Tänään on 20.04.2024, 06:15.

Major League Baseball season 2003-04

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
Noose
Jäsen
Viestit: 111
Liittynyt: 28.02.2003, 13:32
Pisteitä: 102

Major League Baseball season 2003-04

Viesti Kirjoittaja Noose »

Tulee välillä kirjoiteltua jotakin ajankohtaista ilmiöistä ja baseballin ympärillä tapahtuvista asioista, joten aloitellaanpas tällainen topic, kun täälläkin lienee muutama lajista kiinnostunut.

Avausjargoni Kansas Cityn alkukauden hulinasta.

Oma kakkosjoukkueeni Kansas City Royals on saanut lentävän lähdön tähän kauteen. Kymmenestä ottelusta yhdeksän voittoa ja vain yksi tappio, joka koettiin eilen vieraissa Cleveland Indiansin vieraana. Starter Darrell May oli vähintäänkin perseestä, eikä KC kyennyt clutch hittingiin silloin kun sitä tarjottiin. Royalsin radion selostajat paheksuivat vahvasti Indiansin aloitussyöttäjät Ricardo Rodriguezin tapaa ilkkua vastustajille, kun tämä oli selvittänyt kiperän tilanteen. Rodriguez viittoili Royalsin dugouttiin käsimerkkejä ja osoitti ylimielisyytensä, kun bases loaded, 1 out tilanne hoidettiin pois päiväjärjestyksessä kaksoispalolla.

Eilistä ottelua lukuunottamatta Royalsin alkukausi on ollut yhtä juhlaa, eikä avainlyöjä Carlos Beltranin puuttuminen ole tuntunut missään. Rotation Runelvys Hernandez / Jeremy Affeldt / Chris George / Miguel Asencio / Darrell May on ollut loistava, joista varsinkin Hernandez on ollut jäätävä. Kolmessa ottelussa (20 IP) ainoastaan yksi päästetty juoksu.

Myös Royalsin bullpen on ollut lyönnissä. Rule 5 draftee DJ Carrasco on kattanut yhdessä Jason Grimsleyn kanssa pöydän 7-8 vuoroissa closer Mike MacDougalille, joka on hoitanut tähän mennessä sataprosenttisesta closerin hommat ja on nyt pelastanut kuusi ottelua yhtä monesta yrityksestä. MacDougal on dominoinut viimeistä vuoroa, eikä ole kuuden vuoron aikana antanut kuin kaksi osumaa ja hänen 97-100mph fastballinsa on ollut ainakin tähän mennessä liikaa lyöjille.

Mike Sweeneyn parin ottelun flunssa on näkynyt viime otteluissa lyöntivoimassa, mutta nyt Sweeney lienee palaamassa kokoonpanoon jo tänä iltana. Beltranin paluuta sopii vielä hetken odotella, mutta hän on jo aloittanut kuntoutusohjelmansa Arizonassa, eikä Beltraniin paluuseen taida olla enää kuin viikko pari. Beltranin poissaolo ei ole kuitenkaan näkynyt niin paljoa KC:n juoksusarakkeessa kuin olisi luullut, kun Raul Ibanezin ja Joe Randan johdolla Royalsin lyöjäosasto on palkinnut hyvin syöttävät syöttäjät riittävällä määrällä juoksuja. Catcher Brent Mayne on ollut epätodellisessa vireessä ensimmäiset puolitoista viikkoa, kun kaveri on lyönyt mukavan 13-for-26 tilaston.

Luonnollisesti tällainen lento ei tule kauden loppuun asti jatkumaan, eikä KC:ta pudotuspeleissä nähdä, mutta tällä aallolla kannattaa ratsastaa niin kauan kuin se kestää. Joukkueen olisi näytettävä nykyisille avainpelaajille, että oikeaan suuntaan ollaan menossa, sillä tämän kauden jälkeen Carlos Beltran on vapaa-agentti kuten myös Mike Sweeney, ellei Royals päädy yli 50% voittoprosentin tällä kaudella. Sweeney teki pari kautta sitten 2+2 vuotisen sopimuksen Royalsin kanssa, jonka kahden ensimmäisen vuoden aikana Royalsin on osuttava vähintään 50% voittoprosenttiin, tai Sweeneyn sopimus raukeaa mikäli hän näin haluaa.

GM Allard Baird kertoi joukkueen olemaan halukas pitämään tulevien vuosien tähtensä, jolloin oltaisiin valmiita taloudellisiin uhrauksiin. Tämä tarkoittaisi ainakin Beltranin sainaamista off-seasonilla, joka olisi merkki asioiden kääntymisestä parempaan suuntaan payrollin kustannuksella. Baird luottaa uuden pelaajien työehtosopimusten "revenue sharingin" tuovan rahaa Royalsin kassaan, joka soisi suuremman palkkabudjetin ja näin ollen suuremmat kiinnitykset kuin tähän mennessä. Toivottavasti tämä ei ole pelkkää sanahelinää hyvän alkukauden seurauksena, sillä KC:lle olisi elintärkeää pitää niin Beltran kuin Sweeneykin kauden jälkeen, jolloin Hernandezin ja Affeldtin varaan rakentuva rotation saisi taakseen kilpailukykyisen lyöjäarsenaalin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Soittakaa THE DARK LIEGE OF CHAOS IS UNLEASHED AT THE ENSORCELLED SHRINE OF A'ZURA-KAI (The Splendour of a Thousand Swords Gleaming Beneath the Blazon of the Hyperborean Empire Part II)!

Minikommentit


MarkusM
Jäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 23.03.2003, 16:54

Tuotto: -109.66 yks.

Palautus%: 95.74%

Panosten ka: 14.63 yks.

Vetoja: 176

Pisteitä: 76
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja MarkusM »

Noose, erittäin hyvä kirjoitus, mutta tähän ketjuun voi varmaan myös muut kirjoitella joten pistetään sitten pari sanaa Atlanta Bravesien alkukaudesta.

Atlantan kauden odotukset olivat ristiriitaisia sillä joukkue oli menettänyt uskomattoman määrän syöttövoimaa ja taitoa, erityisesti Kevin Millwood, Tom Glavine, Damian Moss ja Chris Hammond olivat pahoja menetyksiä mutta myöskään Tim Spooneybargeria ja Mike Remlingeriä ei kannata aliarvioida. Onneksi tilalle kuitenkin hankittiin nimimiehiä kuten Paul Byrd, Mike Hampton ja Russ Ortiz joilta ei tietenkään odotettu samoja otteita kuin poistuneilta syöttäjiltä mutta silti odotukset olivat olemassa. Batting puolella varsinaista heikentymistä ei tapahtunut vaan oikeastaan Robert Fickin liittyminen joukkueeseen piti vain vahvistaa Atlantan battingia.

Kuitenkin joukkueen ongelmat alkoivat ennen kuin yhtään ottelua oli pelattu sillä tiedot Hamptonin ja Byrdin loukkaantumisesti pistivät Atlantan syöttäjärotaation hieman epämääräiseen tilaan. Eli alkuperäinen neljän syöttäjän rotaatio Maddux/Hampton/Ortiz/Byrd olikin muuttunut viiden syöttäjän rotaatioksi Maddux/Ortiz/H. Ramirez/Marquis/Hodges.

No kuitenkaan joukkueen alku ei vastannut odotuksia niiden laadusta riippumatta sillä kolmen ottelun Montreal sarjan jälkeen voitot/tappiot olivat 0-3 ja juoksut 2-15. Sinänsä 0-3 alussa ei olisi ollut mitään hirvittävää mutta esitykset näissä otteluissa pistivät miettimään, erityisesti Atlantan aina niin luotettava kolmen kovan outfielderin ryhmä(Gary Sheffield, Chipper Jones ja Andruw Jones) oli esiintynyt surkeasti mailanvarressa keräten ensimmäisen kolmen ottelun jälkeen seuraavat tilastot Gary Sheffield: 2 of 10 2 R 0 RBI 2 BB, Chipper Jones: 3 of 11 0 R 0 RBI 1 BB ja Andruw Jones: 2 of 12 0 R 0 RBI 0 BB. Eikä tilannetta ollut auttanut Madduxin täydellinen epäonnistuminen ensimmäisessä pelissä.

No joukkueen esitykset saivat hetkeksi paremman käänteen sillä Florida sarjasta tuli jo kolme voittoa neljästä pelistä ja batting tuntui taas pelaavan ja erityisesti Andruw Jones tuntui saavan hommasta otteen.

Mutta seuraavat Philadelphia ja Florida sarja näyttivät totuuden Atlantan alkukauden kunnosta joka sitten lopulta osoittautui huonoksi.
Ensimmäinen Philadelphia sarjan peli oli vielä tasainen 4-3 häviö mutta sarjan toisessa ottelussa alkoi tapahtua sillä Atlantaa vietiin jo kunnolla loppunumeroiden ollessa 16-2. Tässä pelistä Maddux otti kauden kolmannen häviönsä kolmessa startissa ja ERA näytti Madduxille tähtitieteellisiä numeroita 11.05. Silti suurimmat ongelmat eivät löytyneet syöttäjistä vaan siitä että Atlanta oli tässä vaiheessa tehnyt keskimäärin 3.4 juoksua per peli ja tuolla määrällä on vaikeata voittaa varmasti vaikka syöttäjät olisivatkin kohdallaan.

Florida sarjasta tuli vielä kaksi tappiota ja yksi voitto mutta optimistit sentään saatoivat nähdä tässä jotain positiivisia merkkejä kuten sen että Maddux sai pelinsä ainakin hetkellisesti kulkemaan ja batting puolella osumia alkoi tulla. Tosin peräänkuuluttamani outfieldin lyöjät eivät vielä oikein olleet omalla tasollaan vaikkakin otteita hieman paransivat.

Atlanta on viimeaikoina saanut myös lisää huonoja uutisia sillä tieto Paul Byrd leikkauksesta pidensi hänen poissaoloaan merkittävästi ja tämä olikin yksi asioista mikä sai Atlantan tarjoamaan vapaillamarkkinoilla olleelle kokeneelle syöttäjälle Shane Reynoldsille sopimusta, Reynolds ei saanut tällekaudella pelipaikkaa Houstonista. Reynoldsilla on takana vakuuttava ura ja Atlanta sai hänet todella halvalla($300,000/vuosi) mutta vielä tässä vaiheessa ei ole nähty Reynoldsin esityksiä Atlantan paidassa joten arviointi menee tulevaisuuteen, uskon kuitenkin että alkuvaikeuksien jälkeen Reynolds vakiinnuttaa paikkansa Atlantan rotaatiossa.

Nyt Atlanta on pelannut 13 ottelua, saldo on 5-8 ja tuolla lohkeaa NL Eastin toiseksi viimeinen tila heti ennen Metsiä. Jos ja kun alkukauden Atlantasta pitäisi onnistujia etsiä niin kaippa heitä olisi Robert Fick joka on osunut ja mennyt kentälle varsin hyvin ja Gary Sheffield joka lopulta kuitenkin on kerännyt kohtalaiset tilastot alkukaudelta sekä syöttäjistä Russ Ortiz joka on ollut alkuperäisen rotaation syöttäjistä lähinnä omaa tasoaan ja Trey Hodges joka minun odotuksista huolimatta hoita oman kauden aloituksensa hyvin.

Epäonnistujia syöttäjistä ovat ainakin Greg Maddux jonka esityksen kolmessa ensimmäisessä ottelussaan olivat yksinkertaisesti liian heikkoja joukkueen 1.syöttäjäksi ja Kevin Gryboski jonka ansiosta Atlantan on menettänyt jo kaksi peliä, muista pelaajista oman tasonsa ovat alittaneet Chipper Jones joka ei vielä ole osunut viimekauden tasolla ja Javy Lopez jonka pitäisi olla mailanvarressa huomattavasti parempi.

Tulevaa suuntaa ei hirvittästi uskalla arvioida mutta uskoisin yhä että jossainvaiheessa Atlantan peli alkaa kulkemaan edelliskauden tahtiin mutta tapahtuuko tuo sitten liian myöhään onkin toinen juttu.


HUOM: Ylläoleva teksti ei millään muotoa tarkoita että allekirjoittanut olisi Atlantan fani tai edes missään määrin suosisi tai kannataisi tuota joukkuetta. :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Noose
Jäsen
Viestit: 111
Liittynyt: 28.02.2003, 13:32
Pisteitä: 102

A's

Viesti Kirjoittaja Noose »

Oakland Athletics on kaventanut Seattle Marinersin etumatkan American League Westissä vain kolmeen otteluun, eikä ohi pääseminen näytä olevan kuin ajan kysymys. The Big Three - Zito, Hudson, Mulder - on totuttuun tapaan ollut joukkueen kantava voima, joista varsinkin keskimmäinen on ollut viime aikoina tulessa. Alkuviikosta Hudson one-hit KC Royals in seven innings of baseball, ja viikonloppuna Adam Kennedyn homerun in the bottom of 9th pilasi Hudsonin shutoutin, jossa A's voitti Angelsin 10-1. Eilen Barry Zito syötti seven innings of scoreless ball, mutta niin teki myös Angelsin Jarrod Washburn ja bullpenien taistossa Anaheim veti pidemmän korren.

A's on viime aikoina ollut otsikoissa joka viiden päivän välein, kun rookie ihme Rich Harden on päässyt aloittamaan uransa Majoreissa. Nyt Hardenin ylösnoston jälkeen Big Three alkaa näyttää Big Fourilta, kun Harden on ollut juuri niin hyvä kuin odotettiinkin. Kaksi ottelua, yksi voitto, yksi no-decision, josta lopulta voitto. Molemmissa one earned run over seven innings, eli erittäinkin hyvä suoritus ensimmäisiä ottelujaan syöttävältä rookielta - tai ihan keneltä tahansa.

A'sin offence on takkuillut koko kauden, ja varsinkin avainmiesten peli on ollut jäässä. Viime kauden MVP Miguel Tejada on lyönyt ainoastaan .257 average ja .749 OPS, eikä myöskään Eric Chavez ole säteillyt .261 average ja .841 OPS lukemillaan. Itse luotin Arizonasta ennen kautta hankitun Erubiel Durazon lyövän koko kauden terveenä ollessaan pitkälle päälle 30 homerunia, mutta toistaiseksi vain 13 on kasassa. Eli kiirusta pitää. Sentään valoa alkaa näkyä tunnelin päässä, kun Tejadan peukku on kunnossa ja Tejadan powerin pitäisi olla palannut.

Torstain trade deadlinea silmällä pitäen the master of deadline deals GM Bille Beanen uskotaan hankkivan yksi big bat outfieldille, joka on tähän mennessä näyttänyt katastrofilta ellei Eric Byrnesin yllättäviä esityksiä oteta huomioon. Yhteensä $14M/vuosi tienaavat Jermaine Dye ja Terrance Long ovat olleet sanalla sanoen perseestä, tosin Dyen kausi on osittain mennyt pipariksi loukkaantumisten takia. Huhut ovat olleet tuomassa uudelleenrakennusta tekevän Pittsburgh Piratesin tähteä Brian Gilesia A'siin, kunhan vain Beane suostuu luopumaan tarpeeksi nuorisosta.

A's tulee jatkamaan AL Westista pleijereihin, joko divaritittelin tai wild cardin turvin. Sitten tulen hykertelemään, kun Yankees ei ehdi pelaamaan pleijereistä kun vähän alusta, kun Ziton, Mulderin, Hudsonin ja hyvällä tuurilla vielä Hardenin ylivoima tulee viemään mielenkiinnon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Soittakaa THE DARK LIEGE OF CHAOS IS UNLEASHED AT THE ENSORCELLED SHRINE OF A'ZURA-KAI (The Splendour of a Thousand Swords Gleaming Beneath the Blazon of the Hyperborean Empire Part II)!

Minikommentit


MarkusM
Jäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 23.03.2003, 16:54

Tuotto: -109.66 yks.

Palautus%: 95.74%

Panosten ka: 14.63 yks.

Vetoja: 176

Pisteitä: 76
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja MarkusM »

Jotta asiasta ei jäisi epäselvyyttä niin näinhän se tulee menemään:

Division:
Minnesota Vs. Yankees
1-3

Boston Vs. Oakland
3-2

Cubs Vs. Atlanta
0-3

Florida Vs. San Francisco
0-3

League:
Boston Vs. Yankees
4-1

San Francisco Vs. Atlanta
1-4

World:
Boston Vs. Atlanta
2-4

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin