Tänään on 16.04.2024, 13:52.

Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Jutustelua hevosista ja heppavedoista
Vastaa Viestiin
harrastaja
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 14.04.2012, 12:35
Pisteitä: 0

Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Viesti Kirjoittaja harrastaja »

Moro,

uusi foorumilainen kyselee heti aluksi tyhmiä, sitä ennen lyhyt esittely. Eli omaa vedonlyöntiäni kuvaa parhaiten seuraava slogan: "kaikki urheilu kiinnostaa kun on veto sisässä". Eli aktiivinen harrastepelaaja. Vakioveikkausta olen pelannut viikoittain 90-luvun alusta, muita Veikkauksen pelejä en enää pelaa (huonojen kertoimien vuoksi), muut vedot teen sitten Betfairilla. Muitakin pelitilejä on ollut, mutta ne eivät ole aktiivisesti käytössä. Raviurheilun olen (uudelleen)löytänyt vuoden sisällä ja Fintoton sivuilla tulee nykyään roikuttua eniten.

Löytyykö jostain ravitilastoja, joista seliväisi mm. lähtöpaikan merkitys ja millainen vaikutus hevosen tauolla on / kuinka pitkällä tauolla on vaikutusta. Eli nämä sen takia, että mielestäni lähtöpaikalle annetaan liian suuri merkitys (tiedätte kommentin "huono lähtöpaikka"), koska ratkaisut tehdään loppusuoralla ja vauhtikin nousee yleensä vasta viimeisellä puolikkaalla, joten autolähdön takahevosilla on hyvin aikaa nousta kärkikahinoihin. Itsellä on jotain dataa aiheesta (hyvin suppeaa sellaista), mutta löytyiskö jostain valmiita taulukoita, joista voisin itsekseni analysoida? Toinen mikä kiinnostaa on tauon vaikutus hevosen suoritukseen. Eli jos hyvä hevonen palaa tauolta, niin kuinka pian se mahdollisesti on jälleen taistelemassa voitosta (kuinka moni paluustarteista menee harjoittelun piikkiin)? Toiset toki voittavat silti vaikka tulevat tauolta, mutta onko tästä jotain dataa, joka helpottaisi hevosen mukaanottamista/poisjättämistä, sillä tuota joutuu aina punnitsemaan rvejä tehdessä. Lisäksi kiinnostaisi millaista taukoa voidaan pitää suoritukseen vaikuttavana taukona (1kk, 3kk, 6kk)? Omia kommentteja ja kokemuksia saa myös antaa vaikka dataa asiasta ei olisikaan, keskustelu aiheesta on myös arvokasta. Edellä mainituista asioista saa toki olla myös eri mieltä.

Lisäksi toivoisin keskustelua ajajien taktiikoista, milloin pitää olla viimeistään kärkijoukon mukana ja kuinka paljon kuolemanpaikkaa pitää pelätä yms. ravijauhantaa. Parasta olisi tietenkin päästä jonkun ohjastajan juttusille ja kysellä asiantuntijan mielipidettä suoraan kärryiltä. Muutoinkin mielelläni kuulisin erilaisista pelifilosofioista raviurheilun kannalta.

Kiitos ja kumarrus etukäteen!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


videx
Jäsen
Viestit: 1241
Liittynyt: 23.01.2004, 12:40

Tuotto: -175.14 yks.

Palautus%: 93.79%

Panosten ka: 7.25 yks.

Vetoja: 389

Pisteitä: 144

Re: Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Viesti Kirjoittaja videx »

Tuotyylisestä datasta ei ole tietoa.Voi toki jostain löytyä.
Ainut mitä itse käytän on is ravien hevostilastot josta voi sitten arvioida kuinka valmis on viimeksi tauolta palatessa ollut.

Lienee kankeaa mutta on silti melko luksusta kun muistaa ajat jolloin ainut "data" oli hevosurheilun tulossivustot ja raveissa sai käydä yli sata kertaa vuodessa jos halusi päästä pelaamaan. :mrgreen:
Aikamoista kivikautta,eikä sitä ole kauaakaan. :shock:

Meni jo täysin asian sivuun mutta silloin olisi varmaan tullut kuset(onnestako) housuun jos olisi ollu nettipelit,videokirjastot ynnä muut. :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

edellinen raviseuranta 402 kpl +150 yks. 109%

Minikommentit


havupuu
Avatar
Jäsen
Viestit: 379
Liittynyt: 25.11.2011, 13:07

Tuotto: +11.12 yks.

Palautus%: 100.94%

Panosten ka: 3.27 yks.

Vetoja: 361

Pisteitä: 61
Paikkakunta: Lahti

Re: Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Viesti Kirjoittaja havupuu »

Heitetäänpä pari mielipidettä...
Melkeinpä kaikkiin noihin esittämiisi kysymyksiin voisi vasta samanlailla. Riippuu hevosesta.
Pitkistä tauoista sen verran, että monesti kannatta ennemmin katsoa kuinka saman valmentajan muut hevoset ovat suorittaneet taukojen jälkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Let´s go Tangerines! Back to Premier League!

Minikommentit


tallipoika
Jäsen
Viestit: 2431
Liittynyt: 02.03.2003, 12:00
Pisteitä: 1876
Paikkakunta: Turku

Re: Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

"mielestäni lähtöpaikalle annetaan liian suuri merkitys (tiedätte kommentin "huono lähtöpaikka"), koska ratkaisut tehdään loppusuoralla ja vauhtikin nousee yleensä vasta viimeisellä puolikkaalla, joten autolähdön takahevosilla on hyvin aikaa nousta kärkikahinoihin."
Tuosta ole eri mieltä, lähtöpaikalla on suuri merkitys, autolähdössä, vars jos tasainen etrivi, radat 7-8, toivoton tehtävä, koska joudut revittelemään pyrkiessäsi kärkeen, ja erittäin suuri riski jäädä ulos roikkumaan, tai väh päätyä kuolemanpaikalle, vaihtoehtoisesti, otat kiinni ja pakitat, jolloin olet viim pari ulkona.., oletetaan Sinulla olisi samaa tasoa oleva hevonen kuin kärjessä, annat tasoitusta lähdössä helposti 20-30m, lähtöpaikan vuoksi.
Sitten sattuisi keula ottamaan vauhdin pois, lähdet kiertämään kierroksen tai reilumpaakin kiriä, niin kärki alkaa samalla kiristämään tahtia, etenet 3.-4. rataa koko ajan, mutta ero ei kapene, ajat esim viim krs 3.rataa, annat n 20m lisätasoitusta (pidempi juoksumatka), eli helposti oi tulla 40-50 extraa, johtuen lähtöradasta, siis nyt autolähdöstä puhe.
Volttilähdössä takavoltti kovin riippuvainen edstä lähtevän lähtönopeudesta kiinni, esim 8 lähtee 1 perästä, 1 hidas, jolloin jäät sen selkään, ja väkeä lappaa koko ajan ulkopuolelta ohi, saattaa olla, että olet 1 perässä maaliin tullessakin, ja voimat käyttämätää, kun ei päässyt koskaaan kääntämään ulos.
Volttilähdön muutokset pari vuotta sitten heikensi selkeästi juoksuradan etua, nyt siitä tuli hitaammalle lähtijälle riippakivi. Muutoksessahan voltti pyörii pitemmällä matkalla nyt, jolloin sisäradan hevoset saa pitemmän kiihdytysmatkan, jolloin linkoradalta ei tulaa enää heittämällä, ei edes Rosimo tai Teivainenkaan!

Itse seuraan enää satunnaisesti raveja, urheiluvedonlyönti vie ajan, ja aika tarvii priorisoida..

Sen sijaan mielestäni muutamalle asialle ei anneta aina tarpeeksi arvoa, kuten
- lähtöradat aiemmissa starteissa, esim pärjännyt kohtuulla/hyvin heikommilta radoilta, nyt hyvä lähtörata, esim autolähtö radat 1-4, vast toisinpäin, nyt esim rata 8/12, ed hyvät sijoitukset ja hyviltä radoilta
- Millä radoilla ed startit, Vermossa esim kovan tason vuoksi tulee kovia aikoja, Mikkelissä ja Lpr:ssa lähtöradat merkitsee TOSI paljon (pyöreä rata), Kurtakko/Kannus jne hitaita ratoja jne
- varustemuutokset, esim kengät pois, joku väittää että se ei merkitse paljon.., mutta kyllä se voi tuoda parikin sekuntia, esim ahdasliikkeinen hevonen, ilman kenkiä ei lyöntejä, parhaassa tapauksessa voi ottaa vielä suojatkin pois.., ei niitä kukaan huvikseen irti revi!
Taktiikat on hevoskohtaisia, toiset vaatii selkäjuoksun, toiset taas vapaan radan jne.
Teivainen on esim keulasta paha vastus, aika usein esim viim krs lähdettäessä, kaasu menee aika pohjaan, siis juuri silloin kun toiset lähtee kireihin, usein näkee kun hevosella loppuu usko, kun väli ei lyhene, ja sitten esim viim kurvi 3-4 rataa, niin loppusuoralla ei pyörä enää hirveästi pyöri.
Itsellä tuli leipä nuorempana hevoshommista, sitten siirryttiin aidan toiselle puolen, ja nyt sekin on jo vähentynyt, mutta on siitä jo yli 30 v nautittukin.

Niin ja parasta on ravit paikan päällä, siellä kun alleajot seuraa, sieltä usein tulee parhaat tipsit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut tallipoika, 15.04.2012, 00:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Gubbe
Jäsen
Viestit: 1494
Liittynyt: 14.04.2012, 23:14
Pisteitä: 668

Re: Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Viesti Kirjoittaja Gubbe »

Uusi kirjoittaja tässäkin.

En ole nähnyt tilastoja mainituista asioista. Varmaan niitä maailmalla on olemassa ja kyllähän esim. J.Vuoksenmaa on kertonut tutkineensa paljonkin tilastodataa raviurheilusta.

Hyvin pitkällehän mainitut asiat ovat hevoskohtaisia. Kyllä mielestäni lähtörata on tärkeä varsinkin lämmminveristen nopeissa lähdöissä. Autolähdössä rata 8 on ikävä ja siitä kyllä tahtoo jäädä kauas kärjestä. Lähtönopealla hevosella kannattaa hyödyntää ominaisuutta ja mennä alussa kärkeen josta melkein aina saa optimaalisen juoksun. Hitaalle lähtijälle ei takarivi tietysti ole iso haitta eikä sellaiselle jolla on suuri riski laukata lähdössä. Monet rauhoittuvat sopivasti kun joutuvat lähtemään toisten takaa. Jollekin hitaalle lähtijälle sisärata saattaa olla loukku josta jää pussiin.

Suomenhevoset ovat suuria persoonia ja varsinkaan niiden lähdöissä yleissäännöillä voi heittää vesilintua. Tämän päivän Toto75 voittajista esim. Tesantti on jyrä jota huonot lähtöpaikat eivät haittaa, se mielellään kiertelee ja ohittaa isoa porukkaa ja tuntuu nauttivan siitä. Tänään tuli kuitenkin voitto sisäradaltakin. Sitten taas joku Kilun Peedro, lahjakas mutta hyvin kuuma, on sellainen jolle sopii rata 8 auton takaa hyvin koska siinä ei ole hevosta kuin toisella puolen ja ori ei provosoidu laukalle niin herkästi kuin keskiradoilta.

Kilpailutauko on kanssa hankala arvioitava. Nyrkkisääntöhän taitaa olla että muutama startti vaaditaan ennen kuin normaali suoritustaso saavutetaan. Kolmannessa startissahan yleensä ollaan parhaimmillaan. Mutta eläimestähän se on kiinni. Esim. tänään Pihlajan Aaroni juoksi hienosti monen kuukauden tauon jälkeen . Luokkahevonen on tuollainen että se voi olla heti valmis. Samoin viime keskiviikkona Vermossa Doug Careliano tuli tauolta ja oli heti hyvä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harrastaja
Jäsen
Viestit: 2
Liittynyt: 14.04.2012, 12:35
Pisteitä: 0

Re: Ravikeskustelua mm. lähtöpaikan ja tauon vaikutukset

Viesti Kirjoittaja harrastaja »

Kiitoksia kommenteista, loistavaa keskustelua! Mutustelen kommenttejanne, joiden perusteella herää varmaan lisääkin kysymyksiä ja palaan asiaan. Jossainvaiheessa kun on enemmän aikaa niin yritän mahdollisesti kerätä ja analysoida jotain dataa.

Ravit on kyllä parasta paikanpäällä, ainoastaan se harmittaa kun kertoimet ovat todella huonosti nähtävillä radalla (siis liian lyhyen aikaa eikä yhtäjaksoisesti vaan näyttö vaihtuu koko ajan).

No tätä kirjoitettaessa tuli taas liuta tyhmiä kysymyksiä mieleen ja tässä osa niistä...

Osaatteko antaa oman TOP-3 tai TOP-5 listanne tämänhetken parhaista kuskeista?
Omani TOP-3 on:
Forss
Teivainen
Moilanen

Forssin ajokielto sekoitti hänen loppukuun ajonsa eli kilpailukiellon jälkeen ei näyttänyt kulkevan entiseen mallin, mutta ei kai se osaaminen kuitenkaan mihinkään ole kadonnut. Korvenojan tienestit/lähtö on suuremmat kuin muilla (on ollut jo monta vuotta) eli ilmeisesti osallistuu harvemmin, mutta sitten isompiin kekkereihin ja pärjääkin niissä, joten hänet pitänee laittaa TOP-5 listaan. Mielelläni kuulisin myös kommentteja Harri Koivusesta ja Markku Niemisestä, onko mielestänne hyviä ajajia? Molemmista olen kuullut ääripään kommentteja riippuen keneltä kysyy. Osaatteko avata harrastelijalle mikä tekee ajajasta hyvän eli mitä ominaisuuksia pitää olla? Kuinka paljon painoa laitatte hevoselle ja ajajalle esim. 70/30 ts. kumpi vaikuttaa enemmän?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin