Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 11.12.2017, 08:45

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Exceliä eli vb:tä
ViestiLähetetty: 29.01.2012, 09:50 
Status: JäsenLiittynyt: 29.01.2012, 09:39Viestit: 2
Pisteitä: 2
Pari mieltä askaruttavaa kysymystä vailla vastausta:
Miten saada web kyselyn kautta tietoa exceliin sivulta joka on https:n takana? Eli nettiosoite alkaa https://....
Tiedän sen onnistuvan vb:llä, mutta minkä näköinen koodi?

Toinen kysymys koskee samantapaista juttua, nimittäin jos tekee omia veikkausrivejä excelissä niin minkälaisella koodilla rivejä voi käydä vertailemassa jo pelattuihin riveihin Veikkauksen sivuilla eli saada voitto-osuus paluupostissa viereiseen soluun?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Exceliä eli vb:tä
ViestiLähetetty: 30.01.2012, 21:14 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1102Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3267
matsfr kirjoitti:
Pari mieltä askaruttavaa kysymystä vailla vastausta:
Miten saada web kyselyn kautta tietoa exceliin sivulta joka on https:n takana? Eli nettiosoite alkaa https://....
Tiedän sen onnistuvan vb:llä, mutta minkä näköinen koodi?

Toinen kysymys koskee samantapaista juttua, nimittäin jos tekee omia veikkausrivejä excelissä niin minkälaisella koodilla rivejä voi käydä vertailemassa jo pelattuihin riveihin Veikkauksen sivuilla eli saada voitto-osuus paluupostissa viereiseen soluun?

Menee ehkä vähän off topic, mutta pieni tarkastelu ehkä sallitaan.

https-protokollan ero normaaliin http-protokollaan on se että se luo suojatun datasiirtoyhteyden certifioidun palveluntarjoajan palvelimelle. https-yhteys muodostetaan yleensä tietoliikenneporttiin 443 normaalin http-portin (80 tai 8080) sijaan.
Itse sivun sisältöön tällä protokollaerolla ei sellaisenaan ole mitään vaikutusta.
Excel'iin tietojen tuomisen kannalta merkittävää on se mitä siellä osoiterimpsun toisessa päässä lukee.

Palveluntarjoajat ovat yleisesti hyvin mustasukkaisia tuottamansa tiedon hyödyntämisen suhteen. Tuotetun tiedon hyväksikäyttöä käyttäjien omissa sovelluksissa pyritään hankaloittamaan mahdollisuuksien mukaan. Web-sisältöjen suhteen yleinen keino on ns. server side scripting -tekniikoiden käyttö. Näitä ovat esim. asp-, php- ja cgi-scriptit. Selaimen tarvitsema tieto tuotetaan palvelimella erikseen kunkin yhteyspyynnön tarpeiden mukaan sovellettuna.

Esim. Veikkauksen Vakio-sivustolla tämä tarkoittaa seuraavaa:
Palvelin ei lähetä pelatuimmuus-prosenttien taulukkoa sellaisenaan html-koodissa, jolloin se olisi hyvin helppo poimia vaikkapa Excel'iin. Prosentit lasketaan (todennäköisesti muutaman minuutin välein) erilliseksi tiedostoksi nimeltään m-getPopularity, jonka data on seuraavan näköistä:

Kuva

Luvut (rivien lopussa hakasulkeissa) on ilmoitettu prodecamilleina (kymmentätuhatta kohti). Lukujen tarkkuus on alkupäässä suurempi kuin loppupäässä, järjestys on alussa 2-X-1 ja lopussa X-1-2. Kaikki tämä vain, jotta tietojen hyödyntäminen olisi vaikeampaa.
Tiedosto sisältää myös kokonaisvaihdon, time stamp'in ja täysosuman jakosumman.
Selaimelle lähetetään lisäksi javascript-tiedosto, jonka avulla se irroittaa nuo tiedot ja muodostaa varsinaisen sivulla näkyvän taulukon.

Excel'in suhteen ongelmana on nyt siis se että mitään tuonkaltaista taulukkoa ei suoraan voida hakea Veikan palvelimelta.
Taulukko voidaan kyllä m-getPopularity-tiedostosta helposti muodostaa myös VBA:lla, mutta tiedoston saamiseksi on kirjoitettava ensin IExplorer -aplikaatiosovellus (MsExcel'in tapauksessa) tai käytettävä selainta suoraan, jolloin tiedosto saadaan selaimen välimuistiin.

Kun taulukko saadaan Exceliin, on yksittäisen rivin tai jonkin järjestelmän voitonjakoarvion laskeminen hyvin helposti tehtävissä pelkillä Excel-kaavoillakin.

Hope this helps... :wink:
0

_________________
“There are two kinds of forecasters: those who don’t know, and those who don’t know they don’t know.”
(J K Galbraith)
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye