Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 18.12.2017, 23:29

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pyöräilyn MM-kisat 23.-28.9. Varese
ViestiLähetetty: 24.09.2008, 20:17 
Status: JäsenLiittynyt: 02.09.2005, 17:40Viestit: 31Paikkakunta: Espoo
Pisteitä: 3
Täytyypä yrittää jotain kirjoitella pyöräilyn MM-kisojen tiimoilta.

Huomenna torstaina vuorossa miesten aika-ajo eli tempo. Reitti on 43,7km pitkä ja kohtuullisen vaihteleva. Alkuosa on laskuvoittoinen, keskiosassa on parikymppiä hyvinkin tasaista. Ratkaisevin osuus lienee viimeisen 13km nousuvoittoinen osuus, jonka alussa ainoa hieman jyrkempi töytäre jyrkimmän kohdan ollessa ihan kohtuullinen 6%.

Pääosin reitti suosii aika-ajon erikoismiehiä, jotka ovat parhaimmillaan nopeilla tasaisilla osuuksilla. Lopun nousuosuudella mäennousukyvystä on kuitenkin jonkin verran hyötyä.

Olympiavoittaja Fabien Cancellara on jo päättänyt rankan kautensa, joten viime vuosien ykkösmiehen poissaolo avaa muille tietä maailmanmestarin perinteiseen sateenkaaripaitaan. Reitti Varesessa on olympialaisia tasaisempi, mutta samoja nimiä lienee kärkipäässä MM-kisoissakin.
Koodi:
1 Fabian Cancellara (Switzerland)    1.02.11.43 (45.350 km/h)
2 Gustav Erik Larsson (Sweden)          0.33.36
3 Levi Leipheimer (United States)       1.09.68
4 Alberto Contador (Spain)              1.18.08
5 Cadel Evans (Australia)               1.23.54
6 Samuel Sánchez (Spain)                2.25.81
7 Svein Tuft (Canada)                   2.28.01
8 Michael Rogers (Australia)            2.35.42
9 Stef Clement (Netherlands)            2.47.99
10 Robert Gesink (Netherlands)          2.51.45


Selkeä ykkössuosikki huomenna papereissani on olympialaisten pronssimies USA:n Levi Leipheimer. Hän voitti Espanjan ympäriajon molemmat aika-ajot ja vakuutti viime lauantaina tempossa, jonka reitti oli alkuosaltaan tasainen loppuosan ollessa melko jyrkkää nousua. Leipheimer oli tuolloin nopein myös tasaisella alkuosalla, ja ajo näytti kokonaisuudessaan todella vahvalta. Muutamassa päivässä kunnossa tuskin on tapahtunut muutosta, varsinkin kun MM-tempo on varmasti yksi kauden päätavoitteista Leipheimerille.

Leipheimerin takana tulee tasaisen oloinen haastajien ryhmä, josta kuitenkin pari nimeä nousee itselle esiin.

Olympialaisissa yllätyshopeaa napnnut Gustav Erik Larssonille reitti on varmasti tuttu, koska ruotsalainen asuu vain 10km:n päässä Varesesta. Nähtäväksi jää, onko ruotsalainen murtautunut lopullisesti absoluuttiselle huipulle aika-ajoissa, olympialaisia ennen suuret menestykset puuttuivat. Lisäkysymysmerkkinä Larssonin osalta on viime viikkoinen vatsasairaus, joka tuskin on ainakaan parantanut virettä.

Australian Michael Rogers on nousukunnossa kärsittyään pitkään Epstein Barr - viruksesta. Kilpailut ovat sujuneet olympialaisten jälkeen hyvin ja mies itse on positiivisella mielellä. Reittikin sopinee hänelle hyvin ja kolminkertainen tempon maailmanmestari onkin mielestäni Leipheimerin ykköshaastaja.

Iso-Britannian David Millar on myöskin hakenut kuntopiikkiä MM-kisoja varten. Hän jätti huonosti sujuneen Tourin jälkeen olympialaiset väliin ja uskoo kunnon olevan nyt kohdallaan. Millarkin on MM:n voittanut vuonna 2003, mutta hänet diskattiin jälkikäteen hänen myönnettyään käyttäneensä EPO:a. Kilpailukiellon jälkeen samanlaista menestystä ei ole vielä tullut, enkä nytkään usko eväiden riittävän voittoon asti.

Ranskan Sylvain Chavanel oli Espanjassa ensimmäisessä tempossa Leipheimerin jälkeen toinen, eikä ollut lauantaina enää kisassa mukana. Yritteliäs ranskalainen on tehnyt tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa huipulle ja saattaa hätistellä mitalisijoja, vaikkei olekaan tunnettu aika-ajon erikoismiehenä. Toisaalta MM-kisat suosivat enemmän tempospesialisteja kuin ympäriajojen etappeina ajettavat tempot, koska ympäriajoissa kestävyystekijät korostuvat jatkuvan rasituksen myötä.

Varsinaisista tempotykeistä mahdollisuuksia jopa voittoon on mielestäni ainakin Saksan suhteellisen tutemattomalla Tony Martinilla, joka voitti vastikään selkeästi Saksan ympäriajon päättäneen tasamaalla ajetun aika-ajon (lyöden mm. Larssonin selvästi).

Espanjan Jose Iván Gutiérrez, Saksan Bert Grabsch sekä USA:n David Zabriskie taistelevat onnistuessaan mitalista, mutta voitto olisi yllätys.

Suomen ykkösmies on vuosi sitten hienosti ajanut Matti Helminen. Vaikka sääolosuhteet suosivat jälkipään lähtijöitä taisteli Helminen itsensä alkupään numerolla 16.:ksi. Mainittakoon, että Pekingissä siis olympiahopeaa ottanut Larsson oli 15. vain 1,5s. nopeampana.

Arviot:
Leipheimer 45%
Rogers 14%
Martin 12%
Millar 5%
Larsson 5%
Gutiérrez 4%
Chavanel 3%
Grabsch 2%
Helminen 0,1275% 8--)
muut (Zabriskie, Honchar, Clement, Pinotti, Devolder, jne.) 10%

Lähtölistaa ei - käsittämätöntä kyllä - löydy vielä mistään. Viimeisillä lähtijöillä on aika-ajossa selkeä etu, koska muiden väliajat ovat käytettävissä matkan edetessä. Joka tapauksessa suosikit on aiemman menstyksen perusteella sijoitettu lähtölistan loppuun.

Peliä sain Leipheimeriin, jonka voitosta yleisesti tarjolla 2,5:n kerroin ja Rogersiin, josta saa esim. Bwiniltä 10. Betfairiltä kuitenkin saa yleensä parhaat pyöräilykertoimet.

Head-to-head - vedoista osui silmään ainakin Pinnaclen Gutiérrez 2.15 - Rogers 1.80.

edit: korjattu asiavirhe Zabriskiesta
0

_________________
"Everybody needs money. That's why they call it money." -Mickey Bergman (Danny DeVito) in Heist
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.09.2008, 15:56 
Status: JäsenLiittynyt: 02.09.2005, 17:40Viestit: 31Paikkakunta: Espoo
Pisteitä: 3
Tuli edelleen yliarvostettua etappikisojen aika-ajotuloksia.

Tuoreet miehet veivät kärkisijat ja Grabsch otti voiton. Vielä pari viikkoa sitten Saksan ympäriajossa Martin oli 34s. nopeampi, mutta kokeneempi Grabsch onnistui nyt paremmin. Vaikeaa sanoa, mikä merkitys oli sillä että Martin kaatui eilen viimeistelyssä ja joutui tänään ajamaan lainapyörällä.

Onneksi head-to-head - vedot paikkasivat Leipheimer-tappioita.

Sunnuntain yhteislähtökisaan joutuu näillä näkymin painamaan Paolo Bettiniä, mutta täytyy tutkailla kisaa vielä tarkemmin.
0

_________________
"Everybody needs money. That's why they call it money." -Mickey Bergman (Danny DeVito) in Heist
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 28.09.2008, 09:54 
Status: JäsenLiittynyt: 02.09.2005, 17:40Viestit: 31Paikkakunta: Espoo
Pisteitä: 3
Maantiekisan reitti edellyttää voittajalta kirikykyä. Lopun 3,5km:n tasaisella osuudella kärkijoukon väliset sijoitukset ratkaistaa erittäin todennäköisesti loppukirissä.

MM-kisojen erikoispiirre on joukkueiden suuret tasoerot. Esim. Espanjalla ja Italialla on heittää kisaan joukkueellinen maailman huippuja, joista osa on apumiehen roolissa. (Kuten esim. tämän hetken ykköspyöräilijä Alberto Contasor, jonka huippuominaisuudet eivät ole parhaimmillaan tällaisessa kisassa. Espnjan valmentajan mukaan COntador onkin ensisijaisesti kolminkertaisen mestarin Oscar Freiren apuri. Espanjan kakkoskapteenina kisaan lähtee Alejandro Valverde, joka olisi Espanjan ja Italian joukkuetta lukuunottamatta muissa joukkueissa itseoikeutettu ykkösmies. Kolmas espanjalainen, joka kuuluu suosikkien joukkoon on olympiavoittaja Samuel Snanchez. Olympialaisten mäkisempi reitti sopi kuitenkin paremmin hänelle kuin Varesen vastaava.

Italian joukkuen on selkeämmin rakennettu yhden tähden ympärille. Kaksi aikaisempaa mestaruutta voittanut Paolo Bettini himoitsee varmasti kotikisoissa historiallista kolmatta peräkkäistä voittoa. Olympiahopeamies Davide Rebellin sopii on usein kärkikamppailussa, mutta voittaa harvoin. Tasainen loppu ei paranna Rebellinin mahdollisuuksia. Alessandro Ballan saattaa yrittää lopussa omaa ratkaisuaan, mutta hänen kirinsä ei ole aivan huippuluokkaa.

Belgialaisista parhaat mahdollisuudet ovat Tom Boonenilla, mutta hänelle reitti saattaa olla hivenen liian mäkinen. Kärkiryhmässä lopussa päästessään Boonen olisi vaarallinen, kunto on Espanjan ympäriajon perusteella melko hyvä.

Saksalaisita Stefan Schumacher ja Gerlad Ciolek omaavat parhaat mahdollisuudet. Schumcaher kunto ei vain näyttäisi olevan paras mahdollinen, ja nuorelle Ciolekille nousut saattavat olla vielä liian kovia.

Itse pidän Bettiniä selkeänä suosikkina. Kotikisat, sopiva reitti, miehen ympärille rakennettu huippujoukkue, Espanjan ympäriajossa osoitettu huippukunnon löytyminen sekä näyttöhalut jatkosopimuksen Quick Step-joukkueen kanssa kaatuminen kovaan palkkapyyntöön tukevat kaikki mahdollisuuksia.

Freirellekin reitti on melko sopiva, mutta en ole oikein vakuuttunut siitä, että mies olisi parhaassa kunnossaan näissä kisoissa. Valverde onkin nähdäkseni pahempi uhka Bettinille. Uskon, että näillä molemmilla tulee olemaan vaikeuksia Bettinin kanssa kirissä, jos samassa porukassa loppusuoralle tulevat.

Musta hevonen voisi olla Irlannin huippukuntoa Espanjassa osoittanut Nicholas Roche, jolle reitti voisi sopia.

Arviot:
Italialainen voittaa: 45%
-Bettini 39%
-Ballan 3%
-Rebellin 2%
-muut 1%

Espanjalaiset: 30%
-Valverde 15%
-Freire 12%
-S.Sanchez 2%
-muut 1%

muut maat:
Boonen 8%
Schumacher 2%
Ciolek 2%
Kolobnev 2%
muut yhteensä 11%

Pelit Bettiniin, josta saa vieläkin n. 4:n kertoimia, vaikka ovat laskeneet. Myös Valverdeen sain peliä - ainakin 7,5 vielä tarjolla useassa paikassa.
0

_________________
"Everybody needs money. That's why they call it money." -Mickey Bergman (Danny DeVito) in Heist
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye