Ylikerroin.com
Suomen suurin vedonlyöntisivusto
Tänään on 20.01.2018, 03:29

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntiaAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: pörssi-pohdintaa
ViestiLähetetty: 31.03.2005, 18:22 
Status: JäsenLiittynyt: 31.03.2005, 17:44Viestit: 4
Pisteitä: 0
Vaikuttaa foorumi asialliselta, joten ajattelin kysästä vähän pörssijutuista. En tiedä kuuluuko se tänne, kun täällä puhutaan vaan vedonlyönnistä.

Jonkin verran tullut seurattua osakkeiden kurssikehitystä. Sellainen kysyisin aluksi, että mahtaako kukaan tietää, miten määräytyy osakkeiden päivän avauskurssit? Tarkoitan siis isojen firmojen osakkeita, joita vaihdetaan paljon. Joskus on tilanteita, jolloin osakkeen kaupankäynti alkaa selvästi eri hinnalla, kuin mihin se on edellisenä päivänä päättynyt. Miten tällainen on mahdollista? Myykö/ostaako joku ennen pörssin avautumista niin paljon osakkeita, että tällainen on mahdollista.

Toinen asia, mitä olen pistänyt merkille, on ns. stop-tasot, joita voi asettaa osakkeille, eli jos osakkeen hinta vaikka laskee tietyn tason alle, ohjelma automaattisesti myy osakkeet. Nythän, jos osto-puolella ei ole paljoa ostotarjouksia, voidaan kurssi saada tippumaan helposti, jos myydään paljon osakkeita kerralla. Kun osakkeen hinta tippuu, voidaan olettaa, että osakkeita tulee myyntiin enemmän (jos monella on stop-asetuksia). Näin saadaan kurssi tippumaan ainakin väliaikaisesti. Tähän kun lisätään osakkeisiin liitetyt johdannaiset, luulisi rahan teon tälla tavalla olevan helppoa.

Teettekö muuten paljon rahaa pörssiosakkeilla? Muutama vuosi sitten eforella olisi saanut rahat 10-kertaisena takaisin - verot ja viime vuonna Fortumin pörssikurssi nousi aika hyvin. Ite pidän aina yhtä osaketta kerrallaan ja seuraan sen kehitystä. Aika paljon näyttää yleinen trendi vaikuttavan osakkeiden kulkusuuntaan. Osavuosikatsauksissa kun osakkeen hinnalle voi käydä lähes kuinka tahansa. Ainakin mulle on ollut monesti yllätys, että niiden vaikutusta on niin vaikea ennakoida. Trendin mukana on helpompi mennä.

Tiedättekö muuten hyviä paikkoja käydä johdannaiskauppaa?
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.2005, 19:06 
Status: JäsenLiittynyt: 22.08.2003, 14:27Viestit: 432Paikkakunta: Espoo :-(
Pisteitä: 0
Lainaa:
Joskus on tilanteita, jolloin osakkeen kaupankäynti alkaa selvästi eri hinnalla, kuin mihin se on edellisenä päivänä päättynyt. Miten tällainen on mahdollista? Myykö/ostaako joku ennen pörssin avautumista niin paljon osakkeita, että tällainen on mahdollista.


Aamulla on ennen varsinaisen kaupankäynnin alkua huutokauppa ja sinne voi heitellä sitten ostoja/myyntejä. Täsmäyshinnan perusteet ja se miksi ei saanut jotain osaketta vaikka olisi tarjonnut enemmän, saa selittää joku asiantuntevampi.

Eurex taitaa olla johdannaisten ykköspaikka suomalaisesta vinkkelistä katseltuna. Nordean ja HANin warranteista kannattaa pysyä erossa, jos HEXistä niitä aiot ostella.

Jos täppää löytyy vähintään 75 000 Euroa kannattaa miettiä FIM Directin hommaamista HEXin pörssipeliin.

Nää oli sitten täysin amatöörin heittoja pörssistä, mutta kai jotain apua tästäkin oli. Ja jotain oli postattava, kun vihdoin ja viimein sain muuton jälkeen ADSL:n kotonakin toimintaan.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko: Re: pörssi-pohdintaa
ViestiLähetetty: 31.03.2005, 19:33 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 27.06.2003, 22:11Viestit: 1291
Pisteitä: 221
treidaaja kirjoitti:
Ite pidän aina yhtä osaketta kerrallaan ja seuraan sen kehitystä.

Tiedättekö muuten hyviä paikkoja käydä johdannaiskauppaa?


Ei ole tarkoitus olla mitenkään ilkeä, mutta ei kannata edes pohtia johdannaisia ennen kuin edes perusasiat on kunnossa. Ilmaisia lounaita ei ole, se kannattaa muistaa. Mutta kannattaa ehdottomasti lukea ja oppia pörssikaupasta, ennen kuin säntää markkinoille. Vasta-alkajille suosittelisin Saarion Sepon Miten sijoitan pörssiosakeisiin (Toinen osa kirjasta muuten taisi ilmestyä tässä talvella) ja siitä vähitellen kasvattamaan tietoja. Ja kun tuosta johdannaiskaupasta kysyit niin eiköhän eQ Online ole vastaus kysymykseesi. Keskustelua sijoittamisesta löydät helposti Arvopaperin AP-Areenalta, ei kuin rekistetöitymään ja mukaan. Tosin iltaisin taitaa mitä mukissa ja levylautasella olla päällimmäisinä keskusteluaiheina :wink:
0

_________________
Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.2005, 20:25 
Status: JäsenLiittynyt: 31.03.2005, 17:44Viestit: 4
Pisteitä: 0
Näköjään tää aihe siirretty kahteen paikkaan. Kummassakohan on tarkoitus jatkaa keskustelua...

Joo kiitoksia vastauksista. Ei tässä treidaamaan olla alkamassa, kunhan kysäsin vaan. Tosta osakkeiden avauskurssista sen verran, että oiskohan se tehty päivätreidaajia varten. Eli osakkeille sovitaan päivän alussa rajat, jonka sisällä kurssi pyritään pitämään. Näin muut pelurit uskaltavat pelata johdannaisilla, kun kurssimuutos ei ole kovin suuri. Eihän jollain nokian osakkeella kannata päiväkauppaa käydä, jos min-max-vaihteluväli päivän aikana on jotain yhden prosentin luokkaa.

Jenkeistä on nyt hyvä esimerkki siitä, kun osakkeen hinta on tippunut selvästi edellispäivästä ja jäänyt 33.85/35.11-väliin. Edellisenä päivänä kauppaa käytiin yli 38 eurolla.

eq:n-sivujen kautta pääsee kattomaan, jos kiinnostaa. Osake on BIOGEN IDEC INC

Tuossa Goorio mainitsi Saarion Sepon Miten sijoitan pörssiosakeisiin kirjan. Mulla on ilmeisesti se vanhempi versio, kun se on hyllyssä ollut jo useamman vuoden. Kirjat ei mun mielestä pörssipeleissä paljoa auta. Kyllä se kokemuksen kautta sitten tulee. Johdannaisilla en rupea pelaamaan ennen kuin ymmärrän ne täysin.

Miksiköhän niistäkin on pitänyt tehdä niin vaikeatajuisia. Eikö riittäisi, että kurssimuutosta vastaisi jokin kerroin, esim. sentin muutos osakkeessa vastaisi johdannaisella euron muutosta. Sitten niihin lisättäisiin stop-rajat, jos haluaa.

Hurjimmat pelurithan vetää ilman mitään stoppia. Monikohan on rikastunut sillä, että pelaa myynti-johdannaisella ja kurssi romahtaa oikein kunnolla. Osakkeethan ei päivässä voi kovin paljoa nousta kerralla, romahdukset sen sijaan on mahdollisia.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.2005, 20:50 
Avatar
Status: JäsenLiittynyt: 27.06.2003, 22:11Viestit: 1291
Pisteitä: 221
8.30 - 9.45 Kaupankäyntiä edeltävä jakso
9.45 - 10.00 Päivän avaushuutokauppa

Kaupankäyntiä edeltävä vaihe
Kaupankäyntiä edeltävä vaihe kuuluu kaupankäyntipäivän rakenteeseen edeltäen varsinaista kaupankäyntivaihetta ja sen avaavaa päivän avaushuutokauppaa. Kaupankäyntiä edeltävän vaiheen aikana voidaan tallentaa sopimuskauppoja, nk. jälkipörssi II kauppoja ja pre-avauskauppoja, sekä tallentaa tarjouksia päivän avaushuutokauppaan. Vaiheen aikana talletettujen sopimuskauppojen hintarajat määräytyvät pääsääntöisesti edellisen pörssipäivän erällisten kauppojen hintojen ja päätöskurssien perusteella, mikäli kyseessä ei ole blokkikauppa tai rahasto-osuuksien lunastus/merkintä -kauppa. Sopimuskauppojen hintarajat ovat samat kuin edellisen päivän kaupankäynnin jälkeisen vaiheen aikana.

Huutokaupat

Päivän avaushuutokauppa, päivän päätöshuutokauppa ja mahdolliset päivän sisäiset instrumenttikohtaiset huutokaupat seuraavat samaa rakennetta. Huutokauppa rakentuu suljetusta tarjousten tallennusvaiheesta, jolloin tarjouskirjasta ei näytetä välittäjän omien tarjouksien lisäksi muuta tietoa, osakkeilla lisäksi avoimesta tarjousten tallennusvaiheesta, jolloin tarjouskirjasta näytetään enintään viittä parasta tarjoustasoa volyymitietoineen, ja varsinaisesta täsmäytysvaiheesta.

Täsmäytyksessä tasapainohinta muodostetaan samalla hintatasolla ja/tai ristissä olevien erällisten osto- ja myyntitarjousten perusteella. Tasapainohinnaksi määritetään hintataso, jossa täsmäytyvien osakkeiden lukumäärä on suurin. Mikäli ehdon täyttäviä tasoja on useita valitaan näistä hintatasoista se, jossa täsmäytymättömien osakkeiden lukumäärä on pienin. Jos edelleen mukana on useita hintatasoja käytetään NOREX-säännöissä tarkemmin määriteltävällä tavalla apuna mukana olevien hintatasojen keskihintaa tai markkinapainetta, jotta tasapainohintataso voidaan määrittää. Osakkeiden allokoiminen tarjouksille tasapainohinnalla tapahtuu hinta-välittäjä-aika -prioriteettia noudattaen.

Lähde: www.hex.com
0

_________________
Muistetaan kuitenkin, että kyllä Jakke on tuonut vuosien varrella hiukan massiakin ja iloa elämään
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.2005, 10:25 
Status: JäsenLiittynyt: 31.03.2005, 17:44Viestit: 4
Pisteitä: 0
Joku on näköjään lukenut näitä sivuja. Fortum rysähti 25 % :!:

Näköjään olikin joku osinkojuttu.
0
Ylös
  Profiili
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.2005, 20:30 
Status: JäsenLiittynyt: 16.01.2003, 20:54Viestit: 976
Pisteitä: 0
treidaaja kirjoitti:
Kirjat ei mun mielestä pörssipeleissä paljoa auta. Kyllä se kokemuksen kautta sitten tulee.


Sen verta tuo lause hyppäsi mun silmiin että pakko kommentoida. Useimmat kirjat on juuri kirjoitettu vankalla kokemuksella aiheesta niin että aloittelija ja vähän pidemmällekkin kerennyt säästyy ainakin pahimmilta mokilta...Vaikka tässäkin aiheessa peli muuttuu, niin kyllä ne tietyt perusjutut aina on ja pysyy. Varsinkin psykologian osalta...

Kyllä ainakin itse voin sanoa ja suositella että esim. kotimaisista opuksista Seppo Saarion ja Vesa Puttosen kirjat on ihan lukemisen arvoisia. Paljon perustietoa ja juuri sitä tiettyä perusjuttua joka antaa hyvän pohjan sitten itse jatkaa matkaa...Itseasiassa, vaikka ei edes "pörssipeliä" itse alkaisikaan sen vakavemmin harrastamaan niin hyvää yleistietoa talouden kuvioista, varsinkin nykyaikana :wink:
0

_________________
Life is a game. Money is how we keep score.
Ylös
  Profiili
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group | Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye