. Palautus%: 100.78% Panosten ka: 2.67 yks. Vetoja: 41
S.Mäenala kirjoitti:
Omat Mac-kokemukset ovat todella rajalliset enkä ole excel'in Mac-versiota käyttänyt koskaan. Duunitekijät tässäkin taustalla.
Pikaisella googletuksella löytyi tämä (http://stackoverflow.com/questions/1679 ... excel-2011):
Koodi:
The process is a bit different on the mac.

    In the Finder, go to /Applications/Microsoft Office 2011/Office/Queries
    Open any file you see there in a text editor
    Replace the URL with your query URL
    Save as a new file back in that same Queries folder
    In Excel, go to Data > Get External Data > Run Saved Query
    Pick the file you just created from the list
Tuollainen tiedosto on helppo luoda vba-koodilla ja siten tiedonhaku voidaan automatisoida noistä ylläolevista lisäaskelista huolimatta.


Hmm,

tälläistä erroria pukkaa, kun tein sen tiedoston tuonne query-kansioon, ja koitin saada exceliin:
0


Liitteet:
Näyttökuva 2015-12-22 kello 21.21.09.png
Näyttökuva 2015-12-22 kello 21.21.09.png [ 96.21 KiB | Katsottu 3569 kertaa ]
Näyttökuva 2015-12-22 kello 21.21.31.png
Näyttökuva 2015-12-22 kello 21.21.31.png [ 244.06 KiB | Katsottu 3569 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
23.12.2015 02:47 <S.Mäenala> Muuta tiedoston nimi muotoon NHL123.iqy
23.12.2015 03:03 <Aku2.0> Herjaa samaa. Pitääköhän tuossa txt-filussa tarkemmin
23.12.2015 03:03 <Aku2.0> määrittää, mistä sen datan nappaa, vai riittääkö pelkkä url?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.12.2015, 03:34 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Internet Query-tiedoston tiedostopäätteen pitää olla iqy.
Nimenomaan siis tiedostopääte on se mikä nimessä NHL123.txt pitää muuttaa.

"Amatööreillä" käy helposti niin että muuttavat nimiosan muotoon NHL.igy, jolloin tiedoston koko nimeksi tulee NHL123.igy.txt.
Tämä on tietysti virhe.

Tiedoston sisällöksi pelkän url-osoitteen pitäisi riittää.
Voit halutessasi myös lisätä alkuun pari määritys-riviä:

WEB
1
http://stats.hockeyanalysis.com



Windows'issa tekstieditorissa voi tiedoston tallentaa muuhun kuin txt-formaattiin muuttamalla Save As -dialogissa kohdan Save as type valinnaksi "All Files" ja kirjoittamalla sitten nimeen tiedostopäätteen (esim. NHL123.iqy).
En tiedä tehdäänkö tuo Mac'issä jollakin toisella tavalla...
0
Ylös
  Profiili
 
23.12.2015 18:18 <Aku2.0> Suattaapi tuo tiedoston nimeäminen olla juurikin se ongelma
23.12.2015 18:18 <Aku2.0> Sen verran glögeissä nyt, että pitää joulun jälkeen katsoa
23.12.2015 18:18 <Aku2.0> tuo kuntoon!
25.12.2015 22:13 <Aku2.0> Ei näyttäisi onnistuvan. Sain sen tuohon .iqy muotoon, mutta
25.12.2015 22:13 <Aku2.0> Jostain syystä excel herjaa että tuntematon tiedostomuoto
25.12.2015 22:14 <Aku2.0> Kun yrittää uutta querya avata.
25.12.2015 23:15 <Aku2.0> No nyt! Piti wordilla se tehä, että sai oikeet formatoinnit.
26.12.2015 00:02 <Aku2.0> kun painaa "refresh data" niin hakeeko autom. sivustolta mun
26.12.2015 00:03 <Aku2.0> taulukkoon uusimmat tiedot?
26.12.2015 01:17 <S.Mäenala> Kyllä hakee. Klikkaa "Connections >> Properties" niin pääset
26.12.2015 01:18 <S.Mäenala> tarkentamaan query-asetukset.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 23.01.2016, 08:07 
Status: JäsenLiittynyt: 07.01.2016, 13:13Viestit: 13
Pisteitä: 4
Kassa: +4.93 yks. Palautus%: 112.64% Panosten ka: 2.17 yks. Vetoja: 18
Liitteet:
Näyttökuva 2016-01-22 kello 18.30.48.png
Näyttökuva 2016-01-22 kello 18.30.48.png [ 75.48 KiB | Katsottu 3168 kertaa ]
Pikku probleema! Aloitteleva Excel-käyttäjä ei saa janaa oikeanlaiseksi. Haluaisin liitetyn kuvan kaavion sellaiseksi, että se kuvaisi kokonaisvoittoja eikä yksittäisten vetojen tulosta. Miten onnistun?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
23.01.2016 12:27 <HR Juz> Laske viereen sarake mis on kumulatiivinen tulos ja tee uusi
23.01.2016 17:41 <haepis> Kiitos!
 Viestin otsikko: Power Query
ViestiLähetetty: 27.01.2016, 00:07 
Status: JäsenLiittynyt: 28.12.2015, 22:27Viestit: 5
Pisteitä: 1
Nyt on ihan pakko kysyä, koska oma ymmärrys ei enää riitä ja saman ongelman kanssa on nyt painittu pari viikkoa. Nappasin netistä melko näppärän oloisen poisson-laskurin, jota lähdin parantelemaan omia tarpeita vastaavaksi. Ensimmäisellä välilehdellä on Query-kysely Liigan otteluohjelmasta. Koti- ja vierasjoukkue on jaettu omiin sarakkeisiinsa, samoin kuin kyseisten joukkueiden tekemät maalit. Seuraavalla lehdellä on taulukot, koti- ja vierastilastoille omansa. Kyseiset taulukot hakevat otteluita ja maalimääriä ensimmäiseltä lehdeltä. Niiden ensimmäisissä sarakkeissa sijaitsevat joukkueiden nimet, seuraavassa ottelumäärät, tehtyjen ja päästettyjen keskiarvot jne. Ja tästä alkavat ongelmat:

Onko täysin normaalia, että Excel ei osaa yhdistää kyselyllä tuotua tietoa samanlaiseksi kuin esim. kirjoittamalla syötetty? Jos kirjoitan kotitaulukkoon esim. Ässät, ottelumäärä näyttää nollaa. Jos kopioin vastaavan solun otteluohjelman vierasjoukkuesarakkeesta, on tulos sama. Sen sijaan, jos kopioin sen kotijoukkue sarakkeesta, laskukaava toimii. Kaikkien solujen muotoilu on identtinen. Ongelma voitaisiin muutoin sivuuttaa, mutta kolmannella välilehdellä touhu menee hulluksi, kun voimaluku maalimääriin perustuva voimalukulaskuri huomioikin ainoastaan joko koti- tai vierasottelut, riippuen siitä, mistä joukkueiden nimet nyt onkin kopioitu ja turha varmaan edes mainita, millaisia tuloksia viimeisellä lehdellä oleva, kaikista edellisistä riippuva poisson antaa.

Toivottavasti ei mennyt liian sekavaksi. Kiitos jo etukäteen.
1
Ylös
  Profiili
 
27.01.2016 00:11 <Cursed> Excel ketjuun oli tarkoitus postailla. Sori
 Viestin otsikko: Re: Power Query
ViestiLähetetty: 27.01.2016, 10:35 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
Cursed kirjoitti:
...Onko täysin normaalia, että Excel ei osaa yhdistää kyselyllä tuotua tietoa samanlaiseksi kuin esim. kirjoittamalla syötetty? Jos kirjoitan kotitaulukkoon esim. Ässät,...

Ei ole täysin normaalia, eikä lainkaan normaalia.
Excel osaa erinomaisesti tunnistaa Ässät, niinkuin minkä tahansa muunkin data-yksikön.

Mutta Excel'in mielestä Ässät + välilyönti ei ole sama kuin Ässät.

Kun tietoa haetaan netistä, käy usein niin että datan mukana tulee erilaisia White Space -charakter'eita, esimerkiksi tabulaattoreita ja rivinvaihtomerkkejä.
Selainaplikaation esiprosessoinnissa nämä muutetaan välilyönneiksi.

Erityisesti netistä haettuun taulukko-dataan kirjoittuu hyvin usein ylimääräisiä välilyöntejä.
Tavallisesti näitä on data-yksikköjen lopuissa, viimeisenä merkkinä.

Ongelma on onneksi tiedostettu ja excel'issä onkin erityiset korjausfunktiot ylimääräisten merkkien poistamista varten, TRIM ja CLEAN.
Myös REPLACE -funktio on usein käyttökelpoinen (suom. vers. POISTA.VÄLIT, SIIVOA, KORVAA).

Mahdollinen mutta paljon epätodennäköisempi syy voi olla se että sivuston koodari skandinaavimerkkien puuttuessa näppiksestä laiskuuttaan ei jaksa etsiä niiden unicode-koodeja vaan korvaa ne korostusmerkein varustetuilla a- ja o-kirjaimilla.
Tämä on yleensä helppo huomata sillä silloin Ässistä tulee Ãssãt tai jotain vastaavaa.

Jos Sinun tapauksessasi kyse on jonkin muun tyyppisestä virheestä, tarvitaan ongelman ratkaissua varten tarkempi kuvaus kyseisestä sovelluksesta.
5
Ylös
  Profiili
 
27.01.2016 14:56 <RightinHendrix> Itsellä oli joskus tismalleen sama ongelma ja juuri liigan
27.01.2016 14:57 <RightinHendrix> otteluohjelman kanssa, johon tuli sitten välilyöntejä mukaan
27.01.2016 20:31 <Cursed> Kiitokset vinkeistä. Täytyy testata heti kun ehtii.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.01.2016, 22:24 
Status: JäsenLiittynyt: 28.12.2015, 22:27Viestit: 5
Pisteitä: 1
Loistavaa. Sarakkeiden siivoaminen tosiaan auttoi ja nyt kaikki toimii kuin ihmisen mieli. Kiitos paljon avusta.

Jos joku muu yhtä amatööri sattuisi painimaan samanlaisen ongelman kanssa, niin Querystä löytyy Muunna -> Muotoilu ->Rajaa -> Tyhjennä. Noita kun klikkailee niin alkaa homma pelittämään.
0
Ylös
  Profiili
 
27.01.2016 23:12 <S.Mäenala> Voitettu etappi C'd!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.01.2016, 09:19 
Status: JäsenLiittynyt: 07.01.2016, 13:13Viestit: 13
Pisteitä: 4
Kassa: +4.93 yks. Palautus%: 112.64% Panosten ka: 2.17 yks. Vetoja: 18
Apuva! Eteenpäin on menty, mutta seitsemän tunnin tuskailun (oli mukana pieniä onnistumisentunteitakin, pakko myöntää) jälkeen ajattelin, että kannattaa ehkä kysyä fiksummilta.

Minulla on kuvanmukaisesti merkitsevissä sarakkeissa seuraavat jutut:
E = Merkki
F = Tapa (ML = 1, DNB = 2, o/u 5,5 = 3)
G = Kotijoukkueen maalit
H = Vierasjoukkueen maalit
I = Menikö jatkoajalle tai rankeille
N = Tulos
O = Toteutunut voitto

Ongelma on seuraavanlainen:
Haluaisin, että minulla on kaavat valmiina jokaiseen tavallisimpaan vedonlyöntityyppiin siten, että kun syötän soluihin vetotavan ja koti- ja vierasjoukkueen maalit Exceliin, se laskisi automaattisesti, voitinko kokonaan, puoliksi, tuliko push, puolikas tappio vai ihan rehellinen selkäsauna.

Miten onnistun?
1


Liitteet:
Näyttökuva 2016-01-29 kello 8.16.28.png
Näyttökuva 2016-01-29 kello 8.16.28.png [ 48.57 KiB | Katsottu 2723 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
29.01.2016 09:20 <haepis> Kuvassa pieni moka, F8 pitäisi olla "3 = o/u 5,5"
29.01.2016 11:45 <S.Mäenala> Ei noilla vetomuodoilla voi "hävitä/voittaa puoliksi".
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.01.2016, 12:43 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
haepis kirjoitti:
Apuva! Eteenpäin on menty, mutta seitsemän tunnin tuskailun (oli mukana pieniä onnistumisentunteitakin, pakko myöntää) jälkeen ajattelin, että kannattaa ehkä kysyä fiksummilta.

Minulla on kuvanmukaisesti merkitsevissä sarakkeissa seuraavat jutut:
E = Merkki
F = Tapa (ML = 1, DNB = 2, o/u 5,5 = 3)
G = Kotijoukkueen maalit
H = Vierasjoukkueen maalit
I = Menikö jatkoajalle tai rankeille
N = Tulos
O = Toteutunut voitto

Ongelma on seuraavanlainen:
Haluaisin, että minulla on kaavat valmiina jokaiseen tavallisimpaan vedonlyöntityyppiin siten, että kun syötän soluihin vetotavan ja koti- ja vierasjoukkueen maalit Exceliin, se laskisi automaattisesti, voitinko kokonaan, puoliksi, tuliko push, puolikas tappio vai ihan rehellinen selkäsauna.

Miten onnistun?

Sinun merkintöjäsi käyttäen saadaan esimerkiksi tämänlainen ratkaisu:

Kuva

Kaavat tekstinä:
=((F2=1)+(F2=2)*(I2=0))*((E2=1)*(G2>H2)+(E2=2)*(G2<H2))+(F2=2)*(I2>0)*2+(F2=3)*((E2=1)*(G2+H2<6)+(E2=2)*(G2+H2>5))
=(N2=2)*J2+(N2=1)*L2

Kaavat voi kopioida kaavakopioinnilla alaspäin.
Tulos-sarakkeeseen saadaan merkiksi 2 jos tulos = PUSH, osuma = 1, huti = 0.

Merkinnöistä:
- under merkitään merkki-sarakkeessa = 1, over = 2
- jos ratkaisu saadaan varsinaisella peliajalla, sarakkeen I pitää olla tyhjä
- koti- ja vierasmaaleiksi merkitään aina lopulliset mahdollisen ja/rl -ratkaisun jälkeiset luvut
3
Ylös
  Profiili
 
29.01.2016 13:09 <haepis> Meni yli meikäläisen hilseen.. Ei avannut tarpeeksi, jotta
29.01.2016 13:09 <haepis> osaisin itse soveltaa esim. -0,5, +0,5 jne. kaavat.
29.01.2016 13:10 <haepis> Mielessä siis -0,5, +0,5 ja -1,5 kaavat ainakin. :) Viititkö
29.01.2016 13:10 <haepis> ne lyödä tähän vielä? Ja kiitos kovasti avusta tähän asti!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.01.2016, 13:45 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 20:17Viestit: 1051Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3075
haepis kirjoitti:
Meni yli meikäläisen hilseen.. Ei avannut tarpeeksi, jotta
osaisin itse soveltaa esim. -0,5, +0,5 jne. kaavat.
Mielessä siis -0,5, +0,5 ja -1,5 kaavat ainakin. :) Viititkö
ne lyödä tähän vielä? Ja kiitos kovasti avusta tähän asti!

Yleisesti on tietysti niin että jos
- kaikkien eri pelimuotojen
- kaikkien merkkivaihtoehtojen
- kaikkien vetotulosten
erilaiset yhdistelmät tungetaan samaan kaavaan, niin ei siitä mitenkään kovin lyhyttä saa.

Tälläisten kaavojen kirjoittaminen on kuitenkin melko yksinkertaista jos osaa käyttää totuusarvotaulukoita.
Kun esimerkiksi merkintä F2=1 laitetaan sulkuihin, siitä tulee lauseke, jonka totuusarvon excel määrittää.
Se on joko TRUE (=1) tai FALSE (=0).
Totuusarvoilla voi tehdä laskutoimituksia tavalliseen tapaan, esim. TRUE*2 = 2, FALSE*2 = 0.

Otetaan pieni esimerkki y.o. kaavasta. Alussa on lauseke:

((F2=1)+(F2=2)*(I2=0))

Tulkinta:
+ -merkki = TAI
* -merkki = JA
- normaalit laskujärjestyssäännöt pätevät.
Lauseke luetaan näin: Jos F2=1 tai (F2=2 ja I2=0)

Vastaavat kaavat voi kirjoittaa myös funktioilla IF, OR, AND (JOS, TAI, JA).
Kaavoista tulee tällöin yleensä pitkiä ja vaikeaselkoisia useita sisäkkäisiä silmukoita sisältäviä risukasoja.
Lisäksi: excel on erittäin nopea suorittamaan laskutoimituksia ykkösillä ja nollilla.
Mutta jos kaavat sisältävät suuret määrät funktiokutsuja, suoritus hidastuu olennaisesti.

Yritän ehtiä jossain välissä kirjoittamaan noita täydellisempiä kaavoja, en välttämättä tänään.
2
Ylös
  Profiili
 
29.01.2016 17:20 <haepis> Joo, en mä lyhyttä haluakaan. Sellanen idea, että kerran
29.01.2016 17:20 <haepis> väkertää koko paskan kuntoon ja sitten on helppoa, kun
29.01.2016 17:20 <haepis> nakuttaa vaan. :) Ei kiirettä!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.01.2016, 18:10 
Status: JäsenLiittynyt: 07.01.2016, 13:13Viestit: 13
Pisteitä: 4
Kassa: +4.93 yks. Palautus%: 112.64% Panosten ka: 2.17 yks. Vetoja: 18
S.Mäenala kirjoitti:
haepis kirjoitti:
Meni yli meikäläisen hilseen.. Ei avannut tarpeeksi, jotta
osaisin itse soveltaa esim. -0,5, +0,5 jne. kaavat.
Mielessä siis -0,5, +0,5 ja -1,5 kaavat ainakin. :) Viititkö
ne lyödä tähän vielä? Ja kiitos kovasti avusta tähän asti!

Yleisesti on tietysti niin että jos
- kaikkien eri pelimuotojen
- kaikkien merkkivaihtoehtojen
- kaikkien vetotulosten
erilaiset yhdistelmät tungetaan samaan kaavaan, niin ei siitä mitenkään kovin lyhyttä saa.

Tälläisten kaavojen kirjoittaminen on kuitenkin melko yksinkertaista jos osaa käyttää totuusarvotaulukoita.
Kun esimerkiksi merkintä F2=1 laitetaan sulkuihin, siitä tulee lauseke, jonka totuusarvon excel määrittää.
Se on joko TRUE (=1) tai FALSE (=0).
Totuusarvoilla voi tehdä laskutoimituksia tavalliseen tapaan, esim. TRUE*2 = 2, FALSE*2 = 0.

Otetaan pieni esimerkki y.o. kaavasta. Alussa on lauseke:

((F2=1)+(F2=2)*(I2=0))

Tulkinta:
+ -merkki = TAI
* -merkki = JA
- normaalit laskujärjestyssäännöt pätevät.
Lauseke luetaan näin: Jos F2=1 tai (F2=2 ja I2=0)

Vastaavat kaavat voi kirjoittaa myös funktioilla IF, OR, AND (JOS, TAI, JA).
Kaavoista tulee tällöin yleensä pitkiä ja vaikeaselkoisia useita sisäkkäisiä silmukoita sisältäviä risukasoja.
Lisäksi: excel on erittäin nopea suorittamaan laskutoimituksia ykkösillä ja nollilla.
Mutta jos kaavat sisältävät suuret määrät funktiokutsuja, suoritus hidastuu olennaisesti.

Yritän ehtiä jossain välissä kirjoittamaan noita täydellisempiä kaavoja, en välttämättä tänään.

Tein tällaisen:
=((F2=1)+(F2=2)*(I2=0)+(F2=4)*(I2=0))*((E2=1)*(G2>H2)+(E2=2)*(G2<H2)+(E2="X")*(I2>0))+(F2=2)*(I2>0)*2+(F2=3)*((E2=1)*(G2+H2<6)+(E2=2)*(G2+H2>5))

Ainakin nopealla testauksella tuntui toimivan 0,5-kaavaan.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 01.02.2016, 19:16 
Status: JäsenLiittynyt: 07.01.2016, 13:13Viestit: 13
Pisteitä: 4
Kassa: +4.93 yks. Palautus%: 112.64% Panosten ka: 2.17 yks. Vetoja: 18
Mahtaisiko olla monsteri kesytetty?

Merkkiselitteet H-sarakkeessa:
1: ML
2: +0
3: Puolikas hcp (+0,5, -0,5, -1,5 jne.)
4: Tasahcp (+1, -1 jne.)
5: over/under

Q-sarakkeen kaava siis:
=((H3=1)+(H3=2)*(L3=0))*((G3=1)*(J3>K3)+(G3=2)*(K3>J3))+(H3=2)*(L3>0)*2+((H3=3)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+((G3=2)*((K3+F3)>J3)))+(H3=3)*(L3>0)*((D3=0,5)+(F3=0,5)))+(H3=5)*(((G3=1)*(J3+K3)<I3)+((G3=2)*(J3+K3)>I3)+(H3=5)*(J3+K3=I3)*2)+(H3=4)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+(G3=2)*((K3+F3)>J3))+(H3=4)*((D3<0)+(F3<0))*((J3+D3)=(K3+F3))*(L3=0)*2+(H3=4)*(G3=1)*(D3>0)*(L3>0)+(H3=4)*(G3=2)*(F3>0)*(L3>0)

Jossa ML/+0:
((H3=1)+(H3=2)*(L3=0))*((G3=1)*(J3>K3)+(G3=2)*(K3>J3))+(H3=2)*(L3>0)*2

Puolikas hcp:
((H3=3)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+((G3=2)*((K3+F3)>J3)))+(H3=3)*(L3>0)*((D3=0,5)+(F3=0,5)))

Tasahcp:
(H3=4)*(L3=0)*((G3=1)*((J3+D3)>K3)+(G3=2)*((K3+F3)>J3))+(H3=4)*((D3<0)+(F3<0))*((J3+D3)=(K3+F3))*(L3=0)*2+(H3=4)*(G3=1)*(D3>0)*(L3>0)+(H3=4)*(G3=2)*(F3>0)*(L3>0)

Over/under:
(H3=5)*(((G3=1)*(J3+K3)<I3)+((G3=2)*(J3+K3)>I3)+(H3=5)*(J3+K3=I3)*2)

Miltä näyttää? Näiden rustaamiseen meni n. 25h aikaa :D
0


Liitteet:
Näyttökuva 2016-02-01 kello 18.11.02.png
Näyttökuva 2016-02-01 kello 18.11.02.png [ 24.07 KiB | Katsottu 2451 kertaa ]
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.02.2016, 13:46 
Status: JäsenLiittynyt: 28.12.2015, 22:27Viestit: 5
Pisteitä: 1
Nyt on taas vaivattava palstan Excel-guruja, sillä pään hakkaaminen seinään ei pitkässä juoksussa tunnu kovin hedelmälliseltä.

Minulla on ensimmäisellä välilehdellä makrolla haettu NHL-otteluohjelma. Sarakkeet menevät seuraavasti:
A: Päivämäärä
B: Vierasjoukkue
C: Vierasjoukkueen maalit
D: Kotijoukkue
E: Kotijoukkueen maalit
...
J: Kausi

Seuraavalle lehdelle lasketaan joukkuekohtaiset koti- ja vierasottelut sekä niissä tehdyt ja päästetyt maalit käyttäen kausiargumenttia. Laskettavat kaudet löytyvät solusta A3. Muut tiedot haetaan otteluohjelmasta.
Ottelufunktio=LASKE.JOS.JOUKKO(Ottelut!$D$6:$D$1232;[@Joukkue];Ottelut!$J$6:$J$1232;$A$3)
Maalifunktio=SUMMA.JOS.JOUKKO(Ottelut!E6:E1232;Ottelut!D6:D1232;[@Joukkue];Ottelut!J6:J1232;$A$3)
Nämä siis esimerkkeinä. Vierasottelut ym. haetaan tietysti eri sarakkeista.

Tähän asti kaikki pelaa hyvin. Taidot kuitenkin loppuvat kesken, kun yritän soveltaa vastaavaa laskeakseni joukkueiden konferenssien ja divisioonien sisäisiä kohtaamisia. Osaisiko joku kertoa, miten saan lisättyä laskukaavoihin näihin sopivat ehdot.

Kiitos
0
Ylös
  Profiili
 
16.02.2016 18:21 <HR Juz> Oliko sulla missään sarakkeessa/välilehdellä nuo joukkueiden
16.02.2016 18:21 <HR Juz> konferenssit? Ilman niitä ei oikein onnistu.
16.02.2016 18:22 <HR Juz> Sen jälkeen sitten vaihtoehtoja on useita,riippuen noista :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.02.2016, 18:46 
Status: JäsenLiittynyt: 28.12.2015, 22:27Viestit: 5
Pisteitä: 1
Olen tosiaan laatinut taulukot kaikista otteluista (kotiottelut, kotimaalit, päästetyt kotimaalit... jne). Samanlainen taulukko on tehty konferensseille ja vielä divisioonille, näihin listattuna luonnollisesti ainoastaan asiaankuuluvat joukkueet ja sarakkeista löytyvät samat tiedot. Otteluohjelmasta olen tosiaan onnistunut poimimaan haettavan joukkueen kaikkien otteluiden määrät ja maalit taulukkoon, mutta kun pitäisi alkaa rajaamaan kohtaamiset konfferenssi- ja divisioonatasolle, ei enää onnistukaan. Toivottavasti on taas riittävän hankalasti selitetty.
0
Ylös
  Profiili
 
16.02.2016 21:52 <HR Juz> Eli siis onko sulla taulukko jossa on esim. kaikki ottelut
16.02.2016 21:53 <HR Juz> jossa on pelannut jokin lännen joukkue ja haluat saada pel-
16.02.2016 21:53 <HR Juz> kästään lännen sisäisistä otteluista taulukon?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.02.2016, 22:08 
Status: JäsenLiittynyt: 17.08.2006, 14:59Viestit: 1182
Pisteitä: 2409
Kassa: +1055.38 yks. Palautus%: 104.51% Panosten ka: 8.78 yks. Vetoja: 2665
En nyt ihan täysin tajunnut tuota että missä muodossa tuo data on. Mutta äkkiseltään ajateltuna olisi kätevintä, mikäli tuot tuohon alkuperäiseen taulukkoon nuo tarvittavat tiedot omaan sarakkeeseen (esim. Kotijoukkueen konferenssi) ja käytät sitten noita SUMIF/SUMIFS-lausekkeita samaan tyyliin kuin nyt.

Vaihtoehtoisesti voit toki tuoda vain taulukon jossa on joukkueet ja niiden konferenssit/divisioonat esim. toiselle sheetille ja siitä sitten jollain INDEX+MATCH- tai VLOOKUP-FUNKTIOILLA yhdistää noihin IF-lausekkeisiin.
1

_________________
Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 16.02.2016, 22:32 
Status: JäsenLiittynyt: 28.12.2015, 22:27Viestit: 5
Pisteitä: 1
Onnistuin nappaamaan muutaman toivottavasti selventävän kuvan. Kuvista nro1 ja 2 ilmenee, mitä ajan takaa, vaikka ihan kaikkea en saanut kuviin mahdutettua. Kuvassa nro 3 näkyy runkosarjan ottelut, josta tiedot haetaan. Tiedon haku tuohon kaikki ottelut-taulukkoon sujuu mallikkaasti, mutta tosiaa kun yritän laittaa ehtoja ottaakseni ainoastaan tiettyjä joukkueita laskentaan mukaan, tulos on kuvien mukainen.
0


Liitteet:
NHL kuva1.PNG
NHL kuva1.PNG [ 65.82 KiB | Katsottu 2111 kertaa ]
NHL kuva3.PNG
NHL kuva3.PNG [ 83.33 KiB | Katsottu 2111 kertaa ]
NHL kuva2.PNG
NHL kuva2.PNG [ 62.76 KiB | Katsottu 2111 kertaa ]
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.02.2016, 15:26 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 16.05.2008, 09:49Viestit: 2060
Pisteitä: 1250
Kassa: +13.91 yks. Palautus%: 102.13% Panosten ka: 2.62 yks. Vetoja: 249
Miten laskea VBA:ssa kaksi solua esim. yhteen ja sijoittaa tulo kolmanteen soluun?

Esim.
2 1 3
1 2 3
3 1 4
0

_________________
Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.02.2016, 18:16 
Status: JäsenLiittynyt: 15.09.2014, 01:46Viestit: 289
Pisteitä: 391
Kassa: +72.36 yks. Palautus%: 105.57% Panosten ka: 3.77 yks. Vetoja: 344
ptets kirjoitti:
Miten laskea VBA:ssa kaksi solua esim. yhteen ja sijoittaa tulo kolmanteen soluun?

Esim.
2 1 3
1 2 3
3 1 4

Seuraava koodi laskee yhteen A ja B sarakkaiden luvut C sarakkeeseen. Tuossa luvun 3 paikalle laitetaan mihin riviin asti näin tehdään. Tätäkö hait?

Koodi:
For x = 1 To 3

    Cells(x, 3).Value = Cells(x, 1).Value + Cells(x, 2).Value

Next x
1

_________________
Panostus 1-10 yks. 10 yks=2.5% kassasta
Ylös
  Profiili Seuranta
 
20.02.2016 18:17 <Midas> Siis vain tuohon 1 to 3 kohtaan laitetaan kolmosen tilalle
20.02.2016 18:18 <Midas> se viimeisin rivi
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.02.2016, 12:59 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 16.05.2008, 09:49Viestit: 2060
Pisteitä: 1250
Kassa: +13.91 yks. Palautus%: 102.13% Panosten ka: 2.62 yks. Vetoja: 249
Midas kirjoitti:
ptets kirjoitti:
Miten laskea VBA:ssa kaksi solua esim. yhteen ja sijoittaa tulo kolmanteen soluun?

Esim.
2 1 3
1 2 3
3 1 4

Seuraava koodi laskee yhteen A ja B sarakkaiden luvut C sarakkeeseen. Tuossa luvun 3 paikalle laitetaan mihin riviin asti näin tehdään. Tätäkö hait?

Koodi:
For x = 1 To 3

    Cells(x, 3).Value = Cells(x, 1).Value + Cells(x, 2).Value

Next x


Ratkaisu löytyi. Kiitokset avusta.
0

_________________
Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 17.03.2016, 17:30 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2003, 13:00Viestit: 1696Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 954
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Seuranta excellissä on kaavat(laskee panokset, lunastukset, pal% jne), eilen kaavat "pimeni" eli eivät toimi.
Solun kohdalle mentäessä kaava kylläkin näkyy, esim =G24*H24*I24, mutta ei ole ns aktiivi, aktiiviseksi kaavan saa kun klikkaa ensin solua, jolloin kaava tulee näkyviin ja sen jälkeen ENTER, mutta turhan hankalaksi menee...

Eli viisaammat, mikä on sammuttanut valot?
0

_________________
€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.03.2016, 22:35 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Olen vähän jo väsyksissä joten aivot ei toimi mutta exceliä pitää tehdä.

Enkö voikin tehdä köyhän miehen ottelusimulaattorin peleille, joissa ei ole push- tai puoliosumien mahdollisuutta, näin:

Esim soluun c betsatun tapahtuman osumistod.näk.
soluun d satunnaismuuttuja väliltä 0,1
soluun e näiden c- ja d-solujen summa
soluun F Jos(e>1,"osuma","huti")

E: Mikähän hemmetin summasumma
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.03.2016, 23:21 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4782
Pisteitä: 3016
Kassa: +184.13 yks. Palautus%: 104.37% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2688
_Iletus_ kirjoitti:
Olen vähän jo väsyksissä joten aivot ei toimi mutta exceliä pitää tehdä.

Enkö voikin tehdä köyhän miehen ottelusimulaattorin peleille, joissa ei ole push- tai puoliosumien mahdollisuutta, näin:

Esim soluun c betsatun tapahtuman osumistod.näk.
soluun d satunnaismuuttuja väliltä 0,1
soluun e näiden c- ja d-solujen summa
soluun F Jos(e>1,"osuma","huti")

E: Mikähän hemmetin summasumma

Kyllähän sen voi noinkin tehdä. Mielestäni on kuitenkin huomattavasti kätevämpää sijoittaa satunnaismuuttujafunktio suoraan ehtofunktioon, joka antaa tulokseksi joko "osuman" tai "hudin". Lisäksi kannattaa koodata osuma ykköseksi ja huti nollaksi, jolloin esim. osumien kokonaismäärän laskeminen helpottuu.

Eli näin: =JOS(SATUNNAISMUUTTUJA()>TN;0;1)

TN = osumistodennäköisyys (tai sen sisältävä solu), 0 = "huti", 1 = "osuma".
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.03.2016, 23:28 
Status: JäsenLiittynyt: 02.08.2003, 00:47Viestit: 4782
Pisteitä: 3016
Kassa: +184.13 yks. Palautus%: 104.37% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2688
tallipoika kirjoitti:
Seuranta excellissä on kaavat(laskee panokset, lunastukset, pal% jne), eilen kaavat "pimeni" eli eivät toimi.
Solun kohdalle mentäessä kaava kylläkin näkyy, esim =G24*H24*I24, mutta ei ole ns aktiivi, aktiiviseksi kaavan saa kun klikkaa ensin solua, jolloin kaava tulee näkyviin ja sen jälkeen ENTER, mutta turhan hankalaksi menee...

Eli viisaammat, mikä on sammuttanut valot?

En ole muistaakseni koskaan törmännyt vastaavaan ongelmaan, mutta oletko kokeillut korvata kaikki yhtäsuuruusmerkit yhtäsuuruusmerkeillä käyttäen Etsi ja korvaa -toimintoa? Eli etsittävän paikalle "=" ja korvaavan paikalle "=", ja sitten "Korvaa kaikki". Se voisi nopeuttaa kaavojen uudelleenaktivointia. (Tämä on puhdas arvaus; en yhtään tiedä, toimiiko neuvo.)
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.03.2016, 23:34 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
credit kirjoitti:
Lisäksi kannattaa koodata osuma ykköseksi ja huti nollaksi, jolloin esim. osumien kokonaismäärän laskeminen helpottuu.


Noin minä sen oikeasti tein enkä sanalliseen muotoon. Pääasia, että antaa oikeita tuloksia ja pystyy alkeellisia simulaatioita tekemään nopeasti.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 20.04.2016, 15:15 
Status: JäsenLiittynyt: 27.04.2013, 16:44Viestit: 51
Pisteitä: 27
Onkohan ihmiskunnalla ratkaisu jo tähän kysymykseen?

Eli excelissä on pystysarakkeessa alla olevalla tavalla esim. vedetyn vedon sarja, sovitaan vaikka G:

Allsvenskan
Veikkausliiga
Superettan
Allsvenskan
Allsvenskan

Nyt haluaisin luonnollisestikin isosta aineistosta poimia kaikki sarjat mihin vetoja on mennyt ja mielellään niin, että se luettelisi kaikki sarjat johonkin kohdealueeseen vaikkapa allekkain. Onko tähän kätevää keinoa? Tälle kikalle olisi luonnollisesti paljon muutakin käyttöä.

Eli lopputulos saisi olla tälläinen ilman aivotyötä vaikkapa sarakkeeseen H:

Vedetyt sarjat:
Allsvenskan
Veikkausliiga
Superettan
0
Ylös
  Profiili
 
20.04.2016 16:35 <HR Juz> Remove duplicates (varmaan copy-patentit jälkeen)
20.04.2016 16:35 <HR Juz> Copy-paste :)
20.04.2016 16:35 <HR Juz> Myös pivot toimis
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.04.2016, 09:55 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 16:48Viestit: 3498Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4279
Kassa: +220.90 yks. Palautus%: 102.15% Panosten ka: 6.90 yks. Vetoja: 1487
1. Ns. ongelma-soluissa toteutetaan iteratiivista laskentaa.

2. Kun noiden solujen arvoihin vaikuttaviin soluihin laittaa vahingossa muun kuin asianmukaisen arvon, muuttuu näiden iteratiivista laskentaa suorittavien solujen arvoksi "#PUUTTUU!" tai "#ARVO!" - riippuen missä virhenäppäilyn tekee. Siis aivan kuten pitääkin.

3. Kuitenkin, muutettaessa viittavan/vaikuttavan solun arvo jälleen asianmukaiseksi, tämä iteratiivista laskentaa käyttävä solu ei muuta arvoa, vaan siihen jää tuo #PUUTTUU! tai #ARVO!-virhe.

Miten ongelman saisi korjattua?
0

_________________
Ajatuksia vedonlyönnistä Twitterissä!
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 476 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye