Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 18.02.2018, 10:23

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Neste Rally Finland
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 14:53 
Status: JäsenLiittynyt: 23.07.2003, 18:21Viestit: 563Paikkakunta: Helsingin mlk
Pisteitä: 54
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: 100.00% Panosten ka: 10.00 yks. Vetoja: 1
Pikaisia hajatelmia tämänvuotisesta jyskälästä.

Ykkössuosikki voittajaksi on Peugeot'n Marcus Grönholm, vaikkei saa vieläkään kilpailukäyttöön viisiportaista vaihdelaatikkoa. Neljällä vaihteella ajettaessa Peugeot häviää huippunopeuksissa, ja sitähän Neste Rally on täynnä! Voitontahto Grönholmilla on kuitenkin Solbergin ja Märtinin kanssa kovin, ja onhan Bosse todistanut olevansa edelleen nopea. Tallikaveri Rovanperä on ollut tasainen tälläkin kaudella. Uudessa-Seelannissa hänellä oli unelmalähtöpaikka, ja hän johti kisaa perjantaina. Myös Jyväskylässä lähtöpaikka suosii Rovista, mutta kolmipäiväisessä kilpailussa hänen vauhtinsa ei enää näin nopeassa kilpailussa riitä voittoon.

Grönholmin kovimmat haastajat ovat Subarun Petter Solberg ja Fordin ykköstykki Markko Märtin, joka ajoi edellisessä kisassa rajusti ulos, ja hänen osallistumisensa Neste Rallyyn oli vaakalaudalla. Hän on kuitenkin saanut lääkäreiltä luvan ajaa, ja se tarkoittaa sitä, että hänen näössään ei voi olla enää suurempia virheitä. Märtin on puhunut julkisuudessa, että hänen näkönsä ei ole vieläkään täydessä kunnossa ulosajon jälkeen, mutta tämä on vain vastustajien psyykkausta. Märtin on vaatimaton kaveri, joka on parhaimmillaan kun pääsee iskemään altavastaajan asemasta.
Solberg on pistejohtajan Loebin päävastustaja MM-taistelussa, ja hänen on pakko voittaa kilpailuja haaveillakseen vielä mestaruudesta. Solberg häviää vauhdissa Grönholmille, mutta Bossella on erittäin riskialtis auto, sekä hänen ajotyylinsä on enemmän kuin kyseenalainen! Jos Grönholm ei tätä kisaa voita, on erittäin todennäköistä että hän keskeyttää. Veikkaukselta saa voittajavedossa Grönholmin voitosta ja "muu sijasta" molemmista yli kahden kertoimen, kannattaa pohtia!

Sarjajohtaja Loeb on pieni kysymysmerkki. Jos hän johtaisi sarjaa vain muutamalla pisteellä, olisi ranskalainen myös Suomessa yksi suurimmista voittajasuosikeista! Hän on kehittynyt soralla ajamisessa huimin harppauksin, ja on ollut tällä kaudella ylivoimaisesti sarjan paras ja luotettavin kuljettaja. Miettikää Loebin ylivoimaa, jos hän olisi ajanut hieman iisimmin Meksikossa, josta olisi tullut varmat kymmenen pistettä plakkariin. Silloin Loeb keskeytti yliyrittämisen takia johtopaikalta, ja samaan ei ole enää varaa. Loebilla on niin tukeva pistejohto, että hänen ei tarvitse ajaa aivan limitillä, vaan todennäköisesti Loeb kyttäilee palkintopallisijoja, ja pyrkii pitämään MM-johtonsa turvallisena.

Potentiaalisin yllättäjä on Fordin tehdasautolla merkkipisteistä ajava Janne Tuohino. Hänellä on perjantaille vieläpä loistava lähtöpaikka, joten nyt Tuohinolla on loistava sauma hankkia ensikaudeksi tallipaikka. Vauhti hänellä riittää kirkkaasti kuuden kärkeen, ja pienellä onnella hän on palkintopallilla. Samanlaisessa tilanteessa muuan Tommi Mäkinen tasan 10 vuotta sitten tuli ja pesi kaikki Fordin tehdasautollaan, ja teki seuraavalle kaudelle sopimuksen Mitsubishin kanssa, ja loppu onkin historiaa.

Hahmotelmia voittajasta:

Grönholm ~35%
Solberg ~20%
Märtin ~20%

Tuohino väh. 5%

Nordicilta sai eilen vielä Tuohinon voitosta järjettömän kertoimen 50,00, mutta se laski jo kahteenkymmeneen. Märtinistä saa yli viiden kertoimen, joka mielestäni kannattaa poimia. Lisäksi Nordicbet tarjoaa "mielenkiintoisen" hedarin Gardemeister-Schwarz. Molemmilla alla on samanlainen Skodan tehdasauto. Gardemeisterilla on vielä iän ja kokemuksensa ansiosta mahdollisuuksia rakentaa hyvä ura MM-sarjassa, mutta saksalainen Schwarz onkin sitten aivan toisesta ääripäästä. Hän on ollut mukana iät ja ajat saavuttamatta oikeastaan mitään. Paremmin hän pärjää kestopäällysteellä kuin soralla. Jos ajamalla Gardemeister kotimaassaan häviää yli 40-vuotiaalle saksalaiseläkeläiselle, niin hänen uransa on kyllä mennyttä. Schwarz pystyy voittamaan Garden yksittäisellä, maks. 10km pitkällä pätkällä, mutta pitkässä juoksussa hän häviää kyllä suomalaiselle tallikaverilleen "satanolla"! Koska Gardemeister menee lujempaa, on hänellä myös Schwarzia suurempi riski keskeyttää tai saada isompi haaveri. Ei Schwarzkaan ole mikään luotettava kuljettaja, vaan hänet luokittelen samaan kategoriaan vatasten, mcraen ja wilsonien "tohelokuskeihin". Summa summaarum, ei tässä voi mitenkään antaa alle 70% Gardemeisterille, 80% on mielestäni lähempänä! Ja kerrointa itse sain 1,65, ja panosta laitoin "riittävästi" :wink:
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 15:05 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 20:20Viestit: 33
Pisteitä: 0
Paitsi että taitaa olla parempi kuin Veikkauksen "muu" se Nordicin Grönholmille "No" palkintopallisijasta kertoimella 2,50. Isompi kerroin ja kelpaa myös sijat 4-8 (vaikka niiden todennäköisyys onkin melko pieni mutta kun ne saa ilmaiseksi mukaan niin)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 15:22 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 17:21Viestit: 664
Pisteitä: 56
Kassa: +4.14 yks. Palautus%: 103.89% Panosten ka: 1.27 yks. Vetoja: 84
Expektiltä saa:

Märtinistä 7,5

Gardemeister-Schwartz 1,7


Kiitokset vaan Portillolle hyvästä ennakosta, odottelinkin rallimiesten heräämistä, kun täällä jo ralliautot pörräilee nurkissa. Loebin suhteen on näkemyseroja, kun Unibet tarjoilee 7,5 Nordicin tyytyessä tarjoamaan 4,8. Itse kallistun kyllä Unibetin kannalle siinä, että ranskalainen ei täällä juhlisi.
0

_________________
"Katsokaa tätä meteliä"
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 15:45 
Status: JäsenLiittynyt: 23.01.2004, 20:20Viestit: 33
Pisteitä: 0
Mitään lisätietoja Pykälistöstä ja Lindholmista. PAF kun tarjoaa näistä vain 13 ja 17 kertoimet. Onko mitään mahdollisuuksia? Näistä kun varmaan jostain voisi saada 50-100 kertoimia.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Neste Rally Finland
ViestiLähetetty: 05.08.2004, 18:48 
Status: JäsenLiittynyt: 14.09.2003, 11:49Viestit: 103
Pisteitä: 9
Joo, totuttuun tapaan hyvää tarinaa Portillolta jälleen kerran. Parissa kohdassa olen kuitenkin eri mieltä:

Portillo kirjoitti:
Neljällä vaihteella ajettaessa Peugeot häviää huippunopeuksissa, ja sitähän Neste Rally on täynnä!


Vaikka Jyskä onkin keskinopeudeltaan sarjan nopein ralli, niin ei Bosse sielläkään rajoitinta saa röpöttämään kuin ihan muutamassa kohdassa ja siitä aiheutuva aikatappio on hyvin marginaalista. Huomattavasti suurempi murhe on se, kun on vuosikausia tottunut vetämään tietyn kurvin esmes kolmosella ja nyt sitten joudut arpomaan kakkosen ja kolmosen välillä ja ajotuntuma kärsii. No onneksi boksiin on saanut totutella jo puolen kauden ajan.

Lainaa:
Loebilla on niin tukeva pistejohto, että hänen ei tarvitse ajaa aivan limitillä, vaan todennäköisesti Loeb kyttäilee palkintopallisijoja, ja pyrkii pitämään MM-johtonsa turvallisena.

Juurikin näin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vielä viime vuonna Loeb ei tainnut yhdelläkään pätkällä olla edes kolmen sakissa ja esim tallikaveri Sainz pesi hänet muistaakseni kahta vaille jokaisella sorapätkällä. Niin paljoa Loebin soravauhti ei ole voinut vuodessa parantua, että hän Suomessa vielä ihan kärkivauhtia menisi. Varmat pisteet kotiin.

Lainaa:
Summa summaarum, ei tässä voi mitenkään antaa alle 70% Gardemeisterille, 80% on mielestäni lähempänä! Ja kerrointa itse sain 1,65, ja panosta laitoin "riittävästi" :wink:


PAFilta sai 1.85 vielä hetki sitten. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että kummankin herran keskeytys-% WRC-autoilla on likimain 50% ja esmes Playit on arvioinut kummankin kohdalla keskeytyksen hieman maaliintuloa todennäköisemmäksi. Jos oletetaan kummankin keskeytystn:ksi varovasti 40%, ei jakkaramainoksen voittotn tässä olisi kuin n. 68% vaikka hän voittaisi Schwarzin aina molempien tullessa maaliin. Itse saan Gardelle vähän alle 60%, mutta saahan silläkin jo pelata ihan riittävästi.

Ja loppuun vielä varsinainen löytö PAFilta:
Lindholm > Pykälistö 2.10

Basti ajaa täysverisellä tehdas-Pösöllä, jota on testannut varmaan enemmän kuin kukaan muu ja muutenkin Pösö on tuttu jo vuosien ajalta. Pykälistö puolestaan pääsi WRC-Sitikan pukille ensi kertaa eläissään kuukausi sitten. Autokaan ei ole tehdaspeli, mutta lähellä sitä, joskin viimevuotisella moottoriversiolla. WRC-autoilla Bastin maaliintulo-% on MM-ralleissa yli 80%, Pykälistöllä alle 40%, toki kalustossa on ollut eroa paljonkin. Viime vuonna kaverit ajoivat samanlaisilla Pösöillä suunnilleen tasatahtia peräkkäisille sijoille, mutta Pykälistön murheiden takia eroa tuli pari minuuttia Bastin hyväksi. Sitä ennen Pykälistöllä oli kuudesta Jyskälästä viisi keskytystä, Basti taas on ollut jo viidesti peräkkäin 8 sakissa. Basti joutuu/pääsee 5-lovisen laatikon koekaniiniksi, mikä nostanee jonkin verran keskeytystodennäköisyyttä, mutta siitä huolimatta Bastin tulisi olla varsin selvä suosikki tässä parissa.


[/quote]
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: alibumaye, E.Clipperton ja 7 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye