Tänään on 24.04.2024, 02:22.

Tilastoinnin automatisointi

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
sloaneranger
Jäsen
Viestit: 15
Liittynyt: 18.05.2009, 21:16
Pisteitä: 0

Tilastoinnin automatisointi

Viesti Kirjoittaja sloaneranger »

Tältä palstalta saamani ohjeistuksen perusteella olen aloittamassa voimalukujen teon ELO-lukujen avulla. ELO-luvuissahan voimaluku muodostuu tietyn kaavan perusteella ottelutuloksen ollessa yksi määräävä tekijä.

Koska en ole kummoinen ATK-nikkari, minua kiinnostaisi tietää, miten te muut ELOa tms. käyttävät olette hoitaneet tilastoinnin automatisoinnin Excellissä. Manuaalinen voimalukujen päivitys jonkinlaisen ELO calculatorin avulla kuulostaa aika työläältä menetelmältä, varsinkin kun päivitettäviä tuloksia on kerralla kymmeniä. Suoraan tuloksia ei varmaankaan saa päivitettyä Excelliin, mutta saisi edes jonkinlaisen sellaisen järjestelmän, jossa ottelutuloksen syöttäessä Excell laskee automaattisesti oikeansuuruisen ELO-luvun ja siirtää sen lisäämään tai vähentämään ko. joukkueen voimalukua.

Kiitos vastauksista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4785

Re: Tilastoinnin automatisointi

Viesti Kirjoittaja credit »

ELO-lukuja ei todellakaan kannata päivittää manuaalisesti. Se veisi aivan liikaa aikaa ja olisi voimalukujärjestelmän jatkokehityksen kannalta toivottoman kömpelöä. ELO-pohjaisen voimalukujärjestelmän saa pyörimään Excelissä kohtalaisen pienellä vaivalla. Aivan helppoa se ei kuitenkaan ole; itse pähkäilin aika pitkään ennen kuin sain kaikki kaavat oikein, kun viitisen vuotta sitten ensimmäisiä karvalakkimalleja väsäsin.

Perusperiaate omissa systeemeissäni on se, että jokaisen tietokannassa olevan ottelun kohdalla varsinainen laskenta-välilehti "päivittää" kaikkien joukkueiden voimaluvut, vaikka oikeasti tietenkin vain kahden joukkueen/pelaajan voimaluku muuttuu (jos muuttuu). Ottelutietokannan jokaista tietuetta vastaa siis laskenta-välilehdellä rivi, jolla on kaikkien joukkueiden uudet voimaluvut.

Kaiken kaikkiaan tarvitaan kolme välilehteä (karvalakkimalli):

1) Tietokanta-välilehti, jolla ovat ottelutulokset.
2) Joukkuetietokanta-välilehti, jolla ovat joukkueet tunnistenumeroineen ja voimalukuineen. Tälle välilehdelle on kätevä lisätä myös itse todennäköisyyksien laskenta.
3) Laskenta-välilehti, jolla lasketaan jokaisen pelatun ottelun jälkeen uusi voimaluku jokaiselle joukkueelle. Viimeisen rivin voimaluvut ovat aina juuri sillä hetkellä voimassa olevat voimaluvut; muilla ei ole sinänsä merkitystä muutoin kuin historiallisessa tarkastelussa, kuinka eritasoiset joukkeet ovat pelanneet toisiaan vastaan.

Excel-tiedostoista tulee joskus aika isoja johtuen siitä, että laskenta on hieman raskasta "turhien" kaavojen takia. Raskaus on kuitenkin pieni harmi suhteessa siihen, että kaavojen kopioiminen solusta toiseen on helppoa, kun kaavat on ensin kirjoittanut oikein; kun tietokantaan lisää esimerkiksi 10 ottelun tulokset, on laskenta-välilehden voimalukulaskenta helppo päivittää kopioimalla viimeisen rivin kaavat 10 seuraavalle riville.

Jonkin verran pitäisi osata Exceliä siis käyttää, jotta homma onnistuu. Ensiksi kannattaa tutustua funktioihin PHAKU ja VHAKU. Niitä tarvitaan paljon. Myös JOS-funktion käyttö ja sisäkkäisten JOS-lausekkeiden kirjoittaminen kannattaa opetella hyvin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Matt Le Tissier
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 08.06.2012, 20:34
Pisteitä: 0

Re: Tilastoinnin automatisointi

Viesti Kirjoittaja Matt Le Tissier »

Tämä viesti on käyttäjälle credit.Terve,kiinnostaa toi sun toimiva elo pohjainen voimalukujärjestelmä Exelissä.Jos Mahdollista. voitko lähettää karvalakkiversion sähköpostiini,KIITOS,

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin