Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 17.01.2018, 15:34

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Joukkueanalyysit SM-liigaan
ViestiLähetetty: 03.09.2003, 21:36 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 19:34Viestit: 3360Paikkakunta: Telakalla
Pisteitä: 216
Kassa: +9.21 yks. Palautus%: 101.49% Panosten ka: 2.18 yks. Vetoja: 285
Aikaisempi topikki oli yleiselle löpinälle, joten tämän topikin alle voisi sitten kerätä tiedot aina yhdestä joukkueesta kerrallaan...

Itse analysoin HPK:n, Huerzo tehnee saman Jypille (kun kerran jo aikaisemmassa viestissään lupaili...) jne. Omana pohjanani on yksi nähty harjoituspeli ja useampien otteluraportit.

Maalivahdit:
Tallas - Potentiaalia on aina SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi saakka. Rauhallisuudellaan ja varmuudellaan luo turvallisuudentunteen joukkueen puolustuspeliin.
Puurula - Vähemmän peliaikaa harjoituspeleissä, pieni kysymysmerkki.

Itse peluuttaisin Tallasia selkeästi ykkösveskarina, mutta Jalonen luultavasti kierrättää molempia, joten tässä suhteessa kannattaa aina katsella tarkasti kokoonpanoa ainakin totals-vetoja mietittäessä. Itse nimittäin pidän Tallasia selkeästi varmempana maalivahtina. Puurulalla on paha tapa päästää 1-2 helppoa maalia ottelussa.

Puolustus:
Tuulola - Ei esittelyjä kaipaa.
Aalto - Suhteellisen varma puolustuspäässä ja laukauksen teho tuli tutuksi jo viime kaudella.
Eskelinen - Jatkaa siitä mihin keväällä jäi. Nousemassa vahvasti liigapuolustajien eliittiin. Hyvä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.
Sicak - Parhaimmillaan yksi liigan ehdottomista huipuista, mutta huonompana päivänä virheitä sattuu turhan paljon. Tukee hyvin hyökkäyksiä.
Heino - Kotimainen versio Sicakista. Taso vaihtelee (liian)paljon ja hyökkää välillä turhankin innokkaasti.
Korkeavuori - Peruspuolustaja. Mielestäni pärjää ihan hyvin liigatasollakin. Ei yritä liikoja hienouksia, kun ei niitä osaa.
Immonen - Karmeita virheitä aika ajoin. Ei juurikaan tunnu kehittyneen viime kaudesta.
Mäkelä - Vauhti ja voima sata, äly nolla. Mies jatkaa samalla hasardityylillä. Yrittää ajaa kaikkea mikä liikkuu, mutta turhan usein tulee huteja. Peliälystä ei tietoakaan. Sopii mielestäni paremmin hyökkääjäksi.

Kuusi liigatason puolustajaa + Immonen siinä rajoilla. Peräpää ei kestä yhtään loukkaantumista, mutta kaikkien ollessa pelikykyisiä tämäkin osa-alue on aivan liigan kärkitasoa. Ylivoimalla tulivoimaa on vähintäänkin riittävästi. Tänään Leksandia vastaan Tuulola puuttui, mutta loput viisi liigatason miestä pelasivat suhteellisen vakuuttavasti ja perusvarmasti puolustuspäässä. Mäkelä ja Immonen pelasivat juuri niin epävarmasti kuin heiltä voi odottaakin.

Vujtek - Ei esittelyjä kaipaa, mutta on erittäin todennäköisesti sivussa kauden alussa. Paluuajankohdasta ei ole kenelläkään tarkkaa tietoa.
Kucharcik - Viime kausi luultavasti uransa paras. Harjoituspeleissä ei mitenkään ihmeellinen ja toivoa sopii, että viime kauden tehot löytyvät jostain.
Virta - Kokenut kehäkettu. Odotukset ovat korkealla ja maajoukkuepelit antavat varmasti jo suuntaa onko miehestä NHL-miesten paikkaajaksi.
Voutilainen - Tarjolla on Jokereita isompi rooli, aika näyttää tuleeko miehestä uusi Santala tai Somervuori. Sivussa kauden alussa.
Laakkonen - Viime kausi jopa yli odotusten ja nyt on tosipaikan edessä, koska odotukset ovat erittäin korkealla. Harjoituspeleissä ei parasta osaamista ole vielä näkynyt.
Louhi - Maaleja odotetaan, mutta pystyykö vastaamaan huutoon. Tekee paljon töitä, mutta se ei ensi kaudella riitä vaan tehojakin tarvitaan.
Burström - Tekee myös paljon töitä ja ainakin harjoituspeleissä on osoittanut olevansa vahvistus joukkueelle.
Kenig - Taitoa ja peliälyä löytyy, mutta onko puolustuspelaaminen kehittynyt yhtään ?? Harjoituspeleistä on vaikea saada oikeaa kuvaa miehen todellisesta tasosta sillä osa-alueella.
Skyttä - Peliälyltään vertaisin jopa Miettiseen. Todellinen vahvistus joukkueeseen, jos vain sopimus saadaan aikaiseksi.
Yli-Junnila - Itseluottamus ei ole kadonnut mihinkään. Iso jässikkä, joka pärjää hyvin liigavauhdissa. Mutta missä ovat tämänkin miehen tehot ??
Suutarinen, Lahti, Sillanpää, Loikas, Lappalainen - Vaikea sanoa, ketkä pääsevät pelaamaan kun kaikki runkomiehet ovat terveinä. Kaikilla on potentiaalia liigatasolle ja HPK:n nelosketju tuleekin varmasti olemaan liigan parhaita. Sen verran kova kilpailu paikoista pelaavassa kokoonpanossa käydään.

Hyökkäyksessä on hyviä pelaajia vaikka muille jakaa, mutta kuka loppujen lopuksi tekee ne maalit ?? Harjoituspeleissä maalinteko on tuottanut erittäin suuria vaikeuksia ja ne vähätkin ovat liian usein menneet puolustajien nimiin. Vujtekia saattaa tulla kauden alussa ikävä, jos Kuha ja Laakkonen eivät ole viime kauden tasollaan. Oma kysmysmerkkinsä on sitten uusin try-out pelaaja Hannu Väisänen. Mies pelasi tänäänkin hyvän pelin, mutta mihin ihmeen väliin hänet oikein meinataan laittaa, kun ylitarjontaa on jo muutenkin.


Harjoituspelien perusteella puolustuspeli on jo tarpeeksi tiivistä liiga-avausta varten, mutta niin oudolta kuin se tuntuukin, niin hyökkäys on ollut huolestuttavan hampaaton. Tämänpäiväisessä Leksand-pelissäkin tuttua vastustajien solmuun pyöritystä nähtiin vain parissa vaihdossa. Osasyynä oli kyllä todellisessa kesäterässä ollut tuomari. Todennäköisesti yli puolet peliajasta miehiä istui rangaistusaition puolella (niistä 90% länsinaapurin pelaajia) ja jaettiinpa ottelussa jäähy myös Leksandin kakkosveskarille??. Lisäksi yksi kolmesta tai neljästä vierailijan ulosajosta (menin laskuissa sekaisin... :D ) meinasi mennä ensin vaihtopenkillä istuneelle kaverille. Mutta se siitä. Loppupäätelmänä sanottakoon, että jos Kerhon hyökkäys vain alkaa toimimaan edelliskausien malliin, niin vastustajille on edessä todella ikävä kausi. Sen verran vahvalta joukkue vaikuttaa.
0

_________________
Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: JYP kausiennakko
ViestiLähetetty: 05.09.2003, 09:38 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Xavi, saamasi pitää. Joukkueanalyysi perustuu pariin nähtyyn harkkapeliin (JYP-KooKoo, JYP-HPK), viime kauden otteisiin sekä kuultuun että luettuun tietoon.

Maalivahdit

35 Tero Leinonen - Hippoksen Hasek. Torjuntatyyli erikoinen, mutta maajoukkuekutsu viime keväältä osoittaa tason. Armoton tsemppari, ei päästä usein ns. helppoja maaleja. Voittava maalivahti.
50 Tommi Nikkilä - Mestis-Jukureista Liiga-JYPiin. Vakuuttavat harjoituspelit takana, tosin liigakokemus puuttuu. Pelaa kaudella noin 10-20-peliä. Tavallista parempi kakkosmoke, nimettömyydestään huolimatta.

Maalivahteihin JYP ei kaadu. Alatalon ajama hyökkäävä ja "pelaavampi" pelitapa ei nosta torjuntaprosentteja taivaisiin, mutta tiukoissa väännöissä maalin voitot tai tasapelit lähempänä kuin ne yhden maalin tappiot, joilla viime kädessä paremmat joukkueet erottuvat huonommista.

Puolustajat

38 Jari Korhonen - Paulcoffeymainen puolustaja. Viime kaudella läpimurtokausi. JYPin tärkeimpiä pelaajia.
58 Jyri Marttinen - Kuntoutui vakavasta selkävammasta. Vahva taklaaja sekä osoittanut käsien käyvän mailan varressa yhtä hyvin kuin turpakäräjissä. Läpimurtokausi edessä.
5 Miika Huczkowski - Peruspakki, hoitaa oman ruutunsa. Ei loista tilastoissa mutta tärkeässä roolissa AV-pelissä. Erittäin varma pelaaja.
6 Petri Virolainen - Vaasan lihamylly. Peruspakki osa kaksi. Ei nopea, mutta vahva.
20 Tommi Kovanen - Köyhän miehen paulcoffey. Mestiksestä liigaan. Liike riittää, kädet OK mutta voimapuolessa puutteita? Kysymysmerkki.
29 Jani-Matti Loikala - Loukkaantumisaltis kiekollinen pakki. Viime kausi OK, ollut nyt loukkaantuneena joten vaikea kommentoida.
2 Kimmo Pikkarainen - Pelaava pakki, mutta annetuilla näytöillä ei pääse YV-peliin - jossa miehestä olisi eniten hyötyä.

Puolustus on erittäin tasainen kokonaisuus. Korhosta ja Marttista vaikeampi paikata, mutta muuten taso ei notkahda loukkaantumisista. Selkeä miinus tulisen yv-pelotteen puute. Lisäksi fyysisimpiä joukkueita, esim. Tapparaa vastaan pakisto vaikuttaa aika kevyeltä.

Hyökkääjät

74 Pierre-Claude Drouin - Vahva kanukki, pelaa joko laitaa ja sentteriä. Parantanut peliään jatkuvasti. Kerää tehopisteitä 25-35. Aloitukset ongelma. Hyvä pelisilmä. YV:n avainpelaaja.
26 Jarkko Immonen - Lahjakas sentteri, varma YV/AV-pelaaja. Vähintään 20 tehopisteen mies.
27 Janne Hauhtonen - Raamikas sentteri, ollut harkkapeleissä JYPin parhaita. Tsemppari, ongelmana turhat jäähyt. Maajoukkueen porteilla. Rikkoo 20 pisteen ja 10 maalin rajan.
14 Alexandre Tremblay - Kanukki-sniper, jonka tulisi täyttää Chlubnan saappaat. Ollut ailahteleva harkkaotteluissa. Laukaus lähtee nopeasti ja tulisesti. YV:n viivatykki? Pieni koko haittana väännöissä.
25 Harri Sillgren - JYPin Raipe, hyvä pelisilmä ja vikkelät kädet. Paha tapa hautoa kiekkoa. Laituri/sentteri. Näkymättömän työn tekijä. Ura laskusuunnassa?
40 Jaakko Uhlbäck - Mies jolta odotetaan läpimurtoa. Vahvat play-offit Tapparan riveissä, yrittää loppuun saakka. Kestääkö niskaan kasatut (maali)odotukset? Rikkoo ainakin 10 maalin rajan, mutta 20...?
42 Antti Virtanen - JYPin mikkihiiri. Mailataituri, mutta 69 kilon painoisena ei maalin edessä juhlita. Rikkoo taas kymmenen maalin rajan.
24 Tuomas Mikkonen - Pihlmanin korvaaja? Viime kausi pieni pettymys, mutta voimalaiturilla nyt mahdollisuus läpimurtoon. Altis loukkantumisille.
12 Ilari Filppula - Taitoa on ja kikkoja laiturilla piisaa, mutta harjoituspeleissä papu ei ole riittänyt. Jos ei saa peliaikaa taitavien/vahvempien pelaajien rinnalla, niin arvo joukkueelle kyseenalainen.
13 Tuomo Jääskeläinen - Likaisen työ tekijä, haalarijengiä. AV-pelaaja. Kehityksessä rajat tulleet jo vastaan?
15 Juha-Pekka Hytönen - Taitosentteri ei ole kehittynyt odotusten mukaisesti. Rooli jäämässä pieneksi.
17 Jari Jääskeläinen - Suoraviivainen laituri. Ryminäketjun mies.

Hyökkäys on ainakin paperilla heikentynyt viime kaudesta, joten YV-peli - jälleen kerran - on ongelma. Yksittäiset selvät tähdet kuten Perrin ja Chlubna puuttuvat, joten jollei miehistössä tapahdu laajaa tason nousua, voi play-off-paikka jäädä juuri heikon viimeistelyn vuoksi haaveeksi. Tasaisuus on kuitenkin vahvuus, etenkin sentteriosasto on hyvää liigatasoa.

------------------

Kotietu: Viime kaudella JYP keräsi kummajaisena enemmän pisteitä vieraista kuin kotoa. Sama ei toistu tällä kaudella. Hippos on rumpuineen vieraille paha paikka, mutta vaativa yleisö osaa olla myös kiusallisen hiljaa tai protestoida, jos suosikin peli ei kulje.

Pelityyli: Ainakin harjoituspeleissä ja viime kauden perusteella JYPin peli on kehittynyt entistä kiekollisemmaksi, SM-liigan mittapuun perusteella jopa "rohkeaksi". Nuoremmat pelaajat saavat ottaa riskejä ja hyökätä, joten selkeää jakoa puolustaviin ja hyökkääviin kenttiin ei ole. Tasainen peluutus auttaa joukkueen jaksamista kauden lävitse.

Valmennus: valmennus on kunnossa: tosin Alatalo ei ole joutunut kokemaan vielä huonoa jaksoa, jolloin kiekko ei pompi joukkueelle. Viime kauden perusteella tämä pelko joukkueen syöksykierteestä (vrt. SaiPa viime kaudella) on turha. Toinen kausi on ollut kuitenkin monelle se vaikeampi kausi...

Odotus kaudesta: Joukkue kaatuu tai nousee marras-joulukuun pelien mukaan. Ainakin alkukaudesta joukkueen peli on ailahtelevaa, sillä sopivien ketjukoostumusten haku on vielä kesken. YV-peli on osa-alue, joka ratkaisee joukkueen menestyksestä paljon. Nähdyissä peleissä se ei ole toiminut kunnolla. Alivoima on toiminut sitävastoin hyvin. Kesken kauden uusia kohuhankintoja ei JYPin budjetilla tehdä.

Sijoitus: Viime kauden sijoitukseen on vaikea yltää, mutta (varsinaisessa 1-8 ) play-off-paikassa roikutaan kynsin hampain. Sijoitus välille 7-10.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Lukko kausiennakko
ViestiLähetetty: 06.09.2003, 00:42 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.02.2003, 18:55Viestit: 11557Paikkakunta: Eura
Pisteitä: 6210
Kassa: +29.24 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 0.34 yks. Vetoja: 2474
Kiitoksia Xaville ja Huerzolle hyvistä analyyseistä. Nyt vaan kaikki muutkin aktiivisesti kirjoittamaan ennakoita. Itse voin kirjoittaa vielä juttua Ässistä, ellei kukaan muu ilmoita sitä tekevän.

Analyysi perustuu yhteen nähtyyn harjoitusturnaukseen sekä kahteen harjoituspeliin, sekä tietysti harjoituskauden otteluraportteihin ja kaikkeen muuhun mahdolliseen ja mahdottomaan.

Maalivahdit:

Petri Vehanen - Lukon oma kasvatti, joka kesti edelliskaudella paineet ja osoitti olevansa liigatason maalivahti. Viime kausi oli kokonaisuudessaan jopa ensimmäistä kautta parempi, mutta mukaan mahtui joulun tienoilla jakso, jolloin peli ei oikein kulkenut. Tuolloin lupaava Mikael Vuorio nousi hetkeksi jopa Vehasen ohi ykkösvahdiksi. Harjoituskaudella Vehasen otteet ovat olleet erittäin varmoja, ja tällä kaudella uskon Vehasen lyövän itsensä lopullisesti läpi liigan top-5-maalivahtien joukkoon.

Antti Jokela - Nuorempana esiintyi erittäin lupaavasti, mutta sitten kehitys tuntui junnaavan paikoillaan jonkun aikaa. Mutta nyt, yhden Ässät-kauden jälkeen, miehen otteissa näkyy selvää edistystä. Hän on esiintynyt jokaisessa harjoitusottelussaan edukseen ja pystyykin antamaan Vehaselle varmasti luotettavaa taustatukea ainakin n. 10-15 otteluun.

Kokonaisuudessaan Lukon maalivahtikaksikko on varmasti liigan ylempää keskikastia, eikä Lukko tällä kaudella tule ainakaan maalivahteihinsa kaatumaan.

Puolustus:
Puolustuksessa ei ole tapahtunut suurempia muutoksia viime kauteen nähden, tosin kehitystä parempaan sitäkin enemmän.

1. pari
Erik Hämäläinen - Rauman Raipe ei esittelyjä kaipaa. Mainittavan arvoinen seikka on kuitenkin se, että Eepi on liikkunut harjoituskaudella jopa viime kautta vikkelämmin, joten mistään eläkeläisestä on turha puhua.

Ilkka Heikkinen - Harjoituskaudella näyttöpaikan Hämäläisen vierellä saanut oma kasvatti Heikkinen on vastannut huutoon käsittämättömän hyvin. Nuorukainen edustaa yhä vähenevää kiekollisten taitopuolustajien joukkoa. Hänen vähäinen kokemuksensa huomioiden, on hämmästyttävää miten varmaa kiekollista peliä hän pystyy jo esittämään. Myöskään voimapuolella ei suurempia puutteita ole. Kovat liigapelit vasta osoittavat minkä tasoinen pelimies hän on, mutta harjoituskauden otteillaan Heikkinen nousee yhdeksi vahvimmaksi vuoden tulokas-kandidaatiksi.

2. pari
Toni Porkka - Porkka lienee yksi aliarvostetuimmista puolustajista liigassa. Perusvarma oman pään puolustaja, joka taklaa hanakasti, sekä tekee pisteitäkin hyvään tahtiin.

Janne Niskala - Niskala on yksi monista Lukon projektipelaajista, joilla on mahdollisuus nousta aina liigan eliittiin. Vahva, kiekollinen puolustaja, jonka pahin puute on joskus tapahtuvat käsittämättömät harhasyötöt. Näiden määrä on kuitenkin ajan kuluessa vähentynyt ja tällä kaudella Niskala-Porkka muodostavatkin yhden liigan tasapainoisimmista pakkipareista.

3. pari
Jaakko Harikkala - Kovaluinen puolustaja on kehittynyt viime vuosina hyvään tahtiin ja ensi kaudella tapahtuukin läpimurto liigan "perusvarmojen" puolustajien eliittiin.

Teemu Kesä - Kehittynyt huimasti sitten projektin alkuajoilta. Fyysinen puolustaja, jonka heikkouksiin on aiemmin kuulunut heikko kiekollinen peli, mutta viime kauden lopulla sekä harjoituskaudella on kiekon kanssa tullut lisää varmuutta.

7. ja 8. puolustaja
Mikko Purontakanen - Peruspakki, joka ei tee virheitä, mutta kiekollisessa pelissä kehitettävää

Otto Honkaheimo - Nuori oma kasvatti, joka sai Heikkisen lailla näyttöpaikan liigajoukkueesta, ja esittikin sen verran hyviä otteita, että saa liigassa varmasti peliaikaa seitsemäntenä pakkina. Peruspakki, jolle kuitenkin sattuu vielä joskus helppoja virheitä.

9. puolustaja / sentteri
Ville Piekkola - Puolustajana fyysisesti vajaavainen, mutta paikkaa pienen kokonsa hyvällä liikkellä ja taklaakin melko hyvin. Lukon kovassa puolustuksessa ei Piekkolalle kuitenkaan peliaikaa näytä riittävän, ja hän onkin kokeillut harjoituskaudella nelossentterin paikkaa (Isosalon loukkaantumisen takia). Sentteriksi hän sopiikin paremmin: yllättävän hyvä aloittaja, hyvä pelikäsitys, hyvä puolustusaktiivisuus, terrierimäinen karvaaja. Todellinen yllätyskortti Lukon nelossentteriksi.

"ylijäämäpakit"

Topi Lehtonen - Pyhärannan oma poika Topi Lehtonen ei ole pystynyt kahtena viime vuotena vastaamaan saatuun vastuuseen ja mies löysikin itsensä harjoituskauden loputtua pelaavan kokoonpanon ulkopuolelta. Kahden nuorukaisen Heikkisen ja Honkaheimon painettua ohi Lehtosesta, ei hänelle tule tällä kaudella löytymään peliaikaa Lukosta. Lehtonen onkin alustavien tietojen perusteella suuntaamassa tiensä Norjaan Stavanger Oilersiin.

Marko Toivonen - Vahvalle Toivoselle olisi toivonut onnistumista liigakaukaloissa, mutta näillä näkymin hän ei tule ainakaan Lukossa alkavalla kaudella pelaamaan. Hänkin suuntanee tiensä Norjaan.

Yhteenveto:
Lukon puolustus vaikuttaa erittäin vahvalta. Koko liigan mittakaavassa arvioisin sen top-3-puolustusten joukkoon, tosin parempia "hyökkäävämpiä" puolustuksia löytyy Lukon edeltä useampiakin.

Hyvää liigatasoa puolustuksessa ovat Porkka, Niskala, Hämäläinen sekä Harikkala. Takuuvarmoja peruspakkeja ovat Kesä ja varauksin Purontakanen. Tähän kun lisätään vielä lupaava Heikkinen sekä melko lupaava Honkaheimo, niin Lukolla on kasassa poikkeuksellisen laaja rintama varmoja puolustajia. Yhdenkään pakin loukkaantuminen ei tule vaikuttamaan puolustuksen tasoon ratkaisevasti. Puolustamisessa Lukon pakit ovat siis hyviä, mutta hyökkäyksien tukemisessa on vielä parantamisen varaa. Ainoastaan Hämäläiseltä ja Niskalalta voi odottaa jokseenkin hyvää avauspeliä, muilla pakeilla on vielä sen suhteen parannettavaa. Heikkinen on muista pakeista ehkä paras kiekon kanssa, lisäksi hyvä pelinlukutaito auttaa häntä vielä pitkälle.
0

_________________
Suurimmat vedonlyöntibonukset 2017
Suomen parhaat Vedonlyöntivihjeet
Suomen suurin Vedonlyöntisivusto


Viimeksi muokannut JussiQ päivämäärä 07.09.2003, 16:31, muokattu yhteensä 1 kerran
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.09.2003, 16:30 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 25.02.2003, 18:55Viestit: 11557Paikkakunta: Eura
Pisteitä: 6210
Kassa: +29.24 yks. Palautus%: 103.49% Panosten ka: 0.34 yks. Vetoja: 2474
Hyökkääjät:
Hyökkäyspään menetyksiä viime kauteen verrattuna ovat Ulmer sekä Kaipainen. Puolikuntoisten Cisarin ja Kronin lähdöille en anna suurta arvoa, sillä miehet eivät olleet kuin osan kautta mukana joukkueessa. Tulopuolella on Murphy ja Luovi sekä junnuista nostettu Kauvosaari. Lisäksi menetyksiä paikkaavat n. seitsemän omaa projektipelaajaa (Koivisto, Siivonen, Isosalo, Hagelberg, Jämsä, Normio, Vidman), joista ainakin kahden odotetaan nousevan todellisten ratkaisijoiden joukkoon ensi kaudella.

1.ketju
Ketju Torkki-Hancock-Saarela on pelannut samassa koostumuksessa jo viime joulusta lähtien. Tämän kentän harteille kasaantuvatkin suurimmat odotukset maalinteossa. Lähtökohta kauteen on hyvä, sillä ketju on esittänyt varsin mallikasta peliä harjoituskaudella.

Sami Torkki - Torkki teki läpimurtonsa liigan ylemmän keskikastin pelaajien joukkoon viime kaudella, ja kaikki merkit viittaavaat siihen, että tämä monipuolinen hyökkääjä vain parantaa esityksiään tällä kaudella.

Quinn Hancock - Hancock on osoittanut harjoituskaudella olevansa paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, jolloin hän kuitenkin oli jo Lukon ykkössentteri. Ehdottomasti liigan top-10 senttereiden joukossa.

Pasi Saarela - Viimekauden pistepörssin 15. Tällä kaudella tekee todennäköisesti enemmän maaleja tuttujen ketjukavereiden rinnalla.


2.ketju
Ketju Murphy-Tähtinen-Luovi ei ole pelannut vielä yhtäkään peliä yhdessä, johtuen Murphyn ja Tähtisen pikkuvammoista, sekä Luovin sopimuksen synnyn viivästymisestä. Harjoituksissa miehet ovat kuitenkin kirmanneet yhdessä elokuusta lähtien. Odotukset ovat kakkoskentälle tavanomaiset, eli pitäisi pystyä tarvittaessa ratkaisemaan otteluita, mikäli ykkönen ei sitä tee.

Joe Murphy - Murphyn todellinen taso on vielä hämärän peitossa, mutta harjoituksista kantautuneiden tietojen mukaan kyseessä on vahva pelaaja, joka pystyy tekemään tilaa vieruskavereilleen ja kiekkokin kuulemma pysyy jotenkin hallussa.

Markku Tähtinen - Tähtinen on esiintynyt harjoituskaudella selvästi pirteämmin mitä viime kauden lopulla, ja tämän taitavan sentterin harteilla onkin suuri vastuu Lukon menestymisessä tällä kaudella. Hän on kärsinyt jonkinlaisesta polvivammasta jokin aikaa sitten, mutta Tähtinen on kuitenkin pelikunnossa kauden alkaessa.

Mikko Luovi - Luovi on mielenkiintoinen paluumuuttaja Lukkoon. Hän on nopea ja taitava kiekon kanssa, minkälaisia pelaajia ei voi koskaan olla liikaa joukkueessa. Hän on myös erittäin luotettava av-pelaaja. Ruotsissa home-talosta saatu krooninen poskiontelotulehdus varjostaa Luovin alkavaa kautta, mutta toistaiseksi tulehdus ei ole vielä oireillut Raumalla, ja toiveet ehjästä kaudesta ovat korkealla.


3. ja 4. ketjut
Kolmos- ja neloskenttien kokoonpano vaihtelee loukkaantumisten ym. mukaan, mutta laitan tähän mielestäni optimaalisimmat kokonaisuudet.

3.ketju
Toni Koivisto - Floridan varaukselta odotetaan jo näyttöjä. Viime kausi sujui heikosti, mutta ominaisuuksia hyväksi pelimieheksi Koivistolla on. Liigan nopeimpia luistelijoita, mutta viimeistelytarkkuus on surkea. Jos tekisi edes joka viidennestä avopaikastaan maalin, niin 15 maalia ylittyisi kevyesti. Fyysisyydessä vielä parantamisen varaa.

Mika Viinanen - Lunasti paikkansa Lukon 2./3.-sentterinä kahdella edellisellä kaudellaan. Viinanen on röyhkeä sentteri, joka yleensä tekee maalinsa vahvan yksilösuorituksen jälkeen. Viime kaudella pisteitä ei tullut odotetusti, mutta puolustuspään peli parani huomattavasti. Tälle kaudelle 30 pistettä on realistinen tavoite.

Markus Jämsä - Mestiksen maalikunkku, jonka pitäisi vielä siirtää tehonsa liigaan. Missasi viime kaudella huiman määrän maalipaikkoja ja saikin ansaitun siirron loppukaudeksi takaisin Sportiin, jossa verkko taas heiluikin totuttuun tahtiin. Tosin vaikkei liigassa maaleja syntynytkään, oli Jämsän puolustuspelaaminen Lukossa kuitenkin hyvää. Tämä kausi on Jämsälle nyt-tai-ei-koskaan-kausi.


4.ketju
Lukon nelosketjua Siivonen-Isosalo-Normio on tituleerattu liigan "parhaaksi neloseksi" Tapparan nelosen lisäksi. Kyseessä onkin tosiaan todellinen voimaketju, joka pystyy tarvittaessa ratkaisuihinkin. Isosalo on kuitenkin loukkaantumisen takia poissa kokoonpanosta alkukauden.

Janne Siivonen - Junnusarjojen pistehai Siivonen ei ole miesten tasolla noussut vielä odotettuun rooliin. Hän on melko vahva ja taisteleekin kiitettävästi, mutta hän käyttää hyvää laukaustaan todella harvoin, ripaus Viinasmaista röyhkeyttä maalipaikoissa tekisi hyvää. Miinuksena useat turhat jäähyt. Saattaa parhaimmillaan nousta yli 10 maalin tekijäksi, mutta todennäköisemmin sellainen reilun 10 pisteen kausi on odotettavissa.

Samu Isosalo - Vahva sentteri, jota kuitenkaan emme todennäköisemmin näe kentällä ennen joulukuuta. Todellinen nelossentteri, jolla on kuitenkin potentiaalia nousta suurempaankiin rooliin.

Teemu Normio - Viime kaudella profiloitui yhä enemmän ns. "ryminäkentän" laituriksi, joka kuitenkin pystyy tekemään maalin aina silloin tällöin.


Muut hyökkääjät:
Jarkko Kauvosaari - Nuori sentteri sai näyttöpaikan harjoituspeleissä, ja osoittikin taitavalla kiekonkäsittelytaidollaan olevansa sopimuksen arvoinen. Fyysisessä pelissä vielä parannettavaa, ja hänestä onkin enemmän iloa vasta vuoden päästä, mutta todennäköisesti tulee saamaan jonkun verran peliaikaa Isosalon loukkaantumisen takia.

Jaakko Hagelberg - Vikkelä laituri, joka on saanut harjoituspeleissä hyvin vastuuta, ja on onnistunut niissä varsin hyvin. Tavoittelee paikkaa nelosketjussa, mutta nousee suurempaan rooliin vasta vuoden päästä.

Hermanni Vidman - Taitavan pelisilmän omaava Vidman on myöskin esiintynyt varsin hyvin edelliskauden pettymysten jälkeen. Parhaimmillaan jopa kolmosen laidassa, ja mikäli peli lähtee kulkemaan, pystyy hän myös tekemään pisteitä.


Yhteenveto hyökkäyksestä:
Kokonaisuudessaan Lukon hyökkäys on kaksijakoinen. Hyvää ykkösketjua seuraa kolme ei niin tehokasta ketjua. Kolmos- ja nelosketjut täyttävät varmasti paikkansa, mutta kakkosketju on vielä hienoinen arvoitus. Parhaimmillaan voi jopa haastaa ykkösen maalitehtailussa, mutta heikoimmillaan voi hyytyä samaan massaan kolmos- ja nelosketjun kanssa.

Hyökkääjistä Torkki, Saarela ja Hancock ovat SM-liigan mittakaavassa hyvää tasoa. Kakkosen ja kolmosen sentterit Tähtinen ja Viinanen ovat varmasti keskimääräistä parempaa liigatasoa. Kakkosen kysymysmerkit Murphy ja Luovi pystyvät nousemaan mahdollisesti samaan kastiin. Koivisto, Normio ja Siivonen ovat varmaa perusliigajyrä-tasoa. Ykkösketjun miesten mahdolliset loukkaantumiset näkyisivät hyökkäystehossa, mutta muiden ketjujen miehet eivät ole korvaamattomia.

Yhteenveto Lukosta:
Suuri plussa Lukolle on joukkueen vähäinen vaihtuvuus kahden viime vuoden aikana. Valmentaja Lehkosen heikohkot pelinjohtamistaidot saattavat taas tiukissa tilanteissa koitua kohtaloksi.

Viime vuoteen verrattuna puolustuspeli on parantunut, ja Lukko tuleekin päästämään tällä kaudella vähemmän maaleja kuin viime vuonna, etenkin vieraspeleissään. Hyökkäyspeliinkin on odotettavissa pienoista petrausta, mutta sen suurempaa parannusta tälle sektorielle ei kuitenkaan ole odotettavissa.

Arvio:
Taistelee sijoilla 6-9, sija 7 vaikuttaisi tällä hetkellä todennäköisimmältä. Alkukausi sujuu todennäköisesti hyvin, mutta tammikuu on Lukon koetinkivi.
0

_________________
Suurimmat vedonlyöntibonukset 2017
Suomen parhaat Vedonlyöntivihjeet
Suomen suurin Vedonlyöntisivusto
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 08.09.2003, 18:25 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:19Viestit: 2483Paikkakunta: Hollola
Pisteitä: 2081
Kassa: +70.36 yks. Palautus%: 101.35% Panosten ka: 4.01 yks. Vetoja: 1300
Tehdäänpä sitten Pelicansin osalta jonkinlainen analyysi. Itse olen käynyt katsomassa kaksi harjoituspeliä (15.8. Pelicans - Sport 6-2 ja 5.9. Pelicans - Leksand 6-6) ja muista peleistä raportteja lukenut.

Maalivahdit:
29 Carl Grahn - Pelasi hieman epävarmasti viimeisessä harjoituspelissä Leksandia vastaan, mutta kuitenkin suurin osa maaleista meni puolustuksen töppäilyjen piikkiin. Pelannut harjoituspelit varmemmin kuin Rämö ja aloittanee Pelicansin ykkösvahtina kauden, vaikkakin molemmille on suht tasaisesti luvassa peliaikaa.

35 Mikko Rämö - Rämön otteet eivät ole olleet harjoituspeleissä toivotulla tasolla suht hyvin sujuneen viime kauden lopun jälkeen. Luultavasti tulee parantamaan otteitaan kauden edetessä ja taistelee tasapäisesti Grahnin kanssa peliajasta.

Yhteenveto maalivahdeista: Kaksi nuorta ja suht lupaavaa maalivahtia, jotka hyvänä päivänä ovat ohittamattomia, mutta huonoina päivinä menee helpotkin vedot sisään. Pelicansin menestys tai sen puute ei pitäisi olla maalivahdeista kiinni.

Puolustus:
3 Martin Cech - Joukkueen ykköspakki varsinkin kiekollisessa pelissä. Jääkiekkolehti tosin totetaa miehestä joukkueanalyysin yhteydessä näin "Martin Cechia kaavailtu kiekolliseksi liideriksi - kauhistuttava ajatus!". Viime kaudella Cech oli jo Pelicansin paras puolustaja loppukauden aikana ja tällä kaudella tullee olemaan yksi joukkueen kantavia voimia.

52 Radek Philipp - Hyväksi puolustavaksi puolustajaksi hankittu pelaaja on osoittautunut ainakin harjoitusotteluiden perusteella myös kohtuullisen hyväksi kiekon kanssa. Hieman erilainen tsekkiläinen puolustaja kuin yleensä, eli pelaa varsin fyysistä peliä.

9 Tero Paappanen - Pelasi viime kaudella varsin hyvin ja harjoituspeleissä ollut vähintään yhtä hyvä kuin viime kaudella. Hyvä kiekon kanssa, mutta pienehkön koon takia kovuutta ei ole niin paljon kuin monella muulla pakilla. Tullee pelaamaan Cechin pakkiparina varmistavammassa roolissa.

12 Jussi-Antti Reimari - Peruspakki, joka on pelannut koko uransa Lahdessa. Viime kaudella oli aika epävarma ja teki liikaa virheitä, mutta paransi peliään loppukaudesta. Vauhti ei ole huippuluokkaa, mutta täyttää peruspakkina roolinsa joukkueessa. Hyvä laukaus, mutta käyttää sitä liian harvoin tai laukoo päin vastustajaa. Reimari on ollut parin kauden ajan osittain turhaan Lahtelaisen kiekkoyleisön silmätikkuna.

33 Jermu Pisto - Aika samantyylinen pelaaja Reimarin kanssa, mutta tekee vähemmän virheitä. Puolustavassa roolissa parhaimmillaan.

15 Santeri Heiskanen - Pelicansin uusin hankinta, joka sai sopimuksen parin viikon mittaisen try-outin jälkeen. Kiekollisena ei mitenkään loistava, mutta pienestä koostaan huolimatta taklaa kaikkea mikä liikkuu. Ärsyttää vastustajia pelaamalla koko ajan pikkusikaa kiekkoa.

5 Ossi-Petteri Grönholm - Pyrkii pelaamaan kovaa peliä, mutta puolustustyöskentelyssä olisi toivomisen varaa. Tekee liian usein selviä virheitä, kun intoutuu hyökkäämään liiankin kanssa. Pakkipariksi varmistava pelaaja, niin virheet eivät käy kalliiksi Pelicansille.

28 Jussi Heikkinen - Sai sopimuksen try-outin kautta. Itsellä ei ole hirveän hyvää kuvaa miehestä, mutta pelaa ilmeisesti aika varmaa peliä, kun ei näy jäällä edes virheiden muodossa. Paikka todennäköisesti 3. tai 4. kentän pakkina.

2 Toni Kiren - A-juniori, joka saanee jonkin verran peliaikaa, jos/kun loukkaantumisia pakistossa tulee. Pelannee suurimman osan kaudesta a-junioreissa.

Yhteenveto puolustuksesta: Puolustus on näillä näkymin Pelicansin huonoin osa-alue. Heiskasen sopimuksen myötä kasassa on 9 puolustajaa. Runkopuolustajien loukkaantumisiin ei ole hirveästi varaa, joten mahdolliset loukkaantumiset saattavat heikentää puolustusta liiankin kanssa. Terveenä riittävää liiga-tasoa.

Hyökkääjät:
55 Shayne Toporowski - Pelicansin kovin hankinta täksi kaudeksi. Osoitti jo pari kautta sitten Bluesissa kykenevänsä pelaamaan hyvää peliä ja on pelannut harjoituspelit kohtuullisesti. Ensimmäisissä harjoituspeleissä miehen asenne ja/tai kunto ei ollut aivan kohdillaan, mutta viimeisessä harjoituspelissä oli varsin vaarallinen. Isokokoinen ja pelaa kuulemma varsin fyysistä peliä, mutta se ei ole vielä näkynyt harjoituspeleissä. Tempperamenttinen kanadalainen veri saattaa kiehahtaa helposti, mutta kentällä pysyessään erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle.

43 Toni Mäkiaho - Viime kaudella kesken kauden Pelicansiin siirtynyt Mäkiaho takoi varsin mukavat teholukemat 8+6=14 26 ottelussa Pelicansin paidassa. Nyt mäkkäri on huomattavasti paremmassa vireessä ja pelihaluja uhkuen tullee rikkomaan oman piste-ennätyksensä (28 pistettä) kevyesti. Harjoituspeleissä Pelicansin selvästi tehokkain pelaaja, 10 pelissä 5+6=11. Kuumakallena tunnettu Mäkiaho ei varmasti turhaan lämpene, kun peli näyttää kulkevan paremmin kuin koskaan.

30 Jari Kauppila - Joukkueen selkeä ykkössentteri ja vastuunkantaja. Oli loukkaantuneena lähes kaikkien harjoitusotteluiden aikana, mutta kahdessa viimeisessä keräsi tehot 1+2 ja vaikutti olevan suht hyvässä kunnossa loukkaantumisen jälkeen. Erinomainen ylivoiman pyörittäjänä ja muodostaakin Toporowskin ja kumppaneiden kanssa erittäin vaarallisen ylivoimaviisikon.

91 Oliver Setzinger - Viime kaudella ensimmäinen kokonainen kausi SM-liigassa ja 56 pelissä 7+14=21 tehopistettä. Kehittynyt kesän aikana varsin fyysiseksi mieheksi, jolta vauhtia ei varmasti puutu. Aloittanee kauden ykkösnyrkissä Kauppilan ja Toporowskin rinnalla. Parantaa viime kauden pistesaalistaan terveenä pysyessään helposti.

14 Daniel Widing - Monelle hieman tuntematon Ruotsalais-lupaus, joka omistaa NHL-varauksen. Harjoituspelien perusteella erittäin lupaava kaveri, joka noussee kauden aikana 1- tai 2-kenttään. Näillä näkymin aloittanee kolmosessa, jossa viimeiset harjoituspelit pelasi.

22 Jani Keinänen - Pelicansin kakkossentteri, joka on yksi liigan parhaista puolustavista senttereistä. Tekee puolustuksen ohella myös kohtalaisesti pisteitä. Pelicansin paras aloittaja, joka saa paljon peliaikaa myös erikoistilanteissa.

40 Toni Saarinen - Pelannee tällä(kin) kaudella serkkupoikansa Keinäsen kanssa koko kauden. Viime kaudella Kauppilan ohella Pelicansin tehokkain pelaaja 29 pisteellään. Hieman epätasainen, joka on parhaina päivinään hyvä, mutta välillä täysin näkymätön.

10 Tommi Hannus - Viime kaudella Jokereissa ja Mestiksessä K-Vantaassa pelannut Hannus on osoittanut harjoituspeleissä olevansa riittävän hyvä pelaaja SM-liigaan. Aloittanee kolmosessa Widingin kanssa. Parantanee otteitaan kauden edetessä, kun saa riittävästi kovia pelejä alle.

21 Olli Julkunen - Pelasi hyvän tulokaskauden ja jatkanee siitä mihin viime kaudella jäi. Isokokoinen pelaaja joka pelaa hyvin taklausvoittoista peliä, mutta hallitsee myös kiekollisen pelin kohtuullisesti. Omaa kovan laukauksen, jota soisi käyttävän useammin.

27 Jussi-Mikko Makkonen - Harjoituspeleissä Pelicansin parhaita pistemiehiä. Pelasi nuoreksi kaveriksi erittäin suurella itseluottamuksella ja on tulevaisuudessa mahdollisuuksia vaikka mihin. Ei vielä tällä kaudella 1- tai 2-kentän miehiä, mutta ehkä jo ensi kaudella. Pelannee 4-kentässä, ehkä kolmosessa, mikäli loukkaantumisia sattuu.

20 Tuomas Santavuori - Tällä hetkellä suurin Lahtelais-lupaus, jolta voi odottaa tulevaisuudessa paljon. En ole nähnyt Santavuorelta vielä yhtään peliä, mutta pelannee ainakin osan kautta 4-kentässä, loput a-junioreissa.

34 Ville Hirvonen - Ilveksestä tullut sentteri, jolle on tarjolla paikka 3- tai 4-kentän sentterinä.

25 Mikko Niinikoski - Viimeiset vuodet Mestiksessä kiekkoillut hyökkääjä, jota odottanee pelipaikka 4-kentässä.

19 Jussi Saarinen - Taitava, mutta pienikokoinen ja tätä kautta liian pehmeä pelaaja, joka saanee pelata jonkin verran 4-ketjussa, mikäli loukkantumisia ilmenee hyökkääjissä.

Yhteenveto hyökkäyksestä: Viime kaudesta selvästi vahvistunut hyökkääjistö tullee olemaan vähintään liigan keskikastissa. Ykköskenttä tulee olemaan tehokas, mutta myös kakkos- ja kolmos-kentät pystyvät kääntämään otteluita Pelicansin eduksi.

Mahdolliset kentät kauden alussa (nämä eivät ole kovin varmat, mutta viimeisessä harjoituspelissä mentiin suurinpiirtein näillä kentällisillä):
Toporowski - Kauppila - Setzinger
Philipp - Reimari

Mäkiaho - Keinänen - Saarinen
Cech - Paappanen

Hannus - Hirvonen - Widing
Pisto - Grönholm

Niinikoski - Makkonen - Julkunen
Heikkinen - Heiskanen


Yhteenveto: - Monet ovat veikanneet Pelicansin viimeiseksi tai ihan hännille, mutta tässä tapauksessa ennakko-veikkaukset taitavat heittää häränpyllyä. Joukkue on vahvistunut selvästi viime kauteen nähden ja varsinkin hyökkäys on kuin eri planeetalta. Itse uskon, että Pelicans taistelee runkosarjassa sijoista 7-10 eli playoff-karsinnan sijoista. Lahden hallissa on ollut viime kausina välillä aika vaisu tunnelma, mutta nyt joukkueen uudistuneen pelityylin kautta tunnelma tulee olemaan parempi. Suurin yksittäinen riskitekijä tällä hetkellä on pelaajien pysyminen jäällä. Toporowski, Mäkiaho, Kauppila ja Setsinger ovat miehiä, jotka saattavat helpostikin menettää malttinsa jäällä. Uskoisin kuitenkin, että valmentaja-Petterit Hirvonen ja Sihvonen saavat pidettyä ukot kurissa.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Ylivoimapeli/alivoimapeli
ViestiLähetetty: 10.09.2003, 19:26 
Status: JäsenLiittynyt: 29.08.2003, 15:12Viestit: 86
Pisteitä: 0
Pistäkääpä arvioita eri joukkueiden erikoistilannepelaamisesta, mikä on nykyään varsin merkittävä osa peliä. Oman arvioni laitan heti kun saan sen valmiiksi...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: JYP kausiennakko
ViestiLähetetty: 13.09.2003, 01:11 
Status: JäsenLiittynyt: 13.09.2003, 01:01Viestit: 474Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 6
Sallinet Huerzo, että teen pari pikku korjausta muuten komeaan analyysiisi..

Huerzo kirjoitti:
35 Tero Leinonen - Hippoksen Hasek.

Toki Leinostakin saa Hippoksen Hasekiksi kutsua, mutta periaatteessa tuo lempinimi kuuluu toiselle Leinoselle, Markolle.

Huerzo kirjoitti:
Kotietu: Viime kaudella JYP keräsi kummajaisena enemmän pisteitä vieraista kuin kotoa.

Ei ihan. Jyp saalisti viime kaudella yhteensä 65 pistettä, joista kotona 33 ja vieraissa 32.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: JYP kausiennakko
ViestiLähetetty: 13.09.2003, 11:20 
Status: JäsenLiittynyt: 25.01.2003, 10:58Viestit: 237Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Shane kirjoitti:
Sallinet Huerzo, että teen pari pikku korjausta muuten komeaan analyysiisi..


Toki. Etenkin tuollaisen hehkutuksen jälkeen...

Shane kirjoitti:
Huerzo kirjoitti:
35 Tero Leinonen - Hippoksen Hasek.

Toki Leinostakin saa Hippoksen Hasekiksi kutsua, mutta periaatteessa tuo lempinimi kuuluu toiselle Leinoselle, Markolle.


Pahoittelut, olisi pitänyt muistaa. Muistini sopukoissa vain majaili ajatus juuri Tero Leinosesta HH:na...olisiko Kari Tyni joskus lipsauttanut lempinimen väärin...?

Shane kirjoitti:
Huerzo kirjoitti:
Kotietu: Viime kaudella JYP keräsi kummajaisena enemmän pisteitä vieraista kuin kotoa.

Ei ihan. Jyp saalisti viime kaudella yhteensä 65 pistettä, joista kotona 33 ja vieraissa 32.


No excuses. Moka. Vetoan lieventävinä asianhaaroina lukutaidottomuuteen ja numerosokeuteen :) .
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Velvet ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye