Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 16.01.2018, 17:58

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Golf US Open 2005
ViestiLähetetty: 14.06.2005, 10:55 
Status: JäsenLiittynyt: 06.03.2003, 15:02Viestit: 1180Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 80
Taas on aika torstaista sunnuntaihin tuon hienon kisan, jota jaksaa jännittää myös moni golfista ei-niin-kiinnostunut henkilö! Laitetaan hieman omia ajatuksia kisasta niin toivottavasti joku muukin innostuu laittamaan ideoitaan.


Kenttä: Tämän vuoden kisa pelataan Pinehurstin kentällä Pohjois-Carolinassa, jossa viimeksi pelattiin vuonna 1999. Silloin voittajaksi selviytyi myöhemmin traagisesti menehtynyt Payne Stewart. Tämän vuoden kenttä on aavistuksen pitempi kuin edelliskerralla (7214 jaardia). Par 3 x 4 kpl, par 4 x 12 kpl ja par 5 x 2 kpl. Helpoin reikä viimeksi nro 5 (par 5), vaikeimmat reiät nro:t 4, 8 ja 16, joten tarkkaillaanpa.

Väylät: Kevät on ollut Carolinassa myöhässä ja testikilpailussa toukokuussa järjestäjät saivat palautetta siitä, että kenttä suosi liikaa pitkälyöntisiä pelaajia, koska roughit olivat vielä mitättömän helpot. Kevään edetessä kentästä on tehty nyt kuitenkin entistäkin vaikeampi kasvattamalla ruohon pituutta roughissa. Tämä suosii nimenomaan tarkkoja fairway-pelaajia, ei niinkään vain palloa mahdollisimman pitkälle lyöviä, vaikka fairwayt eivät erityisen kapeita olekaan.

Kentän ominaisuudet: Par 70 (35+35). Jotain kentän vaikeudesta kertoo se, että viimeksi vain yksi pelaaja, Stewart, pääsi alle parin (tosin olosuhteet olivat osin hankalat) tuloksella -1. Tänäkään vuonna punaisella tuskin liikaa pelaajia nähdään, riippuen tietysti olosuhteista. Väyläbunkkereita löytyy kentältä 52 kpl, joten niitäkin riittää. Greenibunkkereita on tehty 57 kpl ja vesiesteitäkin löytyy 1 kpl (reikä nro 16).

Sää: Moni sanoo, että vaikealla kelillä taitopelaajat nousevat esiin. Kuitenkin hankala ilma lisää myös tuurin ja yllättäjien mahdollisuuksia. Nyt ennustetaan ukkoskuuroja torstaille asti, jonka jälkeen pitäisi sään pysyä tasaisen hyvänä koko loppuviikon. Ukkoskuurojen mahdollisuutta minään päivänä ei voida silti sulkea pois kokonaan.

Uutta: Reikiä 2, 4, 11 ja 14 on hieman pidennetty ja niille on rakennettu uudet tiiauspaikat. Tämä tekee niistä siis mahdollisesti entistä hankalampia.

Ratkaisu: Tämän vuoden kisan ehdoton ratkaisu on nähdäkseni puttipeli, joka tulee korostumaan entisestään. Greenit ovat erittäin liukkaita ja moni pelaaja onkin sanonut, että pienellä voimanlisäyksellä putista tulee aivan erilainen. Kahta samanlaista puttia ei tuolla kentällä kuulemma ole eikä tule! Niinpä hyvän puttipelin omaavat golfarit ovat erityisen vahvoilla Pinehurstissa. Greenit on tehty niin hyvin kommenttien mukaan, että "pallo todellakin menee sinne, mihin se on lyöty" ja "greenit eivät anna mitään anteeksi". Tämän vuoden greenit on tarkoituksella tehty vielä hieman nopeammiksi kuin vuonna 1999, joten puttipeli todellakin korostuu.

Suosikit: Suurnimistä nostan ykköseksi kokeneen Phil Mickelsonin (kerroin 10.5). Miestä on sanottu kaveriksi, jonka hermot eivät kovassa paikassa kestä, mutta hyvät suoritukset viime aikoina saavat minut nostamaan hänet ykkössuosikiksi. Mies on parhaimmillaan maailman paras puttaaja, mutta osaa toki huonona päivänään olla myös maailman paras 10 cm:n päähän reiästä -puttaaja.

Vijay Singh, maailmanlistan ykkönen, olisi muuten ollut mukana omissa peleissäni, mutta mielestäni häntä on pelattu liikaa (kerroin 13) ja esitykset tuollaiseen asemaan ovat olleet turhan tasapaksuja. Loistokkuutta on löytynyt yleensä muualla kuin majoreissa.

Sergio Garcia on mielestäni paras pelivalinta tämän kisan voittajaksi (kerroin 27). Upea suoritus ja sitä kautta voitto viime viikonlopun Booz Allenissa. Mikä tärkeintä, hänen pelinsä parani mahtavasti kisan edetessä (kierrokset 71, 68, 66, 65). Miehen hermot eivät ole majoreissa juuri rautaa olleet, mutta viimeinen esitys kyllä vakuutti niin, että otan hänestä kisan pääpelikohteeni. Mies pystyy pelaamaan kyllä yhtä huonosti kuin Mikko Ilonen, mutta parhaimmillaan mies on maailman terävintä kärkeä. Lisäksi mies on erinomainen lähipelaaja.

Yllättäjät: Nosteessa olevan Luke Donaldin (kerroin 30), joka euroopan kiertueella on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Miestä ei varsinaiseksi yllättäjäksi varmasti voi kutsua, mutta parempaakaan kategoriaa en hänelle keksinyt.

Kokenut Lee Westwood (kerroin 110) tietää mitä menestyminen vaatii ja voi yllättää tällä kertaa; hyvä puttaaja. Parhaimmillaan silloin, kun juuri kukaan ei mieheltä mitään odota (kuten nyt).

Kolmanneksi yllättäjäksi nostan oman suosikkini, Thomas Björnin (kerroin 150). Mies on monesti pelannut kisassa 2-3 erinomaista kierrosta ja ollut aivan kärjen perässä, mutta viimeinen terävyys on aina puuttunut. Josko nyt? Kysymysmerkkinä miehen vihoitellut selkä, mutta silti omaa varmasti kerrointaan paremmat mahdollisuudet menestyä.

Ohipelit: Tiger Woods on oma, varmasti ikuinen ohipelini (kerroin 6.6). Miestä pelataan liian paljon vanhojen meriittien perusteella vaikka jotain väläytyksiä on välillä nähtykin. Miehen hyvän ja huonon päivän ero on niin suuri, että hän pystyy pilaamaan kilpailunsa helposti yhteen huonoon kierrokseen kun hermostuu muutaman kerran omiin lyönteihinsä.

Ernie Els on myös toinen, yllättävämpi valintani ohipeliksi (kerroin 12.5). Mies lähes romahti (viimeiset 9 reikää +5) kummasti viime viikonlopun Booz Allenin viimeisellä kierroksella sijalle 7 taisteltuaan vielä voitosta viimeisen kierroksen puolivälissä. Tuo kyllä jättää niin epävarman kuvan, että miestä kannattaa mielestäni karttaa näissä karkeloissakin. Häntä vastaan pelaamalla voi saada makoisia kertoimia.


Tässä jotain ajatuksia. Laittakaahan muutkin ajatuksia tähän perään! 8)
0

_________________
Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.06.2005, 16:40 
Status: JäsenLiittynyt: 31.01.2004, 16:54Viestit: 61Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 0
Onko kellään tietoa missä päin nettiä olisi muita ennakkokaavailuja tämän vuoden US Openista Jahin ansiokkaan avauksen lisäksi?
Linkkejä ym. kaivattaisiin, kun en oikein tiedä mistä etsiä, eikä Googletus tunnu tuottavan tulosta.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.06.2005, 10:48 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 26.08.2003, 11:29Viestit: 1425Paikkakunta: Esbå
Pisteitä: 1125
Kassa: +17.95 yks. Palautus%: 100.49% Panosten ka: 3.35 yks. Vetoja: 1086
Muutama nopea pelivalinta ja kommentti.

Greenit tulevat olemaan erittäin liukkaat ja puttipeli tulee olemaan merkittävä tekijä. Toinen asia mihin liukkaat greenit vaikuttavat on lähestymiset. Lyhytlyöntiset pelaajat joutuvat kentän pituudesta johtuen lyömään lähestymisensä keskipitkillä tai pitkillä raudoilla, jolloin lähestymiset on vaikea saada pysymään griineillä. Raffit ovat tosiaan, kuten JAH ansiokkaassa analyysissään mainitsi, erittäin syviä, näin ollen olisi myös syytä pysyä väylällä.

Pelaajan pitäisi siis avata suht. pitkälle ja tarkasti ja putata hyvin. Tässä viiden 'suuren' sijoitukset pgan draivien tarkkuustilastossa:

Singh #76
Goosen #81
Els #106
Mickelson #144
Woods #159

Kaikilla näillä pituus riittää, mutta tarkkuudessa Phil ja tiikeri jäävät.

Hallitseva mestari Goosen nousee näillä perusteilla hyväksi valinnaksi, kun mies osoitti viime vuoden openissa hallitsevansa puttaamisen griineillä, jotka olivat jo naurettavan liukkaat viimeisellä kierroksella. Vijayn kohdalla ongelmaksi voi muodostua puttipeli, jossa on ollut usein ongelmia.

Peliin Betfairilta Goosen to win kerroin 24 ja top 5 kerroin 5.4. Näistä siis komissio vähennettävä.

JAHin kanssa samaa mieltä siitä, että Tiikeri on yliarvostettu. Pinehurstin kentällä Mastersissa nähdyt villit avaukset rankaisevat tuntuvammin ja samalla pelillä Woods ei voittoon täällä yllä.

Otetaan peliin pinnaclelta pari hedaria:

Singh vs Woods 2.46
Mickelson vs Woods 2.43

Pidän näitä jokseenkin tasapäisinä pareina, missään tapauksessa en tiikeriä noin suureksi suosikiksi saa.

sekä vielä

Goosen vs Els 2.41

Ernie ei ole saanut peliään sujumaan jenkkien puolella koko kaudella. Tosin viime viikonloppu herätti jo lupauksia ennen viimeistä kierrosta. Pidän silti paria kerroinasettelua tasaisempana.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.06.2005, 11:25 
Status: JäsenLiittynyt: 11.02.2005, 21:42Viestit: 107
Pisteitä: 0
Tiikerin ainainen kysymysmerkki on ollut juuri draivi. Toimiessaan se on vertaansa vailla, mutta huonoina päivinä metsä kutsuu. Avauksen merkitys US openissa on todella valtava juuri sen takia, että greenejä on päästävä lähestymään mahdollisemman läheltä niiden valtavan pullonkorkkimaisuutensa takia. 4 vuotta sitten Tiikeri heitti dravinsa bägiin ja availi raudoilla koko loppu kisan(tosin syynä oli paljolti idioottimainen sopimus Niken kanssa). Luulen Tiikerin olevan ensimmäisenä päivänä evenissä tai jopa hiukan yli ja sijalla 20-40, ja sen jälkeen nousu päiväpäivältä top 5 sijoitukselle. Näin tämän kaverin isot kilpailut ovat viimevuosina menneet. :)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.06.2005, 07:45 
Status: JäsenLiittynyt: 06.03.2003, 15:02Viestit: 1180Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 80
Vaikka tässä ei "virallisesti" saisikaan kai mitään jälkipelejä pelata, niin mielenkiinnon vuoksi seuraan tässä aina pelipäivän jälkeen tasan yhdellä viestillä esille nostamieni pelaajien tilannetta.

Suosikit:

- Mickelson: sijalla 6. tuloksella -1 / kerroin tällä hetkellä 7.4
- Garcia: sijalla 17. tuloksella +1 / kerroin tällä hetkellä 26

Yllättäjät:

- Donald: sijalla 6. tuloksella -1 / kerroin tällä hetkellä 16.5
- Westwood: sijalla 3. tuloksella -2 / kerroin tällä hetkellä 28
- Björn: sijalla 17. tuloksella -1 / kerroin tällä hetkellä 100


Ohipelit:

- Woods: sijalla 10. tuloksella E / kerroin tällä hetkellä 6.8
- Els: sijalla 17. tuloksella +1 / kerroin tällä hetkellä 17.5
- Singh: sijalla 10. tuloksella E / kerroin tällä hetkellä 12


Kaikki noista siis hyvin mukana kahinoissa vielä. Westwood jopa yllättävän hyvä, kerroin ropissut kunnolla alas. Illalla onkin sitten mielenkiintoista, kun pääsee seuraamaan kisoja kaikessa rauhassa Neloselta alkaen klo 23.20! 8)
0

_________________
Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.06.2005, 07:46 
Status: JäsenLiittynyt: 27.06.2003, 11:45Viestit: 411
Pisteitä: 10
www.racingpost.co.uk ...... asiallista juttua golfista ..... päivittyy aina n. 11-12 aikaan ...... tarvitsee maksuttoman rekisteröitymisen .....
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.06.2005, 11:25 
Status: JäsenLiittynyt: 06.03.2003, 15:02Viestit: 1180Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 80
Tarkistetaanpas taas tilannetta toisen kierroksen jälkeen...

Suosikit:

- Mickelson: sijalla 45. tuloksella +6 / kerroin tällä hetkellä 140
- Garcia: sijalla 6. tuloksella E / kerroin tällä hetkellä 12

Yllättäjät:

- Donald: sijalla 17. tuloksella +2 / kerroin tällä hetkellä 30
- Westwood: sijalla 6. tuloksella E / kerroin tällä hetkellä 28
- Björn: sijalla 33. tuloksella +5 / kerroin tällä hetkellä 640

Ohipelit:

- Woods: sijalla 10. tuloksella +1 / kerroin tällä hetkellä 5.8
- Els: sijalla 57. tuloksella +7 / kerroin tällä hetkellä 220
- Singh: sijalla 6. tuloksella E / kerroin tällä hetkellä 7.8


Mickelson romahti eilen melko yllättävästi. Koko kisojen pääpelikohteeni Garcia sen sijaan nousi eilen hienosti eveniin ja omaa edelleen hienot mahdollisuudet. Donald tuntuu kummasti hermoilevan; hänestä tuskin on voittajaksi. Westwoodilla yksittäisiä huonoja lyöntejä paikkaavat muutamat todella upeat lähestymiset; mahdollisuuksia edelleen on. Björn omalla tasollaan harmaassa massassa. Woods todella kesy eilen, putit todella epävarmoja; ihmettelen noin pientä kerrointa. Mielestäni häntä voisi myydä hyvällä omallatunnolla noiden suoritusten jälkeen. Els todellakin jatkoi viime viikonlopun vikalta kierrokselta onnettomia suorituksiaan. Singh hätyyttelee myös kärkeä, mutta veikkaan että hermot eivät pidä ainakaan viimeisenä päivänä.

Kenttä on todellakin ollut odotetun vaikea, paljon pallot vierivät pois greeneiltä jos lyönti ei ole tarpeeksi hyvä. Go Garcia! 8)
0

_________________
Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.06.2005, 12:39 
Status: JäsenLiittynyt: 01.02.2004, 12:46Viestit: 8
Pisteitä: 0
Pelasin paffille "paras kahdesta, 72 reikää" -vedossa Mickelsonin voittamaan Woodsin. Ei tosiaan hyvältä näytä, mutta ajattelin että vielä on pienet mahdollisuudet olemassa. MUTTA peli ei ole enää edes voimassa? voitot ilmeisesti jo maksettu Woodsia pelanneille ja merkki on 1?! Eikös kisa ole vasta puolivälissä ja 36 reikää pelattuna? Ymmärsin että kumpi on korkeammalla lopputuloksissa, eli 72 reiällä kuten tuossa luki. :shock:

EDIT: no niin, nyt korjasivat.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.06.2005, 16:57 
Status: JäsenLiittynyt: 15.09.2003, 15:46Viestit: 495Paikkakunta: Lahti///Malesia...Jne ?
Pisteitä: 8
Pakko heittää tähän hieman kommenttia, kun vihdoin kerkesin. Kahden ekan päivän tilastoja kun katsoo niin yksi nimi nousee ylitse muiden, SINGH. Hän on ollut ylivoimainen greenin lähestymisessä (83%, tiikeri kakkonen 72%), joka minusta on tärkein tilasto ja se kertoo yksiselitteisesti loistavasta pelistä. Avauksetkin kun ovat kunnossa niin luulen puttipelin pakosti paranevan. Singh on ollut tähän mennessä turnauksen huonoin puttaaja, vaikka yleisesti häntä pidetään top5 puttaajana maailmassa. Puttaaminen on muutenkin suuresti tuuripeliä, ainoastaan pidemmän ajan tilasto kertoo totuuden. 33 ja 35 puttia voi muuttua tänään kakkosella alkavaksi, ja todennäköisempää se on kuin yli 30 puttia. Singh hermoista vielä, hänen voittotilastonsa johdossa pelaamisessa on toiseksi korkein maailmassa (ainoastaan tiikeri on parempi) ja viime vuoden lopulla hän hoiti kaikki turnaukset mitä johti yhtä lukuunottamatta. Kaverilla kun on vielä monta Majoria taskussa (sekin taitaa olla aktiivi pelaajista 2/3 korkein määrä) niin hänelle tällaisissa tilanteissa ei ole mitään uutta. Mutta kenttä on avoin ja näköjään melkein kuka vaan voi voittaa. Singh minusta kuitenkin paras ehdokas.

Edit: Taitaa jäädä Singhiltä voitto haaveeksi, Retifin heiniä taitaa olla taas Open. Tänään toimi putti (29), mutta peruspeli oli sitten sekaisin Singhillä. Aivan uskomattomia lähestymisiä oli tänään Goosenilla näin vaikealla kentällä.

Edit2: Arvasin, että varmaan tulee väittelyä Singhistä. Sen voi sanoa, että ainoastaan Mickelson ja Woods ( Woods periatteessa tasoissa) on edellä maailman huipuista 4 viimeisen (tätä vuotta ei mukana) keskiarvoissa ja esim urheilukanavan Tyry mainitsee yleensä 3 nimeä kun puttaamisesta puhutaan (Woods,Mickelson ja Singh).

http://www.pgatour.com/stats/leaders/r/2003/104
http://www.pgatour.com/stats/leaders/r/2001/104

Nuo ei ole huonon puttaajan tilastoja...No mielipide asioista ei voi kiistellä :?
0

_________________
Rahan tuloa ei voi estää, se täytyy vain kestää !

Seuranta , kaikki vihjatut kohteet

Seuranta


Viimeksi muokannut mikko82 päivämäärä 19.06.2005, 14:27, muokattu yhteensä 5 kertaa
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.06.2005, 12:42 
Status: JäsenLiittynyt: 23.03.2005, 16:03Viestit: 157
Pisteitä: 0
Vijaytä ei ole todellakaan pidetty top 5 puttajissa, eikä pidetäkään. Vijay on yleisesti tunnettu melko huonosta (= tasapaksusta) puttipelistään..
0

_________________
www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.06.2005, 14:38 
Status: JäsenLiittynyt: 06.03.2003, 15:02Viestit: 1180Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 80
Nyt meneekin jo aikalailla päin sitä itseään...

Suosikit:

- Mickelson: sijalla 35. tuloksella +8 / kerroin tällä hetkellä 1000
- Garcia: sijalla 15. tuloksella +5 / kerroin tällä hetkellä 140

Yllättäjät:

- Donald: sijalla 21. tuloksella +6 / kerroin tällä hetkellä 330
- Westwood: sijalla 7. tuloksella +3 / kerroin tällä hetkellä 60
- Björn: sijalla 48. tuloksella +10 / kerroin tällä hetkellä 1000

Ohipelit:

- Woods: sijalla 7. tuloksella +3 / kerroin tällä hetkellä 14.5
- Els: sijalla 41. tuloksella +9 / kerroin tällä hetkellä 1000
- Singh: sijalla 11. tuloksella +4 / kerroin tällä hetkellä 50


Oma veikkaukseni on se, että Goosenin hermot eivät kestä ja voittaja löytyy takaa. Sanotaanko vaikka tasaisesti jyrännyt Michael Campbell? :wink:
0

_________________
Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye