Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 23.01.2018, 22:15

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Excelin tiedot sarakkeisiin yhdellä käskyllä?
ViestiLähetetty: 02.04.2010, 14:23 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 16.03.2004, 18:33Viestit: 4658
Pisteitä: 2281
Kassa: +28.59 yks. Palautus%: 105.82% Panosten ka: 1.38 yks. Vetoja: 355
Olen käyttänyt Excelliä (ja OpenOfficea) tod.näk.laskuissa, ja tuli mieleen, että hommaa voisi helpottaakin. Se on luultavasti jopa todella helppoa, mutta toistaiseksi vanha menetelmä on kelvannut.
Eli kun syötän exceliin pitkän lukusarjan (esim. 25 7 6 78:38 ), ja haluan jokaisen luvun omaan soluunsa, olen käyttänyt käskyä "Tekstit sarakkeisiin". En nyt muista, mikä vastaava käsky OpenOfficessa on.

Joka tapauksessa ko. käsky tulee antaa joka kerta uuden luvun syötettyäni. Sen jälkeen tulee vielä edetä askel askeleelta eteenpäin ennen kuin kaikki on OK. eli esim. kaksoispisteet ja muut turhat merkit poistettu. Eli kone ei muista käskyä, vaan joudun toistamaan sen joka kerta syöttäessäni uuden lukusarjan. Onko tosiaan niin, että Exceelissä ei ole keinoa, jolla tämän turhan työn voisi jättää tekemättä? Asian voisi hoitaa varmasti myös makrolla, mutta kun noita lukuja tulee haettua eri lähteistä, niin yksi makro ei riittäne.
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excelin tiedot sarakkeisiin yhdellä käskyllä?
ViestiLähetetty: 02.04.2010, 15:11 
Status: JäsenLiittynyt: 14.07.2004, 22:20Viestit: 222
Pisteitä: 3
Mikäli oikein nyt ymmärsin, niin kopsaat lähdetiedot joltakin nettisivulta ihan copy-pastella ?
Mikäli näin, niin aivan ekana lähtisin kokeilemaan, että saako datan mahdollisesti jotakin toista selainta käyttäen kopsattua Exceliin järkevämmässä muodossa. Eri selainten väliltä löytyy tuon suhteen yllättävänkin suuria eroja. Omat kokemukset ovat pitkälti sen mukaisia, että kopioimiset kannattaa pääsääntöisesti hoitaa jollakin muulla kuin IE:llä, sillä se kopsailee välillä ihan käsittämätöntä puuroa.

Samaten mikäli oikein taas ymmärsin, niin ilmeisesti teet nyt erottelun aina solu kerrallaan ?
Mielestäni tämä pitäisi hoitua aivan samoin isompikin alue kerrallaan valittuna, mikäli lähdeaineisto on samanlaista. Samaisella "text to columns" toiminnolla voi myöskin hoitaa katkaisun tuon esimerkin kaksoispisteen kohilta, joten sitä ei välttämättä tarvitse erikseen poistaakaan. Tässä taitaa olla se rajoituksena, että kerralla voipi katkoa vain yhden sorttisten erikseen määrittelemiensä merkkien kohdilta.

Toki tuo esimerkki ainakin sellainen, että sitä voisi myöskin silpoa onnistuneesti esim Left, Mid sekä Right funktioilla. Mikäli datan lähteitä/muotoja/siirtokertoja suurikin määrä, niin äkkiseltään tuntuisi joku aputaulukko ehkäpä olevan paras ratkaisu muutosta varten.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Excelin tiedot sarakkeisiin yhdellä käskyllä?
ViestiLähetetty: 02.04.2010, 15:36 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 16.03.2004, 18:33Viestit: 4658
Pisteitä: 2281
Kassa: +28.59 yks. Palautus%: 105.82% Panosten ka: 1.38 yks. Vetoja: 355
Kiitos! Ja käytän Firefoxia, en IE:tä. Ja käytän "text to columns" tai "tekstit sarakkeisiin" käskyä, ja homma toimii. Ongelma oli se, että kun olen saanut yhden lukusarjan siirrettyä ja jäsenneltyä ja tuon taulukkoon uutta tietoa, joudun aloittamaan homman uudestaan. Eli jokaisella kerralla joudun antamaan ko. käskyn uudestaan. Siis Excel ei muista tai osaa katkaista enää uutta tietoa entisellä käskyllä.

Tiedon siirrossa tai katkaisemisessa ei ole ongelmia. Ongelma on se, että Excel vaatii tuon tuon "text to columns" käskyn joka kerta tuodessani uutta tietoa.

Ilmeisesti tarkoitit siis, että siirrän kaikki tarvitsemani tiedot esim. päivittäin yhdellä kertaa "aputaulukkoon", suoritan katkaisun siellä yhdellä käskyllä, ja siirrän tämän aputaulukon tiedot myöhemmin itse "laskentataulukkoon"?
0
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Excelin tiedot sarakkeisiin yhdellä käskyllä?
ViestiLähetetty: 02.04.2010, 16:00 
Status: JäsenLiittynyt: 14.07.2004, 22:20Viestit: 222
Pisteitä: 3
Hese kirjoitti:
Ilmeisesti tarkoitit siis, että siirrän kaikki tarvitsemani tiedot esim. päivittäin yhdellä kertaa "aputaulukkoon", suoritan katkaisun siellä yhdellä käskyllä, ja siirrän tämän aputaulukon tiedot myöhemmin itse "laskentataulukkoon"?


Tai sitten vaihtoehtoisesti siten, että tähän aputaulukkoon voi kasata erillaisia versuksia eri lähdeaineistoille esim noiden ylläolevien funktioiden avulla. Jolloin siis Excel itse samantien silpoisi datan haluamaasi muotoon/paikkaan josta se sitten olisi heti siirrettävissä lopullisessa muodossa varsinaiseen tarvepaikkaansa.

Tokihan tuon kaiken voi myöskin tehdä kerralla siellä varsinaisessa taulukossa esim If-funktiota hyväksikäyttäen, mutta mikäli eri lähdeaineistoja on runsaammin niin kaavat karkaavat äkkiä käsistä ja varsinkin muutostarpeiden tullessa eteen alkaa käämit palamaan lopullisesti.
0
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye