Sivu 1/1

Uusien lajien omaksuminen

Lähetetty:
Kirjoittaja listentome
Mitä arvon foorumilaiset on mieltä. Jos on voittava vedonlyöjä esim. jääkiekossa, kuinka kauan menee opettelessa uusi laji? Oletetusti sinulla on hallussa kaikki vedonlyönnin lainalaisuudet ja teoria. Kuinka pitkään menee omaksuessa uusi laji? Keskustelua.

Aihe kiinnostaa, koska itselle juuri kiekkoilu on se laji, missä olen voittava, johtuen omasta kiekkohistoriasta ja tietämyksestä koska on seurannut lajia jo melkein kaksikymmentä vuotta.
Halu opetella uusi laji täydellisesti, on kiinnostus kaikkeen urheiluun ja puhtaasti raha. Volyymit saisi isommaksi, tarkoittaisi se myös enemmän fyrkkaa. Hevosurheilu on kaivertanut pitkään jo mieltä, valinnanvaraa ainakin olisi!

Re: Uusien lajien omaksuminen

Lähetetty:
Kirjoittaja Gini
Mitään aikamäärettä en osaa tähän heitää, mutta yksi asia, joka tulee ensimmäisenä mieleen on se, että tärkeetä olisi tästä "uudesta lajista" tuntea joku asiantunteva kaveri, joka kädestä pitäen veisi otteluihin/kisoihin ja kertoisi perusasiat yms., ja parhaimmassa tapauksessa tämä tuntisi myös hieman vedonlyöntiäkin. Pikkuhiljaa voisi alkaa itse ottaa seikkaperäisemmin selvää asioista ja lajin betsaukseen liittyvistä erikoisuuksista.

Oman lajini kohdalta voin sanoa sen että joka päivä oppii uutta - niin pelaajana kuin vedonlyöjänäkin - ja uuden lajin omaksuminen tuntuu liian kovalta haasteelta. Tämä ei silti tarkoita, ettekö sinä olisi siihen valmis. En voi silti kiistää, ettenkö itse olisi pohtinut samaa asiaa aina aika ajoin. Tsemppiä!

Re: Uusien lajien omaksuminen

Lähetetty:
Kirjoittaja RaahenTiikeri
90-luvulta asti harrastellut joukkuelaji vedonlyöntejä näennäisen voitollisena pelaajana vailla taloudellista "todellista hyötyä" vedonlyönistä.


Helppoa ollut;vedonlyöntiteorian omaksuminen.Eli yksinkertaisesti sen tajuaminen,miten voi jäädä voitolle?
helppoa ollut; syntymälahjana saatu matemaattinen ajattelutapa.

Vaikeaa ollut; ns.rankkaaminen joukkuelajeissa(jääkiekko/jalkapallo)siten että omat havainnot kohtaisivat todellisuutta pitkässä juoksussa.Vääriä painotuksia,laji romantisointia.Ei luottoa omiin pitkän (kauden)aikajänteen ennakoihin.

2007 vuoden aikana siirtyminen aika lailla pelkästään ravipeleihin lyhytaikaisen innostumisen(onnistumisten!sanaleikki huom.)seurauksena.Tätä ennen oikeastaan vain leikkimielistä kokeilua paikallisraveja seuraten.Jaksoittain hiipuen ja kohoten innostus on nyt ollut nousujohteinen sen melkein 5 vuotta.
Enää en ole voinut pariin vuoteen tajuta,miten olen joskus voinut pitää suht matemaattista dataa sisältäviä joukkuelajeja mukamas helpommin rankattavina kuin tätä simppeliä "pää vs pää" kilpailua.

Edelleen ongelmia:perustason määrittämisen (vrt.joukkue ranking)suhteet päivän kuntoon.

Tuntunut helpolta:perustason määrittäminen kilpailuseuraan
Tuntunut helpolta:lähtöpaikkojen merkityksen omaksuminen,sattuman merkityksen omaksuminen.

Ja matemaattinen puoli(kts yllä;synnynnäinen ajattelutapa).Tässä lajissahan sitä vasta on.On tolkuttoman luontaista jo "ensi vilkaisulla" nähdä semmoinen perus A-B-C ja ennakoida tulevat kertoimet ja yhdistää tuohon vielä sattuman osuus...

periaatteessa useampi vuosi on jo mennyt hyvin sekä kombinaatiopeleissä(osumat harvinaisia)että totopeleissä.Ja arkisessa elämässä kiinnostavien kohteiden löytäminen "pelkällä vilkaisulla" monta kertaa helpompaa(onko siellä ilmaa enemmän?)kuin voittajien haravoiminen kahden desimaalin tarkkuudella 1x2 tai 1-2 peleissä.

Ja nyt ollaan jo siinä vaiheessa,että 10% osuus varsin suvukkaasta varsasta.Tainnut homma viedä mennessään rahasta välittämättä?