Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 23.01.2018, 16:38

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Exceliä tavikselle
ViestiLähetetty: 04.09.2012, 18:05 
Status: JäsenLiittynyt: 23.08.2012, 20:36Viestit: 152
Pisteitä: 55
Kassa: +55.63 yks. Palautus%: 104.54% Panosten ka: 4.03 yks. Vetoja: 304
Olen ihan perus ok Excelin vääntäjä, mutta kaavojen kanssa tykkää aina mennä pään hakkaamiseksi seinään ja nyt alkaa seinässä olla jo sen luokan painauma, että pakko kysyä neuvoa.

Olen vääntämässä uutta ranking systeemiä itselleni ja olen tekemässä tilastoa siitä, että miten eri rankin pelit päättyvät. Laitetaan alle hieman kuvaa talukosta mitä olen vääntänyt havainnolistamaan ongelmaani:
Kuva

Eli laskenta käy niin, että jokaisella joukkueella on eri ranking kotona ja vieraissa ja ranking ns. "elää". "HR" ja "AR" kuvastavat ranking pisteitä. "HTSR" taasen on kotijoukkueen ranking, minkä annan kotijoukkeelle kyseistä vastustajaa vastaan ja se määräytyy kotijoukkeen ja vierasjoukkueen rankingeista (sen arvo voi olla periaatteessa väliltä 0-100, mutta tällä hetkellä käytännössä se on väliltä 33-69). Nämä laskennat menevät kaavojen avulla automaattisesti, kun sen verran olen osanut Exceliä pyörittää. "Result" on sitten nimenomaan kotijoukkueen tulos.

Ongelma:
Nyt siis haluaisin tilastoida näiden pelattujen pelien tulokset "HTSR" rankin mukaan. Kuinka suuri osa tietyn HTSR rankin peleistä on päättynyt kotivoittoon, tasuriin ja kotitappioon. Tähän päättyy oma osaamiseni ja siksi pyydänkin neuvoa, että mitä kaavoja tai muita toimenpiteitä tässä tulee seuraavaksi tehdä.

Tähän tyyliin tilastointia siis:
Kuva

Jos täältä löytyy henkilö, kuka haluaisi auttaa, mutta vielä on jäänyt jotain epäselväksi, niin täsmennän ongelmaani tai taulukkoani mielelläni. Ja syvä kumarrus tietysti kaikille avuliaille!


---EDIT---
Täsmennetään nyt heti kärkeen jo sen verran, että tarkoituksena nimenomaan saada tilastointi toimimaan automaattisesti
0

_________________
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson
Ylös
  Profiili Seuranta
 
04.09.2012 18:07 <maig> Kuvat ei näy
04.09.2012 18:15 <David Ville> No niinpä tietysti... koitan korjata ongelmaa
04.09.2012 18:18 <David Ville> Nyt pitäisi olla näkyvillä!
 Viestin otsikko: Re: Exceliä tavikselle
ViestiLähetetty: 04.09.2012, 18:39 
Status: JäsenLiittynyt: 14.07.2004, 22:20Viestit: 222
Pisteitä: 3
Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")
1
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: Exceliä tavikselle
ViestiLähetetty: 04.09.2012, 18:45 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 30.01.2005, 17:27Viestit: 2456
Pisteitä: 1369
Kassa: -206.24 yks. Palautus%: 98.03% Panosten ka: 4.33 yks. Vetoja: 2424
Tossa saa hetken dataa kerätä, jos meinaat jokaiselle 0-100 luvulle saada järkeviä jakaumia. Suosittelisin eron pienentämistä esim 0-10-20-30-40 jne.
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Exceliä tavikselle
ViestiLähetetty: 04.09.2012, 19:11 
Status: JäsenLiittynyt: 23.08.2012, 20:36Viestit: 152
Pisteitä: 55
Kassa: +55.63 yks. Palautus%: 104.54% Panosten ka: 4.03 yks. Vetoja: 304
jarihfi kirjoitti:
Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")


Jotain tuon tyylistä olinkin jo koittanut ja aloinkin epäillä, että jossain muualla mättää ja niinhän se tekee. I-sarakkeen koodi, mikä määrittelee W/D/L arvon solulle on "=JOS(G3>H3;"W";JOS(G3=H3;"D";JOS(G3<H3;"L")))". Tämän kautta tuo laskenta koodi ei jostain syystä tunnista kirjaimia, mutta nyt kun manuaalisesti korvasin osasta koodin simppelisti vain kijoittamalla siihen joko W/D/L, niin johan toimi. Mikähän tässä mättää?

maig kirjoitti:
Tossa saa hetken dataa kerätä, jos meinaat jokaiselle 0-100 luvulle saada järkeviä jakaumia. Suosittelisin eron pienentämistä esim 0-10-20-30-40 jne.


Joo itsekin ajattelin jotain tämän tyylistä ratkaisua nimenomaan järkevien jakaumien saamiseksi ulos, mutta halusin nyt jo hieman tarkastella minkälaisia tuloksia sieltä tulee.
0

_________________
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Exceliä tavikselle
ViestiLähetetty: 04.09.2012, 19:40 
Status: JäsenLiittynyt: 01.08.2003, 23:47Viestit: 5103
Pisteitä: 3830
Kassa: +210.94 yks. Palautus%: 104.57% Panosten ka: 1.57 yks. Vetoja: 2940
David Ville kirjoitti:
jarihfi kirjoitti:
Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")


Jotain tuon tyylistä olinkin jo koittanut ja aloinkin epäillä, että jossain muualla mättää ja niinhän se tekee. I-sarakkeen koodi, mikä määrittelee W/D/L arvon solulle on "=JOS(G3>H3;"W";JOS(G3=H3;"D";JOS(G3<H3;"L")))". Tämän kautta tuo laskenta koodi ei jostain syystä tunnista kirjaimia, mutta nyt kun manuaalisesti korvasin osasta koodin simppelisti vain kijoittamalla siihen joko W/D/L, niin johan toimi. Mikähän tässä mättää?

Minulla tuo kaava toimii ihan hyvin. Luulisin, että sinulla on lukuja sisältävissä soluissa ylimääräinen välilyönti kunkin luvun edessä, jolloin kaavasi ei tunnista lukuja luvuiksi. Näin käy helposti, kun syöttää dataa Exceliin perinteisellä copy-paste-menetelmällä. Saat välilyönnit helposti pois maalaamalla ylimääräisiä välilyöntejä sisältävät solut ja korvaamalla (Ctrl + H) välilyönnit "ei millään" (eli kohtaan "Etsittävä" yksi välilyönti ja kohtaan "Korvaava" ei mitään).
1
Ylös
  Profiili Seuranta
 
 Viestin otsikko: Re: Exceliä tavikselle
ViestiLähetetty: 04.09.2012, 19:58 
Status: JäsenLiittynyt: 23.08.2012, 20:36Viestit: 152
Pisteitä: 55
Kassa: +55.63 yks. Palautus%: 104.54% Panosten ka: 4.03 yks. Vetoja: 304
credit kirjoitti:
David Ville kirjoitti:
jarihfi kirjoitti:
Esim soluun L2 => LASKE.JOS.JOUKKO(F:F;K2;I:I;"W")


Jotain tuon tyylistä olinkin jo koittanut ja aloinkin epäillä, että jossain muualla mättää ja niinhän se tekee. I-sarakkeen koodi, mikä määrittelee W/D/L arvon solulle on "=JOS(G3>H3;"W";JOS(G3=H3;"D";JOS(G3<H3;"L")))". Tämän kautta tuo laskenta koodi ei jostain syystä tunnista kirjaimia, mutta nyt kun manuaalisesti korvasin osasta koodin simppelisti vain kijoittamalla siihen joko W/D/L, niin johan toimi. Mikähän tässä mättää?

Minulla tuo kaava toimii ihan hyvin. Luulisin, että sinulla on lukuja sisältävissä soluissa ylimääräinen välilyönti kunkin luvun edessä, jolloin kaavasi ei tunnista lukuja luvuiksi. Näin käy helposti, kun syöttää dataa Exceliin perinteisellä copy-paste-menetelmällä. Saat välilyönnit helposti pois maalaamalla ylimääräisiä välilyöntejä sisältävät solut ja korvaamalla (Ctrl + H) välilyönnit "ei millään" (eli kohtaan "Etsittävä" yksi välilyönti ja kohtaan "Korvaava" ei mitään).


Kirjoitin kaavan uusiksi ja nyt kelpaa.

Kiitokset kaikille! Tällä pääsee taas eteenpäin.
0

_________________
"I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" – Thomas Jefferson
Ylös
  Profiili Seuranta
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye