Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 25.11.2017, 14:09

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 545 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 28.03.2017, 23:43 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2016, 18:33Viestit: 1499
Pisteitä: 4148
Kassa: +327.71 yks. Palautus%: 107.11% Panosten ka: 1.74 yks. Vetoja: 2656
S.Mäenala kirjoitti:
Ei ole mitään tarvetta ryhtyä asiasta väittelemään mutta melko vaikea tätä nyt on ymmärtää.
Google sheets'eillä lajittelu tehdään maalaamalla ensin lajiteltava alue ja valitsemalla sen jälkeen Data -valikosta Sort Range.
Excelissä on valmiina Sort/Filter -kuvake, jota klikataan.
Näiden jälkeen toiminta kummassakin on kutakuinkin identtistä kun excel'in lajittelutoiminnot on suoraan kopsattu Google sheets'eihin.

Lajittelua voi tehdä noin, mutta google sheets tuntee myös funktiot SORT, FILTER ja UNIQUE.
Kun aloittelin vedonlyöntiä itse-opettelin kaiken taulukkolaskennan ilma pienintäkään aikaisempaa osaamista aluksi tälle googlen ilmaiselle alustalle, ja ilman näitä funktioita en tulisi enää toimeen. Olen rakentanut kaiken näiden varaan. Kun jossain kohtaa yritin vaihtaa exceliin niin huomasin ettei näitä kaavoja, ei ainakaan sellaisenaan, löydy excelistä ollenkaan (vai löytyykö..?) eikä huvittanut alkaa rakentaa kaikkea alusta uudelle alustalle. Nykyään käytän exceliä vain simuloinneissa kun tuossa hommassa googlen ohjelma on aivan roskaa. En epäile etteikö excel olisi aivan varmuudella parempi ohjelma osaavalle tekijälle, mutta minä en missään nimessä ole sitä. Toistaiseksi olen saanut kaiken tehtyä juuri niin hyvin kun haluan tälläkin.

Mutta nöyrrytään nyt kysymään ihan kunnolla neuvoa varsinaiseen ongelmaan:
Kuva

Ongelma on pelien hakeminen line-upien perusteella CSGO tietokannasta. Tuossa esimerkkikuvassa on pelien line-uppeja listattuna riviltä 4 alaspäin ja nyt pitäisi saada sarakkeeseen F pelaajien viereen joko TRUE tai FALSE kuvan mukaisesti. Rivillä 1 on se line-up jonka pelejä haluan löytää. True tulisi siis silloin, kun kaikki 5 nimeä jotka on rivillä 1 löytyy tuosta listasta alta. Tuossa esimerkissä kaikki 5 löytyy vain riviltä 6. Muihin tulee false. Ongelmaksi muodostui se että nimet voi olla millä paikalla tahansa ja pitäisi myös saada asetettua ehto soluun F1 , että kuinka monta rivin 1 pelaajista pitää löytyä. Jos haluan että esim. vain kolme rivin 1 pelaajista pitää löytyä, silloin myös rivin 7 kohdalle pitäisi tulla True.
Tämä muodostui loppujen lopuksi liian isoksi ongelmaksi keksiä mitään järkevää kaavaa, mutta lopulta keksin että line-upien aakkosjärjestäminen ensin helpottaisi varsinaisen kaavan tekoa. On tähän varmasti paljon tapoja, ainakin jos osaa. Joskus sain aikaiseksi jonkinlaisen OR/AND/COUNTIF-kaava räpellyksen millä tuo taisi onnistua mutta tuo kaava katosi ja ajattelin että pakko on olla yksinkertaisempikin tapa. Mutta ei omat taidot riittänyt sitä löytämään :oops:
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
29.03.2017 00:00 <Tuplakirves> ainakin voit transponoida eka noi nimet ja sortata ne sitten
29.03.2017 00:01 <Tuplakirves> ja sitten transponoida ne takaisin onnistuu ainakin excelis
29.03.2017 00:02 <Tuplakirves> mutta eiköhän joku kerro täydellisen vastauksenkin :)
29.03.2017 06:56 <HR Juz> Helpointa lienee vain yksinkertainen countif
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.03.2017, 07:20 
Status: JäsenLiittynyt: 17.08.2006, 13:59Viestit: 1263
Pisteitä: 2799
Kassa: +899.56 yks. Palautus%: 103.74% Panosten ka: 8.57 yks. Vetoja: 2803
Otetaas nyt kunnon viesti. Eli siis yksinkertaisin lienee että lasket yhteen kuinka monta noista pelaajista löytyy tuolta listalta. Tämän pitäisi toimia Sheetsissäkin.

Laitat siis esim. F4:aan Excel-kielellä:

Koodi:
=COUNTIF(A4:E4;$A$1)+COUNTIF(A4:E4;$B$1)+COUNTIF(A4:E4;$C$1)+COUNTIF(A4:E4;$D$1)+COUNTIF(A4:E4;$E$1)


Tällöin saat suoraan sen tiedon kuinka monta rivin yksi pelaajista pelaa myös kyseisellä rivillä. Jos haluat ainoastaan noita lajitella niin tämä saattaa olla kätevin tapa. Jos kuitenkin haluat muuttaa tuon solun F4-tiedon TRUE/FALSE -muotoon niin sehän on helppoa esimerkiksi IF-lausekkeella. Vertaat siis vain tuota lauseke pätkää siihen apusoluun missä on se täsmäävien pelaajien haluttu määrä.

Tässä tosin heikkoutena se että ei toimi mikäli yhdessä line-upissa on kaksi täysin saman nimistä henkilöä. Vaikea vain nähdä että CS:ssä tällaista olisi.

**********************************

Ns. oikea ratkaisu tähän (jotta vältetään tuollaiset lausekehirviöt) lienee Excelin "array formula-toiminnallisuus". Tällöin Excel osaa käsitellä alueita paremmin tavallisissa funktioissa. En tiedä, mutta en usko että tämä toimii sheetsissä.

Esimerkiksi täydellisen matsin löytäminen eri riveiltä onnistuisi tässä tapauksessa kirjoittamalla soluun F4 =AND($A$1:$C$1=A4:C4) ja painamalla Ctrl+Shift+Enter. Ja sitten vain klikkaa kaavan alas asti.

Tuo vain meni näin aamutuimaan aika hankalaksi saada nuo kaikki skenaariot tuolla tavalla yhtään tuota countiffiä helpommin. Mutta tiedän yhden joka luultavasti tämänkin ratkaisee :wink:
2

_________________
Panostusasteikko: x/1000, max 2% eli 20 yks. Kelly jaettuna 7-10.

Twitter
Blogi
Ylös
  Profiili Seuranta
 
29.03.2017 10:22 <Mr.Brightside> Mitenköhän en itse tajunnut tuota, taisin ajatella..
29.03.2017 10:24 <Mr.Brightside> ..taas lian vaikeasti.Iso kitos tästä! Tällähän tämä hoituu
29.03.2017 15:58 <S.Mäenala> Hyvää työtä HR Juz! Yksinkertainen ja toimiva ratkaisu.
29.03.2017 16:00 <S.Mäenala> Kevyesti nytkin selvittiin ilman aakkosellisia lajitteluja..
29.03.2017 18:17 <Mr.Brightside> Kiitos kaikista välikommenteista Mäenalallekin.
29.03.2017 18:18 <Mr.Brightside> Ja kun asia tuntui kovasti kiinnostavan, niin kysytään..
29.03.2017 18:18 <Mr.Brightside> ..olisitko osannut vastata alkuperäiseen kysymykseeni?
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 29.03.2017, 19:54 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Mr.Brightside kirjoitti:
Kiitos kaikista välikommenteista Mäenalallekin.
Ja kun asia tuntui kovasti kiinnostavan, niin kysytään..
..olisitko osannut vastata alkuperäiseen kysymykseeni?

Jos tarkoitat kysymystä
Mr.Brightside kirjoitti:
Millaisella kaavalla saisi datan järjestettyä aakkosjärjestykseen?
, niin vastaus on: kyllä.
Jos ei muistini kovin pahasti petä, olen joskus pari vuotta sitten postittanutkin työkirjan nimeltä Sortteri tai jotain vastaavaa, uskoakseni juuri tälle foorumille.
Se tosin oli kirjoitettu lajittelemaan vain numeeristen kenttien mukaan (numbers, currency, date, time, Boolean), mutta voitaisiin kyllä laajentaa tekstikenttiinkin.
Tekstikenttien käsittelyn tekee hankalammaksi se että ne saattavat olla hyvin pitkiä.
Pelkillä excel'in perusfunktioilla on työlästä kirjoittaa kaavoja, jotka testaavat merkkien eroja jonnekin 256. merkin tasolle tai vieläkin pitemmälle.
Jos tälläinen sovellus on välttämättä kirjoitettava, se on huomattavasti helpompi toteuttaa makrokoodeilla, joista hk_ tuolla edellä esitteli yhden esimerkkitekstin.

Mutta kuten sanottu, tälläisistä sovelluksista ei käytännössä ole mitään hyötyä, koska
a) sort/filter -työkalut ovat kehittyneitä, ja
b) ongelmat voidaan miltei poikkeuksetta ratkaista ilman sorttausta.

Miksi tämä kysymys itseäsi kiinnostaa?
0
Ylös
  Profiili
 
29.03.2017 20:02 <Mr.Brightside> Rupesi tietysti kiinnostamaan kun yritin itse tuollaista
29.03.2017 20:02 <Mr.Brightside> kaavaa saada aikaiseksi.
29.03.2017 20:07 <S.Mäenala> Ok
29.03.2017 20:07 <Mr.Brightside> Löysin muuten vastauksenkin, googlen SORT funktio hoitaa
29.03.2017 20:07 <Mr.Brightside> homman..
29.03.2017 20:10 <S.Mäenala> excel'issä tuollaista ei ole. Kuuluuko se sheets'eissä..
29.03.2017 20:11 <S.Mäenala> peruskirjastoon vai custom functioihin?
29.03.2017 20:15 <Mr.Brightside> Peruskirjastoon
29.03.2017 20:16 <Mr.Brightside> En ymmärrä miksei näitä ole excelissä. Minusta hyödyllisiä
29.03.2017 20:16 <S.Mäenala> nice
29.03.2017 20:17 <S.Mäenala> Itse en ole sellaista vielä kertaakaan kaipaillut excel'ssä.
29.03.2017 20:18 <S.Mäenala> Msoft on näköjään samalla kannalla..
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 01.04.2017, 15:41 
Status: JäsenLiittynyt: 30.12.2015, 21:32Viestit: 28Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 14
Kassa: -49.03 yks. Palautus%: 63.27% Panosten ka: 6.07 yks. Vetoja: 22
Hei, törmäsin hyvin yksinkertaiseen ongelmaan, johon nyt tarvitsisin Teiltä apua.
Excelin seurannassa käytän erästä valmista pohjaa, joka näyttää päättyneiden vetojen at risk, payout, profit/loss sarakkeissa AA, AB, AC.
Ja sitten pystysarakkeista löytyy today, last 7 days, this month jne..
Eli minun excel taidoillani (zero) tahtoisin myös tuohon Last Month sarakkeen, johon tietenkin tarvitsee jonkunlaisen koodinpätkän...


tuossa vähän koodinpätkää, niin ei tarvitse varmaankaan vaivautua edes exceliin asti
this month, at risk
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2017, 13:18 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
ItiksenKiekko kirjoitti:
Hei, törmäsin hyvin yksinkertaiseen ongelmaan, johon nyt tarvitsisin Teiltä apua.
Excelin seurannassa käytän erästä valmista pohjaa, joka näyttää päättyneiden vetojen at risk, payout, profit/loss sarakkeissa AA, AB, AC.
Ja sitten pystysarakkeista löytyy today, last 7 days, this month jne..
Eli minun excel taidoillani (zero) tahtoisin myös tuohon Last Month sarakkeen, johon tietenkin tarvitsee jonkunlaisen koodinpätkän...


tuossa vähän koodinpätkää, niin ei tarvitse varmaankaan vaivautua edes exceliin asti
this month, at risk
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())

Last month, at risk:
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ())-1;PÄIVÄ(TÄMÄ.PÄIVÄ())))

Payout ja profit/loss -kaavoja ei voi näillä tiedoilla kirjoittaa, kun niiden data-alueet eivät ole tiedossa.
Huiman pitkiä nämä suomenkieliset kaavat..
3
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2017, 14:34 
Status: JäsenLiittynyt: 30.12.2015, 21:32Viestit: 28Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 14
Kassa: -49.03 yks. Palautus%: 63.27% Panosten ka: 6.07 yks. Vetoja: 22
S.Mäenala kirjoitti:
ItiksenKiekko kirjoitti:
Hei, törmäsin hyvin yksinkertaiseen ongelmaan, johon nyt tarvitsisin Teiltä apua.
Excelin seurannassa käytän erästä valmista pohjaa, joka näyttää päättyneiden vetojen at risk, payout, profit/loss sarakkeissa AA, AB, AC.
Ja sitten pystysarakkeista löytyy today, last 7 days, this month jne..
Eli minun excel taidoillani (zero) tahtoisin myös tuohon Last Month sarakkeen, johon tietenkin tarvitsee jonkunlaisen koodinpätkän...


tuossa vähän koodinpätkää, niin ei tarvitse varmaankaan vaivautua edes exceliin asti
this month, at risk
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())

Last month, at risk:
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ())-1;PÄIVÄ(TÄMÄ.PÄIVÄ())))

Payout ja profit/loss -kaavoja ei voi näillä tiedoilla kirjoittaa, kun niiden data-alueet eivät ole tiedossa.
Huiman pitkiä nämä suomenkieliset kaavat..

Ai että, kiitoksia. Vertasin tuota alkuperästä koodia payout ja profit/lossin vastaaviin niin ei tarvinnut muuttaa kuin tosta sinun kaavasta AT_RISK tilalle payout ja profit.
Toimii, tai ainakin luvut näyttäisi täsmääviltä :wink:
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2017, 16:40 
Status: JäsenLiittynyt: 30.12.2015, 21:32Viestit: 28Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 14
Kassa: -49.03 yks. Palautus%: 63.27% Panosten ka: 6.07 yks. Vetoja: 22
ItiksenKiekko kirjoitti:
S.Mäenala kirjoitti:
ItiksenKiekko kirjoitti:
Hei, törmäsin hyvin yksinkertaiseen ongelmaan, johon nyt tarvitsisin Teiltä apua.
Excelin seurannassa käytän erästä valmista pohjaa, joka näyttää päättyneiden vetojen at risk, payout, profit/loss sarakkeissa AA, AB, AC.
Ja sitten pystysarakkeista löytyy today, last 7 days, this month jne..
Eli minun excel taidoillani (zero) tahtoisin myös tuohon Last Month sarakkeen, johon tietenkin tarvitsee jonkunlaisen koodinpätkän...


tuossa vähän koodinpätkää, niin ei tarvitse varmaankaan vaivautua edes exceliin asti
this month, at risk
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())

Last month, at risk:
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ())-1;PÄIVÄ(TÄMÄ.PÄIVÄ())))

Payout ja profit/loss -kaavoja ei voi näillä tiedoilla kirjoittaa, kun niiden data-alueet eivät ole tiedossa.
Huiman pitkiä nämä suomenkieliset kaavat..

Ai että, kiitoksia. Vertasin tuota alkuperästä koodia payout ja profit/lossin vastaaviin niin ei tarvinnut muuttaa kuin tosta sinun kaavasta AT_RISK tilalle payout ja profit.
Toimii, tai ainakin luvut näyttäisi täsmääviltä :wink:

Olitkin oikeassa, payout:lle ja profit/loss:lle tarvitseekin erilaiset kaavat, osaatko avata minulle miten ne saisi toimimaan?
Vaihdoin itse siis suluissa olevan ensimmäisen termin, mutta mönkään meni(yllätys).
Puhuit noista data-alueista, tarkoittaako se, että sen joutuisi tehdä käsin joka kuukaudelle?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2017, 18:44 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
ItiksenKiekko kirjoitti:
ItiksenKiekko kirjoitti:
...
Olitkin oikeassa, payout:lle ja profit/loss:lle tarvitseekin erilaiset kaavat, osaatko avata minulle miten ne saisi toimimaan?
Vaihdoin itse siis suluissa olevan ensimmäisen termin, mutta mönkään meni(yllätys).
Puhuit noista data-alueista, tarkoittaako se, että sen joutuisi tehdä käsin joka kuukaudelle?

Tuo Sinun seurantapohjasi käyttää Name Manager'illa (mitä lienee suomeksi) nimettyjä solualueita kaavoissa.

Kirjoita this month, payout ja this month, profit/loss -kaavat näkyviin, samalla tavoin kuin avausviestissäsi kirjoitit näkyviin this month, at risk -kaavan.
Näistä voidaan sitten päätellä last month -kaavatkin.

Kuva

Nimettyjen alueiden käyttö on tässä melko turhaa, tyylikkäämpää olisi merkitä alueet eksplisiittisesti.
Mutta edetään nyt tältä pohjalta.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2017, 20:47 
Status: JäsenLiittynyt: 30.12.2015, 21:32Viestit: 28Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 14
Kassa: -49.03 yks. Palautus%: 63.27% Panosten ka: 6.07 yks. Vetoja: 22
S.Mäenala kirjoitti:
ItiksenKiekko kirjoitti:
ItiksenKiekko kirjoitti:
...
Olitkin oikeassa, payout:lle ja profit/loss:lle tarvitseekin erilaiset kaavat, osaatko avata minulle miten ne saisi toimimaan?
Vaihdoin itse siis suluissa olevan ensimmäisen termin, mutta mönkään meni(yllätys).
Puhuit noista data-alueista, tarkoittaako se, että sen joutuisi tehdä käsin joka kuukaudelle?

Tuo Sinun seurantapohjasi käyttää Name Manager'illa (mitä lienee suomeksi) nimettyjä solualueita kaavoissa.

Kirjoita this month, payout ja this month, profit/loss -kaavat näkyviin, samalla tavoin kuin avausviestissäsi kirjoitit näkyviin this month, at risk -kaavan.
Näistä voidaan sitten päätellä last month -kaavatkin.

Kuva

Nimettyjen alueiden käyttö on tässä melko turhaa, tyylikkäämpää olisi merkitä alueet eksplisiittisesti.
Mutta edetään nyt tältä pohjalta.

Kiitos vaivannäöstäsi,
this month, payout
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PAYOUT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
this month, profit/loss
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PROFIT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
Näyttäisi siis olevan samoja kaavoja, ensimmäistä termiä lukuunottamatta. Toivottavasti näistä aukeaisi jotain.

PS. perkele. tajusin vast, että tuosta last 7 days olisi varmaankin pystynyt muuttaa kaavoja suoraan?
Last 7 Days:

at risk
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">"&TÄMÄ.PÄIVÄ()-7;BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
payout
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PAYOUT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">"&TÄMÄ.PÄIVÄ()-7;BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
profit/loss
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PROFIT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">"&TÄMÄ.PÄIVÄ()-7;BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.04.2017, 21:11 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
ItiksenKiekko kirjoitti:
...
this month, payout
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PAYOUT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
this month, profit/loss
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PROFIT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());1);BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
Näyttäisi siis olevan samoja kaavoja, ensimmäistä termiä lukuunottamatta. Toivottavasti näistä aukeaisi jotain.

PS. perkele. tajusin vast, että tuosta last 7 days olisi varmaankin pystynyt muuttaa kaavoja suoraan?
Last 7 Days:

at risk
=SUMMA.JOS.JOUKKO(AT_RISK;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">"&TÄMÄ.PÄIVÄ()-7;BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
payout
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PAYOUT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">"&TÄMÄ.PÄIVÄ()-7;BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())
profit/loss
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PROFIT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">"&TÄMÄ.PÄIVÄ()-7;BET_DATE;"<="&TÄMÄ.PÄIVÄ())

Nuo kaavat voit kirjoittaa kummalla tahansa tavalla:
- voit vähentää kuukausista 1:n, tai
- voit vähentää päivistä 30.

1)
payout
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PAYOUT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ())-1;PÄIVÄ(TÄMÄ.PÄIVÄ())))
profit/loss
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PROFIT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&PÄIVÄYS(VUOSI(TÄMÄ.PÄIVÄ());KUUKAUSI(TÄMÄ.PÄIVÄ())-1;PÄIVÄ(TÄMÄ.PÄIVÄ())))

2)
payout
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PAYOUT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&TÄMÄ.PÄIVÄ()-30)
profit/loss
=SUMMA.JOS.JOUKKO(PROFIT;WIN;"<>P";WIN;"<>"&"";BET_DATE;">="&TÄMÄ.PÄIVÄ()-30)

Nämä eivät anna ihan samaa tulosta, sillä jälkimmäinen laskee viimeiset 30 päivää ja edellinen edellisen kuukauden vastaavasta päivästä alkaen. Voit valita kumpaa tapaa haluat käyttää.
2
Ylös
  Profiili
 
03.04.2017 08:19 <ItiksenKiekko> Kiitoksia, sain tehtyä simppelistä asiasta vaikean :D
03.04.2017 08:23 <ItiksenKiekko> Harmi, ettei tästä taida saada sitten eroteltua kuukausia
03.04.2017 08:23 <ItiksenKiekko> päivälleen, esim. maaliskuu. Mutta tämä auttoi.
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 02.05.2017, 12:18 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2003, 12:00Viestit: 1967Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 1181
Kuva

Laskurit ei toimi, laskurit ovat solussa D pelaajilla, maalien yht veto rivi 45, solussa D
Esim, rivi , 2 Nosh A Lody, solussa D pitäisi laskea pelaajan tekemät maalit, solu näyttää kaavaa =SUMMA(N10:DH10)
Mutta, kun lisää ko vaakariville lisää maaleja, laskuri ei niitä noteeraa. Samoin laskuri on alhaalla, rivi 45, yht 1, solu näyttää kaavaa =SUMMA(D5:DH10), mutta myöskään se ei raegoi lisäyksiin.
Eli, osaako joku kertoa, miksi laskurit ei toimi?

Siirsin tuon koko sivun Open Officeen, siellä laskurit toimii...

Ps Solut ovat muodossa Luku ja 0 desimaalia ko soluissa
0

_________________
€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!
Ylös
  Profiili
 
02.05.2017 15:02 <Midas> Tarkista että työkirjan laskeminen on automaattinen.
02.05.2017 15:03 <Midas> Löytyy asetukset -> kaavat -> työkirjan laskeminen
02.05.2017 20:29 <tallipoika> Kiitos! Auttoi, toki en tiedä kuinka tuo on muuttunut, koska
02.05.2017 20:30 <tallipoika> en edes tiennyt ko asetusta, mutta ongelma ratkesi!
02.05.2017 20:36 <Midas> Hyvä! Onkohan sulla joku makro käytössä mikä muuttaa tuota
02.05.2017 20:36 <Midas> asetusta? Itsellä muutama makro, joiden alussa tuo laitetaan
02.05.2017 20:37 <Midas> manuaaliseksi ja lopuksi se asetetaan takaisin autom. Sitten
02.05.2017 20:38 <Midas> jos kesken koodin tapahtuu virhe niin tuo automaattiseksi
02.05.2017 20:38 <Midas> palauttaminen jää suorittamatta.
03.05.2017 10:19 <tallipoika> Ei riitä taidot makroihin..., ainakaan vielä
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 30.05.2017, 20:51 
Status: JäsenLiittynyt: 07.12.2016, 12:54Viestit: 372Paikkakunta: Otaniemi
Pisteitä: 703
Kassa: +119.99 yks. Palautus%: 109.96% Panosten ka: 1.81 yks. Vetoja: 665
Ei sinällään vedonlyöntiaiheinen kysymys, mutta kysynpä silti.

Saiko excelin funktioiden kielen vaihdettua mitenkään muuten, kuin vaihtamalla koko käyttöjärjestelmän kieltä? Noi excelin sisäset asetukset ei tunnu muuttavan yhtään mitään ja melkeen jokasen funktion suomenkielisen version googletus alkaa hajottaa. Miksiköhän ihmeessä noita on edes käännetty suomeksi, eihän noissa pisteissä sun muissa ole mitään järkeä..
0

_________________
Pessimisti ei pety.
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 31.05.2017, 14:50 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Ledareg kirjoitti:
Ei sinällään vedonlyöntiaiheinen kysymys, mutta kysynpä silti.

Saiko excelin funktioiden kielen vaihdettua mitenkään muuten, kuin vaihtamalla koko käyttöjärjestelmän kieltä? Noi excelin sisäset asetukset ei tunnu muuttavan yhtään mitään ja melkeen jokasen funktion suomenkielisen version googletus alkaa hajottaa. Miksiköhän ihmeessä noita on edes käännetty suomeksi, eihän noissa pisteissä sun muissa ole mitään järkeä..

Käytäntö on osoittanut että jos ristiriitatilanteita halutaan mahdollisimman pitkälle välttää, kannattaa excel (ja koko office-paketti) asentaa käyttöjärjestelmän kanssa yhteiseen lokaaliin.
Tämä on myös asennuksen oletuksena.
Jos excel'in lokaalimäärityksiä haluaa vaihtaa, kannattaa systeemin lokaaliin tehdä samat muutokset.

Excel'in kielivalinta ei ymmärtääkseni ole millään tavalla sidoksissa käyttöjärjestelmän kieleen.
Paras tulos saadaan jos excel'in (ja koko office-paketin) kieli valitaan asennuksen yhteydessä.
Jos kieleksi halutaan valita esim. suomi, kannattaa käyttää sellaista asennuspakkausta, jossa tämä kieli voidaan valita asennuskieleksi.
Jälkeenpäin tehdyt kielimuutokset käyttäen erikseen ladattuja kielipakkauksia (Language Pack, Language Accessory Pack, tai Language Interface Pack), saattavat helpommin johtaa ongelmatilanteisiin, erityisesti silloin kun käytetään excel'in makrokieltä VBA:ta.

Jos kieltä halutaan vaihtaa asennuksen jälkeen, on suositeltavaa poistaa vanha office -asennus ensin kokonaan ja valita haluttu kieli uuden asennuksen optioista.

===

Itse en myöskään ymmärrä, miksi monet haluavat käyttää nimenomaisesti suomenkielisiä sovelluksia.
Suomessa käytännössä melkein kaikki puhuvat ja ymmärtävät sen verran englantia että pystyvät ongelmitta käyttämään englanninkielistä käyttöjärjestelmää ja sovelluksia.
Omat kakarat oppivat painamaan Delete-nappia jo paljon ennen kuin oppivat lukemaan. Eivät itse asiassa edes tienneet käyttävänsä vieraskielisiä ohjelmia ennenkuin joskus vanhempina asian hoksasivat.
Sitäpaitsi englanninkielisen tietokoneen käyttäminen toimii lapsille erinomaisena kielikylpynä..

Olen toisekseen jokseenkin varma että excel'in funktioiden toiminnan oppii paljon helpommin alkukielellä.
Melkoisen paljon on suomenkielisiä funktionimiä jo tullut tavailtua, mutta edelleenkin suupielet nousevat hymyyn kun näen vaikkapa funktion LASKE.JOS.JOUKKO.
Maallikko varmasti ajattelisi että tätä funktiota käytetään silloin kun laskettavia on suurempi joukko.
Näin ei kuitenkaan tunnetusti ole, vaan kyseistä funktiota käytetään silloin kun laskennassa käytetään useampaa kuin yhtä suodatinta.
Alkukielellä tämän otuksen nimi on COUNTIFS.

Huom. Lokaalilla tarkoitan edellä järjestelmässä käytettyjä paikallisia käytäntöjä: aika ja päiväys, valuutta, mittajärjestelmä ja numeeriset merkintätavat.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.06.2017, 14:24 
Status: JäsenLiittynyt: 02.06.2014, 22:13Viestit: 195
Pisteitä: 37
Kassa: +279.60 yks. Palautus%: 106.23% Panosten ka: 10.00 yks. Vetoja: 449
http://www.livetulokset.com/jalkapallo/ ... /tulokset/

laittaisko joku vinkin että mitä mun pitää tehdä sen jlk kun olen kopioinut ylläolevan sivun tiedot exceliin pastella,

että saisin joukkueiden nimet ilman välilyöntejä eli nyt tulee välilyönti tai joku piilohommeli ihan sama kumpi niin joukkueen eteen tai sit jlk.

ja että tulokset sais muutettua numeroiksi ei txt:ksi

päivämäärä taitaa kelvata sellaisenaan kuin on

saa laittaa vinkkiä jos jostain muualta saa paremmin tulokset, niin että olis mahdollisimman kattava tyylin suomen kakkonen ja japani jne. ja mielellään sellaiselta sivulta että olis tuorein peli viimeisenä eikä ekana niinkuin täällä livetuloksilla on, alkuun riittäis tää ja viime kausi

kiitos!
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 27.06.2017, 19:12 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
http://www.livetulokset.com/jalkapallo/japani/j-league/tulokset/

laittaisko joku vinkin että mitä mun pitää tehdä sen jlk kun olen kopioinut ylläolevan sivun tiedot exceliin pastella,

että saisin joukkueiden nimet ilman välilyöntejä eli nyt tulee välilyönti tai joku piilohommeli ihan sama kumpi niin joukkueen eteen tai sit jlk.

ja että tulokset sais muutettua numeroiksi ei txt:ksi

päivämäärä taitaa kelvata sellaisenaan kuin on

saa laittaa vinkkiä jos jostain muualta saa paremmin tulokset, niin että olis mahdollisimman kattava tyylin suomen kakkonen ja japani jne. ja mielellään sellaiselta sivulta että olis tuorein peli viimeisenä eikä ekana niinkuin täällä livetuloksilla on, alkuun riittäis tää ja viime kausi

kiitos!

Kun kyseistä sivustoa varmasti hyvin moni käyttää, niin laitetaan tällä kertaa vähän pitempi sepustus.

Excel'in perussiivoustyökalut ovat CLEAN- (SIIVOA) ja TRIM- (POISTA.VÄLIT) funktiot.
CLEAN poistaa merkkijonosta kaikki kirjoittumattomat merkit, joiden koodinumero on pienempi kuin 32.
TRIM poistaa merkkijonosta kaikki välilyönnit (CHAR(32)) paitsi jättää sanojen väliin yhden välilyönnin.

Kuitenkin, kun tekstiä kopioidaan netistä, muodostuu ongelmaksi html-koodissa paljon käytetty katkeamaton välilyönti (nonbreaking space, html-koodissa &nbsp) eli unicode merkki 160.
Kumpikaan yllämainituista funktioista ei siivoa niitä pois.

Kun livetulokset.com'ista tekstiä kopioidaan, se tulee allaolevan kuvan esittämässä muodossa (vasemman yläkulman laatikko).

Kuva

Otteluajankohta on helppo muuttaa suuremmissa erissä käyttäen excel'in Find & Select -työkalun Replace -toimintoa (Etsi ja Valitse ==> Korvaa).
- maalaa kyseinen solualue
- merkitse korvattavaksi merkkijonoksi ". " (piste + välilyönti ilman lainausmerkkejä)
- merkitse korvaavaksi merkkijonoksi ".2017 " (piste + 2017 + välilyönti ilman lainausmerkkejä)
Tulos näkyy alempana punaisessa laatikossa. Excel'in pitäisi normaalisti vaihtaa myös solujen
formaatti oikeaan muotoon.

Punaisessa laatikossa olen manuaalisesti lisännyt html-merkin &nbsp joukkueen Albirex Niigata nimen eteen ja tavallisen välilyönnin joukkueen Tokyo nimen eteen.
Trim hoitaisi siis Tokyon mutta ei hoida Albirex Niigata'a ja siihen tarvitaan pieni lisämerkintä. Tarvittavat koodit ovat alempana.

C-sarakkeen tekstien ensimmäisten merkkien koodinumerot ovat sarakkeessa F. Ne on saatu CODE -funktiolla.

Silkkaa kiusantekoa sivustolta on merkitä html-välilyönnit myös ottelutulokseen kaksoispisteen molemmin puolin, tavallinen välilyönti olisi ajanut saman asian.
Tuloksien erotteluun tarvittavat koodit ovat myös alla.

Huomautettakoon että HOUR / MINUTE -merkintätapa antaa oikeat maaliluvut vain jos kotijoukkue tekee alle 24 maalia ja vierasjoukkue alle 60 maalia.

Kaavat:
solu F11 =CODE(C11)
solu I11 =SUBSTITUTE(TRIM(B11);CHAR(160);"")
solu J11 =SUBSTITUTE(TRIM(C11);CHAR(160);"")
solu K11 =HOUR(SUBSTITUTE(D11;CHAR(160);""))
solu L11 =MINUTE(SUBSTITUTE(D11;CHAR(160);""))

Kaavat ovat ensimmäiselle riville (rivi 11), josta niitä voi kopioida solukopioinnilla alaspäin tarpeen mukaan.

Suomalaiset funktionimet:
CODE = KOODI
SUBSTITUTE = VAIHDA
TRIM = POISTA.VÄLIT
CHAR = MERKKI
HOUR = TUNNIT
MINUTE = MINUUTIT

Tulossivustoja on tietysti paljon ja monentasoisia, mutta se on jo eri harjoituksen aihe.
Toivottavasti näistä on Sinulle apua.
3
Ylös
  Profiili
 
27.06.2017 20:27 <Tuplakirves> Kiitos taas! alan testailemaan
27.06.2017 21:20 <Tuplakirves> Sain ohjela toimimaan kaikki vielä kun osais jatkossa sovel-
27.06.2017 21:21 <Tuplakirves> taa noita kun tulee uusia ongelmia ohjela=ohjeilla
01.07.2017 00:57 <Tuplakirves> saisko vielä esimerkin noihin livetuloksien kertoimiin mitkä
01.07.2017 00:58 <Tuplakirves> löytyy jalkapallosta kun klikkaa jalkapallosta bet365kertoi-
01.07.2017 00:59 <Tuplakirves> met eli miten saa ne näppärästi muutettua pisteet pilkuiks
01.07.2017 01:00 <Tuplakirves> jne... eli osaan kyllä tehdä sen hankalasti :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 01.07.2017, 13:25 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
saisko vielä esimerkin noihin livetuloksien kertoimiin mitkä
löytyy jalkapallosta kun klikkaa jalkapallosta bet365kertoi-
met eli miten saa ne näppärästi muutettua pisteet pilkuiks
jne... eli osaan kyllä tehdä sen hankalasti :)

Viittaat tällä ilmeisesti excel'in meille suomalaisille desimaalipilkun käyttäjille epämukavaan Automatic Date Recognition (autom. pvm-tunnistus) ominaisuuteen.
Sitä ei voi kytkeä pois päältä.

Livetulokset.com käyttää desimaalierottimena pistettä ja manuaalisessa kopioinnissa pisteen sisältävät "luvut" (excel pitää niitä tekstinä!) tulkitaan automaattisesti päiväyksiksi.

Ongelmaan on kaksi ratkaisua:

1. Muuta excel'in desimaalierotin pisteeksi
- Options ==> Advanced ==> Use system separators ; ota ruksi pois ja merkitse allaolevaan laatikkoon erottimeksi piste

2. Jos ylläolevaa ei haluta tehdä, täytyy desimaalipisteiden Livetulokset-sivuston kopioinnin ja excel'iin liittämisen välillä muuttua desimaalipilkuiksi.
- tämän voi tehdä esim. kopioimalla tekstin ensin Muistioon (Notepad) ja muuttamalla siellä pisteet pilkuiksi.

Toinen tapa ratkaista ongelma olisi tietysti lähestyä Livetulokset.com'ia ja pyytää heitä muuttamaan suomenkielisen sivustonsa desimaaliasetukset suomalaisen mallin mukaisiksi.
Livetulokset on muutenkin mukauttanut sivustoaan suomalaisille sopivaksi. Serverikoodeissa desimaaliasetus on helppo muuttaa.

Normaalisti excel'issä piste muutetaan pilkuksi tietysti tähän tyyliin:
=SUBSTITUTE(A1;".";",")
0
Ylös
  Profiili
 
01.07.2017 14:51 <Tuplakirves> ongelma on notepadissa se että sen jlk ne ei tuu exceliin
01.07.2017 14:51 <Tuplakirves> enää samalle riville ainakaan mulla mulla
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 01.07.2017, 18:02 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
ongelma on notepadissa se että sen jlk ne ei tuu exceliin
enää samalle riville ainakaan mulla mulla

Itse en manuaalisesti hae nykyisin enää mitään dataa vaan botit hoitavat kaiken tiedonkeruun.
Tältä tuo homma kokeillessa näytti omalla koneella:

Kuva

Hyvin suoraviivaista siis. Ylhäältä lukien toisessa kuvassa olen 1. rivin alkuun napauttanut yhden tabulaattorin, jotta sarakkeet tulevat kohdilleen.
Tuntematta Sinun toimintaympäristöäsi on vaikea sanoa, mikä kopioinnissa menee pieleen.
0
Ylös
  Profiili
 
01.07.2017 18:16 <Tuplakirves> notepadissa menevät allekkain kaikki mutta wordissa sain
01.07.2017 18:17 <Tuplakirves> silleen että jaksan copypasteta kyllä noita loppusäätöjä
01.07.2017 18:24 <S.Mäenala> Tälläiset poikkeavuudet saattavat johtua käyttiksestä, excel
01.07.2017 18:25 <S.Mäenala> -versiosta tai omista asetuksista. Pakko myöntää että en..
01.07.2017 18:26 <S.Mäenala> itse jaksaisi noita manuaalisesti veivata..
01.07.2017 19:57 <Tuplakirves> :)
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.07.2017, 10:53 
Status: JäsenLiittynyt: 02.06.2014, 22:13Viestit: 195
Pisteitä: 37
Kassa: +279.60 yks. Palautus%: 106.23% Panosten ka: 10.00 yks. Vetoja: 449
helou taas, olis taas excelkyselyä, haluan kombinaation 5/10 niin saanko jollain kaavalla noi kaikki 252 eri vaihtoehtoa eri ruutuihin jotenkin.

kun nauhoitan makroa ja haluan toistaa saman asian niin että vaan ruudun numero vaihtuu a1-a1000 niin onko siihen mahdollista jotenkin kopioida sitä ettei tarvii tehä sitä makroa vaikka sinne ruutuun 1000 niin käsin.

ja kiitos taas
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
12.07.2017 11:01 <Tuplakirves> oliko tohon makrokysymykseen kellään mitään tipsiä
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 10.07.2017, 11:20 
Status: JäsenLiittynyt: 01.08.2003, 23:47Viestit: 5069
Pisteitä: 3755
Kassa: +208.84 yks. Palautus%: 104.55% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2929
Tuplakirves kirjoitti:
helou taas, olis taas excelkyselyä, haluan kombinaation 5/10 niin saanko jollain kaavalla noi kaikki 252 eri vaihtoehtoa eri ruutuihin jotenkin.

Mitä tarkoitat sanoessasi "eri ruutuihin"? Haluatko esimerkiksi "AAAAABBBBB" yhteen soluun ja sitten sen alapuolelle "AAAABABBBB" jne?
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
10.07.2017 11:35 <Tuplakirves> 12345, 12346, 12347, 12348, 12349, 123410 jne...
10.07.2017 11:59 <credit> Eli haluat siis kaikki viiden alkion pituiset permutaatiot -
10.07.2017 12:00 <credit> et kombinaatioita, kuten aiemmin sanoit.
10.07.2017 12:01 <credit> Niitä on 30 240 kappaletta.
10.07.2017 12:06 <credit> Jaksaisitko selittää, mitä oikein olet tekemässä?
10.07.2017 12:06 <credit> Mikä on lopullinen tavoitteesi?
10.07.2017 12:06 <Tuplakirves> en tiiä onko permutaatio vai kombi mutta joo noi 5:n pötköt
10.07.2017 12:10 <Tuplakirves> koitan saada tutkittua sijoja ja
10.07.2017 12:10 <Tuplakirves> onko riippuvaisuuksia eri kombinaatioilla
10.07.2017 12:53 <credit> Mitä tarkoitat? Mitä sijoja? Millaisia riippuvaisuuksia?
10.07.2017 13:05 <Tuplakirves> kunhan tutkin ja siten ehkä hutkin kaikkea mahdollista
10.07.2017 14:30 <credit> Asia ei siis ollut kovin tärkeä.
10.07.2017 16:06 <Tuplakirves> en selvinnyt ekan auttajan kuulustelusta eli ei tullu apuja
10.07.2017 16:06 <Tuplakirves> toivottavasti toka auttaja ei ole yhtä tiukka kuulustelija
10.07.2017 18:54 <credit> Toivottavasti se toka auttaja on minua parempi arvaamaan -
10.07.2017 18:55 <credit> mitä oikein haluat tehdä.
10.07.2017 18:57 <Tuplakirves> sovellan noita permu tai kombilukuja jos ne vaan saa joten-
10.07.2017 18:58 <Tuplakirves> kin ilman että pitää käsin tehdä eli ton 252 jaksan kyllä
10.07.2017 18:59 <Tuplakirves> vielä tehdä käsinkin mutta kun varmaankin tarviin muitakin
10.07.2017 19:00 <Tuplakirves> komboja kuin ainoastaan tota 5/10 niin helpottais paljonkin
10.07.2017 19:01 <Tuplakirves> jos ne jotenkin saa ilman käsinvirittelyä
11.07.2017 13:10 <RightinHendrix> Huom, off-topic (R) https://www.r-project.org/
11.07.2017 13:10 <RightinHendrix> t(combn(1:10, 5))
11.07.2017 14:50 <Tuplakirves> tällä tulikin suoraan koko litania ja saa yli kympitkin, thx
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.07.2017, 12:31 
Status: JäsenLiittynyt: 01.08.2003, 23:47Viestit: 5069
Pisteitä: 3755
Kassa: +208.84 yks. Palautus%: 104.55% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2929
Mikäli nyt oikein ymmärsin (asiaa pitkään pohdittuani), haluat kaikki erilaiset viiden merkin pituiset lukujonot, joissa luvut 1-10 esiintyvät suuruusjärjestyksessä pienimmästä suurimpaan. (Tällaisia lukujonoja on 252 kappaletta. Määrä on sama kuin erilaisten viiden alkion kombinaatioiden määrä kymmenen alkion joukossa, mutta tämäntyyppisiä lukujonoja pitäisi oikeastaan sanoa permutaatioiksi, koska lukujen järjestyksellä on merkitystä.)

Itse kehitin tällaisen ratkaisun:

1) Kirjoita taulukon ensimmäiselle riville soluihin A1-J1 luvut 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ja 0. (Voit myöhemmin vaihtaa nollan kympiksi, jos niin haluat.)

2) Kopioi soluun A2 tämä kaava: =JOS(SATUNNAISLUKU()>0.5;A$1;""). Kopioi tämä kaava vetämällä ensin rivin loppuun ja sitten noin 10 000 kertaa alaspäin.

3) Kopioi soluun K2 tämä kaava: =KETJUTA(A2;B2;C2;D2;E2;F2;G2;H2;I2;J2). Kopioi kaava alaspäin sarakkeessa niin pitkälle kuin rivejä riittää ja kopioi sitten K-sarakkeen lukujonot leikepöydälle.

4) Liitä kopioimasi solut jonnekin muualle (mieluiten toiselle välilehdelle) siten, että vain arvot tulevat kopioiduiksi (Liitä --> Liitä arvot).

5) Jos olet liittänyt lukujonot A-sarakkeeseen alkaen solusta A1, kirjoita soluun B1 =PITUUS(A1) ja kopioi kaavaa alaspäin.

6) Järjestä solut B-sarakkeen arvojen mukaan (Tiedot-välilehti ja "Lajittele A-Ö " tai "Lajittele Ö-A").

7) Poista kaikki muut paitsi viisi merkkiä pitkät lukujonot.

8) Poista kaksoiskappaleet (Tiedot, Poista kaksoiskappaleet).

9) Tarkista, että sinulla on oikea määrä lukujonoja. Jos ei, aloita alusta.

10) Lopuksi voit jakaa luvut eri soluihin ja korvata nollan halutessasi kympillä.

S.Mäenalalla on tietenkin jokin kätevämpi ratkaisu, mutta ei tämäkään turhan konstikas ole. Käytännössä aikaa ei mene paria minuuttia enempää, vaikka ohjeistus onkin aika pitkä.
3
Ylös
  Profiili Seuranta
 
11.07.2017 13:42 <Tuplakirves> yes, sain tällä toimimaan kiitos!
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 11.07.2017, 21:52 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
helou taas, olis taas excelkyselyä, haluan kombinaation 5/10 niin saanko jollain kaavalla noi kaikki 252 eri vaihtoehtoa eri ruutuihin jotenkin.
...
En usko että tähän ongelmaan mitään kovin yksinkertaista ratkaisua on olemassa.

credit kirjoitti:
S.Mäenalalla on tietenkin jokin kätevämpi ratkaisu, mutta ei tämäkään turhan konstikas ole. Käytännössä aikaa ei mene paria minuuttia enempää, vaikka ohjeistus onkin aika pitkä.

Eipä suinkaan credit. Olen joitakin Excel-viritelmiä tämäntyyppisiin tehtäviin nähnyt, mutta kyllä Sinun tapasi on varmasti näistä tyylikkäin.
Hyvin oivaltava ratkaisu!
Itse olisin lähestynyt tätä ehkäpä karteesisen tulon pohjalta. Se olisi johtanut suurempiin rivimääriin, loppusuodatus olisi siinäkin mennyt samaan tyyliin.
Useimmiten näitä tilanteita tietysti ratkotaan ohjelmoinnin keinoin.
0
Ylös
  Profiili
 
12.07.2017 10:47 <Tuplakirves> oliko tohon makrokysymykseen kellään mitään tipsiä
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2017, 16:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
oliko tohon makrokysymykseen kellään mitään tipsiä
Tämänlaiset toistoloopit saa yleensä helposti toteutettua editoimalla nauhoitettua makrokoodia.

Kun kerrot minkätyyppistä dataa solu A1 sisältää
- kokonaisluvun (kuinka suuren maksimissaan?)
- desimaaliluvun ( -"- )
- tekstiä
- jos muuta niin mitä,

niin kirjoitan Sinulle valmiin mallikoodin looppia varten.
0
Ylös
  Profiili
 
12.07.2017 17:07 <Tuplakirves> ihan kokonaisluku tee se vaikka 10000 asti
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2017, 19:16 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
ihan kokonaisluku tee se vaikka 10000 asti

Avaa uusi työkirja.
Nauhoita mikä tahansa makro, vaikka sellainen, joka ei tee mitään.
Siirry VBA-editoriin (Alt-F11)
Pyyhkäise Moduuli1 tyhjäksi ja kopioi tilalle seuraava koodi:
Koodi:
Sub testmacro()

Dim a As Integer                        ' a määritellään kokonaisluvuksi (-32000 <-> +32000)
Dim b As Single                         ' b määritellään desimaaliluvuksi (kattaa tavanomaiset arvot)
Dim i As Integer                        ' i määritellään kokonaisluvuksi
Dim alinrivi As Integer                 ' alinrivi määritellään kokonaisluvuksi

alinrivi = 10000                        ' Ilmoita rivimäärä

For i = 1 To alinrivi                   ' Looppi alkaa

   a = Cells(i, 1).Value                ' Lue A-sarakkeesta solun arvo muuttujaan a
   
   b = a / 5                            ' Tee laskutoimituksia a:lle ja sijoita tulos muuttujaan b
   
   Cells(i, 2).Value = b                ' Kirjoita tulos B-sarakkeen soluun
   
Next i                                  ' Looppi päättyy

End Sub

Makro lukee arvoja sarakkeesta A alkaen riviltä 1 ja päättyen alinrivi muuttujassa ilmoitetulle riville.
Luettua arvoa käsitellään halutulla tavalla, tässä se vain jaetaan viidellä.
Tulos kirjoitetaan viereiseen soluun B-sarakkeeseen.
Nämä toimenpiteet suoritetaan kaikille käsiteltäville riveille.

Kun ei ole tiedossa mitä toimenpiteitä Sinä näille A-sarakkeen arvoille haluat tehdä, kirjoitin niiden tilalle vain yksinkertaisen esimerkkilaskutoimituksen.
Sinun tehtäväksesi jää korvata kyseinen koodirivi tarvitsemiesi toimenpiteiden koodeilla.

Solumerkinnässä Cells(1,2) ykkönen (1) tarkoittaa rivinumeroa ja kakkonen (2) saraketta.

Tätä tarkempia koodausohjeita varten tarvitaan lisätietoa toimenpiteistä.
Saa kysyä.
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2017, 20:33 
Status: JäsenLiittynyt: 02.06.2014, 22:13Viestit: 195
Pisteitä: 37
Kassa: +279.60 yks. Palautus%: 106.23% Panosten ka: 10.00 yks. Vetoja: 449
en osannutkaan tehdä yhdellä ruudulla eli onnaako toi kahdella ruudulla tai vaikka kolmella tai neljällä tarkoitus olis tehdä 10;een mutta kun sais eka toimimaan ees kahella

eli mulla on dataa sheet1:llä, jonne haluan sheet2:lta ruudut a1 sheet2 ruutuun u1 sheet1 ja b1 sheet2 ruutuun v1 sheet1 eli vierekkäiset ruudut samalla voi kopioida ne sen jlk haluan saada tuloksen sheet1:lta ruudusta x1 ruutuun c1 sheet2:lle ja sitten jatkuis sama homma a2 ja b2 osalta ja vastaus c2 ruutuun muuten siis kaikki menee samalla lailla vaikka sinne 10000:n mulla on muuten suomenkielinen excel vaikka kirjoittelen sheeteista toivottovasti joku ees jaksaa lukea tän ja sais vielä siitä jotain tolkkua :)
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excel-säätöketju
ViestiLähetetty: 12.07.2017, 23:13 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
Tuplakirves kirjoitti:
en osannutkaan tehdä yhdellä ruudulla eli onnaako toi kahdella ruudulla tai vaikka kolmella tai neljällä tarkoitus olis tehdä 10;een mutta kun sais eka toimimaan ees kahella

eli mulla on dataa sheet1:llä, jonne haluan sheet2:lta ruudut a1 sheet2 ruutuun u1 sheet1 ja b1 sheet2 ruutuun v1 sheet1 eli vierekkäiset ruudut samalla voi kopioida ne sen jlk haluan saada tuloksen sheet1:lta ruudusta x1 ruutuun c1 sheet2:lle ja sitten jatkuis sama homma a2 ja b2 osalta ja vastaus c2 ruutuun muuten siis kaikki menee samalla lailla vaikka sinne 10000:n mulla on muuten suomenkielinen excel vaikka kirjoittelen sheeteista toivottovasti joku ees jaksaa lukea tän ja sais vielä siitä jotain tolkkua :)

Tämähän olisi hyvin helppo toteuttaa ilman koodejakin, mutta jos nyt välttämättä haluat sen tehdä makrolla niin tällä se hoituu:
Koodi:
Sub testmacro()

Dim i As Integer
Dim alinrivi As Integer

alinrivi = 10000

For i = 1 To alinrivi

   ThisWorkbook.Worksheets("Sheet1").Cells(i, 21).Value2 = ThisWorkbook.Worksheets("Sheet2").Cells(i, 1).Value2
   ThisWorkbook.Worksheets("Sheet1").Cells(i, 22).Value2 = ThisWorkbook.Worksheets("Sheet2").Cells(i, 2).Value2
   ThisWorkbook.Worksheets("Sheet2").Cells(i, 3).Value2 = ThisWorkbook.Worksheets("Sheet1").Cells(i, 24).Value2

Next i

End Sub

Koodissa lainausmerkeissä olevien välilehtien nimien kirjoitusmuodon täytyy olla juuri se mikä se on työkirjassakin.
En tiedä onko se suomalaisessa versiossa esim. Välilehti1 ja Välilehti2, tai oletko mahdollisesti itse nimennyt ne uudelleen.
0
Ylös
  Profiili
 
12.07.2017 23:25 <Tuplakirves> kiitos
12.07.2017 23:25 <Tuplakirves> taul1 on sheet1 jne..
12.07.2017 23:34 <S.Mäenala> Kirjoita sivulle "taul1" soluun U1 kaava: =taul2!A1
12.07.2017 23:50 <Tuplakirves> joo laitoin mut ei toi auta kun miten saan sitten seuraavan
12.07.2017 23:50 <Tuplakirves> ilman makroa
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 545 viestiä ]  Mene sivulle 1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye