Tänään on 20.04.2024, 08:05.

Paljon väkeä, vähän asiaa

Yleiseen turisemiseen muustakin kuin pelaamisesta.
Vastaa Viestiin
hyde
Jäsen
Viestit: 220
Liittynyt: 29.08.2003, 16:14
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jkl:n mlk

Paljon väkeä, vähän asiaa

Viesti Kirjoittaja hyde »

Koko Ylikertoimen ilme on muuttunut rekisteröintipakon myötä. Vakiokirjoittelijat, joilla oli jotakin harkittua sanottavaa ovat lopettaneet/vähentäneet ajatuksiensa julkituomista täällä ja tilalle ovat tulleet nämä "chattaajat", jotka esim. otsikon "Expekt temppuilee taas" alle kirjoittelevat rivin pituisia kommentteja siitä kuinka Expekt on huono tai loggautuminen ei onnistu. Jokaiselle asiakkaalle on varmastikin mailattu ko. yhtiön taholta tiedote, jossa asiat kerrotaan.

Eikö moderaattori vois lukita tuon ketjun ja laittaa tiedotteen kaikkien nähtäväksi ettei päivänselvää asiaa enää jauhettaisi? Mun ärtyminen johtuu siitä, että kun kirjaudun sivuille ja kahlaan kaikki lukemattomat otsikot auki niin asiaa en enää tahdo löytää, pelkkää chattailua aiheesta kuin aiheesta.

Jopa vihjeitä arvostellaan perustelematta omaa kantaa kunnolla. Hyvänä esimerkkinä tuossa raviketjussa eilinen Teivo. Ei kyllä ole mukavaa kirjoittaa jostakin hevosesta vihjettä jos tietää että epäonnistumisen myötä kuraa on tulossa niskaan. Onneksi vihje piti vaikka hetihän se manattiin :wink:.

Ja vihjeille toivoisi kyllä enemmän perusteluja jos niitä haluaa tuoda esille. En itse ole mikään mallioppilas taululle kirjoittelussa, mutta voin sanoa, että tätä foorumia oli erittäin paljon mukavampi selata vaikkapa 4kk takaperin. Nyt asialliset viestit hukkuvat massaan, joka kai ei ollut itsetarkoitus?

Selvästikään nämä uudet kirjoittelijat eivät ole sisäistäneet edes ohjetta olla aloittamatta uutta viestiketjua joka asiasta jos esim. Veikkauksen tarjonta -ketjussa on käsitelty esim. pitkäveto 10/2 listaa. Itse tein alussa virheitä myös ja moderaattorit kyllä silloin ojensivat rivakasti. Nyt moderaattoreilla menee huomattavasti enemmän reaktioaikaa :P .

Edit: Nyt mulle varmaankin ärähdetään, että tämä on yleinen turina -osio jossa saa puhua mitä vaan. Tiedän sen, mutta viestissäni kommentoidaan myös muita osioita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


GooRio
Avatar
Jäsen
Viestit: 1298
Liittynyt: 27.06.2003, 23:11
Pisteitä: 239

Re: Paljon väkeä, vähän asiaa

Viesti Kirjoittaja GooRio »

Oli pakko myös tarttua kynän varteen ja kirjoittaa muutama senttonen ajatuksistani. Mielestäni Hyde puuttui ihan asiallisiin asioihin ja on ihan hyvä herättää keskustelua. Itseäni on myös muutama asia ruvennut vähitellen harmittamaan nykymenossa. Hyde mainitsikin noista chättääjistä, joten ei niistä sen enempää. Listasin muutaman kohdan (osa samojakin mitä Hydellä), jotka saavat GooRion vähäisen hiusmassan harvenemaan.

1. Ketjujen otsikointi tuntuu olevan joillekin ihan mahdoton tehtävä. Otsikot ovat tyyliin ”kysymys”, ”asia” tai ”vihjeitä”. Jonkin vähän paremmin asiaa kuvaavan otsikon keksiminen ei luulisi olevan vaikeaa. Samalla voisi esim. Veikan puolella pistää aina saman listan vihjeet yhteen ketjuun, jollei nyt aivan poikkeuksellsta kohdetta/informaatiota löydy.

2. Kovin on myös viime aikoina trendi ollut nouseva noiden pelkkien merkien lätkintä kohteisiin ilman mitään prosenteja tai edes sanan sanaa perusteluksi tyylin ”pelataan muutama tupla seuraavien kautta Ranska 1, Ässät 1 ja HPK-TPS X”. Kaikkihan noita voisi hakata illat pitkät pää märkänä, mutta informaation saamisen määrä noista on kovin vähäinen.

3. Viestien kieliasu. Tämähän on vedonlyönti palsta, eikä kielipoliisien kokoontumisajot, mutta kannattaisi edes jonkin verran kiinnittä huomiota tekstin ulkoasuun (kyllä, omasta viestistänikin löytyy varmaankin virheitä, mutta varmaan ymmärrätte mitä ajan takaa). Perusasiat eli isot alkukirjaimet oikeisiin paikkoihin ja jokunen välimerkki oikeaan paikkaan ja tekstin luettavuus kuntoon, niin viestit ovat helpompi lukea ja samalla tuo myös jonkin verran luotettavuutta vihjaajaan. Ei ainakaan tällaiset tekstit tuo kauhean luotettavaa mielikuvaa vihjaajasta ” Äläkää ny valittako.. Noi prossat oli van päästä heitetty........kyl tommosiin finaaleis o tasuri kuules kova sana !!” tai ”No ku se on finaaleja se on usein varmenpi kuin muut....”.

4. Ihan poskettomat prosenttiarvot, jotka nyt on vaan heitetty sen vuoksi ”kuin muillakin on”. Toki prosenttiarvioissa on eroja, mutta aktiivit tietävän mitä haen takaa. Käsittääkseni ei ole mikään pakko laittaa prosentteja vihjeeseen, vaan ihan hyvä sanallinenkin vihje on riittävä.

5. Uusien kirjoittajien sanatulva, vaikka asiaa ei välttämättä olekkaan. Onhan se ihan ymmärrettävää, että kun on rekisteröitynyt uuteen paikkaan, niin on pakko kirjoittaa vaan joitain. Kannattaisi ehkä tutkailla sivusta jonkin aikaa ja sitten antaa palaa. Ainakin sivustakirjoittaaaneeseen on tehnyt suuren vaikutuksen sellaiset kirjoittajat, joiden ensimmäiset viestit ovat asiallisia.


En tiedä olenko yksin, joita nuo mainitsemani seikat häiritsee? Hyvinkin mahdollista :roll:

Terveisin
GooRio

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


gary
Jäsen
Viestit: 520
Liittynyt: 14.01.2003, 09:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja gary »

Mielestäni juuri nuo ovat tosiaan puutteita, mutta täytyy muistaa modet tekevät tätä hommaa vapaaehtoisesti ja siihen nähden homma toimii ihan ok. Lisäksi kun foorumi on paisunut, käy niin kuin aina.....tulee lieveilmiöitä. Laadukkaiden vakiokirjoittajien määrä kun pysyy suurinpiirtein samana.

Tuosta kieliasusta....itseäni ei haittaa vaikka joku kirjoittaakin "savon"murteella tai runoillen, kunhan vain asiasisältö toteutuu. Joskus erilaisuus luo rennomman ilmapiirin.
Sama juttu hullujen prosenttiarvioiden kanssa. Itse en kaipaa samoja prosentteja bookkereiden kanssa vaan rohkeita arvioita lisää. Tosin niinkuin jo mainittiinkin, ne pitäisi olla perusteltuja tai seurannat pitää olla kunnossa. Mieluiten molemmat.

Aina voi ja pitääkin tavoitella parempaa... oli asia mikä tahansa. Kuitenkin itse en näe tässä foorumissa paljoakaan enää kehitysvaraa nykymuodossaan. Laatu on jo nyt puutteineenkin hyvä ja sieltä on helppo tulla alas.
Laadun olennainen parantaminen vaatisi palkattuja vakiokirjoittajia ja silloin pitäisi järjestää rahoitus. Yksi idea olisi se, että foorumi tai oikeastaan ylikerroin.com kasvatetaan niin mahtavaksi, että pystytään järkyttämään markkinoita. Tällöin alkaa myös bookkerit kiinnostumaan ylikertoimesta, koska ne haluavat tietää ajoissa mitä kohdetta pelataan. Ja jotkut ovat jopa valmiita maksamaan siitä. Tosin silloin alkaa tulla sivuille mainoksia ja alunperin näiden välttäminen oli foorumin tarkoitus, jos oikein muistan.

Taisi mennä vähän ohi aiheen, joten jatketaan muita töitä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 14.01.2003, 09:40
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Jaahas, kasataanpas itsekin hieman aatoksia aiheesta...

Luen itseni vakiokirjoittajiin jo tuon julmetun postausmääräni takia. Viime aikoina muut asiat ovat vieneet merkittävästi aikaa vedonlyönniltä, joten siitä johtuu miksi postausten määrä ei ole hirveästi kasvanut viime kuukausina. Olin myös moderaattori aikanaan, mutta kiireet pakotti luopumaan tuosta hommasta koska en ehtisi kuitenkaan "kyttäämään" postauksia.

Jotkut enemmän kirjoittavat ovat valittaneet siitä etteivät saa tarvitsemaansa vastinetta kirjoituksilleen täällä (siitä on taidettu vääntää suuntaan jos toiseen ennenkin...). Toisinsanoen heidän linjansa on, että nollapostikerholaisia eli ihmisiä jotka vaan lukevat foorumia on liikaa. Itse en ole sisäistänyt tällaista ajatusmallia, koska vapaaehtoistahan tämä on ja jos rahallista korvausta haluaa niin vihjepuulaaki pystyyn ja rahat pois pöljiltä. Mutta eipä siitä sen enempää.

On totta että prosenttikavereita on tullut melkoisesti ja varmaan tuleekin lisää. Joillakin on enemmän viritetyt systeemit ja toisilla hieman pienemmällä hiomisella tehdyt koneistot. Mitä sitten tällaisesta on hyötyä (tästäkin on väännetty ja käännetty)? Mun mielestä prosenteista ja menetelmistä voisi keskustella enemmänkin, tosin oman rahantekokoneensa piirustuksia harvat ovat valmiita esittelemään. Mutta yleisluontoisia juttuja toki voisi enemmän spekuleerata ja näin alkutaipaleellakin olevat kaverit saisivat vihjeitä menetelmiinsä/koneistoihinsa, eikä varmaan pahaa tee kokeneemmillekaan tuumailla miksi mikäkin on niin kuin se on. Tällaista keskustelua vaan käydään melkoisen vähän.

Jokaiselle kirjoittajalle tulee tottakai sellaisia aikoja ettei joko innosta tai ei ehdi kirjoitella foorumille. Sitten toiset huomaavat kirjoittelun vähentyneen ja vähentävät hekin, vaikkei tällaista tunnustettaisi, niin näinhän siinä huomaamatta taitaa käydä. Mutta päivänselväähän se on, että keskustelu taas lisääntyy jossain vaiheessa ja vanhat jäärät kompuroivat pölyisten kirjapinojensa uumenista esiin ja pyyhi pölyt näppiksistään muidenkin kuin numeronäppäimien päältä. Itse uskon ja toivon näin.

Päätän täältä tähän.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin