Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 24.02.2018, 04:57

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAlue on lukittu Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Foorumin käyttöohjeet
ViestiLähetetty: 04.01.2011, 18:22 
Avatar
Status: ModeraattoriLiittynyt: 19.02.2004, 11:15Viestit: 1669Paikkakunta: homeless
Pisteitä: 758
Foorumin käyttöohjeet

Alla tiivistettynä foorumin käyttöohjeet. Omia asetuksia voi muuttaa Omat asetukset -valikosta. Tärkeimpiä asetuksia ovat kielen ja ulkoasun valinta.

Kieli

Aikaisemmin foorumin oletuskielenä oli englanti, mutta myös suomenkielinen käyttöliittymä on saatavilla. Kielen voi vaihtaa suomeksi täältä kohdasta My Language ja painamalla alareunan "submit"-nappulaa.


Päivämäärä ja kellonaika

Samalla sivulla kohdassa "Ajan näyttö" voi vaihtaa foorumin viesteissä näkyvää ajan ilmaisumuotoa. Valitse listasta valmis asetus tai muotoile se itse valitsemalla "mukautettu". Foorumin oletusaikamuoto on "d.m.Y, H:i", jolloin ajat tulostuvat muodossa "04.01.2011, 12:34". Muita kirjaimia, joita aikamuodossa voi käyttää ovat mm.:
- "l" (pieni L) tulostaa viikonpäivän.
- "D" tulostaa viikonpäivän lyhennettynä.
- "W" tulostaa viikon numeron.
- "F" tulostaa kuukauden kirjaimina, "M" tulostaa kuukauden kirjaimina lyhennetyssä muodossa.
- "s" tulostaa sekunnit.


Vihamieslista

Jos ei halua nähdä tietyn käyttäjän viestejä, käyttäjän voi lisätä vihamieslistalle.


Moderaattoreille raportoiminen

Jokaisesta foorumin viestistä löytyy pieni kuvake, jossa on huutomerkki (esim. Kuva). Kuvaketta klikkaamalla saa kätevästi raportoitua viestistä moderaattoreille.


Quoten käytöstä

Oikeaoppinen quoten eli lainausten käyttö selkeyttää huomattavasti viestien lukemista. Aina kun lainataan tekstiä, se kannattaa laittaa quote-tagien väliin, että lukija selvästi huomaa, mikä osa tekstistä on lainattua ja mikä kirjoittajan omaa tuotantoa. Oma teksti kirjoitetaan quote-tagien ulkopuolelle.

Viestin kirjoituskentässä quotea käytetään alla olevan kuvan mukaisesti:
Kuva

Nimimerkin kirjoittaminen ei ole välttämätöntä:
Kuva

Hakasulkeet saa kirjoitettua ainakin Windows-koneissa painamalla Alt Gr + 8 ja Alt Gr + 9. Sulkutagin takakeno saadaan painamalla Shift + 7.

Quote-tageja tarvitsee harvemmin itse kirjoittaa, koska ne tulevat lainattuun tekstiin automaattisesti painettaessa "lainaa" -linkkiä.


Foorumin seuraaminen

Kätevintä on lukea edellisvierailun jälkeen tulleet uudet viestit Näytä uudet viestit -linkistä. Linkki löytyy sivun ylälaidasta oikealta tai vasemmalta riippuen käytetystä ulkoasuteemasta.

Kaikissa listoissa näkyvä oranssi ikoni, joka on joko Kuva tai Kuva, vie lukijan siihen kohtaan viestiketjua, jossa on ensimmäinen uusi viesti.

Nopein tapa lukea uudet viestit on siis klikata Näytä uudet viestit -linkkiä ja listasta klikkailla Kuva -kuvakkeita.


HTML

Viestiin voi kirjoittaa html-taulukoita. Mitään muita html-tageja ei voi käyttää. Sallitut attribuutit table, th, tr ja td -tageissa ovat:

align
valign
border
width
cellpadding
cellspacing
colspan
rowspan
style

Sallitut inline-tyylit ovat:

width
height
color (muodossa #ffffff)
text-align
background-color (muodossa #ffffff)
font-weight
border-collapse
padding
padding-top
padding-right
padding-bottom
padding-left
border (muodossa 1px solid #ffffff)
border-top (muodossa 1px solid #ffffff)
border-right (muodossa 1px solid #ffffff)
border-bottom (muodossa 1px solid #ffffff)
border-left (muodossa 1px solid #ffffff)

Voit myös katsoa ohjeet rekisteröitymiseen ja lisäosien käyttämiseen suoraan videolta:_________________
Foorumin säännöt
Foorumin käyttöohjeet
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Foorumin käyttöohjeet
ViestiLähetetty: 06.01.2011, 19:46 
Avatar
Status: ModeraattoriLiittynyt: 19.02.2004, 11:15Viestit: 1669Paikkakunta: homeless
Pisteitä: 758
Viestin lähetys

- Lähetä -nappia klikataan vain yhden kerran, muuten seurauksena voi olla tuplapostaus. Viestin lähetys voi kestää jopa minuutin. Jos ruutuun tulee tämän jälkeen virheilmoitus, viestin saa yleensä pelastettua, kun siirtyy takaisin selaimen "back" -nappulalla.
- Viestin lähetyksen jälkeen voi siirtyä takaisin viestiketjuun ruudulle tulostuvasta linkistä. Jos viestiketjuun siirtyy selaimen back-nappulaa käyttäen, saattaa selain lähettää viestin uudelleen ja tuplapostaus on valmis.
- Jos ruutuun tulee teksti, että viesti vaatii moderaattorien hyväksynnän, näkyy viesti foorumilla vasta, kun joku moderaattoreista on hyväksynyt viestin sisällön.


Youtube -tagi

Jos videon linkki on esimerkiksi http://www.youtube.com/watch?v=dV8ozxliySQ
kopioi viestikenttään vain osoitteen loppuosan v-parametri eli "dV8ozxliySQ", maalaa se ja klikkaa "youtube"-nappia viestikentän yläreunassa.

Viestikentässä lukee nyt
Koodi:
[youtube]dV8ozxliySQ[/youtube]


jolloin se näkyy lukijoille

_________________
Foorumin säännöt
Foorumin käyttöohjeet
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Foorumin käyttöohjeet
ViestiLähetetty: 13.08.2012, 18:40 
Avatar
Status: ModeraattoriLiittynyt: 19.02.2004, 11:15Viestit: 1669Paikkakunta: homeless
Pisteitä: 758
Vihjeseuranta

Foorumin seurantasysteemin käyttö edellyttää, että vihjaaja kirjoittaa vihjeen vihjetagi-bbcodeen. Tagi-nappulat löytyvät viestin lähetyskentän yläreunasta.
Kuva

Kun vasemmanpuoleista nappulaa painaa, viestin lähetyskenttään tulostuu seuraavanlainen teksti:
Kuva

Lyhyempi versio sisältää ainoastaan pakolliset parametrit. Pakolliset parametrit näkee siitä, että ne on kirjoitettu isoin kirjaimin.

Vihje lisätään kirjoittamalla vihjeen tiedot esimerkiksi seuraavasti:
Kuva


Parametrit:

KOHDE = ottelu tai tapahtuma, johon vihje annetaan. Esim. "Jokerit - SaiPa" tai "Keihään finaali".

VETO = joukkue tai kilpailija, jota vihjataan. Esim. "SaiPa", "2", "SaiPa +0.25" tai "Seppo Räty". Käytä selkeitä merkintöjä, varsinkin tasamaalitasoituksien kanssa: jos joukkueelle annetaan yksi maali tasoitusta eikä tasoitukseen kuulu tasapelivaihtoehto, käytä mieluummin merkintää "SaiPa +1.0" kuin "SaiPa +1". Silloin lukija tietää, että kyse ei varmasti ole 1X2-tasoitusvedosta. Jos tasoitukseen kuuluu tasapelivaihtoehto, voit merkitä sen esim. "SaiPa +1 DO", jossa DO tarkoittaa draw optionia.

KERROIN = kohteen kerroin. Jos vihje on pörssimarkkinaan, laita kerroin sellaisenaan ja komissio omana parametrinaan.

PANOS = kohteen panos yksikköinä. Älä kirjoita "5 yks." vaan pelkästään "5".

BOOKKERI = kertoimen tarjoaja. Jotkut ovat merkinneet tähän kenttään useampiakin bookkereita, joilla on tarjolla sama kerroin. Suositeltavaa on kuitenkin merkitä tähän vain yksi bookkeri ja lisätiedot (kuten vaihtoehtoiset pelifirmat) kommenttikenttään. Tämä helpottaa vihjeiden käsittelyä myöhemmin esim. taulukkolaskentaohjelmassa.

PVM = kohteen päivämäärä ja alkamisaika. Tähän tulostuu valmiiksi tämä päiväys ja kellonajaksi 00:00, joten vihjaajan täytyy editoida tähän oikea päivämäärä ja kellonaika. Huomaa, että keskiyöllä alkava ottelu merkitään seuraavan päivän puolelle, esimerkiksi 9.9.2012 00:00 eikä 8.9.2012 24:00.

laji = Tähän voi kirjoittaa lajin tai sarjan, johon kohde kuuluu. Esim. "jalkapallo" tai "Veikkausliiga". Seurannan yhteenveto-sivulle tehdään automaattisesti lajikohtainen ryhmittely tämän kentän perusteella. Voit muuttaa arvoa myöhemmin omilta seuranta-sivuiltasi.

komissio = pörssivedoissa täytyy voitoista maksaa komissiota. Merkitse komissioprosentti tähän. Systeemi laskee komission siinä vaiheessa, kun merkitset vihjeeseen tuloksen. Jos vihjaat samaan pörssimarkkinaan useampia vetoja, komissio pitää laskea palautuksiin manuaalisesti.

winprobability = suoran voiton osuma-tn prosentteina.
halfwinprobability = puolikkaan voiton osuma-tn prosentteina.
pushprobability = pushin osuma-tn prosentteina.
halflossprobability = puolikkaan häviön osuma-tn prosentteina.

rajakerroin = kerroin, jonka odotusarvo on mielestäsi 1.

kommentti = tähän voi kirjoittaa maksimissaan 255 merkin verran lisätietoja, kuten esim. muiden bookkereiden kertoimia. Vihjeen perustelut voisi periaatteessa kirjoittaa tähän myös, mutta suositeltavampaa on kirjoittaa ne vihjetagin ulkopuolelle.

Numeroita sisältävissä parametreissa voi käyttää sekä desimaalipistettä että desimaalipilkkua.

Kun olet vihjeen kirjoittanut, kannattaa aina ennen viestin lähetystä käyttää esikatselu-toimintoa, jolloin voi olla varma siitä, että vihjetagi on kirjoitettu oikeaan muotoon. Kun tagi on oikein kirjoitettu ja arvot hyväksytty, vihje näkyy oikein muotoiltuna esikatselussa.


Linkki omaan seurantaasi löytyy foorumin yläpalkista heti, kun olet ensimmäisen vihjeesi julkaissut. Vedot-sivulla voit merkitä vihjeiden palautukset ja tulokset, muuttaa laji/sarja-kenttää ja poistaa virheelliset vedot. Tässä poistaminen tarkoittaa sitä, että vihje ei enää näy vetohistorian oletusnäkymässä, eikä vihjettä lasketa mukaan tilastoihin. Voit poistaa virheelliset vedot 48 tunnin kuluessa vihjaushetkestä, sen jälkeen on pyydettävä moderaattoria apuun.

Asetussivulla voit mm. ladata vetohistorian omalle koneellesi, asettaa vihjetagiin oletusparametrit ja muuttaa seurannan yksityiseksi.


Seurannan pelikassa on alussa 1000 virtuaaliyksikköä.
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Foorumin käyttöohjeet
ViestiLähetetty: 16.02.2013, 20:42 
Avatar
Status: ModeraattoriLiittynyt: 19.02.2004, 11:15Viestit: 1669Paikkakunta: homeless
Pisteitä: 758
Vihjeseurannassa olevien virheiden korjaamisesta

Seurantasysteemi toimii niin, että aina kun editoidaan vihjetagia, seurantaan syntyy uusi vihje uudella aikamerkinnällä. Virheellisiä vihjeitä ei siis voi editoida oikeiksi pelkästään vihjetagia muuttamalla vaan sen lisäksi virheellinen vihje on poistettava seurannasta.

Käyttäjä voi itse poistaa vihjeen 24 tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun vihje on talletettu seurantaan. Tämän jälkeen ainoastaan moderaattori voi poistaa vihjeen. Jos et voi poistaa virheellistä vihjettä enää, laita viestiä moderaattorille yksityisviestillä.

Virheellisen vihjeen poistaminen:
1. laita ruksi vihjeen kohdalle sarakkeeseen "Poista"
2. paina "Lähetä".

Jos poistat vahingossa väärän vihjeen, voit palauttaa sen takaisin 24 tunnin kuluessa:
1. klikkaa vihjelistauksen oikeasta yläkulmasta "Näytä poistetut vedot"
2. poista ruksi sarakkeesta "Poista"
3. paina "Lähetä".

Vihjelistaus on järjestetty aikamerkinnän perusteella vanhimmasta uusimpaan. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun editoit vihjetagia ja olet poistamassa virheellistä vihjettä. Virheellinen vihje on silloin listalla ylempänä ja uusi korjattu vihje alempana. Jos olet muuttanut järjestystä asetuksista, vihjeet ovat tietysti toisinpäin.

Tarvittaessa vihjeen tarkan aikamerkinnän näkee pitämällä hiirtä hetken aikaa paikallaan ensimmäisen sarakkeen päällä ("Vihjattu"-sarake).
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Alue on lukittu Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye