Tänään on 28.03.2024, 21:03.

Veikkauksen monopoli uhattua. TV1 7.18

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

Tuossa Punter kertoilikin aivan samanlaisia ajatuksia asiasta mitä itselläni tuosta uutisesta on. Nelosen text-TV:ssä (vai onko tätä nettitekstiä muokattu myöhemmin) taisi olla RAY:n edustajan paljon negatiivisempi mielipide sisäministeriön kaavailemasta uudistuksesta. Mielestäni siellä luki jotakin sellaista, että tämä edustaja ei pidä uudistusta hyvänä, koska RAY:n tulot tippuvat ja silloin rupesi ottamaan pattiin. Kyseessä saattoi olla tietenkin toimittajan lyhennetty versio tuon edustajan sanomisista ja silloin asia saattaa muuttua olennaisesti tai sitten muistelen asian väärin.

Tämä ikärajahan olisi pitänyt säätää jo 15-20 vuotta sitten, eikä vasta nyt pakon edessä. Tähän asti on väitetty kuinka suomalainen monopoleihin perustuva systeemi on ollut yhteiskunnan kannalta hyvä ratkaisu. Kieltämättä monopolin avulla on saatu kerättyä rahaa kaikenlaisiin tarkoituksiin, mutta rahan keräykseen tuo homma on jäänytkin. Mahdollisiin pelaamisista tuleviin ongelmiin ei ole ei ole puututtu, vaikka toisin on väitetty. Merkillistä on, että nämä samat peliasioista vastanneet henkilöt saavat jatkaa tehtävissään jatkossakin, vaikka eivät asioiden suhteen ole tehneet yhtään mitään vuosien varrella. Pikkupennut ovat saaneet pelata Veikkauksen pelejä ilman ikärajoja ja marketeissakin oleva 15-vuoden ikärajakin on ollut pelkkä vitsi. Nyt tähän vasta puututaan ja sen jälkeen monopolien ja sisäministeriön edustajat jatkavat makoiluaan ja hyvän liksan nostamista kuin mitään ei olisi tehty väärin.

Tämän päivän Iltasanomista
Rahapelit aiotaan kieltää alaikäisiltä

Sisäministeriössä suunnitellaan kaikkien rahapelien alaikärajaksi 18 vuotta eli täysi-ikäisyyttä. Tulevaisuudessa siis jopa veikkaaminen ja lottoaminen saattavat olla alaikäisiltä kiellettyjä.

- Tässä ei ainoastaan puhuta ikärajakysymyksistä, vaan siinä on sitten muitakin toimenpiteitä tehtävä, totesi hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriöstä eilen Nelosen uutisille tarkoittaen "valvonnan tehostamista".

Veikkauksen toimitusjohtajan Ilkka Juvan mielestä ei ole perusteltua laittaa kaikkia pelejä samalle viivalle. Hän pitää Raha-automaattiyhdistyksen pelikoneiden nykyistä 15 vuoden ikärajaa luontevana.
Veikkauksen edustaja Ilkka Juva on firman tiedoitusjohtaja, ei toimitusjohtaja (Ellei sitten yhtiössä ole tehty uudistuksia hiljattain?). Tämä hemmo on Laihon kanssa niitä ihmisiä, joiden pitäisi pitää turpansa kiinni näistä asioista, kun eivät mitään järkevää kommenttia asian tiimoilta aikaan saa. Tähän asti herra Juva on pitänyt kaikkia rahapelejä samanarvoisina, ainakin tällaisen johtopäätösen voin tehdä Talous Sanomien mielipidepalstan perusteella, ja nyt hän onkin muuttamassa kantaansa. No, tosin nyt hieman järkevämpään suuntaan. Raha-automaateissa voisi meikäläisen mielestä olla ikärajana 18-vuotta, koska nuo pelit aiheuttavat paljon peliongelmia ihmisille.

Tässä hieman tietoa peleistä ja niiden pelaamisen seurauksena syntyvä peliriippuvuus. Tämä on yksi viimeisimmistä tutkimuksista peliriippuvuudesta ja tällä kertaa on mukana myös urheiluvedonlyönti.

Raha-automaatit, peliriippuvuuden synty 1.3 vuotta
Erilaiset arpajaiset joissa tulokset tiedossa nopeasti, 1.9 vuotta
Pöytäpelit kasinoissa, 2.8 vuotta
Hevos- ja koiravedonlyönti, 5.1 vuotta
Urheiluvedonlyönti, 6.3 vuotta


Vedonlyönnin vapauttamista kilpailulle vastutttaessa Laihot ja kumppanit puhuvat aina yhteiskunnallisten ongelmien lisääntymisestä tarjonnan lisääntyessä, mutta tästäkin tutkimuksesta nähdään, että asia ei todellakaan ole noin. RAY on viimeisten kymmenen vuoden aikana tuonut automaatteja lisää lähes jokaiseen paikkaan ja Veikkauskin on lisännyt kaikenlaisten suurivoittoisten onnenpelien määrää samassa ajassa. Ketkäköhän niitä peliongelmia oikein synnyttävätkään? Ottaa kyllä päähän, kun asioista päättämässä on ihmisiä joilla ei ole mitään käsitystä pelaamisesta kuin ainoastaan vasta sitten, kun heille tuodaan asiat nenän eteen. Kuitenkin nämä ihmiset ovat aina julkisuudessa selittelemässä, että "kyllä me nämä asiat tiedetään".

Tällaista tällä kertaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

Ja sitten tippui postiluukusta tämän viikon Veikkaaja. Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen kertoilee omia mielipiteitään asiasta. Muutamia lainauksia.

"Hiljattain vedonlyöjät ehtivät jo hihkua niin sanotun Gambelli-tapauksen johdosta, koska uskoivat tapauksen johtavan nopeasti kilpailun vapauttamiseen Suomessa.
-Gambellin tapaus on mutkikas, ja se tunnetaan yleisesti huonosti. Italian valtion toimet tapauksen yhteydessä olivat täysin poikkeukselliset. Italiassa moninkertaistettiin vedonlyöntipisteiden määrä nopeassa ajassa valtion toimesta. Onkin edhottoman väärin olettaa, että EU:n asiasta antama päätös olisi kopioitavissa suoraan Suomeen.

.....

-Niille, jotka pelaavat kymmeniä- tai jopa satojatuhansia euroja, kiinteä kerroin on tietysti tärkeä. Jos kilpailu olisi vapaata, nämä pelaajat pystyisivät vertailemaan kertoimia ja menestymään.



.....

Niemisen mukaan Pitkävetoon on tulossa uudistuksia. Muutosten sisältöä hän ei halua vielä paljastaa.
-Pitkävedon kohtalosta tulee olla kiinnostunut. Emme aio alenkatsoa Pitkävetoa.

......


(Hymyilevän Risto Niemisen kuvan alla)

Toimitusjohtaja Risto Nieminen uskoo, että valtaosa suomalaisista vedonlyöjistä kannattaa vastedeskin Veikkauksen monopolia.

*********

En oikein tiedä mitä näihin boldattuihin-kommenttehin pitäisi suhtautua. Nieminenhän on aivan pihalla näistä kuvioista ja mies on sentään yhtiön toimitusjohtaja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Inssi
Jäsen
Viestit: 36
Liittynyt: 12.09.2003, 10:37
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Inssi »

Aika huvittavaa tuo Veikkauksen pelien siirtäminen suljettuihin ja valvottuihin tiloihin. Kesällä tämä sisävessaministeri pelotteli 50 000 työpaikan vaarantamisella, jos ulkomiaset firmat pääsevät Suomeen toimimaan. Tuohon määrään pitää sisältyä myös kiskojen työvoimaa, jonka työtilannetta ollaan nyt siis omin toimin heikentämässä. V*ttu mitä pellejä!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja linkku »

...Jos kilpailu olisi vapaata, nämä pelaajat pystyisivät vertailemaan kertoimia ja menestymään...

Toi on aika hyvä. Kuvaa erinomaisesti sitä asennetta, mikä tuolla on. Eihän vedonlyönnillä menestymistä voi sallia missään olosuhteissa. Aika uskomatonta tekstiä.

äl

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kumiluu
Jäsen
Viestit: 34
Liittynyt: 06.03.2003, 08:52
Pisteitä: 0

Veikkaaja jatkaa...

Viesti Kirjoittaja kumiluu »

Samassa lehdykässä Veikkauksen taitopelien tuotepäällikkö Juha Laasila päästelee sammakoita suustaan...
"Kun verrataan meitä ja ulkomaisia vedonvälittäjiä, voitamme luotettavuudessa, mutta häviämme peliehdoissa"
Jahas...jos tuota boldattua osaa miettii, niin siinähän Laasila taas kertoo Veikkauksen propagandaviestiä, että ulkomaiset bookkerit on epäluotettavia (ne ei maksa voittoja vaan vie petsareiden rahat jne). Tuo "uhkakuva" uppoaa hyvin tavalliseen tuulipukuun, joka miettii Veikkaukselle hävityn trippelin jälkeen maailmalta löytyviä muita vaihtoehtoja. Sitä faktaa, että valtaosa suurimmista bookkereista on vähintään yhtä luotettavia kuin Veikkaus, ei tietysti tuulipuku tiedä. Ja jos mietitään Veikkauksen tulkintoja takavuosien sopupallosotkuissa, sekoiluja hiihdon, rallin ja formulan voitonmaksuissa & tuloksien "soveltamisessa", niin eipä monopolifirman toimintaa voi kovin luotettavaksi sanoa :wink:

Pitkävedosta mies lausahtaa seuraavasti:
"Markkinaosuuden säilyttämiseksi on ehkä perusteltua pyörittää peliä jonkin aikaa jopa pienemmällä katteella"
Hohhoijaa...meinaakohan poijaat että jos vaikka parannettaisiin ehtoja tai keksittäisiin jotain muuta kivaa ihan vaan vähäksi aikaa. Eihän niitä peliehtoja ole tarkoitus pysyvästi parantaa.

Veikkaajakin on muutamassa viime numerossaan kaivanut komeron pohjalta vanhan parran Jaakko Himbergin fiilistelemään menneillä ajoilla ja puhumaan Veikkauksen monopolin puolesta olemattomilla, Kekkosen ajoilta peräisin olevilla perusteluillaan. Paniikki näköjään kasvaa :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

maalissa tasaista...

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 14.01.2003, 09:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Kyllä kaikista sanomisista mitä on nytkin lukenut voi hyvin lukea jopa riveiltä suoraan eikä pelkästään välistä että paniikkinappula on painettu konsolista läpi jo jokin aika sitten. :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Saasta
Jäsen
Viestit: 63
Liittynyt: 18.03.2003, 22:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Saasta »

Laiho ja Juva oli taas Lööpin takana -ohjelmassa jauhamassa sellaista propaganda-paskaa, että tohtori Göbbelskin olisi käyny kateelliseks...

Ohjelman aihe oli pelaamisen ikärajat, niin ohessa oli pakko mainita ulkomaisista vedonvälittäjistä, jotka toimii harmaalla alueella..jne jne

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Saasta kirjoitti:Laiho ja Juva oli taas Lööpin takana -ohjelmassa jauhamassa sellaista propaganda-paskaa, että tohtori Göbbelskin olisi käyny kateelliseks...

Ohjelman aihe oli pelaamisen ikärajat, niin ohessa oli pakko mainita ulkomaisista vedonvälittäjistä, jotka toimii harmaalla alueella..jne jne
Joo, ne ulkomaiset välittäjät "toimii vaan jossain postilokeroissa", hämäriä firmoja eikä varmasti kukaan saa rahojaan. Hyi vittu kun oikein alkoi ahistaa tuollainen soopa :evil: Argh

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 03:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

:roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 27.12.2003, 20:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Viesti Kirjoittaja credit »

Joo, ne ulkomaiset välittäjät "toimii vaan jossain postilokeroissa", hämäriä firmoja eikä varmasti kukaan saa rahojaan. Hyi vittu kun oikein alkoi ahistaa tuollainen soopa Argh
Näin on. Mutta kyllä täytyy sanoa, että minua vähän välillä naurattavatkin
nämä kommentit, joita Veikkauksen ja sisäasiainministeriön edustajilta
kuulee. Tämä Laiho varsinkin - parempi kuin se Irakin tiedotusministeri
(mikä-sen-nimi-taas-nyt-olikaan).

Suomalainen mediakin saisi kyllä katsoa vähän peiliin. Todella harvoin
on pyydetty peliasiantuntijoita (Veikkauksen edustajia ei siis lasketa
asiantuntijoiksi), peliammattilaisia tai ulkomaisten välittäjien edustajia
esittämään näkemyksiään. Suhde on varmaan 5:1. Ja todella vähiin on
jäänyt Laihon (tai muiden) näkemyksien haastaminen esittämällä
kiusallisia kysymyksiä. Rajamäkikin on sellainen lausuntoautomaatti,
että toimittajan tehtävä on vain pidellä mikrofonia äijän naaman edessä,
jotta hän saa sanoa asiansa.

Yleinen mielipide muodostuu tällä hetkellä kyllä muiden kuin tosiasioiden
pohjalta. Veikkaus kyllä on tällä hetkellä viemässä propagandasodan,
vaikka me asioista vähänkin ymmärtävät tiedämme kuinka heikkoa
argumentointi on. Näkyvyys ja toimittajien kritiikittömyys kuitenkin
takaavat Veikkaukselle edun.

Tässä muuten DN:n sivuilta juttua Ruotsin pelimonopolin saamasta
haasteesta. Samanlainen oikeusjuttu voitaisiin kai Suomessakin
nostaa (?). Aika samanlaista näyttää olevan meno lahden toisella
puolella kuin täälläkin:

Spelbolaget Unibet drar staten inför rätta

Efter den uppmärksammade Gambellidomen kräver spelföretaget Unibet att få annonsera i svenska medier. På fredag stämmer bolaget staten för att få göra reklam för sina produkter.

Den svenska lotterilagen förbjuder "främjande" av utländska spel. Men flera EG-domar har den senaste tiden urholkat lotterilagen - i alla fall enligt den tolkning bolagen gjort.

Sedan den så kallade Gambellidomen föll för ett par veckor sedan har de utlandsbaserade spelbolagen flyttat fram sina positioner. Det Englandsbaserade svenska spelbolaget Unibet var det första internetspelbolag som gick ut med annonser i dagspress, bara några dagar efter domen. Lotteriinspektionen svarade med att polisanmäla tidningarna.

Nu höjer Unibet insatserna genom att självt driva målet:

- På fredag stämmer vi svenska staten. Det blir i Eskilstuna tingsrätt, eftersom det är dit Lotteriinspektionen hör. Vi vill få göra reklam för våra produkter, säger Unibets vd Pontus Lesse.

Hittills har Unibet marknadsfört sig via TV3 och Kanal5, som sänds från utlandet.

Företaget biträds av två handplockade jurister från olika advokatbyråer, processjuristen Harry Bergman och Ola Wiklund, som är docent i EG-rätt vid Stockholms universitet.

De båda har analyserat statens politik i lotterifrågor genom att gå igenom all lagstiftning från 1880-talet och framåt. De ser ett mönster där den restriktiva hållningen - som fokuserat på vikten av att skydda allmänheten - bytts ut när staten insett vilka pengar som fanns att tjäna på lotterierna.

På 90-talet skedde en fullständigt explosionsartad volymökning av spelen, som också ledde till stora intäkter för staten. Att statliga kasinon öppnas förstärker bilden. Och spelen marknadsförs hårt genom reklam från Svenska Spel och ATG.

- Staten är den tredje eller fjärde största annonsören, alla kategorier. 800 miljoner årligen lägger man ner på spelreklam. Det är bara jättar som Ica och Konsum som annonserar för mer, säger Pontus Lesse.

Det är detta som spelbolagen skjuter in sig på. Visserligen har medlemsstaterna enligt EG-lagstiftningen rätt att göra undantag från EU:s etableringsfrihet och införa egna regler som ger stater monopol på spel, av hänsyn till allmänhetens bästa. Men det måste finnas en proportion mellan skadan man åsamkar spelbolag härigenom och vinsten som finns för allmänheten. Och eftersom svenska staten själv marknadsför spelen så hårt, faller man på eget grepp. Det är en av slutsatserna av Gambellidomen, menar Ola Wiklund:

- Man kan inte använda skyddsargumentet om man samtidigt driver en politik som leder till ökat spel. Det är att gasa och bromsa samtidigt.

Andra EG-domar från senare år kommer också att spela in.

- De tvingar staten att empiriskt bevisa att annonser från Unibet leder till spelmissbruksproblem. Det kommer man att få väldigt svårt att bevisa, säger Ola Wiklund.

Kyllä tosiasia on se, että pelimonopolit ottavat tällä hetkellä tosi pahoja
iskuja ympäri Eurooppaa. Ennen pitkää pelimonopolit murtuvat - se on
selvää. Itse kyllä luulen, että monopolit voivat osoittautua yllättävän
voimakkaiksi. Suomessa ainakin tilanne on se, että Veikkaus on tällä
hetkellä propagandasodassa niskan päällä. Kun vielä hallituskin on
tehnyt selväksi, että se lähtee viivytystaisteluun ihan tosissaan, niin
kyllä tässä vielä jonkin aikaa joutuu odottamaan ennen kuin voi oman
pelipisteen pistää pystyyn :(

Tyhmää tässä on se, että viivytystaistelu ei hyödytä kuin harvoja suuren
enemmistön edun kustannuksella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Tulipa yhtäkkiä mieleen: missäs on herra Vuoksenmaan lausunto asiasta? En ole ainakaan nähnyt missään. Vai onko hän päättänyt pysytellä sivussa koko jupakasta? Jotenkin kuvittelisin Jorman kommentoivan tätä tai ainakin näkeväni miehen haastattelun mediassa kun kyseessä lienee kuitenkin "alan tunnetuin persoona" Suomessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 03:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

Neo kirjoitti:Tulipa yhtäkkiä mieleen: missäs on herra Vuoksenmaan lausunto asiasta? En ole ainakaan nähnyt missään. Vai onko hän päättänyt pysytellä sivussa koko jupakasta? Jotenkin kuvittelisin Jorman kommentoivan tätä tai ainakin näkeväni miehen haastattelun mediassa kun kyseessä lienee kuitenkin "alan tunnetuin persoona" Suomessa.
Voisi ehkä olla parempi että, joku muu kuin "itse itsensä kuninkaaksi nostanut", avaisi leipäläpensä ja sanoisi miten asiat oikeasti ovat.

Jorma pitäköön turpansa kiinni. Ainoat jotka miehen sanalle arvoa enää antavat ovat näitä surullisen kuuluisia tuulipukuja. :( Ja kun Jormaa noin arvostelen niin voi sanoa loppuun että esim. tällä palstalla on varmasti esiintymiskelpoisempia henkilöitä. Miten on ? Siellä olisi kansan huomio odottamassa... kiinnostaako .. !?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3347
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 281

Viesti Kirjoittaja winorloose »

:wink: Kyllä Jorma kuvioissa mukana on...

http://www.esbc.fi/fi/tallaviikolla/viikonajatus

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

It's not gambling if you always win

Minikommentit


Inssi
Jäsen
Viestit: 36
Liittynyt: 12.09.2003, 10:37
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Inssi »

seti kirjoitti: Jorma pitäköön turpansa kiinni. Ainoat jotka miehen sanalle arvoa enää antavat ovat näitä surullisen kuuluisia tuulipukuja.
Kohtalaisen typerä ja lapsellinen kommentti setiltä. Itse miehestä tai hänen bisneksistään saa olla mitä mieltä tahansa, mutta jos joku väittää, että Jorman kokemuksella ja näkemyksellä vedonlyönnin maailmasta globaalissa mittakaavassa ei ole mitään painoarvoa, niin on kyllä itse melko pihalla koko alasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Inssi kirjoitti:
seti kirjoitti: Jorma pitäköön turpansa kiinni. Ainoat jotka miehen sanalle arvoa enää antavat ovat näitä surullisen kuuluisia tuulipukuja.
Kohtalaisen typerä ja lapsellinen kommentti setiltä. Itse miehestä tai hänen bisneksistään saa olla mitä mieltä tahansa, mutta jos joku väittää, että Jorman kokemuksella ja näkemyksellä vedonlyönnin maailmasta globaalissa mittakaavassa ei ole mitään painoarvoa, niin on kyllä itse melko pihalla koko alasta.
Tarkoituksena ei ollut tehdä tästä mitään eipäs-juupas-aiheista kiistelyä Vuoksenmaan ammattitaidosta :) Joten voidaan jatkaa ihan alkuperäisessä aiheessa minun puolestani. Ei tosin ole vaikea arvata miksei Vuoksenmaata missään maikkarin lähetyksissä näy: MTV3:n Veikkauksen perseennuolenta-politiikka tuskin sallisi yhtään poikittaista sanaa Veikkauksesta tai pelaajien oikeuksien puolustelua. Saati sitten Laihon & kumpp. kritisointia. Paljon parempi vaihtoehto tuntuu olevan kun koko jupakasta julkaistaan vain Veikkauksen suodattimen läpi suollettua kakkaa kansan silmille. Miten tästä tuleekin mieleen erään Eurooppalaisen valtion propagandakoneiston toiminta 60 vuotta sitten :roll: Ilmeisesti vedonlyöjiä jotenkin pidetään harmittomana pikku joukkona jonka varpaille voidaan talloa miten halutaan, ja oletetaan ettei kukaan kuitenkaan nosta mitään isompaa äläkkää.

Tässähän on melkein paikka nousta barrikadeille :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Neo, 25.11.2003, 23:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Saasta
Jäsen
Viestit: 63
Liittynyt: 18.03.2003, 22:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Saasta »

Toi creditin postaama juttu... MTV3:n sivuilta löyty suomenkielinen kuvaus tapahtumasta.



Peliyhtiö haastaa Ruotsin valtion
25.11.2003 21:46


Peliyhtiö Unibet haastaa Ruotsin valtion. Yhtiön mukaan veikkauspelien monopoli Ruotsissa on vastoin EY-tuomioistuimen tuoretta ratkaisua. Tuomioistuin totesi marraskuun alussa, etteivät rahapelimonopoliyhtiöt voi samalla markkinoida palveluitaan liikevoiton maksimoimiseksi ja vaatia yksinoikeutta rahapelien markkinoimiseen.

-Emme tekisi tätä, jos emme uskoisi voittavamme, Unibetin toimitusjohtaja Pontus Lesse kommentoi. Monikansallinen yhtiö jätti viime perjantaina haastehakemuksen Eskilstunan käräjäoikeuteen. Hakemuksessaan yhtiö viittaa marraskuiseen niin sanottuun Gambelli-juttuun, jossa EY-tuomioistuimen mukaan Italian lainsäädäntö on ristiriidassa pelimonopoliyhtiön aseman kanssa.

Unibetin mukaan Ruotsin valtio viittaa pelimonopolin yhteydessä sosiaaliseen vastuuseen, samalla kun se kertoo miljoonien kruunujen vuosittaisesta voitosta pelitoiminnasta.

Ruotsissa on oikeuskäsittelyssä toinenkin pelitoimintaan liittyvä juttu. Hallinto-oikeudessa on käsiteltävänä tapaus, jossa ruotsalainen ravintola toimi ulkomaisen peliyhtiön toimipaikkana. Pelejä valvovan viranomaisen Lotteriinspektionenin pääjuristi Jan Nyren kertoo, että jokainen oikeusaste on tähän mennessä tuominnut tapauksen valtion eduksi. Oikeusasteiden päätösten perusteella Ruotsin pelilainsäädäntö on samansuuntainen Euroopan unionin lakien kanssa.

-Hallinto-oikeuden päätöksestä tulee ennakkotapaus pelitoiminnassa, Nyren ennakoi. Unibetin tapausta käsiteltäneen käräjäoikeudessa aikaisintaan vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

Täällähän näyttää tänään olevan vipinää ja vilskettä vielä puolen yön tietämissä. Tuosta Unibetin tilanteesta tuli mieleen, että Ladbrokesin taistelu oikeudessa Hollannin pelimonopolia vastaan alkoi jälleen maanantaina ja hommaan on arveltu menevän vuosi pari. Sitten taas johonkin muuhun oikeuteen...

Olisikohan vuosi 2010 se, jolloin nämä typeryydet asian tiimoilta loppuvat.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 17:27
Pisteitä: 4
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Veikkauksen monopoliahan perustellaan samoilla argumenteilla kuin Alkon monopolia. Eli valtionyhtiönä tätä "puolirikollista" toimintaa voidaan paremmin valvoa, ja sen haittoja voidaan ehkäistä.

Ottaen huomioon millainen suhde suomalaisella tuulipuvulla ja alkoholilla on, niin olisi varsin irvokasta, jos valtio mainostaisi kaikissa mahdollisissa medioissa: "Juo viinaa, viihdettä elämään!" Näinhän valtio saisi lisää tuloja alkoholiveron myötä.

Samoin tiedetään, että Suomessa on useita peliriippuvaisia henkilöitä. Kuitenkin joka paikassa kehotetaan lyömään vetoa ja muistutetaan, miten maailma on erilainen vakioveikkaajan silmin. Tätä mainospätkää seuraavassa uutislähetyksessä sitten ylistetään, miten Veikkaus huolehtii pelaamisen sosiaalisista haitoista.

Tuskinpa tässä tuli sanottua mitään uutta, mutta tekipä vaan mieli vähän avautua. :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 03:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

blaa :oops:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 27.12.2003, 20:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 17:27
Pisteitä: 4
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Ja jotta saataisiin ehkä vähän jotain uutta näkökulmaa aiheeseen, niin kysynpä, onko tällä monopolikysymyksellä mitään merkitystä järkipelurin kannalta?

Käytännössä kaikki järkipelurit kuitenkin pelaavat internetin kautta, joten joku hieno ulkomaisen firman pelikioski Siwan vieressä tuskin parantaa kenenkään järkipelurin elämää millään tavalla. Kilpailun avautuminen tuskin parantaisi kertoimia, koska internetissä kilpailu on jo käytännössä täysin avointa. Käytännössä nykymuotoinen Veikkaus vain putsattaisiin pois vedonlyöntimarkkinoilta.

Miksi siis tällä palstalla näin innokkaasti käydään sotaa Veikkauksen monopolia vastaan?

Kolkutteleeko järkipelurin omaatuntoa hänen "epäisänmaallinen" pelailunsa ulkomaiselle firmalle? Haluaako hän vain puhdistaa mielensä ja saada anteeksiannon synnilleen? Vai kyteekö järkipelurin sisimmässä vain puhdas kostonhalu ilkeää ja ahnetta Veikkausta kohtaan, joka vei hänen viikkorahansa kymmenen vuotta sitten?

EDIT: Hyvä Seti! Jos kerran Veikkauksessa ollaan varmoja oman monopoliaseman kestävyydestä, niin siellä varmaan otettaisiin ilolla vastaan vetoja tämän murtumisen puolesta. Voisinkin heti panostaa sata euroa monopolin kestämistä vastaan vaikkapa kertoimella tuhat. Tarkasteluaika voisi olla vaikkapa viisi vuotta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 15:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

seti kirjoitti:Kuitataan tuo lievää närää aiheuttanut Jorma kommenttini lyhyesti, sanomalla että ... näin.

Ja takaisin asiaan. SAASTA ! toi esiin Unibet puljun kansankotia vastaan tekemän haasteen.
Yllätys, yllätys nimi Gambelli se siellä taas vilahtaa.
Mitkä lienevät kertoimet sille että markkinat eivät avaudu - ainakaan viiteen vuoteen, kuten veikkauksen tj. lupsakasti, oman propaganda lehdykkänsä sivuilla mainitsee ...

Avautuvat 1.01, eivät avaudu 95.00 ?
Otatko sä noilla kertoimilla vetoja vastaan, voisin nimittäin lyödä enemmänkin tuon eivät avaudu puolesta :D . Toi tapaus pääsee oikeuteenkin vasta n vuoden päästä. Kaikkine valituksineen tohon menee vamasti ainakin 3 vuotta ja jos Ruåtsin valtio häviää tuon jutun, niin sitten ne vaan muuttaa lakia tai peliyhtiön toimintaa enemmän vastaamaan EU lakeja. En tiedä miten paljon tuo tuottaa Ruåtsissa per päivä, mutta täällä olen nähnyt jossain luvun 2 miljoonaa euroa, hölmöjähän ne olisivat, jos ne tuosta vapaaehtoisesti luopuisivat. Oma veikkaus on, että tuskin tällä vuosikymmenellä nähdään tässäkään maassa Veikkauksen kilpailijoita!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mikkou
Jäsen
Viestit: 2128
Liittynyt: 14.01.2003, 00:21
Pisteitä: 11
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mikkou »

seti kirjoitti:Mitkä lienevät kertoimet sille että markkinat eivät avaudu - ainakaan viiteen vuoteen, kuten veikkauksen tj. lupsakasti, oman propaganda lehdykkänsä sivuilla mainitsee ...

Avautuvat 1.01, eivät avaudu 95.00 ?
Näin asian väliin.... Paljollako otat vastaan vetoja avautumisen puolesta viiden vuoden aikajaksolla ;)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 03:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

käpy :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 27.12.2003, 20:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


seti
Jäsen
Viestit: 684
Liittynyt: 15.01.2003, 03:48

Tuotto: +53.10 yks.

Palautus%: 102.59%

Panosten ka: 5.98 yks.

Vetoja: 343

Pisteitä: 581

Viesti Kirjoittaja seti »

lappu :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut seti, 27.12.2003, 20:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Saasta
Jäsen
Viestit: 63
Liittynyt: 18.03.2003, 22:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Saasta »

cpsof95 kirjoitti:Miksi siis tällä palstalla näin innokkaasti käydään sotaa Veikkauksen monopolia vastaan?
Mua itseäni henkilökohtaisesti v***ttaa kaikenlainen kusetus ja varsinkin kun byrokraattii tai poliitikko puhuu kirkkainsilmin paskaa, niin sillon käämi palaa.

Mä suosin suomalaisia tuotteita, mutta niin paljon en kotimaisuutta arvosta, että mä ostan kotimaista "rihkamaa", kun ulkomailta saa samaan hintaan "laatu" tuotetta. Sitten kun Veikan vedonlyöntipelien peliehdot, kohdevalikoima ja palautus% on samaa tasoa kun "Ulkomaisten postilokerohuijareiden", niin mielelläni häviän rahani sinne.

Noista 10:n vuoden takaisista ajoista... jolloin omista lukiolaispojan tuulipuvuntaskuista kaivoin pitkävetokillinkejä....sillon taottiin rahaa mm. vuoden 93 nuorten mm-lätkästä, joka oli samanlainen rahasampo kuin tän vuoden naisten mm-säbä...niistä ajoista ei oo jääny mitään katkeruutta... :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin