Tänään on 28.03.2024, 13:10.

Toivotaan toivotaan pelaaminen

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Toivotaan toivotaan pelaaminen

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Joukkoe A:lla on melko pieni kerroin esim. alle 1.20 ja B:llä reilumpi vaikkapa 11.40, niin silti löytyy kohtuullisesti ihmisiä jotka muutaman euron sijoittavat tähän suureen kertoimeen vaikka todennäköisyys on todella pieni. Käytännössä tässä pelissä on todennäköisyys A:n voitto tai tasapeli eli harvoin B voittaa.

Mikä on siis ihmisten motivaatio? Ahneus eli uskotaan mahdollisuuteen sokeasti? Pelataan huumorilla eli "Ei toi kuitenkaan toteudu, mut ei toi 3e häviäminen tunnu missään."? Vai onko joillakin jopa sisäpiiritietoa (esim. joukkoeen välinehuoltaja) että joukkoe kärsii hieman flunssasta eli ei ole ihan täydessä iskussaan? Vai kannatetaan omaa joukkoetta pelissä kuin pelissä ettei joukkoetta "petetä"? Vai keksiikö vielä joku muitakin "järkeviä" syitä?

Kysymys siis kuuluu mihin motivaatioon uskot eniten? Itse uskon tuohon sokeaan ahneuteen, jonka vuoksi ollaan valmiita riskeeraamaan pieni summa. Toivon tähtimerkkeihin luotetaan liikaa kun voittosumma niin mukavasti kimaltelee...

En siis väitä etteikö ikinä tapahtuisi yllätyksiä, mutta vähän on minun korviini kantautunut...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3347
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 281

Viesti Kirjoittaja winorloose »

Näin se varmaan on.

Uskon myös edelleen monien pelaavan esim. Pitkävedossa 3...4:n ottelun kombinaatioita, vaikka singlet/tuplat ovatkin sallittuja. "Pienellä paljon" on uskoakseni edelleen johtoajatuksena joillakin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

It's not gambling if you always win

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Re: Toivotaan toivotaan pelaaminen

Viesti Kirjoittaja Strat »

Eltzu kirjoitti:Joukkoe A:lla on melko pieni kerroin esim. alle 1.20 ja B:llä reilumpi vaikkapa 11.40, niin silti löytyy kohtuullisesti ihmisiä jotka muutaman euron sijoittavat tähän suureen kertoimeen vaikka todennäköisyys on todella pieni. Käytännössä tässä pelissä on todennäköisyys A:n voitto tai tasapeli eli harvoin B voittaa.

Mikä on siis ihmisten motivaatio?
Voihan tuo 11.40 olla ylikerroin. Jos vedonlyöjä on arvioinut että 1/10:stä joukkue B voittaa niin silloinhan tuo olisi pelattava.

Tietysti kannattaa tehdä seurantaa siitä miten hyvin eri kertoimet käytännössä toteutuvat eli voihan olla että arvioinneissaan vedonlyöjä suosii esim. liikaa underdoggeja.

Alle 1.20 kertoimista harvemmin myös löytää ylikertoimia, ei tietysti mahdotonta tämäkään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TTM
Jäsen
Viestit: 137
Liittynyt: 02.02.2004, 19:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja TTM »

Kyllähän toi 11.40:kin joskus osuu. Voittihan se englantilainenkin 25 000 puntaa kun pelas ManCityä puoliajalla (0-3 tappiolla, 10 miehellä) Tottenhamia vastaan kertoimella 250.
En ymmärrä tota sun pointtias. Sun mielestä ne on parempia vedonlyöjiä jotka pelaa jotain 1.20-kertoimia kuin ne jotka pelaa yli 10-kertoimia. Sehän on pitkässä juoksussa aivan sama mitä kertoimia pelaa, kunhan tod.näk.arviot täsmäävät kertoimen kanssa ja panostus on kunnossa. Sulla on nyt kyllä vedonlyönnin perusteet jossain muualla kuin hallussa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Duunari
Jäsen
Viestit: 132
Liittynyt: 14.01.2003, 03:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Duunari »

Varmaan osa vedonlyöjistä tosiaan pelaa suuria kertoimia myös toivotaan-mentaliteetilla. Mutta osa myös vakain tuumin ja harkiten. Nämä kaverit perustavat vetonsa tietoon erityislajeista ja/tai tarkkaan analysointiin eri sarjoista vuosien ajalta. Ja tekevät muuten hyvää tulosta noilla “mahdottomillakin” kertoimilla. Heille on syytä nostaa hattua. Taitavat kutsua itseään ylikerroin-pelaajiksi.

Mikään kerroin ei ole pelikelvoton vain sen vuoksi että se on suuri. Parhaimmat ylikertoimet löytyy yleensä altavastaajista. On vedonlyöjiä jotka systemaattisesti etsii noita tarjouksia. Kerroin 10 on unelmakerroin jos altavastaajan voiton todennäköisyys on 15%. “Käytännössä” tällainen veto on tosiaan menetetty. Mutta jos omat laskelmat pitää parinkin prosentin tarkkuudella paikkansa niin ei se haittaa. Tällainen vedonlyöjä ei toivo että se yksittäinen veto osuu vaan tietää että kun se aikanaan osuu niin voitot paikkaa ja jopa ylittää väliaikana tulleet tappiot.

Mistä sitten tietää että ne lasketut todennäköisyydet on lähelläkään totuutta? Ei mistään. Arviot on vain arvioita. Vähän osviittaa antaa jos on harrastanut vedonlyöntiä riittävän monen vuoden ajan pitäen systemaattista kirjanpitoa menestyksestään. Vasta jälkikäteen voi tarkastella onko onnistunut päihittämään bookkerit.

Varmoja ei ole. Celtic jyrää Skotlannissa ja saa usein kertoimen 1.10 tai jopa alle. Vaikka voiton todennäköisyys joukkueella usein on jopa 85% niin tällaisten kertoimien pelaaminen on hyödytöntä. Vaikka käytännössä häviön mahdollisuus on pieni niin se on olemassa. Ja niitä yllätyksiä urheilussa tulee. Onneksi, muuten koko vedonlyöntibisnestä ei olisi olemassa. Ja onneksi muuttujia on niin paljon että kertoimissa on eroja välittäjien kesken. Lähtökohtaisesti etu vedonlyönnissä on aina bookkerilla. Muutenhan ne olisivat olleet konkurssissa aikapäiviä sitten. Voittajia on vain pieni osa pelaajista. Vasta pitkän ajanjakson todistetusti voitollinen vedonlyönti todistaa itselle onko oikealla tiellä. Tällä foorumilla näitä voittajia on suhteellisesti enemmän kuin ärrällä. Mutta täällä onkin sisäistetty tosiasia ettei “varmoja” kannata pelata liian pienellä kertoimella.

Konkreettisia esimerkkejä toteutuneista huippukertoimista löytyy myös käytännössä. 2002 Kirittäret hävisi Porin Pesäkarhuille ratkaisevassa loppuottelussa. Porin voittokerron oli tasan 10. Päättyneissä jääpallon MM-kisoissa Suomi yllätti kaikki. Silti Nordicbetin 8.95 Suomelle ensimmäisessä pelissä Venäjää vastaan oli liikaa. Varsinkin marginaalilajeissa noita huippukertoimia on tarjolla. Xavi taisi viime kesänä täräyttää tällä taululla pesäpallossa kiinni yli 20:n kertoimen. Pelaten koko kauden voitollisesti muutenkin. Ja useimmiten pelisuositukset oli altavastaajia. Ja Kimin ensimmäisen voiton formuloissa nappasi Mungo muistaakseni kertoimella 6. Kaikkia noita saattoi ennakkoon käytännössä ajatella “toivotaan - toivotaan”- kertoimina.

Perhana. Piti lyhyesti yrittää sanoa ettei se niin yksiselitteistä ole. Ainakin se lyhyys ontui pahasti. Ja aikaakin tuhrautui kohtuuttomasti. Mutta tällä kertaa vanhakin innostui aiheesta sen verran että oli pakko suoltaa tekstiä hiukka enemmän.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Viskataan vähän faktaa pöytään...tai faktaa, no tiedä siitä. Jotain materiaalia kuitenkin. Eli ohjelma etsii kerroinvertailun pohjalta ylikertoimia, ja ne on tässä mallissa pelattu Kelly/3 sekä panoskoko yhtä ottelua kohden on rajattu enintään kolmeen prosenttiin kassasta ylipanostuksen välttämiseksi. Alkukassa 3000 euroa.

Bookkerit Betsson, Betfair, Centre sekä Unibet. Kertoimet Tip-Exiltä, yleensä päättökertoimet. Pelipörssien kertoimista vähennetty neljän prossan komissio. Live-pelit ja niiden painamat yleensä oikeaa lopputulosta suosivat kertoimet pyritty poistamaan pois mahdollisimman tarkkaan. Pelit 80% jalkapalloa, loput lätkää. Kertoimet ajalta 4/2002 - 2/2004 ja pelejä...paljon.

Taulukossa pelatun pelin todennäköisyys, pelattujen vetojen määrä ja palautusprosentti valitulla "taktiikalla".

>35% - 540 - 111,1%
>30% - 1137 - 102,2%
>25% - 2591 - 101,5%
>20% - 4883 - 101,9%
>15% - 7619 - 100,0%
>10% - 8081 - 98,3%
>5% - 10039 . 99,4%

Tarinan opetus? Älä pelaa sokeasti niitä isokertoimisia ylikertoimia, pistävät kassan turhaan kuralle. Vaikka palautusprossat tuossa vähän alle sadan ovatkin parin viimeisen "näytteen" osalta, niin suuri pelimäärä pitää huolen siitä että kassa on kuivunut - mitä tosin auttaa myös pieni Kelly-jakaja. Mutta mielestäni esimerkki antaa selvän suunnan minkälaisia pelejä noin yleensä minunlaiseni "taviksen" pelata - siis joka ei ehdi (=viitsi) seurata useita sarjoja. Eli paras jättää ne houkuttelevat tarjoukset kaapin hyllylle, ja kytätä suosiolla pienempiä kaloja...

Sen sijaan "suosikit" ja ylikertoimet näyttävät olevan hyvä yhdistelmä. Mutta toisaalta niitä ei esiinny kovin usein, joten tämä taktiikka vaatii kärsivällisyyttä. Mutta korrrostan, kyseessä on itse tehty tietokoneohjelma. Eli virheet mahdollisia (jopa todennäköisiä). Olisikin mukava kuulla muiden havaintoja asiasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 564
Liittynyt: 23.01.2004, 15:52

Tuotto: -1.50 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 1.50 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 260

Viesti Kirjoittaja KR »

Kiintoisaa.... tähän voisi lisätä vanhan tutun Globetting- selvityksen
Tuo antaa suuntaa antavan kuvan isojen kertoimien suosimisen tuottavuudesta. Mutta mutta... tästä varmaan "piireissä" väännetään kättä jokusen vuosikymmenen vielä eteenkin päin. Mitä omaan kokemukseen tulee... kaikenlaiset kerroinvertailupelitaktiikat eivät tuota.

-KR-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Globetting-selvityksen inspiroimana huitaisin lävitse datamäärän samoilla asetuksilla kuin aiemmin - paitsi pelattavat kohteet ovat vain vierasvoittoja. Jälki oli seuraavaa:

Taulukossa pelatun pelin todennäköisyys, pelattujen vetojen määrä ja palautusprosentti valitulla "taktiikalla". Suluissa palautusprosentti, kun pelattiin kaikkia merkkejä (kts.edellinen esimerkki).

>35% - 118 - 109,2% (111,1%)
>30% - 384 - 104% (102,2%)
>25% - 1223 - 106,8% (101,5%)
>20% - 2482 - 105,3% (101,9%)
>15% - 4195 - 101,6% (100,0%)
>10% - 5285 - 99% (98,3%)
>5% - 6460 - 101,2% (99,4%)

Sama temppu, mutta pelataan pelkästään kotivoittoja:

>35% - 417 - 111,6% (111,1%)
>30% - 738 - 101,3% (102,2%)
>25% - 1117 - 96,3% (101,5%)
>20% - 1504 - 98,4% (101,9%)
>15% - 1825 - 99,3% (100,0%)
>10% - 1932 - 97% (98,3%)
>5% - 2097 - 98,7% (99,4%)

Eli kai tästä voisi vetää johtopäätöksen, että on keskimäärin kannattavampaa pelata vieras- kuin kotivoittoa. Eli Globettingin kanssa päädyttiin samansuuntaisiin tuloksiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 15:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Huerzo kirjoitti:Viskataan vähän faktaa pöytään...tai faktaa, no tiedä siitä. Jotain materiaalia kuitenkin. Eli ohjelma etsii kerroinvertailun pohjalta ylikertoimia, ja ne on tässä mallissa pelattu Kelly/3 sekä panoskoko yhtä ottelua kohden on rajattu enintään kolmeen prosenttiin kassasta ylipanostuksen välttämiseksi. Alkukassa 3000 euroa.
Eikös se olisi järkevämpää tehdä tollanen tutkimus ihan vaan siten, että jaat ne kertoimet eri luokkiin (siis vaikka 1,51-1,59 jne) ja tutkit noista millanen palautus olisi ollut kussakin luokassa. Jokainen veto olisi tuossa 1 yksikkö, ei siis sekoteta mitään kellyjä tai arvioita yms tuohon!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Elvis kirjoitti:Eikös se olisi järkevämpää tehdä tollanen tutkimus ihan vaan siten, että jaat ne kertoimet eri luokkiin (siis vaikka 1,51-1,59 jne) ja tutkit noista millanen palautus olisi ollut kussakin luokassa. Jokainen veto olisi tuossa 1 yksikkö, ei siis sekoteta mitään kellyjä tai arvioita yms tuohon!
Siis tarkoitat, että pelattaisiin systemaattisesti esim. vieraspelejä tasapanoksella oa-arvioista välittämättä?

Pitäydyn edelleen tuossa "prosenttihaarukassa", sillä ne ovat mielestäni parempi vertailutapa kuin kertoimet. Mutta jos laiskuudeltani jaksan, niin saattaisin jopa tutkia tuota kerroinjaotteluakin.

Eli panostuksena 1 yksikkö/peli, samat bookkerit kuin aiemmin. Pelejä pelataan ilman mitään oa-vertailuja, eli "sokkona". Tämmöistä siitä tulisi: (kaikki ottelut 1X2-vetoja, pelattu niin kotivoittoa, tasapeliä kuin vierasvoittoakin)

Taulukossa prossaväli, pelien määrä sekä palautusprossa

1-5 195 81,6
6-10 1115 103,8
11-15 2655 89,9
16-20 4374 88,5
21-25 8133 89,6
26-30 15000 93,7
31-35 5320 94,5
36-40 4526 93,6
41-45 3264 92,8
46-50 3067 94,4
51-55 2627 95
56-60 1697 94
61-65 1043 95,2
66-70 606 95,7
71-75 414 95,1
76-80 250 96,8
81-85 98 89,2
86-90 29 96,4
91-95 12 102,5

Näin tasapanoksin pelatessa väli 6-10% (kertoimet vaihtelevat välillä 9,5 - 13 bookkerin palautusprossasta riippuen) osoittautuu tuottoisimmaksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Re: Toivotaan toivotaan pelaaminen

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

Eltzu kirjoitti:Joukkoe A:lla on melko pieni kerroin esim. alle 1.20 ja B:llä reilumpi vaikkapa 11.40, niin silti löytyy kohtuullisesti ihmisiä jotka muutaman euron sijoittavat tähän suureen kertoimeen vaikka todennäköisyys on todella pieni. Käytännössä tässä pelissä on todennäköisyys A:n voitto tai tasapeli eli harvoin B voittaa.
Itselleni kävi eilen niin, että laskin Jokerit-Blues pelin U5.5 tod. näköisyydeksi jopa 75%. Tästä tyytyväisenä menin centren sivuille ja totesin kertoimen olevan 1.45. Ensiksi olin innoissani lyömässä tätä peliä, mutta sitten aloin pohtimaan asiaa...

Kelly/1 olisi antanut peliin n.19% pelikassasta ja kelly/4 olisi n.5%
Eli jos olisi ollut n.100€ pelikassa niin kelly/1 pelikassasta olisi sijoitettu 19€ ja kun peli meni oikein olisin saanut n.28€ eli voittoa n.9€. 8)
Itse ja varmasti moni muu käyttää(kai) kelly/4 jakajaa.
Kelly/4 olisi antanut panokseksi 4,86€ ja kun peli meni oikein olisi voittoa tullut 2,2€. Jotenkin meni mielenkiinto sijoittaa 4,86€ ja kun peli meni oikein niin olisi saanut 2,2 € voittoa...Tämän takia en sitten sijoittanut mitään...(itselläni nuo luvut olisi ollut hieman erillaiset, mutta idea sama :shock: nämä ovat vain esimerkki luvut)
Tämän kerroin siksi, että kun Eltzu puhuu sijoittamisesta tuohon suurempaan kertoimeen niin olisiko minun kannattanut sijoittaa silti tuohon otteluun vaikka tiedossa oli, että tuotto olisi aika pieni vaikka tod. näk. oli aika suuri...Miten muut olisivat tehneet vastaavassa tilanteessa? Ihan mielenkiinnosta kysyn... :roll:

Sijoittaako vai eikö sijoita...kas siinä pulma... :lol:

EDIT:Gooriolle:kuten viestissäni totesin oli kyseessä vain esimerkki luvut ... tarkoitin siis lähinnä kassaa... Todellisuudessa se on kyllä vähän isompi :D ...mutta en pelannut..ehkä tyhmyyttä?! :oops:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Eetvartti, 16.02.2004, 10:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1298
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 239

Re: Toivotaan toivotaan pelaaminen

Viesti Kirjoittaja GooRio »

Eetvartti kirjoitti: Itselleni kävi eilen niin, että laskin Jokerit-Blues pelin U5.5 tod. näköisyydeksi jopa 75%. Tästä tyytyväisenä menin centren sivuille ja totesin kertoimen olevan 1.45. Ensiksi olin innoissani lyömässä tätä peliä, mutta sitten aloin pohtimaan asiaa...
Jos minä olisin ollut Eetvartin housuissa, niin olisin pelannut kun ei ollut mitään epäilyksiä siitä, että prosenteissa olisi jotain väärää. Olit saanut omien arviodesi mukaan reilun ylikertoimen, mutta jätit pelaamatta vain sen takia, että pienen kassan takia olisi tuotto olisi tuntunut pieneltä. Ei pienellä kassalla voi odotta ainakaan aluksi mitään isoja rahoja, mutta toisaalta ei voi menettää paljoakaan. Jos kassasi olisi ollut esim. 10 kertaa isompi kuin nyt ja vastaavasti panos ja mahdollinen voitto samassa suhteessa isommat, niin olisitko sitten pelannut?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Strat »

Huerzo kirjoitti:
Elvis kirjoitti:Eikös se olisi järkevämpää tehdä tollanen tutkimus ihan vaan siten, että jaat ne kertoimet eri luokkiin (siis vaikka 1,51-1,59 jne) ja tutkit noista millanen palautus olisi ollut kussakin luokassa. Jokainen veto olisi tuossa 1 yksikkö, ei siis sekoteta mitään kellyjä tai arvioita yms tuohon!
Pitäydyn edelleen tuossa "prosenttihaarukassa", sillä ne ovat mielestäni parempi vertailutapa kuin kertoimet. Mutta jos laiskuudeltani jaksan, niin saattaisin jopa tutkia tuota kerroinjaotteluakin.

Eli panostuksena 1 yksikkö/peli, samat bookkerit kuin aiemmin. Pelejä pelataan ilman mitään oa-vertailuja, eli "sokkona". Tämmöistä siitä tulisi: (kaikki ottelut 1X2-vetoja, pelattu niin kotivoittoa, tasapeliä kuin vierasvoittoakin)
Miten jos tuosta tekisi matriisin: x-akselille oa:t esim. 1.00-1.05, 1.05-1.10 jne ja y-akselille kertoimet samaan tyyliin?

Olisiko iso homma?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Strat kirjoitti:Miten jos tuosta tekisi matriisin: x-akselille oa:t esim. 1.00-1.05, 1.05-1.10 jne ja y-akselille kertoimet samaan tyyliin?

Olisiko iso homma?
Eihän se iso homma ole, kun vääntää palan koodia ja jättää tietokoneen ruksuttelemaan piiiiiitkäksi aikaa...Mutta mitenkäs nuo oa:t pitäisi laskea? Kerroinvertailulla? Aiemmin tuli noottia Kellyn käytöstä ynnä muista härpäkkeistä, joten onko muita lisäehtoja?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


TT
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 22.08.2003, 15:27
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Espoo :-(

Viesti Kirjoittaja TT »

Eihän se iso homma ole, kun vääntää palan koodia ja jättää tietokoneen ruksuttelemaan piiiiiitkäksi aikaa
Tää näissä tilaston keruu ja vedonlyönti hommissa juuri ottaa aivoon. Itse leikkaa ja liimaa Exceliin kaikenlaisia tuloksia ja niistä sitten suodattamalla ym. keinoilla yrittää saada tilastoja ja trendejä selville. Aikaa kuluu, kuluu ja kuluu. Sitten joku bitinvääntäjä kertoilee, että ei ole iso homma pienen koodin vääntö ja koneen ruksuttaessa voi lähteä harrastelemaan kaikkea muuta.

Saavat pirulaiset vielä tarkempia arvioitakin näillä menetelmillä.

Taidanpa lopetella nämä varsinaiset omat vedonlyöntini ja kirjoittaa aiheesta kirjan jossa toistelen samoja asioita kuin muutkin, puuta heinää. Toinen vaihtoehto on perustaa vihjelinja jossa vihjailen kohteita. Arvioiden tekemiseen käytän arpakuutiota (tätä tosin ei asiakkaille kerrota).

Eli vedot ovat menneet viime aikoina aivan pieleen, mutta koneen ääressä joutuu istuskelemaan arvioita tehdessä "ilman palkkaa" kuitenkin. :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

TT kirjoitti:Tää näissä tilaston keruu ja vedonlyönti hommissa juuri ottaa aivoon. Itse leikkaa ja liimaa Exceliin kaikenlaisia tuloksia ja niistä sitten suodattamalla ym. keinoilla yrittää saada tilastoja ja trendejä selville. Aikaa kuluu, kuluu ja kuluu. Sitten joku bitinvääntäjä kertoilee, että ei ole iso homma pienen koodin vääntö ja koneen ruksuttaessa voi lähteä harrastelemaan kaikkea muuta.

Saavat pirulaiset vielä tarkempia arvioitakin näillä menetelmillä.
Voin lohduttaa sillä, että nollasta minäkin aloitin. Ja metsässä ollaan oltu monta kertaa, ja pahinta on se kun ei tiedä ovatko nykyisetkin tulokset vain sattuman sanelemaa, koodaus- tai looginen virhe vai oikeasti totuutta sivuavaa tavaraa. Täälläkin aloitin suunnilleen henkselit paukkuen seurannan, mutta se loppui nolosti koodausvirheeseen joka arpoi pelejä miten sattuu...Kertoessani, ettei hommaan mene kuin pieni hetki ei tarkoita sitä että se tapahtuisi sormia napsauttamalla. Takana kun on pirun pitkä kehitystyö, joka ei ole vieläkään päättynyt. Viisaamman sanoja lainatakseni on helpompi jatkaa jättiläisen olkapäiltä...ja kiitos myös jengille tällä foorumilla, paljon semmoista on oppinut mikä on ohjannut edes suunnilleen uusille urille.

Ja en vieläkään melkein kahden vuoden kehitystyön jälkeen pelaa kuin silloin tällöin. Opiskelijan pelikassalla tekee lähes turhaa työtä, kun mahdollinen tuotto jää pirun pieneksi. Itse asiassa urheilun seuraaminen on aika vähällä SM-liigaa lukuun ottamatta, lähinnä pidän itseäni enemmän tilastonikkarina kuin vedonlyöjänä. Siitä propsit sinulle että teet homman eteen kunnon työtä, itse hieman häpeän harrastukseni nykytilaa...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


forester
Jäsen
Viestit: 25
Liittynyt: 24.01.2004, 07:22
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja forester »

Huerzo:Taulukossa pelatun pelin todennäköisyys, pelattujen vetojen määrä ja palautusprosentti valitulla "taktiikalla".

>35% - 540 - 111,1% Kelly jakaja esim. 3
>30% - 1137 - 102,2% " 4
>25% - 2591 - 101,5% " 4
>20% - 4883 - 101,9% " 5
>15% - 7619 - 100,0% " 5
>10% - 8081 - 98,3% " 10
>5% - 10039 . 99,4% " 10

Olisiko Huerzon mahdollista simuloida tätä niin, että Kellyn jakaja riippuu todennäköisyydestä:mitä suurempi todennäköisyys, sitä pienempi jakaja?
Millaiset palautukset olisi silloin saatu?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Olepa hyvä. Ymmärsin tuon niin, että yhtä simulaatiota koskee aina "vakio " Kelly-jakaja, eli esim. väli 35%-100& -> Kelly/3 kun taas väli 5%-100% -> Kelly/10. Eli sama jakaja pätee yksittäisen merkin todennäköisyydestä huolimatta...toinen vaihtoehto on, että tarkoitit että yksittäiselle pelille laskettaisiin simulaation sisällä Kelly-jakaja merkin todennäköisyydestä riippuen...Kyllähän tuonkin voi pyöräyttää läpi, mutta se vaatii hieman lähdekoodin sorkintaa ja niin likaiseen työhön ei jaksa enää tässä vaiheessa iltaa lähteä...

Eli muut muuttujat samat kuin siinä ihan ekassa simulaatiossa, en nyt jaksa niitä tähän uudestaan raapustaa, vaikka hyvään "tieteelliseen" muotoiluun niin kuuluisikin tehdä...

>35% - 541 - 111,1% Kelly jakaja esim. 3
>30% - 1084 - 103,6% " 4
>25% - 2490 - 102,0% " 4
>20% - 4546 - 103,1% " 5
>15% - 7315 - 100,6% " 5
>10% - 6946 - 98,9% " 10
>5% - 8640 - 100,5% " 10

Tuo väli 10%-20% näyttää olevan rahojen musta aukko. Otin sen välin simulaation välillä Kelly/5 panostuksella ja pelien määrä oli 3684 ja palautus karmiva 94,6! 3000 euron kassa oli sulanut 634 euroon, vaikka pelit olivat koneen mielestä ylikertoimia. Koska palautusprosentti näytti kuitenkin nousevan tuon "kuolemanlaakson" jälkeen, niin simulaatio iski kouransa väliin 5%-10%. Pelejä syntyi 1026 ja tulos oli Kelly/5-panostuksella 118,4%! 3000 euroa oli kasvanut 7974 euroon. Isompaa Kelly/10-jakajaa halajaville samat luvut: 904 peliä, palautus% 117,7. Kassa kasvoi 3000 eurosta 4766 euroon. Pelitapa vaatii kuitenkin melkoista sitkeyttä, sillä 904:stä pelatusta pelistä oikein meni vaivaiset 88 kappaletta, ja turskaksi 816 kappaletta! Kaipa nuo laskut paikkaansa pitävät, vaikka hurjalta tuo jakauma tuntuu...

Ai niin, jos joku ihmettelee miksi pelien määrä laskee, niin Kelly-jakajan kasvu tarkoittaa myös panoskoon pienentymistä. Kun ne tippuvat bookkerikohtaisen eurorajan alle (mikä milläkin on, ne on kuitenkin otettu huomioon) ei pelejä tietenkään pelata...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin