Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 16.12.2017, 14:25

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kuninkuusravit 2007
ViestiLähetetty: 02.07.2007, 13:20 
Status: JäsenLiittynyt: 07.01.2005, 21:47Viestit: 506
Pisteitä: 207
Enää reipas kuukausi Kuninkuusraveihin, joten ajattelinpa laittaa jotain alustusta ja pohdintaa pääkilpailuihin liittyen nyt kun ykkössarjalaisilla on enää kaksi (?) isompaa kisaa ennen Kouvolaa eli ensi viikonlopun Power Park-ajo Kaustisella sekä kahden viikon kuluttua Mikkelissä ajettava Suurmestaruus.

Kertoimia tarjoaa toistaiseksi vain Nordicbet, mutta eiköhän kohtapuoliin luulisi muidenkin heräävän.

Kuningas:

Kuninkaan titteliä puolustaa Saran Salama ja valtikka tuntuu ainakin näillä näkymin pysyvän vahvasti Perttusen klaanin hallussa Kouvolan jälkeenkin.

Ranking

1. SARAN SALAMA (Kihin-Muisto/Vipo) 114
2. TUTUARI (Hovi-Ari/Simolan Tutu) 63
3. VILLIARI (Hovi-Ari/Piketti) 47,5
4. A.T. EKO (Suikun Ero/A.T. Viksu) 47
5. SIPORI (Suikku/Eri-Marina) 40
5. AURAUS (Vokkerilla/Virin Toive) 40
7. TURKKA K (Turo/Seita) 38
8. JOIHURI (Poika-Siro/Aviisitar) 24
9. RILLAUS (Rallaus/Piparminttu) 20
10. VENTTERIN VILI (Poju-Ventteri/Tuli-Suihku) 19,5
11. HUIMAN PYSTE (Pysteri/Hulinan Huima) 19
12. RAMIINI (Turo/Hui-Hai) 16
13. VILEMAN (Viltterin Vile/Hopeakutri) 12
14. MURRON TITAANI (Hilpertti/Huli-Leija) 5

Saran Salama lähtee tämän vuoden kisoihin selveämpänä suosikkina kuin viime vuonna Forssassa. SS aloitti kautensa maaliskuussa voittamalla Pelimanni-ajon. Sen jälkeen se on napannut kakkosen Olympia-ajosta Järvsöfaksin takana sekä menneenä viikonloppuna se voitti Suur-Hollola-ajon kotiradallaan Lahdessa. SS:n tämän vuoden saldo on huikea 11 4-4-2, kun ottaa huomioon, että ainoa totosta ulosjääminen tapahtui Elitloppet-viikonloppuna, jolloin SS oli neljäs ajalla 20,9aly. SS on ollut lähtönsä paras suomenhevonen seitsemässä viimeisessä startissa eli edellinen suomalaiselle koettu tappio on koettu Plantomille Seinäjoella 7.4.

Tuttu kuski, ravivarmuus, huikea lähtönopeus... kaikki puoltaa SS:n toista peräkkäistä kuninkuustitteliä. Se myös jaksaa raastavan päätösmatkan loppuun saakka, kuten viime vuonna nähtiin. Arvelen hevosen olevan tänä vuonna jopa vahvempi kuin silloin Terveenä pysyessään ja kuntonsa säilyttäessään ehdottomasti kuninkuuskisan suosikki numero 1!

Erittäin nopeana lähtijänä tunnettu Tutuari lienee SS:n ykköshaastaja. Viime vuonna T teki erittäin positiivisen esityksen, tulihan se lähes täysin ilman startteja viivalle ja jopa voitti yhden matkan. Tämä kausi on mennyt T:n osalta siinä mielessä paremmin, että se on saanut kilpailla terveenä koko kevään. Silti se ei ole tuntunut riittävän voittoon asti. Huono se ei ole missään nimessä ollut, mutta ei myöskään kaikkein vaarallisimmillaan.

Hyvä sijoitus (=kolmen sakkiin) kokonaiskisassa on haarukassa, varsinkin kun Tutuari lienee nopein lähtijä koko porukasta, joten se saa joka matkalla haluamansa kaltaisen reissun sisäradalla kärjen lähellä. On varmasti tänäkin vuonna vaarallisimmillaan mailin matkalla, jossa voi joko keulasta tai viime vuoden toisintona johtavan selästä pystyä jopa voittoon saakka.

Talvella ykkössarjoja suvereenisti hallinnut Villiari on viettänyt hiljaiseloa Huhtikuusta saakka. Hevonen taipui selkeästi kahdessa viimeisessä startissaan (Olympia-ajo ja Erkon Pokaali) sisäratareissujen jälkeen, joten tauko oli varmasti paikallaan. Kuninkuusraveihin sillä kuitenkin tähdätään ja se tekeekin paluun radoille lauantaina Kaustisilla. Hevosen ohjastuksesta vastaa tämän uutisen mukaan Akseli Lahtinen. Viime vuonna V:a pidettiin kuninkuuskisan jokerikorttina, voittihan se Suurmestaruuden viikkoa ennen kunkkareita. Kisat kuitenkin pilaantuivat oikeastaan jo ensimmäisenä päivänä statistin ajettua jääräpäisesti keulasta hurjaa vauhtia V:n hiillostaessa rinnalla. Nyt Salmelan suojatti on varmasti liikkeellä revanssimielellä ja jos se on saatu viritettyä tauon aikana huippukuntoon, niin V voi hyvin olla SS:n pahin vastustaja kokonaiskilpailussa.

Nuori komeetta Auraus on tehnyt todella kovan nousun rodun eliittiin tällä kaudella. Se on haastanaut jopa SS:a koviin kamppailuihin Suur-Hollola-ajon lähdöissä, tosin 40 metrin etumatkan turvin. Ei silti sovi vähätellä esim. SH:n karsinnassa nähtyä todella väkevää esitystä, jossa A tulin SS:n rinnalla viimeisen kiepin alle 21-vauhtia! Omissa sarjoissaanhan A on ollut ihan lyömätön. Näillä kyydeillä + onnistuneilla juoksuilla A voi olla korkeallakin kokonaistaulukossa, jos hevosella ylipäätänsä kunkkareihin osallistutaan. Se on nimittäin tehnyt rehtejä kirejä takajoukoistakin ja sen onkin mielestäni ennemmin vahva kuin nopea.

Toinen pusikosta valokeilaan hypähtänyt menijä on Huiman Pyste. Se on kilpaillut tällä kaudella kuudesti ollen joka kerta totossa, viimeisimpänä SH-ajon kolmossija. HP oli jo viime kaudella todella vakuuttava ja nousu on vain jatkunut, huolimatta ei-niin-suosiollisista juoksunkuluista. Nyt sillä on aivan realistiset mahdollisuudet kokonaiskisassa kolmen parhaan joukkoon, jos vain juoksut onnistuvat. HP on näillä näkymin varsinkin avausmatkalla potentiaalinen pelikassan kohentaja. 8--)

Suurosen huipputallista tuleva, viime vuonna positiivisesti yllättänyt, mutta tällä kaudella harvakseltaan esiintynyt Ramiini voi myös olla yksi potentiaalinen yllättäjäehdokas. Se on kisannut tällä kaudella vasta neljä kertaa, joten kuntokäyrä sojottaa varmastikin yläviistoon. Ehtiikö hepo kuntoon kunkkareihin mennessä, on eri asia. R tunnetaan vahvana jyränä, joka tulee varmasti päätösmatkankin loppuun asti, kuten viime vuoden kakkossija osoitti. Vähäisen starttimäärän (ongelmiako?) takia en uskalla pitää R:a ihan kovimpana haastajana SS:lle, mutta kyllä tämä varmasti pakkaa sekoittaa viimeistään sunnuntain päätösmatkalla.

Takavuosien kovat Apassi ja Sipori eivät yksinkertaisesti ole olleet sellaisessa kunnossa, että niiltä olisi syytä odottaa mainittavaa menestystä millään matkalla. Viime vuoden avausmatkan yllätysvoittaja Totemi Rok sekä tänä vuonna laukkoihin sotkeutunut Turkka K ovat myös olleet kaukana parhaastaan muutamaa väläytystä lukuunottamatta joten niiltäkään ei liene luvassa muuta kuin yksittäisiä väläytyksiä, jos sitäkään.

A.T. Eko ei omistajien puheiden mukaan ole tänä kesänä vielä kunkkareihin osallistumassa, joten sen voinee unohtaa spekulaatioista. Viime vuoden päätösmatkan voittaja Kultori ei ole kilpailukauttansa vielä avannut, joten se tuskin on osallistumassa tämän vuoden karkeloihin. Muilla en näe mahdollisuuksia taistella niin yksittäisen kuin kokonaiskilpailunkaan voitosta.


Pelimielessä kiinnostavin vaihtoehto on Saran Salaman pelaaminen voittajaksi, niin vahvalta se tuntuu juuri nyt. Sijoitus- ja hedarivetoihin palataan myöhemmin.Kuningatar:

Titteliä puolustaa B. Helmiina, mutta sen kunnosta ei ole juurikaan näyttöjä ja haastajien rintama on leveä kuin Matti Ruohosen otsa. Pakka on todella levällään ja isotkin yllätykset voivat olla mahdollisia.

Ranking

1. KILLIN LILLI (Kihin Killi/Vekun Velho) 70
2. TUROTUULI (Turo/Tumppi) 58
3. B. TUROLII (Turo/B. Vilmiina) 57
4. VIRIMAI (Turo/Viriliinu) 49
5. SUVI-MISSI (Kihin-Muisto/Emman-Suvi) 41
6. VIRKUN VILKE (Ville-Vikkelä/Luonto-Virkku) 33
7. JUSSIN VAPPU (Turo/Kalitar) 29
8. SOMAN TAIKA (Taikuri/Jäävin Soma) 28
9. EMME (Vokker/Pelilo) 25
10. MAIKAN TYTTÖ (Suikku/Maikan-Muisto) 22
11. SUOMITAR (Rallaus/Unelman Tyttö) 21
12. I.P. VIPOTIINA (Turo/I.P. Vipotti) 20
13. PIKKU-RILLA (Vokkerilla/Patritta) 17
14. SERPETTI (Jaanen Suikku/Hilurin Tuuli) 16

Kuningatarkilpailusta juttua vähän myöhemmin...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.07.2007, 16:35 
Status: JäsenLiittynyt: 07.01.2005, 21:47Viestit: 506
Pisteitä: 207
No niin, pari viikkoa enää kunkkareihin ja kokonaisuus alkaa hahmottua hiukan paremmin.

Kuninkuuskisassa tilanne edelleen kutakuinkin tämä:

Suosikki:

Saran Salama

Haastajat:

Tutuari
Huiman Pyste
Villiari

Yllättäjät:

Ramiini
Auraus

Noiden ulkopuolelta tuskin ollaan voittokahinoihin millään matkalla osallistumassa.

Edellisten jorinoiden jälkeen on juostu PowerPark-ajo Kaustisilla sekä Suurmestaruus Mikkelissä. Huomioita niistä:

Saran Salama ei onnistunut menestymään kummassakaan, mutta tilanne vaikuttaisi olevan edelleen hallinnassa. Kt:lla SS joutui painamaan dödsistä koko matkan ja mm. avauskierros mentiin vaatimatonta 21-vauhtia!! Silti se tuli oikein hyvin perille asti, ohi meni helpomman juoksun saaneita. Keulassa vastaillut Tutuari kuitenkin joutui lannistumaan SS:n prässin alla.

Suurmestaruudessa SS paiskasi keulaan avaten olosuhteisiin nähden ihan reipasta vauhtia. Tempo kuitenkin rauhoittui matkalla ja loppusuoralle käännyttäessä SS repesi laukalle Perttusen avattua sen korvat. Tämän päivän Veikkaajassa Perttunen kertoo olleen hevosen liian paineissaan ja tuntuneen laukkaa lukuunottamatta "helvetin hyvälle". Kuinka pitkälle ori olisi riittänyt lauantaina ilman laukkaa...?

==> Kahdesta "heikosta" viime sijoituksesta huolimatta pidän SS:a edelleen melko selvänä ykkössuosikkina kokonaiskilpailun voittoon.

Tutuari kilpaili myös Kt:lla ja M:ssä. Kt:lla sillä ajettiin kovassa temmossa keulasta Saran Salaman löylyttäessä vierellä ja molemmille tuli väsy rahanjako suoralla. T tosin taipui SS:a pahemmin jääden kuudenneksi. Suurmestaruudessa T sai täydellisen reissun 2. ulkona, josta loppusuoran mittainen kiri kantoi maalikamerakuvavoittoon. Vaikka voitto on aina voitto, niin minulle tämä Tutuarin suoritus ei jäänyt mieleen kovinkaan mahtipontisena...

==> Asetelma pitkälti sama kuin aikaisemmin eli SS:n ykköshaastaja ja pystyy avausmatkoilla varmasti aivan terävimmässä kärjessä. Päätösmatka arvoitus. Kokonaiskisan voitto vaatisi lähes täydellisiä liftireissuja joka matkalla, mutta tämä taas tarkoittaisi lähes poikkeuksetta kärkipaikan luovuttamista pahimmalle kilpakumppanille eli SS:lle. Paljon on kiinni Holopaisen taktiikasta ja pelisilmästä.

Huikeata nousuaan jatkava Huiman Pyste alkaa näyttää ihan vakavalta kuninkuuden tavoittelijalta viime aikaisten esitystensä perusteella. Kt:lla se nappasi hienon voiton matkattuaan 3.ulkona aina loppukaarteeseen saakka, josta se nousi voittoisaan kiriin. HP joutui kiriinlähdössään vielä ruotsalaisvieraan kiilaamaksikin, mutta se ei haitannut Harri Konttisen ajokkia ja tämä kirmasi voittoon kohtalaisella ajalla 22,5ake! M:ssä HP matkasi johtaneen SS:n rinnalla ja kamppaili siitäkin urheasti huonossa kelissä kakkoseksi, vain T:e niukasti häviten. HP kilpailee vielä ensi lauantaina Ylivieskan 75-kisoissa.

==> pykää ja pykää... valitettavasti HP ei tunnu enää kovin ideakkaalta kohteelta Kunkkareiden avauspäivälle, kuten alunperin totesin, sillä eiköhän pahimmatkin tuulipuku-pelurit ole jo noteerannut tämän hurjat esitykset. :roll: Joka tapauksessa HP tulee olemaan todella mielenkiintoinen seurattava Kouvolassa.

Villiari teki paluun 3kk:n tauolta Kt:lla, jossa se avasi ulkoa hyvin ja pääsi johtavan taakse. Sieltä se teki kohtalaisen kirin päästyään ulos loppusuoralla. M:ssä sen piti Reino Salmelan puheiden mukaan kokeilla keulajuoksua, mutta SS pääsi ohi kiihdytyksessä, joten juoksupaikaksi muodostui taas 2.sisällä. Siellä V tuli loppuun asti jäämättä kuitenkaan pussiin, vaikka keula laukkasikin loppusuoran alussa.

==> Suojaisat reissut ovat tehneet varmasti hyvää hevoselle ja kunto voi kovastikkin nousussa. Jos Salmelalla (/Lahtisella) on aikomusta kokeilla suojatillaan keulasta Kunkkareiden avausmatkalla (lähtöpaikka käsittääkseni SS:n ja T:n sisäpuolella), se voi venyä siitä vaikka voittoon asti. Tämänkin kohdalla päätösmatka on pienoinen kysymysmerkki.

Aurauksesta ei ole oikeastaan mitään uutta (HPL startista M:ssä) ja Ramiinin voitto Y:ssa oli kaikkea muuta kuin vakuuttava. Sen kuntokäyrä voi kuitenkin olla viritettynä tiukasti yläviistoon, joten varsinkin päätösmatkalla se voi tulla tänäkin vuonna reippain askelin loppuun saakka!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.07.2007, 21:14 
Status: JäsenLiittynyt: 15.03.2003, 12:21Viestit: 350Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Kassa: -11.00 yks. Palautus%: 0.00% Panosten ka: 3.67 yks. Vetoja: 3
Mitäs mieltä ollaan tästä?

Kokonaiskisa - tammat Top 3 (Nordicbet)
Milia kerroin 3.00

Miliahan on suomenhevoseksi umpiravuri, menee kaikki matkat, ravikuningattaruuden saavuttanut ja siten kokenut näissä ympyröissä. Kuntokin viime kisojen perusteella ok ja lähtönopeus tuntuu hieman parantuneen aikaisemmista vuosista.

Muussa porukassa taas paljon ensikertalaisia ja Borgströmin hepoilla laukkariski kuitenkin vaanii ainaisena. Myös Suvi-Missi osaa laukkailla ja Marimin kuitenkin olevinaan pieni arvoitus tähän rankkaan leikkiin?

Näistä lähtökohdista 35 prossaa mun mielestä minimi, mutta tietty muut voi olla eri mieltä
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2007, 00:58 
Status: JäsenLiittynyt: 15.03.2003, 12:21Viestit: 350Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Kassa: -11.00 yks. Palautus%: 0.00% Panosten ka: 3.67 yks. Vetoja: 3
Kuninkuuskisan voittajan kokonaisaika 9.34.0 tai huonompi , pulju edelleen Nordicbet ja kerroin 1.85.

Vedon tärkein peruste on siinä, että Kouvolan rata on yksi Suomen hitaimmista edelleen, vaikkakin hyvän pinnan ansiosta ennätyksiä on viime vuosina tehty. Jyrkät kurvit kuitenkin vievät vauhtia tehokkaasti pois ja kun mainitun kokonaisajan rikkominen on näillä hevosilla ollut nopeimmillakin radoilla vaikeaa, niin kyllä tää maittaa aika mukavasti.

Toisekseen en muutenkaan usko tänä vuonna oikein vauhtijuoksuihin, kun osanottajalistasta ei varsinaisia vauhdinpitäjiä oikein silmään erotu. Huiman Pyste ja Totemi Rok näistä kai paikan johtavan rinnalla parhaiten sietää, mutta kummallakaan tuskin pidetään hirveän reipasta matkavauhtia yllä?

En siis alle 60 pinnan pääse kyllä millään.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.2007, 10:46 
Status: JäsenLiittynyt: 26.06.2005, 11:22Viestit: 240Paikkakunta: Kouvola - Helsinki
Pisteitä: 1
Doug kirjoitti:
Kuninkuuskisan voittajan kokonaisaika 9.34.0 tai huonompi , pulju edelleen Nordicbet ja kerroin 1.85.

Vedon tärkein peruste on siinä, että Kouvolan rata on yksi Suomen hitaimmista edelleen


Täytyy muistaa että Kouvola on ME-rata, joten kyllä sielläkin kovaa pääsee mikäli peli vaan vetää... :wink:

Veto on poistunut listoilta jostain syystä.. :?: mutta kerroin 1,85 oli pelattava, siitä olen samaa mieltä ja myös siitä että tänä vuonna se vauhdinpitäjä puuttuu, joten luulen että ainakin kolme kilsaa kävellään. Sää näyttäisi ennusteiden mukaan hyvältä, joten sieltä suunnalta apuja ei näytä olevan tulossa..
0

_________________
Ride on!
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.2007, 11:53 
Status: JäsenLiittynyt: 31.05.2003, 18:38Viestit: 277
Pisteitä: 0
Unibet kokonaiskisa:
B. Turolii - Turotuuli 1.65 :shock:
Eiks tämä ole selviö? BT on nuori nouseva tähti, kuskina Antti, esittänyt vakuuttavaa kuntoa ja Borgström kehuu viimeistelyjä.
Turotuuli jo 14v Lapin tamma. Viimeksi kyllä Y:ssä hyvä loppukiri ja kauden paras esitys, mutta muuten ollu vaisu. Tuskin jaksaa kaikkia kolmea matkaa. :?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2007, 10:15 
Status: JäsenLiittynyt: 15.03.2003, 12:21Viestit: 350Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Kassa: -11.00 yks. Palautus%: 0.00% Panosten ka: 3.67 yks. Vetoja: 3
Mandolino - Lisbeth 1.70 panos 3/5 HUOM! 1600 metriä

Ei kummankaan bravuurimatka, mutta Lisbethillä ei taida vauhti riittää millään. Mandolino eilen hieno lopetus ja syönee viimeistään loppusuoralla tasavauhtisen vastustajansa.

edit: bookkeri Nordicbet
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: juk79, thony ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye