Tänään on 19.04.2024, 15:16.

Markkinalinen tehokkuuden tutkiminen

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
juggeri
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 14.09.2011, 00:50
Pisteitä: 0

Markkinalinen tehokkuuden tutkiminen

Viesti Kirjoittaja juggeri »

Teen koulussa päättötyötä eikä kiinnostus ole järin korkea. Vedonlyönti kuitenkin kiinnostaa, joten aiheeksi sain neuvoteltua vedonlyöntimarkkinoiden tehokkuuden. Tiedän, että asiaa on tutkittu pirusti ja mitään orginallia koko työssä ei ole, mutta joku työ on tehtävä papereiden saamiseksi. Arvostan kaikkea mahdollista apua, kiitoksia jo etukäteen! Siispä:

En ole matematiikan, ekonometrian tai tilastotieteen erityisosaaja. Ymmärrän peruskäsitteet.

1. Ajattelin rajata tutkimuksen koskemaan SM-liigaa. Minulla on n. 3 000 ottelun tulosdata ja BF:n päätöskertoimet 1X2 kausilta 2004 alkaen.

2. Olen lukenut muutamia "arvovaltaisten" julkaisujen tutkimuksia asiasta, mutta en täysin ymmärrä metodologiaa (amerikkalaisia ja yleensä tutkivat spreadejä eikä 1X2 kertoimia, jotka ovat meikäläiselle tutumpia).

Ajatuksena on ilmeisesti regressiolla (yleensä käytetty probit) jonkun vaihtoehdon (esim. suosikki) yhteyttä tulokseen? Sitten tilastolliset testit kertoimille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5495
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +232.86 yks.

Palautus%: 104.64%

Panosten ka: 1.57 yks.

Vetoja: 3193

Pisteitä: 4785

Re: Markkinalinen tehokkuuden tutkiminen

Viesti Kirjoittaja credit »

Jos laitat tiedot lukemistasi artikkeleista, niin voin kommentoida niitä. Suora linkki kuhunkin artikkeliin olisi hyvä, mutta jos sellaisia ei ole, niin pelkät artikkelien otsikot (+kirjoittajat) riittänevät; voin etsiä ne itse Nelliportaalin kautta.

Olisi myös mukava tietää, missä oppilaitoksessa olet opinnäytetyötäsi tekemässä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


juggeri
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 14.09.2011, 00:50
Pisteitä: 0

Re: Markkinalinen tehokkuuden tutkiminen

Viesti Kirjoittaja juggeri »

Olipa epäselvä tuo aloitukseni. Painotan siis, että on odota ihmisten täällä tekevän minulle valmiiksi työtä. Luulen vain, että täältä saattaa löyty tilastotieteen osaamista auttamaan muutaman minulle epäselvään juttuun.

Tosiaan kyseessä kandityö kauppakorkeakouluun. Koulu varmasti jo selittää oman kvantitatiivisen osaamiseni :D
Toisin sanoen mitään ihan järjetöntä teknistä tasoa ja yleistä laajuutta ei työltä vaadita. Lopetan koulun ainakin toistaiseksi tähän, koska motivaatiota ei ole akateemiseen pelleilyyn ja toisaalta vakaa, mukava työ ja pokeri tuottavat ihan ok tulovirtaa.



Ehkä siis se kysymykseni on, että markkinoiden tehokkuutta mahdollista testa "yhdellä kertaa" 1X2-vedoissa, vai onko jokaisen merkin linjan tehokkuus tutkittava erikseen? Erikseen testaaminenhan mielestäni tavallaan testaa vain jokaisen yksittäisen linen ennustekykyä, eikä sinällään tavallaan koko markkinan tehokkuutta. Totals vedoissahan tätä ongelmaa ei mielestäni pitäisi olla, kun vaihtoehtoja on vain kaksi (jättäen tietysti likviditeettiongelmat huomioimatta, mikä SM-liigan kohdalla olisi virhe).

Materiaalista:
Testing Market Efficiency: Evidence From The NFL Sports Betting Market
PHILIP K. GRAY and STEPHEN F. GRAY*
THE JOURNAL OF FINANCE . VOL. LII, NO. 4 . SEPTEMBER 1997

Käsittelee siis spreadejä. Onnistuuko saman periaatteen soveltaminen 1X2 vetoihin ja BF dataan matemaattiselta kannalta katsottuna?

Toisin sanoen: jos markkina on tehokas implisiittinen TN on unbiased estimator => regressio niin, että esim. BF koti% selittää tuloksia (1=kotivoitto, 0=X2)? Sen jälkeen yhdistetty testi intercept=0 ja coefficient=1?

Kuten artikkelissa todetaan, vahvan tason testaaminen edellyttäisi vielä erilaisten strategioiden testaamista, mikä vaatisi varmaankin ohjelmointitaitoa (paitsi täysin simppelit strategiat). Voin jättää kysymyksen avoimeksi.


The degree of inefficiency in the football betting market: Statistical tests
Joseph Golec and Maurry Tamarkin
Journal of Financiai Economics 30 (1991) 31 t-323.
Tähän en löytänyt linkiä, mutta samantyyppinen kuin edellinen, mutta regressiona OLS

Edelliset ovat vanhoja eli puhdasta vedonlyöntipörssiä niissä ei luonnollisestikaan tutkita.

Prediction accuracy of different market structures — bookmakers
versus a betting exchange[/url]
Egon Franck, Erwin Verbeek, Stephan Nuesch
International Journal of Forecasting 26 (2010) 448–459.
http://www.isu.uzh.ch/static/ISU_WPS/96_ISU_full.pdf

Tässä ei ehkä tutkita tehokkuutta taloustieteen näkökulmasta vaan yleisesti.

Niko Suhosen paperissa määritetään mielestä tehokkuuden käsite hyvin kohdassa "Definition of market efficiency". Metodikin on kohtuu seurattava jopa minulle, mutta akateemisten rajoitteiden takia (esimerkki pitää olla "arvostetusta" lehdestä) välttämättä voisi tuota käyttää.

Market effiency in Finnish harness horse racing
Niko Suhonen, 2009.
http://epublications.uef.fi/pub/urn_isb ... -283-7.pdf

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Utjakas
Jäsen
Viestit: 933
Liittynyt: 06.09.2005, 17:24
Pisteitä: 119

Re: Markkinalinen tehokkuuden tutkiminen

Viesti Kirjoittaja Utjakas »

Annan sulle hyvän vinkin omasta kokemuksesta, polkupyörää ei ole tarkoitus keksiä uudellleen, kuten itse luulin, kun issekseni väkersin oman graduni kimpussa aikoinani, mulla oli siinä sellaista että ohjaaja häipyi ja omaa hölmöilyä,että tein asiat vaikeimman kautta, mutta ainakin aihe tuli tutuksi, sehän gradun tarkoitus onkin :mrgreen: Oma graduni käsitteli juurikin rahoitusmarkkinoiden tehokkuskysymystä ja itse asiassa sen tehottumuuteen liittyviä ongelmia ja oli hyvinkin pitkälti ekonometrista piiperrystä, sinänsä kylläkin olennaista asiaa :lol:

Eli otat jonkun valmiiksi tehdyn tutkimuksen, teet teoriaosuuden sen ympärille (itse kopioin lopulta täysin vailla omaatuntoa teoriaosuuksia ja viitteitä muiden graduista 8--) ), sitten valitset sopivan datan. mikä siihen soveltuu, viitteitä saat siitä jo tehdystä tutkimuksesta, pistät myllyyn, pyöräytät ja tulkitset tulokset ja kirjoittelet loppulätinät. Ihan sama mikä kiinnostaa, se ei ole oleellista jos haluat päästä kaikeista vaivattomammin asiasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Utjakkaan lätkävihjeetvihjeet välillä 10.5.2011-21.2.2012.Kohteita 80. Palautus tasapanoksilla 134,83%.http://utjakas.blogspot.com/

Minikommentit


juggeri
Jäsen
Viestit: 5
Liittynyt: 14.09.2011, 00:50
Pisteitä: 0

Re: Markkinalinen tehokkuuden tutkiminen

Viesti Kirjoittaja juggeri »

Sain sen itse "tehokkuusregression" tehtyä loppuen lopuksi helpolla. Malli sisältää varmaan aika paljon teoreettisia ongelmia (model misspecification, heteroskedasticity...), mutta olkoot. Ajoin myös parit simppelit strategiat.


Voisin huvikseen heittää perään vielä jonku simppelin datasta rakennetun strategian.


Voiko koti- ja vierasjoukkueen maaliodotuksen estimoida karkeasti poisson regressiolla niin, että mallin dependent variable olisi esim. kotijoukkueen tekemät maalit ja explanatory variable kotikertoimen implied todennäköisyys? Tarkoitan alla olevan Cain, Law & Peelen paperin tyyppistä ratkaisua.

http://www.math.ku.dk/~rolf/teaching/th ... wPeel.pdf

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin