Tänään on 16.04.2024, 20:26.

Tennisvedonlyönti

Tennisvinkkien kohtauspaikka
Vastaa Viestiin
timo
Avatar
Jäsen
Viestit: 4773
Liittynyt: 14.01.2003, 14:56
Pisteitä: 3528
Paikkakunta: Out of space

Tennisvedonlyönti

Viesti Kirjoittaja timo »

Miesten AUS Openin finaalia odotellessa ajattelin herättää keskustelua tenniksen vedonlyönnistä.
Itse olen tällainen myöhäisherännäinen hörhö, joka olen seurannut ja myös pelannut tennistä enemmän tai vähemmän about 20 vuotta ja vetoa siitä lyönyt reilut toistakymmentä vuotta.
Minun mielestäni tennisotteluiden vedonlyönti ja otteluiden arviointi poikkeaa suuresti joukkuelajeista esim. jääkiekko tai jalkapallo.
Tennis on hyvin ”herkkä” laji, jossa paitsi päivän kunto myös pelaajan henkinen tila ratkaisee paljon. Samoin merkitseviä seikkoja ovat pelaaajien keskinäiset ottelut ja kunkin pelaajan menestys ko. pelattavalla alustalla. Olen merkinnepannut, että pelaajan henkisellä tilalla on suuri merkitys menestykselle. Tarkoitan tällä valmiutta menestyä tiukoissa tilanteissa varsinkin nk. suurissa turneissa.
Netissä löytyy muutamia maksullisia vihjefirmoja, jotka väitttävät vihjeidensä perustuvan painottaen juuri pelaajan "biofyysisistä" tilaa. Ylipäätään olen huomannut, että varsinkin Open-kisoissa alkukierroksilla harvoin sattuu hirmuisia yllätyksiä!?
Toinen kysymys on WTA- ja ATP-matsien arvioimisen ero.
Monet väittävät, että naisten matsit ovat vaikeammin arvioitavissa? Olisiko kyse kuitenkin siitä, että arvioita ja ennakkostoryja naisten otteluihin on vähemmän saatavilla esim.netistä?
Itse tunnen muutamia ”itä-blokin” vedonlyöjiä, jotka ovat erikoistuneet pelaamaan juuri WTA-matseihin ja ovat tehneet hyvää tiliä!!!

Haluaisin mielipiteitä seuraavista seikoista:

1. Eroaako tennistotteluiden vedonlyönti jollain tapaa muusta vedonlyönnistä?
2. Jos eroaa, niin millä tavoin?
3. Voidaanko mielestäsi tennisotteluiden vedonlyöntiin soveltaa nk.”yleisiä vedonlyönnin periaatteita” eli mm. Kellyä jne..
4. Jos tennisotteluiden vedonlyönti ei eroa muusta vedonlyönnistä, niin miksi ei?
5. Onko tennismatsien arviointi ”vaikeampaa” kuin esim.jääkiekon tai jalkapallon?
6. Millä tavoin tennismatseista vedonlyöminen eroaa muusta vedonlyönnistä?
7. Onko kannattavampaa pelata suosikkeja vai altavastaajia?

Sana on vapaa niinkuin aina :wink: :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vuosi 2016 uudella systeemillä, tasapanoksin 10 yksikköä.
16.06.2016: 52-35, +70.60 yksikköä.

Minikommentit


Breakball
Jäsen
Viestit: 411
Liittynyt: 27.06.2003, 12:45
Pisteitä: 10

Viesti Kirjoittaja Breakball »

1&2. Eroaa. Sama homma kuin muissa h2h-lajeissa, pienillä asioilla iso vaikutus lopputuloikseen. (esim. vastustajan vamma/sairaus/motivaationpuute). Joukkuelajeihin verrattuna kyseisillä tiedoilla luonnoliisesti iso mahdollisuus tehdä rahaa.

3. Tottakai. Ainoa ongelma on ns. "varmoissa tapuksissa". Esim Di Pasquale- Calatrava viime vuodelta. Calatrava oli lupautunut tennis bundesliiga matsiin perjantaina, asia tuli vielä varmistettua miehen bundesliigakoutsilta. Di Pasquale matsi pelattiin torstaina. Prosenttiarvio Di Pasqulen voitolle ?!? => Kelly-vaikeus.

5. On. Andrei Pavelin vaimo synnyttää perheen esikoisen. Mies on sanonut matkustavansa katsomaan tapahtumaa saksaan. Mies on selvinnyt Roland Garrosin neljännesfinalliin josaa vastaan asettuu Alex Corretja 8) . Prosentit !?!!!! :oops:

7. Kannattavaa on pelata hyviä kohteita OA > 1,00. Monilla tennisvedonlyönnissä harhakäsitys suosikkien pelikestämättömyydestä (keskittyminen lähes pelkästään altavastaajiin). Sen tarkemmin kirjanpitoani syynäämättä mutu on että parhaat vedot 50-50 ennakkomatseissa, joissa on vahva "näkemys" toisen pelaajien kyvyistä. Toinen huomiotava seikka on nuoret pelaajat. Esimerkkinä vaikka Gael Monfils. Viime vuonna mies pelasi Lyonissa muistaakseni Oliver Patiencia vastaan 1. kierroksella. Kerroin Monfilsille 2,2. Jos ottelu pelattaisiin nyt tuollaista kerrointa ei markkinoilta saisi. Kysymys kuuluukin onko Monfilsin taso nosuut noin paljon noin lyhyessä ajassa? Ei mielestäni.

Allekirjoittanut on aikojen saatossa kuitannut ehkä parhaat tuottonsa nuoria pelaajia ruksaamalla. Lämmöllä muistelen Ferreron nousua hupulle sekä esim. Marcos Baghdatisin voittoa Tommy Robredosta :wink: 8) ...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22712
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Hyvänä esimerkkinä jälleen ottelusta jota on lähes mahdotonta etukäteen arvioida ainakaan ilman sisäpiiritietoa.

Volvo Open
Hingis - Weingartner

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 11059
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3686
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Kas kun ei Chris Evert Lloyd- Samantha Stosur :wink: Taitaa Hingis kyllä ton pelin viedä mutta prosenttien vääntäminen on mission impossible.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1539
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 54

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Tarjooko joku siis tollaseen kertoimiakin? :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JR81
Jäsen
Viestit: 14
Liittynyt: 08.06.2004, 10:34
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja JR81 »

Monilla tennisvedonlyönnissä harhakäsitys suosikkien pelikestämättömyydestä (keskittyminen lähes pelkästään altavastaajiin). Sen tarkemmin kirjanpitoani syynäämättä mutu on että parhaat vedot 50-50 ennakkomatseissa, joissa on vahva "näkemys" toisen pelaajien kyvyistä. Toinen huomiotava seikka on nuoret pelaajat. Esimerkkinä vaikka Gael Monfils.
Loistavia huomioita Breakball, olen täysin samaa mieltä ! Näkemykseni mukaan viime kauden lopulla ja tämän kauden alussa juuri Monfilsin (s.86) ja Baghdatisin (s.85) otteluissa on ollut saatavilla käsittämättömiä etuja. Molemmat pelaajat ovat SUPER-lahjakkaita ja "suurella yleisöllä" kestää aikansa ennekuin todella ymmärtävät moisen lahjakkuuden.

Ja tuo mainitsemasi vahva "näkemys", jolla markkinat on lyötävissä perustuu mielestäni "psykologiaan". Ts. tilanteet, joissa toinen pelaaja on henkisesti vahvempi ja tekee vähemmän helppoja virheitä kuin vastapeluri, joka kenties lyö näyttävämmin mutta jonka lanttu sekoaa virheisiin kärsivällistä vastustajaa vastaan (esim. Canas-Verdasco 1 AUS open ja Roddick-Hewitt 2 AUS open).

Kaikki kunnia vihjeitään säännöllisesti tänne postaaville, mutta toivoisin kyseisiltä sankareilta PERUSTELUJA pelivalinnoilleen. Siis mikä on se pointti miksi markkinat olisivat kyseisessä kohteessa väärässä. Vaikka tipsi olisikin "oikeasti" alikertoiminen, niin siitä voi silti olla hyötyä muille, jos se on perusteltu järkevillä argumenteilla. Mielestäni keskustelupalstojen parasta antia ovat ihmisten näkemykset asioista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BetMaker
Jäsen
Viestit: 726
Liittynyt: 23.08.2003, 15:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Petäjävesi

Re: Tennisvedonlyönti

Viesti Kirjoittaja BetMaker »

Laitetaan hieman omiakin mietteitä timon kysymyksiin. Aika pitkälle olen samaa mieltä Breakballin kanssa.
timo kirjoitti: 1. Eroaako tennisotteluiden vedonlyönti jollain tapaa muusta vedonlyönnistä?
<i> Eroaa.</i>

2. Jos eroaa, niin millä tavoin?
<i>Yksi vastaan yksi -pelit ovat oma lukunsa. Pienetkin asiat voivat ratkaista.</i>

3. Voidaanko mielestäsi tennisotteluiden vedonlyöntiin soveltaa nk.”yleisiä vedonlyönnin periaatteita” eli mm. Kellyä jne..
<i>Kyllä, mutta Kellyn kaavan käyttö edellyttää piiruntarkkoja arvioita, ja lajin luonteesta johtuen, niiden antaminen voi olla hyvinkin vaikeata.</i>

5. Onko tennismatsien arviointi ”vaikeampaa” kuin esim.jääkiekon tai jalkapallon?
<i>Tavallaan voisi ajatella näin, mutta lajiin+pelaajiin perehtyminen helpottaa tehtävää. Eli mitä paremmin tunnet lajin ja sen tavat, sitä helpommaksi se käy.</i>

6. Millä tavoin tennismatseista vedonlyöminen eroaa muusta vedonlyönnistä?
<i>Itse olen huomannut, että yksi olennaisimmista asioista pelivalinnoissa tulee olla rohkeus jättää pelaamatta. Jos oma arvio heittää yleisestä linjasta paljonkin, on syytä miettiä missä on menty vikaan. Sama tietty pätee muihinkin lajeihin, mutta tenniksessä kaiken taustatiedon haaliminen voi olla hyvinkin hankalaa. Ja toisaalta tulee usein ylireagoitua loukkantumis- ym. tietoihin.</i>

7. Onko kannattavampaa pelata suosikkeja vai altavastaajia?
<i>Taas tämä ikuisuuskysymys :wink: Käytännössä juttuhan on juuri niin, että yli 1.00 oa:t tulee pelata, oli kyseessä suosikki tai altavastaaja. Totta kyllä on, että suosikit, etenkin grand slameissa, pitävät aika usein kutinsa. Monesti tulee miettiä, mihin pelaajan suuri suosikkiasema perustuu. Hyvään peliin ko. alustalla, viime aikojen tuloksiin jne. Näiden tietojen perusteella tulisi laskea, onko ko. suosikkiasema perusteltu. Mutta, asia yksinkertaisesti, pelkkiä suosikkeja tai altavastaajia pelaamalla jää varmasti tappiolle.</i>

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

<u>TENNIS 2007</u>
Pelattu 116 peliä
Oikein 50, Push 3

Pelattu 183.5 yks.
Voitettu 208.67 yks.

Palautus% 113.7

päivitetty 1.2.

Minikommentit


linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja linkku »

Itse olen pohtinut lajien eroavaisuuksia seuraavalla tavalla. Eli mietitään pelaajien lukumäärää ja "pistesuoritusten/yritysten" lukumäärää.

Lajit, jossa pelaajia on vähän vaikuttamassa lopputulokseen (tennis,koripallo), yksittäisen pelaajan kunto/poissaolo vaikuttaa paljon todennäköisyyteen ja on erittäin kriittinen asia arvioita tehtäessä. Lajit, joissa enemmän pelaajia (jääkiekko, jalkapallo) yksittäisen pelaaajan merkitys on yleensä vähäisempi, noin yleisesti ottaen.

Toinen, mikä kannattaa huomioida arvioissa, on pistesuoritusten lukumäärä. Jos pistesuorituksia on paljon (tennis, koripallo) sattuman osuus pienenee ja yllätyksiä tulee vähemmän puhtaasti tältä kantilta. Sen sijaan jääkiekko ja jalkapallo, joissa pistesuorituksia/yrityksiä on vähemmän. Näin ollen yksi onnistunut suoritus saattaa ratkaista ottelun, jolloin sattuman osuus nousee.

L

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


luikku
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 28.01.2004, 19:45
Pisteitä: 4

Viesti Kirjoittaja luikku »

Morjens,

Itsekin tullut tennistä joskus seurattua. Aika vaikea laji analysoida kaiken kaikkiaan.

Noista nykyisistä nuorista pelaajista voi kannattaa seurata 1987 syntyneen serbialaisen Novak Djokovicin edesottamuksia. Kaveri eteni viime vuonna junnusarjassa australian avoimissa välieriin. Sitten pelasi muutamia futures kisoja joissa pääsi pari kertaa finaaliin ja voittikin yhden kisan.

Toukokuussa meni koittamaan sitten Budapestin challengerin karsintoihin ja voitti sitä kautta pääsarjan. Heinäkuussa oli vuorossa ensimmäinen ATP karsinta Umagissa. Näin paikan päällä karsintojen viimeistä kierrosta (voitto heikosta Jorquerasta) ja ensimmäistä pääsarjamatsia, jossa hävisi finaaliin edenneelle Volandrille 7-6 6-1. Volandri tosin pelasi tuossa ensimmäisessä erässä tosi heikosti.

Sitten kesä jatkui futures kisavoitolla ja challenger karsinnoilla ja joillain otteluvoitoilla. Tappiot esim. Venturalle ja Almagrolle.

Ensimmäinen ATP otteluvoitto 14.9. Arnaud Clementista Bukarestissa läpistyään ensin karsinnat. Sitten voitti sisächallenger turnauksen Aachenissa.

Toisen kerran näin tuota livenä Talin challengerissa, jossa ei taas pelannut kovin erikoisesti ja hävisi toisella kierroksella Takao Suzukille, joka tosin pelasi siinä matsissa todella hyvin. Matsin jälkeen yritti iskeä paria suomalaista blondia katsomosta mutta ei onnistunut. No hyvä vaan.

Läpäisi nyt kuitenkin Australian avointen miesten sarjan karsinnat ja oli pääsarjan nuorin pelaaja. Ekalla kierroksella tuli safinilta huolella nekkuun 6-0 6-2 6-1.

Noin pelaajana tuo on vielä tosi raakile, mutta ikää on todella vähän ja ottaa homman tosissaan. Oli mukava seurata talissa tuon harjoittelua ja lämmittelyjä.

Lahjakkaana tuota on kuitenkin pidettävä. Kokoa 190cm ja nopea on. Voimaa ei ole vielä tarpeeksi mutta sitä tulee vielä lisää ja sitä kautta varmuuttakin kovemmissa peleissä. En nyt mee väittämään, että tuosta tulee varmasti maailmanvalloittaja, mutta kannattaa olla hereillä. Jossain voi sattua hyväkin kerroin tuon kohdalle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1539
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 54

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Spämmätäänpä vähän omiakin ajatuksia kun aihe kerran on kiintoisa.... 8)

Mielestäni tennis on yksi mielekkäimmistä urheiluvedonlyönnin lajeista. Lajia olen itse pelannut vuosikaudet (b-luokassa roikutaan edelleen) ja vedonlyöntimielessä "puolivakavasti" seurannut ja pelannut pari-kolme vuotta.
Vedonlyöntimielessä lajista tekee otollisen musta muutama seikka.
Ensinnäkin se, että kuten todettiin niin peinillä terkijöillä on suurempi vaikutus todennäköisyyksiin kuin (suuremmissa) joukkuelajeissa ja jos näistä tekijöistä on perillä saattaa saada hyvän edun suhteessa muuhun markkinaan.
Tietyn palaajan huono valmistautuminen tai motivaatio turnaukseen (esim saapunut turnaukseen vain vuorokautta ennen ensimmäistä otteluaan/satsasaa tosissaan vasta tuleviin turnauksiin j.n.e), orastava luokkaantuminen, ongelmia syötön kanssa jo pitempään y.m voivat olla tällaisia seikkoja, ja kokemuksesta voi sanoa etteivät kaikki yhtiöt läheskään aina ole perillä näistä tiedoista.

Myös lajituntemuksesta on tenniksessä suhteessa paljon hyöytyä.
Tottakai alustan merkitys ja pelaajien perustaso pitää tuntea- nämä tosin ovat bukkereillekin aika tuttua tavaraa ja heijastuvat tottakai kertoimiin. Mutta myös vähemmän "näkyvän" tiedon omaksuminesta saattaa olla paljonkin hyötyä, esim tennispeliä käydän hyvinkin pitkälle "korvien välissä" kuten tiedetään, ja pelaajien henkisissä ominaisuuksissa on suuria eroja.
Joidenkin pelaajien vaikeudet tiettyjä pelaajia/pelaajatyyppejä vastaan (esim Roddickilla Hewitt, Federerillä pitkään Nalbandian, tai vaikkapa saksan Schuettler joka "supervuotenaan" 2003 voitti huikean määrän otteluita mutta tappiot tulivat lähes järjestään saman tyyppisiä, kovalyöntisiä "shotmakereita" vastaan") tai pelaajien henkiset ominaisuudet (esim Malissen tai Maueresmon taipumus hermoilla/kipsata ja pelata alle tasonsa tiukoissa paikoissa, Kuertenit ja Safinit jotka "helpoissakin" matseissa mielellään häviävät yhden erän kun taas Agassi haluaa hoitaa homman mahdollisimman nopeasti) tietäen saatta löytää etuja.
Ennen kaikkea jos pääsee itse seuraamaan turnausta alusta pitäen telkkarista (käytännössä lähinnä grand-slamit), on mahdollisuus soveltaa omaa mäkemystään hyvinkin vahvasti. Joku tietty voitto saattaa olla hyvinkin huonolla pelillä saavutettu, kun taas "suuren yleisö" vain tuloksen jälkeenpäin nähneenä saattaa ajatella sen olleen "vakuuttava". Pelaajan olemus kentällä viestii myös paljon hänen asenteestaan ja sen hetkisestä kunnostaan lajin ja pelaajan tuntevalle, mikä ei aina välttämättä heijastu markkinoiden kertoimiin yhtälailla.
Itse olen myös katsonut hyödylliseksi joskus lukea tai kuunnella pelaajien ottelunjälkeisiä haastatteluja- usein he analysoivat omaa ja vastustajan peliä hyvinkin avoimesti! Jatkopelejä (tai siis -petsejä 8) ) ajatellen tästäkin voi saada lisäetua.
Esimerkki: Davenport sanoi haastattelussa voitetun välierän jälkeen olleennsa hyvin tyytymätön peliinsä ja suorastaan huokui huonoa fiilistä- voitosta huolimatta. Serena taas uhkui itseluottamusta hikisen Sharapova-voiton jälkeen, ja ainakin itse pidin näistä lähtökohdista Serenaa entistäkin suurempana suosikkina finaaliin mentäessä.

Tässä nyt muutama oma ajatus, saa kommentoida vapaasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Käyttäjätunnus
Jäsen
Viestit: 996
Liittynyt: 24.01.2004, 01:46

Tuotto: +2663.49 yks.

Palautus%: 119.36%

Panosten ka: 13.89 yks.

Vetoja: 990

Pisteitä: 1532

Viesti Kirjoittaja Käyttäjätunnus »

Siirsin tämän tänne, koska aihe liittyy tennisvedonlyöntiin yleisesti.
timo kirjoitti:Ihan vain kuriositeettina kyselisin, että mistä tuo statistiikka on peräisin? Näissä aina ristiriitoja, mutta ATP:n sivuilla saldo on (haastajataso + ATP) 45-13 ja Tennisinsightissa (01.01.2000 lähtien) 45-10. Näissä yleensä faktatieto ja ATP se luotettavin
http://www.atptennis.com/3/en/players/p ... umber=B676
http://www.tennisinsight.com/match_prev ... activity=6
Luvut tulivat suoraan Tennisformin ennakosta. Vaikka tieto ei tässä tapauksessa ollutkaan tarkkaa, en silti voi olla hehkuttamatta tuota palvelua. Niille joille Tennisform on uusi tuttavuus: kyseessä on palvelu, jonne kootaan jokaisesta ATP-matsista ennakko. Ennakossa käsitellään tilastoja, mahdollisia loukkaantumisuutisia jne. Tarkempaa tietoa heidän sivuiltaan, jossa päivittäin aina yksi ilmainen ennakko, josta saa kuvan minkälainen palvelu on kyseessä. http://www.tennisform.com/default.asp?a ... ament=none

Ainakin itselleni Tennisformin maksullinen palvelu on ollut todella hyvä ostos ja suosittelisin sitä jokaiselle säännöllisesti tenniksestä vetoa lyövälle. En kuitenkaan suosittele, sillä käsittääkseni palvelun pääjehu alkaa taas kiertää turnauksissa ensi vuonna, joten palvelun tarjonta loppuu. Omiin rutiineihini tuo jättää ison aukon, joten osaatteko suositella jotain vastaavaa palvelua? Jos rajataan varsinaiset vihje/arviopalvelut pois, niin mitä muita hyödyllisiä tenniksen apupalveluja tiedätte, tyyliin OnCourt jne?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Gini
Jäsen
Viestit: 2240
Liittynyt: 09.05.2006, 12:00

Tuotto: +24.78 yks.

Palautus%: 100.18%

Panosten ka: 10.60 yks.

Vetoja: 1311

Pisteitä: 3817
Paikkakunta: Helsinki 00140

Re: Tennisvedonlyönti

Viesti Kirjoittaja Gini »

1. Eroaako tennisotteluiden vedonlyönti jollain tapaa muusta vedonlyönnistä?
En ole hyvä tähän vastaamaan, kun en harrasta muiden lajien vedonlyöntiä

2. Jos eroaa, niin millä tavoin?
Luulisin kuitenkin, että eroaa ainakin joukkuelajeista. Tenniksessä myös usein voittaa parempi pelaaja, tai ainakin se pelaaja, jolla on parempi päivä. Tuurilla ei oikein voi voittaa tennisottelua - yksittäisiä pisteitä ja jopa eriäkin tiukoissa otteluissa, mutta ei edes tuomarointivirheitä voi tulla niin paljon, että se vaikuttaisi lopputulokseen. Varsinkaan nyt, kun Hawk-eye alkaa olla monissa turnauksissa käytössä. Esim. lätkässä selvästi huonompi joukkue voi ns. tuurimaalilla voittaa ottelun.

3. Voidaanko mielestäsi tennisotteluiden vedonlyöntiin soveltaa nk.”yleisiä vedonlyönnin periaatteita” eli mm. Kellyä jne..
Kyllä Kellyä voi soveltaa, jos pystytään tekemään tarkkoja arvioita

5. Onko tennismatsien arviointi ”vaikeampaa” kuin esim.jääkiekon tai jalkapallon?
Vaikea vastata tähän, kun en tosiaan muista lajeista lyö vetoa.

6. Millä tavoin tennismatseista vedonlyöminen eroaa muusta vedonlyönnistä?
Joukkuelajeista se eroaa ainakin siten, että tenniksessä kaikki on yhden miehen varassa ja jos tällä yhdellä miehellä sattuu olemaan huono päivä, ei joukkuekaverit voi tulla apuun. Tämän takia yllätyksiä nähdään ja näitä huonoja päiviä meidän juuri pitäisikin pystyä haistelemaan ja sitä kautta tehdä hyvää tulosta. Mutta miten esim. tennisvedonlyönti eroo miekkailusta tai biljardista?? Vaikea sanoa, kun en noista lajeista paljonkaan tiedä. Peruslähtökohdat kuitenkin samat: kaksi pelaajaa eikä tasapelin mahdollisuutta - muuta samaa ei sitten varmaan olekaan.

7. Onko kannattavampaa pelata suosikkeja vai altavastaajia?
Itsekin sitä mieltä, että molempia pitää pelata. Täytyy vaan löytää ne ylikertoimet - tulivat ne sitten suosikeilta tai altavastaajilta. Simple as that! Täytyy vaan luottaa omiin prosentteihin.

Jotain yleistä, jos sanoisi, niin laji, josta tekee arvioita on tunnettava hyvin. Mun mielestä jopa peliä on pelattava itse, tai olla ainakin joskus pelannut. Itsekin pelannut tennistä kymmenen vuotta (tosin vain klubi-tassolla), mutta oman pelaamisen kautta on oppinut ymmärtämään tietyjä asioita, jotka vaikuttavat tennisottelun kulkuun ja lopputulokseen. Olisi vaikea kuvitella lyövän vetoa lajista, jota ei olisi itse harrastanut.

Mitä tulee WTA:han, niin itse en ole saanut koskaan naisten palautusprosenttia sinne, minne se kuuluu, eli tappiota tulisi naisten kanssa pitkällä tähtäimellä. Monta vuotta olen yrittänyt hioa peliä siihen kuosiin, että voittoa tulisi naisistakin, mutta yhtään oikeaa betsiä en ole vielä laittanut WTA:han. Paitsi tietysti teidän muiden antamien vihjeiden perusteella. Eli on vaikeampaa - ainakin allekirjoittaneella. Mistä se sitten johtuu? Se on hyvä kysymys. Siinä joudataan ehkä menemään jo sitten biologian ja biokemian puolelle. Primitiivisiin asioihin. Naisten peleissä on selvästi huomattavissa ailahtelevaisuus ja ns. lumierät kuuluvat jokapäiväiseen naisten peliin - jopa top 8 pelaajien sisällä. Kuka esim. olis uskonut, että Venus vie Serenalta erän 6-0 ja seuraavan 6-1, kuten tällä viikolla todettiin. Oli muuten ensimmäinen kerta tenniksen historiassa, kun toinen Willams voittaa toisen 6-0 pelein. Miehissä tällaisia 6-1, 1-6, 6-1(esimerkki) pelejä nähdään nähdään vähemmän. Miehet pelaavat tasaisemmin. Korkea testosteronipitoisuus saa miehiltä tasaisemman suorituksen aikaan. Naisten peliin vaikuttavat niin monet seikat, että sitä on miehenä vaikea käsittää. Ehkä tulisi käyttää naista assarina pelattaessa WTA-vetoja :lol: .

Toinen asia, mikä tuli mieleen on se, että pienillä kassoilla ei kannata yrittää tehdä paljon rahaa. Se on mahdoton yhtälö, eli ei kannata väkisin etsiä kohteita ja siten saada kassaan lisää merkkejä. Sitten kun kassa on iso ja niitä on kymmenillä eri bookereilla, niin muutama veto viikossa riittää ja voittoja tulee, ja osumistodennäköisyys kasvaa, kun vedot on hyviä ja tarkkaan laskettuja. Tuolla brittipalstoilla näkee kavereita, jotka löy vetoa suurinpiirtein jokaisesta ottelusta. Ne lyö vetoa sen puolesta kumpi todennäköisemmin voittaa piittaamatta kertoimista. Joko niillä on liikaa rahaa tai sit ne on vaan helvetin tyhmiä. Yrittänyt joskus sanoa siellä, että sillä ei ole mitään väliä, kumpi voittaa, vaan mitkä on ne prosentit ja mitä bookerit kauppaa. Vastaukseksi on saanut suurinpiirtein, että mitä joku suomalainen tietää vedonlyönnistä. :lol: Eipä kait sitten mitään.

Itsekin muutama vuosi sitten kohteita piti haalia puoliväkisinkin ja piti joka päivä saada joku panos johonkin otteluun, vaikka sitten neluriin, jos ei muuta ollut. Onneksi tästä on viisastunut. Vedonlyönti on siitä hieno juttu, että joka päivä oppii uutta ja tulee paremmaksi, mutta aina sekään ei riitä.

Tsemppiä kaikille ja tehdään ensi kaudesta paras koskaan, mutta sitä ennen kaikille hyvät voitot Shanghaista.

Onnea!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Gini
Jäsen
Viestit: 2240
Liittynyt: 09.05.2006, 12:00

Tuotto: +24.78 yks.

Palautus%: 100.18%

Panosten ka: 10.60 yks.

Vetoja: 1311

Pisteitä: 3817
Paikkakunta: Helsinki 00140

Viesti Kirjoittaja Gini »

Onks toi Tennisinsight.com muuttunut vasta nyt maksulliseksi, vai onko toi aina ensimmäisen vuoden maksuton ja sitten tulee toi liki 40 euron vuosimaksu? Maksaako joku tota vuosimaksua ja onko ton viime aikaisen uudistuksen myötä sivuille tullut mitään uutta?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Philips1
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 09.09.2007, 19:05
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Philips1 »

Pelaan itse jonkin verran tennisvetoja vaikka en lajia edes hyvin tunne. Mutta menestys siinä on ollut jopa odottamattoman hyvä, kenties juuri siksi?

Se, että onko tenniksen arviointi vaikeampaa verrattuna muuhun vedonlyöntiin on mielenkiintoinen kysymys. Periaatteessa mitä vaikeampi se on, sen parempi vedonlyöjälle. Koska silloin se on vaikeampi myös kertoimenlaskijoille = enemmän ylikertoimia.

Suosikkeja on periaatteessa kannattavampi pelata, koska niistä löytyy enemmän ylikertoimia. Tilastoja, jolla asian voi varmistaa löytyy täältä: http://www.tennis-data.co.uk/

Omasta mielestäni tenniksen parhaat kohteet löytyvät ehdottomasti live-vedonlyönnin puolelta. Kertoimet elävät todella vahvasti ottelun edetessä. Volatiliteetti on niin suurta, että se antaa paljon mahdollisuuksia treidaamiseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

“When fortune calls, offer her a chair”
http://peterprinciple.blogit.fi/

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin