Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 18.01.2018, 02:54

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pari visaista excel-kysymystä
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 09:50 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
Eli miten saa poimittua excel-taulukosta tiettyä solua vastaavan arvon?
Eli on esim. taulukko, jossa sarake vastaa vuosilukua, rivi pistemäärää (esim 0-100) ja pitäisi saada taulukosta poimittua arvo, joka vastaa esim. vuotta 1994 ja pistemäärää 56. (taulukoista tulee helposti todella isoja)

Olen tuon ratkaissut tähän asti niin (pienillä max 10x10-taulukoilla) että olen tehnyt viereen uuden taulukon, joka sijoittaa viereisen taulukon arvot funktioon, joka menee nollaksi muissa paitsi halutussa solussa ja laskee sitten kaikkien solujen summan, mutta tämä menee aika raskaaksi isommilla taulukoilla.

2. Olen väsännyt taulukon, jolla tutkin eri todennäköisyysteorioiden paikkansapitävyyttä. Ongelma on, että kun ohjelmaan syöttää jonkin ottelun tiedot, se syöttää vain teorian ennustamat tulokset, mutta kun syötän uuden ottelun tiedot, vanhat häviävät. Miten saan kerättyä vanhan ottelun tiedot talteen myöhempää käyttöä varten?


3. Ja vielä kolmas helpompi kysymys, jota muistan joskus kysytyn mutten ainakaan haulla löytänyt: Eli sarakkeessa 1 on lukuja, ja sarakkeessa 2 kirjain. miten saan laskettua tiettyä kirjainta vastaavien lukujen summan?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Pari visaista excel-kysymystä
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 10:03 
Status: JäsenLiittynyt: 06.05.2003, 10:38Viestit: 397
Pisteitä: 0
FMaster kirjoitti:
Eli miten saa poimittua excel-taulukosta tiettyä solua vastaavan arvon?
Eli on esim. taulukko, jossa sarake vastaa vuosilukua, rivi pistemäärää (esim 0-100) ja pitäisi saada taulukosta poimittua arvo, joka vastaa esim. vuotta 1994 ja pistemäärää 56. (taulukoista tulee helposti todella isoja)

Olen tuon ratkaissut tähän asti niin (pienillä max 10x10-taulukoilla) että olen tehnyt viereen uuden taulukon, joka sijoittaa viereisen taulukon arvot funktioon, joka menee nollaksi muissa paitsi halutussa solussa ja laskee sitten kaikkien solujen summan, mutta tämä menee aika raskaaksi isommilla taulukoilla.

2. Olen väsännyt taulukon, jolla tutkin eri todennäköisyysteorioiden paikkansapitävyyttä. Ongelma on, että kun ohjelmaan syöttää jonkin ottelun tiedot, se syöttää vain teorian ennustamat tulokset, mutta kun syötän uuden ottelun tiedot, vanhat häviävät. Miten saan kerättyä vanhan ottelun tiedot talteen myöhempää käyttöä varten?


3. Ja vielä kolmas helpompi kysymys, jota muistan joskus kysytyn mutten ainakaan haulla löytänyt: Eli sarakkeessa 1 on lukuja, ja sarakkeessa 2 kirjain. miten saan laskettua tiettyä kirjainta vastaavien lukujen summan?


1&2: Varmaan onnistuu Excelilläkin mutta oletko harkinnut jotain ohjelmointikieltä tuon tekemiseen? Esim. Microsoftin kotisivuilta saa ladattua ilmaiseksi .NET ympäristöön erillisinä paketteina vanhempia (olikohan 2003 versioita?) esim. C# ja VB kehitysympäristöt. Näihin on kohtuullisen helppoa liittää tietokantoja mukaan, joko samasta paikasta MS SQL server tai mySQL.

3: Funktio on muotoa: SUMIF(B1:B10000,"haettava teksti",A1:A10000) ainakin englanninkielisessä versiossa. Noita rangeja toki voit joutua muuttamaan.

-Strat
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 12:32 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
Kiitos tuosta viimeisestä, suomeksi funktio on SUMMA.JOS(jne).

Noihin kahteen ekaan vielä kaipaan vastausta, sillä vierastan ohjelmointikieleen siirtymistä, sillä jotenkin ohjelmoinnin jalo taito on osoittautunut turhan työlääksi opetella ilman muuta käyttöä. Excelilläkin nuo jotenkin onnistuvat, mutta kuka keksii miten sen tekee helpoimmin?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 14:41 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:40Viestit: 1491
Pisteitä: 33
Tuohon ekaan taulukkojuttuun varmasti löytyykin joku sopiva Excel-funktio. En jaksa alkaa sitä metsästämään kun menee hermot tuon "=loogisen.nimeämisen.riemuvoiton("MS Excel")=EPÄTOSI" eli suomenkielisen Excelin kanssa.

Toiseen kysymykseen kannatan pientä ohjelmointiopintoa, Excelillä kuitenkin pärjäät. Avaa Excel, nimeä työkirjan välilehdet "ArvioTab" ja "DataTab".

Hivauta Alt+F11 nappeja.

Tuplaklikkaa ThisWorkbook kohtaa ja pastea ao. pätkä siihen.
Koodi:
Sub SiirraData()
Dim rivi As Integer

' haetaan eka tyhjä rivi
rivi = 1
Do Until Sheets("DataTab").Cells(rivi, 1) = ""
    rivi = rivi + 1
Loop
' lisätään halutut datat sinne
' Cells-parametrit rivinro ja sarakkeen indeksi (1=A)
' Sheets-parametrina annetaan lainausmerkeissä välilehden-nimi, numerona indeksi eli
' jos eka välilehti on ArvioTab-välilehti, tossa toimi myös Sheets(1)
Sheets("DataTab").Cells(rivi, 1) = Sheets("ArvioTab").Cells(5, 1)
Sheets("DataTab").Cells(rivi, 2) = Sheets("ArvioTab").Cells(5, 2)
Sheets("DataTab").Cells(rivi, 3) = Sheets("ArvioTab").Cells(5, 3)
Sheets("DataTab").Cells(rivi, 4) = Sheets("ArvioTab").Cells(5, 4)
Sheets("DataTab").Cells(rivi, 5) = Sheets("ArvioTab").Cells(5, 5)

End Sub

Nyt voit sulkea avautuneen Microsoft Visual Basic-systeemin. Esimerkissä siirretään ArvioTab-välilehdeltä riviltä 5 sarakkeet A,B,C,D ja E DataTab-välilehdelle, voit lisätä DataTabin ekalle riville sarakeotsikot. Sinun luonnollisesti pitää määrittää kentät jotka haluat siirtää tonne data-puolelle, mutta siitä on pieni ohje siellä koodin seassa kommenteissa.

Tuo siirto käynnistyy klikkaamalla Alt+F8-nappeja ja sieltä valitset (ellei jo valittu) kyseinen SiirraData-aliohjelma ja paina Suorita.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Pari visaista excel-kysymystä
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 15:19 
Status: JäsenLiittynyt: 19.12.2004, 18:16Viestit: 46
Pisteitä: 0
FMaster kirjoitti:
Eli miten saa poimittua excel-taulukosta tiettyä solua vastaavan arvon?
Eli on esim. taulukko, jossa sarake vastaa vuosilukua, rivi pistemäärää (esim 0-100) ja pitäisi saada taulukosta poimittua arvo, joka vastaa esim. vuotta 1994 ja pistemäärää 56. (taulukoista tulee helposti todella isoja)


Tähän kai kävis myös Summa.jos mutta esim myös VHAKU/VLOOKUP varsinkin jos haettavana on jotain muuta kuin numeroita. Jos esim sulla on A-sarakkeessa vuosiluvut ja B:ssä pistemäärät, niin voit hakea vuoden 1994 arvon: VHAKU(1994,A1:B10,2,TOSI)
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 15:44 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:40Viestit: 1491
Pisteitä: 33
Jäipä mainitsematta että tuossa mun härpätyksessä pitää siinä A-sarakkeessa olla arvo eli se ei saa olla tyhjä, muuten seuraavalla kerralla arvot talletetaan edellisen rivin päälle.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Pari visaista excel-kysymystä
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 17:25 
Status: JäsenLiittynyt: 29.01.2004, 15:28Viestit: 12
Pisteitä: 0
FMaster kirjoitti:
Eli miten saa poimittua excel-taulukosta tiettyä solua vastaavan arvon?
Eli on esim. taulukko, jossa sarake vastaa vuosilukua, rivi pistemäärää (esim 0-100) ja pitäisi saada taulukosta poimittua arvo, joka vastaa esim. vuotta 1994 ja pistemäärää 56. (taulukoista tulee helposti todella isoja)


jos ymmärsin tarpeesi oikein niin itse olen käyttänyt:

pistemäärät esim. soluissa C6:C8
vuosiluvut esim. soluissa D5:F5

solussa C1 haettava pistemäärä
solussa D1 haettava vuosiluku

silloin funktio
=OFFSET(C5;MATCH(C1;C6:C8;0);MATCH(D1;D5:F5;0))

palauttaa haettavan solun arvon.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 18:16 
Status: JäsenLiittynyt: 03.06.2003, 09:52Viestit: 589
Pisteitä: 0
Osaakos joku sanoa, kun on esim. taulukko ja teet tästä kaavion.
Lisäät tuohon trendiviivan ja korrelaatiokertoimen.
Tuon saa ilman koko kaaviota excelin funktiolla muistaakseni kulmakertoimella ja joku muu ei juuri nyt tule mieleen. Kuitenkin tämähän on lineaarinen suora. Mitenkä jos haluankin tuon saman, mutta polynominen 2 asteen yhtälö. Saako tuota mitenkään ilman kaaviota laskettua taulukosta...siis kaavan yhtälön ja korrelaatiokertoimen... siis millä funktiolla tuon onnistuu tekemään tai miten...

Kuhan nyt tuli vaan mieleen....
0

_________________
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Pari visaista excel-kysymystä
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 20:45 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
ksaario kirjoitti:
jos ymmärsin tarpeesi oikein niin itse olen käyttänyt:

pistemäärät esim. soluissa C6:C8
vuosiluvut esim. soluissa D5:F5

solussa C1 haettava pistemäärä
solussa D1 haettava vuosiluku

silloin funktio
=OFFSET(C5;MATCH(C1;C6:C8;0);MATCH(D1;D5:F5;0))

palauttaa haettavan solun arvon.


Mikäli tuo toimii on se juuri sellainen jota olen etsinyt. Jos vain löytyisi suomenkieliset funktiot niin olisin kiitollinen. Yritin kyllä etsiä muttei tärpännyt.

berrie kirjoitti:
Tuohon ekaan taulukkojuttuun varmasti löytyykin joku sopiva Excel-funktio. En jaksa alkaa sitä metsästämään kun menee hermot tuon "=loogisen.nimeämisen.riemuvoiton("MS Excel")=EPÄTOSI" eli suomenkielisen Excelin kanssa.

Toiseen kysymykseen kannatan pientä ohjelmointiopintoa, Excelillä kuitenkin pärjäät. Avaa Excel, nimeä työkirjan välilehdet "ArvioTab" ja "DataTab".

Hivauta Alt+F11 nappeja.

Tuplaklikkaa ThisWorkbook kohtaa ja pastea ao. pätkä siihen.
Koodi:

Nyt voit sulkea avautuneen Microsoft Visual Basic-systeemin. Esimerkissä siirretään ArvioTab-välilehdeltä riviltä 5 sarakkeet A,B,C,D ja E DataTab-välilehdelle, voit lisätä DataTabin ekalle riville sarakeotsikot. Sinun luonnollisesti pitää määrittää kentät jotka haluat siirtää tonne data-puolelle, mutta siitä on pieni ohje siellä koodin seassa kommenteissa.

Tuo siirto käynnistyy klikkaamalla Alt+F8-nappeja ja sieltä valitset (ellei jo valittu) kyseinen SiirraData-aliohjelma ja paina Suorita.


Muuten onnistui, mutta en löytänyt mistään kohtaa "ThisWorkbook" :oops:

Ja vielä uusi kysymys. Toisessa puussa sivuttiinkin jo asiaa; eli jos tunnetaan x yhtälöä ja niissä esiintyy x tuntematonta, saadaanko nuo tuntemattomat selvitettyä excelin avulla eli onko keinoa ratkaista tuntemattomat esim. iteroimalla? Vai pitääkö kaavaan sijoittaa uusia arvoja manuaalisesti?

Kiitos vielä jo tähän mennessä saaduista verrattomista ohjeista
:!:
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Pari visaista excel-kysymystä
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 20:56 
Status: JäsenLiittynyt: 30.11.2003, 13:27Viestit: 56Paikkakunta: Kangasala
Pisteitä: 4
FMaster kirjoitti:
Mikäli tuo toimii on se juuri sellainen jota olen etsinyt. Jos vain löytyisi suomenkieliset funktiot niin olisin kiitollinen. Yritin kyllä etsiä muttei tärpännyt.



Koita täältä

http://www.tekstiviestit.fi/sihteeriopa ... ktiot.html
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.05.2006, 21:05 
Status: JäsenLiittynyt: 12.02.2005, 10:35Viestit: 321Paikkakunta: Turku
Pisteitä: 36
Kassa: -3.38 yks. Palautus%: 97.30% Panosten ka: 5.21 yks. Vetoja: 24
Kiitokset, sieltä löytyivät!

Eli OFFSET = SIIRTYMÄ
ja MATCH = VASTINE

olisihan nuo nyt pitänyt arvata :P
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.2006, 07:47 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2003, 09:40Viestit: 1491
Pisteitä: 33
Tuossapa on pikaohjeistus ThisWorkbook-juttuun:
Kuva
Jos tota Project Exploreria ei näy, niin sen saa esiin joko View-valikosta (Project Explorer) tai painamalla Ctrl+R.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.06.2006, 15:03 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 15:48Viestit: 3545Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4428
Kassa: +107.21 yks. Palautus%: 100.97% Panosten ka: 6.85 yks. Vetoja: 1618
Kun yritän nuolinäppäimillä mennä solusta toiseen niin koko sivu liikkuu :evil: Hermot menee eikä auta, vaikka sulin excelin ja aukasin uudestaan.. Googlesta katoin kaks ensimmäistä linkkiä, mutta ei löytnyt vastausta enkä jaksa väkisin etsiä, kun jollain ollut varmasti sama ongelma joskus..
0

_________________
Twitter
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.06.2006, 15:30 
Status: JäsenLiittynyt: 23.03.2003, 16:54Viestit: 2187Paikkakunta: Tampere
Pisteitä: 76
Kassa: -109.66 yks. Palautus%: 95.74% Panosten ka: 14.63 yks. Vetoja: 176
Lainaa:
Kun yritän nuolinäppäimillä mennä solusta toiseen niin koko sivu liikkuu Hermot menee eikä auta, vaikka sulin excelin ja aukasin uudestaan.. Googlesta katoin kaks ensimmäistä linkkiä, mutta ei löytnyt vastausta enkä jaksa väkisin etsiä, kun jollain ollut varmasti sama ongelma joskus..

Näppäimistöstä löytyy mystinen Scroll Lock nappi ja jopa sille valo. Jos saat valon sammumaan niin excelin outo käytös todennäköisesti loppuu.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.06.2006, 16:08 
Status: JäsenLiittynyt: 14.01.2004, 15:48Viestit: 3545Paikkakunta: Fin/Ita
Pisteitä: 4428
Kassa: +107.21 yks. Palautus%: 100.97% Panosten ka: 6.85 yks. Vetoja: 1618
heh :lol: Kiitos Markukselle!
0

_________________
Twitter
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye