Tänään on 19.04.2024, 20:29.

Tip-Ex:n keskiarvot ja niiden hyödyntäminen

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
SWest
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 04.03.2010, 09:20
Pisteitä: 0

Tip-Ex:n keskiarvot ja niiden hyödyntäminen

Viesti Kirjoittaja SWest »

Tämä on varmaa ihan peruskauraa ammattilaisille, mutta eikö kaiken järjen mukaan vedonlyönti pitäisi olla voitollista, jos esim. Betfairilta pyrkii saamaan vedon sisään odotusarvolla 1.07 suhteessa Tip-ex:n kerroinjakautumiin.

Ajatellaan vaikka näin, että prosentit jakautuvat kohteessa 40-20-40 vedonvälittäjien kertoimista. Jos vedon saa lyötyä kotivoitolle kertoimella 2.70, pitäisi sillä kuittautua BF:n komissio + hieman voittoa päälle.

Käytännössä tämä ei kuitenkaan tunnu toimivan, sillä kassa kuihtuu tasaista vauhtia. Missä siis vika?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kovaleka
Jäsen
Viestit: 1098
Liittynyt: 07.09.2003, 19:12

Tuotto: +216.43 yks.

Palautus%: 115.50%

Panosten ka: 6.50 yks.

Vetoja: 215

Pisteitä: 167
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tip-Ex:n keskiarvot ja niiden hyödyntäminen

Viesti Kirjoittaja kovaleka »

Oma mielipiteeni on se, ettei keskiarvoilla voi päästä kuin keskinkertaiseen tulokseen. Tässä tapauksessa se tarkoittanee 100% molemmin puolin pyöriviä palautuksia. Ongelmaksi muodostuu se, että Tip-ex:n tai jonkun muun kerroinvertailusivuston keskiarvot ovat hitaita reagoimaan muutoksiin.

Oletetaan vaikka ottelu A vastaan B. Tip-ex:n keskiarvot näyttävät otteluun arvioiksi juurikin 40-30-30 A: hyväksi. Kuitenkin ilmenee että B:llä on oleellisia kokoonpano huolia, jolloin sen mahdollisuudet otteluun heikkenevät radikaalisti. Oikeampi tn voisi olla 45-30-25. Nyt ollaankin jo kaukana voitollisesta vedosta jos pelataan joukkue A:ta 40% arviolla. Toki keskiarvotkin lähtevät nousuun ajan kanssa, mutta siinä vaiheessa parhaat kertoimet on jo syöty bookkereilta. Toki ei kannata keskiarvoja kokonaan heittää romukoppaan, aloitteleva ja kokeneempikin vedonlyöjä pystyy niitä tutkimalla ja vertailemalla omiin veikkauksiin ja arvioihin tekemään arvokkaita päätelmiä omien näkemyksien paikkansa pitävyyksistä. Sillä harvoin keskiarvot muutamia prosentteja enempää ovat "väärässä"

Mielestäni paremmin kerroinvertailusta saa irti jos osaa nähdä yksittäisistä kerroinmuutoksista mihin suuntaan ottelun voimasuhteet alkavat kallistua ja mihin suuntaan ns. viisasraha painaa kohdetta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


jarihfi
Jäsen
Viestit: 222
Liittynyt: 14.07.2004, 23:20
Pisteitä: 3

Re: Tip-Ex:n keskiarvot ja niiden hyödyntäminen

Viesti Kirjoittaja jarihfi »

kovaleka kirjoitti:Oma mielipiteeni on se, ettei keskiarvoilla voi päästä kuin keskinkertaiseen tulokseen. Tässä tapauksessa se tarkoittanee 100% molemmin puolin pyöriviä palautuksia. Ongelmaksi muodostuu se, että Tip-ex:n tai jonkun muun kerroinvertailusivuston keskiarvot ovat hitaita reagoimaan muutoksiin.
Tämä varmaankin tässä kyseisessä tapauksessa yksi merkittävä syy, sillä oletan tässä tapauksessa puhuttavan juuri Tip-Exin ilmaisversiosta, jonka buukkereista ~½ on näitä ns "hulipumpelibuukkereita". Ja nyt koitetaan verrata niiden muodostamaa keskiarvoa yhteen markkinoiden nopeimmin "oikeaa keskiarvoa" seuraavaan botteja täynnä olevaan pörssiin.

Toinen vähintäänkin yhtä merkittävä syy on se, että tälläiset keskiarvoon perustuvat laskennat olettavat, että buukkereiden kerroinasettelu olisi mukamas lineaarinen. Ja sitähän se pääsääntöisesti ei todellakaan ole. Toki tästäkin löytyy muutamia mielenkiintoisia poikkeuksia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin