Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 23.01.2018, 18:50

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 50 viestiä ]  Mene sivulle <1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Foorumin jatko
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 13:26 
Avatar
Status: YlläpitäjäLiittynyt: 13.01.2003, 23:40Viestit: 1477
Pisteitä: 1994
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Arvoisat foorumilaiset,

viime aikoina on taas noussut yhdeksi puheenaiheeksi nolla viestiä kirjoittaneiden sekä passiivisten kirjoittajien suuri määrä foorumilla. Tämän vuoksi foorumin ylläpito on 18.10.2004 kokouksessaan päättänyt ryhtyä toimiin, joilla kirjoittajien aktiivisuutta saataisiin lisättyä ja näin ollen viemään loppuun jo viime helmikuussa aloitettu projekti osittaisesta foorumin sulkemisesta pienemmän käyttäjäryhmän käyttöön.

Käytännössä sulkeminen tarkoittaisi, että foorumille rekisteröityneet noin 2700 "nollakerholaista" menettäisivät oikeuden lukea nykyisiä vihjeosioita. Muiden käyttäjien kohdalla suoritettaisiin karsintaa, jossa ensisijaisina valintaperusteina olisivat kirjoittajan ahkeruus ja/tai tietotaito (ahkeruudella tarkoitamme hyödyllisen informaation postaamista foorumille vähintään kohtuullisin väliajoin, ehkä kerran-kaksi kuukaudessa keskimäärin). Suljetun puolen käyttäjiltä kohtuullista aktiivisuutta vaadittaisiin myös jatkossakin. Suljetun puolen väeltä ei kuitenkaan vaadita pitkää seurantaa voitollisesta pelaamista, vaan ahkeruus ja halu auttaa toisia käyttäjiä parempaan vedonlyöntimenestykseen ovat riittäviä perusteita mukaan pääsyyn.

Avoimelle puolelle jätettäisiin tällä hetkellä kaikki yleisessä keskustelussa olevat osiot, sekä perustettaisiin yksi uusi vihjeosio, jossa "tipsaaminen" olisi vapaampaa, ja riittävän aktiivisille vihjaajille annettaisiin tietysti mahdollisuus päästä mukaan suljetunkin puolen keskusteluihin.

Foorumille rekisteröitymiseen tulisi myöskin muutoksia. Mikäli haluaa päästä suoraan mukaan "suljetulle osastolle", rekisteröitymisen yhteydessä vaaditaan vapaamuotoinen kirjallinen hakemus osoitettuna moderator-nimimerkille. Foorumin avointa puolta voisi jatkossa lukea foorumille rekisteröitymätönkin.

Edellä mainitut muutokset olisi tarkoitus saattaa voimaan marras- joulukuun aikana.

Siispä hyvät foorumin aktiivikirjoittajat! Haluaisimme nyt kuulla Teidän mielipiteitänne uudistuksesta. Uudistuspäätös ei siis välttämättä ole lopullinen, joten asioihin voi nyt vaikuttaa kirjoittamalla kommentteja tähän ketjuun tai lähettämällä privaa käyttäjälle "moderator". Otamme tarvittaessa palautetta huomioon ennenkuin muutoksia tehdään. Pelkkä "kannatan" / "en kannata" kommenttikin riittää sanomaan mielipiteesi! Vaikuta!


Terveisin,

ylikerroin.com -ylläpito
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 14:04 
Status: JäsenLiittynyt: 05.01.2004, 22:20Viestit: 234Paikkakunta: Oulu
Pisteitä: 0
Kyllä tuo kuulostaa ihan asialliselta jos teillä vain rahkeet riittävät lukea kaiken maailman hakemuksia. Niitä voi tulla yllättävän paljon mutta jos vain jaksatte niin mikä ettei.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 15:02 
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2003, 14:15Viestit: 1074Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 141
Kassa: -0.56 yks. Palautus%: 99.82% Panosten ka: 4.24 yks. Vetoja: 75
Tälläisen puoliaktiivisen näkökulmasta sanoisin, että mielummin sitä kirjoittelee, ehkä jopa nykyistä enemmän, ihmisille joilta saa myös jotain vastineeksi kuin sellaisille joilta ei saa mitään takaisin.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 15:55 
Status: JäsenLiittynyt: 09.03.2004, 17:06Viestit: 238
Pisteitä: 0
Vaikuttaa varsin järkevältä muutokselta. Tämmöinen vähemmän kirjotellutkin saa hyvän syyn kirjottaa/tipsata aktiivisemmin, kun vähän potkitaan persuuksille :wink:
Itselläni ensimmäinen varsinainen vedonlyöntivuosi (tai puoli vuotta) on ollut ahkeraa tai vähemmän ahkeraa opiskelua ja perustiedon keräämistä eikä loppua tunnu näkyvän, ja hyvä niin.

Toivotaan, että muutos onnistuu ja foorumin suljetusta puolesta ei tule "suljettu osasto" sanan pahimmassa merkityksessä :lol: :lol:
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 18:03 
Status: JäsenLiittynyt: 12.04.2004, 09:30Viestit: 62
Pisteitä: 0
En rehellisesti oikein ymmärrä mitä pahaa "nollakerholaiset" tekevät jos eivät tietysti mitään hyvääkään. Kriteeri karsimiselle voisi olla että palvelin ei kestä kaikkia käyttäjiä. Tämä kuitenkin ei liene asia, koska kerrallaan käyttäjiä on yleensä muutama kymmenen.

Kuinka aktiivisuus arvioidaan. Voi helposti pysyä listoilla kopioimalla muilta sivuilta vihjeitä ja postaamalla ne näille sivuille. Kuka on se jumalasta seuraava joka päättää että tämä on hyvä tieto tuo huono.

Itse luen tätä sivustoa päivittäin ja ulossulkeminen ei tuntuisi mukavalta. Kiitokset yllåpitäjille ja kirjoittajille. Tämä monien erilaisten mielipiteiden foorumi on mukavaa luettavaa. Itselläni ei vain ole osaamista/aikaa lähettää vihjeitä tälle palstalle, jonka todella toivon pysyvän auki kaikille eikä kehittyvän elitistiseksi salaseuraksi, joka voi olla jopa uhanalainen, jos piiri on liian pieni.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 18:52 
Status: JäsenLiittynyt: 05.07.2003, 17:23Viestit: 320Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 0
Aluksi haluan kiittää tätä foorumia hyvästä opastuksesta vedonlyöntiin. En kuitenkaan ole foorumin rajatusta käyttäjäryhmästä hyvilläni, sillä se sulkee pois uudet tulevat vedonlyöntigurut, tai ainakin vaikeuttaa heidän oppimistaan tähän jaloon "ammattiin". Eli mistä nämä tulevaisuuden nousevat kyvyt ammentavat voimavarojaan ellei sitten täältä sitä tietoa saa vapaasti hakea? Eli kaikki 0-kerholaiset eivät tietenkään tule vedonlyönti guruiksi, mutta osa heistä tulisi jos vain saisivat lukea vapaasti tätä palstaa. Te olette ehdotuksellanne sulkemassa pois tätä kehitys näkökulmaa ja vielä kerran en ole siitä hyvilläni. Minä pitäisin ainakin lukuoikeuden kaikilla rekisteröityneillä!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Jatkosta
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 22:01 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 02.03.2003, 12:00Viestit: 2017Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 1220
Miksi kaikkien tarvitsisi saada tulla valmiiseen pöytään?

Esim: Jos olet tehnyt ruokaa, annatko sitä kaikille halukkaille, ilman vastinetta?

Mielestäni foorumin tulevaisuudessa on periaatteessa samasta asiasta, jos "Meillä on 3710 rekisteröityä käyttäjää" miksi niistä on suurin osa vapaamatkustajia? Miksi pienen osan tarvitsisi tehdä kaikki työ?

Eli jos katsoo ettei pysty foorumiin tuottamaan järkevää tietoa, ei sellainen hlö(t) sitä silloin myöskään tarvitse! Voihan sitä koettaa sitten löytää sellaisen saitin millä vapaamatkustajat sallitaan.

Eli minä olen vahvasti sitä mieltä, että jäsenyyden tulee myös velvoittaa myös johonkin, eli tulossa oleva uudistus saa minulta täyden tuen!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 22:25 
Status: JäsenLiittynyt: 05.07.2003, 17:23Viestit: 320Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 0
Ensiksi. TALLIPOIKA milloin sinä olet postannut tänne jotain muuta kuin kokoonpanotietoja, esim. todennäköisyysarvioita?

Seuraavaksi, ylikerroin on minusta muutakin kuin vain todennäköisyysarvioiden vaihtopaikka. Olen itse oppinut täältä mm. sen että PAF hyväksyy enemmän panosta kuin vain 200 euroa. Lisäksi olen saanut paljon kerroinvertailuun hyödyttävää tietoa, ynnä muuta sellaista. Itse tässä lähinnä pelkään sitä että yleisessä keskustelussa ei jaettaisi hyödyllistä tietoa, vaan se olisi vain ja ainoastaan yleistä keskustelua, sellaista "liirum laarumia"... Sillä itse en juuri todennäköisyysarvioita kaipaa, vaan sitä kaikkea muuta vedonlyöntiin liittyvää tietoa...
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 22:37 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:36Viestit: 521
Pisteitä: 0
Hyviä kommentteja kummaltakin puolelta.

Yksi hyvä perustelu sulkemista vastaan on kouluttava vaikutus tulevia guruja varten, jotka tulevaisuudessa mahdollisesti rikastuttaisi tätä harrastusta tai joillekin ammatinharjoittamista puolin ja toisin.

Kuitenkin todennäköisempää on mielestäni se, että guruja tulee enemmän niistä jotka ovat jo aktivoituneet eli tehneet jo töitä kuin niistä, jotka ovat 0-kerholaisia tai lähellä sitä.

Itseasiassa on aistittavissa, että tälläkin foorumilla on paljon käyttämätöntä potentiaalia eli on vedonlyöjiä, jotka tavallaan "odottavat" oikeaa kontaktia, jossa foorumi voisi auttaa. Samankaltainen ongelma on myös työelämässä. Oikeat työntekijät eivät aina löydä oikeaa työnantajaa.

Tälläisessä tilanteessa tarvitaan mielestäni tervettä muutosta, joten kallistun tässä samalla kun kirjoitan sulkemisen kannalle.

Uskon, että aloittelevien opastaminen ei kuitenkaan kärsi olennaisesti, kun se oikein järjestetään.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 23:03 
Status: JäsenLiittynyt: 03.06.2003, 09:52Viestit: 589
Pisteitä: 0
Itse olen suljetun palstan kannalla.

Niin monta hyvää kirjoittajaa on jo kadonnut eli tekstiä ei ole näkynyt...syitä voi vain arvailla...
Kun puhutaan opettavasta materiaalista niin omasta mielestäni sen materiaalin löytää hyvin pitkälti kun tutkii noita vanhoja viestejä ja varsinkin muutamien tyyppien kirjoituksia....niistä on hyvä ainakin lähteä...

Osa ketä tiedän täältä "guruksi" käyvät enää täällä joskus ja jouluna ja jos käyvät niin heittävät vain prosentit kehiin... ennen sai lukea jotain sepustuksiakin ja sai kunnon läksytyksen jos omat eivät olleet kohdallaan ja vielä perustelujen kanssa eli ei tyyliin sä sait 50 ja mä 40 ...vitsi sulla on prossat perssiiillleeen...ennen palaute oli rakentavaa tyyliin oletko huomioinut vaikka sadekelin, joka laskee moaa (no jotain vastaavaa vähän laajemmin kumminkin) ja sellainen jos mikä on kehittävää... :wink:

Omasta mielestäni palstan taso on kesästä alkaen nytkähtänyt alaspäin... ja jotain olisi tehtävä jotta se saataisiin uudelleen nousuun (ainakin minun mielestäni)...Jos se vaatii suljettua palstaa niin minun mielestäni niin tapahtukoon, mutta moderaattorit tekevät niin kuin parhaaksi katsovat...

Äänestystähän tästä ei kannata pitää, koska tulos olisi selvä...avoin palsta :)

Mutta kuka on aktiivinen... onhan täällä nähty henkilö, joka paukutti muutamassa kuukaudessa yli 200 viestiä (ja katosi täydellisesti), kun toisilta siihen menee yli vuosi :roll:
0

_________________
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Foorumin jatko
ViestiLähetetty: 19.10.2004, 23:10 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 03:54Viestit: 132Paikkakunta: Vantaa
Pisteitä: 0
mikko kirjoitti:
...Käytännössä sulkeminen tarkoittaisi, että foorumille rekisteröityneet noin 2700 "nollakerholaista" menettäisivät oikeuden lukea nykyisiä vihjeosioita. Muiden käyttäjien kohdalla suoritettaisiin karsintaa, jossa ensisijaisina valintaperusteina olisivat kirjoittajan ahkeruus ja/tai tietotaito (ahkeruudella tarkoitamme hyödyllisen informaation postaamista foorumille vähintään kohtuullisin väliajoin, ehkä kerran-kaksi kuukaudessa keskimäärin). Suljetun puolen käyttäjiltä kohtuullista aktiivisuutta vaadittaisiin myös jatkossakin. Suljetun puolen väeltä ei kuitenkaan vaadita pitkää seurantaa voitollisesta pelaamista, vaan ahkeruus ja halu auttaa toisia käyttäjiä parempaan vedonlyöntimenestykseen ovat riittäviä perusteita mukaan pääsyyn.

Avoimelle puolelle jätettäisiin tällä hetkellä kaikki yleisessä keskustelussa olevat osiot, sekä perustettaisiin yksi uusi vihjeosio, jossa "tipsaaminen" olisi vapaampaa, ja riittävän aktiivisille vihjaajille annettaisiin tietysti mahdollisuus päästä mukaan suljetunkin puolen keskusteluihin...


Kannatetaan. Pari hyötypostausta kuukaudessa ei tunnu mitenkään kohtuuttomalle. Ymmärsin niin että myös vedonlyötikeskustelu-osio jää avoimelle puolelle (?). Sieltä myös tulevaisuuden gurut löytää helposti niitä perusjuttuja mitkä pitää hallita pärjätäkseen raadollisessa todellisuudessa. Mukaanlukien money-management mikä on vähintää yhtä tärkeä edellytys menestykseen kuin kyky voitolliseen pelaamiseen.

Jos verrataan vaatimuksia vaikka M****forumiin niin ei ne mitenkään mahdottimilta tunnu. Jäseneksi yleensä kutsutaan tai pitää muuten vaan osoittaa hyödyllisyytensä. Ja ellei aktiivisuutta löydy riittävästi niin kirjoitus- ja lukuoikeus poistetaan kyselemättä. Jatkuva tappiollinen pelaaminen johtaa samaan lopputulokseen. Perustelut ei välttämättä ole lähelläkään Ylikertoimen tasoa mutta tulosvaatimus takaa ettei harkitsemattomia vihjeitä pahemmin julkaista. Kaikkinainen riitely on pannassa ja moderointia ei edes pahemmin tarvita.

Vielä muutama kuukausi takaperin olisin vastustanut osittaistakin sulkemista mutta nyt kun pitkän ajan jälkeen taas tuli tänne eksyttyä niin muutos aikaisempaan on huima. Moni aktiivikirjoittaja näyttää kadonneen kokonaan. Vähintään yhtä moni on vähentänyt kirjoittelua. Jos foorumi saadaan näillä muutoksilla vaikka samalle tasolle kuin vuosi sitten niin hyvä on.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 09:27 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:14Viestit: 1004Paikkakunta: Heräilemässä
Pisteitä: 2
jk kirjoitti:
Ensiksi. TALLIPOIKA milloin sinä olet postannut tänne jotain muuta kuin kokoonpanotietoja, esim. todennäköisyysarvioita?

Väitätkö, että kokoonpanotietojen postaaminen taululle ei olisi hyödyllistä? Tallipoika kaivaa viikosta toiseen ennakkotiedot useasta sarjasta, jotka on varmasti hyödyllisiä monelle pelurille. Mielestäni YK voisi mennä vaikka tähän suuntaan, että jokaisella (tai siis ainakin joillakin) olisi oma roolinsa... jos kokee että ei halua tuoda omia arvioita tai vihjeitä julkisesti nähtäväksi, niin voi tehdä jotakin muutakin: voi pitää yllä esim. loukkaantumislistaa johonkin sarjaan, kaivaa taustatietoja, pitää seurantaa muiden vihjeistä, tms. sellaista mikä on muille hyödyksi. Ei ole kovin suuri vaiva pitää yllä esim. loukkaantumislistaa, jos sarjaa seuraa muutenkin... päivittää listan esim. kerran päivässä tai kaivaa tiedot viikonlopun kierroksesta torstaiksi ja päivittää vielä lauantaiaamuna.

Tuskin sotkee kenenkään elämänrytmiä kovin pahasti, jos ottaa itselleen jonkin pienen tehtävän hoidettavaksi jos ko. henkilö seuraa muutenkin aktiivisesti foorumia :?:

(Mä odotin että "nollakerholaisetkin" osallistuisivat tähän keskusteluun... ei heitä olla syrjimässä tai hylkimässä vaan AKTIVOIMASSA!!
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 09:34 
Avatar
Status: YlläpitäjäLiittynyt: 13.01.2003, 23:40Viestit: 1477
Pisteitä: 1994
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Muutama täsmennys lienee tässä vaiheessa paikallaan.

Aktiivisuudella emme tarkoita pelkästään vihjeiden postaamista. Se on yhtä hyvin myös vedonlyöjän näkökulmasta kirjoitettuja otteluraportteja lätkämatseista, futismatseista jne. Otteluraporttikäännöksiä swahilista suomeksi. Itse koottuja tilastoja vaikkapa maalintekoajoista. Taustojen tutkimista. Mitä tahansa hyödyllistä informaatiota lukijoille edes kerran-pari kuukaudessa. Isolla porukalla se tarkoittaisi jo todella suurta tietomäärää.

Ei siis mitään ylitsepääsemätöntä kynnystä aloittelijallekkaan. Pari otteluraporttia Jälkipelit -osioon voisi jo riittää pääsyyn suljetulle puolelle, tai muutama hyvin perusteltu vihje avoimessa vihjekeskustelussa.

Privaviesteinä tulleet kommentit ovat tähän mennessä olleet tyyliä "kannatan" / "kannatan varauksella", joten ainakin jonkinasteisen muutoksen puolella on tällä hetkellä selvä enemmistö.

Loppuhuomautuksena sanottakoon, että foorumin säännöt ovat edelleen voimassa, joten mitä tahansa yrityksiä viestihistorian kasvattamiseksi ei edelleenkään hyväksytä.

Huomioitavaa on myöskin se, että ainoastaan "vihje-osiot" oltaisiin sulkemassa ja muut osiot jäisivät edelleen toimintaan samalla tavalla kuin tälläkin hetkellä (tämä siis nykyinen ajatus).
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 10:03 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:14Viestit: 1004Paikkakunta: Heräilemässä
Pisteitä: 2
mikko kirjoitti:
Aktiivisuudella emme tarkoita pelkästään vihjeiden postaamista. Se on yhtä hyvin myös vedonlyöjän näkökulmasta kirjoitettuja otteluraportteja lätkämatseista, futismatseista jne. Otteluraporttikäännöksiä swahilista suomeksi. Itse koottuja tilastoja vaikkapa maalintekoajoista. Taustojen tutkimista. Mitä tahansa hyödyllistä informaatiota lukijoille edes kerran-pari kuukaudessa. Isolla porukalla se tarkoittaisi jo todella suurta tietomäärää.

Ei siis mitään ylitsepääsemätöntä kynnystä aloittelijallekkaan. Pari otteluraporttia Jälkipelit -osioon voisi jo riittää pääsyyn suljetulle puolelle, tai muutama hyvin perusteltu vihje avoimessa vihjekeskustelussa.

Juuri tätä siis hain itsekin edellisessä viestissäni, mutta innostuin liikaa ;) Eli ei mitään toista päivätyötä tarvitse foorumilla kirjoittamisesta ottaa vaan osallistua jollakin tavoin toimintaan. Hyvä, että selvensit asiaa muutenkin Mikko !
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 11:55 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 19.01.2003, 18:32Viestit: 3597Paikkakunta: Norge
Pisteitä: 3170
Kassa: +0.00 yks. Palautus%: - Panosten ka: - Vetoja: 0
Sanon nyt oman mielipiteeni, kun on tänne foorumille tullut "jokunen" viesti kirjoitettua :oops:

Henk.koht. ei ole mitään väliä jos mun juttuja joku lukee antamatta mitään takaisin, itse kirjoittelen tänne sen verran mitä ehdin oli alue suljettu tai ei. Kirjoittelen joka tapauksessa tietyt jorinat ja pistän ne samalla kavereille jne = muuaallekin kuin tänne, joten ei ole iso vaiva aina copy-pastettaa sitä kamaa. Olen huomannut että esim. toi Premiership on kuivunut aika paljon siitä mitä se joskus oli, ja koska se on "oma sarja" niin tietysti harmittaa. Täälläkin on ihmisiä jotka aivan varmasti kirjoittavat brittifutiksesta jonnekin muille foorumeille tai listoille asiaa, joten miksei tyrkätä myös ylikertoimeen sitä. Olisi kiva vääntää peleistä enemmän ja vaihtaa näkemyksiä vaikka sivukaupalla, mutta vaikea itsensä kanssa on alkaa väittelemään.

Siispä kannatan uudistusta jos sen avulla saadaan myös hiljaiset asiantuntijat (joita täällä on vaikka kuinka monta) avaamaan suunsa. Itse kirjoittelen joka tapauksessa sen mitä osaan kävi niin tai näin.

T: Neo
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 15:12 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 14:38Viestit: 536Paikkakunta: Kuopio
Pisteitä: 19
Erinomaisia mielipiteitä on tullut esille.Eetvartti kirjoitti:
Mutta kuka on aktiivinen... onhan täällä nähty henkilö, joka paukutti muutamassa kuukaudessa yli 200 viestiä (ja katosi täydellisesti), kun toisilta siihen menee yli vuosi :roll:


Kuullostaa jotenkin tutulta :oops: , tuli pidettyä pari kuukautta vähän hiljaiseloa lähinnä kiireiden takia. (en siis olettanut että tarkoitit mua mut enivei) :)


epe kirjoitti:
Tuskin sotkee kenenkään elämänrytmiä kovin pahasti, jos ottaa itselleen jonkin pienen tehtävän hoidettavaksi jos ko. henkilö seuraa muutenkin aktiivisesti foorumia


Mikä olisikaan parempi idea, kun että jokaisella olisi joku pieni tehtävä kauden ajan ja sitten jaettaisiin tiedot tänne Ylikertoimeen. On kuitenkin aikaa vievää, omien seurantojen ym. lisäks etsiä muuta hyödyllistä infoa, kun aika on kuitenkin rajallista.


(Omat mielipiteet kirjoitan myöhemmin tänään, pitää mennä...)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 15:53 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 16:14Viestit: 1004Paikkakunta: Heräilemässä
Pisteitä: 2
Jarcon kirjoitti:
Mikä olisikaan parempi idea, kun että jokaisella olisi joku pieni tehtävä kauden ajan ja sitten jaettaisiin tiedot tänne Ylikertoimeen. On kuitenkin aikaa vievää, omien seurantojen ym. lisäks etsiä muuta hyödyllistä infoa, kun aika on kuitenkin rajallista.

Aikahan on rajallinen kaikilla. Parasta olisi tietysti jos tällaisen datan kerääminen onnistuisi vaivatta eli joku tekisi ko. homman muutenkin. Esim itse ylläpidän omia käyttötarkoituksia varten veikkausliigasta pelaajien statuksia joten ei teetä suurta vaivaa tuoda sitä esim. tänne.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 18:29 
Status: JäsenLiittynyt: 09.05.2004, 18:59Viestit: 464Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 0
itseläni ei ole väliä onko suljettu vai ei olen niin
vähän aikaa ollut mukana ja kirjoitelen ,lasken prossia
ja postaan niitä tänne yritän lisätä vähän aina perusteluitakin
mutta kun on niin huono ulosanti niin minkäs teet :)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 18:37 
Status: JäsenLiittynyt: 29.05.2004, 10:54Viestit: 332Paikkakunta: Pyhäjoki
Pisteitä: 0
Ensinnäkin suuri kiitos tämän palstan ylläpitäjälle ja aktiivi kirjoittajlle.

Toiseksi väännetään tänne nyt se omakin mielipide. Itselleni on ollut tästä paltasta erittäin paljon hyötyä. Ei vain vihjeiden muodossa lompakon kasvattajana, vaan myös olen kehittynyt vedonlyöjänä. Tämä onkin suurin syy miksi tänne omia arvioita postailen. Otan ja annan. Onko niistä mitään hyötyä saa muut arvioida.

En nyt muista Internetin syntyhistoriaa tarkasti, mutta muistaakseni se syntyi juuri tiedonvaihdon välineeksi. Aluksi pienen asiantuntija ryhmän suljettuna mielipidenvaihdon välineenä, jolloin kaikilla oli jotain annettavaa. Nyt netti on mennyt siihen suuntaa, että siitä vaan otetaan, eikä tehdä mitään se eteen, että itsellä voi olla myös jotain annettavaa. Niin sanottu Copy Paste-sukupolvi on syntynyt haetaan tieto netistä ja väitetään se omaksi. Myönnän toki, että olen itsekkin sortunut tähän pikkusormi etusormi yhdistelmään.

Nyt kun puhe on niin sanotuista nollakerholaisista niin siellä on varmasti paljon sellaisia, jotka ei hae muuta kuin hyötyä. Heillä ei ole mitään tajua vedönlyönnin "hienouksista" tai halua kehittää itseään vedonlyöjänä, vaan hakevat vain hyviä vihjeitä, joilla lyödä rahoiksi tekemättä varsinaista työtä ollenkaan.

Sitten nämä ensimmäisen luokan nollakerholaiset, jotka ovat innostuneita, kehittävät omia systeemejä "koneita", keräävät tietoa ja haluavat tulla paremmiksi ja voittaa omilla arvioilllaan. He voisivat nyt herätä ja rohkeasti heittää taulullu omat viritelmänsä tai tiedonmurusensa. Tuskin kukaan täällä alkaa haukkumaan. Jos ei ole mikään sanaseppo, kuten en itsekkään, niin voi heittää prosentteja kehiin näin bittiaikakaudella. Itse ainakin vertailen omia muihin ja jos niissä on eroja niin mietin miksi. Jos arviot poikkeaa merkittävästi toisista, niin heittää siihen seurannan mukaan, niin kyllä hiljentää muut. Siis se voitollinen seuranta.

Oikeastaan mulle on nyt aivan sama, suljetaanko forum osaksi. Ehkä niin kuitenkin olisi parempi tehdä, jos sillä saadaan enemmän kirjoittajia mukaan, ettei tämä näivety enempää. Kun muistaa, että me ollaan suomalaisia ja meitä vaivaa se peri synti kateus, niin en yhtään ihmettele miksi täällä älähdetään näistä "free raidereista". Vihjeiden tekemiseen kuluu aikaa ja tehdään työtä, ei ne ilmasta synny, vaikka ne usein sellaisia on.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 19:26 
Status: JäsenLiittynyt: 04.06.2003, 21:40Viestit: 335Paikkakunta: Kirkkonummi
Pisteitä: 0
Eetvartti kirjoitti:
Kun puhutaan opettavasta materiaalista niin omasta mielestäni sen materiaalin löytää hyvin pitkälti kun tutkii noita vanhoja viestejä ja varsinkin muutamien tyyppien kirjoituksia....niistä on hyvä ainakin lähteä...


Täsmälleen!

Tuosta asiasta ei voi olla kuin samaa mieltä. Itselleni palsta on antanut aivan älyttömästi ja osa keskusteluista on antanut suoranaisia ahaa-elämyksiä. Noita oppeja olen vienyt omaan pelisysteemiini ja tulokset ovat ihan oikeasti olleet parempia.

Eli uudet asian harrastajat, tutkikaa noita vanhoja viestejä, siellä on runsaasti hyödyllistä asiaa.

L
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.10.2004, 21:52 
Status: JäsenLiittynyt: 06.02.2004, 13:49Viestit: 8
Pisteitä: 0
Itse katsoin juuri postaukseni ja totesin niitä olevan peräti viisi. Arvioiden heittämisen kunnys tuntuu olevan itselleni yllättävän korkea, johtuen ehkä siitä etten koe olevani "riittävän pro" siihen vielä. Myös laiskuus on varteenotettava vaihtoehto syyksi.
Vuoden alusta olen pitänyt kirjanpitoa ja alkuvuoden katastrofien jälkeen tilanne on tasoittunut siten, että sunnilleen omillaan pysytään. Jos ei paljoa ole voittanut niin eipä juuri ole hävinnytkään.
Yksi tappioiden vähenemiseen merkittävästi vaikuttanut seikka on ollut Ylikerroin.com. Tämä ei tarkoita sitä, että on vain peesailtu muita ja ikäänkuin kuorittu kermat päältä, vaan sitä että vedonlyöntiini on tullut huomattavasti enemmän järkeä kohteiden/kertoimien valinnassa ja panostuksessa. Eli jotain on ehkä opittukin.
Nyt sitten se sarja jossa koen olevani vahvimmillani, ja joka on ollut viime kaudella selkeästi voitollinen ei ole pyörähtänykään käyntiin. Tämä on tietysti NHL. Prosentteja en tähän(kään) ole laskenut vaan on menty aktiivisella sarjan seuraamisella, mutta silti luulen että tähän topicciin olisi jotain annettavaakin löytynyt.
Ymmärrän kyllä aktiivien närkästyksen näitä (meitä) lukutaitoisia, mutta kirjoitustaidottomia kohtaan. Kokee ehkä olevansa kuin mökkireissulla, jossa pari kaveria pilkko puut kantaa vedet järvestä pataan ja lämmittää saunaa, kun samalla suurin osa ryhmästä istuu nurmikolla bisset kourassa ja huutelee 'koska se sauna on lämmin'.
Avoin vai suljettu foorumi? Siihen en koe omaavani rahkeita tällä atiivisuudella kovin suureen ääneen huutelemaan. Omalta osaltani sulkeminen olisi kuitenkin suuri menetys.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.10.2004, 12:16 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:40Viestit: 1491
Pisteitä: 33
Jos jollakin on kynnyksenä tänne kirjoittamiseen ettei koe olevansa riittävän hyvä vedonlyönnissä tai jonkun sen osa-alueessa niin kannattaa varmasti kehittää kyseistä osa-aluetta. Erittelee itselleen missä on kehittämistä (varmasti kaikilla on kehittämistä jossain) ja etsii ensin löytyykö jostakin keskustelusta jo valmiiksi niitä aiheita ja jos ei niin ottaa ja kysyy aiheesta. Näin saataisi kaikille hyödyllistä keskustelua aikaiseksi ja paljon erilaisia mielipiteitä.

Ihmettelen suorastaan miten vähän täällä käydään aiheista keskustelua vaikka uusia kavereita tulee mukaan jatkuvasti. Vai kertooko tämä juuri siitä ikävämmästä asiasta eli tänne tullaan vaan kalastelemaan vihjeitä, ei kehittymään vedonlyöjinä. Toivottavasti ei.

Täällä on varmasti porukkaa samalla viivalla jokaisen henkilön kanssa, jotkut ovat 100 metrin viivalla ja toiset taas 10 000 metrin viivalla.

Itse olen ollut viime aikoina valitettavan passiivinen keskustelija enkä tiedä onko valoa tunnelinpäässä näkyvissä kun muut askareet vievät aikaa. Toivottavasti.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22.10.2004, 21:39 
Status: JäsenLiittynyt: 24.08.2003, 08:54Viestit: 60
Pisteitä: 0
Ammattina kun on merimies niin on kirjoitukset ollu vähissä ja silloinkin vaan omien mielipiteitten esittämistä jonkun joukueen puolesta.
Suljettua osiota kannatan ja jollei muuten niin ainakin jonkun sortin koeajalla...silloin ainakin näkisi mihin suuntaan palsta kehittyy....
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.10.2004, 23:42 
Status: JäsenLiittynyt: 24.04.2003, 21:26Viestit: 435Paikkakunta: Helsinki
Pisteitä: 0
Olen itse aika surkea arvioimaan joukkoeita ja muutenkin se on mielestäni todella työlästä, joten en ole itse jaksanut siihen ryhtyä. Olen yrittänyt tuoda kuitenkin keskustelua "b-luokan" kirjoituksilla eli harvoin suoria hyviä vihjeitä pystyn antamaan, mutta kuitenkin herättämään keskustelua ylipäätänsä vedonlyönnin maailmasta. Ei siis riitä minulle että saa valmiit vihjeet vaan haluan oppia myös ITSENÄISESTI arvioimaan pelejä vähitellen sekä MIKSI ne prossat todennäköisesti pitävät paikkansa ja missä mentiin ehkä metsään. Olen viime aikoina joihinkin harvoihin peleihin alkanut itsekkin mututiedolla tarjoamaan kertoimia kun ei ole ollut kertoimia saatavilla (tietysti hirmu etsinnällä olisi varmaankin löytynyt) ja suuri kiitos siihenkin alkeis taitoon on tämän paikan "koulutuksella", jonka olen teiltä saanut. Jälkipeleistäkin oppii, mutta se vaatii varmasti enemmän motivaatiota tutkia.

Haluan siis olla ikäänkuin kirjoittamisen hengessä mukana kunnioittaen näitä raskaan työn raatajia, jotka jaksavat viikosta toiseen jakaa tiedon hedelmänsä meille kaikille. Suuri nöyrä kiitos heille! *kumartaa syvään*

Ymmärrän kyllä tämän aktiivikirjoittajien närkästyksen varsinkin kun itsekkin kaipaavat "professorin tasoisille" vihjeille kritiikkiä tai tukea jotta tietää onko itsekkään varmasti oikeassa, mutta sitä ei välttämättä oikein kukaan osaa antaa HYVIN perustellusti. Ja sitten myös tämä "Mä teen duunit ja noi ei tee mitään" ilmiö varmasti alkaa vähitellen ottamaan päähän ja herättää jonkin verran kiukkua.

Toisaalta olen parhaimpien osioiden sulkemisen kannalla, mutta se voi myös tuhota näiden "juniori" kirjoittajien innostuksen lopullisesti, joten saattaa käydä niin että kustaan omille nilkoille n. vuoden päästä kun alkaakin ne vähäisetkin "b-luokan" viestit kadota lähes nollakerholaisilta. Lisäksi on myös riski että sisäpiiri alkaa vähitellen tappelemaan ja se voi myös vähentää iloista perusteltua kirjoittelua.

Vaikea valinta, mutta taidan itse kuitenkin kallistua vaikkapa puolen vuoden vapaaseen jäsenyyteen, mutta sen jälkeen pitää alkaa kirjoittelemaan vähintään kerran kuussa jokin järkevä viesti, jotta pääsee myös herkullisimmille alueilla. Siinä ajassa on jo hieman tullut opittua vedonlyönnin perusteita jos ne oikeasti kiinnostaa ja osaa myös itsekkin jo jotain kirjoittaa. Tää sääntö varmaan kyl kierretään aina nimimerkkiä vaihtamalla, mutta ehkä siihenkin jotain seurantakeinoja voisi löytyä?

Kysytään nyt vielä kysymys: Onko se OIKEASTI meiltä keneltäkään pois jos muut lokkivat vain vihjeitämme? Vai olemmeko vain liian ahneita keskustelijoita, jotka yrittävät nostaa palstan tasoa ehkä liiankin nopeasti?

Ehkä suljettua osiota voisi KOKEILLA MÄÄRÄAJAN (ilmoitetaan yleisti kaikille mistä alkaa ja mihin päättyy eli tehdään jatkosta päätös käytännön kokeen pohjalta), niin nähdään käytännössä mitä oikeasti tapahtuu. Voi olla että painostuksen alla kirjoitukset vähenee tai sitten lisääntyy, vaikeata nähdä tulevaisuuteen.

Tuli niinkin hullu ajatus että ylikerroin.com sivuille myydään pilkkahintaan mainosbannereita kaikille nollakerholaisille ja aktiivijäsenten ei tarvitse niitä ollenkaan tuijotella jos ei halua esim. eri loggaus :) Ehkä joku muu keksii muitakin "ärsyttäviä" juttuja joista pääsee eroon kun alkaa kirjoittelemaan ahkerammin? Eli jotain porkkanaa pitäisi keksiä mitä nollakerholaiset alkaisivat tavoittelemaan kirjoittelemalla...

Saataisiinko Betssonille tästä aiheesta vedonlyönti että pysyykö Ylikerroin.com samanlaisen kuin ennen? 1.33 kertoimen voisin antaa että pysyy :)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.10.2004, 08:29 
Status: JäsenLiittynyt: 24.01.2004, 14:38Viestit: 536Paikkakunta: Kuopio
Pisteitä: 19
Suljettu vai avoin, siinäpä vasta pulma...

Tavoitehan siis on, että foorumin taso saatas nousemaan. Jostain syystä ainakin muutamia aktiivisia ja asiansa osaavia, hyödyllisiä viestejä kirjoittavia henkilöitä on poistunut keskuudestamme tai ainakin ovat lopettaneet viestien kirjoittamisen. Mikähän mahtaa olla syy...?

Itse kallistun hieman suljetun puolelle, koska

*Mikäli ei pysty kirjoittamaan yhtään viestiä niin tuskin sillon on tarpeeksi kiinnostunut foorumin sisällöstäkään. Viestin kirjoittamiseen ei kuitenkaan aikaa mene hirveän paljon. Keskustelua täällä tarvitaan muistakin kun pelkistä prosenteista ja vihjeistä. Täällä on varmasti paljon aloittelevia vedonlyöjiä, mutta se ei mielestäni ole syy olla kirjoittamatta. Koska juuri sillonhan kannattaa kysyä ja näin saada keskustelua aikaan.

*Aktiiviset ja ammattitaitoiset kirjoittavat menettävät intonsa kirjoittaa, koska eivät saa mitään vastineeksi.

*Ehkä näin saataisiin uusia kirjoittajia tälle palstalle ja keskutelu/tietomäärä lisääntyy.

Itselleni ainakin herää kysymys, että mitä menetetään, jos foorumi osittain suljetaan? En usko, että yhtään mitään. Pakkohan on jotain tehdä, kun suunta on tämä.
Erittäin hyvä, että moderaatorit on hereillä ja tilanteen tasalla ja ovat miettimässä miten tilannetta saataisiin parannettua. Kuten joku modeista sanoi, ei ole varmasti liikaa vaadittu kirjoittaa pari hyvää viestiä kuukaudessa (sisältää se sit vihjeen, poissaoloja, muuta hyödyllistä tietoa tai sitten ihan vaan keskustelun aloittamisen hyvillä kysymyksillä tms.)

Mutta nyt takaisin koulutehtävien pariin... :)
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 50 viestiä ]  Mene sivulle <1, 2

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye