Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 20.02.2018, 14:00

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Optimaattori
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 01:12 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Olen tässä parin päivän ajan väsäillyt Exceliin systeemejä, joilla saisin väännettyä jonkunlaisia %-arvioita ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi. Työn tulos on Optimaattori. :)

Nimi johtuu siitä, että Excel hakee toteutuneiden lopputulosten todennäköisyyksien logaritmisummaa optimoimalla joukkueiden voimaluvut ja kotiedut. Tällä hetkellä puuhastelen ainoastaan Englannin liigan kanssa, mutta eiköhän tässä muitakin liigoja mukaan saada. Englannin liigasta on mukana kaikki 4 sarjatasoa, joista analyysissä on mukana tämän ja kahden edellisen kauden tulokset, yhteensä lähes 5000 peliä ja 95 joukkuetta (mukana pyörii kolme liigan ulkopuolella tällä hetkellä pelailevaa joukkuetta).

Näiden joukkueiden voimalukujen optimointi vaatii koneelta raakaa voimaa. Käytössäni oleva Pentium4 2.0 GHz tuskaili ongelman kanssa useamman tunnin ajan tänä iltana, joten enpä tiedä, onko tämä kovin käytännöllinen tapa selvittää voimalukuja. Tosin jatkossa optimointi on varmaan hieman helpompaa, kun joukkueiden voimaluvut ovat jo melko tarkkaan tiedossa, eikä tarvitse lähteä tyhjästä liikkeelle.

Optimaattorin perusajatus on se, että kotivoiton ja vierasvoiton suhde on suoraan sama kuin joukkueiden voimalukujen suhde. Tämä on siis oletus, jota ei ole mitenkään tilastollisesti testattu. Optimaattori luonnollisesti määrittää voimaluvut tämän oletuksen mukaan, mutta tasoerojen kertautumista on vaikeampi todistaa oikeaksi tai vääräksi (tästä oli puhetta toisessa topicissa).

Tasapelin todennäköisyys määräytyy funktiosta p=d*x^a, missä x on heikomman joukkueen voimaluvun suhde vahvemman joukkueen voimalukuun (tasavahvoilla joukkueilla x=1). Vakiot d ja a on haettu optimoimalla (yllätys, yllätys). Tässä siis d on tasapelin maksimitodennäköisyys, jolle on saatu arvo 30,9%. Vakio a kuvaa joukkueiden tasoerojen vaikutusta tähän muuttujaan (optimoimalla saatu a=0,156). Tämä eksponentiaalinen käyttäytyminen on täysin hihasta vedetty, mutta olen löytänyt sille hieman tilastollista pohjaa.

Hihasta vedetty on myös aikaisempien pelien vaikutus joukkueen nykytasoon. Tällä hetkellä olen käyttänyt voimalukujen määrittämiseen arviota, jolla pelin merkitys joukkueen suoritustasoon putoaa 70% vuodessa (jäljelle jää 30%). Kahden vuoden takaisen pelin merkitys on siis enää 9% suhteessa juuri pelatun pelin tulokseen. Kotiedun määrityksessä pudotusta tapahtuu vain 20% (oletan kotiedun olevan stabiilimpi kuin joukkueen suoritustason). (Nämä arvot olisi periaatteessa mahdollista hakea optimoimalla, mutta Excelin rahkeet eivät oikein riitä sellaiseen, ja lisäksi kyseinen optimointiprosessi veisi todennäköisesti viikkoja, ellei kuukausia.)

Optimaattorin heikkouksiin edellä mainittujen oletusten lisäksi kuuluu melko hidas reagointi joukkueissa tapahtuneisiin suuriin muutoksiin (esim. Chelsea). Myös sarjatasojen välisten erojen selvittäminen ja sitä kautta sarjanousijoiden ja -putoajien suoritustason selvittämiseen liittyy vielä jonkin verran epätarkkuutta. Myöskään kokoonpano- ja motivaatiotekijät eivät vaikuta mitenkään arvioihin.

Miksikö kerron näin tarkkaan Optimaattorin toiminnasta? Ajattelin, että jos (ja kun) alan esitellä Optimaattorin %-arvioita tällä foorumilla, olisi asiallista, että kerron, miltä pohjalta arviot tehdään. Voin luvata, että tulossa on myös melkoisen raflaavia arvioita...

Optimaattorin toiminnasta ei ole tietenkään vielä minkäänlaista seurantaa olemassa, ja jännityksellä odotan, millaista tulosta ohjelma alkaa tehdä. Varmaankin pistän pystyn virtuaalikassan, jolla hommaa aletaan seurailla.

Tässä kuitenkin vielä kiinnostuneille Valioliigan ja ykkösdivarin rankinglistat Optimaattorin mukaan...

Valioliiga:
1. Arsenal
2. Manchester_U
3. Chelsea
4. Newcastle
5. Liverpool
6. Fulham
7. Charlton
8. Middlesbrough
9. Birmingham
10. Southampton
11. Bolton
12. Blackburn
13. Manchester_C
14. Everton
15. Tottenham
16. Aston_Villa
17. Leicester
18. Leeds
19. Portsmouth
20. Wolverhampton

Ykkösdivari:
1. West_Ham
2. West_Bromwich
3. Sheffield_U
4. Norwich
5. Ipswich
6. Reading
7. Wigan
8. Cardiff
9. Millwall
10. Sunderland
11. Nottingham
12. Preston
13. Crewe
14. Gillingham
15. Burnley
16. Coventry
17. Crystal_P
18. Watford
19. Rotherham
20. Walsall
21. Derby
22. Wimbledon
23. Stoke
24. Bradford

Eriäviä mielipiteitä rankingistä saa (ja pitää) esittää, yritän parhaani mukaan perustella Optimaattorin mielipiteen...
0


Viimeksi muokannut cpsof95 päivämäärä 02.12.2003, 17:55, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 02:23 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.02.2003, 18:55Viestit: 11557Paikkakunta: Eura
Pisteitä: 6211
Kassa: +29.24 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 0.34 yks. Vetoja: 2474
Eipä voi muuta sanoa, että oletpa jännän koneen väsännyt :D

Sulla täytyy olla huima määrä kokemusta Excelistä ja matematiikasta, kun pystyt tollasia ohjelmia vääntämään parissa päivässä!! Itellä menis hommaan varmaan kuukausia, eikä valmista tulisi välttämättä siltikään. Mielenkiinnolla jään odottamaan Optimaattorin optimoimia arvioita. Neon masiina saa tästä varmaan vakavan kilpailijan :wink:
0

_________________
Suurimmat vedonlyöntibonukset 2017
Suomen parhaat Vedonlyöntivihjeet
Suomen suurin Vedonlyöntisivusto
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 02:24 
Status: JäsenLiittynyt: 10.02.2003, 15:15Viestit: 259
Pisteitä: 2
Jos olet kiinnostunut testaamaan miten tuo olisi pärjännyt tällä kaudella tähän asti pelatuissa peleissä, niin tuolta löytyy ainakin jonkinlaiset kertoimet noihin peleihin. Jostain syystä tuolla on englannista vain tuo premier.

http://www.betbase.info/?results=o52921
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 04:13 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Jees, kiitoksia kannustuksesta ja tuosta kerroinlinkistä!

Oonhan mä tätä Optimaattorin ideaa kehitelly mielessäni jo pidemmän aikaa. Sunnuntaina testailin viime kauden Valioliigan tuloksilla, millanen riippuvuussuhde joukkueiden keskinäisillä peleillä on. Koska mitään riippuvuutta ei ollu havaittavissa, väänsin nyt sitte maanantaina tän Optimaattorin. En sanois, että se ois mikään iso projekti ollu, kun tiesin, mitä teen. Eniten aikaa meni siihen optimointiprosessin pyörittelyyn. Ja mitä Exceliin ja matikkaan tulee, niin taitaa olla molemmat geeneissä. Leikin jollain Lotus-taulukkolaskentaohjelmalla jo ala-asteen ekoilla luokilla. :)

Kyllähän noilta kerroinsivuilta löytyi kertoimet ykkös- ja kolmosdivareihin kans. Kakkosta ei jostain syystä ollu. Ja pakkohan sitä oli testailla. Tässä testissä on vaan yks pieni, tai itse asiassa aika iso ongelma. Eli Optimaattori on hakenu voimaluvut joukkueille kauden tässä vaiheessa. Koska noiden voimalukujen prosessointi on aikaavievää puuhaa, en jaksanu laittaa konetta optimoimaan voimalukuja esim. tän kauden alkutilanteessa. Eli Optimaattorilla on tiedossa jo kauden tähän astiset tulokset peleistä, joihin se sitte laskee tn-arvioita uudestaan. :D Tän kauden pelien paino voimaluvuissa on noin 45%.

Siks allaoleviin tuloksiin kannattaa suhtautua erittäin suurella varauksella!!!

Valioliiga: 108 ylikerrointa, kerroinsumma 127,09
1. divari: 158 ylikerrointa, kerroinsumma 211,87
3. divari: 178 ylikerrointa, kerroinsumma 233,47

Tästä tuloksesta voi päätellä oikeestaan vaan sen, ettei Optimaattori ainakaan ihan täysin metsässä oo. Eli niskalaukausta ei tullu, ainakaan vielä... :roll:

Huolestuttavaa on se, että kassa kasvoi paremmin tasapanoksilla kuin Kelly-panoksilla. Esim. 2%:n tasapanoksilla kassa ois kasvanu yli 10-kertaseks. :shock: Kellyllä (jakaja 2) ois päästy "vain" 1,24-kertaistumiseen. Eli tn-arviot on sitte kuitenki ihan päin pyllyä, tai sitte joukkueet on vaan pelaillu ihan miten sattuu ("väärät" joukkueet on voittanu).
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 06:00 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Ja vielä lisää huonoja uutisia!

Muutamat erikoiset voimaluvut (esim. Wolves) on johtunu liian pienestä laskentatarkkuudesta. Excel optimoi näitä voimalukuja numeerisesti ja oon määrittäny liian pienen laskentatarkkuuden. Sen takia Optimaattori on tyytyny voimalukuihin, jotka on vaan vähän sinne päin.

Täytyy jättää tää kone miettimään noita voimalukuja tarkemmin muutamaks tunniks, ja painua pehkuihin. Unohtakaa noi %-arviot ja ranking-listat, joita oon roiskinu tonne! Editoin ne kuntoon, kunhan voimaluvut on ees jossain määrin kohdillaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 08:29 
Status: JäsenLiittynyt: 26.05.2003, 11:49Viestit: 70Paikkakunta: Espoo
Pisteitä: 0
cpsof95 kirjoitti:
Koska noiden voimalukujen prosessointi on aikaavievää puuhaa, en jaksanu laittaa konetta optimoimaan voimalukuja esim. tän kauden alkutilanteessa. Eli Optimaattorilla on tiedossa jo kauden tähän astiset tulokset peleistä, joihin se sitte laskee tn-arvioita uudestaan. :D Tän kauden pelien paino voimaluvuissa on noin 45%.

Siks allaoleviin tuloksiin kannattaa suhtautua erittäin suurella varauksella!!!


Syyllistyin kerran neuroverkon kanssa samaan juttuun eli verkko tiesi osan otteluista etukäteen. Sanoisin, että voit unohtaa tulokset samantien. Ainakin neuroverkossa toi seikka vaikutti tuloksiin todella paljon ja toisaalta miksi ei vaikuttaisi? Suosittelen optimoimaan voimaluvut kauden alusta vaikka se toki työlästä onkin, mutta muuten sun on melkein mahdoton sanoa mikä on optimaattorin todellinen tietämys ja mikä jälkiviisautta.

Ja vielä: Onnea projektiin!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 08:30 
Status: JäsenLiittynyt: 10.02.2003, 15:15Viestit: 259
Pisteitä: 2
Lainaa:
Kyllähän noilta kerroinsivuilta löytyi kertoimet ykkös- ja kolmosdivareihin kans. Kakkosta ei jostain syystä ollu. Ja pakkohan sitä oli testailla. Tässä testissä on vaan yks pieni, tai itse asiassa aika iso ongelma. Eli Optimaattori on hakenu voimaluvut joukkueille kauden tässä vaiheessa. Koska noiden voimalukujen prosessointi on aikaavievää puuhaa, en jaksanu laittaa konetta optimoimaan voimalukuja esim. tän kauden alkutilanteessa. Eli Optimaattorilla on tiedossa jo kauden tähän astiset tulokset peleistä, joihin se sitte laskee tn-arvioita uudestaan. Tän kauden pelien paino voimaluvuissa on noin 45%.


Kattos vaan, niinpäs olikin :D . Mutta nyt kun mäkin löysin ne, niin kyllähän tuolla näyttäs olevan myös tuo 2 divari http://www.betbase.info/?results=o52923
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Optimaattori
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 10:56 
Status: JäsenLiittynyt: 11.03.2003, 17:18Viestit: 561Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 159
Kassa: -22.66 yks. Palautus%: 96.86% Panosten ka: 6.61 yks. Vetoja: 109
cpsof95 kirjoitti:

Optimaattorin perusajatus on se, että kotivoiton ja vierasvoiton suhde on suoraan sama kuin joukkueiden voimalukujen suhde. Tämä on siis oletus, jota ei ole mitenkään tilastollisesti testattu. Optimaattori luonnollisesti määrittää voimaluvut tämän oletuksen mukaan, mutta tasoerojen kertautumista on vaikeampi todistaa oikeaksi tai vääräksi (tästä oli puhetta toisessa topicissa).


Varmaan huomasitkin että joukkueiden koti- ja vierasvoiton suhde on eri kuin joukkueiden maalioa-suhde. Mutta kyllä kai toi tasoerojen kertautuminen pitäisi toteutua molemmilla laskutavoilla samanlailla. Siis jos se toteutuu.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 17:50 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
No niin, Optimaattoria on nyt hieman fiksailtu. Oon hieman neebo ton Excelin optimointisysteemin kanssa, mut kyllä se alkaa pikkuhiljaa avautua. Turhan paljon sitä pitää kyllä neuvoa, että se pääsee jyvälle noiden joukkueiden voimasuhteista.

Noi ranking-listat meni nyt kans uusiks. Esim. Wolves ja Wigan tipahteli vähän enemmän oikeille(?) paikoilleen.

EDIT: Säätelen uusiks kans ne %-arviot, mitä oon tänne jo ehtiny laittaa.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.2003, 18:37 
Status: JäsenLiittynyt: 29.06.2003, 12:14Viestit: 64
Pisteitä: 0
Elvis kirjoitti:

Kattos vaan, niinpäs olikin :D . Mutta nyt kun mäkin löysin ne, niin kyllähän tuolla näyttäs olevan myös tuo 2 divari http://www.betbase.info/?results=o52923


Itsekin tuon sivun joskus löysin, mutta ongelmana näyttäisi olevan, että kertoimet ovat sivun omat arviot? Tai ainankin sen verran paljon ne tuntuisi heittävän vedonlyöntitoimistojen kertoimista. Tosin saattaa olla, että katsoin väärästä paikasta :)

Mutta esim. 30.11 pelattu pelin Chelsea - ManU kertoimet ovat tuolla
2,37 - 3.06 - 2,75.

Vertailun vuoksi sattuman varaisesti valitut 5 toimistoa:

Canbet 2,50 - 3.10 - 3,25
Nordicbet 2,50 - 3,10 - 3,10
UNITEDbet 2,50 - 3,10 - 2,65
Unibet 2,45 - 3,00 - 2,90
Multibet 2,40 - 3,32 - 2,74

Ääh, voihan ne tietysti olla vedonlyöntitoimistojen keskiarvoja tms.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.2003, 01:25 
Status: JäsenLiittynyt: 10.02.2003, 15:15Viestit: 259
Pisteitä: 2
Lainaa:
Itsekin tuon sivun joskus löysin, mutta ongelmana näyttäisi olevan, että kertoimet ovat sivun omat arviot? Tai ainankin sen verran paljon ne tuntuisi heittävän vedonlyöntitoimistojen kertoimista. Tosin saattaa olla, että katsoin väärästä paikasta


Tuskinpa sentään, eihän tuossa olisi mitään mieltä! Etenkin kun ne kertovat siellä keräävänsä 61 eri välittäjältä noita kertoimia. En tosiaan tiedä minkä toimiston/toimistojen kertoimet tuossa oli, kun tuolla ei sitä missään sanota (tai en ainakaan löytänyt sitä mistään), mutta eihän noi nyt edes ainakaan omasta mielestäni paljoa eronneet noista mitä sä postitit tuohon.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.2003, 01:55 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:14Viestit: 1004Paikkakunta: Heräilemässä
Pisteitä: 2
sherlock kirjoitti:
Itsekin tuon sivun joskus löysin, mutta ongelmana näyttäisi olevan, että kertoimet ovat sivun omat arviot? Tai ainankin sen verran paljon ne tuntuisi heittävän vedonlyöntitoimistojen kertoimista. Tosin saattaa olla, että katsoin väärästä paikasta :)

Mutta esim. 30.11 pelattu pelin Chelsea - ManU kertoimet ovat tuolla
2,37 - 3.06 - 2,75.

Vertailun vuoksi sattuman varaisesti valitut 5 toimistoa:

Canbet 2,50 - 3.10 - 3,25
Nordicbet 2,50 - 3,10 - 3,10
UNITEDbet 2,50 - 3,10 - 2,65
Unibet 2,45 - 3,00 - 2,90
Multibet 2,40 - 3,32 - 2,74

Ääh, voihan ne tietysti olla vedonlyöntitoimistojen keskiarvoja tms.


Kyllä ne aika lähellä vedonlyöntitoimistojen keskiarvoa näyttäisivät olevan jos vertaat Tip-exäänkin.

esim. Ranska viime viikonloppu

http://finnx.tip-ex.com/cgi-bin/kvtest? ... 09,i_110,i

http://www.betbase.info/?results=s53555

Harmi kun lopettivat arkistopalvelunsa aiemmin... hyvin tietoa tarjolla kun nuo ka. kertoimet mukana pelatuissa matseissa. Olisiko jollain ko. tietopakettia omalla koneellaan? Jos on niin infotkaa, kiitos!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.2003, 10:14 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
epe kirjoitti:
Harmi kun lopettivat arkistopalvelunsa aiemmin... hyvin tietoa tarjolla kun nuo ka. kertoimet mukana pelatuissa matseissa. Olisiko jollain ko. tietopakettia omalla koneellaan? Jos on niin infotkaa, kiitos!


Siis Tip-Exinkö? Kovalevyltä löytyy mielestäni ilman katkoa kertoimet 17.4.2002 alkaen...mutta kokoa on vaatimattomasti yli 100MB...tietenkin zipattuna koon tarve ainakin puolittuu...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.2003, 22:52 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Anteeks, ku häiritsen teiän off-topic-jutustelua, mut aattelin tuoda esiin yhden Optimaattorin erikoispiirteen, jolla se ehkä poikkeaa monista muista voimalukusysteemeistä.

Eli tällä hetkellä pelataan Englannin ykkösdivarin matsia Nottingham-Ipswich. Eilen pelattiin samasta divarista pari muuta matsia:

Rotherham - Coventry 2-0
Sunderland - Wigan 1-1

Näissä Optimaattori oli laittanut Rotherhamin ja Wiganin lieviksi suosikeiksi. Tulosten seurauksena Rotherhamin ja Sunderlandin voimaluvut hieman paranivat, ja vastaavasti Coventryn ja Wiganin voimaluvut heikkenivät.

Ennen näitä kahta peliä Optimaattori oli antanut illan Nottingham-Ipswich-matsiin %-arviot 33,4-31,9-34,7. Sen jälkeen, kun Optimaattori oli huomioinut myös eiliset kaksi peliä, Ipswich sai hieman lisää tukea: 31,7-31,9-36,4. Miksi näin?

Vastaus löytyy kauden aiemmista peleistä, joita Nottingham ja Ipswich olivat pelanneet Rotherhamia, Coventrya, Sunderlandia ja Wigania vastaan. Laitan vastustajan nimen perään plussan tai miinuksen kuvaamaan joukkueen voimaluvun muutosta eilisten pelien jälkeen.

Tässä tulokset Nottinghamin osalta:
Nottingham - Sunderland(+) 2-0
Coventry(-) - Nottingham 1-3
Nottingham - Rotherham(+) 2-2
Wigan(-) - Nottingham 2-2

Ja sitten Ipswich:
Ipswich - Coventry(-) 1-1
Wigan(-) - Ipswich 1-0
Sunderland(+) - Ipswich 3-2
Ipswich - Rotherham(+) 2-1

Nyt joukkueen voimaluvun on vahvistuttava, jos se on voittanut joukkueen, jonka voimaluku on vahvistunut. Vastaavasti voitto heikentynyttä joukkuetta vastaan ei ole enää niin arvokas (voimaluku laskee). Tappioiden kohdalla homma menee samaan malliin. Eli tappio vahvistunutta joukkuetta vastaan ei ole enää niin paha asia (voimaluku nousee), ja tappio heikentynyttä joukkuetta vastaan on entistä pahempi (voimaluku laskee).

Nottingham on voittanut sekä vahvistuneen että heikentyneen joukkueen. Tasapelit on pelattu myös sekä vahvistunutta että heikentynyttä joukkuetta vastaan. Nottinghamin voimalukuun ei eilisillä tuloksilla ole siis huomattavaa vaikutusta.

Ipswich on puolestaan voittanut vahvistuneen joukkueen, pelannut tasan heikentyneen joukkueen kanssa ja hävinnyt sekä vahvistuneelle että heikentyneelle joukkueelle. Nämä tappiot "kumoavat" toisensa, mutta voitto vahvistunutta joukkuetta vastaan vahvistaa Ipswichiä enemmän kuin mitä tasapeli heikentynyttä joukkuetta vastaan heikentää.

Siten eilisten pelien jälkeen Ipswichin voimaluku nousi hieman, Nottinghamin voimaluvun pysyessä likimain ennallaan.

Luonnollisesti myös kaikki muut pelit viimeisen kahden ja puolen vuoden väliltä joutuivat uuteen tarkasteluun eilisten kahden pelin jälkeen. Ja tämän ketjuuntumisen takia eilisten pelien tulokset vaikuttivat jopa muiden sarjatasojen joukkueiden voimalukuihin! Tosin muutos näissä on mitättömän pieni, koska ristiinpelaamista tapahtuu niin paljon.

Toivottasti joku ymmärsi tästä jotain...
0

_________________
Optimaattori-seuranta
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2003, 11:14 
Status: JäsenLiittynyt: 10.12.2003, 15:41Viestit: 2536
Pisteitä: 215
Kassa: -73.99 yks. Palautus%: 97.85% Panosten ka: 1.70 yks. Vetoja: 2030
Ei kannata minun mielestäni laskea voima-arvoja uudestaan alusta asti joka ottelun jälkeen. Kun joukkue a on voittanut joukkueen b, niin voima-arvojen päivitykseen tietysti pitää vaikuttaa vain joukkueiden senhetkinen kunto. Ei se miten hyviä joukkueet a ja b ovat joskus kuukauden päästä.
Tuossa sinun mallisasihan, jos oikein ymmärsin, oletetaan että joukkueiden taso ei muutu kauden aikana vaan joka ottelussa joukkue olisi yhtä hyvä. Näin ollen tulevat pelit vaikuttavat vanhojen pelien loppuarvioon, mikä mielestäni ei ole kovin realistinen ajatusmalli.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2003, 15:31 
Status: JäsenLiittynyt: 10.11.2003, 17:27Viestit: 432Paikkakunta: Lahti
Pisteitä: 2
Niin, joukkueiden tän hetkiset voimaluvut vaikuttaa kauden aiempien peleihin %-arvioihin, jotka puolestaan vaikuttaa siihen logaritmisummaan, jota minimoimalla haetaan joukkueille voimaluvut. Tässä on hyvät ja huonot puolensa.

Tosiaanki Optimaattori ei erityisemmin huomioi sitä, että joukkueen taso vaihtelee ajan myötä. Tätä tosin yritän korjata sillä, että pelien painoarvo laskee mitä vanhempiin peleihin mennään.

Tän systeemin etu taas kävi ilmi esim. taannoisessa West Ham - Stoke -pelissä, jossa divarin paras kotijoukkue hävis kotonaan divarin huonoimmalla vierasjoukkueelle. Tää tulos ei vaikuttanu pelkästään Hammersin ja Stoken voimalukuihin, vaan se tasoitti koko divarin voimalukuja. Näin esim. WBA - Bradford -peliin Optimaattori antaa nyt hieman tasaisemmat %-arviot kuin ennen tota Stoken yllätystä.

En väitä, että Optimaattorin toimintaperiaate ois millään tavalla täydellinen. Oikeestaan se on vaan vähän uudenlainen lähestymistapa pelien arviointiin. Kehiteltävää ois paljon, mut se kuuluisa resurssi, aika, asettaa sen verran rajotuksia tällä hetkellä, ettei suurempaan koodailuun oo mahdollisuuksia ainakaan toistaseks. Optimaattorin seuraavan kehitysasteen rakentelu Excelillä alkaa olla jo turhan hankalaa.
0

_________________
Optimaattori-seuranta
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye