Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 12.12.2017, 10:04

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 23 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Miten tehdä vedonlyöntiohjelma?
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 14:47 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Oon joskus monta vuotta sitten väsänny jonkun Pascal-pohjaisen ohjelman, jolla yritin taistella suurta ja mahtavaa Veikkausta vastaan. Menestys ei ollut kovin kummoista.

Nyt olisi tarkoitus hyökätä kansainvälisiä vedonvälittäjiä, käytännössä lähinnä vetopörssejä, vastaan järeämmillä aseilla, eli C++-kielellä ja mahdollisimman tarkalla tilastollisella analyysillä. Hatusta vedetyt teoriat on syytä unohtaa tällä kertaa.

Koska tuskin teen pioneerityötä tällä alueella, niin kertokaapas kokemuksianne tästä hommasta. Lähinnä kiinnostais tietää, millasen käyttöliittymän ootte väsänny. Käytättekö Windows-pohjaisia ohjelmia vai jotain muita? Onko ohjelma suunniteltu vain yhtä sarjaa varten vai voiko sitä käyttää laajemmin, jopa eri lajeissa?

Koska tentit yms. painaa päälle vuodenvaihteen molemmin puolin, tää kehitystyö tulee olemaan melko pitkä projekti. Ja keväällä vastaan tuleva tilastollisen analyysin kurssi varmaan antaa lisäapua tähän työhön.

Eli kiirettä ei ole, mutta olisi kiva kuulla kokemuksistanne.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 17:16 
Status: JäsenLiittynyt: 11.03.2003, 17:18Viestit: 561Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 159
Kassa: -22.66 yks. Palautus%: 96.86% Panosten ka: 6.61 yks. Vetoja: 109
Mä väsäsin oman ohjelmani Visual Basic kutosella ja Access-tietokannoilla. VB:ssä on se etu, että siinä saa windows-pohjaisen käyttöliittymän tehtyä tosi nopeasti ja helposti. Tietokantojen käyttö ja ottelutulosten lukeminen netistä suoraan tietokantaan on myös VB:llä aika helppoa.

Tietokannoissa käytän viittä eri taulukkoa.

-Tulevat ottelut päivämäärineen

-Pelatut ottelut tuloksineen (Päivittyy netin kautta)

-Joukkuekohtainen data (Voimaluku, maalioa, koti- ja vieraspeleissä tehdyt ja päästetyt maalit, voitot, tasurit ja tappiot yms. muut joukkuekohtaiset parametrit)

-Sarjakohtainen data (Arvioiden laskennassa tarvittavat sarjakohtaiset parametrit mm. tasurikorjauskerroin)

-Lajikohtainen data (Jos eri lajien arvioiden laskennassa käytetään erilaisia laskentaparametrejä, niin ne erotellaan täällä)

Mulla ei ollut yhtään aikaisempaa kokemusta tietokanta-ohjelmoinnista, mutta kyllä mä parissa kolmessa viikossa sain ensimmäiset prosentit pihalle. Tietysti laskentatapojen ja -parametrien optimointi ja systemaattisten fibojen minimointi jatkuu aina ikuisuuteen saakka.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 17:51 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:40Viestit: 1491
Pisteitä: 33
Itse olen räpeltänyt jos jonkinnäköistä softaa vedonlyöntiin, mutta nyt on jo suunnilleen tehtynä kunnollinen softa.

- Tietokantapohjainen, tällä hetkellä 20 taulua
- Taipuu varmaan kaikkiin palloilulajeihin
- Hakee netistä kertoimet (1X2, ML, Spread, Total), tulokset, tilastot, loukkaantumiset
- Arkistoi edellä mainitut pl. loukkaantumiset
- Pitää kirjaa vedoista ja tileistä/pelikassoista
- Mahdollista pelata useammalle bookkerille yhdestä "pelikassasta"

Tuossa nyt jotain mitä ekaks tuli mieleen. Kyllä se kannattaa aika pitkälti aloittaa suunnittelemalla se kunnolla, näin siitä saa helposti laajennettavan jne. Periaatteessa se on yksi lysti millä sen tekee, kunhan osaa välineellä tehdä haluamansa. Jos ohjelma on hiton vaikea ja työläs käyttää, ei siitä ole käytännön iloa.

Niin ja ohjelmointikokemusta on jonkin verran, tosin onnistunut suunnittelu tossa on se haastavin homma. Kaiken kaikkiaan nykykuntoon saattaminen vei varmaan 3-4 kuukautta satunnaista työstöä, joka tosin jatkuu vieläkin kun uusia ideoita tulee. Ei tuo softa toki vielä laske montaakaan sarjaa, mutta helposti on laajennettavissa.
0


Viimeksi muokannut Berrie päivämäärä 21.11.2003, 17:59, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 17:56 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Millä te oikein haette noita tuloksia ja kertoimia niihin ohjelmiin suoraan netistä? Onks joillain nettisivuilla jotain suoria kertoimenhakupalveluja?

Jos on oikein hyvän ohjelman saanu tehtyä, niin sen vois varmaan kans laittaa pelailemaan pelejä itekseen. Vois lähteä parin viikon lomalle ja takas tullessa ohjelma on pelaillu uuden lomamatkan rahat tilille. :wink:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 18:03 
Status: JäsenLiittynyt: 16.01.2003, 20:54Viestit: 976
Pisteitä: 0
Vedonlyöntiohjelmia Kuva


KuvaKuvaKuva :wink: :lol:

Tietokoneiden kanssa käy aina näin Kuva
0

_________________
Life is a game. Money is how we keep score.
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 18:06 
Status: JäsenLiittynyt: 23.03.2003, 16:54Viestit: 2187Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 76
Kassa: -109.66 yks. Palautus%: 95.74% Panosten ka: 14.63 yks. Vetoja: 176
Lainaa:
Millä te oikein haette noita tuloksia ja kertoimia niihin ohjelmiin suoraan netistä? Onks joillain nettisivuilla jotain suoria kertoimenhakupalveluja?

Tip-Ex on ehdoton kertoimien hakemiseen.

http://finnx.tip-ex.com/cgi-bin/kvtest? ... 11-21&ot=1

Tuolla osoitteella saa sitten rajattua tarpeen mukaan eri firmojen, sarjojen, päivän ja pelimuotojen mukaan. Tuon palauttaman tiedosto on varsin helppo parseroida omaan käyttöön.

Lainaa:
Jos on oikein hyvän ohjelman saanu tehtyä, niin sen vois varmaan kans laittaa pelailemaan pelejä itekseen. Vois lähteä parin viikon lomalle ja takas tullessa ohjelma on pelaillu uuden lomamatkan rahat tilille

Noinhan erään ovat kuulemma tehneetkin.

Ja toki minullakin on tavoitteena järjestelmä joka joka tekisi arviot ja pelaisi ne yhdellä napin painamisella. Toistaiseksi joutuu painamaan vielä lähes neljää eri nappia ja syöttämään panokset käsin Pinnaclelle mutta enköhän saa vielä tämän vuoden puolella aikaiseksi järjestelmän joka tekee kaiken automaattisesti ainakin tiettyjen lajien osalta.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 18:42 
Status: JäsenLiittynyt: 06.02.2003, 15:08Viestit: 641
Pisteitä: 0
Minkäslaista yhdistelmää suosittelisitte:

- VB+ Access?
- PHP+ MySQL?
- jotain muuta?

Kyllähän Excelillä pari sarjaa menee vielä mutta sitten alkaa aika loppumaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 18:50 
Status: JäsenLiittynyt: 23.03.2003, 16:54Viestit: 2187Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 76
Kassa: -109.66 yks. Palautus%: 95.74% Panosten ka: 14.63 yks. Vetoja: 176
Lainaa:
Minkäslaista yhdistelmää suosittelisitte:

- VB+ Access?
- PHP+ MySQL?
- jotain muuta?

Mikä kieli ja ohjelmointiympäristö on tutuin ja minkälainen ohjelma on tarkoitus tehdä?

Itse käytän C#/.Net + MySql yhdistelmää mutta ehkäpä VB on noista helpoin oppia ja soveltaa ainakin alussa.

Lainaa:
Kyllähän Excelillä pari sarjaa menee vielä mutta sitten alkaa aika loppumaan

Excel + VBA voisi olla ihan hyvä yhdistelmä. VBA mahdollistaa lähes kaiken mutta samalla tiedot pysyvät tutussa muodossa Excelissä.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 18:53 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Visual Basic on mielestäni ykkönen tähän hommaan: C++ ynnä muut "Tosikoodarin" työkalut on ihan jees jos homma on selkeästi suunniteltu ja muiden pitäisi ylläpitää ohjelmaa, mutta tässä tapauksessa kun ohjelman teko on everlasting-tyyppistä touhua, on VB tai vastaava ykkönen. Monet haukkuvat sen koodin spagetiksi, mutta mitä **tun väliä sillä on miltä koodi näyttää ulkopuoliselle kunhan se toimii! Anteeksi avautuminen...

Omat suunnitelmat ovat muuttuneet tietomäärän kasvaessa jo niin moneen kertaan, että muilla ohjelmilla olisi varmaan tullut tenkkapoo. Kannattaa tehdä ohjelma Berrien mallilla helposti laajennettavaksi (helppo sanoa), sillä yleensä nälkä kasvaa syödessä...Aluksi siinä oli vain Poisson-laskuri, sitten haettiin jo kertoimia, sitten tulokset ilmestyivät ruudulle nopeasti ja hiljalleen ajauduttiin yhä syvemmälle automaation maailmaan...jotenkin tuntuu että tuo rahan kulutus on saatu automatisoitua kiitettävän hyvin, mutta tulopuolen koneellistaminen (ei painokone...) on vielä "vaiheessa"...

Ottelutuloksia olen hakenut Gamebookersilta, jolta löytyy tuloksia nopeasti ja luotettavasti. Rikun...siis SoccerWayn sivulle kun tulosten ilmestyminen kestää hieman kauemmin.

Toivottavasti jonkinlainen YYA-sopimus saadaan värkättyä kasaan, sillä eihän kaikkien ole järkevää uhrata elämäänsä samojen asioiden koodamiselle. Tämä vasta onkin helppoa sanoa, mutta vaikeaa toteuttaa...Koodausintoa vaan kaikille, varmasti hyödyllistä puuhaa muutenkin kuin vain vedonlyöntimielessä...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: tietokantaohjelmointi
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 21:34 
Status: JäsenLiittynyt: 14.02.2003, 16:15Viestit: 9
Pisteitä: 0
Miillä on muuten helpointa/parasta tehdä tietokanta webbiin, joka hakisi tiedot valmiiksi määritellyistä sivuilta kayttäjän pyytäessä. Tietokantana MySql tietenkin suosittu, mutta miten käytännössä se tapahtuu? onko vaikeaa aliottelijalle? Sitten rajapintana PHP? Perl? vinkkejä ja kommentteja kaivataan...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: tietokantaohjelmointi
ViestiLähetetty: 21.11.2003, 21:58 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 18:32Viestit: 3597Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 3170
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
petenvihjeet kirjoitti:
Miillä on muuten helpointa/parasta tehdä tietokanta webbiin, joka hakisi tiedot valmiiksi määritellyistä sivuilta kayttäjän pyytäessä. Tietokantana MySql tietenkin suosittu, mutta miten käytännössä se tapahtuu? onko vaikeaa aliottelijalle? Sitten rajapintana PHP? Perl? vinkkejä ja kommentteja kaivataan...

Tuo kysymys on laajuudeltaan samaa luokkaa kuin "minulla on auto ja siinä on jotain vikaa, miten korjaan sen?" :wink: Ratkaisutapoja on niin monta, että kannattaa valita ensin joku toteutustapa lähinnä omien taitojen (mistä tietokannasta tai ohjelmointikielestä on kokemusta) ja tietysti sen mukaan missä tuo koko paketti pyörii (windows vai *nix pohjainen palvelin) jne. Netistä löytyy paljon tutoriaaleja suomeksi ja englanniksi millä pääset alkuun.

T: Neo
0

_________________
Hyödyllistä asiaa vedonlyöjille: Totuus arbitraasivedonlyönnistä | Kattava vakioveikkaus-opas | xG-laskenta - näin pääset alkuun
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.11.2003, 00:08 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:14Viestit: 1004Paikkakunta: Heräilemässä
Pisteitä: 2
Jatketaan siitä mihin muut ovat jääneet... Tavoitteena oma vedonlyönti"paketti". Hieman samaan tyyliin kuin Berriellä:

Berrie kirjoitti:
- Tietokantapohjainen, tällä hetkellä 20 taulua
- Taipuu varmaan kaikkiin palloilulajeihin
- Hakee netistä kertoimet (1X2, ML, Spread, Total), tulokset, tilastot, loukkaantumiset
- Arkistoi edellä mainitut pl. loukkaantumiset
- Pitää kirjaa vedoista ja tileistä/pelikassoista
- Mahdollista pelata useammalle bookkerille yhdestä "pelikassasta"


Alkutavoite:
- Hakee netistä tulokset, tilastot
- Vääntää datasta mitä uskomattomimpia tilastoja
- Vääntää haetun + syötetyn datan perusteella tn-arviot

Myöhemmät haasteet:
- Vääntää tilastoista/tn-arvioista suoraan nettisivuja tai sellaisessa muodosssa, että saa helposti "käsin" oikeaan muotoon väännettyä
- Sisältää myös vedonlyöntikirjanpidon

Kannattaisiko näissä hommissa aloittaa Excelin kanssa? Olen aina välillä yrittänyt(kun aika antaa periksi) päästä näihin ensimmäisiin tavoitteisiin suht kehnolla menestyksellä. Vai olisiko Access parempi ratkaisu? Entäs PHP/MysQl -yhdistelmä? Excel, Access ja HTML "hyvin" hallussa sekä PHP/MySql:ään riittävät materiaalit hallussa, mutta aika esteenä.

Lähdetään liikenteeseen yksinkertaisilla excel pulmilla... olisin todella kiitollinen jos joku auttaisi minua näiden kanssa!

1) Haluan tehdä sarjataulukon pelattujen otteluiden listauksen perusteella. Minulla on otteluohjelma tuloksineen Excelissä valmiiksi, tiedot oikeissa sarakkeissaan. Millä funktioilla saan sarjataulukon muodostettua järkevästi?

2) Haluan purkaa yhden joukkueen pelit raportiksi. Eli samaisen otteluohjelman perusteella haluan tehdä Accessin kaltaisen raportin jossa erikseen esim. Arsenalin kaikki(tai koti/vieras) pelit tuloksineen ja esim. laukaisutilastot/tms. jotka olen lisännyt otteluohjelmaan.

3) Haluan tietää kuinka Arsenal on pärjännyt vieraissa muita kärkijoukkueita vastaan.

Josko joku olisi näihin 3 probleemaan neuvonut hieman sopivia funkitioita ja niiden käyttöä.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.11.2003, 00:47 
Status: JäsenLiittynyt: 18.03.2003, 22:35Viestit: 63
Pisteitä: 0
epe kirjoitti:
1) Haluan tehdä sarjataulukon pelattujen otteluiden listauksen perusteella. Minulla on otteluohjelma tuloksineen Excelissä valmiiksi, tiedot oikeissa sarakkeissaan. Millä funktioilla saan sarjataulukon muodostettua järkevästi?



Loogisilla IF,OR,AND (ja kyytipojaksi SUMIF,COUNTIF) niillä taikoo sarjataulukon..ja purkaa yksittäisen joukkueen dataa...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.11.2003, 01:04 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.02.2003, 18:55Viestit: 11557Paikkakunta: Eura
Pisteitä: 6210
Kassa: +29.24 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 0.34 yks. Vetoja: 2474
epe kirjoitti:
1) Haluan tehdä sarjataulukon pelattujen otteluiden listauksen perusteella. Minulla on otteluohjelma tuloksineen Excelissä valmiiksi, tiedot oikeissa sarakkeissaan. Millä funktioilla saan sarjataulukon muodostettua järkevästi?

Mä tein joskus huvikseni ohjelman, joka hakee otteluohjelmasta joukkue kerrallaan tarvittavat tiedot, eli se ei siis automaattisesti tee koko taulukkoa, vaan hakee yhden joukkuueen tiedot. Saattaisi siitä ohjelmasta kuitenkin olla jotain apua kun pohdit lopullista ratkaisua asiaan. Eli jos kiinnostaa, niin heitä mailia. Toki, jos joku osaisi vastata suoraan tuohon vastauksen, niin ei siitä ole sitten mitään hyötyä.

Edit: Jeps, noita funktioita taisin minäkin siinä käyttää. Nyt en heti pääse asiaa tarkistamaan, kun tietoteknillisistä syistä ei ole Exceliä tällä hetkellä käytettävissä.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.11.2003, 01:29 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 12:22Viestit: 1314
Pisteitä: 203
epe kirjoitti:
2) Haluan purkaa yhden joukkueen pelit raportiksi. Eli samaisen otteluohjelman perusteella haluan tehdä Accessin kaltaisen raportin jossa erikseen esim. Arsenalin kaikki(tai koti/vieras) pelit tuloksineen ja esim. laukaisutilastot/tms. jotka olen lisännyt otteluohjelmaan.


En tiedä Accessin raporteista, että minkälaisia ne on, mutta pikasuodata -nappulaa minä käytin ennen vanhaan. Eli laitat hakuehdoksi, että "sisältää: Arsenal", niin exceli näyttää pelkät Arsenalin pelit. Samalla systeemillä saa periaatteessa ton kolmoskohdankin toteutettua, joutuu siinä vaan kirjoittelemaan aina hakuja tehdessä jonkin verran.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Valmiitakin ohjelmia löytyy
ViestiLähetetty: 22.11.2003, 08:34 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2003, 10:38Viestit: 397
Pisteitä: 0
Valmiitakin ohjelmia siis löytyy esim. ihan kotimainen ja ilmainen ohjelma VetoPRO5 jolla varmasti pääsee alkuun.

http://www.kolumbus.fi/suloin/

Jos valmiit kaavat voimalukujen laskentaan eivät miellytä voi omia syöttää sisään SQL tyylisesti. Jos tämä ei riitä niin ainahan tietokannat (Access) voi ryjäyttää ulos johonkin toiseen tietokantaohjelmaan jonne voi sitten tehdä mitä huvittaa.

Ei aina kannata keksiä pyörää uudelleen, tämäkin ohjelma täyttää jo monien henkilöiden edellä luetellut vaatimukset. Voittaa kyllä Excelin IMHO 6-0. :lol:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.11.2003, 09:21 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 18:32Viestit: 3597Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 3170
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Oliver kirjoitti:
epe kirjoitti:
2) Haluan purkaa yhden joukkueen pelit raportiksi. Eli samaisen otteluohjelman perusteella haluan tehdä Accessin kaltaisen raportin jossa erikseen esim. Arsenalin kaikki(tai koti/vieras) pelit tuloksineen ja esim. laukaisutilastot/tms. jotka olen lisännyt otteluohjelmaan.


En tiedä Accessin raporteista, että minkälaisia ne on, mutta pikasuodata -nappulaa minä käytin ennen vanhaan. Eli laitat hakuehdoksi, että "sisältää: Arsenal", niin exceli näyttää pelkät Arsenalin pelit. Samalla systeemillä saa periaatteessa ton kolmoskohdankin toteutettua, joutuu siinä vaan kirjoittelemaan aina hakuja tehdessä jonkin verran.

Noistahan voi tehdä makrot ja liittää vaikka painikkeisiin niin ei tarvitse kirjoittaa hakuehtoja joka kerta.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.11.2003, 16:19 
Status: JäsenLiittynyt: 01.04.2003, 20:45Viestit: 33
Pisteitä: 0
Pystyykö excelillä hakemaan johonkin otteluun kertoimet tietylle toimistolle? jos niin kuinka?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.12.2003, 08:50 
Status: JäsenLiittynyt: 01.04.2003, 20:45Viestit: 33
Pisteitä: 0
Ilmeisesti ei?

Täytyy sitten tota accessia opetella
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.12.2003, 09:15 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:40Viestit: 1491
Pisteitä: 33
Kyllä Excelillä pystyy hakemaan pelin kertoimet tip-existä. On varmaan vaan melkoinen homma. Ei minun mielestä Access sen parempi ratkaisu ole, jos edes on parempi.

Tuon toteuttaminen <b>järkeväksi</b> vaatii miettimistä. Riittäisikö esim sellainen että haetaan vaan tietyn päivän ja sarjan kertoimet taulukkoon? Mut minä näköjään ajaudun tuota miettimään ja testailemaan jossain vaiheessa. :roll: :)

Ilmoittelen tuloksista.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.12.2003, 10:02 
Status: JäsenLiittynyt: 03.06.2003, 09:52Viestit: 589
Pisteitä: 0
oma yritelmäni toimii asp+access yhdistelmällä...

Sanotaanko, että ohjelman suunnittelussa tarvitaan tietää ensiksi seuraavat lähtökohdat:

1) mitä haluat ohjelmalta
-graaffisia kuvaajia vaiko kylmiä lukuja
2) millainen ohjelma
-Käyttöliittymä?
-Syötätkö jotain tietoja itse vai tekeekö ohjelma kaikki puolestasi
3) päivitys
-käsin vai automaattisesti
4) prosenttien oikeellisuus
-eli ohjelmahan tekee ratkaisunsa numeeristen perusteiden pohjalta eli miten huomioit ne muut henkiset tekijät jne...

5)jne jne...

Vaikeinta on valita ne tiedot, jotka luulet olevan ne oleelliset ja se miten väännät ne prosenteiksi. Perus voimaluvut on helppo laskea, mutta miten ne muut laskukaavat vaikuttavat näihin... neg. tai pos.

Viimeinen vinkki on kun päivitätte ohjelmaasi ettei käy niin kuin itselleni...
Varmista muutoksen jälkeen, että kaikki kaavat vielä laskevat oikein...
Itse tein yhtä motivaatio muutosta ja käskin hakea tietoja vahinkossa väärästä taulusta... virheen suuruus vaikuttaa suoraan kassaan :cry:
0

_________________
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.12.2003, 18:00 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Eetvartti kirjoitti:
3) päivitys
-käsin vai automaattisesti
4) prosenttien oikeellisuus
-eli ohjelmahan tekee ratkaisunsa numeeristen perusteiden pohjalta eli miten huomioit ne muut henkiset tekijät jne...


Kohta 3. ensiarvoisen tärkeä. Kun iän karttuessa rupeavat muutkin vastuut painamaan päälle, on aika tärkeää että manuaalisen tiedonsyötön tarve on minimoitu. Ensinnäkin: ihminen tekee syöttövirheitä ja toiseksi: se aika minkä automaatio antaa voidaan käyttää hyödyllisemmin. Eli kannattaa tutustua tiedon parserointiin webbisivuilta - siis tiedon putsaamiseen "mönjästä" ja järjestämiseen kunnon "formaattiin".

Kohta 4. Tännekin aloitin kesällä mahtipontisen seurannan, jonka tarkoituksena oli näyttää närhen munat ja kanan kassit. Mutta bugibugaa - kaikkia asetuksia ei tullut testattua ja metsässä oltiin että kolistiin. Onneksi ei mennyt kuin maine ja virtuaalirahat. Eli nyrkkisääntö: tietokonetta ei pidä uskoa sokeasti vai siksi että se on "tietokone", vaan kriittisyys ja varovaisuus ovat aina paikallaan - etenkin oman softan ollessa kyseessä...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.12.2003, 20:36 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
"Sotkun saa aikaan kuka tahansa. Mutta jos haluat saada aikaan todellisen kaaoksen, niin siihen tarvitset tietokoneen."
0

_________________
Optimaattori-seuranta
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 23 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: tallipoika ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye