Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 22.11.2017, 03:52

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 544 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.11.2016, 22:53 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.06.2013, 15:24Viestit: 464
Pisteitä: 370
Kassa: -123.63 yks. Palautus%: 97.36% Panosten ka: 2.62 yks. Vetoja: 1785
En ole varma onko aivan oikea ketju mutta toivottovasti täältä löytyy apua.
Haluisin Pinnaclen sulkeutumiskertoimet Esports->CS:GO.
Ohjelmointi taustaa ei ole mutta voisiko joku antaa vinkkejä mistä lähtee liikkelle/mitä pitäisi opetella?
0

_________________
Panostus 1-5 yksikköä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
30.11.2016 15:45 <tmi12> Riittäskö ihan oddsportalista saatavat vai haluutko pinnacle
30.11.2016 15:45 <tmi12> n apin kanssa pelaamaan
30.11.2016 21:41 <pekkab> pinnacle päätöslinjat haluisin mielummi kuin oddsportalin
30.11.2016 21:41 <pekkab> kiitos kuitenkin oddsportan en tienny heillä esports oleva
30.11.2016 21:43 <pekkab> oli täälläkin pinnacle :o
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 07.12.2016, 18:17 
Status: JäsenLiittynyt: 20.06.2014, 09:35Viestit: 174
Pisteitä: 154
Kassa: -50.02 yks. Palautus%: 79.83% Panosten ka: 6.20 yks. Vetoja: 40
Ny ei kyssäri liity Exceliin mutta tää on varmaan sopivin ketju kysellä koska itsellä on täysin jo sormet suussa.

Eli löysin tollasen näppärän ohjelman millä saa netistä ladattua tavaraa oikein urakalla - ja vieläpä helposti: https://www.parsehub.com/.

Olen livetuloksista lataillu ottelukohtaisia tilastoja ja homma pelittää muuten hyvin mutta en millään saa rajattua hakua tiettyyn aikaväliin. Aika on livetuloksissa muodossa 02.02.2020 22:22 (tekstinä). IF-lause mihin aikavertailu pitäisi tehdä on tällaista tyyppiä: https://help.parsehub.com/hc/en-us/articles/217753268-Conditional. Tuosta tekstistä kun saisi vaikka kuukaudenkin numerona ulos niin auttais paljon.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
08.12.2016 10:04 <tmi12> jollakin substr(3,4) yms metodillahan tuon kuukauden sais
08.12.2016 10:04 <tmi12> mutta suosittelen muuttamaan ton jenkkimuotoon niin saat kät
08.12.2016 10:04 <tmi12> evästi kronologiseen järjestykseen
08.12.2016 12:03 <SikkeSakke> $e.text.substr(3, 2)<kuukausi. Tolla onnistui. Kiitän
08.12.2016 12:46 <SikkeSakke> $e.text.substr(3, 2) && $e.text.substr(0, 2) saa päivälleen
08.12.2016 12:47 <SikkeSakke> rajattua. Siiskun laittaa vertailumerkin mukaan.
08.12.2016 12:47 <SikkeSakke> Iso kiitos.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.01.2017, 01:40 
Status: JäsenLiittynyt: 14.12.2008, 10:15Viestit: 521Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 479
Kassa: +96.95 yks. Palautus%: 103.86% Panosten ka: 5.50 yks. Vetoja: 456
A-sarakkeessa on kotijoukkueen maalit ja B-sarakkeessa on vierasjoukkueen maalit, C-sarakkeessa on ottelun tulos. Kotivoitolle on merkitty "H", tasapelille "D" ja vierasvoitolle "A". Miten saisin laskettua vaikkapa Jaron edellisten 5 pelin voittojen määrän? Onko Excelissä jotain suoraa funktiota tälläiseen tapaukseen, jossa halutaan tietyn kriteerin mukaan etsiä x-määrä tuloksia ja funktio vielä summaisi tulokset.

Vielä en ole päässyt Mäenalan kurssilla niin pitkälle, että osaisin VBA:lla tehdä tuollaisen koodin. :(
2

_________________
Serie A 1-5yks. Veikkausliiga 1-10yks.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 04.01.2017, 12:19 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
juskaa kirjoitti:
A-sarakkeessa on kotijoukkueen maalit ja B-sarakkeessa on vierasjoukkueen maalit, C-sarakkeessa on ottelun tulos. Kotivoitolle on merkitty "H", tasapelille "D" ja vierasvoitolle "A". Miten saisin laskettua vaikkapa Jaron edellisten 5 pelin voittojen määrän? Onko Excelissä jotain suoraa funktiota tälläiseen tapaukseen, jossa halutaan tietyn kriteerin mukaan etsiä x-määrä tuloksia ja funktio vielä summaisi tulokset.

Vielä en ole päässyt Mäenalan kurssilla niin pitkälle, että osaisin VBA:lla tehdä tuollaisen koodin. :(

Nyt on vahva epäilys että yrität pitää minut aktiivina..

Olen näitä Last5 -sovelluksia postittanut aiemminkin muutamia kertoja. Laitetaan yksi lisää.
Merkinnät allaolevan kuvan mukaisia:

Kuva

Esimerkkinä kuvassa on Veikkausliigan viime kauden ottelut. Valitettavasti Jaro ei ole mukana!

Ottelutietojen pitää tietysti olla aikajärjestyksessä.
Tässä ratkaisussa koko homman ydin on solun G2 kaava, jolla lasketaan n:nneksi viimeistä esiintymää edeltävän rivin rivinumero:
=SUMPRODUCT(LARGE((B2:C199=F2)*ROW(2:199);H2))-1

Kun tuo on saatu selville, loput laskut voidaan helposti tehdä SUMIF (SUMMA.JOS) -tyyppisillä kaavoilla. Itse käytin vähän poikkeavaa laskutapaa.

Solussa H2 valitaan kuinka monen viimeisimmän ottelun tulokset summataan. Kuvassa olen valinnut 33 viimeisintä ottelua, jolloin koko kauden tilasto saadaan näkyviin.

Funktioon SUMPRODUCT pätee sama huomautus kuin kaikkiin vektori-tyyppisiin kaavoihin: tarvittava solualue kannattaa rajata tarkoin (tässä rivit 2 - 199).
Jos rajausta ei tehdä, lasketaan kaikki n. 1 milj. riviä läpi ja suoritus saattaa käydä prossulle raskaaksi.

Kaavat (kuvan mukaisesti):

G2: =SUMPRODUCT(LARGE((B2:C199=F2)*ROW(2:199);H2))-1
G3: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))
G4: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))
G5: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(ROW(2:199)>G2))
G6: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*D2:D199*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*E2:E199*(ROW(2:199)>G2))
G7: =SUMPRODUCT((B2:B199=F2)*E2:E199*(ROW(2:199)>G2))+SUMPRODUCT((C2:C199=F2)*D2:D199*(ROW(2:199)>G2))

Kaavat suomeksi:
G2: =TULOJEN.SUMMA(SUURI((B2:C199=F2)*RIVI(2:199);H2))-1
G3: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))
G4: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*(D2:D199=E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))
G5: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*(D2:D199<E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*(D2:D199>E2:E199)*(RIVI(2:199)>G2))
G6: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*D2:D199*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*E2:E199*(RIVI(2:199)>G2))
G7: =TULOJEN.SUMMA((B2:B199=F2)*E2:E199*(RIVI(2:199)>G2))+TULOJEN.SUMMA((C2:C199=F2)*D2:D199*(RIVI(2:199)>G2))
8
Ylös
  Profiili
 
04.01.2017 22:43 <juskaa> Suuret kiitokset! Mitä YK olisikaan ilman Mäenalaa.. ;)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 21.02.2017, 19:24 
Status: JäsenLiittynyt: 03.12.2003, 19:22Viestit: 909
Pisteitä: 18
Kassa: -547.04 yks. Palautus%: 85.51% Panosten ka: 3.46 yks. Vetoja: 1091
Nopsaan katsomalla en löytännyt vastausta sivujen paljoudesta.

Eli työkirjassa on 30 välilehteä nimettynä atl,den,okl...jne. Miten saan nyt uudelle välilehdelle excelin hakemaan tietyn solun tietystä välilehdestä. Välilehtien pohja siis kaikissa sama, nyt haluaisin esim hakea joukkueen heitto%. Eli tarkoitus kirjoittaa A1 soluun joukkueen lyhennys okl, nyt haluaisin soluun A2 heitto% joka on H7 solussa joka välilehdellä.
2

_________________
https://twitter.com/zeppala
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.02.2017, 00:46 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Montecristo kirjoitti:
Nopsaan katsomalla en löytännyt vastausta sivujen paljoudesta.

Eli työkirjassa on 30 välilehteä nimettynä atl,den,okl...jne. Miten saan nyt uudelle välilehdelle excelin hakemaan tietyn solun tietystä välilehdestä. Välilehtien pohja siis kaikissa sama, nyt haluaisin esim hakea joukkueen heitto%. Eli tarkoitus kirjoittaa A1 soluun joukkueen lyhennys okl, nyt haluaisin soluun A2 heitto% joka on H7 solussa joka välilehdellä.

Välilehtiviittauksen tekeminen on excel'in perustaitoja.

Perusmalli kuuluu näin: välilehden nimi + ! + kohdesolun osoite
Tässä tapauksessa viittaukseksi saadaan esimerkiksi chigacon tapauksessa: chi!H7

Jos oletetaan että välilehden nimi on saatavissa esim. naapurisolusta (kts. kuva), saadaan functiota INDIRECT (suom. EPÄSUORA) hyödyntäen yksinkertainen kaava, jolla viittaus voidaan rakentaa:

=INDIRECT(B6 & "!H7")

Kuva

Suomalaisessa versiossa
=EPÄSUORA(B6 & "!H7")

Kaavaa voi kopioida alaspäin kaavakopiointia käyttäen.
0
Ylös
  Profiili
 
22.02.2017 01:06 <Muikkuz> Ohoh! Sanattomaksi vetää.
22.02.2017 01:23 <S.Mäenala> Taidat vähän liioitella M! Itse laskisin tämän aivan perus-
22.02.2017 01:23 <S.Mäenala> taito-kategoriaan.
22.02.2017 08:34 <Henkka> Chicagon kirjoittaminen oikein on myös perustaitoja ;)
22.02.2017 15:59 <S.Mäenala> Kyll saa hävetä, tää on aivan legendaarisen Kälkärin tasoa!
22.02.2017 16:01 <S.Mäenala> Käytetään aina toimivaa Henkka-styleä: Tsikaakou.
22.02.2017 16:57 <Muikkuz> Huutomerkki on tuttu juttu. Indirect uusi.
22.02.2017 16:58 <Muikkuz> Vastaavia koodeja oon ite tehny concatenate-funktiolla
22.02.2017 18:15 <S.Mäenala> ok
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.02.2017, 15:47 
Status: JäsenLiittynyt: 03.12.2003, 19:22Viestit: 909
Pisteitä: 18
Kassa: -547.04 yks. Palautus%: 85.51% Panosten ka: 3.46 yks. Vetoja: 1091
KIITOS Mäenalalle.

Oli näemmä ihan liian "helppo", kun en 1-2h googletuksella/ sivujen kahlaamisella löytännyt :oops: . Tuossa samalla kun etsin tuohon ed vastausta, tarttui tuolta tämmöinen kaava =KESKIARVO.JOS(BI44:BI61;">0") . Ongelmaksi muodostui tapaukset, missä kaikki arvot olivat 0. Tällöin kaava tarjoaa risuaitaa, mikä muodostuu ongelmaksi kun seuraavassa kohdassa keskiarvoa pitäisi kertoa . Eli kaavan pitäisi antaa soluun arvo 0, kun kaikki haettujen solujen arvot ovat 0, muuten ka. kun vähintään 1 arvo on >0. Koitin upottaa tuohon mukaan toista jos/jos.summa + koitin apusarakkeen avulla, mutta huonolla onnella. :cry: :cry: :cry:

ps Koitin tuota Mäenalan ohjelmointikurssia toissa vuonnna, mutta jumituin aika pian. Onko merkitystä kun vanha excel 2007
1

_________________
https://twitter.com/zeppala
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 22.02.2017, 16:16 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Montecristo kirjoitti:
KIITOS Mäenalalle.

Oli näemmä ihan liian "helppo", kun en 1-2h googletuksella/ sivujen kahlaamisella löytännyt :oops: . Tuossa samalla kun etsin tuohon ed vastausta, tarttui tuolta tämmöinen kaava =KESKIARVO.JOS(BI44:BI61;">0") . Ongelmaksi muodostui tapaukset, missä kaikki arvot olivat 0. Tällöin kaava tarjoaa risuaitaa, mikä muodostuu ongelmaksi kun seuraavassa kohdassa keskiarvoa pitäisi kertoa . Eli kaavan pitäisi antaa soluun arvo 0, kun kaikki haettujen solujen arvot ovat 0, muuten ka. kun vähintään 1 arvo on >0. Koitin upottaa tuohon mukaan toista jos/jos.summa + koitin apusarakkeen avulla, mutta huonolla onnella. :cry: :cry: :cry:

ps Koitin tuota Mäenalan ohjelmointikurssia toissa vuonnna, mutta jumituin aika pian. Onko merkitystä kun vanha excel 2007

Näitä tilanteita varten excel'issä on ihan oma funktionsa: IFERROR.

Kirjoita kaavasi muodossa =IFERROR(AVERAGEIF(BI44:BI61;">0");0)
Suomalaisessa versiossa:
=JOSVIRHE(KESKIARVO.JOS(BI44:BI61;">0");0)

Ps:
Ohjelmointikurssin toimiminen on nimenomaan excel-versiosta riippuvainen. Microsoft on jatkuvasti lisännyt VBA:han uusia määrityksiä ja ne eivät luonnollisesti aiemmissa versioissa toimi.
Kurssi jäi Osa 1:een kun kyllästyin (vähäisen responssin vuoksi) yksikseni höpisemään.

Mikään ei tietysti estä Sinua tekemästä vba-kysymyksiä, sopivat tähän exsel-ketjuunkin mainiosti. :wink:
2
Ylös
  Profiili
 
23.02.2017 00:49 <Montecristo> Kiitos, taas piirun verran eteenpäin :=)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.03.2017, 17:11 
Status: JäsenLiittynyt: 20.05.2016, 00:31Viestit: 48Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 143
Voiko Excelissä valita "liitä vain arvot" oletukseksi tavallisen kopioinnin tilalle vai pitääkö ruveta jotain macroa virittelemään? Teen tuommosia kopiointeja hurjan määrän päivässä ja jokaiseen liittämiseen kuluu neljä napsausta hiirestä: hiiren kakkosnappula, Paste Special, Values ja OK. Hiiren kakkosnappulalla raahatessa ei ole ongelmaa.
Löysin kuukausia sitten mahtavan näppäinyhdistelmän CTRL+<, eli Control ja Z-kirjaimen vasemmalla puolella oleva nappula. Sillä kopioituu ylempi solu alas tai useita soluja.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 08.03.2017, 19:51 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Muikkuz kirjoitti:
Voiko Excelissä valita "liitä vain arvot" oletukseksi tavallisen kopioinnin tilalle vai pitääkö ruveta jotain macroa virittelemään? Teen tuommosia kopiointeja hurjan määrän päivässä ja jokaiseen liittämiseen kuluu neljä napsausta hiirestä: hiiren kakkosnappula, Paste Special, Values ja OK. Hiiren kakkosnappulalla raahatessa ei ole ongelmaa.
Löysin kuukausia sitten mahtavan näppäinyhdistelmän CTRL+<, eli Control ja Z-kirjaimen vasemmalla puolella oleva nappula. Sillä kopioituu ylempi solu alas tai useita soluja.

Jos excel'iin tehdään paljon manuaalisia kopiointeja, kannattaa työn helpottamiseksi Quick Access Toolbar'iin tehdä pari lisäystä:

1. Excel'issä klikkaa File ==> Options ==> Quick Access Toolbar (kts. kuva)
2. Valitse All Commands ja skrollaa alaspäin Paste-komentoihin (Liitä-komentoihin)
3. Valitse komento Paste and Match Destination Formatting ja klikkaa Add (Liitä käyttäen kohdesolun formatointia)
4. Valitse vähän alempaa Paste Values ja klikkaa Add (Liitä arvot)
5. Klikkaa lopuksi Ok

Kuva

Näillä toimenpiteillä Quick Access Toolbar'iin ilmestyy kaksi uutta nappulaa:
- kun kopioit dataa samasta tai toisesta excel-työkirjasta, käytä Paste Values -nappulaa
- kun kopioit dataa netistä tai muusta ulkoisesta lähteestä, käytä Paste and Match Destination Formatting -painiketta (kuvassa edellisen vasemmalla puolella)

Kuva

Komentolistauksesta löytyy paljon muutakin hyödyllistä...
3
Ylös
  Profiili
 
09.03.2017 15:30 <Muikkuz> Suuret kiitokset!
09.03.2017 15:32 <Muikkuz> Tosin oletukseksi asti tuo ei yllä, eikä
09.03.2017 15:32 <Muikkuz> CTRL+V-tyylistä pikanäppäinyhdistelmääkään saa aikaiseksi.
09.03.2017 18:56 <Mr.Brightside> Google sheets pikanäppäin ctrl+shift+v "liitä vain arvot"
09.03.2017 18:56 <Mr.Brightside> Mutta ei näytä toimivan excelissä.
11.08.2017 12:15 <Muikkuz> Kun näppäilee peräkkäin ALT E S V ja ENTER tai
11.08.2017 12:16 <Muikkuz> ALT E S T ENTER, niin liittyy vain arvot tai teksti.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 09.03.2017, 18:18 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Muikkuz kirjoitti:
Suuret kiitokset!
Tosin oletukseksi asti tuo ei yllä, eikä CTRL+V-tyylistä pikanäppäinyhdistelmääkään saa aikaiseksi.

Oleppa hyvä!
Tietysti noita defaultteja voi muutella joillain makro-koodeillakin, mutta itse en oikein pidä niistä. Se mistä jossakin yhteydessä on pientä etua, on jossakin toisessa kohdassa haitaksi. Omasta mielestäni Msoft'in perusasetukset ovat kohtalaisen hyviä kompromisseja.

Jos et pahastu Muikkuz, voisin varovasti ehdottaa että katsoisit uudelleen omia työskentelymenetelmiäsi. "Hurjat määrät manuaalisia kopiointeja päivässä" ei kuulosta kovin edistyneeltä excel-toiminnalta.
2
Ylös
  Profiili
 
09.03.2017 18:24 <Muikkuz> En pahastu. Kyllä näissä vankka käsityön leima on
09.03.2017 18:24 <Muikkuz> vaikka kuinka oon koittanu automatisoida.
09.03.2017 21:41 <HR Juz> Näiden kopiointi juttujen tekeminen makroilla on erinomainen
09.03.2017 21:42 <HR Juz> paikka harjoitella makroja nauhoittamalla.
09.03.2017 21:42 <HR Juz> Sit kun ensimmäisen kerran nauhoitettu makro ei toimi, tulee
09.03.2017 21:43 <HR Juz> "pakottava" tarve tutkia/muuttaa itse koodia.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.03.2017, 15:49 
Status: JäsenLiittynyt: 20.05.2016, 00:31Viestit: 48Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 143
Internetin ja Excelin väli on mulle hankala paikka, kun ei ole tarvittavaa koodaustaitoa. Tällöin Copy-Paste jää ainoaksi vaihtoehdoksi, ja usein se on Copy-Paste values, eli Liitä vain arvot, koska muuten Excel menee sekasin.
Laiskana kirjottajana teen veikkauskirjanpitoni Ylikertoimen vihjeistä siten, että kopioin vinkin Forumilta sellaisenaan Exceliin yhteen sarakkeeseen. Sitten Excelin kaavat erittelee ja laskee siitä mulle eri sarakkeisiin tiedot: aika, ottelu, veto, panos-rating, kerroin, rajakerroin, yhtiö, palautusprosentti ja Kellyn kaavan mukainen panostus. Itse pitää kirjottaa urheilusarjan nimi, oma panos, oma kerroin, oma yhtiö, vinkkaajan nimi ja vielä lopputulos ottelun päätyttyä.
Jos veikkaankin vaikka NHL:n moneyline-vinkin sijaan normiajan voittoa, niin kopioin vain arvot noista kaavojen erittelemistä tiedoista ja muutan esimerkiksi vedon Chicago ML muotoon Chicago-0,5, ja kirjoitan omat panostukset sun muut sekä vinkkimiehen nimen perään.
Eli sellainen puoliautomaattinen systeemi, jossa on arvojen kopioimisia jokaiselle vinkille.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 14.03.2017, 11:09 
Status: JäsenLiittynyt: 07.12.2016, 12:54Viestit: 372Paikkakunta: Otaniemi
Pisteitä: 703
Kassa: +119.99 yks. Palautus%: 109.96% Panosten ka: 1.81 yks. Vetoja: 665
Saiko Excelistä automaattisen päivämäärän tunnistuksen pois? Pitäisi availla vanhoja tiedostoja ja lisätä manuaalisesti kertoimet dataan, mutta tiedoston avaaminen muuttaa päivämäärän formaattia, joka taas vaatisi ylimääräistä koodausta laskuriin. Pikaisella googletuksella ei löytynyt asiasta juuri mitään.

Edittiä. Tiedostot ovat .csv muodossa, jos sillä oli jotain merkitystä.
0

_________________
Pessimisti ei pety.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 17.03.2017, 05:25 
Status: JäsenLiittynyt: 13.03.2017, 12:29Viestit: 2
Pisteitä: 0
Hei,

uusi käyttäjä foorumilla. Betsejä enemmän tai vähemmän muutaman vuoden aikana harrastellut. Vedonlyönti yleensä voitollista kasinoiden tilastojen pohjalta, mutta pienen kassan rahat törttöilty 'oikotie onneen' mentaliteetillä sitten nopeampien boostien hakemisessa slotteihin ja live kasinoon (joskus jopa onnistuneesti). Nyt on tarkoitus lopettaa kasinot ja keskittyä pääosin vedonlyöntiin, katsoa minne asti rahkeet todella riittää, vai riittääkö ollenkaan.

Aloitin oman excelin luomisen pari päivää sitten. Lähtenyt liikkeelle lähes nollalinjallta. Kokemusta excelistä on 15+ vuoden takaa ja kaikki vähäinenkin taito oli unohtunut tällä välin. Muutaman päivän opiskellut tätä ja saanut tämän threadin ja googlen avulla luotua jo tarpeeksi hyvän pohjatyön itselle.

Yritän kuitenkin vähentää vielä käsin tarvittavaa kirjaustyötä kassaan ja vetoihin. Tää on todennäköisesti todella simppeli juttu, mutta homma ei auennut itselle, yritän listata ongelman selkeästi alle.

=arrayformula((edellisen rivin N-kolumni)+(M3:M))

Syötän tuon siis riville kolme ja tän kaavan siis pitäisi toistua loputtomasti siten, että käytetään aina kuluvan rivin M-kolumnia ja edellisen rivin N-kolumnia. Google paljasti että offset-viittaus voisi toimia ratkaisuna mutta, en vaan saa tuota toimimaan. Ehkä joku saa tuohon suoran kaavan pullautettua, niin aukene itsellekkin miten tätä käytetään?

Btw. Onko mahdollista käyttää solussa arvoa tuoreimmalta riviltä? Oletetaan, että tuo olisi Bets!X50 ja kun syötän seuraavan vedon, niin solu hakisikin automaattisesti arvon solusta Bets!X51?
0
Ylös
  Profiili
 
17.03.2017 08:59 <HR Juz> arrayformula taitaa olla googlesheetsin kaava.
17.03.2017 09:00 <HR Juz> äkkiseltään kuulostaa että laitat vain esim "=m3*n2" ja
17.03.2017 09:01 <HR Juz> vedät tuon alaspäin niin toimii
17.03.2017 09:01 <HR Juz> en tosin nyt ihan tajunnut tuota ongelmaa, eli voi olla että
17.03.2017 09:02 <HR Juz> siellä on taustalla esim makro joka lisää/vähentää rivejä
17.03.2017 12:35 <DepchZ> Google sheetsillä tosiaan tehnyt. Ajanut asiansa mukavasti.
17.03.2017 12:35 <DepchZ> Tiimien pudotusvalikot 1x2 calculatoriin etc.
17.03.2017 12:36 <DepchZ> Ongelma ratkesi, ajattelin asian liian vaikeasti, kuten
17.03.2017 12:36 <DepchZ> yleensä. :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 17.03.2017, 09:00 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2003, 12:00Viestit: 1963Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 1177
Useammalle peruskauraa, mutta, itselle ei ole auennut, kun ei ole saanut Excell opintoja, kaikki on tarvinnut kantapään kautta oppia, vie väliin kohtuuttomasti aikaa, ja usein ei edes onnistu.. :x

Kysymys olisi, kuinka, tässäkin ketjussa, useita kuvakaappauksia Excelleistä, mutta kuinka ne otetaan/tallennetaan/litetään viestiin, jotta ne näkyvät sellaisenaan foorumilla. Nyt jos kopioi Excellin ja liittää viestiin, se jää käytännössä lukukelvottomaksi.

Harkinnassa olisi, josko avaisi esim Allsvenskan 2017 ketjun, missä näkyisi siirrot statseineen jne, muta tällä hetkellä ne ovat vain omana ilona, kun taidot ei riitä tuohon kuvakaaappaukseen.
0

_________________
€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!
Ylös
  Profiili
 
17.03.2017 09:04 <HR Juz> Nuo ovat kuvia jotka ovat jossain netissä
17.03.2017 09:05 <HR Juz> esim. SM:n viimeisin kuva: http://i.imgur.com/LpW4vlD.png
17.03.2017 11:16 <Cursed> Windowsissa muistaakseni ihan ruudun valokuvaamalla onnistui
17.03.2017 11:17 <Cursed> Taisi lyötyä Windowsin omasta ohjeesta. En olisi muuten
17.03.2017 11:17 <Cursed> itsekään osannut.
17.03.2017 11:57 <Ledareg> Gyazo erittäin kätevä sovellus
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 17.03.2017, 14:08 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 18:32Viestit: 3597Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 3170
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
tallipoika kirjoitti:
Useammalle peruskauraa, mutta, itselle ei ole auennut, kun ei ole saanut Excell opintoja, kaikki on tarvinnut kantapään kautta oppia, vie väliin kohtuuttomasti aikaa, ja usein ei edes onnistu.. :x

Kysymys olisi, kuinka, tässäkin ketjussa, useita kuvakaappauksia Excelleistä, mutta kuinka ne otetaan/tallennetaan/litetään viestiin, jotta ne näkyvät sellaisenaan foorumilla. Nyt jos kopioi Excellin ja liittää viestiin, se jää käytännössä lukukelvottomaksi.

Harkinnassa olisi, josko avaisi esim Allsvenskan 2017 ketjun, missä näkyisi siirrot statseineen jne, muta tällä hetkellä ne ovat vain omana ilona, kun taidot ei riitä tuohon kuvakaaappaukseen.

1. Paina näppäimistön print screen -nappia
2. Avaa Paint (tapahtuu esim. siten että klikkaat windowsin vas.alanurkassa olevaa suurennuslasia ja kirjoitat siihen paint)
3. Paintissa CTRL+V (tai Edit -> Paste)
4. Rajaat kuvasta turhat pois ja tallennat sen mihin haluat
5. Lataat kuvan johonkin netin noin miljoonasta ilmaisesta palvelusta, josta sen voi linkittää foorumille. Esim http://www.aijaa.com -palvelussa kuvan latauksen jälkeen avautuu sivu, jossa on valmis linkki foorumille copy-pastea varten
0

_________________
Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä | Kattava vakioveikkaus-opas | xG-laskenta - näin pääset alkuun
Ylös
  Profiili Seuranta
 
17.03.2017 14:45 <tallipoika> Kiitos ja kumarrus, tarvitsee harjoitella ennen kauden alkua
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 17.03.2017, 14:59 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.12.2003, 12:02Viestit: 902Paikkakunta: Jumpan Kulma
Pisteitä: 765
Neo kirjoitti:
tallipoika kirjoitti:
Useammalle peruskauraa, mutta, itselle ei ole auennut, kun ei ole saanut Excell opintoja, kaikki on tarvinnut kantapään kautta oppia, vie väliin kohtuuttomasti aikaa, ja usein ei edes onnistu.. :x

Kysymys olisi, kuinka, tässäkin ketjussa, useita kuvakaappauksia Excelleistä, mutta kuinka ne otetaan/tallennetaan/litetään viestiin, jotta ne näkyvät sellaisenaan foorumilla. Nyt jos kopioi Excellin ja liittää viestiin, se jää käytännössä lukukelvottomaksi.

Harkinnassa olisi, josko avaisi esim Allsvenskan 2017 ketjun, missä näkyisi siirrot statseineen jne, muta tällä hetkellä ne ovat vain omana ilona, kun taidot ei riitä tuohon kuvakaaappaukseen.

1. Paina näppäimistön print screen -nappia
2. Avaa Paint (tapahtuu esim. siten että klikkaat windowsin vas.alanurkassa olevaa suurennuslasia ja kirjoitat siihen paint)
3. Paintissa CTRL+V (tai Edit -> Paste)
4. Rajaat kuvasta turhat pois ja tallennat sen mihin haluat
5. Lataat kuvan johonkin netin noin miljoonasta ilmaisesta palvelusta, josta sen voi linkittää foorumille. Esim http://www.aijaa.com -palvelussa kuvan latauksen jälkeen avautuu sivu, jossa on valmis linkki foorumille copy-pastea varten


Myös Winkan mukana tuleva snipping tool on näppärä softa kaikenlaiseen kopioimiseen
1

_________________
http://www.jumpankulma.net avattu - tervetuloa tutustumaan
twitter Jumpankulma
Ylös
  Profiili
 
17.03.2017 21:40 <h> Leikkaustyökalu löytyy apuohjelmista, parempi kuin PrintScrn
17.03.2017 21:43 <h> saa rajattua vain halutut solut ja tallennettua kuvana
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.03.2017, 11:04 
Status: JäsenLiittynyt: 29.12.2013, 11:42Viestit: 887
Pisteitä: 122
Kassa: -0.11 yks. Palautus%: 100.00% Panosten ka: 1.12 yks. Vetoja: 2730
Moi vaan, moi.

Minulla on Excelissä (tainno OpenOfficessa) tämän kauden NHL-ottelut, reilut 1100, allekain. Yksi peli ja pelin tilastot aina yhdellä rivillä siis. Näiden alla on sitten jokaiselle joukkueelle kerättynä joukkuekohtaiset tilastot kaikista kauden otteluista. Sen verran olen siis jopa osannut automatisoida tuota hommaa, että kone poimii itse esim. kaikista Anaheimin peleistä tilastot joukkuekohtaisiin tilastoihin. Onko excelissä olemassa toimintoa, jolla voi automaattisesti "unohtaa" ensimmäiset ottelut? Esimerkiksi niin, että taulukko huomioisi jokaisen joukkueen 50 viimeistä peliä. Tai niin, että kone laskisi asteittain kauden alun otteluiden vaikutusta joukkueiden tilastoihin? Tietysti voin manuaalisesti poistaa ylhäältä rivejä sitä mukaa, kun uusia otteluita tulee lisää, mutta turhaa työtähän sekin on, jos sen voi jotenkin automatisoida.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 25.03.2017, 19:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Fastasashark kirjoitti:
Moi vaan, moi.

Minulla on Excelissä (tainno OpenOfficessa) tämän kauden NHL-ottelut, reilut 1100, allekain. Yksi peli ja pelin tilastot aina yhdellä rivillä siis. Näiden alla on sitten jokaiselle joukkueelle kerättynä joukkuekohtaiset tilastot kaikista kauden otteluista. Sen verran olen siis jopa osannut automatisoida tuota hommaa, että kone poimii itse esim. kaikista Anaheimin peleistä tilastot joukkuekohtaisiin tilastoihin. Onko excelissä olemassa toimintoa, jolla voi automaattisesti "unohtaa" ensimmäiset ottelut? Esimerkiksi niin, että taulukko huomioisi jokaisen joukkueen 50 viimeistä peliä. Tai niin, että kone laskisi asteittain kauden alun otteluiden vaikutusta joukkueiden tilastoihin? Tietysti voin manuaalisesti poistaa ylhäältä rivejä sitä mukaa, kun uusia otteluita tulee lisää, mutta turhaa työtähän sekin on, jos sen voi jotenkin automatisoida.

Ja seuraava kierros sarjassa last 5, nyt vähän suuremmilla luvuilla.

Mitään kuvailemiasi suoria kaavoja tämäntyyppiseen laskentaan excel'issä ei ole. Nämä toiminnot on kuitenkin jotakuinkin helppo rakennella excel'in peruskaavoista.

Tällä kertaa kysymys taitaa olla siinä määrin käyttäjäkohtainen, ettei toimintoja kannata koko foorumille selvittää.
Päästään vähimmällä vaivalla kun postitan tässä alla olevan mallin mukaisen työkirjan suoraan Sinulle.

Sähköpostiosoitekin minulla on jo vanhastaan.

Kuva

Laskennan perusta ovat H-sarakkeen arvot, joilla määritellään mistä rivistä alkaen tilastot lasketaan.
Olen tähän työkirjaan laskenut malliksi vain joukkueiden voittoja ja tappioita, mutta kaavat on helppo soveltaa muihin tarvitsemiisi tilastoihin.

Blues on kovassa vieraskunnossa..
6
Ylös
  Profiili
 
26.03.2017 17:11 <Fastasashark> Kiitos :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 26.03.2017, 13:27 
Status: JäsenLiittynyt: 07.04.2016, 19:29Viestit: 17
Pisteitä: 6
Kassa: +6.26 yks. Palautus%: 107.53% Panosten ka: 3.78 yks. Vetoja: 22
Onko jollain heittää tipsiä millasella koodilla Googlea Spreadsheettiin sais tuotua pelituloksia tulos-sivustoilta (vaikkapa livetulokset)?. Tuhottomasti vie aikaa päivitellä manuaalisesti...
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
28.03.2017 09:06 <Ledareg> Jokainen sivu vaatii oman koodinpätkän. VBA:sta en tiedä, mu
28.03.2017 09:07 <Ledareg> tta esim pythonilla livetuloksien raapiminen on varsin työlä
28.03.2017 09:07 <Ledareg> stä, koska kyseinen sivu käyttää javascriptiä. Suosittelen o
28.03.2017 09:08 <Ledareg> pettelemaan perusteet HTML:lästä ja esim pythonista niin pää
28.03.2017 09:08 <Ledareg> set alkuun.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.03.2017, 02:57 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2016, 18:33Viestit: 1494
Pisteitä: 4120
Kassa: +326.27 yks. Palautus%: 107.10% Panosten ka: 1.74 yks. Vetoja: 2650
Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen? Miksei näin tavanomaiseen juttuun ole valmista kaavaa :roll: ?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
28.03.2017 08:31 <HR Juz> Eikö normaali 'Sort A to Z' toimi tässä?
28.03.2017 11:51 <Mr.Brightside> Juu ei onnistu tuolla, pitäisi saada automaattiseksi.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.03.2017, 12:11 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 07.02.2013, 13:13Viestit: 1029
Pisteitä: 6465
Kassa: -150.94 yks. Palautus%: 98.25% Panosten ka: 2.00 yks. Vetoja: 4312
Mr.Brightside kirjoitti:
Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen? Miksei näin tavanomaiseen juttuun ole valmista kaavaa :roll: ?


Varmaan siksi ei ole kaavaa, koska numerot/teksti liikkuu solusta toiseen niitä järjestäessä.

Dataa esim sarakkeissa A-D. Alla oleva VBA-koodi järjestää A-sarakkeen mukaan nousevassa järjestyksessä huomioiden otsikot.
Koodi:
Sub fSort()
   Sheets("Sheet1").Range("A:D").Sort key1:=Sheets("Sheet1").Range("A1"), order1:=xlAscending, Header:=xlYes
End Sub


Mikäli haluat "automatisoida" datan asettamisen aakkosjärjestykseen, voit tehdä sen esim. seuraavasti:

1. Avaa excel-tiedosto joka sisältää datan
2. Paina ALT+F11 (aukaisee VBA-editorin)
3. Aukaise kuvan mukainen moduuli ja kirjoita siihen kuvan mukainen koodi
Liitteet:
yk.PNG
yk.PNG [ 33.61 KiB | Katsottu 921 kertaa ]


Koodi toimii siten, että joka kerta kun avaat tiedoston, sarakkeet A-D järjestetään sarakkeen A mukaan nousevassa järjestyksessä.
0

_________________
Panostus: x/3 yksikköä

www.eastsidesportsanalysis.com | www.facebook.com/eastsidesportsanalysis | www.twitter.com/hkairavuo
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.03.2017, 12:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Mr.Brightside kirjoitti:
Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen? Miksei näin tavanomaiseen juttuun ole valmista kaavaa :roll: ?

Hyviä vastauksia HR Juz'ilta & hk_:lta!

Usein tähän kysymykseen vastataan kahdella vastakysymyksellä:

1. Miksi excel'in hyvin suunniteltu, kätevä ja helppokäyttöinen Sort & Filter -työkalu ei kelpaa?

2. Mihin kummaan taulukkolaskentaohjelmassa aakkosjärjestystä ylipäätään tarvitaan?

Me ihmiset olemme hitaita ja kömpelöitä. Me emme ikipäivänä löytäisi puhelinluettelosta tarvitsemaamme numeroa jos luettelo ei olisi aakkosjärjestyksessä.
Tietokoneella ei ole tälläisiä rajoituksia. Esim. tuossa yläpuolella olevassa Fastasashark -vastauksessa on melkoisen suurikokoiseen taulukkoon kohdistettu valtaisa määrä useita päällekkäisiä filttereitä sisältäviä hakuja ilman että kyseistä taulukkoa on lajiteltu millään tavalla.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.03.2017, 16:42 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2016, 18:33Viestit: 1494
Pisteitä: 4120
Kassa: +326.27 yks. Palautus%: 107.10% Panosten ka: 1.74 yks. Vetoja: 2650
Kiitos hk_lle vastauksesta ja vaivannäöstä!
Mäenalallekin kiitoksia vastauksesta jälkimmäiseen kysymykseeni.

Täytyy nyt pyytää anteeksi huonoa kysymystä. :oops: Eilisyöllä tappelin isomman ongelman kanssa johon keksin että aakkosjärjestys voisi olla yksi simppeli ratkaisu. Aakkosjärjestykselle ei sitten löytynytkään simppeliä ratkaisua. Turhauttavaa kohdata helpon tuntuinen ongelma johon ei löydy mitään vastausta mistään. Unohdin turhautuneena senkin että excel ketjusta ei varmaan saakaan apua suoraan Google sheetsin kanssa, nuo kun toimivat hiukan eri tavalla ja eri kaavoilla. Itse käytän suurimmaksi osaksi tuota googlen ohjelmaa kun monet pikkujutut kuten juuri sort/filter on niin paljon yksinkertaisempia tehdä.
Mutta koko ongelma olikin monimutkaisempi kuin kuvittelin eilisyöllä, palailen varmaan asiaan jos mikään nyt syntyneistä ideoista ei lähde toiminaan..
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.03.2017, 22:36 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Mr.Brightside kirjoitti:
Eilisyöllä tappelin isomman ongelman kanssa johon keksin että aakkosjärjestys voisi olla yksi simppeli ratkaisu. Aakkosjärjestykselle ei sitten löytynytkään simppeliä ratkaisua. Turhauttavaa kohdata helpon tuntuinen ongelma johon ei löydy mitään vastausta mistään.
Jos voisit vähän avata tilannetta, voisimme ehkä foorumi-porukalla yhdessä yrittää etsiä ongelmaasi ratkaisua.
Olen itsekin vuosien mittaan muutaman sovelluksen excel'iin kirjoitellut, mutta vielä toistaiseksi ei ole tullut eteen tilannetta, jossa aakkosjärjestykseen lajittelu olisi ollut välttämätöntä.
Ehkä tilanne Google sheets'eissä on toinen.
Mr.Brightside kirjoitti:
Itse käytän suurimmaksi osaksi tuota googlen ohjelmaa kun monet pikkujutut kuten juuri sort/filter on niin paljon yksinkertaisempia tehdä.
Ei ole mitään tarvetta ryhtyä asiasta väittelemään mutta melko vaikea tätä nyt on ymmärtää.
Google sheets'eillä lajittelu tehdään maalaamalla ensin lajiteltava alue ja valitsemalla sen jälkeen Data -valikosta Sort Range.
Excelissä on valmiina Sort/Filter -kuvake, jota klikataan.
Näiden jälkeen toiminta kummassakin on kutakuinkin identtistä kun excel'in lajittelutoiminnot on suoraan kopsattu Google sheets'eihin.

Google sheets on vain melko kalpea aavistus siitä monipuolisesta työkaluvalikoimasta, jonka excel tarjoaa.
Googlen ohjelman etu on tietysti se että isoveli Googlen kaikkea valvovan silmän alla sovelluksiaan saa naputella ilmaiseksi.
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 544 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye