Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 19.02.2018, 04:14

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Yhdistelmävedot seurannassa
ViestiLähetetty: 14.06.2013, 22:03 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1119Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3401
Yhdistelmävetojen sisällyttämisestä seurantaan on aiemminkin keskusteltu. Kun niitä kuitenkin seurannoissa esiintyy, lienee pieni selvittely paikallaan.
Käytän tässä esimerkkinä arvostamaani tennispersoonaa, foorumin perustajajäseniin kuuluvaa Timoa.

Hänellä on seurannassaan 1088 vetoa, mukana myös muutama tupla- ja tripla-veto.
Seuraavassa tarkastelussa vedot on pelattu kukin erikseen singlevetona suositellulla (vakio-) panoksella 10 u. ja toiseksi yhdistämällä kaksi peräkkäistä vetoa aina yhdeksi tuplaksi, siinä järjestyksessä kuin vedot ovat seurantaan sattuneet tulemaan, panoksella 20 u./tupla. Panosrahaa on siis molemmissa käytetty sama määrä:
- singlevedoissa 1088 x 10 yksikköä
- tuplavedoissa 544 x 20 yksikköä.

Kuva

Tulokset:
Singlevedot:
- loppukassa 56.34 u
- palautuspros. 100.52 %
Tuplavedot:
- loppukassa 526.77 u
- palautuspros. 104.84 %

Mainittakoon että jos käytetään tasapanostusta, käytetyn panoksen suuruus ei vaikuta palautusprosentin suuruuteen kummassakaan tapauksessa.

Singlevedoissa saldo oli korkeimmalla huipulla 381.35 u palautusprosentin ollessa tällöin 104.01 %, siis pienempi kuin mitä se tuplavedoilla on lopussa tapahtuneen romahduksen jälkeenkään.
Tuplavedoissa käytiin ylimmillään saldossa 1129.00 u, palautusprosentin ollessa tuolloin 112.41 %.

Tuplavetojen käyttö on vedonlyönnissä usein erittäin perusteltu ratkaisu. Toisinaan sillä voidaan lievästi tappiollinen vedonlyönti kääntää voitolliseksi.

Mutta,
joissakin piireissä, esimerkiksi täällä
- yhdistelmävetojen merkitsemistä seurantaan pidetään yrityksenä saada oma seurantatulos näyttämään paremmalta kuin mitä se olisi singlevetoja käytettäessä, ts. seurannan manipulointina.

Timon tapauksessa on vaikea kuvitella että hän käyttäisi yhdistelmävetoja seurannassaan manipulointitarkoituksessa. Mahdollisesti T ei vain ole tullut ajatelleeksi asiaa kovin perusteellisesti.
16
Ylös
  Profiili
 
15.06.2013 00:02 <R-bet> selvästikin tutkit paljon ja tietoa löytyy. Onko omat vetosi
15.06.2013 00:02 <R-bet> klubin puolella vai etkö jaa niitä julkisesti?
15.06.2013 00:03 <R-bet> Olisi mielenkiintoista nähdä niitä.
18.06.2013 06:32 <betpanda> tämän haluaisin itsekin mielenkiinnosta kuulla.
 Viestin otsikko: Re: Yhdistelmävedot seurannassa
ViestiLähetetty: 15.06.2013, 00:01 
Status: JäsenLiittynyt: 24.02.2013, 11:14Viestit: 619
Pisteitä: 633
Kassa: +138.08 yks. Palautus%: 104.24% Panosten ka: 6.67 yks. Vetoja: 488
Mielenkiintoista, upeaa työtä jälleen kerran :peukku:

Pari asiaa tuli kuitenkin kallooni:

1. Näitä ei aina voi lyödä tuplana vaikka haluaisi. Syitä voi olla muitakin, mutta yksi syy on se että kerroinhuiput eri bookkereilla jolloin tuplana lyötäessä kertoimista joutuisi tinkimään.

2. Kun pelaan tuplana niin en kyllä tuolla tavalla panostaisi verrattuna sinkkuihin. Mikäli ajatellaan kaksi loistavaa sinkkukohdetta joihin huitaisen maxit, sanotaan vaikka 3% kassasta ja molempien todennäköisyys on 50%. Tuplana lyötäessä tuolla systeemillä löisin 6% kassasta ja todenäköisyys 25%. En tiedä Timosta, mutta mahdollista että hän ei olisi tuplannut panosta / veto mikäli olisi lyönyt sinkut tuplana.

Itse en oikein tästä lauseestasi tykkää:
"Mahdollisesti T ei vain ole tullut ajatelleeksi asiaa kovin perusteellisesti". Tai ehkä tulkitsen tuon väärin.

Ilman tilastoja vaan pelkkää höpinää sanon että oma mielipide että ei tuplia tarvitse varoa millään tavalla, esim. jos veikkaukselta löytää kaksi hyvää tuplapakon vaativaa kerroinhuippua niin kannattaa nämä poimia mikäli uskoo että kertoimissa ilmaa.

Itsestäänselvyyksiä varmaan tässäkin viestissä, mutta hieno ketjunavaus vaatii jonkinnäköistä vastausta. Peukkua tuolle Mäenalan viestille, ainakin täältä.
2
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Yhdistelmävedot seurannassa
ViestiLähetetty: 15.06.2013, 07:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1119Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3401
Kiitos vain palautteesta R-bet!
Hienoa että osaat muotoilla mielipiteesi noin kohteliaasti. :wink:

Tuon oman viestini tarkoitus ei ollut millään tavoin kyseenalaistaa tuplien käyttöä vedonlyönnissä. Päinvastoin, ne ovat monissa tilanteissa hyvin suositeltava pelitapa!

Tarkoitus oli kritisoida tuplien käyttöä foorumin julkisessa seurannassa.

Ajattelun lähtökohta on se tosiasia että tuplien käyttö on yksi niistä menetelmistä, joilla vihjaaja voi omaa seurantaansa manipuloida. Tämä käy hyvin selville noista esittämistäni laskelmista. Menetelmiä on paljon:
- yhdistelmävedot,
- mikrobookkerien huuhaa-kertoimet,
- early-kertoimien vihjaaminen,
- vihjeiden kopiointi,
- panoskikkailut,
- tahalliset virhemerkinnät,
- ym.

Näistä foorumilla on ollut paljon puhetta ja ne nousevat tuontuostakin uudelleen esiin.

Näillä tempuilla foorumin seurannoista häviää se vähäinenkin merkitys mikä niillä muuten voisi olla vihjaajien tason vertailussa. Se on omasta mielestäni kuitenkin seurannan ylivoimaisesti tärkein tehtävä.

Timo sinänsä on omassa rankingissani niin korkealla että hän on paljolti kaikkien manipulointiepäilyjen yläpuolella, vaikka laskelmassa hänen seurantaansa käytinkin.
Hänelle ja kaikille muillekin vihjaajille yritin vain kohteliaasti tuoda esiin sen, kuinka merkittävästi tuplien avulla voi seurantansa lukuja kaunistella.
Halusin siis sanoa:
- jos tuplien merkitseminen seurantaan ei oman itsetunnon tai jonkin muun syyn vuoksi ole aivan välttämätöntä, olisi tyylikkäämpää olla merkitsemättä.

Seurannassa kaikki on virtuaalista. Onko virtuaalista myös se kuva, joka seurannan välityksellä vihjaasta syntyy?

Todellisuudessa kaikkien vetojen pelaaminen tuplina ei ehkä aina onnistu, kuten toteat.
Se ei kuitenkaan tuon oman viestini kannalta ole olennaista.
Hyvä asia on että monet vihjaajat ovat kaikissa vihjeissään siirtyneet käyttämään vain merkittäviä bookkereita, olkoonkin että joltakin mikro-bookkerilta saisi paremman kertoimen.

Panostuksen osalta jo totesinkin itse viestissä että esimerkin tuplavetojen palautusprosentin kannalta on yhdentekevää mitä panostasoa niissä käytetään.
Vetojen palautusprosentti on joka tapauksessa 104.84 %.
Vetojen palautusprosentti oli suurimmillaan joka tapauksessa 112.41 %, sekin panostasosta riippumatta.

Ehkä allekirjoittanut on riittävän naiivi kuvitellessaan että foorumin seuranta voisi antaa edes jossain määrin totuudenmukaisen kuvan vihjaajien tasosta.
Ehkä minunkin olisi jo aika tunnustaa että koko seuranta on täyttä hölynpölyä ja minkäänlaisia yhteisiä kriteereitä seurantaan ei kannata edes pohtia.
3
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Yhdistelmävedot seurannassa
ViestiLähetetty: 15.06.2013, 09:58 
Status: JäsenLiittynyt: 24.02.2013, 11:14Viestit: 619
Pisteitä: 633
Kassa: +138.08 yks. Palautus%: 104.24% Panosten ka: 6.67 yks. Vetoja: 488
Herrasmiesten lajihan tämä, joten puvut päällä, sikari kädessähän me kaikki istumma terassilla katselemassa merinäköalaa, merestä nousevaa kaunista naista samalla kun kirjoittelemme ylikertoimeen, joten tietenkin kirjoitamme, tai sihteerimme kirjoittaa, ystävälliseen ja kohteliaaseen sävyyn.

Pakko myöntää että yömyöhään ehkä vähän tulkitsin ensimmäisen viestisi eri tavalla ja yötä syytän myös siitä että ehkä viestini ei ihan selkein mahdollinen, mutta turha siitä sen enempää.

Seurannasta olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Olen muistaakseni julkisestikin kirjoittanut aikaisemmin tuosta seurannasta ja ihmettelen edelleen miksi noin hienoa työkalua ei hienosäädetä sen verran että se olisi oikeasti peesaajille entistä parempi työkalu?

Esimerkkejä:

- sallitaan vain panokset 0-X% kassasta. X voi olla 2, 3, 4 tai 5% kassasta. Makuasioita, mutta tällä tapettaisiin tuo mahdollisuus ylipanostaa vahingossa, jolloin aloittelijat oppivat ehkä välttämään tuon ehkä yleisimmän ja pahimman virheen jonka vedonlyöjä voi tehdä. Vaikka tuolla pahimmat panoskikkailut estetään niin tästä huolimatta kaikilla voisi "oikean" tuloksen lisäksi näkyä myös mikä olisi tulos tasapanoksin panostettuna.

- ei sallita rekkoja jolloin tuurilla eli yhdellä osumalla ei saa seurantaa näyttämään siltä että on hyvät vedonlyöntitaidot

- Voi valita kahdesta eri seurantatyypistä kumpaa käyttää:

1. Ensimmäinen on perussseuranta, joihin voi vihjata myös mm. marathonbetille. Näillä on helpompi tehdä pientä rahaa ja näistä hyötyvät monet pienen kassan omaavat vedonlyöjät. Kyseessä on kuitenkin suuri osa vedonlyöjistä. Itsellä ei mikään iso kassa, mutta limittejä joihinkin kuten marathonille, mutta olisi mielestäni ikävä tilanne jos näillä vihjeillä ei autettaisi pikkukasan omaavia eli en niitä haluaisi kokonaan kieltääkään. Eikä tarvitsekaan jos löytyy myös tuo toinen seurantavaihtoehto, jonka voikin arvostusta kaipaavat valita itselleen:

2. Toinen seuranta on ammattivihjaaja statuksella. Tarkoittaa että voi käyttää vain tiettyjä bookkereita joilta pidempäänkin vetoa lyönyt saa tarpeeksi panosta sisään. Mikä on tarpeeksi ym. pitää toki miettiä, muttta esim. pinnacle ja veikkaus kelvannee tähän ryhmään. Seuranta siis antaa virheilmoituksen mikäli bookkeriksi on kirjoitettu jokin bookkeri joka ei ole hyväksytyssä listassa.

Näissä varmaan koodaajille mukavasti kesäpuuhaakin ja Mäenalalla sekä muillakin varmasti lisäideoita ja säätöä minun ideoihin.
7
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Yhdistelmävedot seurannassa
ViestiLähetetty: 19.06.2013, 00:00 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 18.01.2011, 19:17Viestit: 1119Paikkakunta: Kamppi
Pisteitä: 3401
Lainaa:
15.06.2013 00:02 <R-bet> selvästikin tutkit paljon ja tietoa löytyy. Onko omat vetosi
15.06.2013 00:02 <R-bet> klubin puolella vai etkö jaa niitä julkisesti?
15.06.2013 00:03 <R-bet> Olisi mielenkiintoista nähdä niitä.
18.06.2013 06:32 <betpanda> tämän haluaisin itsekin mielenkiinnosta kuulla.

Omasta pyynnöstäni, en ole klubin jäsen. Se vähä, mitä olen foorumille saanut räpellettyä on siis julkista.

En vihjaa enkä peesaa.
Mielipiteeni vihjaamisesta saavat jotkut foorumilaiset syvän raivon valtaan.
Siksi en rauhaa rakastavana kansalaisena käy niitä tässä toistamaan.
Peesaaminen taas ei tekemieni selvitysten perusteella ole muuhun puuhasteluuni verrattuna ajankäytöllisesti kilpailukykyistä.

Koska en itse vihjaa, pidättäydyn myös muiden foorumilaisten vihjeiden laadun arvioinnista.
2
Ylös
  Profiili
 
19.06.2013 00:37 <R-bet> Ok. Kiitos vastauksesta.
19.06.2013 05:19 <betpanda> ty
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye