Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 22.02.2018, 06:51

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Ampumahiihto 15-18.12.
ViestiLähetetty: 15.12.2005, 10:09 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 19:34Viestit: 3360Paikkakunta: Telakalla
Pisteitä: 216
Kassa: +9.21 yks. Palautus%: 101.49% Panosten ka: 2.18 yks. Vetoja: 285
Valtaosa kertoimista näyttäisi jo muuttuneen, mutta pistänpä kuitenkin...

Sikora - Rostovtsev 1 1.80 (nordic)

Sikoran mielimatka, viime viikolla 10. sija. Rostovtsevkin oli 11., mutta Sikora on selkeästi parempi ampuja ja tällä hetkellä suksikin tuntuu luistavan jopa nopeammin kuin Rostovtsevilla. Ollut edellä kaikissa tämän kauden kisoissa. 60% ei voi olla yläkanttiin tässä, enemmänkin tekisi mieli antaa.

Sikora - Krouglov 2 1.85 (expekt)

Krouglov on ainakin yhtä hyvä ampuja kuin Sikora ja hiihtää normaalisti vielä selvästi kovempaa. Sprintissä suksi ei kulkenut, mutta viestissä hän oli jälleen alkukauden muiden kisojen tapaan erittäin nopea myös ladulla. Kruglov ansaitsee ainakin 55%.

Bachkirov - Bergman 2 2.05 (expekt)

Bachkirov on aloittanut hyvin (42-11-8-35), mutta ei Bergmankaan huono ole ollut (20-13-60-23). Bergman on nopeampi ladulla, mutta Bachkirov vastaavasti tarkempi ampuja. En kyllä silti saa Bergmania tässä altavastaajaksi, joten pienellä mukaan peleihin.

Wolf - Zhang 1 1.50 (unibet)

Wolf on aivan eri luokan ampuja (ero ~7-8%) ja useimmiten vielä selvästi nopeampi ladullakin. Esimerkiksi viime sprintissä hän hiihti puoli minuuttia kovempaa. Mikäli Wolf ei aivan täysi sössi ammuntaa (minkä hän kyllä osaa tehdä), voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Viime kaudella voitot 11-5 Wolfille ja tämän kauden Wolf on aloittanut vielä paljon edellistä paremmin. 70% ei ole liikaa tässä.

Sikora - Tcherezov 2 2.25 (centre)

Sikora on nyt monessa mukana. Tcherezovin kanssa ovat samantasoisia hiihtäjiä (paremmuus ladulla vaihtelee kisasta toiseen, Tcherezovilla enemmän potentiaalia hyvän päivän sattuessa) ja lähes samantasoisia ampujia. Sikoralla pieni (1-2%) etu puolellaan ammunnassa, mutta ei Tcherezoville alle 45% voi missään tapauksessa antaa.

Ammunta:
Gross - Bilanenko 2 1.95 (unibet)

Viime kaudella Bilanenko oli kiertueen tarkin ampuja alkukauden (94% ensimmäisissä 9 kisassa), mutta lopussa ote lipsui ja prosentit tippuivat hieman alle 90. Tämä kausi on lähtenyt liikenteeseen viime vuoden malliin (92%). Gross ei osunut kahdessa ensimmäisessä henkilökohtaisessa mihinkään (6 sakkoa 30 laukauksella), mutta viestissä sitten putosivatkin jo kaikki lippaalta. Alku on kuitenkin ollut sen verran hapuilevaa, että jos mies lähtee jälleen hiihtämään riskirajoilla (kuten ensimmäisissä kisoissa), niin ampumatulos voi olla aika rumaa katsottavaa. 55% Bilanenkolle ei mielestäni ole lainkaan väärin.

Ja sitten naisten puolelle....

Ishmouratova - Denkinger 1 1.70 (expekt)

Nämä naiset ovat melko lailla eri tasoilla tällä hetkellä. Vaikka Denkinger olikin sprintissä 4. yhdellä sakolla, hiihti hän silti hitaammin kuin toiseksi sijoittunut Ishmouratova (0-ammunta). Viestissäkin venäläinen oli nopeampi. Kun tämä yhdistetään siihen faktaan, että ammunta liikkuu eri sfääreissä (viime kaudella 84 vs 78 ja tällä kaudella huimat 95 vs 83), niin paha tässä on Ishmouratovasta alle 60% suosikkia leipoa. Eiköhän todellisuus ole jopa lähempänä 65%, niin varma hän on ollut kaikissa kisoissa tähän saakka.

Zaitseva - Pyleva 1 1.70 (expekt)

Lähes sama homma kuin edellisessä. Tässä vain hieman toisin päin. Eli Zaitsevan suksi liikkuu aivan eri vauhtia kuin Pylevalla. Sprintissä hän hiihti yhden sakon kiinni ja muutenkin meno on ollut sellaista, että yksi sakko enemmän ja hän selviytyy silti erittäin todennäköisesti parin voittajaksi. Kun ammunta on lähes samantasoista (tämän kauden alkukisoissa Zaitseva jopa parempi...), niin ei tässäkään pääse mitenkään alle 60% lukemiin.

Zubrilova - Bogali 1 2.05 (expekt)

Mistäköhän tämä asetelma on revitty. Zubrilova on selvästi (~5%) parempi ampuja eikä hiihtovauhdissa ole merkittävää eroa. Jos tässä on tuijotettu viime viikon henkilökohtaiseen, niin sitten en ihmettele. Siinä Zubrilova kärsi kuitenkin hurjasti startatessaan numerolla 26, kun Bogali oli matkassa numerolla 64. En jaksa uskoa, että Bogali pystyy hiihtämään minuuttia kiinni ja sen vuoksi Zubrilova on mielestäni jopa selvä suosikki (>55%) tässä. Pienen osan panoksesta voi halutessaan jakaa myös kohteeseen Disl - Zubrilova 2 2.30 (unibet).

Ponza - Baverel 1 1.95 (expekt)

Ponza on hieman hakenut ammuntaansa parissa kisassa. Ensimmäisen kisan nolla-ammunta ja molemmat viestialoitukset ilman varapatruunaakaan kertovat kuitenkin, etteivät taidot ole mihinkään kadonneet. Baverel oli viime kaudella yhtä hyvä kuin Ponza (nyt alussa siis hieman parempi), mutta hiihtovauhdissa jää kuitenkin selvästi jälkeen. Tasa-ammunnalla Ponza on lähes varma voittaja ja yhden sakon kiinnihiihtäminenkin on teoriassa mahdollista. 55% Ponzalle.

Bogali - Apel 1 1.83 (lads)

Apel on jonkin verran kovempi hiihtäjä, mutta minuutin kiinnihiihtäminen on silti erittäin epätodennäköistä. Bogali oli jo viime kaudella parempi ampuja ja tämän kauden alku on näyttänyt vielä paremmalta. 55% ylittyy melko helposti.

Olofsson - Wilhelm 2 1.83 (lads)

Parivaljakko on hiihdellyt samaan tahtiin lukuunottamatta yhtä nimeltämainitsematonta kisaa. Vaikka Olofsson voittaisikin tasa-ammunnalla, niin siitä huolimatta Wilhelmin selvä (~5%) etu ammunnassa nostaa hänet parissa nostaa hänet noin 60% suosikiksi.

Wilhelm - Liu 1 1.50 (unibet)

Vaikka Liu oli viime kaudella MC-pisteissä kuudes, niin silti Wilhelm voitti keskinäisistä kohtaamisista n. 70%. Tämän kauden aloitus on sujunut Wilhelmiltä vähintään yhtä hyvin kuin viime vuonna, kun taas Liu on rypenyt erittäin syvällä. Varsinkin ammunta on ollut aivan luokatonta. Wilhelm voittaa tasa-ammunnalla lähes satavarmasti ja kun on lisäksi selvästi parempi ampuja, niin 70% on ennemminkin ala- kuin yläkanttiin.

Beer - Zubrilova 1 2.25 (baw)

Hiihdossa kumpi tahansa voi olla parempi päivästä riippuen. Tällä kaudella on jo nyt nähty niin tasaväkisiä hiihtoja kuin molempien selkeitä voittojakin. Zubrilova ehkä hieman useammin nopeampi ladulla. Ammunnassa ei eroa ole. Zubrilova on ehkä hienoinen suosikki, mutta 45% ylittyy Beerin kohdalla varmasti.
0

_________________
Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.12.2005, 11:27 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 19:34Viestit: 3360Paikkakunta: Telakalla
Pisteitä: 216
Kassa: +9.21 yks. Palautus%: 101.49% Panosten ka: 2.18 yks. Vetoja: 285
Bergman - Sikora 2 2.00 (centre)

Tässä suosikissa ei taas ole päätä eikä häntää. Sikora on selvästi parempi ampuja (~5%) ja on tämän kauden kisoissa liikkunut ladulla aivan yhtä vauhdikkaasti Bergmanin kanssa. 55% Sikoralle kuuluu ainakin tässä antaa.

Kruglov - Tcherezov 1 1.95 (nordic)

Ladulla tasaisia, tänään Tcherezov oli muutaman sekunnin nopeampi mutta aiemmin taas toisinpäin. Riippuu täysin päivän kunnosta. Krouglov on hieman parempi ampuja ja sillä perusteella muutama prosentti hyvää.

Zhang - Dostal 2 2.00 (baw)

Hiihtovauhti hyvin samaa luokkaa, mutta Dostal jonkin verran parempi (<5%) ampuja. Tämän vuoksi Dostal on muutaman prosentin suosikki tässä parissa.

Rösch - Kruglov 2 1.83 (lads)

Tästä voi ottaa vähän lisää Kruglovia. Yhden onnistumisen jälkeen Röschistä ollaan jo leipomassa kiintotähteä ampumahiihtoeliittiin? Kruglov on kuitenkin selvästi (>5%) parempi ampuja. Viime kauden tilastoissa eroa oli peräti 15% Kruglovin eduksi. Hiihtovauhdissa Rösch saattaa olla karvan verran edellä, mutta ei välttämättä. Kruglov on pystynyt myös nopeampiin hiihtoihin. Kyllä tässä 55% rikkoontuu aivan saletisti.

Rozhkov - Ferry 2 2.05 (expekt)

Joko Ferryllä on ammunta loksahtanut kesän aikana kohdilleen tai sitten hänellä on vain ollut satumaista tuuria, mutta viime kauden 79% on vaihtunut 90% ensimmäisten kisojen aikana. Rozhkov on kyllä myös varma ampuja, mutta ero on siinä, että Ferry on hiihtänyt kaikissa kisoissa kovempaa. Tasa-ammunnalla tämä vaikuttaisi olevan Ferryn heiniä, joten en minä ainakaan altavastaajaa hänestä saa mitenkään. Mutu kehottaa kuitenkin olemaan varovainen, joten pistetään pelkästään tasabuukkiarviolla sisään.

Sikora - Tchepikov 1 2.15 (expekt)

Sikoran aliarvostus on suorastaan hämmästyttävää. Mies on tällä hetkellä MC-pisteissä 7. ja esimerkiksi Tchepikovin yläpuolella. Miesten ammunnassa ei ole suurta eroa, Tchepi ampuu ehkä pari prosenttia tarkemmin. Hiihtoladulla hän on kuitenkin puolestaan hävinnyt Sikoralle joka kerta. Ei tästä tasabuukkia huonompaa saa oikein mitenkään väännettyä.

Gross - Tcherezov 2 1.95 (expekt)

Expekt lienee ainoa buukkeri, joka on saanut väännettyä Grossista suosikin tähän pariin. Hiihtovauhti on aika tasaväkistä, mutta Grossilla on kaameita vaikeuksia ammuntansa kanssa. Jotenkin tuntuu, että mies on kesän aikana panostanut hurjasti hiihtovauhtiin ja ammunta laahaa nyt pahasti jälkijunassa. Uskon, että hän kyllä löytää vanhan varmuutensa ennen pitkää, mutta ratsastetaan ohipeleillä niin kauan kuin ongelmat jatkuvat. Tcherezov on siis tämän kauden paremman ammuntansa turvin pieni suosikki.
0

_________________
Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.12.2005, 10:48 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 19:34Viestit: 3360Paikkakunta: Telakalla
Pisteitä: 216
Kassa: +9.21 yks. Palautus%: 101.49% Panosten ka: 2.18 yks. Vetoja: 285
Bergman - Kruglov 2 2.30 (centre)

Hetken aikaa hieraisin silmiäni, kun näin tämän. Yli kymmenen sekuntia Kruglovin takaa lähtevä Poiree on buukkereilla selvä suosikki Bergmania vastaan ja Kruglov sitten tällainen altavastaaja? Kruglov on aivan eri luokan ampuja kuin Bergman (eroa 6-8%). Esimerkiksi viime kauden takaa-ajoissa Kruglovin pummit olivat 2-1-4-2-0-2-1 ja tämän kauden ensimmäisessä 2, keskimäärin siis 1,75 sakkoa. Bergmanin tilasto on 6-0-2-6-2-6 ja 4, keskimäärin 3,71. Ampumisen tuomaa etua Kruglovilla on siis kaikkien tilastojen mukaan keskimäärin 1-2 sakkoa. Ladulle lähdettäessä eroa on 18 sekuntia Bergmanin hyväksi, eli vajaa yksi sakkokierros. Normaalisti Kruglov on vähintään samantasoinen hiihtäjä Bergmanin kanssa, sprintin tuloksissa asiaa sotkee se, että Kruglov oli avaamassa latua numerolla 3. Näistä lähtökohdista katsottuna tämä on mielestäni koko lailla tasabuukki, Kruglov ehkä jopa hienoinen suosikki.

Aidarov - Tchoudov 1 2.30 (centre)

Hieman vastaavanlainen asetelma. Tchoudovilla vajaa 10 sekuntia etumatkaa, mutta takaa tulee selvästi parempi ampuja. Aidarov on aloittanut tämän kauden jopa käsittämättömän tarkasti (90%). Myös Tchoudov on aloittanut hyvin, mutta sekä tämän että viime vuoden prosenteissa on 7-8% ero Aidarovin hyväksi. Aidarov hiihti ensimmäisissä kisoissa kovempaa, mutta tänä viikonloppuna Tchoudov on ollut jonkin verran nopeampi. Eroa ei kuitenkaan pitäisi hirvittävästi syntyä. Pidän Tchoudovia korkeintaan pienenä suosikkina, alle 45% ei tässä voi mitenkään mennä.

Ryzhenkov - Robert 2 1.85 (centre)

90% ampuja vastaan 75% ampuja 4 ammunnan kisassa lähdössä yhtä aikaa ladulle.... Ja tasabuukki? No, tapansa arvioida kullakin. Vielä kun Robertilla kulkee huomenna suksi samaan malliin kuin eilen (yhtä nopea hiihto kuin Ryzhenkovilla), niin aika lailla silmät kiinni pitää Robertin ampua, jos meinaa tämän parin hävitä. Viime kaudella Robertin sakot takaa-ajossa mallia 3-3-2-0-2-5 ja tämän kauden avauksessa 0, keskimäärin 2,1. Ryzhenkovilla 3-4-2-7-4-5, keskiarvo 4,2. Robertille tarjotaan siis parin sakon etumatkaa hiihtoon ja yhdenkin pitäisi tämän kauden esitysten perusteella riittää. Mitä tälle sitten voi antaa? 60% nyt ainakin, 65% ei sekään tunnu vielä pahalta, koska näillä ampumaprosenteilla kalkulaattori sanoo, että Robert voittaa ammunnan n. 90% todennäköisyydellä. Tarkkaa arviota on vaikea antaa, en mä ole tottunut arvioimaan näin epätasaisia pareja...

Ja siltä varalta että Centren kerroin mahdollisesti uppoaa, niin myös lads tarjoilee 1.80 tähän. Heillä on kenties sama lottokone käytössä?

Muistakaa sitten, että näin maukkaat ylikertoimet menevät toki Murphyn lakien mukaisesti ohi lähes aina...

Rösch - Greis 2 1.65 (baw/expekt)

Greis starttaa 12 sekuntia perään, mutta hiihtää Röschiä kovempaa, joten lienee ajanut selän kiinni viimeistään toiselle ampumapaikalle (mikäli ammunnat menevät tasan). Lisäksi Greis on aivan eri luokan ampuja. Viime kauden prosenteilla eroa on yli 10%, mutta tämän kauden vain pari. Röschin varmuus ei silti ole missään nimessä lähelläkään Greisia. Mielestäni Greis kyllä vie tämän kaksi kertaa kolmesta.

Ja yksi vielä, joka on vain pelattavan rajoilla, mutta tasapainottaa hyvin jo tehtyjä vetoja...

Rösch - Kruglov 1 1.72 (unibet)

Rösch hiihtää ehkä himpun verran kovempaa ja kun lähdössä etua on 40 sekuntia niin voidaan laskea, että hänellä on varaa ottaa kaksi sakkoa enemmän kuin Kruglov. Vaikka miesten ampumaprosenteissa onkin suuri ero (erityisesti viimevuotisissa), niin Röschkin on kuitenkin aivan kohtuullinen ampuja. Kyllä tässä 60% tietämillä liikutaan ja kuten sanottua, veto sopii hyvin jo tehtyjen kaveriksi.
0

_________________
Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.12.2005, 12:43 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 19:34Viestit: 3360Paikkakunta: Telakalla
Pisteitä: 216
Kassa: +9.21 yks. Palautus%: 101.49% Panosten ka: 2.18 yks. Vetoja: 285
Efremova - Zaitseva 2 1.85 (baw)

Zaitsevalla takamatkaa reilut 40 sekuntia. Kauden muihin kisoihin peilaten Efremovan pitäisi jäädä ainakin sen verran puhtaassa hiihtovauhdissa. Zaitseva on lisäksi selvästi tarkempi ampuja (~8%), joten aika vaikea on ymmärtää miten bawin pojat ovat saaneet Efremovan suosikiksi. Oma arvioni Zaitsevalle on lähempänä 60% kuin 55%.

Ponza - Holubcova 1 1.72 (centre)

Jälleen täysin käsittämätön kohde. Miten nämä kaksi on voitu edes asettaa vastakkain? Lähdössä Ponzalla etua 17 sekuntia, hän on lähes järjestään ollut tällä kaudella nopeampi hiihtäjä ja vaikka ammunta ei olekaan viime kauden tasolla niin silti se on parempaa kuin Holubcovalla. Eli Ponza vie tämän nimiinsä rutiinisuorituksella, teki tsekki lähes mitä tahansa. Onkohan tässä käynyt virhe ja vastustajan pitäisi olla toinen tsekki, Vejnarova. No, niin tai näin. Minä kiitän ja kumarran ja väitän, että arvio tässä on lähempänä 70% ellei jopa ylikin...

Apel - Nazarova 2 2.10 (lads)

Nazarovalla 5 sekuntia etumatkaa. Ammunnassa täysin tasavahva parivaljakko, eroa ei saa tekemälläkään. Apel useimmiten hieman nopeampi ladulla, tämän päivän hiihto oli kuitenkin erittäin hidas (kuten muillakin saksalaisilla). Se saattoi johtua kalustosta, mutta normaalistikaan eroa ei tällä matkalla paljoa Apelin hyväksi synny. Täydellinen coinflip joka tapauksessa, voi kääntyä kummin päin tahansa.

Gros - Gwizdon 1 1.83 (lads)

Grosilla 15 sekuntia etumatkaa. Lisäksi hän on hiihdellyt erittäin vauhdikkaasti, hieman kovempaa kuin Gwizdon. Näin ollen hänellä on varaa ottaa yksi sakko enemmän kuin Gwizdonilla ja silti voitto on erittäin todennäköinen. Ammunnassa pari on tasaisen huono, joten tuo yhden sakon etumatka nostaa väkisinkin Grosin yli 55% suosikiksi.

Zaitseva - Pyleva 2 2.30 (nordic)

Pylevan hiihtovauhti alkaa vähitellen palaamaan kilpailukykyiselle tasolle. Kyllä Zaitseva edelleenkin hiihtää nopeammin, mutta lähdössäkin takamatkaa on 13 sekuntia. Ammunnassa Pyleva ei ole ainakaan huonompi, joten minä saan Zaitsevasta tässä ainoastaan minimaalisen suosikin. Zaitsevan ammunta on lisäksi tällä viikolla ollut aika heikkoa, joten 47-48% uskallan ainakin luvata Pylevalle.

Denkinger - Akhatova 2 1.62 (centre)

En tiedä mitä pillereitä Akhatova on vedellyt kesän aikana, mutta ainakin tänään hiihtovauhti oli aivan eri planeetalta kuin aiemmin. Denkingerin meno taas oli erittäin tuskaista, mutta edelleenkin epäilen että saksalaisten voitelu epäonnistui pahemman kerran. Tuskaisuudesta kertoo se, että Akhatova hiihti kaksi sakkokierrosta enemmän lähes samassa ajassa. Uskon ja luotan, että Akhatova lopettaa riskirajoilla hiihtämisen ja keskittyy huomenna taas siihen minkä osaa eli ammuntaan. Ero Denkingeriin on ammunnassa kuitenkin lähes 10% joten heikompikin hiihto pitäisi riittää voittoon. Vajaa 65%, mutta tavallista pienemmällä panoksella sisään, koska mutu sanoo, että voimasuhteet ladulla voivat huomenna olla aivan toisenlaiset kuin tänään. Parhaimmillaan Denkinger on kuitenkin erinomainen hiihtäjä.

Baverel - Filipova 1 1.85 (nordic)

Filipovalla etua 9 sekuntia + hiihtää ehkä jonkun sekunnin kovempaa, mutta Baverel on selkeästi parempi ampuja (~7-8%). 55% Baverelille on aivan minimi.
0

_________________
Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye