Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 19.02.2018, 22:23

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Excel-apua kaivataan taas
ViestiLähetetty: 04.02.2006, 17:48 
Status: JäsenLiittynyt: 05.02.2004, 17:01Viestit: 253
Pisteitä: 22
Sarakkeessa A on pelattujen vetojen kertoimet ja sarakkeessa B näiden vetojen panokset. Millä kaavalla saisin haettua soluun panosten summan niistä vedoista, joiden kerroin on ollut esim. välillä 2,00-2,99? Eli alla olevan esimerkin mukaan soluun pitäisi tulla arvoksi 20e.
Koodi:
|  A  |   B   |
---------------
|1,20 |10,00 e|
|2,10 |15,00 e|
|2,35 |5,00  e|
|3,00 |12,00 e|
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.02.2006, 19:46 
Status: JäsenLiittynyt: 14.02.2004, 16:30Viestit: 52
Pisteitä: 0
englanninkielisessä excelissä voisit tehdä sen näin:

=SUMIF(A1:A4;"<=2,99";B1:B4)-SUMIF(A1:A4;"<2";B1:B4)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.02.2006, 19:58 
Status: JäsenLiittynyt: 30.09.2005, 19:40Viestit: 19
Pisteitä: 2
Suoraa eli oikeaa vastausta en osaa antaa eli miten tuon saa tehtyä yhdellä kaavalla.

Nopea, eikä mitenkään tyylikäs, ratkaisu on tehdä ylimääräinen sarake johon laitetaan ne panokset, jotka ovat halutulla kerroinalueella.

Esim. Sarakkeessa A ovat kertoimet, B-sarakkeessa panokset. Solussa E1 on kertoimien alaraja ja solussa E2 yläraja. Sarakkeen C soluihin seuraava kaava:

IF(A3>$E$1;IF(A3<$E$2;B3;0);0)

Yllä oleva esimerkki solusta C3. Tuolla siis asetetaan soluun C3 panos, jos kerroin on halutulla alueella. Muuten arvoksi nolla. Kerroinalueen panosten summan saa sitten laskemalla summan sarakkeesta C.

Edit: Se fiksumpi ratkaisu siis tuossa yhden viestin verran ylempänä.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.02.2006, 20:18 
Status: JäsenLiittynyt: 05.02.2004, 17:01Viestit: 253
Pisteitä: 22
No helvetti, noinhan se menee kuten jl opasti. Minä kun pää märkänä koitin tunkea kaiken maailman funktiot sisäkkäin, mutta homma hoituikin sievästi parilla summa.jos:illa. Kiitos ja kumarrus! :)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.02.2006, 03:14 
Status: JäsenLiittynyt: 15.05.2003, 01:38Viestit: 144Paikkakunta: Jyväskylä
Pisteitä: 0
Laitetaas tähän ketjuun toinenkin pähkinä:

Miten onnistuu hakea johonkin soluun tieto viereisessä sarakkeessa lukevan rivinumeron avulla? Eli
Koodi:
   A   |          B                 |
12      (teksti solusta C12)
26      (teksti solusta C26)


Ongelmana siis viedä solussa lukeva teksti kaavaan. Onko mahdollista?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.02.2006, 10:36 
Status: JäsenLiittynyt: 30.09.2005, 19:40Viestit: 19
Pisteitä: 2
Edellinen ohje oli siinä määrin puuta heinää, että otetaanpa uusi yritys.

Esimerkki soluun B1

OFFSET(C1;A1-1;0)


Vastaavasti solussa B2

OFFSET(C1;A2-1;0)

jne. Toivottavasti tuo oli etsimäsi juttu. Suomenkielisessä Excelissä OFFSET on muistaakseni OSOITA.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.02.2006, 18:05 
Status: JäsenLiittynyt: 14.02.2004, 16:30Viestit: 52
Pisteitä: 0
Kem kirjoitti:
Laitetaas tähän ketjuun toinenkin pähkinä:

Miten onnistuu hakea johonkin soluun tieto viereisessä sarakkeessa lukevan rivinumeron avulla? Eli
Koodi:
   A   |          B                 |
12      (teksti solusta C12)
26      (teksti solusta C26)


Ongelmana siis viedä solussa lukeva teksti kaavaan. Onko mahdollista?


Onnistuu näin:

=Indirect("C"&A2)
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye