Tänään on 28.03.2024, 23:56.

creditin kaikenkattava blogi

Vedonlyöntiblogit. Pelivalintoja ja tarinaa rahapelien maailmasta ja vähän muualtakin.
Vastaa Viestiin
Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2105
Liittynyt: 24.01.2004, 19:33
Pisteitä: 657
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Jarkko Ruutu on Jarkko Ruutu ja tuskin voidaan idiootiksi sanoa miestä joka on taloudellisesti turvannut oman ja perheensä loppuelämän moninkertaisesti valitsemallaan linjalla.
Toki teko oli varsin typerä , mutta televisiokuvasta ei ihan kyllä selvinnyt oliko se tahallinen vai ei.
Mutta kuinka tahansa kai vastuun valinnoista voi heittää valmennusjohdolle , kyllä siellä tiedettiin Ruutuun liittyvät riskit , mutta siitä huolimatta mies valittiin joukkueeseen.

Nyt uhkakuvat sitten toteuivat karvaasti, mutta kurittomuudesta ei toki voi yksin syyttää Ruutua, kyllä siellä vintti pimeni ensin Lehtoselta joka ylivoimalla ! sai jäähyn laitataklauksesta omalla! puolustusalueella.
Hyvönen otti myös erittäin typerän jäähyn omalla puolustusalueella kun mottasi jenkkiä ihan vaan omaksi ilokseen.
Tässäpä on Jalosella pohtimista kerrakseen ja todellinen kasvamisen paikka maajoukkueen valmentajana.Miksi täysin kuosissa ollut peli hukattiin tuollaisiin lapsellisiin mentaalipuolen virheisiin?
Tamia olisi ollut kiva kuulla enemmän, siksi fiksuja mies studiossa asiasta puhui...

Suomi tarvitsee Ruudun kaltaisia pelkäämättömiä fyysisiä roolipelaajia ja ehkäpä Ruudun tie maajoukkueessa on kuljettu loppuun Komarovin tyylisten pelaajien noustessa esiin, joilla kuuppa tuntuu kestävän paremmin.

Toisaalta voidaan myös kysyä mikä merkitys ilmiöllä Jarkko Ruutu on ollut psykologisena aseena maajoukkueessa. Ehkäpä jonkun verran vastustajan energiaa on mennyt hänen pelaamisensa miettimiseen ja sitten itse pelissä hän on ollut useimmiten juuri se tarvittava peloite ja vastustajan ärsyttäjä.
Mutta nyt näin sitten...harmittaa kovasti..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Flash
Jäsen
Viestit: 312
Liittynyt: 26.04.2004, 18:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Flash »

Ei Ruutu niin idiootti ole, että näin tärkeässä paikassa tahallaan ottaisi täysin tarpeettoman jäähyn. Jos kyseessä olisi ollut joku muu pelaaja, tilanne olisi tod.näk tulkittu vahingoksi. Ruutu on osin maineensa vanki ja siten helppo silmätikku tuomareille. Sitä paitsi taisi olla niinkin, ettei kokeneella Eschellä ollut tuossa tilanteessa mitään kontaktia ja kaatumista vastaan, kun huomasi kuka pelaaja oli kyseessä. Hyvin kalastettu sanoisin ja ansaittu mvp Eschelle, joka toki myös torjui hyvin.

Se on sitten asia ihan erikseen, kuinka Suomen joukkue menetti otteensa tasoituksen jälkeen. Joukkue jonka kasetti ei kestä ensimmäistäkään vastoinkäymistä ei mestaruuksia ansaitse eikä voita. Näin siitä huolimatta, että parhaimmillaan Suomi esitti näidenkin kisojen parasta peliä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

credit kirjoitti:Harmittaa koko Suomen joukkueen - paitsi tietenkin Jarkko Ruudun - puolesta, että USA:n kahden miehen ylivoimalla tekemä 1-1-tasoitusmaali oli se, joka käänsi ottelun kulun.
Yksittäiseen tapahtumaan tuijottavat vain tuulipuvut :)

Viisaampi ei poimi yhtä hävittyä vetoa, yhtä tolppaan osunutta laukausta tai kuten tässä tapauksessa, yhtä hipaisua vastustajan maalivahtiin ja uskottele sitten itselleen, että joo, siihenhän se ratkesi. Olennainen kysymys tässä tapauksessa on: miten ja miksi hallinta voi luisua käsistä? Koska tulevaisuuden peleissä nähdään myös huonoja maaleja, vääriä tekoja ja kyseenalaisia taklauksia, jäähyjä ja jäähysumia, ehkä se kaikkein oleellisin kysymys onkin: miten Kanada voi usein kasvaa omien väärien taklausten, jäähyjen, tolppien ja huonon tuomaroinnin kautta tappiotilanteesta voittoon, mutta Suomi putoaa johtoasemastakin edelleen kanveisiin isoissa peleissä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Viesti Kirjoittaja credit »

Mungo kirjoitti:
credit kirjoitti:Harmittaa koko Suomen joukkueen - paitsi tietenkin Jarkko Ruudun - puolesta, että USA:n kahden miehen ylivoimalla tekemä 1-1-tasoitusmaali oli se, joka käänsi ottelun kulun.
*Mungolle tyypillistä lapsellista vittuilua*

...

ehkä se kaikkein oleellisin kysymys onkin: miten Kanada voi usein kasvaa omien väärien taklausten, jäähyjen, tolppien ja huonon tuomaroinnin kautta tappiotilanteesta voittoon, mutta Suomi putoaa johtoasemastakin edelleen kanveisiin isoissa peleissä?
Selitys on varsin yksinkertainen: perustavanlaatuinen tasoero. Suomi on muita huippumaita (tai ainakin todellisia huippumaita) vastaan pelatessaan melkein aina altavastaaja, ja voittaakseen joukkueen on kyettävä lähes virheettömään/täydelliseen suoritukseen. Pelaajat varmasti tiedostavat tämän, mikä johtaa siihen, että yksikin kohtalokas virhe on henkisesti erittäin suuri rasite; vaikka ottelu objektiivisesti tarkasteltuna olisi vielä täysin voitettavissa, omasta pelaamisesta katoaa nopeasti rentous ja järki tällaisten virheiden seurauksena. Kanadalla sen sijaan on usein varaa yksittäisten pelaajien hölmöilyihin, kunhan niitä hyviä suorituksia nähdään sitten viimeisessä erässä - kuten usein käy. Sitä paitsi ei se Kanadakaan aina nouse - ne, joilla aivokapasiteettia riittää, muistavat varmasti viimevuotisen MM-finaalin ja vuoden 2006 olympialaiset.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4110

Viesti Kirjoittaja Mungo »

credit kirjoitti:*Mungolle tyypillistä lapsellista vittuilua* .
Ei ole tarvetta vittuilla. Yleensä ne nostavat tämän kortin, jotka jäävät muutenkin jalkoihin.

Kritisoit kiekosta ymmärtämättömänä Jarkko Ruutua idiootiksi. Minä vastasin. Toin myös esille hieman isomman kuvan sekä sen että pelaajan arviointia ei kannata tehdä yksittäisen teon perusteella, vaan kokonaisuuden. Mutta mitä tulee väitteeseesi että Ruutu on idiootti, niin juuri sitä Ruutu ei ole. Sen sijaan Ruutu on erittäin tarpeellinen osa Suomen peliä. Sitä kukaan ei kaiketi kiistä että maalivahdin kampitus on typerä, mutta muuten Jarkko Ruutu oli suhteessa rooliinsa yksi Suomen parhaimmista pelaajista ja täytti odotukset vähintäänkin tyydyttävästi. Edellisen ymmärtäminen vaatii kyllä hieman syvällisempää kiekko-osaamista kuin voimaluvut pöytälaatikkoon. Urheilulehden Esko Seppänen - jolla on kiekkotausta - toteaa Ruudusta hyvin:

Jarkko Ruutu 8-

Teki arvokasta työtä joukkueensa eteen. Otti USA-matsissa idioottimaisen jäähyn, joka sysäsi Suomen turmion tielle. Muutama naurettava heittäytyminen, jotka aiheuttivat suorastaan myötähäpeää. Jakaa aina mielipiteet kahtia. Siinä mielessä korvaamaton pelaaja. Kokonaiskuvassa nelosketjun ehdoton onnistuja.


Itse en koe tarvetta jatkaa aiheesta enempää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Viesti Kirjoittaja credit »

Mungo kirjoitti:
credit kirjoitti:*Mungolle tyypillistä lapsellista vittuilua* .
Ei ole tarvetta vittuilla. Yleensä ne nostavat tämän kortin, jotka jäävät muutenkin jalkoihin.
Miksi sitten vittuilet, jos sinulla ei ole siihen tarvetta? Olen huomannut, että sinulla tuo muille vittuileminen on jotenkin verissä. Välillä tuntuu siltä, että olet suorastaan kyvytön ilmaisemaan eriävää mielipidettäsi ilman sitä tyypillistä vittuiluasi, jonka naamioit hymiöillä mukamas leikiksi.
Mungo kirjoitti: Kritisoit kiekosta ymmärtämättömänä Jarkko Ruutua idiootiksi. Minä vastasin. Toin myös esille hieman isomman kuvan sekä sen että pelaajan arviointia ei kannata tehdä yksittäisen teon perusteella, vaan kokonaisuuden.
*Mungo missing the point completely - again*

Alkuperäinen kirjoitukseni oli tarkoituksella lievästi provosoiva, mutta jos luet sen oikein tarkasti, huomaat, etten suinkaan arvioi Ruutua vain tuon yhden idioottimaisen kampituksen perusteella, vaan nimenomaan kokonaisuuden. Meillä on vain erilainen käsitys siitä, onko tämä kokonaisuus Jarkko Ruudun kohdalla positiivinen vai negatiivinen. Minun mielestäni se oli näissä kisoissa negatiivinen, ja Ruudun aiemmat toilailut huomioon ottaen kampitusjäähy on vain piste hänen idiotisminsa viimeisen i:n päälle.
Mungo kirjoitti: Mutta mitä tulee väitteeseesi että Ruutu on idiootti, niin juuri sitä Ruutu ei ole.
Kyllä on. Hän voisi olla paljon parempi ja joukkueelleen hyödyllisempi pelaaja ilman niitä lukuisia typeryyksiä, joihin hän jatkuvasti syyllistyy. Ruutu on idiootti, koska hän ei aina hyödynnä täyttä potentiaaliaan ottaessaan tarkoituksella itselleen "roolia".
Mungo kirjoitti: Sen sijaan Ruutu on erittäin tarpeellinen osa Suomen peliä. Sitä kukaan ei kaiketi kiistä että maalivahdin kampitus on typerä, mutta muuten Jarkko Ruutu oli suhteessa rooliinsa yksi Suomen parhaimmista pelaajista ja täytti odotukset vähintäänkin tyydyttävästi. Edellisen ymmärtäminen vaatii kyllä hieman syvällisempää kiekko-osaamista kuin voimaluvut pöytälaatikkoon.
Jos Ruudun rooli oli olla Ruutu, niin siinä hän taisi tosiaan onnistua varsin hyvin - valitettavasti Suomen kannalta. Se on ilman voimalukujakin aivan selvää.
Mungo kirjoitti: Urheilulehden Esko Seppänen - jolla on kiekkotausta - toteaa Ruudusta hyvin:

Jarkko Ruutu 8-

Teki arvokasta työtä joukkueensa eteen. Otti USA-matsissa idioottimaisen jäähyn, joka sysäsi Suomen turmion tielle. Muutama naurettava heittäytyminen, jotka aiheuttivat suorastaan myötähäpeää. Jakaa aina mielipiteet kahtia. Siinä mielessä korvaamaton pelaaja. Kokonaiskuvassa nelosketjun ehdoton onnistuja.
Heh. Näyttää Seppänen olevan aika lailla sinun ja minun käsityksen puolivälissä. Tai sitten ei uskalla kritisoida Ruutua pelätessään jo etukäteen valtavaa palautevyöryä.
Mungo kirjoitti: Itse en koe tarvetta jatkaa aiheesta enempää.
Toivon todella, että et jatkakaan. Menee hyvä blogi muuten pilalle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tim
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 11.02.2008, 14:22
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Tim »

credit kirjoitti:7.5.2009

Jarkko Ruutu on idiootti

Niin, eiköhän sen viimeistään nyt voi sanoa. Täysin turha vastustajan maalivahdin kamppaaminen, kun oma joukkue on jo yhden miehen alivoimalla. Voiko pelaaja enää tehdä mitään sen tyhmempää?

Harmittaa koko Suomen joukkueen - paitsi tietenkin Jarkko Ruudun - puolesta, että USA:n kahden miehen ylivoimalla tekemä 1-1-tasoitusmaali oli se, joka käänsi ottelun kulun. Suomi pelasi kahdessa viimeisessä ottelussaan parempaa kiekkoa kuin monissa muissa kisoissa 2000-luvulla. Joukkue olisi ehdottomasti ansainnut päästä mitalipeleihin, kun niihin on aikaisemmin päästy huomattavasti heikommallakin pelillä.

Mutta loppujen lopuksi USA-ottelun kampitusjäähy oli vain yksi osoitus siitä, kuinka typerä ja halveksittava pelaaja Jarkko Ruutu on. Itse olen koko kisojen ajan katsellut ihmeissäni, kuinka Ruutu jää jokaisen vähänkin kyseenalaisen taklauksen jälkeen jäälle makamaan yrittäen kalastella vastustajalle jäähyä. Sellainen ei missään tapauksessa kuulu rehtiin peliin. Minua suoraan sanoen inhottaa katsella tuollaista.

Toki on myönnettävä, että Ruudulta nähtiin näissä kisoissa joitakin hyviäkin suorituksia. Mutta kokonaiskuva jäi silti ehdottomasti negatiiviseksi. Jos minä olisin maajoukkueen päävalmentaja, Ruutu olisi eilen pelannut viimeisen pelinsä Suomen paidassa.
Tokkopa sentään mies tahallaan tarkoituksella mokkea kampitti kyseisessä tilanteessa, ja sen näkee myös uusinnoista että Ruudun luistin osui karvaamistilanteessa moken luistimeen ja kaatui. Ei Ruutu mikään idiootti ole joka tahallaan tekisi tuollaista tuossa tilanteessa, hyvin hän tietää että sata varma jäähy siitä tulee.. Joten tahallisen "kampituksen" keskustelu voidaan päättää tähän.

Turha tehdä Ruudusta jokin epäonnistumisen syy. Ehkä epäonnensoturi joka sai syyt niskoilleen vahingollisesta momentumin ja koko matsin kääntymisestä. Turha Ruutua on vihata, enemmän se varmasti hyvää teki kuin pahaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 965
Paikkakunta: Äärikeskusta

Viesti Kirjoittaja zot »

Olen samaa mieltä blogistin kanssa - mielestäni Ruudun anti on pitkässä juoksussa negatiivinen joukkueelle. Jos Ruutu on yrittänyt antaa itsestään "Idiot on Ice" mielikuvan niin tämä on onnistunut tässä kohtalaisen hyvin.

Turha näistä on pultata jos on eri mieltä. Jos Ruutu on jollekin suuri sankari niin olkoon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

21.6.2009

Kertoimet heiluvat

Muutama päivä sitten - tarkemmin sanoen viime torstaina - olin asettamassa Pinnaclelle vetoja naistennikseen. Safinan ja Hantuchovan välisessä ottelussa oli vaihtoehdolle under 19.5 tarjolla kerroin 1,943, ja koska oma arvioni oli 51,6 %, päätin pelata niukan ylikertoimen pois ... vaan sehän ei onnistunutkaan, sillä kerroin ehti muuttua. Uusi kerroin underille oli vain 1,80. Overille sen sijaan sai 2,09, eli toisin sanoen over olikin nyt yllättäen pelikelpoinen minun arviollani. Sain vedon sisään juuri ennen kuin kertoimet taas muuttuivat: under nousi 1,84:ään ja over taisi laskea 2,03:een.

Tällainen kertoimien heilunta ei ole kovin yleistä, mutta ei mitenkään hirveän poikkeuksellistakaan. Yleensä kerroin kuitenkin muuttuu samaan suuntaan useammassa portaassa eikä yhdellä heilahduksella, joten suuretkin muutokset tapahtuvat hieman hitaammin. Tässä tapauksessa poikkeuksellista oli myös se, että kerroin suuren muutoksen jälkeen heilahti melkein välittömästi jonkin matkaa takaisin toiseen suuntaan.

Suoraan sanoen Pinnaclen kerroinmuutoksissa ei mielestäni ole useinkaan oikein mitään järkeä, ja varsinkin jalkapallon puolella minulle käy usein niin, että pelattuani todella maukkaan ylikertoimen pois näen kertoimen nousevan entisestään (vaikka sen pitäisi pikemminkin laskea), kunnes se vähän ennen ottelun alkua palaa (jos palaa) suunnilleen sille tasolle, jolla se oli laittaessani omat vetoni sisään. Mutta tämä ei ole tämän kirjoituksen tärkein pointti, nythän oli kyse tenniksestä ...

Palataan siis siihen tenniskertoimien heilahteluun, josta aiemmin kerroin. Miksi niin tapahtui? Olen miettinyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että todennäköisesti jokin taho yritti onnistuneesti käyttää hyväkseen sitä, että Pinnacle muuttaa kertoimiaan useimmissa tapauksissa "koneellisesti" ennalta määrättyjen laskenta-algoritmien mukaan. Kertoimien muuttamisen pääasiallinen tarkoitus on tietenkin tasoittaa kohteeseen tulevat rahavirrat eri vaihtoehtojen välillä siten, että vedonvälittäjä jää lopputuloksesta riippumatta varmasti voitolle, mutta ne kaavat, jotka toimivat suurempia vaihtoja keräävissä lajeissa, voivat osoittautua heikoksi kohdaksi tenniksen kaltaisissa lajeissa, joissa pelivaihdot eivät "tavallisissa" otteluissa nouse niin kovin suuriksi. Tässä tapauksessa joku luultavasti löi tarkoituksella maksimit underille, ja välittömästi kerroinmuutoksen jälkeen melkein yhtä paljon overille.

Nyt varmaan moni ihmettelee, että mitä järkeä tällaisessa on, sillä jos underille saatu kerroin oli 1,943 ja overille 2,09, ei tuottoa tule kuin 0,7 % sijoitetulle pääomalle, mikä ei vaikuta olevan paljon mitään. Pitää kuitenkin muistaa kaksi asiaa.

Ensinnäkään 0,7 %:n toteutunut tuotto ei välttämättä vastannut odotettua tuottoa. Jos kerroinmuutos olisi ollut vähänkin suurempi, olisi tuottokin ollut parempi. Jos overin kerroin olisi noussut vaikka 2,12:een, olisi tuotto kaksinkertaistunut 1,4 prosenttiin.

Toisekseen tuotto oikeasti riskeeratulle pääomalle oli paljon enemmän kuin 0,7 prosenttia. Pinnaclen palautusprosentti on tenniksessä nimittäin noin 97, joten vaikka kertoimia ei olisi onnistuttu muuttamaan lainkaan, olisi vedonlyöntiin käytetyistä kokonaispanostuksista menetetty vain 3 prosenttia. 0,7 / 3 = 23,3 eli toisin sanoen tuotto riskeeratulle pääomalle oli tässä tapauksessa 23,3 %. Ei lainkaan hassummin.

Tietenkin yksittäisten vedonlyöjien panostusrajoitukset tarkoittavat sitä, että käytännössä tällainen kertoimien manipuloiminen on varsin hankala toteuttaa; se vaatii tarkkaa suunnittelua ja koordinoitua toimintaa, sillä vetojen asettamisessa on pakko käyttää useampia pelitilejä (en hämmästyisi, jos minulle kerrottaisiin, että yhteen operaatioon käytetään jopa kymmeniä pelitilejä). Väitän kuitenkin, että sitä tehdään jatkuvasti - tai ainakin yritetään. Lisätodisteena tästä pidän sitä tosiasiaa, että Pinnaclella on viikolla, kun pelejä on enemmän, melkein koko ajan ainakin yksi tenniskohde "offline", mikä käsittääkseni tarkoittaa yleensä sitä, että kertoimia ollaan päivittämässä manuaalisesti. Ja kertoimiahan päivitetään manuaalisesti lähinnä silloin, kun kohteessa on ilmennyt normaalista poikkeavaa vedonlyöntiä. Missään tapauksessa millekään vedonvälittäjälle ei ole edullista pitää kohdetta suljettuna juuri ennen ottelun alkua, ellei kohteen avaamisessa ole vieläkin suurempia riskejä.

No, joka tapauksessa tämä kaikki on aika yhdentekevää sellaisen vedonlyöjän kannalta, joka yrittää tehdä mahdollisimman hyviä todennäköisyysarvioita ja perustaa pelipäätöksensä niihin. Tietenkin se, ettei saa vetoja sisään siksi, että kertoimet heiluvat jatkuvasti edes takaisin, on välillä aika turhauttavaa. Joskus tulee myös ihmeteltyä, onko lyönyt huonon vedon, kun kerroin lähtee nousuun ja näyttää siltä, että "markkina" on toista mieltä siitä, kenelle tai mille vaihtoehdolle rahat kannattaa laittaa. Parasta lienee kuitenkin vain keskittyä omiin arvioihin ja olla välittämättä siitä, mitä kerroinmanipulaattorit tekevät. Hehän ovat vain epäonnistuneita vedonlyöjiä.

Se Safinan ja Hantuchovan välinen ottelu päättyi muuten lopulta kolmessa erässä lukemin 1-6, 6-4, 6-3, joten tällä kertaa kertoimien heilunta osui nappiin, ja siitä vastuussa olleita on syytä kiittää. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


laitsi
Jäsen
Viestit: 91
Liittynyt: 14.02.2004, 00:30

Tuotto: -88.60 yks.

Palautus%: 3.70%

Panosten ka: 9.20 yks.

Vetoja: 10

Pisteitä: 1

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja laitsi »

Omalaatuinen näkemys Egypti - Usa peliin tuotti tällä kertaa tulosta. 0-3 tuloksen kerroinraja ~50 ja betfairilta löytyi 100 kerrointa tuohon tulokseen, kohteeseen sai myös useita muita tuloksia pelattavaksi.

Kiitokset näkemyksestä ja toivottavasti tulee enemmänkin hyviä kohteita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

laitsi kirjoitti:Omalaatuinen näkemys Egypti - Usa peliin tuotti tällä kertaa tulosta. 0-3 tuloksen kerroinraja ~50 ja betfairilta löytyi 100 kerrointa tuohon tulokseen, kohteeseen sai myös useita muita tuloksia pelattavaksi.

Kiitokset näkemyksestä ja toivottavasti tulee enemmänkin hyviä kohteita.
Niin ... eikös ne "omalaatuiset" näkemykset ole niitä, joilla tehdään rahaa? Vai onko omalaatuinen näkemys hyvä vain silloin, kun siihen perustuva veto sattuu osumaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

25.6.2009

1000 vetoa Pinnaclelle

Eilen tuli täyteen 1000 vetoa Pinnaclelle vuonna 2009, joten nyt on pienen välianalyysin paikka, vaikka vuosi ei ihan vielä puolivälissä olekaan.

Ensinnäkin on todettava, että vetoja on kertynyt hitaammin kuin olisin alkuvuodesta odottanut. Tärkein syy lienee se, etten ole aikapulasta johtuen saanut miestenniksen puolelle samankaltaista voimalukujärjestelmää kuin naistennikseen. Alkuvuodesta odotin, että koko vuonna tulisi pelattua reilusti yli 2000 vetoa, mutta tällä vauhdilla niitä tulisi (jos tahti ei siis parane) melko tarkkaan 2000, kun otetaan huomioon, että tennispelit vähenevät vuoden loppua kohden.

Mielenkiintoisin tieto, joka varmasti kaikkia kiinnostaa, on tietenkin palautusprosentti. Se on 24.6. ratkenneiden vetojen jälkeen 101,86. Vetomäärän tapaan palautusprosenttikin on odotettua alempi, joten pelikassa ei ole päässyt kunnolla kiertämään. Kasvua Pinnacle-kassassa on vain 18,6 %.

Ylivoimaisesti eniten vetoja olen pelannut WTA Tourin kisoihin testatessani naistenniksen voimalukujärjestelmää. Tähän mennessä niitä on kertynyt 895 kappaletta. Palautusprosentti on melkein koko alkuvuoden ollut yli sadan, mutta Wimbledonin kolme ensimmäistä päivää ovat pudottaneet sen 99,5:een. Toistaiseksi on vaikea sanoa, onko kyse vain sattumasta vai kenties siitä, että kesken Ranskan avoimien tekemäni uudistus, jonka jälkeen laskennassa painotetaan entistä enemmän viimeksi pelattujen otteluiden tuloksia, on mahdollisesti ollut vikatikki. Ennen uudistusta naistenniksen palautusprosentti oli nimittäin 101,9 (pelattuja vetoja yhteensä 677).

Toiseksi eniten vetoja on tullut pelattua jalkapallon MM-karsintoihin, yhteensä 70 kpl. Näiden vetojen palautusprosentti on 102,4. Tuottoisimpia ovat puolestaan olleet jääkiekon MM-kisavedot: palautus 122,8 %. Otoskoko jälkimmäisessä tapauksessa on kuitenkin vain 18 pelattua vetoa, joten kovin kummoisia johtopäätöksiä ei lätkävetojen osalta kannata tehdä.

Sekä jääkiekon MM-kisoihin että jalkapallon MM-karsintoihin olisi alkuvuonna pitänyt panostaa paljon enemmän. Varsinkin jalkapallon MM-karsintojen suhteen minulla on sellainen kutina, että paljon tuottoisia vetoja on jäänyt pelaamatta. Totalseja en ole ehtinyt edes analysoida aikapulan takia, joten kaikki pelaamani vedot ovat olleet moneylinea ja asian handicapia.

Kokonaisuutena alkuvuosi on ollut pientä vuoristorataa: aina kun kassan kasvu on näyttänyt pääsevän vauhtiin ja olen nostanut panoksia, on seurannut lyhyt huonompi jakso, jonka aikana aiemmat voitot on syöty joko kokonaan tai ainakin osittain. Nyt näyttäisi siltä, että menossa on jälleen tällainen huonompi kausi. Toivottavasti suunta kääntyi eilen - se tuhannes veto oli nimittäin USA +1.5 kertoimella 2,06. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


erik
Jäsen
Viestit: 2040
Liittynyt: 25.07.2004, 12:46
Pisteitä: 0

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja erik »

Sinäänsä ihan kiinnostava tuo kirjoitus kertoimet heiluvat. Epäilenpä silti että kukaan ei tee tuolla tavalla rahaa. Paljon helpompaa on vetästä jotain earlyä niin perkuleesti esim. jos tietää että omat arviot ovat tarkkoja johonkin liigaan, myy sitten myöhemmin osan voitolla pois. Toinen vaihtoehto on että pelaa jotain Arbiterin peliä Afrikan futikseen (tai vastaavasti Mungon tipsiä) huomattavasti suuremmalla panoksella mikä oli alkuperäinen tarkoitus ja käärii sitten rahat taskuun kun kertoimet romahtavat. Itse en tällaista juurikaan harrasta koska yhden vedon tuotto-odotus on muutenkin sama kun että käärisi "varmat rahat taskuun". Sitäpaitsi joskus markkina käytäyttyy epäloogisesti,limiitit, pelivarat eri tileillä, "joskus" Betfair tökkii tms.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

10.9.2009

Jotenkin ei vaan kiinnosta

SM-liiga alkaa tänään. Minua tuo touhu ei oikeasti kiinnosta juuri yhtään. Ei ole kiinnostanut enää pariin kauteen. Urheilullisesti taso on tippunut, ja mielenkiinto sitä myötä entisestään. Pelaajat ovat voimakkaita, mutta eivät taitavia; pienessä tilassa pelaaminen on pelkkää ronkkimista ja kahvaamista, useimmilta pelaajilta kiekko karkaa lavasta tämän tästä. Viime kauden finaalit, joita erehdyin jopa vähän seuraamaan, olivat todellinen antikliimaksi: peli oli yksinkertaisesti todella rumaa.

Vedonlyöntimielessä SM-liiga saattaisi olla jopa kohtalaisen mielenkiintoinen sarja. Suomalaisilla on vedonvälittäjiä vastaan varmasti etu "oman sarjansa" tuntemisessa. Ongelma on kuitenkin siinä, että kun tarjolla on niin paljon oikeasti laadukasta urheilua, niin miksi ihmeessä kukaan järkevä vedonlyöjä seuraisi SM-liigaa??? Lisäksi vetoa lyödään nykyään enemmän ja enemmän toisia vedonlyöjiä vastaan, joten "oman sarjan" paremmasta tuntemisesta tuleva etu ei SM-liigan tapauksessa ole kovin kummoinen, kun tunnustetaan se tosiasia, että varmaan yli 90 prosenttia pelieuroista tulee suomalaisilta.

Kaiken huipuksi otteluita on aivan liikaa. Paikallisottelut ovat menettäneet merkityksensä lähes täydellisesti. Tuokaa takaisin 90-luvun alun 44 ottelun runkosarja!

Kotimainen kiekkokausi alkaa siis tänään, noin 45 minuutin päästä. Itse lähden stadionille. Siellä pelataan naisjalkapalloa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

1.11.2009

Maajoukkuerankingit 1.11.

Minun on jo pitkään pitänyt julkaista päivitetty maajoukkueranking. Se on kuitenkin kerta toisensa jälkeen jäänyt tekemättä muiden kiireiden takia. Nyt on vihdoinkin ollut sen verran aikaa, että olen saanut päivitettyä sekä miesten että naisten ottelut tietokantaan ja ehtinyt laskea (tai laittaa Excelin laskemaan) uudet voimaluvut samana päivänä. Alla siis jo tutuksi tullut voimalukuihin pohjautuva miesten maajoukkueranking, ja sen lisäksi ensimmäistä kertaa myös naisten ranking. Miesten puolelta listalta puuttuvat maat, jotka ovat pelanneet vähemmän kuin 15 ottelua vuoden 2006 alusta lukien. Vastaavasti naisten puolelta puuttuvat kaikki maat, jotka ovat jääneet alle 15 ottelun vuoden 2005 alusta lukien. (MP = pelatut ottelut, PR = voimaluku)

Miehet:

<TABLE BORDER="4"><TR><TH>Pos.</TH><TH>Country</TH><TH>MP</TH><TH>PR
</TH></TR><TR><TD>1</TD><TD>Spain</TD><TD>56</TD><TD>2055
</TD></TR><TR><TD>2</TD><TD>Brazil</TD><TD>56</TD><TD>2005
</TD></TR><TR><TD>3</TD><TD>Netherlands</TD><TD>50</TD><TD>1987
</TD></TR><TR><TD>4</TD><TD>Germany</TD><TD>56</TD><TD>1953
</TD></TR><TR><TD>5</TD><TD>England</TD><TD>46</TD><TD>1951
</TD></TR><TR><TD>6</TD><TD>Italy</TD><TD>52</TD><TD>1915
</TD></TR><TR><TD>7</TD><TD>Croatia</TD><TD>47</TD><TD>1909
</TD></TR><TR><TD>8</TD><TD>France</TD><TD>53</TD><TD>1901
</TD></TR><TR><TD>9</TD><TD>Argentina</TD><TD>48</TD><TD>1897
</TD></TR><TR><TD>10</TD><TD>Russia</TD><TD>38</TD><TD>1858
</TD></TR><TR><TD>11</TD><TD>Romania</TD><TD>42</TD><TD>1842
</TD></TR><TR><TD>12</TD><TD>Ukraine</TD><TD>44</TD><TD>1824
</TD></TR><TR><TD>13</TD><TD>Denmark</TD><TD>42</TD><TD>1814
</TD></TR><TR><TD>14</TD><TD>Switzerland</TD><TD>44</TD><TD>1811
</TD></TR><TR><TD>15</TD><TD>United States</TD><TD>66</TD><TD>1805
</TD></TR><TR><TD>16</TD><TD>Portugal</TD><TD>50</TD><TD>1805
</TD></TR><TR><TD>17</TD><TD>Japan</TD><TD>66</TD><TD>1801
</TD></TR><TR><TD>18</TD><TD>Chile</TD><TD>55</TD><TD>1800
</TD></TR><TR><TD>19</TD><TD>Czech Republic</TD><TD>44</TD><TD>1796
</TD></TR><TR><TD>20</TD><TD>Bulgaria</TD><TD>36</TD><TD>1794
</TD></TR><TR><TD>21</TD><TD>Uruguay</TD><TD>45</TD><TD>1792
</TD></TR><TR><TD>22</TD><TD>Colombia</TD><TD>49</TD><TD>1786
</TD></TR><TR><TD>23</TD><TD>Australia</TD><TD>47</TD><TD>1778
</TD></TR><TR><TD>24</TD><TD>Mexico</TD><TD>68</TD><TD>1771
</TD></TR><TR><TD>25</TD><TD>Israel</TD><TD>33</TD><TD>1765
</TD></TR><TR><TD>26</TD><TD>Greece</TD><TD>43</TD><TD>1761
</TD></TR><TR><TD>27</TD><TD>Ireland</TD><TD>36</TD><TD>1753
</TD></TR><TR><TD>28</TD><TD>Serbia</TD><TD>42</TD><TD>1750
</TD></TR><TR><TD>29</TD><TD>Scotland</TD><TD>30</TD><TD>1749
</TD></TR><TR><TD>30</TD><TD>Turkey</TD><TD>51</TD><TD>1747
</TD></TR><TR><TD>31</TD><TD>South Korea</TD><TD>60</TD><TD>1740
</TD></TR><TR><TD>32</TD><TD>Paraguay</TD><TD>49</TD><TD>1735
</TD></TR><TR><TD>33</TD><TD>Iran</TD><TD>65</TD><TD>1730
</TD></TR><TR><TD>34</TD><TD>Sweden</TD><TD>55</TD><TD>1727
</TD></TR><TR><TD>35</TD><TD>Côte d'Ivoire</TD><TD>52</TD><TD>1727
</TD></TR><TR><TD>36</TD><TD>Honduras</TD><TD>57</TD><TD>1725
</TD></TR><TR><TD>37</TD><TD>Venezuela</TD><TD>56</TD><TD>1718
</TD></TR><TR><TD>38</TD><TD>Nigeria</TD><TD>39</TD><TD>1717
</TD></TR><TR><TD>39</TD><TD>Egypt</TD><TD>54</TD><TD>1713
</TD></TR><TR><TD>40</TD><TD>Norway</TD><TD>38</TD><TD>1704
</TD></TR><TR><TD>41</TD><TD>Saudi Arabia</TD><TD>82</TD><TD>1702
</TD></TR><TR><TD>42</TD><TD>Ghana</TD><TD>52</TD><TD>1692
</TD></TR><TR><TD>43</TD><TD>Poland</TD><TD>56</TD><TD>1691
</TD></TR><TR><TD>44</TD><TD>Montenegro</TD><TD>22</TD><TD>1686
</TD></TR><TR><TD>45</TD><TD>Ecuador</TD><TD>51</TD><TD>1676
</TD></TR><TR><TD>46</TD><TD>Northern Ireland</TD><TD>33</TD><TD>1672
</TD></TR><TR><TD>47</TD><TD>Cameroon</TD><TD>36</TD><TD>1666
</TD></TR><TR><TD>48</TD><TD>Macedonia</TD><TD>33</TD><TD>1660
</TD></TR><TR><TD>49</TD><TD>Costa Rica</TD><TD>58</TD><TD>1658
</TD></TR><TR><TD>50</TD><TD>Tunisia</TD><TD>50</TD><TD>1657
</TD></TR><TR><TD>51</TD><TD>Slovakia</TD><TD>39</TD><TD>1653
</TD></TR><TR><TD>52</TD><TD>Hungary</TD><TD>39</TD><TD>1652
</TD></TR><TR><TD>53</TD><TD>Oman</TD><TD>66</TD><TD>1649
</TD></TR><TR><TD>54</TD><TD>Wales</TD><TD>39</TD><TD>1648
</TD></TR><TR><TD>55</TD><TD>Morocco</TD><TD>42</TD><TD>1641
</TD></TR><TR><TD>56</TD><TD>Bahrain</TD><TD>64</TD><TD>1637
</TD></TR><TR><TD>57</TD><TD>Finland</TD><TD>42</TD><TD>1634
</TD></TR><TR><TD>58</TD><TD>Algeria</TD><TD>30</TD><TD>1632
</TD></TR><TR><TD>59</TD><TD>Thailand</TD><TD>52</TD><TD>1626
</TD></TR><TR><TD>60</TD><TD>Slovenia</TD><TD>36</TD><TD>1625
</TD></TR><TR><TD>61</TD><TD>Mali</TD><TD>34</TD><TD>1621
</TD></TR><TR><TD>62</TD><TD>Bosnia and Herzegovina</TD><TD>35</TD><TD>1617
</TD></TR><TR><TD>63</TD><TD>Lithuania</TD><TD>40</TD><TD>1613
</TD></TR><TR><TD>64</TD><TD>Bolivia</TD><TD>33</TD><TD>1613
</TD></TR><TR><TD>65</TD><TD>Senegal</TD><TD>39</TD><TD>1612
</TD></TR><TR><TD>66</TD><TD>Austria</TD><TD>41</TD><TD>1611
</TD></TR><TR><TD>67</TD><TD>Canada</TD><TD>31</TD><TD>1607
</TD></TR><TR><TD>68</TD><TD>Cyprus</TD><TD>36</TD><TD>1592
</TD></TR><TR><TD>69</TD><TD>Panama</TD><TD>42</TD><TD>1591
</TD></TR><TR><TD>70</TD><TD>Peru</TD><TD>41</TD><TD>1585
</TD></TR><TR><TD>71</TD><TD>Qatar</TD><TD>64</TD><TD>1583
</TD></TR><TR><TD>72</TD><TD>Syria</TD><TD>61</TD><TD>1579
</TD></TR><TR><TD>73</TD><TD>Belarus</TD><TD>40</TD><TD>1578
</TD></TR><TR><TD>74</TD><TD>Latvia</TD><TD>36</TD><TD>1574
</TD></TR><TR><TD>75</TD><TD>China</TD><TD>49</TD><TD>1574
</TD></TR><TR><TD>76</TD><TD>Belgium</TD><TD>37</TD><TD>1568
</TD></TR><TR><TD>77</TD><TD>Jamaica</TD><TD>47</TD><TD>1568
</TD></TR><TR><TD>78</TD><TD>South Africa</TD><TD>59</TD><TD>1568
</TD></TR><TR><TD>79</TD><TD>Iraq</TD><TD>57</TD><TD>1567
</TD></TR><TR><TD>80</TD><TD>Guinea</TD><TD>39</TD><TD>1564
</TD></TR><TR><TD>81</TD><TD>Gabon</TD><TD>29</TD><TD>1562
</TD></TR><TR><TD>82</TD><TD>North Korea</TD><TD>42</TD><TD>1555
</TD></TR><TR><TD>83</TD><TD>Uzbekistan</TD><TD>46</TD><TD>1537
</TD></TR><TR><TD>84</TD><TD>United Arab Emirates</TD><TD>62</TD><TD>1536
</TD></TR><TR><TD>85</TD><TD>Albania</TD><TD>32</TD><TD>1529
</TD></TR><TR><TD>86</TD><TD>Gambia</TD><TD>16</TD><TD>1526
</TD></TR><TR><TD>87</TD><TD>Trinidad and Tobago</TD><TD>65</TD><TD>1522
</TD></TR><TR><TD>88</TD><TD>Kuwait</TD><TD>44</TD><TD>1520
</TD></TR><TR><TD>89</TD><TD>Iceland</TD><TD>36</TD><TD>1516
</TD></TR><TR><TD>90</TD><TD>Vietnam</TD><TD>35</TD><TD>1515
</TD></TR><TR><TD>91</TD><TD>Moldova</TD><TD>36</TD><TD>1514
</TD></TR><TR><TD>92</TD><TD>Angola</TD><TD>51</TD><TD>1504
</TD></TR><TR><TD>93</TD><TD>Cape Verde Islands</TD><TD>21</TD><TD>1495
</TD></TR><TR><TD>94</TD><TD>Jordan</TD><TD>55</TD><TD>1493
</TD></TR><TR><TD>95</TD><TD>Burkina Faso</TD><TD>28</TD><TD>1490
</TD></TR><TR><TD>96</TD><TD>Congo</TD><TD>25</TD><TD>1487
</TD></TR><TR><TD>97</TD><TD>Uganda</TD><TD>39</TD><TD>1487
</TD></TR><TR><TD>98</TD><TD>Zambia</TD><TD>54</TD><TD>1484
</TD></TR><TR><TD>99</TD><TD>Libya</TD><TD>41</TD><TD>1483
</TD></TR><TR><TD>100</TD><TD>Estonia</TD><TD>46</TD><TD>1481
</TD></TR><TR><TD>101</TD><TD>Georgia</TD><TD>42</TD><TD>1476
</TD></TR><TR><TD>102</TD><TD>El Salvador</TD><TD>63</TD><TD>1473
</TD></TR><TR><TD>103</TD><TD>Singapore</TD><TD>55</TD><TD>1468
</TD></TR><TR><TD>104</TD><TD>Tanzania</TD><TD>43</TD><TD>1458
</TD></TR><TR><TD>105</TD><TD>Indonesia</TD><TD>29</TD><TD>1454
</TD></TR><TR><TD>106</TD><TD>Haiti</TD><TD>55</TD><TD>1448
</TD></TR><TR><TD>107</TD><TD>Cuba</TD><TD>31</TD><TD>1447
</TD></TR><TR><TD>108</TD><TD>Guatemala</TD><TD>42</TD><TD>1444
</TD></TR><TR><TD>109</TD><TD>Armenia</TD><TD>36</TD><TD>1444
</TD></TR><TR><TD>110</TD><TD>Azerbaijan</TD><TD>44</TD><TD>1441
</TD></TR><TR><TD>111</TD><TD>Democratic Republic of Congo</TD><TD>30</TD><TD>1438
</TD></TR><TR><TD>112</TD><TD>New Zealand</TD><TD>26</TD><TD>1434
</TD></TR><TR><TD>113</TD><TD>Benin</TD><TD>32</TD><TD>1427
</TD></TR><TR><TD>114</TD><TD>Mozambique</TD><TD>35</TD><TD>1420
</TD></TR><TR><TD>115</TD><TD>Togo</TD><TD>38</TD><TD>1413
</TD></TR><TR><TD>116</TD><TD>Zimbabwe</TD><TD>37</TD><TD>1413
</TD></TR><TR><TD>117</TD><TD>Kazakhstan</TD><TD>43</TD><TD>1410
</TD></TR><TR><TD>118</TD><TD>Sudan</TD><TD>51</TD><TD>1403
</TD></TR><TR><TD>119</TD><TD>Ethiopia</TD><TD>18</TD><TD>1401
</TD></TR><TR><TD>120</TD><TD>Myanmar</TD><TD>31</TD><TD>1392
</TD></TR><TR><TD>121</TD><TD>Equatorial Guinea</TD><TD>23</TD><TD>1390
</TD></TR><TR><TD>122</TD><TD>Kenya</TD><TD>38</TD><TD>1376
</TD></TR><TR><TD>123</TD><TD>Luxembourg</TD><TD>37</TD><TD>1373
</TD></TR><TR><TD>124</TD><TD>Malawi</TD><TD>41</TD><TD>1365
</TD></TR><TR><TD>125</TD><TD>Botswana</TD><TD>42</TD><TD>1365
</TD></TR><TR><TD>126</TD><TD>Rwanda</TD><TD>38</TD><TD>1358
</TD></TR><TR><TD>127</TD><TD>Liberia</TD><TD>16</TD><TD>1351
</TD></TR><TR><TD>128</TD><TD>Yemen</TD><TD>30</TD><TD>1350
</TD></TR><TR><TD>129</TD><TD>Burundi</TD><TD>28</TD><TD>1346
</TD></TR><TR><TD>130</TD><TD>Namibia</TD><TD>39</TD><TD>1344
</TD></TR><TR><TD>131</TD><TD>Chad</TD><TD>20</TD><TD>1340
</TD></TR><TR><TD>132</TD><TD>Malaysia</TD><TD>38</TD><TD>1336
</TD></TR><TR><TD>133</TD><TD>Eritrea</TD><TD>15</TD><TD>1332
</TD></TR><TR><TD>134</TD><TD>Turkmenistan</TD><TD>25</TD><TD>1320
</TD></TR><TR><TD>135</TD><TD>India</TD><TD>33</TD><TD>1320
</TD></TR><TR><TD>136</TD><TD>Lebanon</TD><TD>31</TD><TD>1315
</TD></TR><TR><TD>137</TD><TD>Guyana</TD><TD>29</TD><TD>1306
</TD></TR><TR><TD>138</TD><TD>Barbados</TD><TD>32</TD><TD>1304
</TD></TR><TR><TD>139</TD><TD>Hong Kong</TD><TD>29</TD><TD>1299
</TD></TR><TR><TD>140</TD><TD>Grenada</TD><TD>27</TD><TD>1291
</TD></TR><TR><TD>141</TD><TD>Tajikistan</TD><TD>24</TD><TD>1288
</TD></TR><TR><TD>142</TD><TD>Malta</TD><TD>40</TD><TD>1287
</TD></TR><TR><TD>143</TD><TD>Suriname</TD><TD>21</TD><TD>1279
</TD></TR><TR><TD>144</TD><TD>Faroe Islands</TD><TD>27</TD><TD>1272
</TD></TR><TR><TD>145</TD><TD>Palestine</TD><TD>25</TD><TD>1263
</TD></TR><TR><TD>146</TD><TD>Antigua and Barbuda</TD><TD>30</TD><TD>1256
</TD></TR><TR><TD>147</TD><TD>Liechtenstein</TD><TD>33</TD><TD>1249
</TD></TR><TR><TD>148</TD><TD>Madagascar</TD><TD>25</TD><TD>1249
</TD></TR><TR><TD>149</TD><TD>Mauritania</TD><TD>16</TD><TD>1234
</TD></TR><TR><TD>150</TD><TD>Lesotho</TD><TD>40</TD><TD>1212
</TD></TR><TR><TD>151</TD><TD>Swaziland</TD><TD>38</TD><TD>1207
</TD></TR><TR><TD>152</TD><TD>St. Vincent and the Grenadines</TD><TD>25</TD><TD>1195
</TD></TR><TR><TD>153</TD><TD>Sierra Leone</TD><TD>18</TD><TD>1184
</TD></TR><TR><TD>154</TD><TD>Kyrgyzstan</TD><TD>25</TD><TD>1182
</TD></TR><TR><TD>155</TD><TD>Bermuda</TD><TD>20</TD><TD>1167
</TD></TR><TR><TD>156</TD><TD>Netherlands Antilles</TD><TD>16</TD><TD>1167
</TD></TR><TR><TD>157</TD><TD>Sri Lanka</TD><TD>28</TD><TD>1158
</TD></TR><TR><TD>158</TD><TD>St. Kitts and Nevis</TD><TD>19</TD><TD>1119
</TD></TR><TR><TD>159</TD><TD>Laos</TD><TD>16</TD><TD>1107
</TD></TR><TR><TD>160</TD><TD>Taiwan</TD><TD>28</TD><TD>1098
</TD></TR><TR><TD>161</TD><TD>Philippines</TD><TD>21</TD><TD>1094
</TD></TR><TR><TD>162</TD><TD>Nepal</TD><TD>21</TD><TD>1090
</TD></TR><TR><TD>163</TD><TD>Pakistan</TD><TD>24</TD><TD>1045
</TD></TR><TR><TD>164</TD><TD>Seychelles</TD><TD>25</TD><TD>1027
</TD></TR><TR><TD>165</TD><TD>Bangladesh</TD><TD>27</TD><TD>1022
</TD></TR><TR><TD>166</TD><TD>Mauritius</TD><TD>27</TD><TD>988
</TD></TR><TR><TD>167</TD><TD>Cambodia</TD><TD>28</TD><TD>959
</TD></TR><TR><TD>168</TD><TD>Andorra</TD><TD>27</TD><TD>927
</TD></TR><TR><TD>169</TD><TD>Brunei</TD><TD>17</TD><TD>907
</TD></TR><TR><TD>170</TD><TD>Djibouti</TD><TD>19</TD><TD>882
</TD></TR><TR><TD>171</TD><TD>Macao</TD><TD>21</TD><TD>790
</TD></TR><TR><TD>172</TD><TD>San Marino</TD><TD>23</TD><TD>540
</TD></TR><TR><TD></TD></TR></TABLE>

Naiset:

<TABLE BORDER="4"><TR><TH>Pos.</TH><TH>Country</TH><TH>MP</TH><TH>PR
</TH></TR><TR><TD>1</TD><TD>USA</TD><TD>99</TD><TD>2475
</TD></TR><TR><TD>2</TD><TD>Germany</TD><TD>85</TD><TD>2302
</TD></TR><TR><TD>3</TD><TD>Brazil</TD><TD>35</TD><TD>2238
</TD></TR><TR><TD>4</TD><TD>Sweden</TD><TD>75</TD><TD>2220
</TD></TR><TR><TD>5</TD><TD>Korea DPR</TD><TD>40</TD><TD>2191
</TD></TR><TR><TD>6</TD><TD>Japan</TD><TD>65</TD><TD>2170
</TD></TR><TR><TD>7</TD><TD>Norway</TD><TD>78</TD><TD>2119
</TD></TR><TR><TD>8</TD><TD>England</TD><TD>62</TD><TD>2118
</TD></TR><TR><TD>9</TD><TD>France</TD><TD>64</TD><TD>2115
</TD></TR><TR><TD>10</TD><TD>China PR</TD><TD>122</TD><TD>2094
</TD></TR><TR><TD>11</TD><TD>Australia</TD><TD>74</TD><TD>2093
</TD></TR><TR><TD>12</TD><TD>Canada</TD><TD>71</TD><TD>2087
</TD></TR><TR><TD>13</TD><TD>Denmark</TD><TD>67</TD><TD>2053
</TD></TR><TR><TD>14</TD><TD>Italy</TD><TD>64</TD><TD>1967
</TD></TR><TR><TD>15</TD><TD>Netherlands</TD><TD>66</TD><TD>1925
</TD></TR><TR><TD>16</TD><TD>Korea Republic</TD><TD>55</TD><TD>1914
</TD></TR><TR><TD>17</TD><TD>Finland</TD><TD>68</TD><TD>1903
</TD></TR><TR><TD>18</TD><TD>Ukraine</TD><TD>31</TD><TD>1868
</TD></TR><TR><TD>19</TD><TD>Iceland</TD><TD>48</TD><TD>1858
</TD></TR><TR><TD>20</TD><TD>Spain</TD><TD>23</TD><TD>1856
</TD></TR><TR><TD>21</TD><TD>Mexico</TD><TD>46</TD><TD>1820
</TD></TR><TR><TD>22</TD><TD>Russia</TD><TD>46</TD><TD>1813
</TD></TR><TR><TD>23</TD><TD>Argentina</TD><TD>23</TD><TD>1781
</TD></TR><TR><TD>24</TD><TD>Czech Republic</TD><TD>30</TD><TD>1706
</TD></TR><TR><TD>25</TD><TD>New Zealand</TD><TD>38</TD><TD>1705
</TD></TR><TR><TD>26</TD><TD>Vietnam</TD><TD>59</TD><TD>1697
</TD></TR><TR><TD>27</TD><TD>Scotland</TD><TD>52</TD><TD>1680
</TD></TR><TR><TD>28</TD><TD>Thailand</TD><TD>57</TD><TD>1650
</TD></TR><TR><TD>29</TD><TD>Nigeria</TD><TD>31</TD><TD>1644
</TD></TR><TR><TD>30</TD><TD>Ghana</TD><TD>23</TD><TD>1583
</TD></TR><TR><TD>31</TD><TD>Ireland Republic</TD><TD>47</TD><TD>1559
</TD></TR><TR><TD>32</TD><TD>Myanmar</TD><TD>40</TD><TD>1529
</TD></TR><TR><TD>33</TD><TD>Switzerland</TD><TD>40</TD><TD>1525
</TD></TR><TR><TD>34</TD><TD>Jamaica</TD><TD>19</TD><TD>1508
</TD></TR><TR><TD>35</TD><TD>Chinese Taipei</TD><TD>42</TD><TD>1503
</TD></TR><TR><TD>36</TD><TD>Poland</TD><TD>42</TD><TD>1485
</TD></TR><TR><TD>37</TD><TD>Austria</TD><TD>23</TD><TD>1484
</TD></TR><TR><TD>38</TD><TD>Portugal</TD><TD>41</TD><TD>1456
</TD></TR><TR><TD>39</TD><TD>Belarus</TD><TD>20</TD><TD>1428
</TD></TR><TR><TD>40</TD><TD>Slovakia</TD><TD>32</TD><TD>1422
</TD></TR><TR><TD>41</TD><TD>Belgium</TD><TD>32</TD><TD>1408
</TD></TR><TR><TD>42</TD><TD>Jordan</TD><TD>21</TD><TD>1404
</TD></TR><TR><TD>43</TD><TD>Hungary</TD><TD>33</TD><TD>1400
</TD></TR><TR><TD>44</TD><TD>South Africa</TD><TD>49</TD><TD>1399
</TD></TR><TR><TD>45</TD><TD>Bulgaria</TD><TD>21</TD><TD>1352
</TD></TR><TR><TD>46</TD><TD>Cameroon</TD><TD>16</TD><TD>1340
</TD></TR><TR><TD>47</TD><TD>Romania</TD><TD>34</TD><TD>1337
</TD></TR><TR><TD>48</TD><TD>Slovenia</TD><TD>29</TD><TD>1335
</TD></TR><TR><TD>49</TD><TD>Iran</TD><TD>16</TD><TD>1329
</TD></TR><TR><TD>50</TD><TD>Wales</TD><TD>34</TD><TD>1317
</TD></TR><TR><TD>51</TD><TD>Algeria</TD><TD>26</TD><TD>1307
</TD></TR><TR><TD>52</TD><TD>Serbia</TD><TD>19</TD><TD>1301
</TD></TR><TR><TD>53</TD><TD>Greece</TD><TD>21</TD><TD>1262
</TD></TR><TR><TD>54</TD><TD>Hong Kong</TD><TD>22</TD><TD>1262
</TD></TR><TR><TD>55</TD><TD>Israel</TD><TD>21</TD><TD>1257
</TD></TR><TR><TD>56</TD><TD>Senegal</TD><TD>18</TD><TD>1248
</TD></TR><TR><TD>57</TD><TD>Northern Ireland</TD><TD>27</TD><TD>1237
</TD></TR><TR><TD>58</TD><TD>Mali</TD><TD>23</TD><TD>1236
</TD></TR><TR><TD>59</TD><TD>Tunisia</TD><TD>16</TD><TD>1236
</TD></TR><TR><TD>60</TD><TD>Laos</TD><TD>16</TD><TD>1189
</TD></TR><TR><TD>61</TD><TD>Croatia</TD><TD>24</TD><TD>1121
</TD></TR><TR><TD>62</TD><TD>Philippines</TD><TD>25</TD><TD>1119
</TD></TR><TR><TD>63</TD><TD>Namibia</TD><TD>19</TD><TD>1115
</TD></TR><TR><TD>64</TD><TD>Ecuador</TD><TD>18</TD><TD>1093
</TD></TR><TR><TD>65</TD><TD>Singapore</TD><TD>22</TD><TD>1058
</TD></TR><TR><TD>66</TD><TD>Faroe Islands</TD><TD>16</TD><TD>1055
</TD></TR><TR><TD>153</TD><TD>Kazakhstan</TD><TD>25</TD><TD>1046
</TD></TR><TR><TD>154</TD><TD>Bosnia & Herzegovina</TD><TD>22</TD><TD>1038
</TD></TR><TR><TD>155</TD><TD>Malaysia</TD><TD>22</TD><TD>935
</TD></TR><TR><TD>156</TD><TD>Estonia</TD><TD>32</TD><TD>847
</TD></TR><TR><TD>157</TD><TD>Macedonia</TD><TD>20</TD><TD>837
</TD></TR><TR><TD>158</TD><TD>Armenia</TD><TD>15</TD><TD>835
</TD></TR><TR><TD>159</TD><TD>Lithuania</TD><TD>26</TD><TD>743
</TD></TR><TR><TD>160</TD><TD>Malta</TD><TD>23</TD><TD>740
</TD></TR><TR><TD>161</TD><TD>Luxembourg</TD><TD>15</TD><TD>675
</TD></TR><TR><TD>162</TD><TD>Latvia</TD><TD>25</TD><TD>488
</TD></TR><TR><TD></TD></TR></TABLE>

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Muistelisin, että tästä on joskus aiemminkin ollut puhetta, mutta kun on niin paha tuo varhaisiän dementia. :) Eli onko tuossa voimalukusysteemissäsi kaikki pelit "samanarvoisia" vai onko karsinta/lopputurnauspelit ja ystävyysottelut painotettu jotenkin eri lailla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

Xavi kirjoitti:Muistelisin, että tästä on joskus aiemminkin ollut puhetta, mutta kun on niin paha tuo varhaisiän dementia. :) Eli onko tuossa voimalukusysteemissäsi kaikki pelit "samanarvoisia" vai onko karsinta/lopputurnauspelit ja ystävyysottelut painotettu jotenkin eri lailla.
Kaikki pelit ovat laskennassa samanarvoisia. Aiemmin, kun hain datan eloratings.net-sivustolta, pudotin selkeillä kakkosmiehistöillä pelatut ottelut kokonaan pois, mutta nyt, kun joudun hakemaan datan FIFAn sivuilta, se ei enää onnistu. FIFAn sivuilla oleva informaatio ei nimittäin ole yhtä tarkkaa kuin eloratings.netissä aikoinaan.

Tenniksen puolella olen käyttänyt voimalukulaskennassa aikapainotusta eli toisin sanoen olen painottanut voimakkaasti kaikkein tuoreimpia tuloksia siten, että niiden painoarvo on ollut jopa kymmenkertainen vuoden takaisiin verrattuna. Samaan suuntaan olisi tarkoitus kehittää myös jalkapallomaajoukkueiden voimalukuja. Nyt on selvästi nähtävissä muutamien joukkueiden kohdalla, että voimaluku ei muutu tarpeeksi nopeasti. Esim. erittäin huonot MM-karsinnat pelannut Romania on "vanhojen meriittien" ansiosta rankingissa edelleen sijalla 11, kun taas karsinnoissa loistanut ja juuri tällä hetkellä loistavassa iskussa oleva Tanska on sen takana sijalla 13. Lopputurnauspelejä en kuitenkaan aio alkaa painottaa muita pelejä enemmän; arvokisojen painottaminen saattaa äkkiseltään kuulostaa hyvältä ajatukselta, mutta ei välttämättä ole sitä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

8.2.2010

Maajoukkueranking 1.2.2010 (miehet)

Alla on viikko sitten päivitetty maajoukkueranking, jonka laskennassa on huomioitu pelit vuoden 2006 alusta 31.1.2010 saakka. Edellisen maajoukkuerankingien julkistamisen jälkeen olen päivittänyt laskentamenetelmääni jonkin verran. Ensimmäinen uusi juttu laskennassa on aikapainotus, mikä tarkoittaa sitä, että vuoden 2006 alun pelit saavat painokertoimen 10 kuluvan vuoden pelien painokertoimien ollessa tällä hetkellä n. 30. Tämän hetken ja vuoden 2006 alun välillä pelattujen pelien painokertoimet määräytyvät lineaarisesti näiden kahden pisteen välillä. Nämä valinnat (painokertoimien suuruudet ja niiden lineaarinen muutos) ovat - se myönnettäköön - enemmän tai vähemmän mielivaltaisia, mikä ei itseäni aivan täysin miellytä. Jotain oli kuitenkin pakko tehdä, jotta selvästi taantuvien ja selvästi nousevien joukkueiden voimaluvun muutos olisi nopeampaa ja vastaisi todellisuutta.

Toinen uusi asia on kotiedun huomioiminen perusvoimaluvussa. Aiemmin olen ottanut kotiedun huomioon varsin kaavamaisesti, ja vasta jonkin yksittäisen ottelun prosentteja laskiessani. Nyt kotietu otetaan huomioon jo itse voimaluvussa siten, että muita suuremmasta kotiedusta hyötyvien joukkueiden kotietua on "neutraloitu". Mm. tämän takia Saksa on pudonnut sijalta 4 sijalle 9; Saksan vuoden 2006 kotikisojen hyvät esitykset ovat toisaalta vanhentuneet, toisaalta niiden painoarvoa laskennassa on vähennetty, koska Saksalla oli sen vuoden otteluissa normaalia suurempi kotietu.

Laskentaperiaatteet kehittyvät myös jatkossa. Seuraavana listalla on pohtia esim. sitä, miten pienet maat, jotka voittavat harvoin, voisi huomioida nykyistä paremmin. Tämä on selvä ongelma tällä hetkellä; uudessa rankingissa San Marinon voimaluku on pudonnut 24:ään, koska joukkue ei ole voittanut yhtään ottelua, eikä pelannut edes tasan ketään vastaan, yli neljään vuoteen! On kuitenkin selvää, ettei San Marino surkeudestaan huolimatta ole aivan niin huono kuin voimaluvusta voisi päätellä ...

<TABLE BORDER="4"><TR><TH>Pos.</TH><TH>Country</TH><TH>MP</TH><TH>PR
</TH></TR><TR><TD>1</TD><TD>Spain</TD><TD>58</TD><TD>2128
</TD></TR><TR><TD>2</TD><TD>Brazil</TD><TD>58</TD><TD>2091
</TD></TR><TR><TD>3</TD><TD>Netherlands</TD><TD>52</TD><TD>1992
</TD></TR><TR><TD>4</TD><TD>England</TD><TD>47</TD><TD>1963
</TD></TR><TR><TD>5</TD><TD>Argentina</TD><TD>50</TD><TD>1961
</TD></TR><TR><TD>6</TD><TD>Croatia</TD><TD>48</TD><TD>1949
</TD></TR><TR><TD>7</TD><TD>Italy</TD><TD>54</TD><TD>1930
</TD></TR><TR><TD>8</TD><TD>Chile</TD><TD>57</TD><TD>1917
</TD></TR><TR><TD>9</TD><TD>Germany</TD><TD>57</TD><TD>1911
</TD></TR><TR><TD>10</TD><TD>Uruguay</TD><TD>47</TD><TD>1860
</TD></TR><TR><TD>11</TD><TD>France</TD><TD>55</TD><TD>1854
</TD></TR><TR><TD>12</TD><TD>Portugal</TD><TD>52</TD><TD>1851
</TD></TR><TR><TD>13</TD><TD>Serbia</TD><TD>39</TD><TD>1849
</TD></TR><TR><TD>14</TD><TD>Russia</TD><TD>40</TD><TD>1834
</TD></TR><TR><TD>15</TD><TD>Romania</TD><TD>43</TD><TD>1819
</TD></TR><TR><TD>16</TD><TD>Ukraine</TD><TD>46</TD><TD>1819
</TD></TR><TR><TD>17</TD><TD>Paraguay</TD><TD>51</TD><TD>1818
</TD></TR><TR><TD>18</TD><TD>Côte d'Ivoire</TD><TD>59</TD><TD>1817
</TD></TR><TR><TD>19</TD><TD>Japan</TD><TD>69</TD><TD>1814
</TD></TR><TR><TD>20</TD><TD>Mexico</TD><TD>68</TD><TD>1814
</TD></TR><TR><TD>21</TD><TD>Australia</TD><TD>49</TD><TD>1812
</TD></TR><TR><TD>22</TD><TD>Colombia</TD><TD>49</TD><TD>1809
</TD></TR><TR><TD>23</TD><TD>Bulgaria</TD><TD>37</TD><TD>1806
</TD></TR><TR><TD>24</TD><TD>Egypt</TD><TD>65</TD><TD>1804
</TD></TR><TR><TD>25</TD><TD>Turkey</TD><TD>51</TD><TD>1798
</TD></TR><TR><TD>26</TD><TD>Greece</TD><TD>45</TD><TD>1797
</TD></TR><TR><TD>27</TD><TD>Denmark</TD><TD>44</TD><TD>1792
</TD></TR><TR><TD>28</TD><TD>Honduras</TD><TD>60</TD><TD>1784
</TD></TR><TR><TD>29</TD><TD>Sweden</TD><TD>58</TD><TD>1781
</TD></TR><TR><TD>30</TD><TD>Ireland</TD><TD>38</TD><TD>1775
</TD></TR><TR><TD>31</TD><TD>Norway</TD><TD>39</TD><TD>1773
</TD></TR><TR><TD>32</TD><TD>United States</TD><TD>69</TD><TD>1764
</TD></TR><TR><TD>33</TD><TD>South Korea</TD><TD>65</TD><TD>1763
</TD></TR><TR><TD>34</TD><TD>Venezuela</TD><TD>56</TD><TD>1759
</TD></TR><TR><TD>35</TD><TD>Nigeria</TD><TD>46</TD><TD>1754
</TD></TR><TR><TD>36</TD><TD>Israel</TD><TD>33</TD><TD>1751
</TD></TR><TR><TD>37</TD><TD>Switzerland</TD><TD>45</TD><TD>1745
</TD></TR><TR><TD>38</TD><TD>Cameroon</TD><TD>42</TD><TD>1737
</TD></TR><TR><TD>39</TD><TD>Ecuador</TD><TD>51</TD><TD>1733
</TD></TR><TR><TD>40</TD><TD>Czech Republic</TD><TD>46</TD><TD>1724
</TD></TR><TR><TD>41</TD><TD>Costa Rica</TD><TD>61</TD><TD>1723
</TD></TR><TR><TD>42</TD><TD>Saudi Arabia</TD><TD>83</TD><TD>1712
</TD></TR><TR><TD>43</TD><TD>Ghana</TD><TD>60</TD><TD>1708
</TD></TR><TR><TD>44</TD><TD>Montenegro</TD><TD>23</TD><TD>1702
</TD></TR><TR><TD>45</TD><TD>Poland</TD><TD>60</TD><TD>1689
</TD></TR><TR><TD>46</TD><TD>Iran</TD><TD>73</TD><TD>1689
</TD></TR><TR><TD>47</TD><TD>Algeria</TD><TD>38</TD><TD>1685
</TD></TR><TR><TD>48</TD><TD>Scotland</TD><TD>31</TD><TD>1675
</TD></TR><TR><TD>49</TD><TD>Slovenia</TD><TD>38</TD><TD>1665
</TD></TR><TR><TD>50</TD><TD>Macedonia</TD><TD>35</TD><TD>1663
</TD></TR><TR><TD>51</TD><TD>Finland</TD><TD>43</TD><TD>1660
</TD></TR><TR><TD>52</TD><TD>Gambia</TD><TD>18</TD><TD>1657
</TD></TR><TR><TD>53</TD><TD>Slovakia</TD><TD>41</TD><TD>1654
</TD></TR><TR><TD>54</TD><TD>Peru</TD><TD>42</TD><TD>1653
</TD></TR><TR><TD>55</TD><TD>Bosnia and Herzegovina</TD><TD>37</TD><TD>1652
</TD></TR><TR><TD>56</TD><TD>Panama</TD><TD>43</TD><TD>1652
</TD></TR><TR><TD>57</TD><TD>Wales</TD><TD>40</TD><TD>1649
</TD></TR><TR><TD>58</TD><TD>Senegal</TD><TD>39</TD><TD>1648
</TD></TR><TR><TD>59</TD><TD>Bolivia</TD><TD>33</TD><TD>1646
</TD></TR><TR><TD>60</TD><TD>Jamaica</TD><TD>49</TD><TD>1643
</TD></TR><TR><TD>61</TD><TD>Hungary</TD><TD>40</TD><TD>1642
</TD></TR><TR><TD>62</TD><TD>Bahrain</TD><TD>69</TD><TD>1639
</TD></TR><TR><TD>63</TD><TD>Mali</TD><TD>42</TD><TD>1636
</TD></TR><TR><TD>64</TD><TD>Iraq</TD><TD>59</TD><TD>1635
</TD></TR><TR><TD>65</TD><TD>Gabon</TD><TD>34</TD><TD>1623
</TD></TR><TR><TD>66</TD><TD>Lithuania</TD><TD>40</TD><TD>1622
</TD></TR><TR><TD>67</TD><TD>Syria</TD><TD>68</TD><TD>1622
</TD></TR><TR><TD>68</TD><TD>Northern Ireland</TD><TD>34</TD><TD>1620
</TD></TR><TR><TD>69</TD><TD>Canada</TD><TD>34</TD><TD>1620
</TD></TR><TR><TD>70</TD><TD>Oman</TD><TD>71</TD><TD>1617
</TD></TR><TR><TD>71</TD><TD>Tunisia</TD><TD>55</TD><TD>1616
</TD></TR><TR><TD>72</TD><TD>Morocco</TD><TD>43</TD><TD>1612
</TD></TR><TR><TD>73</TD><TD>Latvia</TD><TD>38</TD><TD>1612
</TD></TR><TR><TD>74</TD><TD>Belgium</TD><TD>39</TD><TD>1611
</TD></TR><TR><TD>75</TD><TD>Belarus</TD><TD>42</TD><TD>1607
</TD></TR><TR><TD>76</TD><TD>Zambia</TD><TD>66</TD><TD>1601
</TD></TR><TR><TD>77</TD><TD>North Korea</TD><TD>46</TD><TD>1599
</TD></TR><TR><TD>78</TD><TD>Uganda</TD><TD>43</TD><TD>1597
</TD></TR><TR><TD>79</TD><TD>China</TD><TD>55</TD><TD>1593
</TD></TR><TR><TD>80</TD><TD>South Africa</TD><TD>62</TD><TD>1587
</TD></TR><TR><TD>81</TD><TD>Qatar</TD><TD>69</TD><TD>1578
</TD></TR><TR><TD>82</TD><TD>Austria</TD><TD>42</TD><TD>1568
</TD></TR><TR><TD>83</TD><TD>Cyprus</TD><TD>36</TD><TD>1563
</TD></TR><TR><TD>84</TD><TD>Uzbekistan</TD><TD>48</TD><TD>1563
</TD></TR><TR><TD>85</TD><TD>Trinidad and Tobago</TD><TD>65</TD><TD>1558
</TD></TR><TR><TD>86</TD><TD>Burkina Faso</TD><TD>31</TD><TD>1557
</TD></TR><TR><TD>87</TD><TD>Guinea</TD><TD>40</TD><TD>1555
</TD></TR><TR><TD>88</TD><TD>Congo</TD><TD>26</TD><TD>1554
</TD></TR><TR><TD>89</TD><TD>New Zealand</TD><TD>27</TD><TD>1548
</TD></TR><TR><TD>90</TD><TD>El Salvador</TD><TD>63</TD><TD>1548
</TD></TR><TR><TD>91</TD><TD>Cape Verde Islands</TD><TD>21</TD><TD>1547
</TD></TR><TR><TD>92</TD><TD>Thailand</TD><TD>59</TD><TD>1540
</TD></TR><TR><TD>93</TD><TD>Moldova</TD><TD>36</TD><TD>1534
</TD></TR><TR><TD>94</TD><TD>Libya</TD><TD>42</TD><TD>1531
</TD></TR><TR><TD>95</TD><TD>Benin</TD><TD>37</TD><TD>1524
</TD></TR><TR><TD>96</TD><TD>Kuwait</TD><TD>50</TD><TD>1524
</TD></TR><TR><TD>97</TD><TD>Angola</TD><TD>59</TD><TD>1518
</TD></TR><TR><TD>98</TD><TD>Albania</TD><TD>33</TD><TD>1510
</TD></TR><TR><TD>99</TD><TD>Estonia</TD><TD>48</TD><TD>1506
</TD></TR><TR><TD>100</TD><TD>Iceland</TD><TD>38</TD><TD>1500
</TD></TR><TR><TD>101</TD><TD>Togo</TD><TD>40</TD><TD>1499
</TD></TR><TR><TD>102</TD><TD>Azerbaijan</TD><TD>46</TD><TD>1487
</TD></TR><TR><TD>103</TD><TD>Democratic Republic of Congo</TD><TD>30</TD><TD>1486
</TD></TR><TR><TD>104</TD><TD>Malawi</TD><TD>48</TD><TD>1478
</TD></TR><TR><TD>105</TD><TD>Guatemala</TD><TD>42</TD><TD>1475
</TD></TR><TR><TD>106</TD><TD>Haiti</TD><TD>55</TD><TD>1473
</TD></TR><TR><TD>107</TD><TD>Jordan</TD><TD>59</TD><TD>1471
</TD></TR><TR><TD>108</TD><TD>United Arab Emirates</TD><TD>66</TD><TD>1466
</TD></TR><TR><TD>109</TD><TD>Vietnam</TD><TD>39</TD><TD>1452
</TD></TR><TR><TD>110</TD><TD>Cuba</TD><TD>31</TD><TD>1451
</TD></TR><TR><TD>111</TD><TD>Armenia</TD><TD>36</TD><TD>1450
</TD></TR><TR><TD>112</TD><TD>Singapore</TD><TD>62</TD><TD>1448
</TD></TR><TR><TD>113</TD><TD>Georgia</TD><TD>42</TD><TD>1447
</TD></TR><TR><TD>114</TD><TD>Mozambique</TD><TD>42</TD><TD>1417
</TD></TR><TR><TD>115</TD><TD>Tanzania</TD><TD>51</TD><TD>1411
</TD></TR><TR><TD>116</TD><TD>Zimbabwe</TD><TD>41</TD><TD>1408
</TD></TR><TR><TD>117</TD><TD>Liberia</TD><TD>16</TD><TD>1406
</TD></TR><TR><TD>118</TD><TD>Rwanda</TD><TD>44</TD><TD>1397
</TD></TR><TR><TD>119</TD><TD>Kazakhstan</TD><TD>43</TD><TD>1393
</TD></TR><TR><TD>120</TD><TD>Yemen</TD><TD>38</TD><TD>1387
</TD></TR><TR><TD>121</TD><TD>Sudan</TD><TD>52</TD><TD>1380
</TD></TR><TR><TD>122</TD><TD>Tajikistan</TD><TD>26</TD><TD>1377
</TD></TR><TR><TD>123</TD><TD>Chad</TD><TD>20</TD><TD>1374
</TD></TR><TR><TD>124</TD><TD>Myanmar</TD><TD>31</TD><TD>1373
</TD></TR><TR><TD>125</TD><TD>Namibia</TD><TD>39</TD><TD>1373
</TD></TR><TR><TD>126</TD><TD>Turkmenistan</TD><TD>25</TD><TD>1369
</TD></TR><TR><TD>127</TD><TD>Grenada</TD><TD>27</TD><TD>1357
</TD></TR><TR><TD>128</TD><TD>Indonesia</TD><TD>33</TD><TD>1353
</TD></TR><TR><TD>129</TD><TD>Botswana</TD><TD>42</TD><TD>1349
</TD></TR><TR><TD>130</TD><TD>Barbados</TD><TD>32</TD><TD>1347
</TD></TR><TR><TD>131</TD><TD>Faroe Islands</TD><TD>27</TD><TD>1346
</TD></TR><TR><TD>132</TD><TD>Kenya</TD><TD>46</TD><TD>1344
</TD></TR><TR><TD>133</TD><TD>Equatorial Guinea</TD><TD>23</TD><TD>1342
</TD></TR><TR><TD>134</TD><TD>Luxembourg</TD><TD>38</TD><TD>1341
</TD></TR><TR><TD>135</TD><TD>Malaysia</TD><TD>42</TD><TD>1328
</TD></TR><TR><TD>136</TD><TD>Antigua and Barbuda</TD><TD>30</TD><TD>1327
</TD></TR><TR><TD>137</TD><TD>India</TD><TD>33</TD><TD>1313
</TD></TR><TR><TD>138</TD><TD>Ethiopia</TD><TD>21</TD><TD>1309
</TD></TR><TR><TD>139</TD><TD>Hong Kong</TD><TD>31</TD><TD>1306
</TD></TR><TR><TD>140</TD><TD>Burundi</TD><TD>30</TD><TD>1300
</TD></TR><TR><TD>141</TD><TD>Lebanon</TD><TD>34</TD><TD>1296
</TD></TR><TR><TD>142</TD><TD>Palestine</TD><TD>25</TD><TD>1289
</TD></TR><TR><TD>143</TD><TD>Maldives</TD><TD>17</TD><TD>1283
</TD></TR><TR><TD>144</TD><TD>Guyana</TD><TD>29</TD><TD>1282
</TD></TR><TR><TD>145</TD><TD>Lesotho</TD><TD>40</TD><TD>1275
</TD></TR><TR><TD>146</TD><TD>Eritrea</TD><TD>18</TD><TD>1267
</TD></TR><TR><TD>147</TD><TD>Madagascar</TD><TD>25</TD><TD>1264
</TD></TR><TR><TD>148</TD><TD>Sierra Leone</TD><TD>18</TD><TD>1251
</TD></TR><TR><TD>149</TD><TD>Suriname</TD><TD>22</TD><TD>1248
</TD></TR><TR><TD>150</TD><TD>Kyrgyzstan</TD><TD>25</TD><TD>1225
</TD></TR><TR><TD>151</TD><TD>Malta</TD><TD>41</TD><TD>1223
</TD></TR><TR><TD>152</TD><TD>Liechtenstein</TD><TD>34</TD><TD>1218
</TD></TR><TR><TD>153</TD><TD>Swaziland</TD><TD>38</TD><TD>1207
</TD></TR><TR><TD>154</TD><TD>Mauritania</TD><TD>16</TD><TD>1174
</TD></TR><TR><TD>155</TD><TD>Bermuda</TD><TD>20</TD><TD>1169
</TD></TR><TR><TD>156</TD><TD>Netherlands Antilles</TD><TD>17</TD><TD>1164
</TD></TR><TR><TD>157</TD><TD>Nepal</TD><TD>24</TD><TD>1161
</TD></TR><TR><TD>158</TD><TD>St. Vincent and the Grenadines</TD><TD>25</TD><TD>1155
</TD></TR><TR><TD>159</TD><TD>St. Kitts and Nevis</TD><TD>19</TD><TD>1129
</TD></TR><TR><TD>160</TD><TD>Sri Lanka</TD><TD>32</TD><TD>1127
</TD></TR><TR><TD>161</TD><TD>Laos</TD><TD>16</TD><TD>1106
</TD></TR><TR><TD>162</TD><TD>Philippines</TD><TD>22</TD><TD>1102
</TD></TR><TR><TD>163</TD><TD>Pakistan</TD><TD>27</TD><TD>1093
</TD></TR><TR><TD>164</TD><TD>Taiwan</TD><TD>29</TD><TD>1064
</TD></TR><TR><TD>165</TD><TD>Bangladesh</TD><TD>30</TD><TD>1056
</TD></TR><TR><TD>166</TD><TD>Afghanistan</TD><TD>16</TD><TD>966
</TD></TR><TR><TD>167</TD><TD>Cambodia</TD><TD>28</TD><TD>935
</TD></TR><TR><TD>168</TD><TD>Mauritius</TD><TD>27</TD><TD>929
</TD></TR><TR><TD>169</TD><TD>Seychelles</TD><TD>25</TD><TD>926
</TD></TR><TR><TD>170</TD><TD>Somalia</TD><TD>15</TD><TD>905
</TD></TR><TR><TD>171</TD><TD>Brunei</TD><TD>17</TD><TD>874
</TD></TR><TR><TD>172</TD><TD>Djibouti</TD><TD>22</TD><TD>854
</TD></TR><TR><TD>173</TD><TD>Bhutan</TD><TD>17</TD><TD>841
</TD></TR><TR><TD>174</TD><TD>Andorra</TD><TD>27</TD><TD>821
</TD></TR><TR><TD>175</TD><TD>Macao</TD><TD>21</TD><TD>773
</TD></TR><TR><TD>176</TD><TD>San Marino</TD><TD>23</TD><TD>24
</TD></TR><TR><TD></TD></TR></TABLE>

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

24.3.2010

Tilastollisesta varmuudesta vedonlyönnissä

Perinteinen esimerkki, jonka avulla odotusarvon käsite yleensä selitetään henkilölle, jolle se ei ole ennestään tuttu, on puhua kolikonheitosta tapahtuvasta vedonlyönnistä. Näissä "klassisen todennäköisyyden" esimerkeissä sekä kruunan että klaavan oletetaan olevan yhtä todennäköisiä; joskus oletusta pidetään jopa niin itsestään selvänä, että se unohdetaan mainita erikseen.

Mutta mitä tekee vedonlyöjä, joka joutuu tilanteeseen, jossa hänelle tarjotaan mahdollisuutta lyödä vetoa kolikonheiton lopputuloksesta seuraavilla kertoimilla: kruuna 1,80; klaava 2,10? Aika moni varmasti tarttuu riemusta kiljuen tilaisuuteen lyödä vetoa klaavan puolesta, koska tällaisen vedon odotusarvo on tietenkin positiivinen, kuten niin monilla todennäköisyyslaskennan ja/tai tilastotieteen kursseilla opetetaan. Oikeasti kuitenkin se, että heitettävä kolikko on ns. "harhaton", on vain oletus, josta ei voida millään olla varmoja ennen kuin asiasta saadaan empiiristä todistusaineistoa. Joku voisi jopa väittää, että jo pelkästään kertoimen 2,10 tarjoamista klaavalle voidaan pitää todisteena siitä, ettei kolikko ole normaali, vaan sillä tavalla painotettu, että klaavan esiintymistodennäköisyys on selvästi alle 50 %. Varovainen vedonlyöjä saattaisi siis jättää tarjotun vedonlyönnin kokonaan väliin.

Oletetaan kuitenkin, että meillä on käsissämme hieman malttamattomampi vedonlyöjä, joka ehkä jollain tasolla tiedostaa riskin joutua huijatuksi, mutta samalla uskoo, että 50-50 on - ainakin toistaiseksi - paras arvio kruunien ja klaavojen jakaumasta, eikä sitä ole syytä muuttaa ilman riittävää todistusaineistoa. Loppujen lopuksi vedonlyöntiä hänelle ehdottanut henkilö voi hyvinkin olla täysin pihalla, mitä tulee todennäköisyyksiin ja odotusarvoihin. Tai sitten hän on rikas hyväntekijä, joka haluaa lahjoittaa rahansa pois. Mahdollisuuksia on useita. Vedonlyöjä päättää siis lyödä vetoa klaavan puolesta ja jatkaa samalla linjalla, kunnes selviää, onko hänen pelistrategiansa voitollinen vai ei. Kuinka paljon vedonlyöjä tarvitsee todistusaineistoa ennen kuin hän voi vetää johtopäätökset pelin tuottavuudesta? Eli kuinka suuren tilastollisen varmuuden hän tarvitsee hylätäkseen hypoteesin rahan harhattomuudesta?

Ajatellaan, että 4 ensimmäistä heittoa tuottavat kruunan. Todennäköisyys saada neljä perättäistä kruunaa, jos raha on harhaton, on 6,25 %. Mutta koska todennäköisyys on sama neljälle perättäiselle klaavalle, neljä heittoa voi antaa joko neljä perättäistä kruunaa tai neljä perättäistä klaavaa 12,5 %:n todennäköisyydellä. Vasta kuusi perättäistä kruunaa tai kuusi perättäistä klaavaa pudottaa todennäköisyyden alle 5 %:n rajan - tarkemmin sanoen 3,125 %:iin. Jos siis halutaan tilastollisesti testata rahan harhattomuutta tieteessä vakiintujen käytäntöjen mukaisesti siten, että nollahypoteesiksi asetetaan rahan harhattomuus ja vaihtoehtoiseksi hypoteesiksi se, ettei raha ole harhaton, ja käytetään lisäksi vakiintuneita 5:n, 1:n ja 0,1:n prosentin riskitasoja, tarvitaan vähintään 6 heittoa ennen kuin voidaan tehdä minkäänlaisia päätelmiä.

Tällaista metodiikkaa orjallisesti noudattava vedonlyöjä ehtii siis hävitä huijarille ainakin kuuden pelikierroksen panostukset ennen kuin ymmärtää lopettaa (viiden pelikierroksen panokset, jos hän on asettanut nollahypoteesin yksisuuntaiseksi). Itsepäisempi vedonlyöjä, joka haluaa saada "tilastollisesti merkitsevän" tuloksen (eli hyväksyy 1 prosentin riskin tehdä väärä johtopäätös), häviää vielä pari lisäkierrosta.

Edellinen esimerkki oli kuvitteellinen ja vieläpä sellainen, ettei sen toteutuminen vaikuta realistiselta. Sen perusteella pitäisi kuitenkin olla selvää, ettei vedonlyönnissä kannata orjallisesti noudattaa tieteellisiä metodeja, kun miettii, kannattaako johonkin kohteeseen panostaa. Sama pätee omien prosenttiarvioiden testaamiseen, josta on puhuttu CHI JAKAUMA -ketjussa. Toisin sanoen jos testaa esimerkiksi omia prosenttiarvioitaan pitäen nollahypoteesina sitä, että arviot ovat oikeat, ja saa Khii toiseen -testistä p-arvoksi 0,10, kannattaa ehdottomasti alkaa miettiä, onko laskentamenetelmissä jotain pielessä eikä odottaa, että saa tilastollisen varmuuden asiasta. Näin varsinkin siinä tapauksessa, että lyö vetoa oikealla rahalla käyttäen omia todennäköisyysarvioitaan. Tietenkin kyse voi olla sattumasta, mutta vedonlyöjällä ei yksinkertaisesti useinkaan ole varaa odottaa tilastollisesti merkitsevää varmuutta, vaan hänen on johtopäätöksiä tehdessään hyväksyttävä suurempi epävarmuus (eli suurempi riski tehdä väärä johtopäätös) kuin se, jonka tieteentekijät hyväksyvät omia tuloksia raportoidessaan.

Käytännössä edellinen tilanne voidaan kääntää myös toisin päin ja ajatella esimerkiksi tilannetta, jossa vedonvälittäjä vaikuttaa laskevan systemaattisesti väärin jonkin tietyn vetotyypin kertoimet. Vedonlyöjä haluaa tällaisessa tilanteessa todennäköisesti iskeä ja panostaa heti oikealla rahalla. Pelkona on nimittäin se, että jos muutkin vedonlyöjät ovat huomanneet tämän (oletetun) systemaattisen virheen, niin myös vedonvälittäjä tulee sen varsin pian oppimaan ja korjaa tarjoamiaan kertoimia. Tässä tapauksessa tilastollista varmuutta pelin kannattavuudesta odottava pelaaja, joka ei pelaa oikealla rahalla, ottaa riskin menettää tuottoisa tilaisuus.

Yleisellä tasolla kaiken yllä olevan voisi tiivistää ajatukseen, että vedonlyönti on eräänlaista kilpailua siitä, kuka osaa tehdä osuvimmat/tarkimmat johtopäätökset pienimmästä määrästä aineistoa. Teoreettiset oletukset todennäköisyysjakaumista ovat hyviä apuvälineitä, mutta oletuksia on jatkuvasti testattava empiriaa vasten. Johtopäätökset on tehtävä suuremmalla riskillä kuin kouluissa ja yliopistoissa opetetaan käsiteltäessä hypoteesien testausta ensimmäistä kertaa. Usein kannattaa käyttää apuna omaa intuitiotaan eli mennä "tilastojen taakse", kuten jotkut sanovat. Toisaalta intuitio voi myös johtaa harhaan, mikä näyttääkin usein olevan todennäköisempi lopputulos pelkkään intuitioon luottavien kohdalla. Tämä on kuitenkin jo osittain toinen aihe.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TheSavageSam
Avatar
Jäsen
Viestit: 448
Liittynyt: 27.02.2008, 13:07

Tuotto: -5.61 yks.

Palautus%: 93.15%

Panosten ka: 2.41 yks.

Vetoja: 34

Pisteitä: 20
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja TheSavageSam »

Itsepäisempi vedonlyöjä, joka haluaa saada "tilastollisesti merkitsevän" tuloksen (eli hyväksyy 1 prosentin riskin tehdä väärä johtopäätös), häviää vielä pari lisäkierrosta.
Järkevästi ajatteleva henkilö luultavasti odottaisi, että saa tarpeeksi aineistoa ennen kuin säntää lyömään vetoa asiasta.
Edellinen esimerkki oli kuvitteellinen ja vieläpä sellainen, ettei sen toteutuminen vaikuta realistiselta. Sen perusteella pitäisi kuitenkin olla selvää, ettei vedonlyönnissä kannata orjallisesti noudattaa tieteellisiä metodeja, kun miettii, kannattaako johonkin kohteeseen panostaa.
Esimerkissä kuvatunlaiseen tilanteeseen(ja siten myös vedonlyöntiin) on tieteellisiä analyysimetodeja, joilla voidaan analysoida kannattaako kohteeseen panostaa tai mikä kolikon todennäköisyys luultavimmin on. Taisit tarkoittaa tieteellisillä metodeilla jotain muuta. On kuitenkin totta ettei tilastotieteen peruskurssien asialla pötkitä vielä pitkälle vedonlyöntiä ajatellen.
Toisin sanoen jos testaa esimerkiksi omia prosenttiarvioitaan pitäen nollahypoteesina sitä, että arviot ovat oikeat, ja saa Khii toiseen -testistä p-arvoksi 0,10, kannattaa ehdottomasti alkaa miettiä, onko laskentamenetelmissä jotain pielessä eikä odottaa, että saa tilastollisen varmuuden asiasta.
Tästä olen kuitenkin samaa mieltä. Joku viisaampi onkin kommentoinut, että "kaikki alle 0.10 olevat p-arvot ovat käytännössä merkitseviä". Kannattaa siis suhtautua varsin varautuneesti tilanteeseen jos p-arvo alkaa olla pienehkö.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minulla on kaikki aika tässä maailmassa. Ja koska aika on rahaa, niin minulla on kaikki rahat tässä maailmassa.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

TheSavageSam kirjoitti: Järkevästi ajatteleva henkilö luultavasti odottaisi, että saa tarpeeksi aineistoa ennen kuin säntää lyömään vetoa asiasta.
Mutta siinä on aina se kolikon toinen puoli (josta puhuin myöhemmin kirjoituksessani) että kertoimet voivat laskea ... tai sitten koko vetomahdollisuutta ei enää ole tarjolla. Kuvitteellisessa esimerkissäni ongelma voisi olla se, että ellei lyö vetoa, ei myöskään pääse tekemään havaintoja siitä, miten kolikko käyttäytyy. Tällöin oikea strategia olisikin luultavasti tarttua tarjoukseen, mutta panostaa aluksi mahdollisimman vähän.
TheSavageSam kirjoitti: Esimerkissä kuvatunlaiseen tilanteeseen(ja siten myös vedonlyöntiin) on tieteellisiä analyysimetodeja, joilla voidaan analysoida kannattaako kohteeseen panostaa tai mikä kolikon todennäköisyys luultavimmin on. Taisit tarkoittaa tieteellisillä metodeilla jotain muuta. On kuitenkin totta ettei tilastotieteen peruskurssien asialla pötkitä vielä pitkälle vedonlyöntiä ajatellen.
Olet oikeassa. Tarkoitin "tieteellisillä metodeilla" tilastotiedettä soveltavien tieteiden usein hyvin jäykkiä hypoteesintutkimuskäytäntöjä, joissa usein kiinnitetään aivan liikaa huomioita noihin mainitsemiini vakiintuneisiin merkitsevyystasoihin. Olen jopa kuullut tutkimuksesta, jonka tieteellinen journaali hylkäsi pelkästään sen takia, että nollahypoteesia ei saatu hylättyä, kun p-arvo oli "vain" 0,05x.
TheSavageSam kirjoitti: Tästä olen kuitenkin samaa mieltä. Joku viisaampi onkin kommentoinut, että "kaikki alle 0.10 olevat p-arvot ovat käytännössä merkitseviä". Kannattaa siis suhtautua varsin varautuneesti tilanteeseen jos p-arvo alkaa olla pienehkö.
Ja vedonlyönnin kohdalla voisi sanoa, että p-arvon painuessa alle 0,20:n kannattaa jo miettiä, pitäisikö pienentää panoksia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eugene
Jäsen
Viestit: 409
Liittynyt: 11.08.2010, 09:09

Tuotto: +68.38 yks.

Palautus%: 105.07%

Panosten ka: 3.61 yks.

Vetoja: 373

Pisteitä: 60
Paikkakunta: Suomi

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja Eugene »

Hieno blogi! Hienoa tekstiä! Tämmöistä ois mukava lukea lisää! Credit kirjoittelehan lisää :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

14.2.2012

Comeback

Blogi on palaamassa pitkäksi venyneeltä tauolta. Luvassa mm. uudet ELO-pohjaiset maajoukkuerankingit, juttua paluusta NHL-vedonlyönnin pariin ja ajatuksia vetoseurannasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

13.7.2012

MLB-vihjeet

Comebackia blogin pariin tuli lupailtua kevättalvella - viisi kuukautta sitten. Se on venynyt useista eri syistä, mutta nyt se tapahtuu.

Tarkoitus on ollut aloittaa julkaisemalla jalkapallomaajoukkueiden päivitetyt ELO-rankingit sekä miesten että naisten osalta, mitä ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan ... Edellisestä voimalukujen päivityksestäkin on aikaa jo varmaan 8-9 kuukautta (tarkoitan päivitystä omaan käyttöön), ja sen takia EM-kisat menivät etupäässä livetellessä.

Sitä ennen luvassa on kuitenkin jotain aivan muuta.

Alan nimittäin tällä päivämäärällä vihjailla blogissani MLB:tä, joka on kiinnostanut minua vedonlyöntimielessä jo pitkään. Kyseessähän on ehkä yksi osaavan vedonlyöjän kannalta parhaista lajeista.

En ymmärrä lajista vieläkään juuri mitään, mutta minulla on joitain ajatuksia MLB-vedonlyönnin suhteen. Näitä ajatuksia olen testaillut kevään ja alkukesän mittaan pelaamalla Pinnylle MLB-vetoja testipanoksilla. Surkeasti menneen pre-seasonin jälkeen tulokset ovat seuraavanlaiset:

Moneyline: 341 vetoa - palautus 100,5 %.
Totals: 542 vetoa - palautus 104,0 %.

Yhteensä siis yli 800 vetoa selvästi voitolla, mikä äkkiseltään vaikuttaa hyvältä tulokselta. Binomijakauman avulla tehty approksimaatio kuitenkin paljastaa, että on vielä noin 7 prosentin mahdollisuus, että käyttämäni menetelmä on täysin nollan arvoinen ja hyvät tulokset ovat olleet puhdasta tuuria.

Oli miten oli. Menetelmän testausta kannattaa näillä tuloksilla jatkaa - mahdollisesti bookkerivalikoimaa laajentaen. Yritän loppukauden ajan laitella vetoja blogiini, jotta saan vedoista myös julkista seurantaa.

Tässä siis ensimmäiset vedot:

Vedonlyöntivihje: - MLB - Chicago Cubs - Arizona Diamondbacks (ML) - peliaika päättynyt

kohde
Chicago Cubs - Arizona Diamondbacks (ML)
veto
2
kerroin
1.826 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

8-1


Vedonlyöntivihje: - MLB - Chicago Cubs - Arizona Diamondbacks (TOT) - peliaika päättynyt

kohde
Chicago Cubs - Arizona Diamondbacks (TOT)
veto
under 8.0
kerroin
1.926 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

8-1


Vihjeet yhteensä: panokset 2.00, palautukset 0.00, tulos -2.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

13.07.2012 22:22 <Tahma> Kai sä avaat sitten joskus sitä NHL ml-juttua.

14.07.2012 00:45 <credit> Tarkoitus olisi. Viimeistään ennen ensi kauden alkua.


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4777

Re: creditin kaikenkattava blogi

Viesti Kirjoittaja credit »

Vedonlyöntivihje: - MLB - New York Yankees - Los Angeles Angels (ML) - peliaika päättynyt

kohde
New York Yankees - Los Angeles Angels (ML)
veto
2
kerroin
2.180 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

6-5


Vedonlyöntivihje: - MLB - Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals (TOT) - peliaika päättynyt

kohde
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals (TOT)
veto
under 8.0
kerroin
1.971 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Push: +0.00 yks.

5-3


Vedonlyöntivihje: - MLB - Miami Marlins - Washington Nationals (TOT) - peliaika päättynyt

kohde
Miami Marlins - Washington Nationals (TOT)
veto
under 7.5
kerroin
1.885 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Osuma! +0.89 yks.

1-5


Vedonlyöntivihje: - MLB - Tampa Bay Rays - Boston Red Sox (TOT) - peliaika päättynyt

kohde
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox (TOT)
veto
over 8.0
kerroin
1.885 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

1-3


Vedonlyöntivihje: - MLB - Atlanta Braves - New York Mets (TOT) - peliaika päättynyt

kohde
Atlanta Braves - New York Mets (TOT)
veto
under 8.5
kerroin
1.870 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

7-5


Vihjeet yhteensä: panokset 5.00, palautukset 2.89, tulos -2.11 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin