Tänään on 28.03.2024, 21:16.

Omaha short/full

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
Wille_78
Jäsen
Viestit: 799
Liittynyt: 30.09.2004, 17:29

Tuotto: +122.96 yks.

Palautus%: 109.28%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 449

Pisteitä: 773
Paikkakunta: Savo

Omaha short/full

Viesti Kirjoittaja Wille_78 »

Onkos ketään ompun pelaajia tällä foorumilla?

Netistä löytyneitä artikkeleita olen lueskellut ja vähän tuntumaa hakenut Omaha HI- peliin. Jos fullissa pitää flopilla olla vähintään setti tai kaksi korkeinta paria pelin jatkamiseen, tai hyvät vedot nutsi suoriin tai väreihin, niin mites shortissa? Shortissa varmaan positio korostuu, mutta miten pitää flopilta pelata? Voiko ylipäätään antaa ohjeita vai onko enemmän vastustajan mukaan pelattavaa?

Full-omppu on selkeempää mutta siinä kestää kädet melko lailla pitkään, shortissa peli on nopeempaa mistä minä tykkään...

Kaikki vinkit kokeneimmilta on tarpeen jos joku jaksaa kirjoitella! 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Onhan se mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Seurannan panostus asteikolla 1-5 yksikköä. --> Vuoden 2014 alusta tasapanostus 3 yks per veto

Minikommentit


Rooney
Jäsen
Viestit: 726
Liittynyt: 12.04.2007, 17:30

Tuotto: -49.56 yks.

Palautus%: 81.40%

Panosten ka: 3.70 yks.

Vetoja: 72

Pisteitä: 21

Viesti Kirjoittaja Rooney »

En varmaan mikään paras ole neuvomaan tässä lajissa, mutta yritetään silti tuoda esille ainakin omia mielipiteitä. Yhteen aikaan kun tuli pelattua omahaa jopa enemmän kuin holdemia, niin kaipa sieltä jotain hyödyllistäkin on jäänyt mieleen.

Hyvin pitkältihän omahassakin tuntuvat samat lainalaisuudet pätevän kuin holdemissakin, että pottikertoimien / "riverillä oletetun potin:riskiin" mukaan siinäkin pitäisi flopilta lähteä etenemään. Pre-flop-pelissä isot parit ovat korotuskäsiä. Neljän suorat(joissa suittarit) ovat erittäin hyviä käsiä lähteä kohtuu korotuksella floppiin mukaan. Voisikin sanoa, että omahan paras käsi on AK(suit) AK(suit), mutta toisaalta se voi yhtä hyvin ollakin esim. 78(suit) 9T(suit). (HI/LO omahassa paras käsi on A2(suit) 34(suit).)

Position merkitys vaihtelee omahassa, riippuen pöydästä ja siitä onko kyseessä limit vai pot-/no-limit-pöytä. Limit- pöydässä, jos kanssapelaajat eivät ole aggressiivisia, voi huoletta lähteä lähes korteilla kuin korteilla floppiin mukaan.
Wille_78 kirjoitti:Jos fullissa pitää flopilla olla vähintään setti tai kaksi korkeinta paria pelin jatkamiseen, tai hyvät vedot nutsi suoriin tai väreihin, niin mites shortissa?
Tässä kannattaa miettiä, jos on useampi pelaaja mukana ja pöytään tulee parillinen floppi, että riittäkö väri/suora enään riverillä voittoon. Samoin, jos sinulla on under-suoran veto voit miettiä, onko sinulla loppujenlopuksi outteja 4 vai 8, jos vihu lähteekin vetämään over-suoraa. Myös jos sinulla on kaksi pientä värikorttia, joku muukin saattaa vetää "isompaa" väriä.

Tässäkin lajissa varmasti toistojen(=pelatut kädet) merkitys korostuu ja tekemällä oppii... :)


Tätä suomenkielistä pokerisivustoa olen aiemminkin kehunut ja sieltä löytyy myös omahaan ohjeita:
http://www.pokeri.info/omaha%20hi.htm
Texas Hold'emiin verrattuna Omahassa:

- voittaa enemmän
- aloituskädet ovat tasaveroisempia
- voittokädet ovat parempia
- peli on suoraviivaisempaa
- aseman merkitys on pienempi
- pankkirollin koko vaihtelee enemmän
- negatiivinen pottikerroin on isompi.
Aloituskädeltä vaaditaan pääsääntöisesti, että sen korttien on:

- tuettava toisiaan
- annettava monta vetoa
- vedettävä saletteihin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus max. 5 yksikköä.

Minikommentit


kile_91
Jäsen
Viestit: 74
Liittynyt: 12.08.2005, 11:21
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja kile_91 »

Itse pelaan omahaa shorttina pääpelinä. Yritän siis, jotenkin vastata kysymyksiisi. Kuten tuli sanottua 4 peräkkäistä korttia on hyvä lähtökäsi. Isot ovat selvästi parempia, kuin pienet, syystä, että isomilla osut useimmin saletteihin. Aloittelevan pelaajan ei kannata lähteä lyömään edes shortissa reissuun AAxx, KKxx yms. Limppaa, ja jos osut settiin lyötniä vain. Sillä yliparin pelaaminen flopilta ilman kokemusta mihin floppeihin ylipari on hyvä. Voit menettää jossain tilanteessa valueta, mutta suurimalle osalle AAxx on suurin tappiokäsi omahassa. Positio on tärkeämpi, kuin Texasissa. Buttonista voit pelata tälläisiä käsiä tyyliin J967 edestä tuo on selkeä kippi. Ja minkään "parhaimman lähtökäden miettiminen" ei ole vaivan arvoista, mikään käsi ei nimittäin ole toista edellä pre-flopissa 80-20, vaan parhaimillaan voidaan päästä 65-35 dominanssiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wille_78
Jäsen
Viestit: 799
Liittynyt: 30.09.2004, 17:29

Tuotto: +122.96 yks.

Palautus%: 109.28%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 449

Pisteitä: 773
Paikkakunta: Savo

Viesti Kirjoittaja Wille_78 »

Jees kiitos vinkeistä. Tuo Rooneyn linkki on jo luettu, se on hyvää materiaalia. Kilen vinkki jättää ässät reissaamatta preflop on myös hyvä idea... useesti tulee sitouduttua mielestään pottiin ja conttari chekattuun pottiin "on pakollinen", jolloin vastustaja voi check-reissata, tällöin on tullut itse tehtyä virhe aika usein...

Täytyy jatkaa harjoittelua ja ihmetellä lisää. Sen olen huomannut että tällä kokemuksella esim. 2 shorttipöytää on liian nopeaa, kun ei ehdi laskemaan kaikkia outteja tarkasti, etenkin suoran vedoissa. 1 shortti ja 1 full on sopiva tahti...

Hyvää vastapainoa texasille, mutta toisaalta nyt tuntuu taas että olis kiva pelata teksua kun kuukauden on paininut omppua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Onhan se mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Seurannan panostus asteikolla 1-5 yksikköä. --> Vuoden 2014 alusta tasapanostus 3 yks per veto

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Viestiketju Lukittu