Tänään on 19.03.2024, 13:28.

Maantiepyöräilyn MM-kisat 30.9.

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Ilpo
Jäsen
Viestit: 32
Liittynyt: 02.09.2005, 18:40
Pisteitä: 6
Paikkakunta: Espoo

Maantiepyöräilyn MM-kisat 30.9.

Viesti Kirjoittaja Ilpo »

Maantiepyöräilyn MM-kisat Stuttgartissa huipentuvat sunnuntaina miesten maantiekisaan. Selvästi vahvimmat joukkueet paperilla ovat Espanja ja Italia, ensimmäisen kapteenina kolminkertainen MM Oscar Freire ja jälkimmäisen puolustava mestari Paolo Bettini. Viimeisen kuuden vuoden aikana vain toissa vuoden voittaja Belgian Tom Boonen on noussut mestariksi suosikkimaiden ulkopuolelta. Tänä vuonna Boonen ei ole mukana ja suosikkikaksikon ykköshaastajana lähtee kisaan Saksa, jolta odotetaan kotikisoissa vahvaa suoritusta.

Reitti Stuttgartissa on vaativa, 14 kertaa ajettavan reitin 700m pitkä Herdwegin ja 1200m pitkä Birkenkopfin nousu pudottavat puhtaat kirimiehet leikistä ennen loppusuoraa. Vaikka vaativa reitti antaa hyökkääville puncheur-tyypin ajajille mahdollisuuksia, vaikeuttaa heidän urakkaansa se että viimeisen nousun laelta on maaliin vielä lähes 10km. Näin ollen lienee loppukilometreillä useampi ajaja taistossa mukana, joten kirikyky on jälleen kerran MM-kisoissa valttia.

Espanjan joukkueen kapteeni, Oscar Freire on viikko sitten päättyneen Espanjan ympäriajon otteiden perusteella saanut itsensä jälleen MM-kisojen aikaan huippukuntoon. Kolmen vakuuttavan etappivoiton jälkeen huippulahjakas Freire siirtyi hiomaan MM-kuntoaan. Reitti on Freirelle optimaalista raskaampi, mutta huippukunto ja todella vahva joukkue taustalla puoltavat. Huippukunnossa näyttäisi olevan myös joukkuetoveri Samuel Sanchez, joka nousi vahvan viimeisen viikon ansiosta lopulta Vueltassa kolmanneksi. Reitin profiili on kuin tehty kolme mitalia viimeisen neljän vuoden aikana ottaneelle Alejandro Valverdelle, mutta hänen nykykunnostaan ei ole tarkkaa kuvaa ja lisäksi hänen valmistautumistaan on värittänyt Espanjan viranomaisten linjaton doping-uutisointi. Viime vuonna Sanchez veti hirvittävällä vedolla viimeisellä kilometrillä joukon hajalle, mutta unelmapaikalta kiriin päässyt Valverde oli Espanjan kapteenina voimaton Bettiniä ja Zabelia vastaan. (http://www.youtube.com/watch?v=Q0MB_dFqjuc) Muilla Espanjalaisilla ei liene voittoon asti asiaa, vaikka esim. yritteliäs Juan Antonio Flecha sotkenee aktiivisella ajolla pakkaa.

Italian joukkue on perinteisesti taktisesti vahva ja kovien ja kirikykyistenkin ajajien (Filippo Pozzato, Alessandro Ballan, Davide Rebellin) hyökkäykset ovat varmasti vaarallisia. Näistä Pozzato on etukäteen ajatellen vaarallisin, Ballan ja Rebellin eivät pärjänne muille suosikeille kiriratkaisussa. Jos hyökkäykset eivät johda tulokseen, on Italialla viimeisenä korttinaan Paolo Bettini, joka ei kuitenkaan ole tänä vuonna ollut aivan yhtä vahvassa kunnossa kuin vuosi sitten. Bettini on mäessä yleensä Freireä vahvempi, mutta loppukirissä Freireä vastaan Bettini on mielestäni nyt selvästi alakynnessä.

Saksan joukkueesta suurimmat odotukset kohdistuvat Stefan Schumacheriin ja veteraani Erik Zabeliin. Schumacher on erittäin vahva mäessä ja hyvä kirissä, Zabel taas kääntäen kestää mäet melko hyvin muiden mukana ja on todella kirivahva. Kertoimissa on selvästi huomioitu "kotikenttäetu", vaikka viimeisin kotikisojen maailmanmesteri on Bernard Hinault vuodelta 1980. Fabian Wegmannilla saattaa olla sanansa sanottavana, mutta todennäköisesti Saksan taktiset kuviot lienee suunniteltu Schumacher-Zabel duolle. Viime vuoden vakuuttava U-23 mestari Gerald Ciolek ei ole kai vielä valmis juhlimaan näissä kekkereissä.

Luxemburilla ja Hollannilla on heittää kisaan muutamia ratkaisuihin kykeneviä pyöräilijöitä. Luxemburgin Schleckin veljesten heikkous on olematon kirikyky, Kim Kirchenin kiri on kohtuullinen. Sama heikkous pätee Hollannin kovaan kaksikkoon Michael Boogerd-Thomas Dekker sekä Belgian ennakkoon vahvimpaan lenkkiin Philippe Gilbertiin. Heidän tavoitteenaan on tyrmäävä isku todennäköisesti viimeisessä mäessä, mutta vahvojen joukkueiden pitäminen takana viimeisen kympin aikana ei ole helppoa, vaikka isku johtaisikin irtiottoon.

Muiden joukkueiden edustajien voitto tulisi yllätyksenä, koska esim. Ranskan, Yhdysvaltojen ja Venäjän joukkueissa ei ole tämän tyyppisissä kisoissa menestyneitä ajajia. Todellisena mustana hevosena heitetään vielä Kolumbian Leonardo Duque, jolla on hyvä kiri ja mäkikin nousee kohtuullisesti. Esitti kovaa kuntoa Vueltassa.

Omia arvioita:
Freire 28%
Bettini 14%
Sanchez 10%
Pozzato 9%
Schumacher 7%
Valverde 7%
Zabel 3%
Ballan 3%
Rebellin 2%
Dekker 2%
Duque 1%

Peliä sain näillä arvioilla lähinnä Freirelle. Tarjolla oli aikaisemmin päivällä vielä yli 5:n kertoimia, nyt 4,5 (esim. Unibet, bwin). Pozzatolle samat buukkerit tarjoavat 14-15 kertoimia. Nordicilla Ballan 40 sekä rajatapauksina Dekker 50 ja Duque 100.

Suora lähetys Stuttgartista Selinien loistavalla selostuksella ryyditettynä alkaa Eurosportilta klo 11.30.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Ilpo, 30.09.2007, 06:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Everybody needs money. That's why they call it money." -Mickey Bergman (Danny DeVito) in Heist

Minikommentit


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 15:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja JAH »

Vaikka en pyöräilystä tajua yhtään mitään, täytyy sanoa että loistavaa ja hyvin kirjoitettua tekstiä. Tälläistä soisi lukevansa täällä paljon lisää. Hienoa!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


telso
Jäsen
Viestit: 44
Liittynyt: 28.06.2004, 22:44
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja telso »

Ballanista sen verran, että hän on kyllä todella vaarallinen kaveri mikäli irtiotto on vain muutaman miehen. Kuten sanoit, ei varmaankaan pärjää parhaille kirimiehille, mutta pystyy karkaamaan koviltakin nimiltä täysin tasaisilla pätkillä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin